K-report
 

Archiv do 06.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 06.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OFF TOPIC:

Jak je to s tím srazem?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Si snad dostal email, ne? Snad tam bylo všechno jasný ne? Nebudou-li jiný pokyny, platěj poslední vydaný.
McB: No a nevadilo. Ani je totiž nenapadlo že by jim to mohlo vadit. Některé věci vadí prostě jen z nadbytku roupů. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Bohužel jsi mne nepochopil - u 14T nejsou přeci v článcích na podvozky žádné sedačky, ale lavice, pod kterou jsou umístěna různá zařízení. Zrušením míst k sezení by se podlaha rozšířit ani nedala. Jen by se to muselo nějak designově upravit, aby to nebyla příliš pěst na oko, a aby si lidé nesedali na lavici i bez sedáků.
Interiér 14T: http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/vozyosobni/9111-153.jpg

Mohlo by to vypadat třeba nějak jako "krabice" v novém kloubovém Citelisu zakryvající nádrže:
http://www.citybus.cz/fotodatabaze/upload/Praha/Citelis_6599_09.jpg
http://www.citybus.cz/fotodatabaze/upload/Praha/Citelis_6599_07.jpg
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9765
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - No a nevadilo. Ani je totiž nenapadlo že by jim to mohlo vadit. Některé věci vadí prostě jen z nadbytku roupů

No asi jim to vadilo, když se první ševcovské sedačky objevily už ve třicítkách v "ponorkách". A mám dojem, že jsem na fotkách posledních dvousměráků z přelomu šedesátek a sedmdesátek viděl řidiče sedící na židli.

To je stejný jako bys tvrdil, že tehdejším lidem (řidičům, průvodčím i cestujícím) nevadilo že se v tom netopilo. To se dá dnes jen těžko představit (ale možná jsme fakt jen moc zpovykaní ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: 560 kg/náprava je téměř 10%. To je dost. Odpověď tedy zní: Nemůžeme
10% je dost. Ale je treba vzit v uvahu, ze ve vysledku tou tramvaji stejne pojede stejne mnozstvi lidi, at tam ty 1,5 sedacky budou, nebo ne. Takze _realne_ zatizeni napravy vzroste o +- 0 kg.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 17:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tehdejším lidem (řidičům, průvodčím i cestujícím) nevadilo že se v tom netopilo.

Řidičům a průvodčím to asi vadilo (jenže si nedovedli - až do chvíle, než to někdo zavedl -představit, že by tramvaj topila). Cestujícím to do určité doby taky nevadilo ... a pak, když i oni zjistili, že MHD topit může, tak se (možná) vrhli právě na využívání té topící aneb proč jezdily do Vysočan narvané trolejbusy v intervalu 1-2 minut?

P.S. Kdy vlastně začaly topit ty busy? A kdy vůbec začala topit běžná auta (IGK) - mám pocit, že až taky nejdřív kolem WWII?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 17:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak tedy nezbývá než přiznat, že 14T byla chyba, a provést defenestraci, popř. úplnou derogaci toho, kdo tohle vozítko pro Prahu doporučil/vybral.
...
4T je po všech stránkách horší, než standard jezdící v Praze nyní.


Pochopitelně, protože porovnáváme-li to s naprostým sockavozidlem konstruovaným za jediným účelem - naskládat tam (za jakoukoli cenu) co nejvíce sardinek, nemůže se mu nic, co tak není konstruováno, v tomto vyrovnat.
Takže, je-li ideálem stání na jedné noze, a to ještě ne vlastní, tak 14T není ono, chceme-li ale něco víc, tak naopak odsoudit musíme T3, T6 a pod.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 18:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Šubrt: .....V metru z toho byla aféra a sedačky se měnily, tady to opravdu vadí, ale ne těm nahoře...
Přesně to jsem si taky říkal když jsem ty sedačky v stříbrnym sršni viděl. Nechápu proč se to v metru řeší, kde zrychlení a odrychlení je v 90% přijatelné, stejně většinou mimo B strojově vytvořené, kolik zastavení a rozjetí na jedno posezení člověk za celou cestu "protrpí" aby mu ublížilo. Tak se raději kouzlí s kolmostí sedáků a vzdáleností sedaček, aby se na tom už vůbec nedalo sedět. A pak se nakoupí supermoderní tramvaj, kde to nevadí nebo to nevadí proto že to jinak nejde, v každém případě důvod pro uspořádání sedaček v metru se tímto stává pouhou krávovinou.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 20:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - Jel si už přeplněnou 14T, že tak plácáš o stání na jedné noze (v té 14T bez možnosti se někde nahoře přidržet)?

A sezení? Dnes jsem měl problém si sednout vedle pána, co trošku přečuhoval. To i na dvojsedačce v KT8 nedopadnu hůř. Nepřekáží tam totiž ty tyče.

Pokud je trendem cestování v poloprázdných tramvajích (vzhledem k vybrečeným rozpočtům pochybuji) tak 14T má poloviční komfort i při 50% obsatenosti proti 100% naplněné T, KT.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 21:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praktická obsazenost tramvaje 14T je popsána v srpnovém DP Kontaktu. Jestli tabulku chápu dobře, tak T3R.PLF-125 cest., KT8D5.RN2P-240 cest. a 14T-224 cest.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 21:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jistě výborné srovnání. Akorát že u 14T se z propagačních důvodů uvádí obsaditelnost 7 osob na m2 - při neexistenci (nebo právě kvůli!) rozumných úchytů a u osatních typů s úchyty jen 5 osob na m2.

Mimochodem takto nesmyslné hodnoty (obsaditelnost 14T = KT8 = 2xT3/6) lze najít již v mnohem starších materiálech. Ale nikdo mi nevymluví, že přání je tady otcem myšlenky.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 23:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Borovička - když o tom nic nevíš, tak nekritizuj, ale napřed si zjisti fakta - uvedu příklad:
pokud řidič nezapne ventilaci (nebo jí zapne na moc nízký stupeň), tak to NENÍ chyba tramvaje, ale řidiče!!!

ad cukání - opět je problém v řidiči a ne v tramvaji (až na výjimky, kdy s tím nejde nic udělat, protože software není dokonalý - třeba rozjezdy do svahu, kdy dá moc velký výkon na první stupeň) - v ostatních případech platí, že pokud se řidič snaží, tak je jízda ve 14T nádherně plynulá a bez cukání (kam se hrabe třeba nízké KT)

bohužel v dnešních podmínkách DPP nijak! nemotivuje řidiče, takže se nic nezmění - každý druhý bude dál jezdit jako prase, protože je mu jasné, že když s tramvají cuká a nepouští ventilaci dostane na korunu stejně velkou výplatu jako řidič, který se může přetrhnout aby bylo vše dokonalé - to by se mělo řešit a ne prázdně tlachat o tramvaji která byla probraná 3x kolem dokola

btw dnes jsem se dozvěděl, že čistič výhybek, který svou práci zvládne většinou mezi 5 a 8:00 ráno si přijde až na 17 tisíc čistého - je normální, aby řidič, který dělá 8,5-9 hod. v průměru denné a k tomu i noční, šejdry atd. (např. dnes jsem jezdil od 8 ráno do 20:30 večer s krátkou přestávkou), vozí lidi, jsou na něj řádově vyšší nároky a má nesrovnatelně vyšší odpovědnost dostal za měsíc necelých 20 čistého?

pokud máme směřovat k pohodlnému cestování a ne sardinkování (jako teď) je 14T v pohodě - problém nastane pouze pokud se nahrne 50 lidí k prvním dveřím a minutu se rvou pouze do jednoho článku (v kamerách často vidím, jak je v 1. NP čl. stupeň 4-5 a v zadní části tramvaje jsou volná místa k sezení)
recept jak na to? nejlepší by bylo zavést zastávky se sloupkem uprostřed jako v cizině, aby se dav rozprostřel
pokud by to nešlo, tak alespoň povolit (tam kde to je možné) řidiči 14T, aby u sloupku stavěl až 1. dveřma pro cestující
zřejmě to taky chce nějakou osvětovou kampaň
jinak jako napaječ je 14T v pohodě, protože pokud do ní cestující nastupují postupně a vystupují hromadně, není o nic horší než jakákoliv jiná tramvaj (právě naopak - je v ní nejlepší svezení ze všech typů co v Praze máme - samozřejmě pokud s tím řidič jede dobře a ne jako debil)

teď je to novinka a jsou politické tlaky, aby ta tramvaj plnila něco, v čem není nejlepší - ale hned jak začnou chodit 15T, tak se to obrátí - 15T půjde na ty nejexponovanější a nejnarvanější linky a 14T půjde na linkdy, kde bude ideální a uvidíte jak si jí budou cestující pochvalovat

btw měl jsem jí teď 2x na l. 14 a až na několik málo míst, kde je potřeba jet fakt pomalu (stav TT) je to parádní jízda - tramvaj není přehnaně plná a cestující odveze daleko pohodlněji a rychleji než ostatní co tu máme
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 07:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud máme směřovat k pohodlnému cestování a ne sardinkování (jako teď) je 14T v pohodě
- no to snad ani náhodou.

v zadní části tramvaje jsou volná místa k sezení
- no jistě často i v té přední za řidičem, protože ani tam nejsou dveře, kudy by se tam dalo prodrat. Ale chyba je na řidičovi, že jim neporadí. Ale proč by to dělal za těch 20 táců.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 09:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB a pohodlí: To jsme to trochu posunuli, začalo to tím, že je módní tvrdit, že podélné sezení vadí krční páteři. Já si myslím, že to vadí jen páteři různě poškozené jinými aktivitami (strnulé čumění do počítače, nebo naopak sport přes zdravou míru) a že dřív byli lidé zdravější. :-) Jakpak asi snášeli podélné sezení u rovněž do té doby nevídaně zrychlujících T1 a T2?
Podélné sezení obecně: Žádná aféra nikde z ničeho nebyla - NAOPAK: Průzkum u cestujících ukázal, že je to 50:50 a proto mají další vozy na C a reko na A sedadla tak jak je mají (kombinace obou způsobů).
14T: Možná je zbytečně moc prostoru v kabině řidiče a šlo by ty dveře do salonu otočit o 60 stupňů tak, aby kabina zůstala uzavřená, ale kolem byla ulička k 1. dveřím. Bude-li se 15T podobat 14T, tipnul bych si, že to tak dopadne.
Btw.,předpokládal jsem, že někoho napadne, že by definoval pro 14T zastavování prvníma dveřma pro lidi u označníku, stejně jako je to na zastávkách ČD.
Jinak 14T je koncipována tak, jak bysme MHD chtěli - sedící cestující a sem tam stojící. Předběhla svou dobu - a my místo abychom to vítali, tak voláme po možnostech sardinkovačů. :-) Problémem prostě je to, že z propagačních důvodů jezdí na linkách přes celé město.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 11:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: "Ale je treba vzit v uvahu, ze ve vysledku tou tramvaji stejne pojede stejne mnozstvi lidi, at tam ty 1,5 sedacky budou, nebo ne. Takze _realne_ zatizeni napravy vzroste o +- 0 kg."

Jenže koho zajímá reálné zatížení ? Důležité je vždy to maximální vypočítané z obsaditelnosti na m2 a to rozhodně vzroste.

Prox: "...nejsou v článcích nad podvozky žádné sedačky, ale lavice, pod kterou jsou umístěna různá zařízení. Zrušením míst k sezení by se podlaha rozšířit ani nedala..."

To jako, že by v článcích nad podvozky nebyly místa k sezení, ale jenom ke stání ? To by asi neprošlo a určitě by to nebyl krok tim správnym směrem...
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 12:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31: "pokud máme směřovat k pohodlnému cestování a ne sardinkování (jako teď) je 14T v pohodě"

Pak ale nechápu jednu věc. U nás jezdí MHD i 2x více lidí než v západní Evropě. Chceme přilákat ještě lidi z aut, kterých je ve městě moc. Chceme jezdit ale zároveň komfortněji. takže si koupíme tramvaje, které mají obsaditelnost an 2/3 standardních souprav a při stupni 2 (rozprostřeném) jsou komfortně plně obsazené. Budiž. Pořád je to logické. Jenže pak při snaze odvézt ty lidi budou muset ty tramvaje jezdit v polovičních intervalech a protože nemají otočné podvozky, začne být především v centru výlukově veselo. A to nezmění ani zahájené snahy o kvalitní koleje, které prostě potrvají roky.

Bkp: "porovnáme se sockavozidlem"

T3 nechápu jako sockavozidlo. I v přeplněné T3 se totiž cítím celkem jako člověk. Problémy začnu mít na stupni 5, zatímco u 14T na stupni 2. V obou případech už vozem neprojdu. T3 je naopak naprosto geniální, lidé si nejdříve sednou, pak se postaví nad sedící a až pak zaplňují střední uličku. Ve 14T pár odvážlivců zaplní uličku a další už si ani nesednou...

Tramvaj 14T je navržena pro poloviční ne-li menší zatížení v Provozu, které v Praze není. A 60 milionů za efekt, který v budoucnu poskytne, až bude jezdit na lince 2, to je teda drahý špás.

T3 také když se někde zdrží a protáhne interval, tak pobere, zatímco při 14T si lidé musí počkat, do budoucna radostně na další 14T....

Neznám žádného obyčejného cestujícího, který by se ve 14T cítil jako člověk a neměl z ní depresi. Ano, mohou jezdit všude, a mohou poskytovat komfort přepravy, ale v tom případě musí devítka v podání 14T mít interval 2 minuty, dvaadvacítka též 2 minuty, u měnírny Perštýn musí stát stálá služba na případné výpadky a v oblouku Lazarské a Spálené se každý měsíc bude navařovat a každý půlrok konat výměna oblouků a výměn...

Co nejdřív toho vetřelce prodat malým Korejcům do nějakého provozu, ke ocení její rychlost a kde jezdí 40% cestujících než v Praze a proto taky je jinde MHD 2x dražší. Holt jezdí jen půlka lidí, tak platí 2x více... Možná, že to je také cíl v Praze. Komfortně bude jezdit pár lidí a zbytek začne chodit pěšky, protože do aut se už taky nevejde...}
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ napsal:" Ano, mohou jezdit všude, a mohou poskytovat komfort přepravy, ale v tom případě musí devítka v podání 14T mít interval 2 minuty, dvaadvacítka též 2 minuty, u měnírny Perštýn musí stát stálá služba na případné výpadky a v oblouku Lazarské a Spálené se každý měsíc bude navařovat a každý půlrok konat výměna oblouků a výměn... "

Chichichi, ale to je výčet zastaralých TT, kde tramvaji již dávno nemá co dělat - inu prostě jen moderní dopravní prostředek to ukázal v plné nahotě. Jumbo také nepřistane na travnatém letišti.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: protože do aut se už taky nevejde

Já doteď myslel, že magistrát a jeho organizace (= Tvého změstnavatele nevyjímaje) tvrdí, že průměrná obsazenost IGK je 1,25 člověka - tudíž se tam vejdou ještě 3,75 lidí (do minifiatů, minidaewů, trabantů apod jen 2,75).
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine Šubrte, vždyť 14T má automatické mazání okolků a otočné podvozky o čtyři stupně, tak proč by se měly každý měsíc měnit oblouky ve Spálené?
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nepředpokládám, že se lidi budou chtít ve špičce v autech mačkat v pěti, možná ani ve třech, a zároveň nepředpokládám, že se někam vejdou další auta s obsazeností 1,25. Je to právě ta věc komfortu, 3 lidi v autě už je ekvivalent stupně 2 ve 14T, 5 lidí v autě je ekvivalent stupně 3 ve 14T a 5N v T3 :-) :-). Kdyby se v IAD jezdilo v pěti, byla by to též hromadná doprava :-) a musela by dle Zásad dopravní politiky dostat preferenci :-). Zkratka IAD začíná přece slovem individuální, což v pěti ztrácí smysl :-). Psáno v nadsázce :-).

Na kolegu KM, který je po dovolené ve formě :-), nebudu reagovat, protože mě chce záměrně vyprovokovat k násilnému chování :-) a já jsem až na jisté články velmi mírná osoba.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: To nestačí. Pokud by na lince 9 jezdilo všech 60 14T v intervalu třeba 3 minuty, asi by byly vidět výsledky... Napsal jsem každý měsíc navařovat a každý půlrok měnit. Dobře, byla to mírná nadsázka, ale můj názor je, že by to veselé nebylo. Haló, haló, proč je 14T pořád málo, a tak štěkám jako hrom, ať je 14T milión. Už to dále řešit nebudu, jen dodávám, že pokud těchto tramvají bude v Praze 60 a budou se objevovat na mých linkách, kupuju si auto a s tramvajovou dopravou končím. Jezdím tak často, že mě 14T obtěžuje už dnes a co teprve za pár měsíců...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 14:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ Dořešíme to v den D na místě M nápojem P. :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9770
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 16:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - ale to je výčet zastaralých TT, kde tramvaji již dávno nemá co dělat

Takže co, uděláme i ve Spálené, Lazarské a Jindřišské pěší zóny?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9771
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 16:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvílí jsem na IPP viděl zajímavý výjev - za řidičem strašnické 4ky směr Vršovice přišla řidička motolské 16ky stojící za ním, a dost nevybíravě mu vynadala "že na Štěpánské má být vždy před ním a že na něj zvonila a on jí tam klidně vjel". To jako že jí tam vjel na Podolské vodárně? Nebo co tím mohla myslet?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3947
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 18:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to tam s jízdním řádem? Jede dřív 4ka nebo 16ka?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 18:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: neznám cestujícího, který neměl 14T depresi ... obsaditelnost ani 2/3 standardních souprav ... s tramvajovou dopravou končím

nejsou to trochu přehnaná tvrzení? se 14T nemusí být leccos v pořádku (mně teda spíš vadí to chrastění, ostatní jsme věděli předem), ale je to doopravdy ten hlavní problém pražské tram. dopravy? jinak si vážím vašich (tvých) článků a aktivit, obvykle bych se pod to podepsal, ale tohle mi připadá jako zbytečné nářky.

a propos, nemáte někdo aspoň pár odjezdů 511 a 517/22?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 20:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Mcbain - ano pochopil jsi to správně
4 jede minutu za 16 - bohužel l. 16 má na trase Braník - Podolská vodárna omezené rychlosti a krátkou jízdní dobu, takže pokud je řidič 4 natvrdlej, tak jí tam vjede
jinak v úseku Výtoň - Karlák přes Albrtov jsou jízdní doby o 100% lépe udělané než přes Palačák, takže l. 16 kupodivu může jezdit v obou směrech docela v pohodě (teda pokud jí tam nevjede ta 4)

ad obsaditelnost 14T vs. KT8D5.RN2P - je to v novém DP-Kontaktu, tak si to nastudujte
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 20:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a v oblouku Lazarské a Spálené se každý měsíc bude navařovat a každý půlrok konat výměna oblouků a výměn...
Je pak zajimave, ze v Grenoblu pri spickovem intervalu 3 minuty a vozech Alstom Citadis s pevnymi podvozky (ktere jsou tezsi nez 14T) se oblouky kazde 2 mesice nenavaruji. Ze by prechodnice a pomalejsi jizda do oblouku (ve srovnani s Prahou).

Kdyby se v IAD jezdilo v pěti, byla by to též hromadná doprava :-) a musela by dle Zásad dopravní politiky dostat preferenci :-).
Treba na Golden gate bridge v San Francisku se v pripade obsazeni IGK 3 a vice lidmi neplati myto.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 21:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adam_r: přesně tak, když si představím německo, tak kombinace pevné podvozky + klikaté trati + nízké intervaly je tam ve všech větších provozech. a že by měli v takovém mnichově každý měsíc výluku na křižovatce Karlspl./Stachus mi není známo.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 15:24:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Šubrt je divnej. Nám obyčejnejm Pražákům se 14T líbí a T3 máme pokrk, ať si je strči do prdele. Co taková máma s kočárkem, vozíčkář nebo nemohoucí babička? To jim Šubrt nabízí T3? Nakopal bych ho do pozadí, za ty jeho kecy.
Teď k dopravě. 24 končí na Kobylisích, na této zastávce vyjíždí ve stejný čas jako 17ka. Proč řidiči nečekají na 17ku, kde jedou lidé co pokračují směr na Palmovku? A jako idioti musí nakonec stejnak počkat na 10ku? Proč schválně 24ka ujíždí, i když vidí 17ku na semaforech? Píši to proto, protože se mi to stalo včera. Viděl jsemchodáky cestující, co 17kou jeli na 24, ale stejnak nakonec museli pokračovat 10, protože 25 jezdí až po 10. Mám vás už po krk.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9775
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 20:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31 - 4 jede minutu za 16

Co k tomu dodat. Jinak dík za vysvětlení.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7162
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 21:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nám obyčejnejm Pražákům se 14T líbí a T3 máme pokrk

Docela mě zaráží, že děláš mluvčího celému tomu milionu Pražáků. A krom toho, žádný typ tramvaje, trolejbusu nebo autobusu není dokonalý. Moje babička je třeba nadšená z Aster, protože to nemá schody a pro ní je problém kolikrát i obyčejný obrubník u chodníku. A já mám třeba občas problém poskládat se tam na sedadlo, protože jsou tam sedačky moc blízko u sebe.
Se 14T jsem jel jen jednou, nepřísluší mi hodnotit, ale přišlo mi, že v zadní části vozu, jak se sedí zády k oknu a nohama k uličce, bude asi při přeplněném voze problém.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 21:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trojitej Honzík: "Martin Šubrt je divnej. Nám obyčejnejm Pražákům se 14T líbí a T3 máme pokrk, ať si je strči do prdele..."

Mě spíš přijdeš hodně divnej ty ! Jakym právem vůbec mluvíš nás obyčejný pražáky ?
Jestli se někomu 14T líbí, tak ať, ale vydávat to za většinovej názor, to už je moc silný kafe.
Věř že většina lidí přispívajících na tohle fórum se spíš stotožní s názorem MŠ než s tvým. Nevšim jsem si, že by tady někdo vzíval tramvaj T3 jako ikonu dopravního prostředku pro třetí tisíciletí, ale na můj (a nejen můj) vkus má 14T, coby nejnovější přírůstek pražského vozového parku, až fatálně příliš zásadních nedostatků a chyb, které jí rozhodně na oblibě, ať už mezi "obyčejnými pražáky" nebo dopravními odborníky jako je třeba MŠ, nepřidaj.

P.S. Popravdě znám jen jednoho člověka ve svym okolí, kterej by s tebou souhlasil a to je moje pubertální dcera, která o tom ale ví asi toliko to, že je to nová tramvaj...
porky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.186.10
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 22:01:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to trojitý Honzík:
Klid, Šubrt jako dub jenom vypadá, on je naopak vizionář. Však uvidíš, jak do deseti let bude celá Evropa jezdit v tramvajích T3R.PLF. Pragoimex už připravuje perestrojku na papíry od Combina.

to Demon3:
"Jestli se někomu 14T líbí, tak ať, ale vydávat to za většinovej názor, to už je moc silný kafe."
Nedávno na toto téma vydalo jedno celostátní médium anketu. Pokud se ti nelíbí výsledek, udělej a naklikej si vlastní.

"Nevšim jsem si, že by tady někdo vzíval tramvaj T3 jako ikonu dopravního prostředku pro třetí tisíciletí"
Tak ještě tu o Popelce, tu mám taky rád.

"coby nejnovější přírůstek pražského vozového parku"
Fakt? To jsi přeskočil k T3R.PLF nebo v tom máš jenom chaos?

"fatálně příliš zásadních"


"dopravními odborníky jako je třeba MŠ"


"která o tom ale ví asi toliko to, že je to nová tramvaj"
A to je ta zásadní chyba, takové znalosti si nemůže průměrný cestující dovolit. Kam bychom takto došli. Ale ještě že máme takové odborníky jako jseš ty nebo MŠ
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 23:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

porky: "Nedávno na toto téma vydalo jedno celostátní médium anketu. Pokud se ti nelíbí výsledek, udělej a naklikej si vlastní."
Nemam s tim problém, v tý anketě šlo o vnější design, takže hlasovali lidi, co s tim nikdy nejeli a čtyřicet let stará T3 byla tušim hned druhá...

"Tak ještě tu o Popelce, tu mám taky rád."
Já mam zas rád tu O letadélku káněti, ale marně přemejšlim co má Popelka společnýho s dopravou...

"To jsi přeskočil k T3R.PLF nebo v tom máš jenom chaos?"
Nemam v tom chaos, jen neberu jakoukoliv T3 (wanu nevyjímaje) jako novou tramvaj, ale pouze jako výpomoc v nouzi.

"takové znalosti si nemůže průměrný cestující dovolit. Kam bychom takto došli. Ale ještě že máme takové odborníky jako jseš ty nebo MŠ"
Nikoli průměrný cestující, ona v tom ještě nejela, proto se jí to líbí... Průměrný cestující přijde o veškeré iluze už při první jízdě v dopravní špičce.
A jinak dík za poklonu.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 12:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravní podnik mne dnes opět překvapil. V úseku Anděl - Řepy je od 9 do 17 výluka tramvajového provozu. Když pominu, že lince X-9 nikdo nezřídil směrem do centra zastávku Bertramka, se také zapomnělo (??) na celkem důležitou věc: Z vozovny Motol vyjíždí v neděli několik pořadí linky 16 přibližně během poledne, no a samozřejmě vyjížděly i dnes. Úžasný pohled se naskytl na čekající dav na autobusové zastávce náhradní busdopravu X-9 Kavalírka, který se po projetí šestnáctky přesunul na zastávku tramvají, aby posléze zjistil (v lepším případě), že tramvaje opravdu nejezdí přibližně do pěti odpoledne...
Cizinci se samozřejmě ihned u sloupku utvrdili v názoru, že tramvaje jezdí. Na zast. označníku se nikdo ani neobtěžoval otočit JŘ (aby nebyly vidět) případně přes ně přelepit výlukový papír a přeškrtat tramvajové linky. Tak snad příště...
Když nevíš, logaritmuj!
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 12:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakto že neni Bertramka na X9 ve směru do centra? V jízdním řádu je! To je divný. Ve vyhledávači jsou dokonce vidět dva spoje linky 9 ze zastávky Hotel Golf směr Anděl v 15.19 a v 15.34, ale jen dnes, včera ne. Ten jízdní řád je opravdu parádní odkaz
http://pidservis.ic.cz/
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 12:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021: To jsou taky najíždějící vlaky z vozovny Motol na trasu. Konkrétně 8. a 12. pořadí linky devět.

Ani ve výlukovém letáku není uvedena zast. Bertramka směrem d.c. přestože v JŘ je.
Když nevíš, logaritmuj!
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 15:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zatím nejnovější progresy v provozu 8534-8535
 
Vbustymcz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 18:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznate nekdo Tomase Pařika ? řídí tramvaje
ICQ:409-873-352
VBUS:www.vbus.tym.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 21:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, není tu někdo kdo by pamatoval, jak lidi nadávali na první T1? Tipuju že se tam dusili (zavřený dveře, jen polospouštěcí okna) nemohli nastupovat/vystupovat kde bylo třeba, museli se tlačit k průvodčímu, kterej dřív chodil za nima, jezdilo to moc rychle.... atd atd. Já jen že se MŠovi nedivím - prosté vyděšení z novot, nic víc.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9781
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 22:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaštanské srovnávání nových (= hrozných) tramvají se starými (= dobrými) tramvajemi je jistě zábavné, ale zajímavější by bylo odborné srovnání T1 se soudobými PCC vozy v kontrastu se srovnáním Poršetry se soudobými vozidly. To by mě zajímalo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 07:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže z T1 vznikla docela rychlým vývojem T3, která byla mnohem kapacitnější a i větrání bylo lepší. S průvodčím to nemá až tolik společného - já už léta žádného v T tramvajích neviděl - a navíc vadilo spíš povinné nastupování předními dveřmi.

Tramvaj 14T je z hlediska cestujících negací mnoha let vývoje interiéru. Chybějící tyče, neprůchodnost, nástup jen uprostřed vozidla.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9783
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 09:35:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak lidi nadávali na první T1? Tipuju že se tam dusili (zavřený dveře, jen polospouštěcí okna) nemohli nastupovat/vystupovat kde bylo třeba, museli se tlačit k průvodčímu, kterej dřív chodil za nima, jezdilo to moc rychle....

Něco z toho znali už od roku 1936, řekl bych.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 09:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: S průvodčím to mělo společného dost - do roku 1974 (tedy přes 20 let provozu T) byl v každé tramvaji nejméně jeden. A jaký rychlý vývoj k T3? Jen se rozšířil čumák, když dopravní podniky předělaly oblouky. Podvozky z T1 jsou tuším zaměnitelné dokonce s T6, ne? Kolik T1 bylo předěláno na T3! Dodnes někde jezdí T2, několikrát resuscitovaná snad dokonce na wanu. Tak jakejpak vývoj.
McB: Jakých soudobých vozů PCC??? Vždyť to bylo od nich omalováno do poslední čárky. Ono nakonec kaštanské hodnocení je nejdůležitější, protože je to pro kaštany a kaštani to platí. Proto také současné modernizace T3 v Praze (82xx) nechávají Pražany klidnými, protože pro cestujícího NIC pozitivního nepřinášejí.
A odborník ti vyjmenuje klady a zápory každého typu tramvaje tak, že si nevybereš. S každým kladem koupíš i nějaký zápor.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9784
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakých soudobých vozů PCC??? Vždyť to bylo od nich omalováno do poslední čárky.

No vždyť právě.

do roku 1974 (tedy přes 20 let provozu T) byl v každé tramvaji nejméně jeden.

V roce 1974 určitě v každé? A co písmena "S" na čelech tehdejších tramvají, ty už nepamatuješ?

Proto také současné modernizace T3 v Praze (82xx) nechávají Pražany klidnými, protože pro cestujícího NIC pozitivního nepřinášejí.

Aspoň, že nepřinášejí nic (nového) negativního.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2366
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB/průvodčí: Míněno v soupravě :-)
McB/T3: Pro mě je negativní, že se musím jako zákazník podílet na obsluze rekonstruované tramvaje a nedostanu za to zaplaceno. Například.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Pokud jde o 14T, neříkám, že je to hlavní problém pražské dopravy. Moji známí a kamarádi vědí, že se tramvajemi zabývám od 6 let. Proto mi okamžitě sdělí své poznatky v tomto směru. A prostě se ještě nikomu, s kým jsem mluvil, 14T nezamlouvala. Čímž neříkám, že se někomu líbit nemusí, to je každého věc. Naříkám, neboť jezdím 14T téměř obden a zážitků mám už spousty. Ale budiž. Zlepší-li se kvalita tratí, město bude dávat na tramvajovou dopravu víc pěněz, zkrátí se intervaly, posílí měnírny v centru a přestane tramvajemi jezdit tolik lidí, může být pro ten zbytek 14T fajn tramvají.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: Pokud jde o stav tratí, pochopitelně to je s vlastnostmi tramvaje spojená nádoba. V Praze to zatím neklapalo, ale snad se to teď časem zlepší... Na to jsou ve městě opravdoví odborníci, ne my cestující. Takže uznávám, že i 14T pak může fungovat i v kratším intervalu.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 11:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík Honzík Honzík: Musím říct, že určitě divnej jsem. Taky proto, že se pod své názory klidně podepíšu i na diskusních fórech. Ale jsem divnej asi i jinak :-). Nikde jsem nepsal, že T3 je řešení, a nebudu tady T3 a její rekonstrukce hájit. Pokud jde o mámu s kočárkem, jistě jí je níkopodlažní tramvaj bližší. 14T má ale vlastně jen 1 plošinu pro kočárek, nebo vozíčkáře. Pokud je na této plošině kočárek, nebo vozíčkář, druhý kočárek má už mírný problém se dostat dovnitř kvůli těm hroznům lidí u dveří, které se tam tvoří, i když je zbytek tramvaje obsazen ještě celkem málo. Slabozrací nepřečtou kvůli sklonu předního skla číslo linky, vzadu se jim zas ztrácí kvůli bílému ohraničení, nevidomí mají problémy najít vhodné dveře, neb ty první má tramvaj má k řidiči, starší lidé se u druhých dveří dostávají mezi hlavní skupinu cestujících a většinou se přes ten hrozen u dveří těžko v nesených článcích probojovávají k místu. Nebo je bohužel dav odnese k tomu vysokému schodu, neb ten vysoký článek má volná místa poměrně často k dispozici. Jsem prostě divnej, ale prostě 14T jezdím často a všímám si toho. Nemám z toho dobrý pocit, ale když říkáte, že je ta tramvaj v pořádku, fajn. Jen mi připadlo, že za 3,5 miliardy se dalo pořídit lepší (pochopitelně také nízkopodlažní) vozidlo. Já vím, měl být český výrobce, měla být levnější... Tak jo... Je to docela velká investice a pokud by se náhodou úplně nepovedla 15T, tak tramvaje už dlouho takové pěníze od města nedostanou. Jsem prostě divnej, že mám rád tramvajovou dopravu a zejména mě mrzí, že se v nové tramvaji na starší, nevidomé, vozíčkáře, lidi s větším zavazadlem, kočárky, ale i sedící myslelo tak málo. Nakopat do pozadí se s chutí nechám, navrhněte kdy a kde. Pochopitelně nemusím mít totiž pravdu, a pak si to zasloužím. Jen prostě vyjadřuju svůj názor. V každém případě díky za reakci na něj, bez diskuse by totiž žádný problém neměl řešení.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 11:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

porky: Opravdu nevím, proč bych měl hájit T3 a říkat, že v ní bude jezdit celá Evropa. Naopak, celá okolní Evropa (Berlín, Vídeň, Varšava, Krakov) má již nízkopodlažní tramvaje, které třeba také nejsou úplně ideální a každý na ně může mít jiný názor, ale pokud se jimi svezete, 14T je proti nim, opět zdůrazňuji dle mého názoru, jako Krasin proti T3.

Pokud jde o anketu, jak se líbí čtenářům idnes tramvaje, asi bych jako člověk, kdo 14T nejel bez váhání kliknul na tuhle tramvaj. Je na pohled nová, design je moderní, tak proč nehlasovat, že je nejhezčí. Možná bych hlasoval i já, vzhledově jsem si na 14T už zvyknul a nemám problém. Otázka je, jak by hlasovali lidé v anketě, zda se jim jezdí pohodlně... Ale třeba yb mě překvapili, já jen vím, jak bych hlasoval já :-).

Pokud jde o dopravní odborníky. Nechápu, proč bych měl být dopravním odborníkem. Do MHD nedělám a pokud píšu nějaké názory, vycházejí z mé pozice cestujícího a z pozice mých kamarádů cestujících. Moje jediná kvalifikace je, že jezdím tramvají nejméně 14x týdně a upřednostňuju ji třeba i před metrem, protože se rád koukám na město. Jinak pochopitelně blábolím spoustu nesmyslů, protože o spoustě věcí, které mi občas vadí, prostě vím velmi málo. Ale od toho jsou diskusní fóra a blogy, aby mě ti, kteří vědí o trochu víc, přivedli k rozumu, vysvětlili a tak. Tak chápu funkci internetu. Sem chodím, abych se od ostatních něco dozvěděl. Myslím, že odborníků má Praha až až a musím říct, že si spousty z nich, a někteří chodí i sem, nesmírně vážím a je s nimi moc fajn si popovídat.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 11:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Vyděšení z novot??? Já se v Berlíně, ve Vídni, ve Varšavě i v Krakově svezu "novotou" velmi rád a vidím, že tak rádi činí i tamní cestující. 14T je jiná, technicky asi dobře udělaná, nabízí jiné možnosti, ale prostě mám pocit, že je to tramvaj pro město, kde tramvajemi jezdí 50% lidí než v Praze a nebo pro komfortní dopravu tam, kde nyní jezdí sólovůz. Pokud na to Praha má, fajn. Poud je cílem, aby jezdilo v Praze méně lidí tramvajemi a jezdili pohodlněji, budiž, s tím obyčejný cestující nic nenadělá. Jinak řečeno. Zaplatí-li Praha 1000 vozů obdobých 14T a budou mi všude na okrajích města jezdit po dvou minutách, budu též spokojen a chválit. Pokud touto cestou směřujeme, a to podle špidlovského hesla zdroje jsou, tak paráda :-).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 11:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MŠ: Poslední příspěvek je cosi jako když slepé kuře najde zrno, milý kolego. Ano, klepnuls hlavičkou vo hřebíček, jen o tom ještě nevíš. Tak já ti to povím: Je to to, co říkám stále: Budoucnost tramvají není v neustálém posilování linek typu 9,22 a podobně, ale v jejich ZRUŠENÍ. Budoucnost tramvají tkví v metru. Kdo to nepochopí, je hrobařem tramvají. 14T budou výbornými tramvajemi pro rychlé spojení k metru. Prostě tramvajemi budoucnosti, ne přítomnosti nebo dokonce minulosti, jak by chtěli šotouši.
Chichichi, že ani ty si nepřeješ vidět 14T podélně na VN a Příkopech, co? :-)))))))
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9785
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 12:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budoucnost tramvají není v neustálém posilování linek typu 9,22 a podobně, ale v jejich ZRUŠENÍ. Budoucnost tramvají tkví v metru.

Jakou předpokládáš životnost tramvají typu 14T a kdy předpokládáš výstavbu tratí metra, alternativních k tramvajovým linkám 9 a 22? Potká se ti to v roce řekněme 2035?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 12:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Můžu i souhlasit, ovšem realita mě jemně mate. Kde vezmeme na další linky metra, na jejich provozní náklady v místech, kde by stačily třeba jen tramvaje, ale busy nestíhají. Ano, budoucnost pražské dopravy je v metru, respektive železnici, která metro doplní a bude nabízet nejrychlejší spojení. 14T ti asi jako bagr k metru fungovat nebude, protože to je jen lopatička :-). Pokud ale většina lidí pojede autem, bude 14T dobrou alternativou ve smyslu, jak jsi to popsal. Ale pak už tramvaje tedy nebudou potřeba vůbec, k mnoha zastávkám metra a železnice lidi dovezou busy. Abych si vozil zadek ve voze za 60 milionů a ten mě dopravil jen k metru, na to společnost nemá a mít nebude. Zvlášť pokud budu očekávat komfortní jízdu. Asi jsem vážně divnej, plná tramvaj mi nevadí, až na jeden blíže neidentifikovaný typ :-), pokud jede včas a odveze mě tam, kam chci.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 12:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro káema - T3 nemá jen předělaný čumák, ale šířka celé skříně je 2,5m místo 2,4m. To s 14T spáchat nepůjde. O S provozu v Praze tu už poučil někdo jiný. Je starý jako tramvaje T3 v Praze, ale na T3 byl konkrétně jen v letech 1972 - 1974. Na těch starých vozech, kde byli cestující zvyklí na průvdčího, to bylo mnohem dříve. I T1 se dočkaly nastupování všemi dveřmi - a to bez úprav, konstrukční vada vozu to nebyla.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Mohlo by se to protnout. při místní životnosti kolejového vozidla 60 let by 14T mohly být v nejlepších letech, vady vychytané, trasy metra D a E v provozu.
Borovička: V roce 195X, když přišly T1 nebyl S provoz ani v prvních vozech starých souprav, nebo jo? Ale jinak jistě, ony se vady 14T odstraní stejně, jako ten nástup jedněma dveřma u T1.
Budoucnost patří bagrům!
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jumbo také nepřistane na travnatém letišti.

Pristane. Jumbo pristane i na vode nebo na poli. Ale uz neodstartuje :-)

-----------------------------------
Martin_Šubrt: k mnoha zastávkám metra a železnice lidi dovezou busy

Myslim, ze se to bez toho autobusu obejde. Proto bych si dovoli upravit na:
K mnoha zastavkam metra a zeleznice lidi prijedou autem.

Nedavno jsem navstivil nejvetsi osobni nadrazi na svete a nutno pripustit, ze po letech stagnace a utlumu dnes opet oziva. Lide zaparkuji u zastavky a do mesta jedou vlakem - je to rychlejsi a navic by v centru nezaparkovali.
:-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9786
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedavno jsem navstivil nejvetsi osobni nadrazi na svete

To je které? Lipsko hlavní, New York Grand Central nebo Bombay VT?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9787
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Mohlo by se to protnout. při místní životnosti kolejového vozidla 60 let by 14T mohly být v nejlepších letech, vady vychytané, trasy metra D a E v provozu.

D tedy povede z Hostivaře na Bílou Horu a E ze Žižkova do Řep?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace