K-report
 

Archiv do 25.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Staré archivy » Archiv do 25.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 21:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

postupně k úpadku. Stejně tipuji,že tato linka už dlouho nepřežije.
Přitom je to druh ekologický dopravy a nahradit to případně neekologickými busy je krok hoooooooooooodně zpět
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 21:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli Ti zkrácení intervalu a prodloužení k Viaduktu připadá jako úpadek, pak Ti Tvůj názor brát nemohu. Mě to však tak nepřipadá.
Myslím však, že nahrazení busy nehrozí..
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 22:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberecký dopravní podnik bude hledat další zdroje příjmů
Vydáno dne 11. 05. 2007

LIBEREC - Najít další zdroje příjmů a rozvinout vedlejší činnosti, jako je například opravárenství, je jeden z hlavních cílů nového ředitele Dopravního podniku města Liberce (DPML), kterým se na začátku května stal bývalý náměstek libereckého primátora Jiří Veselka. V čele podniku, jenž ve stotisícovém Liberci zajišťuje městskou dopravu, vystřídal Jiřího Eberta. Ten odešel do důchodu. Veselka zvítězil ve výběrovém řízení. Podnik zná, v minulosti byl členem jeho představenstva.

"Chtěl bych co nejlépe využít potenciál, který podnik má," řekl dnes novinářům Veselka. Podnik se proto podle něj bude ucházet i o zakázky, jako je doprava pro jiné subjekty než jen město Liberec. "V současné době například jednáme o zajištění dopravy do Průmyslové zóny Sever pro společnost Globus," řekl.

Zlepšit by se podle Veselky měla také komunikace podniku s vedením města a kraje, která prý v minulosti pokulhávala. "Měli bychom se mnohem více než v minulosti zapojit do přípravy dopravní infrastruktury nejen ve městě, ale i v rámci Libereckého kraje a zapojit se do jeho integrovaného systému veřejné dopravy," řekl Veselka.

Liberecký dopravní podnik je největší společností ve vlastnictví města Liberce, které vlastní 100 procent jeho akcií. Město loni na provoz městské dopravy přispělo 170 miliony korun a v letošním roce počítá s dotací 181 milionů, což pokryje zhruba polovinu nákladů na provoz městské dopravy. "Dalších 7,5 milionu ale musíme podniku přidat na úhradu ztrát za zvýhodněné cestování seniorů," řekl liberecký primátor Jiří Kittner, který je současně předsedou představenstva DPML.

Z pohledu města je podle Kittnera hlavním úkolem nového ředitele zavedení tramvajové dopravy na největší liberecké sídliště Rochlice, kde žije přes 10.000 lidí. Dopravu tam zajišťují autobusy, ale potřebám zdaleka nestačí. "Posílit chceme také dopravu z Harcova, kde jsou vysokoškolské koleje," dodal Kittner. Ani tam podle něj současná kapacita spojů nestačí. To vše bude ale podle primátora záležet na tom, zda se v napjatém městském rozpočtu podaří na další rozšíření služeb najít peníze.

Autor: ČTK
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 09:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

počkej,aby v dohledné době nebyla zase redukce s vyjádřením a zdůvodněním,že spoje nejsou využívané.

Jinak tohle je něco jako posílení,ale aby nedošlo na moje slova.
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 21:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Jako uvědomil jsis,že hlavně krotozuju spoj z Fügnerky v 19:47,když všechny ostatní odjíždějí ve 40´a jen tento ve 47´NEPOCHOPITELNĚ.
a o spoji v prac.dnech z Fügnerky ve 22:20 se raději taky zmiňovat nebudu
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 00:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak na to koukám, tak na meziměstě došlo k výraznému zlepšení

Nebude ta časová nesouměrnost toho spoje v 19:47 souviset s přechodem z 15. na 20. min. interval ?

A kde je v Jablonci hlavní přestupní bod mezi tramvají a jabloneckou MHD ?

Dost by mě zajímalo, jak se postupně vyvíjel interval a kapacita spojů na linkách 5 a 11 od zahájení provozu na meziměstě v 50. letech. Díky předem za odpověď

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 22:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Orlí spár:

Víš,on dříve ten spoj odjížděl už v 19:40 a pak ho nepochopitelně posunuli. Přestupní body jsou v zastávkách Liberecká a Jablonec nad Nisou (konečná). Pokud by to mělo souviset s přechodem intervalu,tak by to byla výmluva!!!!!!!!

Ad Sergei:

Jsem si tak uvědomil,že vlastně po té 18.hodině se na tu Fügnerku budou vejít,jsem zapomněl,že to budou sólovozy
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 22:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Jen bych trošku upřesnil. Přestup hrana-hrana není, přestup je možný na Liberecké (zastávka asi 50 metrů, avšak jedna linka staví i hned vedle tramvaje) a ze smyčky Tyršovy sady na zastávku Lázně (cca 100 metrů).

(1500 příspěvků...)
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
terminál
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 08:29:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack: doporučuji navštívit zařízení "Psychologické poradenství - MUDr.Ambrožová, U Srnčího dolu 2003/1 - Jablonec"
Máš to v místě bydliště, takže nemáš potřebu cestovat blbou tramvají do Liberce. Co se týče Tvé kritiky, je vidět, že jsi dokolnale zaslepen a používáš pouze informace, které se Ti hodí. Také bych rád slyšel alespoň jedinou skutečnost, která za strany Jbc podpořila rozšíření provozu. Jen taková muška, ono rozšíření provozu stojí také nějaké peníze. A pokud ty peníze jsou jenom nějaké, musí dojít na druhé straně k únosné optimalizaci. Což si myslím, že všichni, mimo Tebe pochopili. Když kritizuješ odjezd v 19,47, nesmíš zapomenout, že tou "blbou" tramvají jezdí také jiní lidé, kteří přestupují v Liberci. Už neuvádíš, že když došlo k tomuto posunu, tak se zavedl nový spoj v 20,02, který dříve jezdil pouze do Vratislavic. Již několik let nikdo z Jbc se o tramvaj nezajímal. Například na modernizaci tratě, která také stojí peníze, nedostal od roku 1989 DpmL ze strany Jbc ani korunu, hradí pouze provozní ztátu. Přístup je na úrovni: je to Vaše, tak se starejte, zatím moc nepřekážíte.
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 15:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack:
Škoda, že nejsi alespoň externí zaměstnanec DPmL a.s.Lidé by měli "ideální" jízdní řády,které by však vyhovovaly jen Tobě.Alespoň by jsi mohl dokázat, že opravdu něčemu rozumíš.Takhle mi připadá, že vše, co nevyhovuje Tvé osobě,je k ničemu.Měl by jsi se nad sebou zamyslet.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 17:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Terminál:

Mudr.Ambrožová? Tam jsem byl a vše o.k.skutečně

spoj ve 20:02 z Fügn.do Jbc jezdí už hodně dlouho. Vím o něm
Prosím Tě,na jakej spoj se čeká ve Fügnerově? O víkendu mě ale vůbec žádnej nenapadá(napiš,kterej konkrétně myslíš-zajímalo by mě to).

To,že máte problémy s Jbc není žádný med,ale tam už jsou jiní lidé,takže se postupem času může jednat o udržení tratě+příspěvky.

Když teda uvádíš,že spoj v 19:47 čeká na nějakej přípoj,tak proč v prac.dny nečeká spoj ve 22:20 na spoj z Pilínkova? Ano,lidi můžou jet 37 do Fügnerky,tam jim ve 22:20 ujede tram do Jbc,takže mají dvě možnosti. Buď tam čekat až do 23:10 a nebo ve 22:35 jet tramvají na Nádraží,kde jim do Jbc jede vlak z nádraží ve 23:00,ale cestující nebudou chtít platit 22,-kč za vlak,když budou mít nabitou platnou čipovku.
Kdyby jsi byl v jejich kůži,co by jsi třeba každej den dělal? Čuměl v terminálu v noci? To bych Tě teda obdivoval...

Jinak abych teda jenom nekritizoval,překvapili mě "cedulky" místo např.1-11 ale teď je tam např.345 Jenom se z toho docela těžko "vyčte" pořadí

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Linka 11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 07:11:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack:
Nevím co z těch cedulek chceš číst, protože na lince 11 už žádná pořadí nejsou.
To že si doma zkoušíš dělat jízdní řády neznamená, že jim rozumíš. Jízdní řády tu nejsou pro šotoblázny, ale pro lidi. Je zajímavé, že seš snad jedinej člověk na světě, kterej ví kdo, v kolik a čím cestuje.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 09:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Linka 11:

Já myslím,že nejsem jedinej,kterej ví,čím cestuje. Ale to neřeš.
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zase fakt, že tady pořadovky takového významu nemají. Ve velkých městech jsou třeba, ale tady moc ne..
Ale získat nějakou vyřazenou pořadovku by mi taktéž vůbec nevadilo.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 16:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:

Pořadovky mají zrovna v Liberci význam značný, například jsou nutné ke křižování. V jízdních řádech je přesně stanoveno, která služba s kterou křižuje, kterou objíždí apod.
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, já omyl přiznám (ne jako jistí jedinci..), ovšem proč jsou teď ve své původní podobě zrušeny?
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

tak prostě si to budeš muset "převést" např. z 1-11 na 371
To s tím křižováním je pravda. Ve služebácích bylo ve Fügnerově vlevo od času odjezdu z Fügnerovy v modrém pozadí 2-11-čekáte na příjezd...(pokud ve Fügnerově bylo křižování)

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se jen ptám proč, mě to nevadí, já je k ničemu nepotřebuji.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 20:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:

Jednotná koncepce software pro tramvaje i autobusy. (Programy pro palubní počítače, služby řidičů apod.)
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 21:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když kritizuješ odjezd v 19,47, nesmíš zapomenout, že tou "blbou" tramvají jezdí také jiní lidé, kteří přestupují v Liberci. Už neuvádíš, že když došlo k tomuto posunu, tak se zavedl nový spoj v 20,02, který dříve jezdil pouze do Vratislavic.
Tím jako jsi myslel co?
Se koukni na obrázek a já ten spoj ve 20:02 vidím jet až do Jbc a hlavně se koukni na platnost j.ř.
 
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 17:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ministr: Regiotram nepodpoříme

Projekt dopravního propojení kraje s Německem a Polskem stál desítky milionů, teď ale přišel o šanci na evropské dotace

Liberec - Ambiciózní plány na železniční a tramvajové propojení kraje s Polskem a Německem mohou skončit nakonec jen na papíře.

Projekt za miliardy korun, o kterém se mluví několik let a jehož přípravy stály desítky milionů korun, narazil na ministerstvu dopravy. Ministr dopravy Aleš Řebíček ho odmítl zařadit na seznam projektů, které se za Česko budou ucházet o dotace z evropského Operačního fondu doprava. Přitom na peníze z Bruselu kraj spoléhal.

„Je omezené množství peněz, které budeme čerpat a jsou jiné, důležitější projekty, než je Regiotram,“ vysvětlil náměstek ministra dopravy Jiří Hodač.

Podle Hodače je nejdůležitější v Česku nejprve dokončit páteřní dálniční a železniční síť. Tedy například i rychlostní silnici R35, o jejíž trase na území kraje není stále rozhodnuto. „Až bude páteřní síť dokončená, peníze se na to třeba najdou. Teď je to jako rozhodovat se mezi tím, zda je nutnější koupě chleba, nebo auto,“ dodal. O Regiotramu krajští politici dlouho hlavně mluví, zatím jediným výsledkem je kromě mnoha slibů to, že na trati mezi Smržovkou a Josefovým Dolem vyrostla údajně díky Regiotramu nová zastávka Tanvaldský Špičák.

Liberecký kraj věří, že je ještě naděje

Plánů na Regiotram se ale kraj stále nevzdává. „Věříme, že je stále naděje. V červnu máme dohodnutou schůzku s ministrem, kde o tom budeme jednat,“ řekl krajský radní pro dopravu Vladimír Richter. Řebíčkův náměstek ale krajské delegaci nedává mnoho šancí. „To rozhodnutí se prostě nezmění,“ podotkl Hodač. Náměstek generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty Miroslav Konečný celou záležitost také ještě nepovažuje za uzavřenou. „Seznam projektů, které budou zařazeny do Operačního fondu doprava, není definitivně uzavřen. Přípravná dokumentace byla zadána v loňském roce a až ji obdržíme, předložíme ji ministerstvu ke schválení,“ uvedl Konečný.

Přípravu projektu na Regiotram Nisa dostala ještě za minulé krajské vlády na starost společnost Investorsko inženýrská a.s. (IIAS). Dnes pro tuto firmu pracuje i bývalý hejtman Pavel Pavlík. Podle předsedy představenstva IIAS Petra Kupfa nejde o příznivou zprávu, ale práce na projektu zatím pokračují dál.

„Spolupracujeme s různými firmami, které se zabývají sháněním peněz. Budeme shánět peníze, kde se dá,“ uvedl Kupf. Regiotram už loni rozdělili do čtrnácti různých etap, aby bylo možné stavět po částech a zvýšit tak pravděpodobnost získání dotací. Nejzásadnější má být oprava železnice z Hrádku nad Nisou přes Liberec do Jabloneckých Pasek. Podle původních prohlášení měli už lidé Regiotramem jezdit letos.

Viz Bez dotací... strana C3
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 17:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

strana C3

Bez dotací hrozí Regiotramu krach

KONEC AMBICIÓZNÍHO PROJEKTU? Do příprav projektu Regiotram, železničního a tramvajového propojení kraje s Polskem a Německem, už šly desítky milionů korun. Nyní je však plán vážně ohrožený. Nedostane peníze z dotací Evropské unie, se kterými kraj počítal.

Liberecký kraj - Autoři Regiotramu již vymysleli vzorec na výpočet jízdného nebo spočítali vliv případného zdražení na počty cestujících. Zapomněli však na jednu zásadní skutečnost: kde vezmou na projekt peníze.

Do pohádek o tom, jak se lidé budou vozit po kraji moderními vlakotramvajemi, se čerstvá zpráva z ministerstva dopravy o vyškrtnutí Regiotramu se seznamu projektů pro evropské dotace, příliš nehodí. Na rozdíl od všech plánů a slibů je ale skutečná. Co bude s Regiotramem dál? Krajští politici nicméně odmítají připustit, že desítky milionů korun vložené do přípravy propojení tramvaje a železnice byly vyhozenými penězi. Chtějí shánět peníze.

V republice jsou důležitější dopravní projekty

Regiotram zřejmě doplatí na to, že v republice jsou podstatně důležitější dopravní projekty, i na to, že se o něm příliš dlouho jen mluví. A také na to, že až příliš nákladně řeší to, co se dá vymyslet podstatně levněji.

Kraj má teď tři možnosti: zkusí ještě přemluvit ministerstvo, aby projekt podpořilo a peníze sežene. Nebo začne shánět peníze jinde, a nebo projekt zcela zruší.

O Regiotramu se mluví od přelomu tisíciletí, rychlejší spád nabraly přípravy od roku 2004, kdy kraj vypsal soutěž na firmu, která bude přípravy koordinovat.

Soutěž vyhrála Investorsko inženýrská (IIAS) patřící do sdružení firem Syner Group. Ze zakázky na zhruba 80 milionů korun bylo podle Kupfa zatím vyčerpáno zhruba 30 milionů korun.

„Děláme na projektech, které se uskuteční. Nemá smysl vyřizovat stavební povolení na akce, které půjdou do šuplíku,“ dodal Kupf. Další peníze do projektu vložila Správa železniční dopravní cesty, které patří koleje na většině úseků, po které má Regiotram jezdit.

Dosud dal tento státní podnik přes čtyři miliony za přípravnou dokumentaci na opravu tratě z Liberce do Hrádku nad Nisou. I kdyby na ní byly peníze, stavět se začne nejdříve v roce 2010.

Podle primátora Liberce Jiřího Kittnera asi už nikdy nebude projekt v takové podobě, jak se o něm mluvilo na začátku, že by jezdily železniční soupravy po tramvajových kolejích. „Pakliže není možnost získat prostředky z evropských peněz, tak z českých zdrojů to nikdo nezaplatí. Stejně bychom měli mířit k myšlence, že bude jezdit nějaká rychlá komfortní doprava mezi městy a možnost přímého přestupu,“ uvedl Kittner.

Přestup, nazývaný odborně hrana hrana, ale v dosavadních plánech Regiotramu chybí. Právě to je jedním z důvodů, proč nynější plány sklidily i značnou kritiku. Stejně tak příliš nákladné soupravy, které musí zvládnout pohon jak na naftu, tak na elektřinu. „Je to již příliš drahá hračka,“ řekl loni Ladislav Šimek z projektantské firmy Valbek. „Investovat závratné sumy do speciálních technických řešení kvůli čtyřem kilometrům souběhu tramvaje a železnice nemá příliš smysl. Měly by se vzít v úvahu dostupné možnosti,“ dodal další odborník na kolejovou dopravu Jan Hejral.

***

Regiotram Nisa

Projekt propojení tramvajové a železniční dopravy v Euroregionu Nisa. Původní plány počítaly s jeho vedením od německé Žitavy až do polské Jelení Hory bez přestupů. Loni došlo k rozdělení do čtrnácti různých etap, hlavní je úsek Hrádek nad Nisou - Liberec -Jablonecké Paseky. Jen tento úsek má stát přes dvě miliardy korun. O projektu, který zastřešuje kraj, se stále ale jen mluví a odkládá se jeho uskutečnění, hlavně kvůli nejasnému financování.

O autorovi| JAN SŮRA, s přispěním Jany Pšeničkové

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 17:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Genusu teď byl rozhovor s novým ředitelem DPML. Ilustrační záběry jsou staršího data a obsahují mimo dávno vyřazených autobusů také záběr červenokrémové soupravy Zítra bude možno vidět tyto záběry v archivu.
Janatak: No jo, že už je taky někdo vytrhl ze spaní. Tohle bylo jasné od začátku..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 23:48:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jde také o to, že železnice vede v souběhu méně příznivou trasou, než silnice. Teď jsem slyšel o úvahách prodloužit tramvajovou trať v Jablonci a vytvořit poblíž současného nádraží ČD nový terminál MHD a linkových autobusů, sice stranou od centra města, avšak v dosahu kolejí obou rozchodů.

Jedním z dalších důvodů, proč Regiotram neprojde, je relativně nízká frekvence cestujících mimo relace Liberec - Jablonec, případně Liberec - Frýdlant a Liberec - Chrastava. Vedle toho nádraží v Liberci je blízko středu města a v dosahu tramvají, stačí prodloužit 11, což se zčásti stalo, a je po problémech.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 12:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberec a Jablonec spojí rychlíky

Cesta vlakem mezi oběma městy potrvá jen 18 minut

Liberec, Jablonec nad Nisou - Jen osmnáct minut potrvá cesta vlakem z Liberce do Jablonce nad Nisou. Železnice tak dopraví cestující mezi dvěma městy nejrychleji. České dráhy kvůli tomu vyšlou na trať rychlíky a upraví přejezdy, aby byly bezpečnější. „Patrně budeme lidi dopravovat z Jablonce do Liberce rychleji než tramvaj nebo autobus,“ uvedl vrchní přednosta liberecké Správy dopravní cesty Českých drah Ivan Jágr.

Cesta se zkrátí ze současných dvaceti pěti na osmnáct minut. „Ke zrychlení dojde především díky vylepšenému zabezpečení železničních přejezdů. Nyní musí vozy na nechráněných přejezdech výrazně zpomalit. Po zabezpečení projedou trasu mnohem rychleji,“ informoval tiskový mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Další zrychlení přinese i to, že vlaky nebudou zastavovat na všech stanicích, ale projedou některé přímo. „Návrh jízdního řádu počítá s tím, že na všech zastávkách mezi Libercem a Jabloncem zastaví jen každý třetí vlak,“ upřesnil Kubala. Nyní jezdí vlaky mezi oběma městy ve všední den po asi čtyřiceti minutách.

Zlepší se i komfort cestování, protože dráhy na trať vyšlou moderní rychlíky vybavené navíc plošinou pro nástup vozíčkářů. „Předpokládáme, že změnou získáme i úplně nové cestující, kteří zatím vlak nepoužívali. Například cesta autem již bude jen o pár minut delší než vlakem,“ upozornil mluvčí. Cena jízdného bude stejná jako dosud, dvacet dva korun, cestující tedy i na vylepšené lince budou platit stejné jízdné jako na jiných trasách a v jiných osobních vlacích Českých drah.

Podle provozního ředitele Dopravního podniku města Liberec Ludvíka Lavičky se nebojí, že vlaky odlákají cestující z tramvají. „Jsme spolehlivější, obsluhujeme obydlené území narozdíl od železnice, a dokážeme rychleji řešit problémy,“ uvedl Lavička. Tramvají nyní jezdí mezi Libercem a Jabloncem kolem sedmi tisíc lidí a vlaky využívá osm set cestujících. Bezpečněji by mělo být i na silnicích. Železniční přejezdy totiž projdou rekonstrukcí. „Dva již jsou bezpečnější a celkem jich chceme změnit devět,“ uvedl Jágr. Upozornil přitom, že na přejezdech občas docházelo k nehodám, čemuž by měly úpravy tras zabránit.

V současné době jsou na přejezdech mezi zastávkami mezi Vratislavicemi a Prosečí nad Nisou kříže. Nahradí je světelné značení. Ve dvou případech vymění Správa železniční a dopravní cesty staré mechanické závory za moderní. Dva přejezdy z devíti zruší a na pěti nechá instalovat semafory. „To je pro řidiče osobních aut bezpečnější,“ zmínil Jágr.

Změny a modernizace přejezdů přijdou správu na necelých třicet milionů korun.

Zlepší se i komfort cestování, protože dráhy na trať vyšlou moderní rychlíky vybavené navíc plošinou pro nástup vozíčkářů.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/ 19.5.07
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 12:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestujícím vadí ubrané tramvaje

Liberec, Jablonec nad Nisou - Cestujícím vadí, že mezi Jabloncem a Libercem už ve špičkách nejezdí vždy dva tramvajové vozy, ale někdy pouze jeden. Tramvaje jsou tak někdy přeplněné. Od pondělí přitom liberecký dopravní podnik zavedl mezi městy nové patnáctiminutové intervaly, které měly zlepšit komfort cestování.

„Tramvaj, která vyjela z Jablonce a v devět nula pět zastavila ve Vratislavicích u kostela, byla plná, i když měla dva vozy. Teď jede o minutu dřív a všichni cestující jsou v jednom voze. Naposledy jsem stála skoro na jedné noze,“ rozčilovala se na konečné ve Fügnerově ulici Lenka Sedláčková. „Když je vůz tak plný, není nic platné, že jede tramvaj z Jablonce častěji,“ řekl v tramvaji starší muž.

Dopravní podnik argumentuje tím, že spřažené tramvaje ubrané na trati vykompenzuje vůz, který dřív jezdil jen do Vratislavic a nově pokračuje až do Jablonce. „Zatím nemáme jedinou kritickou připomínku k novému jízdnímu řádu. Lidé si také musí zvyknout, nově jezdíme teprve od pondělí. Cestující mohou rovněž nastoupit do dřívějšího spoje, kdy pojede z Jablonce dvojče,“ uvedl Ludvík Lavička, provozní ředitel libereckého dopravního podniku.

Jak dodal, omezení počtu vozů byla v novém jízdním řádu z finančních důvodů jediným řešením. „Po třech měsících současný provoz vyhodnotíme,“ doplnil Lavička.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/ 19.5.07
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 12:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kamera:

No a je to tady. Já nechci nic říkat,ale cestující nechtějí čekat na další tramvaj 15.minut,když mají přípoj z busu rovnou.
A o tom to je
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33496
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 15:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Například cesta autem již bude jen o pár minut delší než vlakem

Dobrej přežblept.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1533
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malinko zbytečné, spíš bych zkusil rychlíkem spojit Liberec s Prahou, co by to dělalo..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33517
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč? Já si myslím, že současné rychlíkové spojení (pravda, s přestupem) je za stávajícíchch podmínek dostatečné a nemá moc cenu se pokoušet o víc. Naopak rychlejší spoje (přesněji proklad rychlých a pomalých spojů) na jablonecké mi přijdou jako dobrý nápad.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud zde nebude tarifní integrace, tak za tarif ČD moc lidí na této trase jezdit nebude, dle mého názoru..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 21:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ> jj. Ty zrychlenky budou prinosem hlavne pro lidi co jezdi do Liberce ze zastavek az za Jabloncem. Tam ma zeleznice asi nejvetsi potencial. Pokud tedy nebudou nesmyslne protazeny z Jablonce do Tanvaldu pouze ty pomale. Cestujicich v relaci Vratislavic - "neco za Jabloncem" asi moc nebude (kdyztak me nekdo opravte).

Otazkou je, zdali ty "pomale" nezrusit uplne.
Heatly
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 17:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemáte fotky bejvalejch tramvají z mostu ???
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 19:58:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo, máme
Heatly
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a nešlo by něco poslat ? na meil
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 13:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem dneska tak nad tím přemejšlel,jak dlouho má jet tram z Jbc do Lbc. Dneska z Jbc vyjela v 8:17 a do Lbc na Fügnerku dorazila až v 9:11 a tramvaj,co jela za ní z Jbc v 8:32,tak dojela hned za ní. Na Nový Rudě jsme ji dohnali a lidi se v soupravě tlačili v jednom vozu-zadní byla vadná. Ale už v 11.hodin jsem ji viděl jet na zkušebce. Jinak v Jbc stála 55+52,která to docela dobře koupila
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 14:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

55+52? Kdy? Jak?

"Ale už v 11.hodin jsem ji viděl jet na zkušebce." - na diskusi se tady sice na DPML nadává, ale v běžné údržbě a mimořádných opravách je DPML extra třída, dost věcí se řeší okamžitě - holt jedna vozovna a dílna hned vedle... nicméně v OC to třeba takhle rychle nefunguje
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

55+52 přední vůz to koupil po celé délce ve směru jízdy vlevo. Jo,s tou zkušebkou jsem to myslel soupravu 58+62,tam se rozesral zadní vůz. Já to psal v rychlosti. Tak je to trošku zkomolený
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 22:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak,když mají omezený počet vozů,tak se musí snažit,ale je pravda,že v tomhle mají u mě velký +
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 20:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 55+52: koupila to nejspíš 52, protože 55 dnes jezdila na 5.
Před chvílí jsem mluvil se svědkem té nehody: stalo se to za výhybnou Brandl směrem na konečnou v Jablonci. Auta stáli v koloně, ale jedno z nich zasahovalo do profilu. Tramvaják (hovado) místo aby zabrzdil, tak zrychloval a zvonil. Stalo se co se mělo stát: napral to auta, které bylo silou nárazu odhozeno. Auto samozřejmě na odpis, vylezla z toho nějaká mladá holka, která sotva stála jak se klepala. Vůz č. 52 samozřejmě na levém boku po celé délce poškozen.

Mě by osobně hodně zajímalo proč tramvaják zrychloval když bylo jasné že nemá šanci projet. Kdyby to bylo za nepřehlednou zatáčkou, tak bych bral že nestačil reagovat, ale na přehledné rovince hned za výhybnou kde teprve nabírá rychlost?
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 20:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys:

No,jasně 52,řidiče znám od vidění. Revizák,asi si myslel,že se tramvaj splaskne a že projede,ale nějak mu to nevyšlo.
A přitom to není žádnej zelenáč. Hlavně,když přijela 290 tak mu říkal,ať mu to ještě naboří zepředu
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack:
Zřejmě jsem neznalej poměrů v DPmL.... Můžeš mi prozradit, kdo je to "290"?
T3-m
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.209
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 20:26:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Arialblack
Máme jediné šťěstí že takových chytráků a všeználků kteří všechno vědí všude byli a vše řeší nejlépe není více stačí jeden a člověk má někdy i po dobré náladě !!!
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad T3-m:
Souhlasím s Tebou...

Je velká škoda,že takovýto chytráci mají plno řečí jen v diskuzích.Proč nejdou všichni všeználci pracovat do dopravního podniku,aby dokázali i ve skutečnosti, jací jsou odborníci?Zřejmě se potřebují zde jen zviditelnit a vlastně nic neví a neumí.... Někdy je to až k pláči, jaké zde mají odborníci názory.Neznají souvislosti a jen stále umí kritizovat a zcizovat směrové cedule....

(Příspěvek byl editován uživatelem modrasekjbc.)
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack:
No,jasně 52,řidiče znám od vidění. Revizák..
Toho řidiče znám také a myslím si, že nikdy revizáka nedělal.... A jestli náhodou ano, tak Ty jsi asi tahal ještě kačera....
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 21:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místo přiblblejch ublíženeckej keců by mě zajímalo, jak to tedy doopravdy bylo. Pokud opravdu tak, jak píše Ondrys, tak nevim, co to toho řidiče napadlo ?? Ruplo mu v bedně nebo co ?
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Modrásek:

To je zajimavý,že mě kontroluje jako revizor při stavech 1 často. Ale asi podle Tebe má falešnej průkaz. To pak s ním hnedka na něj vyrukuju,že podle Tebe má falešnej odznak

290 bejvali tuším pípkaří-vysilačkáři. Teď by to mělo bejt něco obdobnýho.

Ad Dpml: Tak v tom případě je chyba v tramvaji. Když přece řidič sešlápne brzdu,tak by neměla svévolně zrychlovat,ale brzdit. No nic. Já ho nechám
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
od zdroje
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 07:09:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, ten řidič nikdy nedělal revizora (asi je někomu podobný), ale to asi není tak důležitý. Při této nehodě došlo k neodhadnutí průjezdného profilu tramvaje řidičem tramvaje. Mimochodem v provozu se bohužel stávají i tyto věci. I řidič je jen člověk a ten může udělat chybu. Také si za ni nese odpovědnost. Nešlo tedy o technickou závadu vozidla. Kritizovat umí každý a vůbec nejjednodušší je to z domova od stolu od svého PC. I "pan" Arialblack může udělat chybu. Nikdy neříkej nikdy..........
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 11:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad DpmL:

Tak v tom případě byl v 8.20 v Jbc u soupravy záloha. Vím,koho jsem viděl. To je Petr a dál ani nevím,a nechci psát jeho přezdívku,kterou vím.
Počkej,k neodhadnutí profilu? To by na městě musela bejt nehoda skoro každou hodinu,když jede od Prům.školy na Šalďák.
Já neříkám,že se občas nespletu.
A uvědom si,že já jsem nepsal,jak k tomu došlo,takže já jsem si to tady přečetl tak stejně jako Ty.

Ps. Já Ti nebráním v dobré náladě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
tomo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.83.150
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 14:47:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Stalo se co se mělo stát: napral to auta, které bylo silou nárazu odhozeno. Auto samozřejmě na odpis, vylezla z toho nějaká mladá holka, která sotva stála jak se klepala."


Takhle to dopadá, když mladý a nezkušený pipiny namísto, aby stály doma u plotny lezou za volant
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 16:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys a ostatní:
Před chvílí jsem mluvil se svědkem té nehody: stalo se to za výhybnou Brandl směrem na konečnou v Jablonci....
Tak na vysvětlenou:
1)Nehoda se stala před Brandlem směrem od Liberce
2)Řidič určitě není a nebyl revizorem
3)Než zde něco napíšete a začnete kritizovat, tak si raději vždy vše pořádně ověřte a neplácejte tu nesmysly.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 18:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám ten dojem, že to, zda řidič byl revizák nebo ne, je poněkud vytržené z kontextu a je zbytečné se o tom hádat.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřímě by mě velice zajímalo kdo byl viník oné nehody zda Tramvaják (hovado) nebo nezkušená pipina.
Docela se bavim při čtení.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 19:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:
Nemyslím si, že je zbytečné se o tom hádat.Někdo zde byl úplně neoprávněně obviněn, tak by se mělo vše uvést na pravou míru.Bohužel to není tak jak rádoby znalci MHD v Liberci to tvrdili.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malinko odlehčíme videem, v němž je docela dost záběrů tramvají (nebo z tramvají)
http://www.youtube.com/watch?v=KSFgOpEMiDo
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 22:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modrasekjbc: OK, špatně jsem pochopil místo nehody, ale před nebo za výhybnou Brandl, jaký je v tom zásadní rozdíl pro tramvajáka? S tím hovadem jsem to přehnal, přiznávám, ale nemám pocit že bych tu plácal nesmysly.

Sergej: moc pěkné...
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 05:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modrasekjbc: k místu nehody, mě to ten svědek, který stál o jedno dál, vysvětlil takto: "tramvaj vyjela ze zastávky, a když mě předjížděla (zprava), tak ještě zrychlovala a zvonila u toho. Přitom bylo jasná že se tam nemůže vejít. Ten náraz do toho auta byl tak silný, že auto bylo odstrčeno do leva."

Tak, jak mi to ten svědek vysvětlil, to může být jen za Brandlem, tak nevím...

tomo: takové ubohé príspěvky si raději nech pro jiné servery.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 07:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: Dik, moc pekne!
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 09:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já prostě viděl,to co jsem viděl odstavený na smyčce Jablonec nad Nisou a to je všechno. Ale to by tady musel někdo pochopit. Ale to je jedno.
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 25. května 2007 - 10:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack:
To by někdo musel pochopit, že když někoho někde vidí, tak s tím nemusel jezdit od rána...Taky někdy někde někoho vidím a vím, že ještě v té tramvaji před 5 minutama neseděl.
Prostě je to asi nad chápání některých lidí... Naštěstí k nim nepatřím....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace