K-report
 

Archiv do 03.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 03.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 13:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak koukám, že kolega Zghk byl rychlejší...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 21:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Technického muzea se začalo s likvidováním zahrádek, zřejmě dojde na dostavbu křižovatky a protažení šalin kolem Meopty až do Medlánecké vozovny. Nemáte nějdo více info??
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo foto? Ale já si spíš myslím, že jde jen o nějakou úpravu komunikace. O prodloužení tratě a napojení k vozovně se mluví již roky...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Leviathan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 22:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o výstavbu ramp na Hradeckou a s tím souvisí i prodloužení kolejí. Stávající smyčka překáží. Ty zahrádky se ruší u Meopty?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad AUDI - při tentotýdenní nehodě busu na Olomoucké s vozem této značky vylétl z audiny motor. Stejně tak, jako při předchozích nehodách na kolejích. To jen tak na okraj, takový malý offtopíček...
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 00:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Levithan: Jakým rampám smyčka překáží? vždyť u smyčky už nájezd je. Přibudou rampy i na severní straně Hradecké?

Nejhorší je asi ta šikana hned za mostem (kolem jedné vyvýšené zahrádky), to je opravdu šílenost. Kde přesně má být nová smyčka? Bude zazadu napojena do vozovny Medlánky?
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 01:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na našem brněnském MHD fóru forum.svetmhd.net se na téma napojení Medlánek "z vrchu" prokecalo již mnoho a je možná zbytečné to opakovat, proto doporučuju jako studijní materiál.
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně
želva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 02:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík Agentovi ještě za tu fotku, co sem dával před týdnem, jak je na ní vidět možné využití šalinové kabiny řidiče jakožto pojízdného skladu. To tam snad používají jako zásobování drogerie, či co? Viděl jsem sice i u nás v Brně zajímavý využití nepoužívané kabiny B vozů, jak si tam kdysi nějakej řidič během šichty schovával jízdní kolo, na kterým pak zase po vystřídání odjel, ale na tohle to nemělo.
Jo a ta Edova fotka králíka v kabině je taky pěkná. No ještě si tak představit vůz řízený růžovým králíkem... Brr, to je jak z nějakýho hororovýho snu!
Hlavně jsem se chtěl ale zeptat na jednu věc, kterou jsem tu nikde při pročítání nenašel: Ty škodovky plánovaný do Brna budou mít automatickou plošinu pro vozíčkáře či jen ruční? V Praze mě dost překvapilo, že T14, která je prezentovaná jakožto luxusní vůz, nemá automatickou plošinu pro vozíčkáře. Vždyť to se snad využije i častěji než ten hloupej stěrač na zadním okně, ne?
Trolejbusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 07:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

želva: dáme tam králíčka Duracella
ICQ:192-449-432
mail: Trolejbus.3259@seznam.cz

Já vám dám znamení trubkou...
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 08:49:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze měli elektrický plošiny pouze na RT6N1 a problémy byly spíše jinde, než v plošinách samotných. Proto od nich dávají ruce pryč a všude cpou ruční.
V Brně bych čekal elektrickou.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 12:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MKzB: Tak to by mě opravdu zajímalo, kde byly ty problémy a co to bylo za problémy, že se kvůli tomu od nich dávají ruce pryč, nebyly-li v plošinách...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 13:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3+dalsi> Typoval bych si, ze duvodem problemu plosin na RT6 bylo, ze (tak jako na vsem na techto vozech) se i na plosinach usetrilo a koupili se nejake levne sunty.

Jinak typuji, ze 13T (nebi jak se to bude jmenovat) bude mit plosinu elektrickou, tak jako vsechny vozy v Brne.
Leviathan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 15:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak slovo překáží jsem zvolil nevhodně, rozhodně lepší by bylo, že se stane nadbytečnou. Tím se všem omlouvám a sypu si popel na hlavu.
Severní rampa se stavět má a s tím se sveze i to prodloužení a napojení do Medlánek. Trochu je to vidět na gisbrno.tmapserver.cz.
Jinak ta skvělá šikana je opravdu něco, viděl jsem tam zajímavě rozstřelená auta.
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 16:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Hradecké radiále nyní probíhá oprava spojovacích přejezdů pro automobily. Po jejich opravě bude nejspíš svedena automobilová doprava do jednoho pásu a bude se rekonstruovat most, pod kterým povede prodloužená tramvajová trať.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, spolubydla si v tý šikaně rozsekal felcku. Jinak nejlepší byl ten průjezd šikanou autobusem 93, když ještě tak před dvěma lety řidiči nočních linek ještě pořádně prasili. Pokud jela harmonika, tak to fakt stálo za to.....
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak oni to prasí i dneska. Byl jsem několikrát i svědkem toho, jak ono pověstné esíčko dopomohlo k tomu, že někteří cestující nechali v autobuse obsah svého žaludku...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak slovo překáží jsem zvolil nevhodně, rozhodně lepší by bylo, že se stane nadbytečnou. Tím se všem omlouvám a sypu si popel na hlavu.

Spis bych si typnul, ze od svetel po most se udela tahle klesani. On ten "skokanek" za smyckou, ktery je tam proto aby se vybec ta silnice dostala pod ten most neni asi uplne to prave, jak by to melo vypadat. Takze nejspis podminkou stavebniho povoleni je srovnani tohoto hrbu. A pak samozrejme smycka v soucasne podobe prekazi.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sajtr
Já mám přesto pocit, že poslední rok, asi co platí nový Zákon, že jedijó pomaleji....
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 23:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzasl:
Tak možné to je, je pravda, že už jsem pořádného šílence dlouho nezažil, ale třeba úsek Hlavní nádráží - Červinkova pořád stíhají pod 10 minut
želva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 01:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusák: No jo, ale to by byla neplacená reklama v MHD :-)
MkZB: Hm, tak to se divím. Pokud byl problém v řidičích, tak jsem myslel, že pro lenost vylízat z kabiny jsou ochotni leccos překousnout. Ale když už tam mají ty svoje spešl sólodveře, tak ať je taky apsoň pořádně provětrají (při každým nástupu/výstupu vozíčkáře) .
Jinak problém ale prý není v plošinách Adame, takže vyjímečně to kvůli šetření snad není.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5950
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 14:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu jeden blbý dotaz? Proč má 1003 druhé ohno za kloubem vlevo "starého" typu (s posuvnou větračkou)?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Wolawka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 16:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na d-12 je dnes 1541+1545
hafisek006@seznam.cz toť můj e-mail
249-193-349 toť moje ICQ
No comennt! toť můj názor
Wolawka003 dezinfo number one!
http://www.mhd-brno.estranky.cz toť moje stránky
Mclain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 16:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ve 13.55 hod. u zastávky Hrnčířská směr město zadýmila 00310 1597+1549. Kde se vzala tu se vzala jednotka Hasičů a začali důkladně čoudící tramvajku kropit
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 18:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ZJ dnes i 1650.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 18:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Protože původní okno bylo zničeno při nehodě nebo rozbité vandaly a nahrazeno tímto. Vypadá to jako pěst na oko, ale není to ojedinělé, např. 1654 má stará okna hned 2.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk, manil: Zajímavé, že jsou obě z Pisárek...
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 23:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním k událostem:
Dnes v ranních hodinách bylo poškozeno trolejové vedení mezi zastávkami Kubíčkova a Ondrouškova a strženy sběrače na vozech 1530+1557 a 1598.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 00:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolil bych si ještě tímto odkazem upozornit na aktualizaci fotografií vozů TMB. Fotky pochází ze 70. a 80. let.
http://bmhd.goo.cz/aktualizace/nove.php?nove=20070326
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 08:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manil:hmmmmmmmmm pjekné.Nemáš náhodou fotky R1 v Brně ve větším než malém množství.Byl bych vděčen.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5957
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Díky, pěst na oko je docela slabý výraz. To ta nová okna nejsou na skladě?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 15:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

george: Bohužel ne, fotky pocházejí z archivu pd, jemuž za ně a za přípravu aktualizace patří velký dík.

Bobyk: To nevím, ale pravděpodobně ne. Nejspíš je pro mechoše jednodušší použít staré okno, než se drbat s novým...
želva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 16:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u pobytu R1 v Brně, proč nakonec nešla tato jednotka do muzea, ale zůstala na výstavišti a pak rovnou do šrotu? Četl jsem o tom pár článků, ale tohle jsem nikde nenašel.
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 17:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mclain: 1597 má na tohle nějak štěstí, letos již po druhé a opět za asistence hasičů...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 18:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic ve zlém, ale čím to je, že to v Brně tak dobře hoří? Když slyším pojem hořící tramvaj tak mě napadne jedině BRNO. V Ostravě si za svou šotoušskou kariéru na nic nepamatuju a naposledy snad před 10lety hořela 999. No a pak naše slavná T2 683 v roce 1967 (ta však i s půlkou vozovny :-) )
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 19:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: V minulosti komplet vyhořelo několik K2, ale v poslední době to není nic vážného, nanejhůř drobné okamžitě uhašené plamínky způsobené zkraty (nejčastěji svorkovnic v kloubech)...
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 13:43:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad želva: Jednotka R1 byla Technickým muzeem převzata na ŽZO Velim v roce 1977. Pak tam stála další tři roky (byl problém zajistit přepravu do Brna), postupně začala být rozkrádána. V roce 1980 ji do Brna měla převézt S699.001 při jízdě na prohlídku v LD Maloměřice. Jednotka ale v Havlíčkově Brodě vykolejila - úzká kola 115 mm, rozchod koleje do + mimo povolenou toleranci. V HB stála R1 do roku 1982, kdy bylo povoleno ji přepravit nehodovým vlakem LD Brno. Krátce pobyla na výstavišti, odtud byla odvezena do žst. Horní Heršpice a nakonec (někdy počátkem roku 1984) na vlečku ŽS v Brně - Slatině. To už byla dost zdevastovaná, jeden vůz byl bez interiéru a s propadlým obložením stropu. V Líšni měla stát venku vedle haly na 7. koleji, která se měla zastřešit. Bezprostředně po příjezdu do Brna se přeprava do Líšně nemohla uskutečnit, protože 7. kolej ještě nebyla postavena. No a časem byl stav jednotky takový, že by případná renovace byla dost náročná, navíc v Líšni už byl problém z místem. Posledním hřebíčkem do rakve byla výpověď z vlečky ŽS, takže vedení muzea dalo přednost likvidaci jednotky před drahým převozem do Líšně.
želva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 13:55:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za podrobný popis událostí. Je to škoda. První (a bohužel už asi také poslední ryze čeká jednotka metra), a můžem ji vidět již jen na fotkách . Ale chápu, že pro její záchranu se hodně lidí snažilo udělat co mohli, i když to bohužel nestačilo.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 16:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeden vůz byl bez interiéru a s propadlým obložením stropu...

Měl jsem možnost se bavit z lidmi kteří pracovaly v ČKD Trakci a byly i u zkoušek R1 na ŽZO Velim. A právě příté to rozpravě i padla řeč na to že v jednom voze nebyl intelier a byla v něm umístěna měřící technika. Samotná jednotka byla vlastně byl zbytek z původně dvou prototypových jednotek, které se srazily na zkušební trati na Kačerově. Co mě bylo také řečeno že svého času byla i připravována exportní verze jednotky R1 pro metro/ rychlodráhu Kahyře, nakonec z těchto dodávek sešlo.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 18:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudruzi z tehdejšího RVHP se zkrátka snažili prosadit dovoz těžkých mytiščinských ingotů za každou cenu . Ani ta nehoda na Kačerově prý nebyla tak zcela náhoda ...
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 21:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soudruzi z tehdejšího RVHP se zkrátka snažili prosadit dovoz těžkých mytiščinských ingotů za každou cenu . Ani ta nehoda na Kačerově prý nebyla tak zcela náhoda ...

Tohle uz jsou nepotvrzene spekulace (netvrdim tim, ze to neni pravda). V dobe nehody ale jiz bylo o dodavkach Mitiscinu definitivne rozhodnuto bez ohledu na vysledky zkusebniho provozu.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. března 2007 - 00:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT8 1720 jde na VP.
Raf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 21:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu pojede 99 (svatební) přibližně ve 12.30 od Ústř.hřbitova přes Hybešovu na Nám.Svobody a asi ve 14.00 zpět. Případné fotografy prosím o zaslání fotek, děkuji.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 22:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raf: Že ty se zejtra ženíš a chceš takhle ušetřit za fotografa...

To je geniální !
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3066
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 08:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se žení nebožtíci?
Régiomap Jihomoravského kraje v Excelu - aktualizace 7.3.2007

3000. příspěvků kariéry (Liga mistrů K-reportu)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek ze zmiňované akce:
 
 
 
 
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 13:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky ještě přidám sobotní fotky. Ještě chvíli před svatební jízdou zablokovala Vídeňskou 1028 s neodbrzditelným středním podvozkem. Tramvaje nashomážděné v koloně začaly postupně odcouvávat k zastávce Celní a odtud obracely na Švermovu. Kotasce domluvili až přivolaní mechanici.
 
 
 
 
 
 
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 18:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo novinek z ÚD:

Minulý týden dorazil z Krnova nízkopodlažní článek pro 1723, obratem byl odvezen středový článek 1703.
1725 po VP bude již brzy možno spatřit na ZJ:
 

1720 po přistavení na VP:
 

Byly dovezeny první vozy K2 1075 a 1076 z Pisárek na šrotaci:
 

Původní přední článek K2P 1077 před šrotací, a pro srovnání zadní článek, který je již několik měsíců po VP:
 
 

Pro ty z vás, kteří třeba ještě neviděli šedou šalinu, budete mít možnost v podobě vozu 1066:
 

A na závěr ještě ta svatební 99:
 
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 18:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 1066 bude nasazována výhradně na d-2 a 6 k ústřednímu hřbitovu?
Wolawka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 19:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Msl: Nááádherný fotky..Kdyby byli ještě nějaký fotky z ÚD tak sem s nimi (neboj nešířím, jen se tak všeobecně zajímám :o)
hafisek006@seznam.cz toť můj e-mail
249-193-349 toť moje ICQ
No comennt! toť můj názor
Wolawka003 dezinfo number one!
http://www.mhd-brno.estranky.cz toť moje stránky
Wolawka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 19:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a 1066 bude mít ty okna z fotky!!!??? :-O Já myslel že bude mít hnědý s vyklápěcíma okýnkama..Bude mít i vyklápěčky nebo bude i novinka skládací dveře?
hafisek006@seznam.cz toť můj e-mail
249-193-349 toť moje ICQ
No comennt! toť můj názor
Wolawka003 dezinfo number one!
http://www.mhd-brno.estranky.cz toť moje stránky
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne nove na ni budou koralky..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hafan, tvůj příspěvek o 1066 nějak nechápu
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 20:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hádám, že se kolega pozastavil na fotce 1066 nad čirými okny, přestože 1066 měla tyto termální. Zmínka o skládačkách se dá chápat jako nadsázka, ale u dpmb bych se nedivil ničemu.

Akorát je děs, že další kotasovka bude mít reklamu a nebude unifik...

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 21:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také jsem doufal v K2R unifik, ale toto taky nevypadá nejhůř, teď ještě co na to nalepí.

Třeba se unifiku dočkáme na 1018, 28 a nebo za hoooodně dlouho na 1039 při jejich VP.
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně
Wolawka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 21:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: jj..přesně tak jsem to myslel..Ty new okna s vysouvacíma okýnkama tam jsou kvůli větranosti v létě? Pvvs: koralky jsou co?

(Příspěvek byl editován uživatelem Wolawka.)
hafisek006@seznam.cz toť můj e-mail
249-193-349 toť moje ICQ
No comennt! toť můj názor
Wolawka003 dezinfo number one!
http://www.mhd-brno.estranky.cz toť moje stránky
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 21:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to vysouvací okno je spíš kvůli kabině řidiče (větratelnost), dál jsou vyklápěcí...
Korálky myslí PvvS asi takový ty většinou hnědý korálky na špagátě, co měli naše babičky zavěšené tuším na futrech dveří (ale dveře tam nebyly, hodně to bývalo z přechodu z obýváku do kuchyně)...dělali krásnej zvuk, byl to estetickej doplňěk namísto dveří...škoda, že dnes se to už tak často nevidí
snad chápete, co myslím :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 01:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wolawka: Co se ti na těch oknech 1066 nezdá? Okna (ani jejich výplně) při VP vyměňovány nejsou. Posuvné okno v kabině řidiče na ni bylo i před VP, jinak by v létě bylo v kabině 80°C....
Dveře budou také (samozřejmě!) výklopné, lze však očekávat výměnu dveřních pohonů BODE za IGE.CZ.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 02:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak do provozu navrácen VV60LF 1302 (v soupravě s 1562).
Také se v posledních týdnech rozběhla oprava 1732...
AdamGold
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.212.5
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 07:02:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 1066 sú nové pohony dverí IGE, dvere ostávajú samozrejne výklopné. Momentálne sa robí nová 24V kabeláž.
Wolawka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 11:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

manil: Ty okna totiž vypadají jako kdyby nebyli termální
hafisek006@seznam.cz toť můj e-mail
249-193-349 toť moje ICQ
No comennt! toť můj názor
Wolawka003 dezinfo number one!
http://www.mhd-brno.estranky.cz toť moje stránky

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace