K-report
 

Archiv do 07.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 07.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně sem proti akceleraci 14T. Nechápu proč není omezené zrychlení na nějakou rozumnou hodnotu, takhle se substrát sype ze strany na stranu..

A ještě horší mi přijde to, že u stropu v nízkých článcích chybí prostřední tyč na držení, takže kdo si zabere výhodnou pozici se udrží, a ten zbytek naráží do ostatních a snaží se najít něco čeho by se chytil.

(Příspěvek byl editován uživatelem k_k.)
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 11:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem taky něco napíšu o zážitku s 14T. Jel jsem teď několikrát linkou 22 z Vinohrad do Hostivaře. Větišinou T3, jednou 14T. Můj osobní dojem z jízdy je takový, že tam, kde T3 skáče jak koza, tam 14T jede celkem klidně a tiše. Co se týče "mlíkařskýho vozu na výhybkách", tak ten jsem po dřívějších zkušennostech s 14T také očekával. Dříve jsem jel v 9111, resp. 9113, nyní v 9116 (nebo 9117 - ?, fakt nevím), kde jsem tento jev nepozoroval. Nevím ale, jestli to byla náhoda, nějaké zlepšení na sériovém kusu, anebo 9116/7 ještě nemá tolik najeto, tak není ještě rozbitá.
Sériové 14T mají bílý interiér (prototypy krémový), což se mi příliš nelíbí, vypadá to dost sterilně, ale holt takový je dnes trend...
Liberté! Égalité! Sexualité!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 15:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ono to bude tím, že ten zvuk je novej. Pokud jsi zvyklý poslouchat celej život bití hodin a pak si koupíš jiné, které budou tlouct potichu, budeš je vnímat intenzivněji. Pokud ti nad hlavou budou deset let létat jenom Boeingy 737 a jednou tam proletí tišší Airbus 320, zvedne tě to ze židle.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od půlky dubna, garantované Poršetry na 9 a 26.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Pěkná pitomost. 14T dělá pochopitelně větší randál než Téčka a Kátéčka. Ne zase tak moc, určitě se vejde do nějakých norem a určitě mi neruší spánek. Zajímavé zvuky se občas ozývaj i vevnitř, kde to ve mně vzbuzuje dojem nedodělku. Chybějící tyče na držení a neprakticky uspořádaný interiér (1,5 sedačky) pocit polotovaru ještě zvyšují.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Pitomostí se oháněj až budeš mít v ruce čísla o decibelech. Jsem si jist, že 14T má na kvalitním svršku nižší hlučnost.

Chybějící tyče a interiér nejsou snad vlivem nedodělku, ale špatnou objednávkou ze strany provozovatele. Pokud si koupím Smarta, nebudu nadávat na automobilku, že v tom neodvezu míchačku. A za pitomost zas považuju já slučovat hlučnost vozu se "špatným" interiérem.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T samozřejmě může do splítky i na Barrandov. Mimochodem, 9111 tam byla už před rokem a fous. To jen kecalové typu Káem po diskusích šíří bludy
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Na rovné trati se zborcenou geometrií koleje a na ojetém křížení by z principu svojí konstrukce měla být 14T hlučnější, než vozy T/KT. Zato méně hází. Vysvětlením je fyzika pro střední školy :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 16:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neřekl bych, že 14T je extra hlučnější, spíš má hluk jinou "skladbu". T3 dělají takový hluboký dunivý zvuj, který ale moc nevadí. Porschetry vydávají jemný, ale drnčivý a nepříjemný rachot. Proto splňuje hygienické požadavky, sice málo db, ale zvuk je nepříjemný...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 18:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je to co Martin nechápe. Opravdu nejde o nezvyklý zvuk (to jsem označil za onu pitomost), ale o zvuk více nepříjemný. Souhlas je i v tom, že pokud měříme jen decibely, tak je v normě.
A nepříjemné zvuky uvnitř vozu si ani tak neschopný objednavatel jako HM Praha (=radnice) neobjednalo.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2784
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 19:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Nepříjemné zvuky jsem slyšel i v Combinu i v ULFu.
Můžeš mi vysvětlit, jak se hodnotí příjemný a nepříjemný zvuk? Co když mně je příjemnější ten rachtavý, než ten dunivý? Netvrdím, že tomu tak je. Jen bych hlučnost 14T nepopisoval tak tragicky, jak jí tu někteří prezentují. Protože v porovnání s tím co jsem slyšel u jiných tramvají s pevnými podvozky, nijak extrémně 14T nevybočuje.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 19:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Když jsem o víkendu čekal na 14T na Barrandově, šel jsem se projít ze Sídl. Barr. k poliklinice a T6A5 byla na trávě výrazně hlučnější než 14T. Je to sice jen můj subjektivní pocit, ale to nemusí hned znamenat, že 14T vydává příjemnější nebo nepříjemný zvuk. Každý to může vnímat jinak.
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 21:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na rovným kvalitním úseku je 14T tišší, ale kolik takových tratí je... Spíš je zajímavý, že někderý Porschetry mi přijdou daleko hlasitější než jiný. Právě tím skřípáním a vrzáním.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 21:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každej to vnímá jinak. Samozřejmě hluchej si rozdílů v hlučnosti mezi T3 a 14T ani nevšimne. Ovšem normálně slyšící jedinci se na nepříjemnějších zvucích shodují, včetně běžných cestujících. A v Praze ULFy a Combina nejezdí, takže ani nerámusí. Myslím, že to nemá cenu srovnávat, kdoví jak by na pražském svršku ty tramvaje dopadly.

A jinak - zdají se vám zvuky dveřních bzučáků u T6 příjemnější u první dodávky nebo u druhé?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 23:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona na Barr. může každá tramvaj, Absolutíku, ale DOLU to hned tak nějaká nesjede, to by znalec tvého formátu měl vědět. Btw. to už jsme tu vyřešili, tak nepruď a scanuj si starou techniku a do nový nemluff.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 23:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prd, nahoru i dolu to vyjede i sjede každá !
Některá líp a některá hůř, dokonce i se zrychlem se to sjede bez úhony, natož s transi-tyri/storem.

Jinak nevim co tady furt řešíte, o výrazně vyšší hlučnosti 14T na kříženích a výhybkách se tu píše asi rok a půl, takže tu teď jenom znovu objevujete Ameriku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 10:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No my tomu prostě nevěřili. Jo, sjede,ale roztaví se :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 13:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roztavily se tam akorát Tvoje mozkový buňky.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2051
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 14:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za osvědčení. Traduje se že žádné nemám, ale když to tvrdí Absolutík, že jo, tak asi jo, jinak by se nemělo co roztavit. A proč tam tedy ty T3 a KT nejezděj, he?
Budoucnost patří bagrům!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 15:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT nereko kvůli značnému množství odpadního tepla vháněného při brzdění do prostoru pro cestující.
Život je kabaret
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4363
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže se roztaví maximálně cestující.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3372
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zejména ti již "z výroby" předtavení...
Život je kabaret
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4365
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 16:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes za mnou přiběhl otec, jinak velký obdivovatel vozů T1 a hlavně ponorek a mever, že viděl za svůj život "nejobludnější tramvaj v praze" (horší než T2, ty se mu taky nelíbily). no co myslíte, že by to mohlo být? nenechte se zmást provozem 14T na lince 22...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wana!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 08:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soutěžní otázka: Vydrží oblouk zc v těšnovském podjezdu do zprovoznění Štefánikova mostu, nebo budeme mít dva vyloučené mosty vedle sebe? A na jak dlouho? Noc, víkend, týden?
Budoucnost patří bagrům!
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 10:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,
dovoluji si připomenout, že dnes je tomu právě 20 let, co v Československu dojezdily vozy T1.
4.4.1987 jezdil v Plzni naposledy vůz T1 číslo 115 - dopoledne ještě na lince č. 2, odpoledne pak už pouze pro fotografy.

Pohyboval se tehdy ještě ve společnosti asi 15 vozů T2, které byly v naprosto původním stavu. Vozy T2 v Plzni byly legendou a vydržely až do jara 1989. Traduje se historka, že se tehdy náhodou podíval z okna radnice nějeký komunistický funkcionář, a když nešťastnou náhodou uviděl zrovna nějakou T2, kterých už v té době bylo jen několik, prohlásil: "No nazdar, co to tady jede??!". A to byl konec provozu plzeňských vozů T2.

Atmosféru dávnou minulou si můžeme přiblížit pomocí několika krásných fotografií například zde: http://tramvaje.plzenskamhd.net/t1.htm
 
Oběhy 350 - 2007   KNIHA JÁZD rušňov radu 350   Babitron   Aktuální poloha vlaku ČD
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31939
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hledal jsem špatně, nebo na zastávce tramvaje Invalidovna dc opravdu nevisí JŘ?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale, ale, snad jsi nespěchal?
Život je kabaret
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31941
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 12:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Málem jo... Nakonec jsem do šaliny nalezl až na Florenci, abych nemusel zbytečně hnát. Sólo (a proti obousměrná) na lince 24 mne docela překvapilo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3379
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 13:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak to, že někde chybí jízdní řád není nic zas až tak neobvyklého.
Život je kabaret
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 13:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: na zastávce Invalidovna dc nemá nikdo co pohledávat a má jet metrem nebo do Urxový pěšky. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3380
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 13:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: A máš to!
Život je kabaret
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31943
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však já pěšky šel. :-) Do metra ne, protože pro mne bylo podobně atraktivní jako ona šalina (=interval na houby a JŘ nikde).
Chybějící JŘ je možná obvyklý kdesi na vidláckých linkách, nicméně v centru velkého města mne to docela překvapilo (nepříjemně :-().
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 14:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nicméně v centru velkého města

Martine Z, nesmíš věřit politikům. Oni sice skoro všichni pražští obvodní starostové svůj region popisují jako "centrum Prahy" (přitom třeba Praha 6 sousedí s "okresem" Černošice, dříve Praha-západ a hranici původního i současného okresu Kladno má doslova na dohození kamenem). Ale Invalidovna má s centrem velmi málo společného ... i když zdůvodněním likvidace Rustonovy strojírny vlastně je její "umístění v centru" (zase ... podle investorů a jim spřátelených politiků)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dotaz ke 14T - je to jen můj dojem že se dá větrat jen klapacíma oknama nebo je tam i jiné (účinné - ne jako v KT) větrání? Vloni v létě to přijelo na d-3 a raději jsem po 3 stanicích vylezl a počkal na násled.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 15:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj-budiž není to třeba centrum,ale to nic nemění na tom,že JŘ metra by mohl být při vstupu do stanic.Aspoň pak dotyčný zjistí,zda má cenu jít dolů,nebo ne.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak on není JŘ alespoň ve vitríně u turniketů? (Invalidovna má, pokud si dobře vybavuji, turnikety přímo nahoře, na úrovni ulice.)
Život je kabaret
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, Akribius: JŘ jsou snad ve všech horních vestibulech - tj. před vstupem do přepravního prostoru v těch žlutých nástěnkách (spolu s mapou, tarifem atd.)
Don`t worry, be wary!
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 16:49:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jeden komentář zahraničního pozorovatele: Když jsem byl nedávno v Paříži, tam mi můj francouzský kamarád pravil - Já tady ve městě ani IGK nepotřebuju a navíc mi teď stavěj stanici metra přímo před domem (prodloužení l. 14) ale ty v Praze ho určitě potřebuješ, neboť je daleko větší rozlohou a těch pár stanic metra tě nevytrhne. Upozorňuji, že v Praze žil několik měsíců a na bus na Brarrandov (než byla tram) vzpomíná jako na docela akční zážitek. A ještě dodal, vždyť ta Praha je co se týče dosahu zejména okrajových částí na tom jak města v USA ... a včil mudruj, oď názor inostrance ...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31950
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 18:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U turniketů možná byl, JŘ metra mne nějak ani moc netrápil, protože zbytečnej přestup. Chyběl mi ten na šalinu.

To poměrně plné sólo po půl desáté na 24 byla mimořádnost? Po jedenácté večer tam jezdí prázdné dvojičky...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 03:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Nene žádná mimořádnost, bylo to pořadí, které následně přejíždí na některou z nočních linek.
Když nevíš, logaritmuj!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 09:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: úplně nejlepší by bylo vyvedení dvou drátů od toho počítadla, kolik je od odjezdu předchozího vlaku nahoru ke vstupu metra, aby člověk věděl, jak má běžet po schodech. Stálo by to dva dráty a 110 kusů něčeho co umí ukázat tři číslice. Určitě to ale qůli něčemu strašně důležitýmu nejde už 33 let.
MZ: To sólo byl stav, jaký by tam měl být optimálně :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 14:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A ještě lepší by bylo, kdyby to počítadlo ukazovalo, kolik zbývá do odjezdu příštího vlaku (vždyť ty reklamní panely už to dneska ukazují, takže někde ten údaj je).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 15:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav, Káem:
Ideální by byla asi velká cedule s odjezdy nejbližších 2-3 vlaků v obou směrech s uvedením cílové stanice. Protože v některých stanicích se první vlak nedá stihnout kvůli délce eskalátorů, a taky třeba kvůli tomu, že ne všechny vlaky jedou celou trasu.
Takže něco jako je na tram zastávce Malostranská (jestli to teda zrovna funguje). Údaj o odjezdu a kolik zbývá do odjezdu by musel být samozřejmě přesnější - na vteřiny, ne na minuty.
Don`t worry, be wary!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 31970
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 16:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Souhlas v obou bodech (i když sóla tam za současného stavu nebudou večer vozit lidi, ale sardinky, vzduch se vozí až pozdějc, obvykle někdy tak po desátý; to spíš na 25 skoro furt je důvod dvojčat jistě zajímavý ). Kulihráškovi děkuji za vysvětlení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 17:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Těch 110 kusů nečeho, co dokáže ukážat 3 číslice - tedy 110 ks panelů od Buse by přišlo minimálně na 6 miliónů korun. Dále by se tam museli přidělat nějaké panely, které by ukazovaly, co je to za údaj, dále natažení sítí, práce - takže, když to vyjde do 20 mil. korun budeme optimisté. A to nemluvím o tom, že některé stanice metra mají více výstupů, takže těch panelů bude muset být více...
Navíc jsou trochu zbytečné, protože u vstupů do metra jízdní řády už visí nebo se můžeš zeptat dozorčího za předpokladu, že má v počítači aktuálně spuštěný elektronický grafikon.

Já bych spíš šel jinou cestou: Do sloupků ze zastávkovými jízdními řády tramvají bych přidal i jízdní řády metra, aby člověk věděl, zda má čekat nebo odejít do podzemí. Stejně tak bych i do vitrín na nástupištích metra přidal kromě jízdních řádů metra i jízdní řády povrchových linek. Časem by je pak nahradili informační kiosky s Idosem, které se postupně ve stanicích metra objevují a vyhledání spojením je velice rychlé.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 20:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prd. Na dost vstupech už jsou dvouřádkový panely napojený na síť a z ASDŘ lze data pro odpočet snadno vydolovat jako pro promítání. Každý rok se další panely někam dají. Takže stačí celkem málo aby ten odpočet na nich běžel. U každého vstupu by se individuálně stanovila doba za kterou se dá v klidu přesunout na nástupiště a odpočet by nedojížděl do nuly. Aby se to na panely čitelně vešlo by se snad vymyslet dalo, případně by se zvolil jiný typ panelu, který by se odteď osazoval po dožití dvouřádkových se to časem sjednotí.
Jenže to by bylo pro podmínky DP moc jednoduché a levné, neuživí se na tom moc firem a moc lidí v DP na neukáže svoji důležitost protože to metráci už vymysleli, namontovali a chodí jim to. To by zejména bývalí odkojenci porchových dopravních prostředků nepřenesli přes srdce, proto je nyní modlou ZIS, což bude obdoba Barrandova (tam se to samozřejmě taky vymění) a pro který existují pouze ta data. No neberte to kopat na 150 zastávek kabely od metra, což by se dalo za hubičku postupně připravit při rekonstrukcích tratí kdyby někdo myslel koncepčně, nebo udělat upgrate celkem nedávno instalované Tetry aby zvládla přenos tolika dat.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 20:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera když jsem šel na metrosraz, tak na Míráku projel esíčkem krokem stříbrný sršeň a šíleně si odfouknul jak správně nadrážná Tatra co nezná bratra. To jsem netušil že má vzduch. K čemu?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T snad vzduch nemá, nebo se pletu?
to jsi asi slyšel mazání okolků v oblouku - je to docela hlasitej zvuk
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 23:48:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Ty se mi asi zdáš. Paříž má extrémní hustotu zalidnění. Kdyby Praha měla takovou síť metra jako Paříž, tak ty vozy metra jezdí prázdné. V Praze ale máme i dost km tramvajových tratích. Když srovnáš Pařížskou aglomeraci a Pražskou aglomeraci, tak to není s tím metrem tak strašné. 212,5 km na 11 miliónovou aglomeraci a Praha má 54,8 km na 1,9 miliónovou aglomeraci a to není málo. A navíc je v Praze síť tramvajových tratí. Myslím, že jsme na tod docela dobře, pokud srovnáme začátek výstavby metra v Paříží a Praze.
Ale stavět metro do Velké Chuchle, Přední Kopaniny nebo Kolovrat či Pitkovic je mrháním peněz.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Tak ti to napíšu veřejně: Tys přejal tak rychle "nádražnickou" taktiku, že se až divím. Já chtěl něco, co ukáže 3 čísla, ne celý panely buse. Ostatně, jak správně píše Drak, leckde už jsou a jak dodávám já - mnohde nezobrazují nic, tak by mohly zobrazovat toto. Žádný vysvětlování není třeba, na těch hodinách dole taky není napsáno co je co. Tvoje varianta je pro cestující nekomfortní.
218: Tvoje varianta je ideální, ale drahá, ta by neprošla kvůli ceně.
Budoucnost patří bagrům!
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:29:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzík. Jenže čas jsou peníze ..... A ám-li čekat někde na bus či se mrcasit ucpaným centrem tramvají, pak jedu radši IGK "dveře - dveře", aspoň mi na krk nedejchá bezďák či mě neokrade kapsář a časově to vyjde nastejno. To metro v centrální Paříži je jiná káva - stanice každých par set metrů bez problémů dosažitelných pěšky, krátké intervaly a pravidelnost a přesnost. To v Praze u busů a tram příliš nehrozí. Takže proto radši spousta lidí jezdí IGK. Jinak v té Paříži běžně ráno vidíte v metru i manažery a vysoké úředníky jak míři do centra kde je mnoho centrálních státních i soukromých institucí. Tady když jedete v obleku v tramvaji tak si připadáte jak exot.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 09:35:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna dneska ráno jsem viděl v pražské tramvaji černého pasažéra - v obleku. Zjistili ho 2 revizoři, kteří zase (asi kvůli maskování) vypadali jako šupáci.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 11:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: mě by teda spíš překvapilo eRko, co jak šupák nevypadá
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 13:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....jak dodávám já - mnohde nezobrazují nic...
To je totiž zajímavá historie, ony ty panely jsou oficiálně určeny pro neslyšící. Zřejmě z důvodů finančně čerpacích a statisticky odškrtávacích. Na CM a RZ na nich alespoň běhá trvale cílová stanice, po ukončení provozu běhá ne všech že už máte smůlu a pak jsou v PC zprávy o mimořádnostech. Aby se to povýšilo na něco dymanického, tak se musí doplnit část která to bude podle dat z ASDŘ řídit, což není tak složitý. Tam kde prošli rekonstrukcí panely na nástupišti, tak by se teoreticky mohl odpočítávat příjezd i na nich. Třeba někdy bude konstalace že to dotáhneme bez nároků na slávu, ale za podmínek kdy je na provoz méně než polovina kaček a investice se přesypávají z jedné hromady do druhé jak zrovna někoho napadne, to reálné nevidím. Navíc není tlak od těch, kteří nyní cestující přepravují a kteří se tváří že jim jejich blaho leží na srdci.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 15:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Doporučuji ti si nejprve ověřit fakta, než mne začneš napadat Cena čelního BUSE u tramvaje je 50 tis. Kč, cena zadního je cca poloviční. Však to je cena samotného dílu, který není možné někde jentak pohodit, ale musí se někam namontovat a někam zapojit... Máš pravdu, že na nástupišti není ten odpočet vysvětlován, ale také spousta lidí neví k čemu slouží - navíc u vchodu by bez dodatkové tabulky nikdo nepoznal, k jaké koleji je informace vůbec vztažena.

Nechápu, co je na papírovém jízdním řádu nekomfortní???
Podle mne je lepší mít informaci o odjezdu metra již na tramvajové zastávce, kdy se rozmýšlím čím jet, než se štrachat někam až ke vchodu do metra.

(Příspěvek byl editován uživatelem prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 17:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Jestliže příspěvek ze 4. 4. lze brát za "názor innostrance", pak výroky z 6. 4. už rozhodně ne.

Jenže čas jsou peníze
Tak to jsem zvědav, kdy mi automobilisté uhradí čas, o který mne připravují nedodržováním Zákona o provozu na pozemních komunikacích. Třeba včera mne na cestě, která měla trvat 9 minut, ukradli 7 minut života. Týdně to u mne dělá tak hodinu.

...se mrcasit ucpaným centrem tramvají...
A kdopak to centrum ucpává? Já ne.

...aspoň mi na krk nedejchá bezďák či mě neokrade kapsář a časově to vyjde nastejno.
Já teda "bezďáka" od méně udržovaného občana s bytem nerozeznám. A to, zdá se, jezdím emhádou mnohem víc. Asi to bude tím, že méně voňavé si neprohlížím, moc k nim nečuchám a rovnou je vyhazuji. Navíc stojící "bezďák" mi přijde jako totální blbost. Kapsář mne v emhádě nikdy neokradl. A přestanete snad jezdit autem kvůli tomu, že vám někdo ukradne autorádio? Škodu vám tím způsobí mnohem větší. To, že emháda vyjde časově nastejno - souhlas. Akorát já si obvykle cestou čtu, takže proti autu čas ušetřím.

To metro v centrální Paříži je jiná káva - stanice každých par set metrů bez problémů dosažitelných pěšky, krátké intervaly a pravidelnost a přesnost.
Ha, ha, ha. Mačkat se na dešti na mírně krytém nástupišti, zpomalování do každého oblouku na 25 - 35 km/h, intervaly delší než kdekoliv v centrální Praze a přestárlé vozy. Ještě, že už vyřadili ty dřevěné ze začátku století. Úzké přestupní chodby, spousta přestupů, zdržující turnikety. Jako klad mohu ocenit jen vstřícný přístup personálu, přehledné mapy zdarma a dobrý informační (cedulový) systém.

Takže proto radši spousta lidí jezdí IGK.
Spousta automobilistů jezdí IGK, protože chce, a pak už jen hledá důvod. Zpravidla po diskusi dojdu k závěru, že 1) nejsou s to pochopit systém veřejné dopravy (a ne proto, že by byl složitý),
2) jsou líní a nevadí jim, že sousedům pouští pod nos jedy a překáží,
3) myslí si, že jsou jiní, než ti, co jim hradí ze svých daní výstavbu a údržbu ploch k jízdě a k parkování, pohotovost policie a záchranné služby, provoz a výstavbu světelně řízených křižovatek apod.

Jinak v té Paříži běžně ráno vidíte v metru i manažery a vysoké úředníky jak míři do centra kde je mnoho centrálních státních i soukromých institucí. Tady když jedete v obleku v tramvaji tak si připadáte jak exot.
Když jedu v Praze v obleku v tramvaji, potkám někoho dalšího v obleku.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 06. dubna 2007 - 23:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jedu v Praze v obleku v tramvaji, potkám někoho dalšího v obleku.
Když jedu večer z divadla v obleku, to spíš potkám toho bezdomovce.
frdolin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.186.8
Odesláno Sobota, 07. dubna 2007 - 09:31:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mpenc:
A v jakém bude stavu MHD v Praze,když se všichni přesunou z aut do MHD?S dovolením bych si odpověděl:V řiti.Nejenom co se týká přepravní kapacity,ale i ekonomicky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace