K-report
 

Archiv do 11.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 11.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 10:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To je sice hezké, ale zapomněl jsi, že to odporuje logice trhu. Žádný podnik si nedrží dlouhodobě nikoho, kdo se náhodou hodí, když je to potřeba. (DPP se pomalu stává "bílou vránou".)

Ledaže bychom byli na cestě k zajišťování veřejného pořádku soukromými institucemi a agenturami. Ty ho ale zajistí za peníze svých klientů jen pro ně.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale DPP si nedrží ani ty, co potřeba jsou - viz kolejový brus. Ovšem tak jsem to nemyslel. Měl jsem na mysli pravomoci a schopnosti dispečerů tak, aby zajistili provoz tramvají (což jak uznáš, je hlavní činnost DP, vlastně ne, hlavní je METPO :-)) i tak, že budou schopni zasáhnout i do provozu např. IAD.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 21:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pak se ale nemůžeme divit vysokým nákladům DPP. Zajistit podmínky pro provoz MHD v Praze by mělo být prvořadým zájmem především magistrátu. Jestliže ale tento zájem deleguje na dopravce (jenž má mimochodem v rámci Prahy z titulu svého postavení nulové pravomoce pro vytváření optimálních podmínek pro MHD), pak se nemůže primátor divit vysokým nákladům dopravce (ale jako pokrytec se přesto diví).
Náhražkové aktivity dispečinku, ale často i jen jeho obyčejné zneužívání, hospodaření DPP prodražují, ale výrazný efekt na kvalitu a rentabilitu provozu v žádném případě nemohou mít.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2295
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 08:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Určitě ano, ale neschopnost, nepravomoc nebo neochota dispečera zasáhnout do IAD aby projely tramvaje ve svém důsledku způsobí ztrátu větší, než je náklad na vyšší kvalifikaci a třeba i intenzívnější výkon práce dispečera. Aspoń jsem o tom přesvědčen.
Budoucnost patří bagrům!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 20:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tak jsem se po nějakém tom čase prošel a projel po Praze. Teda takovejdle tankodrom už jsem dlouho neviděl, křižovatky (i ty nedávno dělané) jsou v otřesném stavu ( to snad používaj ten nejhorší material). Trať v Lidický a na Palackého mostě nemá moc daleko do světově unikátní horské dráhy s převíšením 10 cm. atd. ... . Slavná chlouba 14T jaksi nemá ani nejmenší náznak nucené ventilace, natož klimatiyace, takže v zácpě jsem myslel, že tam sebou seknu. Nicméně je tu i pár pozitivních věcí. Např frekvence. Ale jinak Praha je Praha.
Asi jsem z jiného světa.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 20:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T má 3 stupně ventilace a ten 3. už docela pěkně větrá - imho bude problém spíš v řidiči, než v tramvaji - někdo tím přepínačem musí otočit
jinak tankodrom tu máme nechutnej to je fakt - třeba taková Korunní je docela masakr
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 20:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad větrání ve 14T
Alespoň jedno pozitívum na celkově negativní situaci.
Asi jsem z jiného světa.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9475
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 01:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolem cca včerejší (sobotní) 23:00 jsem v ulici Na Veselí viděl zatahovat 18ku do vozovny Pankrác. V první pikosekundě mi to přišlo jako normální večerní kolorit této části Prahy, ale hned v dalším běhu vesmírného času už se mi ne vše zdálo tak jak má být.
Odkudpak a kudypak asi přijela?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 02:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5/18 zatahuje po trase Kotlářka (22:00) - Štěpánská (22:17) - Náměstí Bratří Synků (22:25) - VozovnaPA-Vrata z. (22:34)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2298
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 06:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad McB a R31: A přitom má po ruce vozovny Motol a Vokovice, že? Ještě že nejezdí do Hloubětína.
Brejšín: Rozmazlen od protinožců, nemýlím-li se? :-)
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 11:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já to taky moc nechápu, ale asi by neměla vozovna PA co jezdit
já bych jí sebral i část linek do Modřan, když takhle blbě najíždí přes I.P.P
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9476
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 11:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31 - 5/18 zatahuje po trase Kotlářka (22:00) - Štěpánská (22:17) - Náměstí Bratří Synků (22:25) - VozovnaPA-Vrata z. (22:34)

Dík. Hm.

KM - Rozmazlen od protinožců, nemýlím-li se? :-)

Nechtěl jsi napsat: Rozmazlen salonními provozy od protinožců, nemýlím-li se? :-)


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 16:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Mohla by vozovna PA jezdit ty 11 co vyjížděj z Vokovic. A 21 ostatně taky. Jsem rád že už nejsem sám, kdo to nechápe.
McB: Jo, přesně tak.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3007
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 16:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 00:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ba ba
Bohužel je až moc vidět, že tu máme jaksi nedostatek něčeho, na co už jinde přišli, že tento nedostatek se jaksi finálně krutě nevyplácí a stálo je to moc a moc to poznat.
Asi jsem z jiného světa.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 00:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "asi by neměla vozovna Pankrác co jezdit?"

Vozovnu Pankrác zapomněli zrušit se zrušením tramvaje na Pankrác, je to takový relikt :-)

Chtělo by to ty tramvaje na tu Pankrác zas protáhnout, nejsou náhodou už cca deset let plánovány na Zelený pruh?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 01:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do vozovny PA se v roce 2004 investovalo víc než 200 mil. Kč, ta tu s náma bude ještě dlouho

chtělo by to především TT z PA na Dvorce a přes most na Zlíchov
to je imho v současné době nejdůležitější nová TT - škoda, že to s ní zatím nevypadá nijak nadějně :-(
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9484
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 08:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - zajímavej odkaz. Hlavně mě zaujalo toto:

Podle Evy Dydové připravuje design nové tramvaje skutečně ateliér Patrika Kotase.

Tak nějak nevím, co si o Kotasovi mám myslet.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 09:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ale prd. Všechno je to jen o organizaci.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 13:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím to sem jako nepatří, ale.... byl jsem šokován délkou a šířkou ohrady na Letenské pláni qůli Blance. Aby se nám tam ta smyčka ještě někam vůbec vešla... Aby nedošlo na přejezd a KT...
Budoucnost patří bagrům!
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 22:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: to hrozí celou dobu. Nebo tam bude opět trojúhelník u Sparty (Na PRtkách jsou i nějaký fotky).

Terén: 1) nevíte, co dělala kolem 20:00 rekokachna ve Střešovicích (areál vozovny, žádný pohyb vozu, okolo a vně vozu)?
2) Za SČV DC ve 14:10 nehoda. No by nebylo nic zvláštního, kdyby se kvůli ní nesjela trojička T3: 7191+7192+7193
 
 
7191 samotnou jsem nestihl cvaknout. 26 si mrak vezla od ČV.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3017
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 08:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 08:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je vidět, že pan ředitel nemá o ledačems ani páru, ale jako ekonom si vždy poradí.

Zajímavá je pořád snaha zavést na loďmi přeplněné Vltavě ještě pravidelné lodní linky, aniž by se moc rozvádělo odkud kam se vlastně bude jezdit a pro koho. A ještě lepší je zpráva v dnešním 24 hodin o lanovce ze Smíchova přes Podolí na Pankrác, která má být postavena prý již do 3 let.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:14:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že půjde o takovouhle lanovku:
 
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Tuším, že Absolut to tady už psal. Že bude dvojnásobný kolejový přejezd u Sparty a tečka. Teda během výluky na pláni. A potom už stejně asi smyčka nikomu chybět nebude...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Vpředu Vltava až se konečně prosadí splavnění pro velké lodě a vzadu Pankrácká pláň, až padnou zbytečná omezení na výšku zástavby.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 10:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: To sem psal jako první já, z vrozeného pesimismu. Paxe na mě všichni vrhli že bude málo kačen a málo linek (protože všichni šotouši by nejraději na Letnou 1,8,25,26), no a teď už chladnou :-)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 12:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Perlička: Včera na ČT24, kolem 18,50 kdy se uváděj Televizní noviny 25 let staré byla reportáž o rekonstrukci Francouzské a Nábřeží Karla Marxe :-)
Budoucnost patří bagrům!
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 12:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byli jsme požádáni o zveřejnění následující informace:

Děkují moderátorům K-reportu za možnost prezentovat zde následující oznámení:

Stránky www.prazsketramvaje.cz se omlouvají všem našim čtenářům za dočasnou nedostupnost stránek Pražské tramvaje a jejich součástí, včetně diskusního fóra a emailových schránek našich spolupracovníků. Poskytovateli našeho webového prostoru zabavila 27.6.2007 v ranních hodinách Policie SR bez upozornění veškeré vybavení.

V průběhu následujících dní se pokusíme zprovoznit „osekanou verzi“ PrT ze zálohy. Je možné mne kontaktovat pouze na limac zavináč post tecka cz. Prosím neposílejte dočasně žádné fotografie!

Děkuji MOp
Zamávejte autobusu ... možná Vám zastaví ..., a to i na zastávce, kde běžně nastupuje 10 cestujících. DP a ROPID pro nás...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pic kozu do vazu...

Ale snad se to podaří brzo vyřešit, kluci vydržte !
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se to děje?..."policií SR"???
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemíčku, stránky prazsketramvaje.cz jsou přeci odpradávna uloženy na Slovensku, protože žádný poskytovatel v ČR neměl tak dobré podmínky pro web velikosti cca 8GB a vyšší.

Na částečném řešení situace se intenzivně pracuje.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Odpusť si toho Káemíčka, jsi trapný, a buď řekni, co se děje, nebo buď zticha.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se moderátorům za spam:

Lord vetinari:
Vážení klienti,

Dnes (27.6.2007) nám boli políciou odňaté zo serverhousingu všetky naše
servery. (bolo tak poskodenych nasich vyse 3500 klientov a vzniknuta skoda je obrovska)

- nikto nás neinformoval, ani nevieme dôvod zhabania serverov

- ozvali sa nám až zo serverhousingu, keď sme sa informovali aj my,
prečo služby nefungujú

- zatiaľ nevieme ani dôvod, ani žiadne bližšie informácie.

- budeme to riešiť a pokúsime sa hosting čo najskôr rozbehať

- snažíme sa služby čo najrýchlejšie obnoviť. momentálne je zbytočné volať, viac informácií nemáme
všetky nové informácihned zverejnime

- výpadok bude minimálne dnes.. snažíme sa a všetko robíme preto, aby to bolo čo najkratšie

- na policii nikto nic nevie povedat, vysetrovatel co to ma na starosti pride az poobede.
snazime sa to urgovat vsetkymi moznymi sposobmi.
kedze mame identicke data na roznych serveroch, pokusime sa (ked sa s nimi spojime) ziskat
tieto data. su to len kopie, takze by nam ich mali poskytnut.

- v pripade dlhsieho vypadku presunieme klientov na ine servery a rozbehame
hosting. mame viacere nahradne riesenia, ako aj servery v inej serverovni.

- vzniknutu skodu budeme samozrejme vymahat. Je nepredstavitelne aby policia zhabala servery
komercneho webhostingu bez upozornenia, pripadne ziadosti o informacie o klientovi
ktory mohol porusit zakon.

update
--- 12:30 dovolali sme sa vysetrovatelovi, ktory to ma na starosti. podla slubu,
by nemal problem servery urychlene vratit, po ich skopirovani. budeme sa snazit nadalej to urgovat
co najrychlejsie to pojde.
Fotožurnál, toť mé dítko
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.sme.sk/c/3368842/Servery-zhabala-specialna-prokuratura-kvoli-NBU.html
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je mi líto a držím palce. Zřejmě tam "webhostovaly" i nějaké nelegální stránky a Policie zajišťovala důkazy.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Isidor: Síla. Jen nechápu, proč hackeři cítí potřebu útočit na NBÚ, jestli je ten úřad stejně schopný, jako v tuzemsku, tak se spolehlivě eliminuje sám.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde, pokud jsi si toho nevšiml, tak výše je vysvětleno, co se děje.

Můžu mu říkat jak chci, reagoval jsem na údiv nad policií SR. Jsi snad Káemíčkův tiskový mluvčí?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: NBÚ SR je velmi "schopný", proslavil se např. aférou "nbusr123" (viz google), nebo tím že jako opatření proti hackerům zavedl na svém webu úřední hodiny mimo něž byl web vypnutý (vážně), atd. Teď se už jen zlostně mstí za tu ostudu.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry. Měl jsem jednáni a odkliknul příspěvek až poté, co Ti bylo poskytnuto podrobnější vysvětlení.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 22:52:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau, hele na Budějovické stavějí nějakej barák. A přitom v územním plánu je TT PP-Bu. Jak je možné, že poruší schválený územní plán a i na místě, kde se nic stavět nemá se staví? Dyť se tam ta tramvaj neotočí a P4 nedovoí vykácet stromy v Jeremenkově, které nedávno zasadila kvůli TT a jedné tram lince. Tady bylo volné místo na smyčku dál jsou vzrostlé stromy a ty my nedáme!!!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 23:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co se takhle do toho územního plánu nejdřív podívat?


odkaz
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 07:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak. Ono to bude tím, že se s TT v Jeremenkově v ÚP nepočítá. Výměnou je tam cyklostezka.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 14:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Achich jo... V ÚP pokud vím není a hledat to nebudu (pomalý internet a líný zadek), nicméně zcela zabitá samozřejmě není. Místo na Budějovické není a nebyla rezerva na smyčku, přestože tam kdysi smyčka bývala. Místo na smyčku je variantně na asi 3 místech za Brumlovkou a/nebo na spojnici Pankrác - Braník taky žádná smyčka být přeci nemusí.

No a do Jeremenkovy se může vejít cykolstezka, tramvaj, auta i stromy. Ovšem nevejde se tam jedna další věc, copak to asi je? Kdo na to přijde, má u mně zmrzlinu.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 15:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem nevejde se tam jedna další věc, copak to asi je? Kdo na to přijde,
Že by parkovací místa?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 16:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyber si příchuť.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 16:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vanilková?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co to má T3 ev 8244 za stupačky nemá ty klasický foto:
 
Regiosprinter by Regionova
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: To jsou standardní stupačky starších sérií T3.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 21:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo aha takže nechali tam ty starý já původně myslel že to je skřín dodaná z jinýho města
Regiosprinter by Regionova
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 12:45:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čau, tak snad potřetí to tu bude
http://www.praha-mesto.cz/uzplan/uzemni_plan_hmp/zmeny_07_uphmp_zadani/G/z1875_b.jpg
Zde je ta TT
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože jsem nepřetržitý šťoura do všeho v oblasti dopravy, tak nějak jsem se nesmířil s aktuálním návrhem prodloužení metra směrem na letiště a dovolil jsem si napsat jistý článek. S tramvajemi to ovšem také velmi úzce souvisí, takže si dovoluji odkaz dát do tohoto tématu. http://subrt.blog.idnes.cz/c/5823/Smutne-konce-pohadky-o-doprave-v-Praze-6.html
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 10:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Moc pěknej článek, jenom ti kritici asi omlátí o hlavu tvrzení, že ze Smíchova do Motola se bude cestovat B-A.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 11:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

foto nejnovějšího progresu 8532-8533 tedy k 14.6.2007.
 
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 16:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k článku Martina Šubrta. Nejsem přesvědčen o nutnosti stanice Hadovka, ale to nevadí. Možná by i při S-J orientaci stancie Petřiny šly udělat dva vestibuly: Jeden u OD a druhý někde u zastávky Nad markétou (nebo jak se jmenuje), blízko kolejí Hvězda. Možná by taky šla udělat stanice u Nemocnice Motol s vestibulem směrem k Vypichu...
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 09:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Když ti zkrouhnou provoz 167 na minimum s argumentem, že tam jede přece metro, ze Smíchova to do Motola půjde asi jen kombinací B s A. A nebo se po dokončení metra ty busy budou muset posílit nebo zachovat :-), o čemž pochybuju, že se stane. A k druhému příspěvku. Přesně takovéhle úvahy jsou správné. Můj článek je hlavně tématem pro diskusi. Jedna stanice s dvěma vestibuly nemocnice - Vypich (nebo přinejmenším směrem k těmto cílům) je nápad, který by taky stál za rozpracování. A o stanici hadovka se také dá diskutovat, ale tu diskusi by musel někdo alespoň dovolit :-). Jinak totiž vládne strach se do politické causy š´tourat. Bohužel. Nikdo nechápe, že pořádná diskuse přináší lepší a lepší řašení...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 09:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3xHonzík: Sorry, já myslel tu Jeremenkovu. Blbě jsem četl. Tohle tam samozřejmě je, akorát jak jistě vidíš, tak místo pro ten barák je mimo rezervu pro TT :-) Tohle je v tom ÚP čistě jako obrana města proti městské části, aby neudělala v ul Na Pankráci a Budějovické to samý jako v ul. Antala Staška.

Mimochodem, v oblasti Pankrácké pláně je platné ÚR na přestavbu komunikační sítě v souvislosti s OC Arkády Pankrác, které u stanice metra Pankrác dosud existující tramvajový pás mění. Takže asi tak je svatý územní plán a všechny jeho doplňky. Už se těším, až tady budeš za rok vykřikovat proč se tam předělává křižovatka v územní rezervě pro TT a nerespektuje se tramvajový pás.

Případná TT na Budějovický by pravděpodobně šla k BB Centru. Podívej se tam osobně a ne jenom přes ÚP a najdeš místo na smyčku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 22:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenom doplním že TT na Budějovické je naplánována bez smyčky ... nevím jestli normy povolují postavit novou trať ukončenou takto, ale ... :-))
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 23:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... nevím jestli normy povolují postavit novou trať ukončenou takto, ale ...

Tak v Brně v Lišni je také TT ukončena přejezdem mezi kolejema, ale na celou tu trať platí zákaz vjezdu jednosměrných vozů. Takže při dostatku obousměrných vozů v Praze bych zase v takovémto způsobu ukončení TT problem neviděl. Je spíš otázkou jak by tento způsob ukončení TT pobrali mozky pánů na magistrátě a vedení DPP.
M1 - Maracaibo
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 13:30:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted jsem si v DP kontaktu na dotaz proc se klima nemontuje do T3RP precetl, ze by se tim oprava prodrazila o 1mil. Kc. Pominuli udaj o tom, ze ji neni na strese kam umistit dost mne to zarazilo. Muzete se k tomu nekdo pls vyjadrit ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace