K-report
 

Archiv do 02.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 02.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 14:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Tramvaj 14T má sedadla zády k oknům protože se nevznáší, ale má nějaký podvozek, který je ukryt pod těmi sedadly, víš?"

Ale milý Martine, to mně je přeci úplně šumák, proč to nefunguje a kdo za to může a má proto být zastřelen za úsvitu. Prostě to nefunguje, takže děkuji, nechci.

Druhá věc je, že zastřelení hodni jsou i někteří cestující, kteří s obzvláštní zálibou zůstávají stát u dveří.

*

Co se 15T týče, doufejme, že prolomí kletbu, která se podle všeho nad pražskými tramvajemi už cca 20 let vznáší.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, nepsal jsi sem už asi před ctvrt rokem, že jsi se s ní poprvé svezl ?
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3900
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 17:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha nedrží slib: tramvaje jsou plné a strážníci nikde
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 18:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
to mně je přeci úplně šumák, proč to nefunguje
Ale ono to funguje, jen to má vady. Na světě jsou věci, které se prostě vylučují. Chceš-li mít tramvaj této koncepce a co nejnižší podlahu, čekej podobný paskvil. Ty jsi snad v životě neudělal kompromis? Měl bys být zastřelen za to, že si koupíš auto se spotřebou 3l/100km, s kufrem se 100 litry (Smart) a že se v něm při nehodně přizabiješ a já jako daňový poplatník musím platit tvoje léčení? Pokud chceš auto velký, bezpečný a pohodlný, nemůžeš počítat s tím že bude mít i malou spotřebu a nízkou pořizovací cenu. Slůvko kompromis ti nic neříká? A přesně tento kompromis se bohužel udělal i u tramvaje 14T. I já se těším na 15T, ale obávám se, že cena vysoce převýší možnosti města Prahy a v budoucnu se projeví někde jinde. Třeba se bude nedejbože kvůli tomu šetřit na vozkm.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 19:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ty mi připomínáš toho chlápka z nejmenované stavební společnosti, co se mi snažil namluvit, že když ke mně zatéká od souseda přes elektrické vedení, tak je to jen drobná vada a mám si to vyříkat se sousedem. (Po mých dvou dalších větách promptně změnil názor a reklamaci uznal.)

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 20:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vůbec Lorde, jde mi jen o to, že když si koupíš pro sebe nevhodný auto, ve kterym neodvezeš míchačku, nebudeš za to střílet šéfkonstruktéra automobilky. 14T je prostě tramvaj, na kterou si budeme muset zvykat a až začnou 15T přibývat, nasadí se 14T na méně vytížené linky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 22:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lordíku, Škodovce za vnitřek 14T nenadávej. Nadávej těm blbcům, co to takhle objednali.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9724
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 22:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lordíku, Škodovce za vnitřek 14T nenadávej. Nadávej těm blbcům, co to takhle objednali.

Tedy já nevím, mě ale nepřipadá že by LV nějak moc kritizoval zrovna Škodovku.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 20:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda na tramvaj, do které se nevejdu, která ničí koleje a rachotí jako by jely celé sběrné suroviny si teda nezvyknu. A stojí 60 milionů... Osobně se postarám, aby 14T z Prahy zmizela a byla odprodána třeba do Koreje. Prý se Korejcům líbila. Jsou malí a v MHD jim jezdí o polovinu méně lidí. Tak by se tam hodila... Představte si, že jich bude v Praze jezdit těch 60...hrůza...děs, běs... Dneska je to náhoda, když na ní natrefíte a den je zkažený. Copak to nikdo nechápe, že její koupě má zničit pražskou tramvajovou dopravu. Mít 14T na lince, kterou jezdím často, kupuju si auto...bohužel...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9731
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 20:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně se postarám, aby 14T z Prahy zmizela

Docela sebevědomý výrok.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 23:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Šubrt:
Když srovnám podobu tétrojek po dodání v šedesátých letech s provozní podobou v devadesátých letech naleznu tam velkou řadu významných rozdílů. Tipuji, že podobných proměn se postupně dočká i 14T -např. mým horkým favoritem je vytrhání jedné řady sedaček v článcích na podvozky a jejich nahrazení opěradly pro stojící... a podobných možností úprav by se jistě našlo dost na to, aby se z té příšery stala trochu více použitelná tramvaj.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2342
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 06:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad14T: Moje pocity jsou s přibývajícím počtem vozů a jízd spíše opačné, začínám jí mít rád. I když uznávám, že leccos se nepovedlo (nevadila by sedadla podélně, ale to, že opěradla jsou "zbytečně" daleko od oken čímž je ulička úzká - vím, kvůli zatížení náprav, ale stejně...). Možná je to tím, že je to "Porsche", kdyby se koupily prostě Astry (tedy bez inovovaného čumáku), tak bysme měli v Praze zase jako poslední v ČR už léta vyzkoušený a fungující šrot (jako s T6, které jsme dostali taky jako poslední na světě) a byl by klid.
Budoucnost patří bagrům!
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar lidi, v úterý navštívím Prahu a tak jsem se chtěl zeptat, které linky či vozy by jste mi doporučili a kde bych zachytil 14T. Předem díky
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Luboš_bb - tady máš odkaz se všema informacema
odkaz
pokud jde o linku 14, tak v případě, že MO vypraví 14T (a že jí v posledních dnech vypravoval pravidelně), hledal bych jí ve všední den na tom 4. pořadí
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: ...vytrhání jedné řady sedaček v článcích na podvozky a jejich nahrazení opěradly pro stojící...

Že by DPP rezignoval na požadavek nepřekročitelného maximálního nápravového tlaku ? Tak to asi ne !

Káem: ...kdyby se koupily prostě Astry, tak bysme měli v Praze už léta vyzkoušený a fungující šrot...

Vyzkoušený a fungující ? Koukni se kde to jezdí a kde s tim panuje spokojenost...
Šrot - to ano, to jsi trefil.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 07:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zapojim do debaty o 14T. Včera jsem přijel z víkendu a zrovna jsem jí vychytal na devítce. Měl jsem opravdu problém někam se tam nacpat s krosnou tak, abych nepřekážel. Ulička ani v jednom článku nepřipadala v úvahu-je moc úzká, stát u dveří je pitomost, a nějaká použitelná plošina neni. Myslim že už by se konečně měl někdo nahlas ozvat, že interiér sarančete je opravdu co do funkčnosti katastrofa, a viník tohoto, ať je to kdokoliv, by se měl potrestat...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 08:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Interiér dostal nedávno nějakou cenu za nejlepší řešení na zeměkouli, tak kdo by se ozval, byla by mu cenou zacpána huba.
Včera jsem na tu tramvaj taky několikrát narazil a říkám si jestli je takový problém to chrastění odstanit - jinak něco uchytit, vložit tlumení nebo upravit příslušný díl aby nerezonoval. Jinak by to s hlukem nebylo tak hrozný, mezi Prašným mostem a Hradčanskou to bylo celkem v pohodě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 09:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: No pravda, nevím jaká je praxe, ale maj to v Plzni, Mostě, Brně, v Olomouci a Ostravě mají jakousi ukradenou kopii.(Snad se nemýlím v rozdělení, ale principiálně a výkresově, že, jsou to vozidla stejná) Tak snad jedině Liberec se ubránil... ten si stále vystačí se svými podesáté resuscitovanými T2 :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 09:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Astry maj v nosnejch článcích o schůdek víc a tím tak mohou mít sedačky kolmo.

Pražská Porschetra by mohla mít uspořádání jako 06T, kde jsou v nosnejch článcích sedačky až u okna, ale na stupínku.
http://www.imhd.sk/ba/index.php?img=19186&typ=gm
http://www.imhd.sk/ba/index.php?img=19189&typ=gm
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Astra - Ostrava, Olomouc, Plzeň, Most - Litvínov
Anitra - Brno
Trio01 - Ostrava, Olomouc
OK?
A spokojeni nejsou nikde (vyjma Trií)...

(Příspěvek byl editován uživatelem tramvajak.)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... a nějaká použitelná plošina neni ..."

Aneb uhodit hřebík na hlavičku.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, vim že to jezdí a kde to jezdí, Tramvajak to napsal správně, ale ani po nějakých necelých 10 letech s nimi velká spokojenost nepanuje a lepší už to nejspíš ani nebude...

"...jakousi ukradenou kopii..." - tvrdí škodovka a ty, druhá strana na to má asi zcela opačný názor...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík všem za upřesnění Aster a jejich klonů. Zas tak detailně poměry v jednotlivých DP neznám, jen vizuálně jsem měl pocit, že když je vidím v ulicích... Tím přibývá otazník, proč se Praha nezeptala...
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemníčku, to je přece jednoduché. Čti. Astry jsou shit. Tria jsou lepší, ale nejsou ze Škodovky. Tak pro Prahu Škodovka vyplivla 14T a vyplivne 15T. A tramvaj 15T bude žrádlo. Těš se. Takhle už o tom píšou šotouši na internetu léta, jenže Ty zapomínáš.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já Absolutoušku nezapomínám, já si totiž vůbec nepamatuju!!!!
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34924
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Me fascinuje, ze se kritizuje 14T, ale Agora se pro obdobne vady nechava na pokoji... Cim to?
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor: Cim to?
Já nevím, školy nemám, ale není to tím že toto je diskuze o tramvajích?
Jinak je možná lépe představitelné co všechno do autobusu vleze když se propadne podlaha.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 19:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Neni treba ze me delat za kazdou cenu idiota. Mnozi lide diskutijici zde, diskutuji i v prislusnych autobusovych tematech na tomto serveru.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3108
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 20:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor:
Citybus byl a je snad nejkritizovanější vozidlo MHD nejen tady na k-reportu. Nevím, jestli máte krátkou pamět nebo jste byl vždy na jiném vlákně, ale Citybusy se tu propraly již nesčetkrát. Proti tommu je kritika 14T piánko.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 10:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotraz. Proč nejsou podvozky modernizovaných T3jek osazeny tlumiči? Vždyť ta tramvaj se při 50km/hod tak rozhoupe a rozkolíbá, že pak není divu, že to ničí tratě jak na běžícím pásu.

Zkoušela se nějaká podobná úprava?
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 14:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám opět dotaz na Mirka Pence - že musíte používat BKV panely, s tím jsem se smířil (i když je prokázáno, že už ve střednědobém horizontu je BKV svršek ne nejlevnější ale nejdražší řešení). Ake teď jsem utrpěl šok - vy už šetříte i pár korun na pružném upevnění? Konkrítně mám na mysli letenské předpolí Štefánikova mostu, kde jsem dneska při poskakování s IGK zaregistroval, že na monolitickou betonovou desku i na pražce jsou kolejnice upevňovány tuhými svěrkami... Blueee...
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 14:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re Heky, Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 10:53:30: Kolíbající se a houpající se tramvaj T3 tratě vůbec neničí. Ano, tlumiči josu osazeny podvozky tramvají KT8D5 a T6A5.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 15:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolíbající se a houpající se tramvaj T3 tratě vůbec neničí.

A to změřil kdo, kdy a jak?

Protože pokud je trať namáhána takovými rázy (a skákajících 13 tun ráz je), tak se pak vlní. A rázy se tím zvětšují, neboť tramvaje jezdí +- všechny stejně rychle, a jsme v kruhu...
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 17:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šmarjá. Se nejprve někam podívej, než začneš teoretizovat. Z 15 tun hmotnosti tramvaje T3 je 10 tun na podvozcích, které se nekolíbají a nevlní. Ten zbytek úvahy jsem nějak nepochopil vůbec. Pokud osadíš tlumiče, dojde naopak ke zvýšení tuhosti vypružení a zhoršení efektu.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 23:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

,,se nekam podivej"?
Nenapsal jsi kam, tak to zkusim jeste jednou a polopaticky...

Ano, podvozek samotny se nekoliba a nevlni. Avsak kastle ano. Nahoru a dolu. Cim je vetsi odchylka kmitani, tim vetsi je sila, ktera vraci tramvaj do ustalene polohy.

Vlivem teto periodicky se opakujici sily se take periodicky meni napravovy tlak dle zakona akce a reakce. A jsme u ucinku na kolejovy svrsek. Toto nerovnomerne zatezovani trate zpusobuje po case jeji deformaci.

Vsiml jsem si, ze resonance nastava kolem 50 km/hod. To znamena, ze tramvaj se rozhoupe, ale jen trosku. Trat uz je z tohoto mirneho houpani jiz malinko zvlnena. Coz ovsem tramvaj pri teto rychlosti rozhoupava vic a vic, ucinek na trat je tak horsi a horsi a jsme v kruhu.

Pokud se namontuje vhodny tlumic, posune se resonancni kmitocet nekam jinam a tramvaj jede klidne - viz jizda vozy T6, KT8 a 14T po teze trati stejnou rychlosti.

Komu se nelibi teoretizovani, necht se sveze ruznymi typy tramvaji treba dolu z Zelivskeho ke strasnicke vozovne a muze si ji potvrdit aspon prakticky.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 23:14:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

muze mi nekdo vysvetlit proc hlaseni o kontrolnim bode Malovanka je ve 14T hlaseno i do saloonu ?
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Jsem se podíval na tvoje příspěvky z minulosti a s osobou, která tvrdí, že 14T má otočné podvozky a ničí tratě stejně jako dvojice T3, přičemž jako jeden z argumentů PROTI 2xT3 je, že má víc podvozků, se nebudu fakt bavit.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem si všiml, 14T při jízdě rachotí úplně stejně jako olomoucké Astry či Tria.

A ještě jeden dotaz: Které KT8D5 mají červenokrémový lak jako T3?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 29.07.07 - 21:33:16:
Podle mne se nápravové zatížení nezvýší, protože pokud vytrhám jednu řadu podélných sedaček - nerozšíří se mi podlaha ani o centimetr - tedy prostor pro stojící se příliš nezvětší nebo maximálně o počet lidí, kteří předtím seděli. Výhodou je, že ti stojící se poté nebudou tak mačkat jako dnes, kdy pro kalkulaci maximálního obsazení se počítá, že budou lidé stát v úzkém prostoru mezi dvěmi řadami sedící, což je v reálu nesmysl.

Tramvajak:
S Triem jsou v Ostravě spokojení, protože si ho také sami vyrobili, přestože Trio píská a chrastí téměř jako Astra.
Je to podobné, jak jsou v Praze oblíbená erpéčka, přestože z daleka nejde o dokonalou tramvaj, tak je vyrobená v Hostivaři, a proto panuje celkem spokojenost.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky jsem si myslel, že na vytrhávání věcí z kontextu je expert KM, ale tohle je opravdu síla

Já tě k diskusi samozřejmě nutit nebudu, i když je to škoda, možná bychom se dobrali zajímavějších věcí, než zde obvyklých ustálených šotoušských klišé...
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proxi, přečti si pořídně, co jsem napasl - "A spokojeni nejsou nikde (vyjma Trií)..."
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi dneska ráno konečně povedlo (smysluplně) svézt 14Téčkem - bylo to na 22/511 (IPP chvíli po 8:30, na Národní v 8:43). Jak nedávno uvedl Káem, jsem jediný (já bych spíš řekl "jeden z mála"), kdo pamatuje skutečný stav obsazenosti 5N.

Takže moje pocity a dojmy
- ty přední dveře jen pro řidiče jsou skutečně pěkná blbost; když už musí z nějakého důvodu být, tak by se jim ovšem měly přizpůsobit "předpisy". V těch "dobách 5N" platilo, že vozidlo zastavuje před staničním sloupkem prvními dveřmi, určenými pro cestující - čili trolejbusy 2.dveřmi, erťák za předním kolem. Takže 14T by měla (pokud je to možné) zastavit kabinou daleko za sloupkem - akorát mám pocit, že "cestující by to nepochopili" a narostl by počet poražení chodce.

Interier skutečně není příliš kapacitní - ale částečně (poměrně dost) si za to mohou cestující - proto vzpomínám na doby 5N. Stejně jako tehdy, cestující musí pochopit, jak je tramvaj dlouhá a nezůstávat stát hned u dveří. Konkrétně v tomto případě působily první veřejné dveře dojmem 5, ovšem prostor ke kabině byl k velmi pohodlnému stání a mezi Štěpánskou (kde jsem se tam konečně prodral) a Národní tam bylo 7 [slovy sed(u)m] prázdných sedaček. Stejně tak byl poloprázdný poslední díl soupravy.
Situaci ještě vylepšovala tříčlenná mimopražská rodinka na výletě (nastoupili na IPP, dle hovoru jeli na Petřín), která nastoupila jako poslední a zůstávala stát na stejném místě - tedy abych nelhal, každý z nich udělal vždy jeden krok vlevo a následně vpravo, aby pustili vystupující zprava-zleva a totéž kvůli vpuštění nastupujících. Vliv na dobu stanicování radši neodhaduji.

Co mi trochu vadilo na vozidle, je jeho akcelerace. Oproti T3 je výrazně vyšší - ale to je zase o tom "si zvyknout", T3 taky měly větší odpich než staré ringhoferáky - formuloval bych "nešikovné maso (= lidi, co se nedrží) musí pryč".

Ještě přikládám pár obrázků:
 

 

 
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak:
A jak to souvisím s mým názorem, že z pohledu cestujícího nevidím rozdíl mezi Triem a jeho příbuznými - tedy nevidím důvod k té spokojenosti s Triem?
Je však pravda, že si Trio pochvalují řidiči a údržba, ale stejně tak se většině pražských řidičů líbí i poršetra
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proxi: běžný cestující moc rozdílů asi nenajde, nicméně co se týče provozování, má Trio jasně navrch - především v oblasti spolehlivosti, servisu, ND atd. Né nadarmo se říká, že Trio je 100x zdokonalená Astra.
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 15:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: "Podle mne se nápravové zatížení nezvýší, protože pokud vytrhám jednu řadu podélných sedaček - nerozšíří se mi podlaha ani o centimetr - tedy prostor pro stojící se příliš nezvětší nebo maximálně o počet lidí, kteří předtím seděli."

Ale tak to určitě neni, počítam že vytržením jedné jediné sedačky se sníží obsaditelnost o jednoho sedícího, ale zároveň stoupne obsaditelnost tak o dva až tři stojící a tím samozřejmě adekvátně naroste hmotnost...
Počítam, že prostor pro sedícího má tak 60 x 80 cm, tj. skoro 0,5 m2 a maximální obsaditelnost je počítaná při 8 os/m2.

"Je to podobné, jak jsou v Praze oblíbená erpéčka, přestože z daleka nejde o dokonalou tramvaj, tak je vyrobená v Hostivaři, a proto panuje celkem spokojenost."

To je pochopitelný, přeci nebudu nadávat na něco, co si dělám sám pro sebe a u čeho už jsem v průběhu let vychytal mouchy a odstranil nedostatky...

Karel: "Které KT8D5 mají červenokrémový lak jako T3?"

Už zbývá jen jedna poslední a to ev.č.9029...
Ostatní mají buď CVR nebo po PO dostali lak alá T6.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 00:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad změny v interiéru 14T versus nápravové zatížení -
jestli to správně chápu, tak 3.článek bude nejspíš zatížen na maximum, nicméně nebylo by možno udělat navrhované změny (viz prox kdesi výše) alespoň v 1. a 5.článku, na němž laicky řečeno "nevisí" nesené články dva, ale jen jeden?
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 07:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nápravové zatížení.
Jestliže standartní souprava T3,T6 a KT8 má teoreticky čtyři podpory (podvozky) ale 14T pouze 3 při téměř stejné délce vozidla,tak hádejte co se musí omezit?, jestliže hmotnost kompnentu samotného vozu nelze????. A ještě hádejte proč Rt6 neměla hnaný střední podvozek?????
Asi jsem z jiného světa.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 10:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Za to si nemohou cestující. Když to vypadá, že je u dveří stupeň 5N, a to ve 14T vypadá i ve chvíli, kdy je tramvaj na stupni 2..., tak přece nepolezu do vrchního článku bez předních dveří. Buď tam jsou sedačky více méně obsazené a tam se bez rizika, že na někoho šlápnu, stát nedá, nebo se mi nechce se k volné sedačce prodírat, protože zaručeně opět na něčí nohu šlápnu. Protože mě logicky napadne, že když půjdu tak dozadu, tak se taky nemusím na zastávce dostat ven. Zvláště, když Prahu neznám (jako ta rodinka), snažím se být poblíž dveří. Totéž turisté ale i někteří Pražáci a starší lidé. Sám jsi napsal, že jsi se do vyššího článku prodral až po čase. A co prodírání se opačným směrem? To přece nikdo neriskne. Navíc, kdyby cestující dělali to, co chceš, zaplnili by ti i tu uličku ve vyšších článcích a z předního bys musel ven jen s dovolením přes kabinu řidiče :-). Nebo bys přejel zastávku, nebo opět někoho pošlapal a o pár slečen se otřel až nebezpečně těsně. Ulička ve vyšších článcích je stejná ulička, která je při stupni 4 v tramvajích T3 mezi dvěma řadami stojících u sedaček na obou stranách. Jenže u T3 je volná při stupni 4, u 14T je k dispozici při stupni 2 a při stupni 3 už je plná. Proto vrchní články vypadají volné, je to ten poslední koridor na průchod. Takže to, co jsi popsal není vina lidí, ale vnitřního uspořádání. To determinuje, kam lidi půjdou, kam ne, a kde vytvoří zátku. V celé tramvaji je snad jen 8 míst, kde se dá stát, abys nepřekážel, všude jinde musíš vždy uhýbat, když jde ěkdo okolo. A u dveří ta zátka taky lidi nepotěší, ale skoro nic jiného jim nezbývá. A je-li ve voze kočárek, ani zátka už nejde vytvořit a čeká se na další tramvaj. Pánbůh s námi, až bude těch vozů 60. Jinak k akceleraci. Je opravdu výrazná, což přesně nejvíc odnáší krční páteř na bočních sedačkýách. Měl jsem tu čest jet cca 20 minut a páteř poznala to, co se mi v metru nikdy nestalo. 14T dobržďuje všechny malé oblouky, změny rychlosti jsou náhlé a nepředvídatelné. V metru z toho byla aféra a sedačky se měnily, tady to opravdu vadí, ale ne těm nahoře...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 10:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: Zas tak ty uličky nedramatizuj. V částech autobusů, kde je uspořádání sedadel 2+2 je situace podobná a taky se nikdo nepos*** a nikdo nepřejíždí stanice a nikdo o nikoho nebezpečně neotírá se.
Krční páteř je pověra. U dvoutisícováků, rozjíždějících se s TRHNUTÍM (kontroler s málo stupni) to 50 let nikomu nevadilo.
Budoucnost patří bagrům!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 11:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

Jestli nebude trochu rozdíl v tom, že autobus má na všech obou koncích dveře a tedy nemá uličku slepou... No, a on takový Slintybus taky není zrovna ukázkou nejšikovnějšího možného vnitřního uspořádání.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 12:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak to určitě neni, počítam že vytržením jedné jediné sedačky se sníží obsaditelnost o jednoho sedícího, ale zároveň stoupne obsaditelnost tak o dva až tři stojící a tím samozřejmě adekvátně naroste hmotnost...
Počítam, že prostor pro sedícího má tak 60 x 80 cm, tj. skoro 0,5 m2 a maximální obsaditelnost je počítaná při 8 os/m2.


Souhlasim, ze "teoreticka obsaditelnost" vozu vzroste a s tim i "teoreticke" napravove zatizeni. Ted je ale otazka, jestli skutecne obsazeni vozu a skutecne napravove zatizeni vzroste. Podle me ne. Tech lidi se tam nacpe stejne, akorat se budou uvnitr mene sardinkovat.

A ted bych zkusil pocitat o kolik se zvedna napravove zatizeni. Pokud bych vytrhal uplne ty 1,5 sedacky a nechal tam misto na stani tak rekneme, ze vznikne prostor 2m^2 v jednom nesenem clanku. To je teoreticky 16 sardinek. Od toho odecteme 2 sardinky na tech vytrhanych sedackach => tedy 14 sardinek. Nevim kolik ma normovany cestujici, ale rekneme, ze 80 kg. Takze to mame 1120 kc. Z toho jen polovina jde na stredni clanek a polovina na predni. Tedy teoreticke zatizeni jedne napravy stredniho clanku vzroste o 560 kg. Opravdu si to nemuzeme dovolit?

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 12:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: 560 kg/náprava je téměř 10%. To je dost. Odpověď tedy zní: Nemůžeme
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 13:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak tedy nezbývá než přiznat, že 14T byla chyba, a provést defenestraci, popř. úplnou derogaci toho, kdo tohle vozítko pro Prahu doporučil/vybral. 14T je dobrá do maloměsta, kde mají tramvaje jako pouťovou atrakci, ne do velkoměsta, kde na tramvajích visí doprava.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 13:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ale prd na nich visí. Je to první krok k tomu, že tramvaje budou provozovány na rychlodrážních tratích s kvalitním svrškem železničního typu, a přepravující kapacitně lidi k jinému kovokolnímu kapacitnímu prostředku. a ne že se budou motat v úzkých uličkách stejně jako před 150 lety koňka na svršku, který prostě nelze udělat pořádně. To je celé, elvéčko :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tramvaje budou provozovány na rychlodrážních tratích

Proč tak plýtvat penězmi (zvlášť mne překvapuje, že to píše "bankéř")?
Dneska jsem si na tu 22/511 počkal před barákem (čili úsek Vršovice - IPP), svezení naprostá pohoda (daleko klidnější a plynulejší jízda než T3, na kříženích nesrovnatelné). Obsazenost byla přiměřená = stejný stupeň "nacpanosti" jako v kterékoliv jiné dvaadvacitce.

Martin Šubrt: Sám jsi napsal, že jsi se do vyššího článku prodral až po čase. A co prodírání se opačným směrem? To přece nikdo neriskne

Vzhledem k tomu, že v ranní špičce je 90 % cestujících "stálých", tak by mohli vědět, že se tramvaj na této trase naplní na IP a dost vyprázdní na KN, ještě něco málo zbyde až k Národní. Tudíž mohou i vědět, že riziko nedostat se ven je minimální.
Protože problém (aspoň z pohledu hostivařsko-vršovického) je opravdu jen v úseku IP(M)-KN(M).

Hnidopich: autobus má na všech obou koncích dveře a tedy nemá uličku slepou - ale byly doby, kdy ji měl - ať už objektivně (eRŤáky, přesto se mezi přední dveře a motor nacpalo 8 lidí) nebo z rozhodnutí dopravce (pražské trolejbusy a chvíli i eŠMky s průvodčím). V případě trolejbusů 8Tr byly dokonce sedačky (od kabiny řidiče) podélné - příčné čili úzké hrdlo u středních dveří, přesto ten prostor nikdy nezel prázdnotou.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T je po všech stránkách horší, než standard jezdící v Praze nyní. Nesmyslně málo dveří, neprůchodnost vozidla - proto každý zůstane u dveří, není ani kde se držet, chybí držáky. Nevětrá, nemá ani střešní větrání. Drnčí chrčí, i když asi v hranicích nějakých norem. Obsaditelnost je nižší než u srovnatelně stejně dlouhé soupravy (2xT, KT8). Pro Prahu je to krok zpět, a zdaleka asi ne konečný. Holt tak je to, když si zadání napíše sama předem vybraná firma.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 14:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: k tomu co ode mě cituješ patří i ta druhá část, kde jezdit nebudou. Proto to mohl napsat bankéř :-)
Jinak v podstatě píšeš, že lidi se dneska neuměj tlačit. Jo, souhlas, taky to pozoruju :-))
Borovička: já nevím, jaký to je překvapení. Kdo byl v uplynulých deseti letech v jakémkoliv jiném tramvajovém provozu v ČR a jel Astrou (všude jí maj), musel vědět co Prahu čeká. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9763
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - U dvoutisícováků, rozjíždějících se s TRHNUTÍM (kontroler s málo stupni) to 50 let nikomu nevadilo.

Jak víš, že to nikomu nevadilo? To je jako kdybys napsal že osmdesát let nevadilo ševcům "u toho" stát.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JAU!

KM: "Je to první krok k tomu, že tramvaje budou provozovány na rychlodrážních tratích ..."

... co jsi pil? A jakto, že´s mne taky nepozval? TOHLE chceš provozovat na kapacitních tratích?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace