K-report
 

Archiv do 03.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 03.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 20:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Četl jsem to samozřejmě celé, ale kolik stojí oprava, jsem se nedozvěděl.

Vladassi, ne, není jedno, že je most historickej. A ta ošklivá věta s těmi 100 let starými domy v každé ulici je velmi arogantní...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Pokud sis to tedy přečetl celé, pak otázka ceny by v tvém případě měla být až na druhém místě po otázce jestli je nutné zbourat něco tak jedinečného? A ten odkaz na jedinečnost mostu dost výrazně upozorňuje.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Mnohdy s tebou souhlasím, ale tentokrát tedy rozhdoně ne.
Tedy je velmi pravděpodobné, že nový most by stál výrazně méně při delší životnosti a propustnosti dopravy než most starý opravený
Já ty čísla neznám. Ale o propustnosti jsem se tu snad již zmiňoval, ne? Libeňský most nepotřebuje rozšiřovat, protože bohatě stačí a bude stačit i za těch 50 let. V blízkosti se bude stavět Městský okruh, který mostu ještě více odlehčí. Ono vlastně není třeba odlehčovat, protože na mostě je minimální automobilový provoz. A že je jedno, že je historickej? To snad nemyslíš vážně? Pak tedy i stěhování mosteckého kostela byl zbytečně nákladný plezír, který nic nepřinesl. Měl se tedy kostel raději zbourat? Říká ti něco pojem jako kulturní dědictví? Chápu, jsi z města přezdívaného jako panelový les a proto asi nemáš k něčemu starému vztah, ale pokud se ten most zbourá, NIKDY se už nevrátí. A to platí o Komuně, Těšnovském nádraží nebo o Vítkovicích úplně stejně. Je samozřejmě na diskuzi, zda je nutné nechávat na drahých městských pozemcích stát staré nevyužité fabriky (Smíchov, Rustonka, Vysočany aj.), ale v případě Libeňáku je ten tlak developerů z holešovických "přístavů" více než jasný.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já nejsem z Mostu. Já jsem z městečka blízko Litvínova, které existuje mnoho století ve své původní pozici. Bydlím ve více jak stolet starém rodinném domku.
Mě šlo o jedno. Most zbourají, ale postaví novou repliku. Jaká je tam doprava nevím, pokud opravdu tak slabá+výhled odlehčení, je rozšiřování zbytečné.
Pokud ten most půjde úplně pryč a bude tam naprosto jiný v jiném stavebním slohu, je to něco jiného. Ale replika přece má také něco do sebe.
Kulturní dědictví ctím, stejně jako svou vlast, ale nemyslím si, že tenhle most je tak jedinečný, aby ho nemohla nahradit replika.

Ale je mi to celkem fuk. Pokud máte pocit, že za ten most stojí bojovat, přeji hodně štěstí. Ale proti stavební a magistrátní loby nemáte lidi moc šancí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 23:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Ale replika přece má také něco do sebe
Myslíš i repliky starých zámků v Disneylandu?
Myslíš, že kdyby se postavil nachlup stejný Český Krumlov, bude mít stejnou hodnotu jako originál? Myslíš, že lidi na aukcích za originály od Dalího vyhazují peníze úplně zbytečně, když si můžou koupit plakát? Já si to nemyslím.
Za most bojovovat nechci a nebudu. Jen se tady o něm někdo zmínil, tak jsem napsal názor. Nic víc.
Chodil jsem do školy s jedním sprejerem, kterej se kasal, že nečmárá po památkách. Pak se taky jednou ve třídě pochlubil, že se mu povedlo se zvěčnit na tom hnusnym železničním mostě z Masaryčky přes Vltavu do Buben. Myslíš, že mělo cenu mu vysvětlovat, že Negrelliho viadukt není jen nějaký most? U něj možná ne, ale na k-report snad nechoděj jenom úplný hovádka a trochu osvěty u toho hnusnýho betonovýho mostu v Libni, neuškodí.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 08:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěl jsem se k tomu vůbec vyjadřovat, ale neodpustím si pár připomínek (jako stavař, příznivce moderní i historické architektury):
- pokud se chce Praha zařadit po bok komunistických hovad, ať si most zbourá a postaví "repliku" (výstižně pojmenováno "Disneyland"). Proč? V Ostravě byl svého času světový unikát - kubistický centrální hřbitov (vč. plotů, brány, krematoria atd.). Ale "někomu" vadil, tak se zboural. Nikde na světě již nic podobného (rozsah staveb, typ určení, kvalita apod.) není...
- tzv. "oprava" (demolice+výstavba) je silně předražená (cca 3-8 násobně) - za 2 mld. Kč se staví MÚK Rudná+MÚK Místecká na D47, což jsou stavby nepodstatně rozsáhlejší.
- reko (alespoň dle fotografií, které jsem viděl) je dle mého názoru možné, vyčnívající výztuž lze opravit, stávající vozovku (a spol.) lze odbagrovat na nosnou část, tu opravit/vyztužit apod. a udělat vrch znova. Všechno lze a hlavně, bude to reko mostu do původní podoby, nikoliv něco na styl nevkusného sádrového trpaslíka pro sasíky.
Děkuji.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, kdo z vás pozná, které sochy na Karlově mostě jsou repliky a které originály?

Martine, neříkám, že cena je na prvním místě, ale při utváření názoru mě zajímá.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin + Norton:

Také se mi nelíbí zřizování "Disneylandu", ale také se mi nelíbí ten řev klubu za starou Prahu, protože skutečná hodnota Libeňského mostu zas tak závratná není. Je úžasný svojí konstrukcí (někdo mi to uložení nosníků a kloubů maloval, ale nedal bych to dohromady), ale právě ta je v hajzlu a i když to podle fotek vypadá snesitelně, tak to není docela pravda. Vždť to známe od tramvají, prorezlý vrak T3 můžeme hezky nalakovat a pár let stará T6 umí být ošoupaná. Takže není všechno takové, jak vypadá zvenčí.

Jinak nelze vytěsnit z Libeňského mostu úplně IAD, hlavně když bude již btzo stát ta čtyřpruhová částečně tunelová hrůza z Karlína přes Palmovku na Bulovku, to se pak naučí lidi jezdit tudy do těch kanclů, co vyrostly naproti dokům. Nicméně si myslím, že by stačilo mít na mostě 1 pruh pro IGK oddělený bumlíkama a užší chodníky = celková šířka mostu stále stejná, ale nevyřešený problém, jak tam nacpat cyklisty.

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 10:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to asi budeme muset udělat jako s Ivančickym viaduktem.
Nebo máme v Praze TYPOVĚ srovnatelný most? Mánesův? Jiráskův? Když se boural Barikádníků, taky bylo tolik řevu?
Kolik lidí si někdy most prohlédlo? On skoro odnikud není vidět a ještě je vlastně půlka z něj násep, že jo.
Jak se budete ozývat, až se začne o tomtéž hovořit v souvislosti s mostem Nuselským?
Budoucnost patří bagrům!
zajemce
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.160.59
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:36:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen se chci vyjadrit ke "slabemu" provozu IAD na Libenskem moste. Zkuste si chvili postat v ranni spicce na moste a rychle zmenite nazor. Rychlejsi byva jet pres Karlin, protoze kolony tu leckdy sahaji smerem do centra az na libenskou stranu mostu. Nekdo tu jeste navrhoval rozsireni chodniku - uz dlouho jsem se tak nenasmal. Potkat na tom moste chodce je udalost hodna oslavy. Podle me staci chodnik jen na jedne strane a na druhe strane muze byt zrizena samostatna cyklostezka.
A jeste poznamka k preferenci tramvaji na krizovatce na holesovickem predmosti - ma tam vubec smysl? Tramvaje tam smi jezdit velmi pomalu (nevim kolik, nedival jsem se), tudiz kolikrat ani nestihnou svou preferencni zelenou projet. A kolony cekajicich aut v Jankovcove jen ziraji na prazdnou, tudiz nevyuzitou, krizovatku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 14:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Poznáš vždy originál u obrazu? Nebo chceš snad říct, že postavit repliku Karlova mostu by bylo klidně možný, protože by to stejně nikdo nepoznal?

Absolut:
O závratnosti či nezávratnosti historické hodnoty tu nechci spekulovat. Každý má laťku toho co je historicky cenné někde jinde. Každopádně si nemyslím, že Klub za starou Prahu tak strašně řve. Jen upozorňuje na jistou ojedinělost mostu, který se má strhnout. A jestli je Libeňák neopraitelný, pak je tedy asi i v havarijním stavu a ouřad by po něm měl zakázat i jezdit.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Na Starém Městě je také jeden dům jako druhý. Můžeme tedy 99 z nich zbourat a nechat jediný. Jasně, přeháním, ale to mají opravdu finanční zájmy zvítězit nad historickou hodnotou?
Ad. Nuselský most. I když ho považuji, jako většina, za socialistický hnus, on vlastěn jedinečný je. Někde jsem četl, že touto metodou bylo postaveno na světě 6 mostů. Dnes prý stojí jen ten Nuselský.

zájemce:
Počet automobilů na pražských mostech:
Barrandovský most 92 850
Nuselský most 85 050
Hlávkův most 80 050
most Barikádníků 71 550
Jiráskův most 41 650
Štefánikův most 28 800
Libeňský most 19 750
Čechův most 18 750
Palackého most 14 300
Most legií 12 600
Z tabulky vyplývá, že Libeňský most je jeden z nejméně vytížených. Proto si nemyslím, že je ho třeba rozšiřovat.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karlův most jako takový už je vlastně celý replika, ne? Minimálně jednou už spadnul a četl jsem, že archeologové si nejsou jistí, zda-li je na něm vůbec někde původní malta:-)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když ho považuji, jako většina, za socialistický hnus

Dvě otázky:

V čem je "hnusný"?
Kdo je ta "většina"?

... si nemyslím, že Klub za starou Prahu tak strašně řve. Jen upozorňuje na jistou ojedinělost mostu ...

Martine, já si doteď myslel, že jsi racionálně uvažující člověk. Klub za starou Prahu řve za každou památkou (tam je dobře) i "památkou". Bohužel není ochoten rozdíl mezi památkou bez/s úvozovkami připustit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, Martine, ta tabulka je zastaralá (Štef. most: 0!) a neúplná (kdepak je Mánes?) a to že TEĎ je na Libeňáku málo aut neznamená, že jich tam bude stejně málo, až se Veletržní prodlouží přes Bubenské nádr. přímo do Dělnický, na Maniny a šup na most a přes Švábky na Sokolovskou.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2653
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
No to je ale pořádná hovadina. Jestli spadly tak 2-3 oblouky, je to moc. ALe i ty se opravily ze zbořeného kameniva. Karlův most celý nespadnul nikdy.

Arj:
..většina odborné veřejnosti se shoduje, že Nuselský most mohl být postaven lépe. I návrh, který vyhrál v soutěži byl poplatný své době.

Ad. Klub za starou Prahu: Takže ty bláboly o výjimečnosti Libeňáku jsou vlastně vymyšlené? Nebo jak mám chápat tvou otázku? Já se tu nebavím o Klubu jako takovém. Teď tu řeším Libeňský most a je mi jedno, že řvou i za starou měnírnu na Bořislavce. Každopádně Libeňský most já za hodnotný považuji. Jinak se snažím racionálně uvažovat, ale racionalitu u rozšiřování jednoho z nejméně vytížených mostů v Praze, jaxi nenacházím.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naivně jsem si myslel, že když se postaví mezi Letnou a Palmovkou MO, tak nebude potřeba stavět tam další kapacitní silnici (Veletržní-Dělnická-Libeňský most). Na Libeňském mostě by měla být jen místní frekvence (Holešovice - Palmovka a nejbližší okolí).
K tabulce: Asi je dělaná v době, kdy se opravoval Mánesův most.
Na Štefánikově mostě holt současnout patří bagrům. Když už jsme u Štefánikova mostu, nešla jeho oprava zrealizovat tak, že by se opravila nejřív jedna půlka a potom druhá půlka vozovky? Aby byla zachována aspoň tramvaj a pěší - a spojení Nám. Rep. a Letné by tak zajistila polookružní 8 (...-Stross-Vltavská-Bílá Labuť-Nám.Rep.-Stross-...; potom otočit směr a opravit druhou polovinu vozovky).

archeologové si nejsou jistí, zda-li je na něm vůbec někde původní malta:-)
Stačí kousek seškrábnout a udělat rozbor, jestli tam je vajíčko.
Kalousek je jednička!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Po druhé. Celá Praha nezvládá nápor automobilů. Má se snad centrum zbourat a po vzoru NY vyasfaltovat v místech Staromáku pravoúhlé magistrály?
Tak se holt postaví Blanka a nebude se napojovat Dělnická na Veltržní, aby těch aut v Holešovicích nebylo ještě víc než dnes. To je jednoduchá matematika. To máš jako s garážema v centru. Když se postaví, problém s parkováním to nevyřeší. Jen se uvolní místa v ulicích, které přilákají další řidiče.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8484
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libeňský most 19 750
Čechův most 18 750
Palackého most 14 300
Most legií 12 600


To mě docela překvapuje, že na Libeňském mostě je větší provoz než na mostech Čechově, Palackého a Legií.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u Štefánikova mostu, nešla jeho oprava zrealizovat tak, že by se opravila nejřív jedna půlka a potom druhá půlka vozovky?

Nejsem stavar, ale cosi mi napovida, ze jde o opravu mostu a ne opravu vozovky a chodniku => tedy je potreba sahnout hloubeji do konstrukce. A to se za provozu dela spatne.

Mimochodem predchudce tohoto mostu mel (dle meho nazoru) dalko vetsi historickou hodnotu nez Libensky most. A daleko vice ovlivnoval panorama Prahy. Dnes si na to nikdo uz nevzpomene. Tehdy se z nej ale udelali tanky.

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: Já taky nevím, proto se ptám. Stejně na tom mostě je nějaká zátěž (stavební stroje atp., ne?). Tak třeba by se oprava dala zrealizovat i s projetím jedné tramvaje za 8 min.
Kalousek je jednička!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
....a proto udělejme stejnou blbost u mostu Libeňského jako u Štefánikova mostu.
I mně by se asi víc líbil na místě mostu Legií, most řetězový.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Sranda bude, až budou opravovat Hlávkův most. Jestli ho zavřou celej, to bude teprve kolaps.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Možná právě proto staví tu komunikaci na Rohanském nábřeží a chtějí rozšířit Libeňák... aby to bylo kudy objíždět.
Kalousek je jednička!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 16:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo.

Oprava mostu je s projetím 20tunové krásky každých 8 minut poněkud těžko slučitelná.

Ach jo. Ach jo.

Libeňský most potřebuje opavu právě proto, aby se nedostal do té situace, ketrou naznačuješ.

Ach jo. Ach jo. Ach jo.

Samozřejmě, že tam jezdí auta a v té koloně tam občas také stojím. Padl návrh zúžit chodníky, ne rozšířit.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 17:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přiznávám, že jsem ty články "Klubu" polétl jen zběžně - takže se radši rovnou ptám, zda je tam (nebo někde jinde) vyčísleno, kolik by stála rekonstrukce a kolik zbourání a výstavba nového mostu?

Ta čísla se mi hodí jako otázka do diskuse s různými evropskými odborníky; schválně, jaká bude jejich reakce. Takže pokud je někdo zná (v zaokrouhlení na půl miliardy Kč stačí), díky předem.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 17:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli chapu dobre to, co napsal Absolut, tak rozdil mezi rekonstrukci a replikou je v tom, ze u "rekonstrukce" se recykluji nektere pouzitelne dily. Jinak v obou pripadech se bude muset most kompletne rozebrat a hlavni nosne casti (= to co neni videt) nahradit uplne novymi.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda... jezdil jsem 15 let po Libeňském mostě až třikrát týdně tam i zpět a V ŽIVOTĚ jsem si žádné kolony nevšiml.
Martin: právě proto, že se Praha dusí, je třeba afaltovat. Musí se do ní vejít všechno, tramky i IGK.
Štefánik: Obávám se, že časem uvidíte, že most bude rozebrán tak, že se po něm nebude ani dát přejít. Takže oprava v mezičasech 8 min je blbost, že. Mimo jiné tam konečně dají elektrickou výhybku z.c. která tam doteď nešla.
Hlávka: Buď po polovinách nebo bude vedle provizórium. Vyloučit úplně nelze. Ani Barikádník se nevyloučil a to byly sedmdesátý léta.
To toho vim, viď absolutku?
Budoucnost patří bagrům!
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2867
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám tu pro vás jedno video:
http://www.youtube.com/watch?v=jixm7lEv_q4
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Stránky o MHD - velká aktualizace.
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 23:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem & nutnost asfaltování: Martin má pravdu, indukce, indukce, jediné, co auta v centru zkrotí je NEvylepšování infrastruktury*, protože jinak se město časem stejně ucpe, akorát ve 2x víc pruzích.
Ohledně podzemních garáží - to je mor, už vidím, jak město po dostavbě garáží převede stejný počet parkovacích míst v okolí na parčíky, cyklostezky a širší chodníčky, ha, ha.
A na tu Holešovickou VZ magistrálu bych nevěřil - nebude se náhodou tou dobou všechno uvnitř MO jmenovat Vysoké Mýto?

*samozřejmě, s výjimkou odstranění nebezpečných míst.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 08:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: nechtěl bych, aby se město vydalo tvou cestou. Tomu se totiž normálně říká zanedbávání a chátrání. Ostatně, to co máš na mysli je redukce, nikoliv indukce, ale to je nepodstatný detail. Chicht, vodu taky nezastavíš tím, že jí zrušíš koryto, jen se ti rozleje úplně všude.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 09:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem:

Smekám. Kolonu na Libeňském mostě jsem viděl několikrát kolem 9:00 a 18:00, ale rozhodně ne přes celý most. Jestli tam jezdíš 3x týdně v rámci svých nočních tahů do Crossklubu, tak chápu, žes tam neviděl ani kolo.

Aspoň že s tím Štefánikem dokážeš souhlasit.

Hlávka by se samozřejmě zavřít dal. Zavřít na pár měsíců většinu metra v centru také bylo nemožné a jak to v létě 2002 hezky šlo.

Jsi kecal, káemíčku.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: "Zavřít na pár měsíců většinu metra v centru také bylo nemožné a jak to v létě 2002 hezky šlo"

Zavřít metro šlo. Ale městu (= jeho občanům, jeho hospodářství) to určitě neprospělo. Ono dokonce 7.+8.7.2005 šlo zavřít celý Londýn, ale vzniklé ztráty byly na úrovni čs. státního rozpočtu.

Vratislav: "jediné, co auta v centru zkrotí je NEvylepšování infrastruktury ... město po dostavbě garáží převede stejný počet parkovacích míst v okolí na parčíky, cyklostezky a širší chodníčky"

Stačí se podívat do kterýchkoliv dnšních "pražských" novin (počínaje pražskou rubrikou celostátních novin až po noviny zadarmo, rozdávané v metru): na Národní třídě postavíme super-5*-hotel. Do takového hotelu se tramvají/metrem nejezdí.
Obdobný hotel chce magistrát + OÚ Pha 10 udělat ze staré vršovické radnice. Takže - konkrétně ve vršovickém případě - chce radnice vyhnat auta místních obyvatel, ale bude muset zřídit parkoviště pro 100 taxíků a zásobovacích vozidel, obsluhujícíh ten superhotel. Pokud snad náhodou příjezd nebude "od hlavní" (po které jezdí tramvaje), ale zezadu, pak povede kolem ZDŠ + MŠ, sloužící dětem z velmi širokého okolí.

Čímž chci vyjádřit veřejné poděkování všem budovatelům pěších zón a podobných bohulibých dopravních úprav ... jděte už, prosím, se svými nápady do Pr... Tahle politika totiž odpovídá přísloví, že pro stromy (pár m2 vyhrazené plochy) nevidí les (pár tisíc naštvaných občanů, kteří kvůli těm "stromům" trpí).
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

", vodu taky nezastavíš tím, že jí zrušíš koryto, jen se ti rozleje úplně všude."

Jenže když to koryto dvakrát prohloubím přiteče mi dvakrát tolik vody...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když to koryto dvakrát prohloubím přiteče mi dvakrát tolik vody

Ono opravdu teče Labem v Brandýse (to je snad jedno z mála míst v ČR, kde se stále ještě koryto pravidelně čistí) po každém pročištění dvakrát víc vody? Nesouvisí záplavy v Brandýse spíš s táním sněhu ve Špindlu?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 10:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm,Absolutíku, ty asi nevíš co sídlilo v Divadle pod palmou a kdy tam docházím. Úplně stejně, jako nevidím st. 5 v tramvajích 10 a 16 na Korunní, i když to tu někdo taky psává. Právě tak jako si nyní opakovaně potvrzuju, že 2/3 kaštanů se vyměňují v zastávce IPP.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se tam někdy stav v pátek po 18h, Káemíčku.

To snad vadí, že se 2/3 kaštanů mění na IPP ?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 11:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono opravdu teče Labem v Brandýse (to je snad jedno z mála míst v ČR, kde se stále ještě koryto pravidelně čistí) po každém pročištění dvakrát víc vody? Nesouvisí záplavy v Brandýse spíš s táním sněhu ve Špindlu

Já to spíš myslel, tak, že pokud nějakou vodní plochu prohloubím, abych zabránil záplavě po okolí, tak se mi zase brzy zaplní a já mohu hloubit znovu a znovu. Bylo to myšleno jako přirovnání k IAD až se postaví vnější okruh a zaplní se IAD, tak budeme stavět vícevnější okruh atd...
Nesmíme zapomenout, že přítok (přibývání aut) je mnohem větší než odtok.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek po 18 hod. je plno všude. To je kolona i v Šáreckym oudolí. Absoloutku.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8497
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmíme zapomenout, že přítok (přibývání aut) je mnohem větší než odtok.

Počet a přibývání aut není zas tak podstatný. Podstatnější je jiná veličina - počet a přibývání řidičů těchto aut.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 12:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem myslel, že se máš stavit v pátek po 18h na Palmě, pracuju obvykle do 19:30, tak pak můžeme jít na pivo
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2665
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 18:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tebe dneska někdo bouchnul do hlavy? Jestli není nějaké město stavěno na přívaly automobilů (třeba tím, že bylo postaveno již před pětisty lety), je třeba počet automobilů redukovat, ne jim rozšiřovat komunikace. S vyšší nabídkou silnic a garáží roste i poptávka po vození si zadku do centra. Regulovat IAD v Praze se dá jedině tím, že řidičům ztrpčím ještě víc život (komunikace naopak zúžím na úkor cyklostezek a parkování zruším na úkor parčíků). Řidičům za to nabídnu rychlou a pohodlnou alternativu v podobě MHD. "Jste blbý a chcete pod sv. Mikulášem stát v koloně aut? Nemusíte! Nabízíme Vám čistou, pohodlnou a rychlou MHD, která se těmto kolonám vyhne."
To je totiž vizitka vyspělé společnosti. To co navrhuješ ty, jsou 60. léta západní Evropy. Tam si časem uvědomili, že to byla blbost a dnes vynakládají nemalé prostředky na obnovu tramvají a na vyhnání aut z center měst. Já vím, jsi stará škola a za pár let zaklepeš bačkorama , ale já bych tu chtěl v padesáti ještě moct dýchat a ne nosit roušky jako v Hogkongu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 00:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM a Absolute, můžete mi osvětlit, vo co gou? - nějak se mi tím nechce prokousávat. Díky.

P.S.: Já vás rozsoudím :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 01:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A já ano :-) . Indukci jsem jmenoval jako klíčové slovo - stále (úmyslně?) opomíjenou vlastnost IAD, která způsobuje, že se veškerá dopravní opatření směřující ke zvýšení propustnosti vlastně míjejí účinkem. Netoužím po redukci IAD, jen nechci zhoršovat stávající situaci (ve smyslu celkového počtu aut současně se pohybujících po městě).
Magistrát to ale asi tak chce, a běžným občanům se nedivím, ve srovnání s MHD i moje Š100 (pořizovací náklady ca 5000,-) poskytne lepší službu, pokud jde o to, někam se pohodlně a rychle dopravit (a ten rozdíl se bude nadále zvětšovat).
Tak mě napadla taková kacířská úvaha - jestli ono to vlastně nebude pro magistrát levnější: Soukromníci postaví garáže (=platí někdo jiný), město k nim přivede čtyřproudovky (=jednorázová investice), auta, benzín a parkovné si lidi zaplatí ze svého. Netřeba draze zlepšovat kvalitu VHD (a děsnými penězi dotovat provoz). "Běžný občan" (příliš chudý na to, aby živil denní dojíždění autem) se odbude argumentem "Vždyť jsme vám postavili metro až k nejlevnějšímu hypermarketu". V takovém městě zase nechci žít já - ale tam to směřuje.

Arj: Argument s 5* hotelem a jeho klientelou je bezvýznamný - ty zácpy dělají lidé, kteří by mohli jezdit VHD, a nedělají to čistě proto, že MHD je nedostatečná (pomalá, přeplněná, špinavá, v centru nevede kam potřebují, má pověst socky / je socka atd.).
Souhlasím s Martinem: Když město nabídne lepší silnice, budou lidi víc jezdit autem. Když jim nabídne lepší MHD, budou víc jezdit MHD. Praha asi zvolila nabídku silnic. Nu, budiž nám to přáno.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 07:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Jo, jednoznačně souhlasim. Dokonce mam pro tenhle postup města i výraz "Leningradizace"...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 09:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Bohužel, to je idealistická představa - "redukovat počet automobilů" 99,99% občanů čte jako "snížit životní úroveň". Budeme-li zavírat oči před růstem automobilů, prostě nás přejedou. Je třeba aby všechny systémy (včetně pěší chůze) koexistovaly ve městě společně. To ale samozřejmě nejde, když nekdo chce na pěší zóně tramvaje, a ignoruje volný podzemní a nadzemní prostor jen proto, že tramky byly vždycky na ulici, kupříkladu.
Přistoupil bys dobrovolně ke snížení emise skleníkových plynů na to, že budeš mít denně od 20 do 24 vypnutej proud? He? začni u sebe a testni si, jestli ti to bude vyhovovat. Ale auta jinejm bys bral.
Vratislav: jen mezi řádky jsi napsal věc, na kterou tedy upozorním přímo: Ano, i z daní za benzín a auta se financuje MHD. Ano.
LV: Nemůžeme. O nic. Absolut se špatně(nebo sám) vyspal.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 11:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav, 2.3., 01:25 hod: Argument s 5* hotelem a jeho klientelou je bezvýznamný

Netroufám si odhadnout, jak 5* hotel ovlivní provoz na Národní třídě. Ovšem ve Vršovicích bude jeho vliv dost významný: v daném místě je denní intenzita provozu 4-6 tisíc vozidel za den (před starou radnicí se provoz dělí na 2 ulice, proto takový rozptyl dat) a hotel s kapacitou 100 hostů znamená řádově 400 taxíků + 100 zásobovacích vozidel za den, čili navýšení provozu o 10 %. Správně bych měl ovšem počítat dokonce 800+200 (protože ta vozidla přijedou a za chvíli odjedou, čili do intenzity by se měla počítat obousměrně), takže dokonce +20 %.

ty zácpy dělají lidé, kteří by mohli jezdit VHD, a nedělají to čistě proto, že MHD je nedostatečná ...

Vratislave, k tomu jsem Vám už napsal pár slov v rubrice "Rychlodráha PRAK" dne 15.12. večer, bohužel jste tehdy nereagoval a neustále opakujete totéž (já netvrdím, že mám pravdu, ale třeba bychom se dialogem dostali k pravdě).
Takže stručně znovu - ve Vršovicích ty "zácpy" (ve formě narušení provozu tramvají) dělá hlavně zásobování malých obchodů, kdy Avie, couvající mezi zaparkovaná auta (která patří místním obyvatelům), potřebuje na bezpečný manévr 2-3 minuty. Při 3 tramvajových linkách to znamená pravděpodobnost x %, že zablokuje tram v jednom směru a y % v obou směrech (nějaký matematik určitě spočítá).

... MHD je nedostatečná (... v centru nevede kam potřebují ...

Mám dojem, že v centru vede MHD "skoro všude". Uznávám, je pár míst, kam nevede, ale nemám pocit, že zrovna tam je přehuštěný provoz IGK. Ale zkuste se podívat (viz diskuse z 15.12.) před svůj barák a spočítat, kolik aut kam jede. V těch Vršovicích je v ranní špičce poměr 1:1 až 2:1 ve prospěch směru do centra - konkrétně z 50-60 aut, která tam projedou za 10 minut, jich 20-25 jede "ven z Prahy".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 11:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohohle jsem si u Vratislava nějak nevšim: "ty zácpy dělají lidé, kteří by mohli jezdit VHD, a nedělají to čistě proto, že MHD je nedostatečná "
Tak to je zásadní omyl. Ti lidé CHTĚJÍ jezdit IAD (nebo nemohou jezdit MHD), a neuvažují o přesednutí. Toto rozdělení již bylo provedeno v evadesátých letech.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 13:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tohle tvoje tvrzení už sem ti "jednou někde" vyvrátil i s tim, že ty pro to narozdíl ode mě nemáš žádnej důkaz.
Zatim jsi neodpověděl...

Arj: To myslíš vážně ten poměr 100 hostů na 400 taxiků ? Jeden host pojede v průměru 4x za den od hotelu taxikem ?
Při tý pověsti co taxikáře provází ?
Podle mě i 100 taxiků je moc !

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: nevyvrátil. Jen jsi předložil domněnku. Spíš přání. V případě mého tvrzení jsou důkazy čísla, která ukazují mírně stoupající trend přepravených v MHD tak jak stoupá množství nových lidí obsluhovaných MHD. na rozdíl od strmého poklesu v časných devadesátkách - to bylo přesedání, protže počet obsluhovaných se nezmenšil. Žádné přesedání se již nekoná.
Při jakékoliv pověsti taxikářů je to vždy jednodušší, než ve Vršovicích koupit jízdenku.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tvoje čísla jsou pouze důkazem konstantně vysoké oblíbenosti MHD v Praze. Takové, jaká nemá ve světě konkurenci!
Žádné přesedání se nekoná, protože kvalita služeb neklesá a pokud nestoupá, tak zůstává zhruba na stejný úrovni, fakt to má s finanční situací pražanů jen pramálo společnýho.

Jízdenky se kupujou na letišti a na recepci, průměrnej hotelovej host to zvládá...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poměr 100 hostů na 400 taxiků ... Při tý pověsti

Taxík v 5* hotelu nemusí být ten nesprávně účtující taxikář z ulice. Daleko častěji jsou to černé či stříbrné mercedesy s malým logem hotelu (za cenu ještě vyšší, než ten pouliční loupežník - jenže s vyúčtováním v hotelovém účtu, takže no problem). Z hlediska hustoty dopravy ovšem asi ještě hůř, protože ten mercedes se hned po odvezení zákazníka vrátí do svého hotelu, zatímco taxikář přejede jen na nejbližší štafl.

Ti lidé CHTĚJÍ jezdit IAD ... tvoje tvrzení už sem ti "jednou někde" vyvrátil

Demone, mně si ho ještě nevyvrátil. Ale v CZ (i všude jinde v EU) je +1/3 IGK registrovaných jako "služební", z toho se odhaduje, že 1/2-2/3 jsou k volné dispozici uživatele. Pokud ta firma dodržuje daňové zákony, tak ten "běžný" uživatel "běžného" IGK zaplatí státu cca 1000 Kč za tuto výhodu. Čili při 600 tisících IGK v Praze už jen tohle dělá 100-150 tisíc pravidelných denních jezdců.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 15:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je trošku jinak, spíš sem vyvracel tvrzení, že stávající uživatelé MHD při "plánovaném" zhoršování směrové i kapacitní nabídky nepřesednou do IAD, že ti co chtěli to již učinili v první polovině 90 let, ti co to neučinili na to prostě nemaj nebo z jinejch důvodů nechtěj.

Že je tedy správnou cestou rozšiřování komunikací, vyšší nabídka silnic a výstavba garáží, protože to uživatele MHD nepoškodí a uživatelům IAD to pomůže...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 18:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, rozžhavil jsem diskusi a zrovna nemůžu včas reagovat... Takže po částech.

Káem:
Budeme-li zavírat oči před růstem automobilů, prostě nás přejedou. - není pravda. Nevejdou se, budou stát . Jako městský cyklista vím, že auto, které stojí (pokud nestojí blbě), je prakticky neškodné.
Souhlasím s tím, že by všechny druhy dopravy (auta, vhd, pěší, cyklisté) měly ve městě koexistovat. Ale domnívám se, že současný stav je už silně nevyrovnaný ve prospěch IAD. Její stavební preference už leckde silně omezuje možnost použít ostatní způsoby dopravy.
lidé CHTĚJÍ jezdit IAD... : Myslím, že tam je poměrně široké pásmo lidí, kteří pojedou tím, co jim vyhoví lépe. Pokud už auto mají, obvykle jim vyhovuje líp. Ale to je věc podmínek, které jim město nabízí. Dnes, pokud (nějak) zaparkují (a neplatí žádné mýto), tak do MHD nevlezou. Pokud se jim nabídne lepší MHD a IAD pěkně "opepří", uvidíte, jak najednou budou 'chtít' přesednout do MHD.
Ano, i z daní za benzín a auta se financuje MHD. Jistě, a je to správně. Jezdit autem po městě, které na to nelze uzpůsobit, nemohou všichni. Ti, kteří z nějakých důvodů mohou, tedy mají za povinnost umožnit nějakou formu dopravování se ostatním - třeba tím, že jim přispějí na veřejnou dopravu.}
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 20:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Pokračování

Arj:
Ad 5* hotel: Oba ty hotely jsou (z dopravního hlediska) zjevně špatně umístěné. Jeden v přetíženém centru (kde ale pár taxků navíc vlastně 'už' velkou škodu nezpůsobí), druhý v husté rezidenční zástavbě, kde skutečně může významně zvýšit intenzitu dopravy v místních ulicích. Předpokládám, že takové stavby nepotřebují projít řízením EIA, které by to zatrhlo . (Abyste mě nebral za negativistu - znám i dobře umístěné hotely, třeba Ibis na Smíchově, hned u okruhu, tak to má být.)

Ad vršovické ulice: (Zkusím reagovat s dvouměsíčním zpožděním, sorry). Z pohledu čistě zákonného tam auta rezidentů nemají co dělat, protože podél tramvajového pásu má být 3,5 metru volno (nebo jen 3?) - to by jistě na pohodlné zastavování zásobovacích aut stačilo.
Jeden způsob, jak toho dosáhnout je ten, že městská část spočítá parkující auta, pro ten počet (nebo o něco větší) postaví parkovací dům, prodá karty pro rezidenty (ne laciné, protože garantují jistotu, že ve své čtvrti zaparkuju), a na Francouzské a Moskevské začne nedovolené stání tvrdě postihovat (každý týden odtahová akce). Reálně to ale nevidím, je to moc drahé řešení.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 22:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek z dnešní MF Dnes:

Přibude tramvají bez strmých schodů

Rodí se víc dětí, město koupí další nízkopodlažní soupravy

Praha - Za dva až tři roky by mohly mít pražské maminky s malými dětmi šanci svézt se tramvají, aniž by musely podstupovat martyrium výstupu do vysokých schodů s kočárkem na rukách.

Na každé tramvajové lince by totiž měla jezdit alespoň jednou za hodinu jedna nízkopodlažní nebo částečně nízkopodlažní tramvaj.

Dopravní podnik, i když nevědomky, tak reaguje na „babyboom“ v hlavním městě. A také na zvyšující se počet starých či špatně pohyblivých lidí.

„Přímo o babyboomu jsme sice neuvažovali, ale rozhodně nízkopodlažní tramvaje ulehčí život maminkám i tělesně postiženým,“ rozvažuje ředitel Dopravního podniku Tomáš Jílek a připomíná, že nyní brázdí pražské koleje patnáct souprav, u nichž cestující nemusí zdolávat hradbu příkrých schodů.

Jenže co to je - patnáct tramvají z téměř tisícovky? Takřka nic. „Za pár týdnů se mi narodí první dítě a já se děsím, jak se budu do tramvaje drát s kočárkem po vysokých schodech,“ hořekuje za všechny nastávající maminky Markéta Faloutová. Bydlí v Holešovicích a ví, že ji na tramvajovém ostrůvku nabere nízkopodlažní tramvaj jen zřídka.

Ředitel Jílek ji však uklidňuje. „Už letos přibude více než deset upravených souprav,“ tvrdí.

Co přesně obnášejí upravené tramvaje? Tak například už nyní jezdí Prahou postarší typ tramvaje T3, který technici o metr prodloužili a prostřední vchod zbavili schodů.

Navíc v současnosti vozí Pražany už čtyři supermoderní soupravy z plzeňské Škody, které se díky zahraničním designérům vžily pod názvem Porsche. „Celkem jich máme k dispozici osm, jenže na dvou dalších tramvajích zaučujeme řidiče, jedna souprava čeká na povolení vyjet na koleje a další je ve správce,“ sčítá ředitel Dopravního podniku Tomáš Jílek nízkopodlažní vozový park, do jehož řad patří ještě deset tramvají typu KT8N2. Pod komplikovaným názvem se ukrývají dlouhé kloubové tramvaje, kterým už také chybějí příkré schody.

„Do konce roku 2007 přibude Dopravnímu podniku minimálně dvacet nových vozů s designem Porsche, deset krátkých tramvají s nízkopodlažní částí a přestavby se dočká také šest starších kloubových tramvají, které budou mít střední článek nízkopodlažní,“ slíbil na konci loňského roku radní pro dopravu Radovan Šteiner všem, kterým zdolat příkré schody činí problémy.

To ovšem není všechno. Jednoho dne by možná konečně mohly do ulic vyjet i čtyři kloubové tramvaje, které Dopravní podnik koupil v roce 1993 od ČKD. Od té doby však trčí ve vozovně, protože je inspektoři kvůli závadám při brzdění odmítají vypustit na koleje.

„Nevěděli jsme si s nimi rady. Teď nechci být předčasný optimista, přesto už asi tušíme, jak vyřešit tento problém,“ opatrně říká Jílek.

***

* Co jezdí po Praze

Kolik má hlavní město nízkopodlažních tramvají

Typ Porsche 4 soupravy

cestující vozí 4 tramvaje, 2 slouží výcviku řidičů, 1 čeká na povolení, 1 v opravě, do konce roku by jich mělo být 20

Částečně nízkopodlažní 1 soupr.

letos by měla mít Praha dalších 10 souprav

Nízkopodl. kloubové 10 souprav

letos přibude dalších 6 tramvají s nízkopodlažní střední částí

Celkem tramvají 972 souprav

průměrný věk pražských tramvají je 16 let

Zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy

O autorovi| MAGDALENA NOVÁ, s přispěním Petra Švece

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha

Zajímavé je, že se zde již mluví i o zprovoznění nízkopodlažních tramvají RT6!
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 23:33:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hehe.. Docela jsem se pobavil.. 4 RT6 trčí ve vozovně kvůli závadám při brždění... No to je nářez.. Zase někdo mluví o něčem i když o tom nic neví... :-))))
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 23:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je toho víc, už jenom to, že 14T říkaj souprava...

Tak například už nyní jezdí Prahou postarší typ tramvaje T3, který technici o metr prodloužili a prostřední vchod zbavili schodů.

Navíc v současnosti vozí Pražany už čtyři supermoderní soupravy z plzeňské Škody, které se díky zahraničním designérům vžily pod názvem Porsche.

Do konce roku 2007 přibude Dopravnímu podniku minimálně dvacet nových vozů s designem Porsche, deset krátkých tramvají s nízkopodlažní částí
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 09:15:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soupravou je míněno jedno, nebo více vozidel.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 10:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak se ale zaměňuje význam slov "vlak" a "souprava", protože železniční "souprava" je definována jako skupina vozů tvořící železniční vlak a je složena z různých vozů v jistém počtu a pořadí.
"Vlak" je ve smyslu předpisu D1/2 buď samostatný vůz nebo skupina vozů vzájemně spojených.

Termín souprava se v tramvajové terminologii příliš nepoužívá a když už, tak označuje spojení dvou a více vozů.
Takže 14T se dá, stejně jako KT8, označit maximálně jako vlak (nebo vůz), souprava je třeba vlak typu M1 skládající se z pěti vozů.

A jak pánové došli k těm cifrám je mi taky záhadou.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace