K-report
 

Archiv do 28.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 28.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3205
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 11:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V číslech je to cca 270 (14T) vs. cca 300 (2x T3).
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 11:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Tedy, pokud mi vadí v Brně či Praze 14T, příště půjdu volit někoho jiného.

>>> Pokud si ty jako občan zvolíš nezkorumpovanou radnici, může se jakýkoliv výrobce stavět na hlavu, lobbovat, dávat milionové úplatky a bude mu to stejně k prdu. Protože ty sis zvolil někoho, kdo se uchlácholit nenechá. Pokud je tam někdo, kdo si obálčičku vzal a pak rozhodne, je tvá blbost a tvých spoluobčanů, že jste mu to vůbec umožnili. Tady je zakopanej pes.

Jistě se to změní, když zvolím někoho jiného. Nebo co jste tím chtěl říct? Že mám kvůli tomu vstoupit do politiky, kde stejně nic nezmohu?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 15:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Růžový petr:
Jistě se to změní, když zvolím někoho jiného. Nebo co jste tím chtěl říct? Že mám kvůli tomu vstoupit do politiky, kde stejně nic nezmohu? Pokud na to takto pohlíží každý, nedivte se kde žijete. Samozřejmě, že v demokracii existuje jeden všelék jak vykopat zkorumpované radnice. Tím lékem jsou volby. Pokud si občané zvolí stejnou radnici jako před tím, nadávejte jim. Přístup "já stejně nic nezmůžu a jiná radnice bude stejně zkorumpovaná" nikam nevede.

Demon3:
-Logan také nemá žádná zbytečná udělátka jako senzory deště, aktivní tempomat, vyhřívaná sedadla, přesto si pořád více lidí kupuje něco lepšího.
-99% cestujících nepozná rozdíl. Představ si, že v automobilovém průmyslu je dnes největší boj na poli použitých materiálů, zpracování a možností dokoupení tisíce udělátek. Právě tyto detaily od sebe odlišují Mercedes a Fiat, ikdyž mají obě auta čtyři kola a motor na stejném principu.

vedení kabeláže - obávam se že cestující to až tolik nezajímá, normy splňuje
nehořlavost - normy splňuje,
- pevnost skříně - normy splňuje,
To Logan také splňuje, přesto si movitější klientela kupuje něco jiného. Proč? Protože jsou blbý?

chodové vlastnosti - lepší než "konkurence".
A v čem má 14T, ULF, Combino nebo Bombardier horší chodové vlastnosti?

Na něco jsem zapomněl ?
Ano, proč když je tedy Wana nejlevnější nízkopodlažní tramvaj na světě, splňující veškeré normy a dokonce s lepšími jízdními vlastnostmi, než 4X dražší konkurence, proč tedy většina podniků neposílá Siemens do háje a Pragoimex neválcuje veškerý světový tramvajový průmysl?

Nezlob se na mě, ale kdyby šlo o jedné automobilce na světě říct, že nabízí nejlevnější, nejkvalitnější, normy splňující automobily s lepšími jízdními vlastnostmi než konkurence, museli by všichni ostatní zkrachovat. Takto to ale nechodí a věřím, že ani u tramvají ne.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:07:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Kvákáte bohužel vy. Já, na rozdíl od vás, tvrdím, že Škoda musela vyvinout jak pro získání zakázky pro Italy - nové podvozky, tak pro Prahu - atraktivní design. Takže, pokud jste to ještě nepochopil - nemáme stejný názor. Úvahy o tom, kdo tady vidí do oboru nebo ne si nechte pro sebe do Ostravě, tam jste všici chytří a nezaujatí. Kdo tady zaměňuje pojmy kvalitu a design??? Já jsem tvrdil, že design je pochopitelně jeden z podstatných parametrů tramvaje.

Corelxt: Už jste někdy jel Bombardierem v Praze??? Ehm??? Odvolávat se na stav Aster v Plzni je opravdu velmi demagogické. Navíc je řeč o 14T a né o Astrách z konce 90. let.
Pomalá jízda 14T v obloucích - nemá náhodou omezovač do oblouků? Motory - nedá se náhodou mikroprocesorově upravit, nedá se ovlivnit stylem jízdy?

Mayg: Že se vám nelíbí design 14T je vaše svaté právo. Víte, ono ale existují nějaká kritéria pro objektivní posuzování např. desingu (krásna). To platí u aut, obrazů, hudby... Není tomu tak? Že vy pro takové posouzení nemáte dispozice, to je druhá věc.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom taková vsuvka. Jízdní vlastnosti.

Wana určitě pojede subjektivně klidněji po trati typu "oraniště". Po moderní trati s moderním svrškem je tižší, plynulejší a kidnější Astra/Trio/14T.

Vemte to na Most. Na úsecích, kde to na rychlodráze nehází do stran je jízda v Astře jak jízda na vzduchovém polštáři (nepřeháním, ovšem nesmí to řidič kalit). V T3 je cestovní pohoda naprosto nesrovnatelná.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 17:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Midar: takže ono existujou nějaké tabulky jak udělat krásnou tramvaj? Fíha to jsem netušil. Já myslel, že pro posouzení stavu "krásná" je potřeba nějaký reprezentativní vzorek, získaný od obyvatelstva které se vyjádří jaký je jejich názor na vzhled dotazovaného objektu a dejme tomu když pak 70% respondentů odpoví že je krásná pak se dá označit tramvaj za krásnou a ono stačí pár kritérií (pravděpodobně 50% krásy dělá okřídlený šíp na čumáku, 40% slovo Porshe a 10% zvednutý čumák)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4174
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 18:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: . Já nevím, ale každý vnímá "krásu" nějak jinak, ale většině se design sarančata nelíbí. A to nemám známé a kamarády jen v Ostravě. Aby to zas nevypadalo, že jsem zaujatý.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 18:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar: pokud by mela 14T omezovac do oblouku tak by se nestala nehoda 9112 :-)
Urcite se ukazuje na tachometru jak se ma jet rychle a mozna to nedovoli zrychlovat. Zda to tez brzdi to netusim. Mozna by nekdo povolany doplnil.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 18:34:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Nejste taky náhodou z Ostravy?
Nemluvil jsem o tabulkách, to je zase vaše demagogie. O tom názoru lidí se dá spekulovat, mimochodem někde na webu byla anketa na téma design 14T a pokud se nepletu, tak dopadla pro 14T pozitivně. Ale myslím, že posoudit kvalitu, nápaditost atd. designu by měli odborníci - tedy designeři (to máte stejné jako v hudbě - otázka pro inteligenty - jaký je rozdíl mezi cenou Slavík a Anděl?). To co jste napsal v té závorce je pěkný blábol - zase důkaz vaší nezaujatosti.

Ostravák: Podle čeho soudíte, že se design 14T "většině" nelíbí? Dělal jste průzkum, anketu? Ano, možná nelíbí většině ostravských šotoušů, pochopitelně, jak jinak...

Zdeněk1: Obávám se, že nehoda 9112 se žádným omezovačem rychlosti absolutně nesouvisí.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 18:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Midar: já si pod slovem "kritéria" představím seznam požadavků které když splním budu mít krásný vůz, tudíž tabulka kritérií (možná mám špatnou představu že si domyslím tabulku ale to je vcelku jedno, pro mě za mě můžou být kritéria napsané i za sebou na řádku). Prostě jsem pochopil že existují nějaké kritéria které udávají tak subjektivní pocit jakým může "krása" být. Tak ty kritéria chci znát :-)
Samozřejmě že to co jsem napsal v minulém příspěvku v závorce je blábol, to snad každý pochopil, účelem bylo pobavit .
Stejně si stojím za tím že i kdyby design vytvořilo 10 nejvěhlasnějších architektů tak to prostě neznamená že ten design je líbivý (tu anketu bych chtěl vidět docela by mě zajímala).
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 19:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč tedy většina podniků neposílá Siemens do háje a Pragoimex neválcuje veškerý světový tramvajový průmysl?

1) Siemens netřeba nikam posílat ten se v podstatě odstavil na trhu tramvají sám. Častečně se vzopamatovává až ted v podobě zakazek do Paríže, Budapešti a pro rychlodrážní systémy v USA.

2) No uspěch Pragoimexu neni žádný zazrak, je znamá skutečnost že lidi kolem této firmy mají minulost spjatou s podniky ČKD Tatra a ČKD Trakce. Takže v podstatě navázali na to co tady bylo a v tom pokračujou dál, takže nic světoborného. O moc bych se nevsadil ale produkty Pragoimexu se vždy uchytí jen v těch provozech kde jsou zkušenosti z výrobky ČKD.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
- "Logan také nemá žádná zbytečná udělátka jako senzory deště, aktivní tempomat, vyhřívaná sedadla, přesto si pořád více lidí kupuje něco lepšího." Nemá je ani 14T/16T a přesto se prodává - takové drobnosti snad ani nemůžeš vážně zahrnovat mezi argumenty...

- "Představ si, že v automobilovém průmyslu je dnes největší boj na poli použitých materiálů, zpracování a možností dokoupení tisíce udělátek. Právě tyto detaily od sebe odlišují Mercedes a Fiat..." - zase srovnáváš jablka s hruškama, právě těm 99 procentum je úplně buřt jestli ty plasty pocházej od 3M, od DuPonta nebo od Plastimatu, důležitý je že k něčemu vypadaj a neskřípou a přitom rozdíl v ceně je x-násobnej, jen v tom Mercedesu se Plastimat jaksi nenosí...

- "vedení kabeláže, nehořlavost, pevnost skříně, to Logan také splňuje, přesto si movitější klientela kupuje něco jiného. Proč? Protože jsou blbý?" opravdu si movitější klientela kupuje auta kvůli vedení kabeláže, nebo je to kvůli image značky ?

- "v čem má 14T horší chodové vlastnosti?"- ULF, Combino nebo Bombardier vynecham, ale 14T vyjma rychlé jízdy na rychlodrážním tělese ve všem ! Jízda přes křížení a oblouky jsou jedna velká ostuda.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:39:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T omezovač do oblouku má!!! A velice funkční. Potíž je jinde: Kdy pozná že je v oblouku? Aˇž když v něm je. Sama logika věci říká, že omezovač je naprosto k ničemu. Krom toho, k nehodě 112 došlo ze zcela jiných příčin, vůbec ne kvli oblouku, bo čímkoli jiným, co by s tím souviselo. Ale je to stále v šetření, takže nehodlám tu spkulovat. Jinak srovnávat 14T s loganem (resp. věci kolem) mi přijde naprosto mimo mísu, protože ten, co to tu udělal zaměnil pojmy cestující a majitel (provozovatel). Cestujívcímu je jedno čím pojede. jen chce dojet z místa A do místa B kdy potřebuje, v pořádku a za rozumný peníz. Když pojedu třeba taxíkem, je mi taky jedno, jestli pojedou meďourem bo loganem. Tak nezaměňovat!!!!
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:47:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče vzhledu T14/15,tak na polské obdobě K-reportu byly první fotografie tramvaje pro Wratislaw doprovázeny komentáři typu-pro rány boží,za co?,-toto je mimořádně odporná tramvaj-jak jste něco takového mohli koupit-atd.Jinak velké vítězství v Polsko utrpěla Škoda především proto,že byla jediným účastníkem tendru.Ohromný úspěch.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:48:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním Démona> Polož si otázku, proč je to taková ostuda? Protože typ zvolené konstrukce je starý asitak dvacet let... a navíc se v žádném městě uspokojiv neosvědčil. Zabalit aastru do novýho kabátu umí kde kdo. U wan nám to tu vyčítáš, ale 14T je na tom o houby líp!!! Jsem zvědav na 15T, ale nedám nic za to, že to bude koncepce obšlehnutá z RT6N. Mluvím záměrně o koncepci, nikoli o použitých technologiích.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:51:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak lingvistické regionální okénko pro Edisona:
BO=protože,nikoliv neBO!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:57:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hejl> Jelikož Bo nepatří do spisovného jazyka, leč do nářečí, nejsou pro to určena závazná pravidla. Možná jsi lingvista, ale o tom, jak se kde v reálu mluví toho asik moc nevíš. Ale jsem vf diskusi o tramvajích, nikoli o jazyce.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 20:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar: Kdybyste si přečetl poslední 2 věty mého minulého příspěvku, tak byste mi takto neodpověděl. Jak již jsem psal. Design 14T se nelíbí více lidem. Nejenom mně a jiným ostravákum. Plno pražáku z ní taky není na větvi. Design Astry, Vektry a i vozu pro Cagliari je určitě povedenější. Nevím co furt všichni máte se zaujatostí ostraváku. Nikdy jsem zaujatý nebyl a nebudu. Prahu mám taky rád. Nemám rád jen wany, Solarisy a TRIA. Taky se mi líbí mostecké Many nebo třeba brněnské Anitry. Liberecká wana taky není špatná a popravdě ač je design wany ala Praha někde úplně jinde, tak je podle mého subjektivního názoru tento vuz hezčí než saranče.
P.S.: U s kroužkem na slovenské klávesnici není.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:10:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravák: Pražská wana je hezčí než 14T? No, co k tomu dodat. Snad to bylo myšleno jako vtip.
Trochu si protiřečíte ne? - "Nemám rád wany... ... liberecká wana taky není špatná... ...design wany pro Prahu je úplně někde jinde..."
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:15:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison :sorry,ale Co tím chtěl básník říct?...ze zcela jiných příčin,ne kvůli oblouku,bo čim jiným,co by stím souviselo....s tím jsem se teda v každodenním reálu ještě nesetkal.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:20:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inteligentní pochopí, že tam patří "čemukoli". Ti méně zdatní do toho budou rejpat.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav na 15T, ale nedám nic za to, že to bude koncepce obšlehnutá z RT6N.

Koncepce ala RT6 a podobné to nemá být, spíš to bude něco na způsob této koncepce. A to kopírování bych spíš nazýval cestovánim určitých lidí mezi skrachoválím ČKD DS - Inekon - Škoda nebo tak nějak.

Jinak ono se tu hezky nadává na 14T, ale myslíte si že byl někdo v 60. letech unešenej z tramvaje T3? Nyní je téměř stejná situace a krityzovat vozy 14T dříve než začal jejich běžný provoz mě přijde jako přitažené za vlasy. Kdo ví co po Praze bude jezdit za 30 let...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:35:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedný a nepatrný rozdíl je v tom, že T3 oproti předchozím přinesla něco nového a to nejen designově. 14T... co přinesla nového krom designu?
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:48:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten kákres v odkazu mi nic neříká o koncepci vozidla. Pořád je to jen o umístění podvozků ve vozidle a o tom, kde bude a kde nebude nízká podlaha. Vozidlo s nízkou podlahou a otočnými podvozky MUSÍ mít zcela odlišnou koncepci především podvozků. Bez toho se to nikam nehne. Např. trakční agregát implementovat do vlasních kol. Tato koncepce je ve světě již známa.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4181
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 21:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

midar: A zase jste si muj minulý příspěvek pořádně nepřečetl. Je tam doslova napsáno: "Nemám rád jen wany, Solarisy a TRIA."
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:01:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inteligent nepoužívá slova kterým nerozumí.Já jsem tě nepochopil proto,že narozdíl od tebe znám význam slova bo.Ale je fakt že tohle celé tady nepatří,omlouvám se všem okolo.Mělo to být z mé strany jen přátelské upozornění na to že tě ostraváci nemusí pochopit.Nechápu proč jsi tak prudce vystartoval.Přeji ti vše dobré.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:03:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravací mi rozuměj moooc dobře... ;-) Měj se... :-)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4182
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím. Já tomu taky moc nerozuměl a to jsem Ostravák. Znám "bo" a taky ho používám jako "protože".
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.228.141.66
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:07:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyskytuji se v Ově dooooost často. A Ti, se kterými mluvím mi rozumějí, no.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: U budoucí 15T ani nepředpokládam že by měla být nachlup stejná jako ta tramvaj od Inekonu na jejiž výkres jsem odkazoval. Spíš jsem zatim toho názoru že se bude jednat o tří článkové vozidlo, kde krajní články budoumít vždy jeden podvozek a prostřední článek dva. Pokud má být ten vůz 100% NP a mít ještě otočné podvozky bude určitě vozová skříň jinak vypadat, ale může být to uspořádání ještě odlišnější.

Jsem celkem zvědav co z toho zadání vznikne, neboť pokus o 100% NP tramvaj byl proveden i Italskou firmou Socimi. Z toho pokusu nakonec vznikl prototyp jenž měl více záporných vlastností než kladných, něco psáno o tomto vozidle je tady.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Povedenější je design 14T. V lidech totiž dokáže vyvolat emoce a je jedno jestli jsou kladné nebo záporné. Jak velký je to rozdíl oproti Triu nebo Astře, které ve většině lidí žádnou reakci nevyvolají. Ano, na tom čele je všechno, co tam má být, je to zkomponované tak, aby to jakž takž ladilo, ale ani o chlup navíc. T3 taky mohla vypadat jako UV, možná by se i líp vyráběla...
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 23:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin to vystihl. Přesně tak to je s tím desingem. Musí zaujmout! A to se povedlo
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 23:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostravská wana taky zaujme a reakce (kladné) vyvolává, to jen tak pro pořádek. A když přijela 1201 do Ostravy, taky velice zaujala to si pamatuju. Zprvu zaujme všechno nové, otázka je jak do dopadne po prvotním nadšení.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 23:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: Tak takhle by mohla vypadat budoucnost. O té tramvaji jsem věděl, ale nemohl jsem si vzpomenout na jméno.
Až tak moc záporných vlastností neměla, žádná koncepce není ideální. Slyšel jsem, že se jich vyrobilo málo. Ne proto že by byly špatné, ale protože vývoj výrobce vyčerpal po finanční stránce, takže zkrachoval a nestačil vychytat mouchy. No ale raději mě někdo doplňte/opravte.

No a teď to srovnej s naší 14T. Bude to stejné srovnání, jako ta Maďarská článková kontra T3 PCC

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 23:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg:
Já taky nekritizuju wany, i mně se Pelikánovo čelo líbí. To byla reakce na Ostravákovo "Design Astry, Vektry a i vozu pro Cagliari je určitě povedenější.", což je věta, se kterou nemůžu souhlasit.

"A když přijela 1201 do Ostravy, taky velice zaujala to si pamatuju. Zprvu zaujme všechno nové, otázka je jak do dopadne po prvotním nadšení." Obávám se, že první věta je přesným doložením platnosti věty druhé.

(Příspěvek byl editován uživatelem syverin.)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 23:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Chvílema si u vozu 14T řikam jestli se tak trochu neopakuje minulost, než začalo masívní nasazování vozů T3 tak se nejdříve dodávaly vozy T1 které byly i v menšině. Něco podobného se nejspíše stane i u NP vozů ze Škodovky kde by mohl být poměr 60x14T vs. 250x15T, i když to se teprve ukáže.

Německé Dráždany také nejdříve nakupovaly pěti a sedmičlánkové tramvaje s pevnýmy podvozky typu NGT6 DD a NGT 8 DD. Teprve později přišla na řadu tramvaj NGTD12 DD s otočnýma podvozky, i když jeden důvod pro její vznik byla potřeba nahradit soupravy 2x T4D-M + B4D-M. Dalším pokračováním pak má být typ NGTD8 DD tedy zkrácená třicetimetrová verze, aspoň tak je to psáno na tomto webu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3218
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K designu Astra/Trio/... vs. 14T: Jak už tu někdo zmínil, ten první nevyvolává příliš emocí, drží se při zdi, podle hesla sice nepotěším, ale - a to hlavně - nenaštvu, nebudu vadit.

Řečeno přirovnáním s šoubyznysu, Astra/... jsou jako Eva a Vašek - sice to nemá šťávu, ale není to žádná divočina a nestoudnost, 14T jako Madonna - progrese s retro prvky, kterou jedni nadšeně vítají (i třeba jen kvůli jménu) a další ji odsuzují, Wana bulva jako Helenka - léty prověřená kvalita s novou fasádou, která sice není až tak špatná, ale se slzou v oku vzpomínáme na dřívějšek a Wana socka jako Yvetta Simonová - sice dokonalá, leč minulost.

P. S.: Čím více se na design 14T dívám, tím méně překvapivý a avantgardní mi připadá.
Život je kabaret
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy, ta zkrácená verze pro Drážďany je tady
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: S tím opakováním minulosti souhlasím, proto ten můj výrok o úkroku stranou.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 00:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta dráždanská NGTD8 DD nevypadá špatně, ale kdoví třeba 15T bude řešena podobně. V celku mě překvapilo že má poháněno je šest náprav z osmy i když na podmínky v dráždanech to může stačit.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Quakeman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.88.129.2
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 14:48:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Niečo som počul o 15T že vraj má mať jakobsove podvozky,čo sú zač kto vie?
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 15:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quakeman: Jakobsův podvozek je železniční podvozek, který je společný dvěma sousedícím vozidlovým skříním. Zkonstruoval jej a v roce 1901 představil tehdejší ředitel vagónky Rastatt, pozdější předseda sdružení německých vagónek Wilhelm Jakobs. Na tento podvozek obdržel 10. dubna 1901 říšský patent č. 135392.
( viz.Wiki )
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 16:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: na tramfóru byla reakce na tento Inekoňácký výkres takováto: "Takhle ale 15t na typáke nevyzerá. Tri články tam sú, ale usporiadanie podvozkov je iné."
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, jak je to s tim příjezdem dalšího poršešrotu do Prahy (9120)? Nemá to být zítra?
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má přijet zítra ráno kolem sedmé.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 22:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za info.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 15:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánujou se eště něaké úpravy 14 t např vůz 9113 věrací okínko u řidiče či hlavy pražslých spřáhel.Neplánuje se např upravení kabiny řidiče aby měli možnost cestující používat přední dveře ??
Karosa
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 15:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přední dveře až v plánované 15T. 9112 a 9113 by měli na reko na sériový provedení (9111 tam už je).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 17:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis:
To je trochu nepřesné. 9111 byla odeslána do Škody Plzeň hlavně kvůli zkouškám opotřebení po ujetí 100 tis. km - při té příležitosti jí budou vyměněny podvozky, přehrán software, upravena kabeláž a doplněno okénko v kabině řidiče.
9113 je již plně sériová verze, proto měla okénko v kabině již z výroby, 9112 jej získala při opravě po nehodě.
Jediné co by se dalo na 9112+3 měnit je spřáhlo, protože pražský typ se montoval až od 9114

zdroj: http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2007021002

(Příspěvek byl editován uživatelem prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
1313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V čem se bude lišit 15T od nynějších 14T? Diky
Wany...Ve waně se nekoupe, ale cestuje.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1313: Ve všem! Naprosto jiná tramvaj, jiné koncepce, jiného desingu atd.
1313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: ..., jiného desingu. Já myslel, že bude navazovat na předchozí "sestru" 14T a že bude ta 15 T akorát 100% NP...
Wany...Ve waně se nekoupe, ale cestuje.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desing má být jednodušší. Tramvaj to bude méně článková a se všemi otočnými podvozky.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1313:
Stručně řečeno:
15T má být tříčlánková 100% nízkopodlažní tramvaj se čtyřmi otočnými podvozky. Kapacita má odpovídat dvojici vozů T a design tramvaje má dělat Ing., Arch. Patrik Kotas. Určitě ti to jméno něco říká (Je spjato se stanicí metra Rajská zahrada, Lužiny, Střížkov, s terminálem MHD v Liberci a s jejich vozovnou, s tramvajemi RT6, s trolejbusy 21Tr a 22Tr, s designem tehdejších čékáďáckých Pendolin atp.)

Tramvaj 15T má být modulární koncepce a má být asi taky pěkně mastná (rozuměj drahá).
Podle toho, co jsem vyčetl o dodávkách pro Prahu, tak ty mají být asi v tomto sledu:
2007-22 x 14T
2008-15 x 14T
2009-15 x 14 + 2 x 15T
2010-3 x 14T + 32 x 15T
2011-31 x 15T
2012-30 x 15T
2013-30 x 15T
od roku 2014 do roku 2015 každoročně dodávky po 25kusech až do konečného počtu 250.
Čísla ber s rezervou, protože vůbec nemusí a taky pravděpodobně ani nebudou souhlasit se skutečností. Ikdyž 250 tramvají 15T pro Prahu je již objednáno.
Ten kdo čísla zná a nesedí s těmi mými, nechť je zveřejní.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2646
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem zapomněl, že prototyp 15T chce Škodovka stihnout vyrobit do Innotransu v Berlíně příštího roku (2008).
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 09:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co budeme s tolika 14T, která naprosto nevyhovují pro provoz v Praze dělat? Nejabsurdnější je možnost nástupu jen v malé části vozidla (to sejako v centru předělaj ty úzké nástupní ostrůvky?), s tím že vozidlo je vpodstatě neprůchozí. Samozřejmě na to ti různí panáci při slavnostních rautech nepřijdou.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 11:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti, ale Škoda mi přijde vyrábí více povyku než všeho jiného. Skoro mám pocit, že 15T je něco jako 380 v železničních diskuzích: spousta lidí je z ní nadšená, určitě je lepší než co jiného (zejména cizího nebo alespoň ne-Škoda), ale nikdo ji vlastně ještě nikde neviděl jet.

To, že už se ty tramvaje rovnou i nakupují... no to je ještě úplně jiný příběh.

Možná to nakonec i bude príma, ale v tomhle budu jako Tomáš: dokud neuvidím, neuvěřím. ;)
makak123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.69
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:01:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Která čísla 14T jsou pro rok 2007?
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 13:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

makak123:
9116 - 9120 - opožděná dodávka z r. 2006
9121 - 9130 - zbytek ze závazně objednaných 20 ti ks
Opce na dalších 40 ks ještě nebyla závazně potvrzena.
m.nick
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.56.201
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 13:55:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to se teoreticky můžeme těšit na to že RT6 ožijou v podobě 16T (ikdyž s jiným středním článkem) ;)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace