K-report
 

Archiv do 27.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 27.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cože, KT8 nesmí na Babrandov? já sem myslel že můžou, ale prostě tam nejezdí, protože na 12 nemůžou a na 14 je to z Hloubětína dalek. Vždyť se na nich dělaly podobné úpravy regulace jako u T6.

...
Předpokládám že wana nejezdí...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 14:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Je PÁTEK! Zatim od uvedení do provozu s kaštanstvem VŽDY jezdila v pátek. Ledaže by byla nějaká změna.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 14:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii - KT8 na Brrndově:
Pokud se nemýlím, tak u KT8 je problém s topením, protože jako zdroj tepla je využívána energie z odporníků při brzdění a během zkoušek byla v salonu vozu naměřena teplota, která by byla většině cestujících silně nepříjemná.

U reko-np-kačen jsem zaslehl, že je zas problém s nadměrnou hmotností po vystužení skříně, takže tyto vozy proto nesmějí na estakádu...
... kde je však pravda?
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 15:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žán Baklažán: Jinak stránka o 6535 v dnešní podobě je zde: http://mhd-ostrava.ic.cz/8204.htm
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 16:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nečekal sem na odpověď a šel sem se kouknout. 8251 jezdí na 8. pořadí. (Zátah do Vokovic krátce před 20. 00)
BTW. To že jeydí jenom v pátek, je tím, že se zbylé dny z toho musí zotavovat?
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 19:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Ne, jen v ní regenerují přeškolovaní řidiči - a pak - ano - taky občas nejezdí (uváděn nedostatek řidičů).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 20:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demoliční přestavbu a následné rozšíření Libeňského mostu beru jako naprostou šílenost. Vůbec není jisté, že by se most při troše snahy nemohl opravit. Na tom si akorát nějaká stavební firma chce namastit kapsy. K tomu ten most má historickou cenu a tu replika mít nebude. Rozšíření mostu vůbec není nutné, rovnoběžně povede MO a rozšířený most se 4 pruhy bude ústit do Holešovic, kde, jak už tu bylo napsáno, navazují jen úzké ulice v rezidenční čtvrti, kam by se průjezdná doprava tahat neměla. pro samotné Holešovičáky ten most stačí bohatě, zácpy jsem tam ještě neviděl. Most je ale i ve stávající podobě dost široký, tramvaje tam klidně samostatné těleso mít můžou a vozovka by se mohla zůžit ze stávajícího 1,5 pruhu na 1 a místo toho rozšířit chodníky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2615
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 09:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT8 a Barrandov:
KT8 tam snad můžou, ale na 12 nemohou a na 14 také ne (Letenský tunel). Dokonce se dříve uvažovalo, že by si 14 a 24 vyměnily od Masaryčky do Kobylis trasu.

Rzeczpospolita:
Jednou jsem měl náhodou možnost se bavit s jedním architektem z Klubu za starou Prahu a ten mi dostatečně dokázal vysvětlit, že Libeňský most je výjimečná technická památka. Sám také nechápu, proč musí být na mostě rozšířen počet jízdních pruhů a proč tam musí být tramvaj na samostatném tělese? Třeba se nakonec uzná jako památka a bourat se nebude...snad.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 10:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, ale dáme tam značku zákaz vjezdu, aby až ta památka spadne, nebyl průšvih:-)))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 10:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Jenže ten most jde zrekonstruovat. To co plánuje Praha je totální zboření a nahrazení replikou, akorát dost jinou.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 11:00:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ke KT8 a Barrandovu: Náhodou jsem měl možnost při zkouškách být. Běžný provoz tram zvládají zcela korektně. Měl-li by však vůz sjet třeba na dva podv., to teplo by asi znát i bylo. To ovšem nelze považovat za normální stav pro jízdu s cestujícími. Já osobně si myslím, že po technické stránce tam problém reálně není a jestli ho někdo uměle vytváří.. Jak se to říká? "Kdo chce, hledá způsob, kdo necce, hledá důvod." :-D
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 12:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:
Pokud se dobře pamatuji, tak při zkušebních jízdách na podzim 2003 mělo jedno KáTéčko poruchu na motoru a shodou okolností to bylo na barrandovské trati. Později se ukázalo, že taková závada by se mohla vyskytnout prakticky kdekoliv, ale stejně mají KT od té doby na Brrndov s cestujícími zákaz.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 12:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co těch údajných (= dle agentury JPP) okamžitých 110 flambovacích stupňů naměřených v KT u stropu (nebo kde) při sjezdu z Barrandova v plném zatížení? Blud, nebo pravda? (Nezpochybňuju nic, jen se zvědavě ptám.)
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 12:57:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox> Přesně tak... Tehdy k té závadě skutečně došlo, a přesně jak píšeš, mohlo k ní dojít (a taky docházelo) i kdekoli jinde.

Tracy> Tehdy, když jsem u těch zkoušek byl, měřili jsme teploty brzdových odporníků při brždění dolů a postupně snižovali počet aktivních podvozků. Naměřené hodnoty už bohužel nemám.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2618
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 14:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Tak to prý blud nebyl, dokud se motory "nenastavily" jako u T6A5.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 14:34:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin> Jak "nenastavily jako u T6A5"? Nerozumím...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 17:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je asi myšleno přesměrování výdechů z motorventilátoru MV112L trvale ven. Ještě by se musely přesunout odporníky na střechu a přidat do salonu topení, protože odpadní teplo z odporníků se využívá k vytápění.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 17:21:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale, ale.. Kde je asi brzdový odporník u KT8???
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 18:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, nejsem stavař, takže nevím, ale pokud je stávající železobetonová konstrukce shnilá, jak jinak se dá opravit, než rozebrat a postavit znova?

No a v celkové ceně se ty dva pruhy navíc můžou ztratit, ovšem to už spekuluji.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 19:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na TV Nova byla před chvilkou reportáž o problematice tramvají RT6 v dopravních podnicích v Brně a v Praze.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 20:04:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo.. ale to podstatné říct z pochopitelných důvodů nemohou... ;-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 20:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze, Brně a Poznani, ale tam snad RT6 jezděj v pohodě, alespoň poslední info od páně Absolutoweho tak znělo...
Nicméně to stejně řešej s křížkem po funusu.

Edison: Jo, tady proběhlo těžký zatmění...
edit: v záležitosti odporníků...

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.67.45
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:06:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy budou jezdit tramvaje 14 T na Barrandov ?
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:10:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo... V Poznani v poho. Po té, co je ČKD odmítli zaplatit, z důvodů nefunkčnosti, se toho ČKD vzdalo a poznanští si je předělali a zprovoznili zcela sami. Kdyby tak DPP měl taky takovou vůli... :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
U Libeňáku nejde asi o špatný stav, ale o určitou betonou lobby, která v tomto případě asi zvítězila. Většina odborníků se shoduje, že most opravit lze. Nejsem taky stavař, jen tu popisuju co jsem zaslechl. A kdyby se všechny památky měly bourat jen proto, že jsou shnilé, asi bychom nebyli rádi.

Janatak:
Reporáž byla účelová, jak je zvykem u TV NOVA, ale jsem rád, že to někdo vytáhnul na povrch. Možná se začne něco dít a s RT6N se ještě v Praze svezu.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:23:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každá reportáž kohokoli má nějaký účel. A jestli jej tahle naplní.. já osobně o tom pochybuji. Ale kdo ví.. třeba... :-)))
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
A viděl si Libeňák ze spodu - na některých obloucích je vidět armatura - to podle mne nevěští nic dobrého - doporučuji se v létě projet lodičkou do ZOO a sledovat mostní oblouky ze spodu - bohužel Libeňák vypadá nejhůř!!!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 22:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulík:
A to znamená, že je potřeba ho strhnout a postavit repliku? Nejsem stavař a nevím, jestli ty ano. Každopádně jsem slyšel od stavaře, že most není v tak špatném stavu, aby nešel opravit. A jestli jsou vidět armatury, podle toho neposuzuju, že je potřeba most zbořit. Karlův most je taky ve velice špatném stavu, má se snad zbourat?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 23:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby měli v Poznani český Drážní úřad, tak tam RT6 taky nejezdí ! Jen pouhá dobrá vůle taky vždycky nepomáhá, když se narazí na úřad.

Tady vůle k sprovoznění byla poměrně dlouho, zlomilo se to až před necelým rokem.

Pokud by to někdy mělo jezdit, tak by se musely vytrhat současný hydraulický brzdy a dosadit tam klasiku nebo aspoň brzdy ze sarančete. Do tý doby to bude pořád o čekání než se zase nějakej tlakovej spínač, šoupě nebo čerpadlo rozhodne štrajkovat.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 23:19:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drážnímu ouřadu je vcelku jedno, co tu bude jezdit, pokud to bude způsobilé. Takže černý petr zůstává v rukou DPP. To s těma brzdama se říkalo, pokud vím, už když to šlo do parsu. Jenže to zase chtěl DPP na něčem ušetřit.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 10:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Martine, taky přes Karlův most můžou přecházet jen pěší, což u Libeňského mostu snad nepřichází v úvahu.

Betonová lobby je zde často zmiňovaný pojem, ale vysočanská estakáda se taky stavěla znovu, Nuselský most se bude dělat znovu, ale jen u Libeňského mostu je to jen díky lobby? Uvidíme, nicméně odborníků je tolik, že vždy se najde část, která tvrdí jedno a část, která tvrdí opak.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 10:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Ona N2 nemá hydrauliku DAKO ? Myslel jsem, že jo. To jsou, pokud vím, spolehlivé brzdy. Dosazovaly se i na Astry místo původních SAB.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 11:00:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má hydrauliku dako. Šitou na míru. Jenže asitak 20 let starou. hehehe... Pořád to někde teklo, odregulovat střední článek... to bylo taky dílo.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 13:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: A co ta podmínka, aby totéž jezdilo a bylo způsobilé i jinde a to i přestože o to jinde zájem nemají ?
Takže DP (a teď nemyslím ten pražský) se může třeba rozkrájet a stejně toho černého petra bude držet dál !

Rekonstrukce brzd se týkala bohužel jen středního podvozku a výměny komponentů, přitom systém brzd zůstal víceméně zachován...
Otázkou je, nakolik je v tom namočena naše technologie a nakolik je chyba na straně dodavatele. Myslím tim jestli zadání znělo "zprovoznit", nebo bylo přesně zadáno "vyměnit tohle a tohle".

Vzhledem k tomu, že se vůz po dodání z Parsu několikrát reklamoval i z důvodů závad na komponentech, na který se v Parsu nesáhlo, tak bych se přikláněl k zadání "zprovoznit".
Ale bylo tam samozřejmě i několik jasně formulovaných požadavků na rozsah opravy - třeba přesun PTG.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 13:48:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nerozumím prvnímu odstavci.

Jaká je situace v jiných DP než v pražském ve vztahu k RT6 netuším. Pokud vím, rekonstrukce se týká jen jediné a to právě té pražské.

Jinak máš pravdu. Brzdy zůstaly více méně stejné a na středním článku došlo snad jen k výměně některých ventilů, ale hlavně je tam zcela nový regulátor brzdy. Dalo dost práce na tom odladit skluzovky ve spolupráci s trakčními podvozky, ale je to funkční (až na jednu závadu na původním dílu brzd na trakčním podvozku).

Jak znělo zadání nevím. Ale zadání ve smyslu "zprovoznit" má háček hlavně ve finacích. Takže když se to začne v průběhu realizace počítat, tak začnou vyplouvat otázky konkrétně co ne a co jo. No... a víme, jak to v DPP chodí. ;-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpovím v tématu RT6, jsme tu jaksi zdvojený, třeba to ostatní pak někdo přesune...
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Ano, Vysočanská estakáda byla zbourána, ale byla to technická a architektonická památka? A Nuselský most se rozhodně nebude bourat, pokud vím. Pouze se znovu předepne. A kdyby městu šlo pouze o to, že je Libeňský most ve špatném stavu, proč by ho tedy chtělo nesmyslně rozšířit na 4 pruhy?
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 16:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože když už se rokonstrukce bude dělat, tak se rozšíření nabízí jako bonus.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Protože když už se rokonstrukce bude dělat, tak se rozšíření nabízí jako bonus.
Pak tedy nepůjde o repliku, ale o úplně jiný most. A o ten já nestojím, protože Libeňský most je snad nejméně vytížený pražský most, krom Trojské lávky. 4 pruhy tady prostě nejsou třeba.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2631
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Ale tím mi nevyvracíš, že Libeňský most lze opravit. Možná novostavba Vysočanské estakády vyšla levněji než jí kompletně opravit. Nevím a neznám. Jen vím to co jsem slyšel a že most opravit lze a že se jedná o památku. To že jí tak nespecifikuje památkový ústav je mi jedno, Máj tam taky dřív zanesen nebyl.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3286
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná novostavba Vysočanské estakády vyšla levněji než jí kompletně opravit.

A možná přesně tak je to s Libeňským mostem.
Život je kabaret
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Ale za cenu zbourání památky. A proto jsem proti!
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, určitě nebudou potřeba ty dva pruhy navíc ani během příštích 80 let?

Ano, opravit jde dnešními moderními technologiemi prakticky cokoliv. Tedy i most. Je to ,,jen" otázka ceny. Mnohdy je ale oprava o několik řádů dražší, než výroba nové věci.

Já osobně žádné stanovisko momentálně nezastávám. Nevím, jak dalece je současný most zchátralý, za jakou cenu lze opravit, jaká by byla životnost takto opraveného mostu, ani jak finančně nákladná by byla případná oprava ve srovnání se stavbou repliky. Dále jsem neviděl studii, jak by měla vypadat řekněme upravená kopie mostu s těmi dvěma pruhy navíc. Až poté bych se zde odvážil pronášet podobná kategorická stanoviska, jako jsi to udělal Ty.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 08:32:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

IAD na Libeňském mostě se určitě zvýší po propojení Dělnické a Veletržní ulice přes pozemky nádraží Praha-Bubny a zástavbě tohoto prostoru. Proto je nutno se na tuto "pohromu" předem připravit. Obdobně jako ještě před zástavbou v Karlíně se prodlužuje Rohanské nábřeží (Pobřežní ul.) přes zadní trakty býv. Rustonky (Pražské strojírny) do Voctářovy ulice, ač souběžně (před Invalidovnou) vede kapacitní úsek ul. Sokolovské.
Zajímavé bude, až bude nutno řešit napojení obou těchto kapacitních komunikací, jak karlínské, tak Libeňského mostu na vnitřní automobilový okruh, naboť nové komunikace pro auta přitahují další auta. Že by tunelem pod tramvajovou křižovatkou Palmovka a pod Libeňskou synagogou?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 09:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešním Týdnu obsáhlý článek o slangu, mimo jiné i tramvajáckém :-)
Budoucnost patří bagrům!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 10:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Správně, minimálně pro směr do centra by se mělo kutat na Palmovce. Nikoliv však přímo pod křižovatkou (kolize s metrem), ale kousek severněji. Pro směr z centra by pak měl vést "obchvat Sokolovské" ulicí Pod Plynojemem a podél trati k Balabence.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 11:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omluvám se az rušení tramvajové diskuze.
Může mi někdo doporučit nějaký zajímavý a dobrý antikvariát(y) v Praze, ve kterém se prodávají pohlednice (ale ty DO roku 1960) , ale i třeba staré jízdní řády apod., popř. jiné šotopublikace ?
Na internetu jsem si jich dost našel, ale mě spíš zajímají takové ty "zapadlejší"

Díky

 
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 12:56:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobek: Pokud by se mělo kutat v Libni v cípu mezi tramvajovou tratí vedoucí z Libeňského mostu a prostorem někdejšího východního zhlaví zaniklé žst. Praha Libeň, dolní nádraží (na někdejší trati na Těšnov), lze očekávat protesty ortodoxních Židů, neboť je tam zasypaný starý židovský hřbitov. Nějaké náhrobky z něj tam byly objeveny při stavbě provizorní tramvajové smyčky počátkem 80. let minulého století.
Filip Motl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.115.95
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 15:25:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj lidi,chystám se ject do Prahy.Nevíte,kde by sem mohl zastinout 14T?,Díky.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 16:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi někde na kolejích a pak ve vozovnách...

Dle PT jsou:
9112 na 8/3
9113 na 23/9
9117 na 9/9
9119, 9118 na cvičných jízdách
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 16:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím jezdí na 3 a 9, od 3. 3. má být garantované pořadí na 3 a 24. čili nejlepší je si na ně počkat na Václaváku.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 16:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
určitě nebudou potřeba ty dva pruhy navíc ani během příštích 80 let?
Celé historické centrum Prahy dnes nepobírá nával automobilů. Máme ho snad zbourat a postavit tu na sebe kolmé šestiproudé magistrály jako v New Yorku? Nehledě na to, že se má na druhé straně Vltavy za pár let začít budovat Městský okruh, který už tak málo vytíženému Libeňskému mostu ještě odlehčí. Proto je rozšiřování Libeňského mostu už z principu blbost.
Až poté bych se zde odvážil pronášet podobná kategorická stanoviska, jako jsi to udělal Ty
Všichni teď ví, že Libeňský most je v plánu zbourat a postavit místo něj repliku. Ano, pronáším zde kategorické stanovisko, že s tím nesouhlasím a ať si magistrát strčí repliku do . Podobně se k památkám přistupovalo v 70.letech. Jedno z nejkrásnějších nádraží v republice muselo ustoupit zvyšujícímu se počtu Stodvacítek. Prostě mi nahrazení starého Libeňského mostu novým vadí. Nic víc, nic míň.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Libeňák:
Jestli nebudou v průběhu příštích 80 let stačit na Libeňském mostě dva pruhy, tak bude Praha městem, ve kterém bych nechtěl žít.
Ovšem na ty 4 pruhy tlačí developeři, co chtějí postavit na místě Holešovického přístavu obvyklé "komernčně-obytné moderní něco" (nějaké promo jste jistě viděli v novinách). Ke zvýšení dopravy v oblasti tak zákonitě dojde, ale na čtyřpruh to nevidím ani s předpokládanou indukcí. Takže zvýšení dopravy nakonec nezabolí ani tak most, který má předpoklady to zvládat, jako spíš Maniny a starou Libeň.
K rekonstrukci/replice: Ten most je zajímavý, a myslím, že by si zasloužil spíš rekonstrukci - právě s ohledem na to, že nějaké rozšiřování opravdu nepotřebuje.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Přečti si prosím tohle:
http://www.zastarouprahu.cz/kauzy/libenmost/rozc.htm
Mimojiné se tam píše i tohle:
Doporučení pro další postup

Most není možno prohlásit za neopravitelný. Je třeba nalézt možnosti technického řešení pro zvýšení nejen parametrů únosnosti, ale i životnosti konstrukce. Zanedbáním údržby a vyloučením oprav je však možno doložit, že konstrukce odolává nejen současným zatěžovacím stavům, ale i korozi.

Stav mostu je tak na hraně únosnosti, nicméně není nezvratný. V Praze byly rekonstruovány či přestavěny do původní podoby mostní konstrukce subtilnější a v základním materiálu více využité (Jiráskův a Mánesův most). Konstrukce se jeví jako opravitelná a dále použitelná, pro opravu je však třeba vyvinout značné technické a ekonomické úsilí a je třeba ukončit zanedbání údržby a ochrany mostu.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
Jenže ta garantovaná pořadí na d-3 a d-24 budou zajišťována nízkopodlažními kačenami a nikoliv Poršetrami.
viz: http://www.ropid.cz/zip/tram_np.zip
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou tady zase stránky o Pražských tramvajích ... (ne moje!)

http://prazske-tramvaje.wz.cz/
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 18:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, zajímavý text, škoda jen, že je plný nic neříkajících pojmů typu ,,značné technické a ekonomické úsilí".

Jak jsem již psal - opravit lze vše. Otázkou je cena. Stále nevím, kolik by stála oprava a jaká by byla životnost ve srovnání se stavbou repliky.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 18:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně demolice a následná výstavba budou stát podle informací ze zasedání DV 2 200 mil. Kč.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 18:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Ty jsi si asi přečetl jen ten zkopírovaný text, že ano? Já jsem sem včera házel ještě odkaz! Možná by bylo dobré si to nejdříve přečíst. Třeba ti to otevře oči.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každá investice musí být efektivní a její přínos musí odpovídat nákladům.
Tedy je velmi pravděpodobné, že nový most by stál výrazně méně při delší životnosti a propustnosti dopravy než most starý opravený!
Peníze hold nerostou na stromech a musí se vynakládat rozumně. U staveb téhle životnosti obzvlášť.

A že je nějakej most historickej? To dneska v podstatě nehraje roli. Kdejaký dům v každé obci je přes 100 let starý.

Jinak je mi to jedno, jak to s tím mostem bude. Jen jsem se chtěl vyjádřit

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace