K-report
 

Archiv do 18.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 18.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 09:42:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje do centra patří. Je to obvyklé i v jiných metropolích. I bez tramvají musí chodci dávat pozor na taxíky, zásobování, policajty a frajery v začerněnejch supervotuněnejch kárách.

Co mě ale na čtverce udivuje, je frekvence. Žádná jiná linka snad takovou nemá. Asi to bude tím, že 4 jezdí do Čtvrti, ten druhý konec tak populární nebude.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Téma "tempomaty" přesouvám do diskuze Nové tramvaje, je tam toho k diskuzi víc.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 11:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvacet je podle mého názoru dostatečně malá rychlost na to, aby tramvaj chodce neohrožovala, ale je stále moc vysoká na to, aby tramvaj chodce vůbec nerušila. Ta hranice je podle mého názoru mezi 10 a 15 km/h (3- až 5-násobku rychlosti korzujícího chodce). Jestli je na nám. Svobody místo bez napětí, tak chápu, že tam není vhodné jezdit pomalu a na Rašínově taky není až tak velká frekvence chodců aby tam měla snížená rychlost význam, ale na Masaryčce by se to zpomalení opravdu hodilo. Na pěší zóně jsou doma chodci a všechna ostatní doprava by se tomu měla přizpůsobit.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 12:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale projíždějící tramvaje se přispůsobí, pokud jde někdo v kolejích, tak řidič zazvoní a zpomalí, pokud si to situace vyžaduje. Když je zde hustěji, tak se jezdí ještě pomaleji. Těch 20 km/h je maximum, a nikdo neříká, že se tak musí jet celou délku pěší zóny.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 13:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pisárecké vozovně stojí při plotě na koleji před zast. Lipová odstavené K2 1067 bez pant. a 1100 - ta je odstavená trvale?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 14:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Masaryčce by se podle mě mělo jezdit furt jako "když je zde hustěji". Šalina na chodce i cestující působí výrazně lépe, když jede trvale 10 - 15 km/h, než když se kvůli pohodlí řidiče do kopce rozjede na 20 km/h, v první zatáčce hodí cestujícími a věci neznalí chodci se nestačí divit, co se to na ně řítí. Spodek Masaryčky se projíždí (především směrem z nádraží) opravdu příliš rychle a "cukaně".

Opakuju, že na pěší zóně jsou doma chodci a všechny ostatní druhy dopravy by se měly chovat tak, aby se tam chodci jako doma cítit mohli.

A co se týká jízdní doby: ta je teď 5 minut a interval taky 5 minut. Pokud mi tedy šalina ujede, tak je už teď rychlejší jít pěšky.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 15:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a nebude to tim ze tam je z nadrazi kopec/vyhybka/kopec /oblouk ??
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 15:41:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, pro někoho, kdo má zdravý nohy a netáhne nic těžkýho je opravdu rychlejší jít pěšky a je to i lepší, pokud zrovna neprší, nesněží, nebo nefouká silnej vítr.

Nechápu, proč pořád operujete s pěší zónou? Kdo chce, tak může pěšat vesele po Josefské, kdo přežije pár metrů souběhu s tratí, tak i přes Zelný rynk a vůbec po všech ostatních ulicích v historickém centru. Rooseveltova taky není pěší zóna.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 18:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PVVS: Pak je tam ještě jeden oblouk s lomem sklonu, další lom sklonu a zastávka (jestli se nepletu). Z pohledu řidiče je určitě jednodušší to "okotlit" a pak jet kus výběhem než držet stálou rychlost, ale podle mě to není ideální ani pro cestující ani pro chodce a zbytečně to žene vodu na mlýn těm, kterým připadá šalina v pěší zóně nebezpečná.

Demeter: pěší zóna je z principu určena k pohybu pěších všeho druhu. S tvým přístupem bys mohl z průtahu centrem udělat rovnou segregovanou trať.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady nekteri delaji z chodcu jenom stado bezhlave se potulujicich , bezduchych zoku masa. Kazdej clovek uhne, kdyz uslysi ze na nej jede salina. Dokonce i 4nohej alien si popoleze ke kraji. Kolikrat je podstatne horsi situace u nadrazi, kde lidi vlezou prave pred pomalujedouci salinu. Pokud se vuz pohybuje urcitou rychlosti, tak lidi si daji bacha, pokud jede pomalu, tak si kazdej da na cas a ztrati obezretnost. Videl jsem podstatne vic nebezpecnych situaci na nadrazi/cesky a slavnejch zastavkach s 0 rychlosti (prechod pred celem vozu na obou smerech), nez na masarycce. A to tam je kolikrat pri vyluce podstatne vetsi provoz. Kdyby jeste policajti delali co maji a vyhnali auta z centra, tak neni problem. Vic cloveka ohrozi troubici taxikar , kterej si to hrne stredem ulice a clovek nevi kam uhne, nez salina.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs - je to tak.

V Komíně - Podlesí jsem dnes byl svědkem odtahu dvojice T6 KTosmou 1713 za doprovodu vedle jedoucích dispečerů po Bystrcké. Zajímavé bylo, že 1713 dvojici T6ek sunula.
Za takto jedoucí soupravou jel slušný konvoj šalin 1603+1561, 1751, 1595+1564, 1753 a 1665+1666.

 
 
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 10-2002


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je dost zajímavé podle fotek jestli tlačí katečko tlačí t6 nebo naopak
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Sunutí je celkem běžné. Pokud souprava nemůže odněkud odjet vlastní silou, bývá následujícím vlakem dotlačena na nejbližší možné místo, odkud je potom odtažena služebním vlakem do vozovny. :-)
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasim, ze lidi nejsou tak blby, jak se z nich nekteri snazi udelat. Tramvaj ma danou drahu a pri rychlosti, jakou se tam jezdi nevidim problem. Navic je okolo hromada dalsich pouze pesich ulic.

Co se tyce vjezdu aut, tak tam je potreba stanovit jasne podminky a ty pak vynucovat. Pro lidi, co bydli, nebo maji nejakou provozovnu na pesi zone je vjezd obcas nutnosti. Takze napr. uplny zakaz vjezdu i zastaveni rekneme od 12:00 - 20:00. V ostatni doby limit stani rekneme na 20 minut (nutnost dat listecek s casem prijezdu za okno). Primo pro namesti svobody by se dalo uvazovat s "mekcim" omezenim, a nebranil bych se ani povoleni vjezdu taxi na Svobodak a Zamecnickou. (s tim ze vsude jinde by to naopak bylo zakazane).
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 21:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil - to je mi jasné, jen že se k tomu člověk zrovna často nepřichomejtne, ještě s foťákem v ruce
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 00:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současná situace na Masaryčce není nebezpečná a lidi nejsou blbí - jestli jste mé posty pochopili takto, tak buď blbě čtete nebo já blbě píšu. ;-)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 12:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postřehy z terénu:

- ve smyčce Rakovecká byla před jedenáctou odstavena souprava 1583+1576 na zkušební jízdě a dále kátečko 1704,
- odtah vozu 1092 4122kou okolo poledne Václavskou směr Pisárky.

Dál, kdo jste si povšimli, vlečka do BVV je při svém ústí do křižovatky Poříčí x Heršpická překryta panely, proč tomu tak je?

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 13:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě malé info ze včerejška:
Na zkušebce byla 1560+1304. Takže po delším odstavení jezdila jako sólo a včera už ji připojili vlek.

Aktuální řazení vleků:
1531+1301+1569
1562+1302
1596+1303
1560+1304
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa_2 - dnes 1560 jako cvičák bez vleku...
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 15:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mauricio: včera jezdila 1560 s vlekem 1304 cvičná jízda.
a ještě včera jsem viděl na Moravském náměstí dvojici Aniter čísel 1820-1806 ta 1820 byla chcípnutá a sunuta 1806.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 19:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560 byla s 1304 spojována s vlekem už v úterý, ten den teoreticky mohla být venku.

Nin: Vlek na klasické cvičné jízdě? Zvláštní...
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 20:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Včera kolem 18:15 jsem viděl na Antonínské směr Řečkovice 1713 s kurzovkou 16/1, na tablech služební jízda.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 22:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik má Brno Aniter
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3433
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 23:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedmnáct.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 23:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodo: Když budeš chtít něco vědět o brněnských vozech, mohu ti nabídnout téměř denně aktualizovanou kompletní evidenci všech vozidel DP na www.bmhd.cz.
rádoby kompletní evidence vozidel brněnského Tourbusu na www.bmhd.cz
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 23:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda díky rád se kouknu
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3089
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 10:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je to tedy s provozem t-4 Masarykovou? Ještě jezdí?
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.4.2007

3000. příspěvků kariéry (Liga mistrů K-reportu)
Wana
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 10:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj jezdí ale od 19 hodin jezdí ve své původní trase přes Šilingrák a přes Rooseveltovu
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 22:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v poslední době jsem se častěji pohyboval v/po brně a musím říct, že mě leccos pozitivně překvapilo...jmenovitě stav vozového parku (snad až na stav vozů T6, který mi připadal oproti praze dost žalostný - ale bylo fajn si poslechnout je na jejich klasické frekvenci, v práglu už nám kvůli barrandovu TV3 mručí jinak), celková organizace provozu, přestupy, čtyřka na svoboďáku apod. Minusy - stav kolejové sítě, preference, JŘ na papíře (!?), časté přeplňování spojů (s krosnou je o celkem dobrodružství). ale město máte pěkné, lidé milí, nějak z toho na mě dýchá vídeň a monarchie, nemůžu si pomoct!
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 08:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: V Praze nemáte JŘ na papíře?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 11:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel myslel asi to, že to tady máme nezřídkakdy vytištěný opravdu na holým papíře, kterej ne nalepenej na rezavým plechu přes dvacet dalších starých řádů. Otrháno, seškubáno, počmáráno. V tomhle souhlasím, že to je hnus.
1997 - 2007 Trolejbusová VOZOVNA KOMÍN 10 LET
(Bára!)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 12:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale město máte pěkné, lidé milí, nějak z toho na mě dýchá vídeň a monarchie, nemůžu si pomoct!

Jsme měli vždy blíže do Vídně než do Prahy...

Tebe zajímá C.K. doba? Já jsem vášnivým monarchistou.
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 5.4.2007

3000. příspěvků kariéry (Liga mistrů K-reportu)
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 12:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

š.k. + verusha: jo, vyjádřil jsem se trochu nepřesně, díky verusho za upřesnění.
3260: monarchista nejsem, ale ta doba mě zajímá, a to jak "profesionálně", tak i citově.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 23:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menší fotodokumentace z dnešní výluky tramvajové dopravy do Bystrce...

 
 
 
 
 
 
 
 

...výluková x1
 
 
 
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 23:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Supr dokumentace, díky
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3763
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 23:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé je srovnání čel 1754 a 1669...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 06:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Pekna, zajimava fotodokumentace:-))
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 11:35:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poučte nebrňáka, jak dlouho už je otočen směr jízdy ve smyčce Komín ?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, reko se dělalo hádám v roce 2003 nebo 2004...ale přesnější datum se dá najít zde: http://tramvajklub.hyperlink.cz/
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 15:32:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wana: čtyřka jezdí ve dne přes Svoboďák a večer Husovou/Rooseveltovou? To je skutečně veledílo.
Wana
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 16:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes den (do 19 hodin) jezdí přes Náměstí Svobody a potm ve směru Obřany přes Husovu a ve směru Náěstí Míru jezdí ulicí Rooseveltovou
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 18:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes trojče na ZJ, viděno v podvečer u Hl.n.
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes večer jsem potkal d-12, na předním table měla Hlavní nádraží, to je nový posilový spoj nebo si řidič na konečné hrál a zapomněl to spravit?
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Š Kuba:
jednalo se o posilu po skončení fotbalového utkání na Srbské ... Brno-Olomouc 2:1
MéďaBéďa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.96.36
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:56:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brněnská tramvaj T3 - VarioLF, ev.č.: 1567 na Náměstí Svobody
 
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 10-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 23:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vario je dobrej vůz akorát ty dveře jeto tym že jsem zvykly na široké
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 10:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RIS No 294

Dnes už na 12, ale dlouho tam asi nevydrží, bo zadní vůz vydává šílené rány...
Demeter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 65.218.132.157
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 11:34:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wana: Tak to je snad prvně, co v Brně jedna linka jezdí v závislosti na čase různé trasy (když vynechám zkrácené spoje jako ústřední hřbitov nebo nové sady). Nechápu, k čemu to má být dobré.
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánuje se na 2.6. DOD? Díky
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 13:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demeter> neni. V dobe, kdy byly jeste nocni saliny, tak nocni 11 jezdila Komin - Ceska - Namesti Svobody - Hlavni Nadtazi - Malinovskeho Nam - Ceska - Komin. K tomu nocni 4 jezdila pres namesti Svobody (kvuli rozjezdu), zatimco denni jezdila po Rasinove/Husove.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 15:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zghk:
Trojče teď bylo někok dní odstaveno kvůli občasnému vynechání brzdy zadního vozu (1569) a plochama na kolech (to jsou ty rány "šílené rány"). Ty jsou pravděpodobně tak velké, že jsou obtížně vybrousitelné.

Vektra:
DOD bude, ale jen v trolejbusové vozovně Komín. Současně budou určitě i nějaké jízdy hist. tramvají (snad i jiných trakcí).
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 19:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní snímky z Masarykovy ulice:
Město dalo povolení na takovéto umístění zahrádky? Vždyť blokuje provoz Posuďte sami:
 
 
 
Šalina v centru = vizitka moderního Brna
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 22:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je síla tak na těsno divím se, je to tak blokuje
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 23:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Provoz to neblokuje, tramvajím to nezavazí a auta to mohou objet, spíš to zabraňuje nerušenému průchodu chodců...
Každopádně myslím, že to tam nemá co dělat. Osobně bych si do takové zahrádky nikdy nesedl...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 10-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil ale je to tam nebezpečné zda se mi že to tam je moc na těsno
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 11:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes trojče na d-12!!!!! Kurs myslím 8. Radujme se, slavme a foťme!! (než bude zase odstavený) Zadní vůz vydává zajímavý zvuky: při jízdě po Husové pořád takový dum-dum-dum... To dělají kola?
B732 to jsou pane busy. Zvlášť ty, které se rozpadají....
Slatina vždy zvítězí!!!!!!
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 12:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes trojče na d-12!!!!! Kurs myslím 8.
Kurz 6;)
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 13:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

manil: jsem příznivcem tramvají v centru, ale kdybych si měl vybrat mezi tramvají a zahrádkami, volím zahrádky! Ty oživují centrum mnohem víc, aspoň tam není tak šedo.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1534
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 13:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent: No prosím, už nám to začíná. Tady máte další důvod proč tramvaje na Masaryčku nepatří.
A pro šťoury. Já vím že by bylo jednodušší ty zahrádky nepovolit, ale po loňských protestech hospodských a slibech pana Bortela o přehodnocení politiky zahrádek, by si to radnice Brna - střed nedovolila. Holt politika ve spojení s hospodskou lobby

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 15:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K zahrádkám:
Jistě centrum oživí, to je bez debat, hlavně by byly dobré na zabetonovaném Náměstí Svobody, ale uvědomte si, že zahrádek využije denně asi tak 500 lidí, ale naproti tomu šalinou č.4 projede denně oběma směry 15000 lidí (můj velmi hrubý odhad, kdyžtak mě opravte), tak co město potřebuje víc?
Šalina v centru = vizitka moderního Brna

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace