K-report
 

Archiv do 04.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 04.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30092
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 11:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Já netvrdím, že je to tak dobře, ale jak uspokojivě vysvětlíš neobslouženým oblastem, že prostě „zatím” mají smůlu zatímco jinde mají „luxus” (někdo řekne samozřejmost)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 11:37:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K Plzni. Já ale s tím zrušením nejsem spokojený. Protože v Plzni není přestupný tarif. Pokud by byl v Plzni jako v jiných civilizovaných městech přestupný tarif neřeknu ani popel.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 11:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MZ: Vysvětluje někdo lidem na zast. Jana Masaryka, Krymská a Ruská, že mají smůlu, protože tramvaje d-4/22/23 jsou VP a a-135 je sice NP a každou chvíli jede kolem, ale poskytuje luxus/samozřejmost lidem bydlícím o kus dál a tady nestaví?

Ne.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 12:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Prioritami. Do vaší díry to prostě jezdit nebude, protože je toho málo i pro díry větší.
HHH: To je ale maximum, co s tím můžeš dělat. Nepřestupný tarif nevadí, protože na lístky jezdí 0,00nic% lidí.
Absolut: Hlavně aby ti lidé z Masarykovy nějak se nedostali někde k nějakému hlasování o tom co je z různých druhů MHD lepší. Tomu je třeba zabránit.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30100
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 12:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Nevysvětluje, protože zatím se na to nikdo neptal. Ale nevěřím tomu, že si nějaký aktivní důchodce nezačne na úřadě stěžovat a ten to, aby měl klid, „pošle dál”.

Káem:
Priority jsou sice pěkné, ale prioritou je též spokojenost (=zavření ústních otvorů) voličů.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 13:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jo, to je pravda, protože to by pak mohla taky být ohrožena Metroprojektí idea výstupu z Všespásného Metpa ve Slezské ulici
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 13:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ale to se nevylučuje - větší díra=víc voličů, menší díra=míň voličů.
Absolut: cože s tim výstupem???
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30112
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 13:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevylučuje, ale nejde o voliče, ale řvouny. A už dostkrát se projevilo, kde si někdo uměl říct, co chce; takže nevím, proč zde by tomu mělo být jinak.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 14:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Odkdy nemůže 14T na Malou Stranu?

Absolut:
Tak je tedy lepší nedostat se třeba nikam, než čekat 29 minut? Protože má být nízkých podlah málo (v porovnání s celým vozovým parkem), tak je vhodné je po síti rozmístit tak, aby se vozíčkář dostal všude - třeba jednou za půl hodiny. Je blbost, aby někam jezdily 14T každých 10 minut a pak byla oblast, kam se nedostanou vůbec. Zkus se vžít do role vozíčkáře. Ten opravdu dnes nechodí nablint na zastávky. On si zjistí, že se z Modřan na Červený Vrch dostane linkou 3 na Masarykovo nádraží a tam počká 15 minut, než mu přijede 14T na 26.
Nebo by se Ti chtělo čekat 29 minut v zimě na další svůj spoj?
Až ti někdo zpřeráží hnáty, budeš rád za cokoliv třeba i za 59 minut, když jsi doteď čekal třeba 20 let a ještě ses nedočkal.
Je vidět, že jsi nikdy nemusel někam cestovat s pohybově omezenou osobou. V místech, kde byla garance na hromadě linek, ale bez časté pravidelnosti, jsem vždy raději volil IAD.
Ale jak tohle můžeš vědět, že jsem nikdy nikoho nikam nevezl? To je nesmysl, co píšeš. Ten kdo auto má a je na vozíku, použije ho vždy, ikdyby měl super návaznosti. Co má dělat ten, kdo auto nemá a potřebuje se dostat tam, kam mu NPT nejezdí? Tomu bude k ničemu, že mu do Řep jezdí každých 10 minut a na Červeňák mu nejede vůbec nic.
S 60 14T + 25 KT8N + 15 PLF v roce 2010 se dá pohodlně obsloužit celá pražská tramvajová síť s intervaly maximálně 30 minut mezi garantovanými spoji na všech tratích. A to si myslím, k současnému stavu, bohatě stačí. Jestli bude mít 3 80% garantovaných spojů, 11 taky a 20 žádné, je to pitomost.

Martin zlivský:
Souhlas.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 14:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Sorry v Sázavské. Pletou se mi ulice. Má tam být výstup ze stanice Náměstí Míru na m-D

Martin:
Jé ahoj, zase ten Tvůj jed a alergie na mě, co? Vím, že to Tvým mozkem neprojde, ale pro kohokoli kromě fanoušků MHD je použitelnější systém, kde se nemusí předem něco vymýšlet a kombinovat. Včetně maminek s dětmi a pohybově omezených. Tebou uváděných každých 10 minut je zavádějící, každý druhý spoj vychází na 16 minut, ale to je detail. Pochop, že ne každý si to bude hledat na IDOSu, zvlášť kdyby na každé mapě byla poznámka "linky č. 1,3,9,10,11,14,18,20,22 a 24 jsou obsluhovány z cca 50 procent nízkopodlažními spoji. Jasně, že je to hudba budoucnosti, ale Ty opravdu radši budeš vytvářet krkolomné přestupy a trapné garance 1 NP vozidla na celé lince, než jít cestou zpřístupňování celých tras? Upřímně řečeno, ono i politicky bude znít líp "Zpřístupnili jsme bez bariér linku č.3, každý druhý spoj" než "Jezdí nám v síti 20 np vlaků, nevíme kde, najděte si to"

Víš, bude to znít blbě a napadneš mě za to, ale tady nehraje roli čas. Pokud budeme chtít, mohou být na konci r. 2007 dobře obslouženy NP spoji 4 linky (3,9,26). Neříkám každý druhý, ale každý třetí spoj snad ano. Tak a teď mi to dej sežrat.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 14:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli bude mít 3 80% garantovaných spojů, 11 taky a 20 žádné, je to pitomost.

Otázka, zda je lepší mít nízkopodlažní vozidla rozdělená na hodně linek (a tedy spoj jednou za x) nebo garantované (skoro) všechny spoje na pár vybraných linkách, to je mezi dopravními odborníky něco na způsob základní filosofické otázky zda bylo dřív vejce nebo slepice. Dám sem , ale to není (pokus o) vtip, ale naprostá realita.

Navíc je tu třeba to, že dopravní odborníci, fandové a politici se baví o tom, jak z veřejných peněz poskytnout službu všem, zatímco ze soukromých peněz do řešení stejného problému nejde nic. Viz třeba Vinohrady a Vršovice jsou plné důchodců (toto tvrzení je pravda, bylo i zdůvodněním nasazení NP vozidel na bus 135 a před 10 lety na tram 11). Jenže kolik % tamních činžáků (ať v majetku magistrátu nebo soukromníků) má výtah? Pokud já mám zkušenost, tak jen v případech, kdy (soukromý) majitel přestavěl půdu na komerční prostory - a ty by byly bez výtahu "neprodejné"; druhý případ jsou domy odkoupené družstvem nájemníků, protože ti si výtah pořídili pro sebe.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 14:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco Martine. Silné NP linky poztřebuješ také kvůli centru. Protože na mnoha stanicích nepůjde udělat výtah. Protože přestupy na metro jsou krkolomné. Podle mne to opravdu chce každý druhý spoj NP na páteřních linkách.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Pochop, že ne každý si to bude hledat na IDOSu
Budeš se divit, ale většina vozíčkářů to tak dodnes dělá.

ale Ty opravdu radši budeš vytvářet krkolomné přestupy a trapné garance 1 NP vozidla na celé lince, než jít cestou zpřístupňování celých tras
Já bych to nazval jinak. Raději zpřístupním všechny trasy jednou za čas i s delšími přestupy, než zpřístupňit jen některé, ale často. Raději obsloužím Bohnice a Krč autobusem jednou za 10 minut, než Krč jednou za 5 minut a lidi z Bohnic nechám chodit pěšky. Bohužel vozíčkář má jiné manévrovací možnosti.

trapné garance 1 NP vozidla na celé lince
Měl jsi poznámku ohledně desti minut. Já si tedy taky přiložím. 60 x 14T + 25 x KT8 + 15 x PLF v roce 2010 / 26 = 1 garantovaný spoj na jedné lince? Ikdybych počítal s garancí a s tím, že ne všechny linky musí být obslouženy (nemusí jít o všechny linky, stačí aby alespoň vždy jedna větev měla jednu linku), tak mi pořád vychází alespoň 5 pořadí na linku.

"alergie a jed"
Potrefená husa se vždycky ozve. Alergii máš na mě především ty, sáms to přiznal. Dál se s tebou nehodlám dohadovat. Nechceš připustit, že má někdo jiný názor než ty.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Ale o tom tu přeci diskutujeme. Každý má jiný názor. Mně přijde zcestné linku 164 provozovat z většiny pořadní NPA, když celé Uhříněvesko nemá ani jedno pořadí. A to jsem vozíčkáře na 164 viděl všehovšudy tak 3x. 167 ke spojení Šárka-Anděl používám tak jednou týdně a vozíčkáře jsem tam neviděl ještě ani jednou. Netvrdím, že tam nejezdí - nachází se tam nemocnice. Ale pokud je četnost vozíčkářů tak malá, tak by podle mého názoru, bohatě stačilo neprovozovat všechny pořadí, ale jen polovinu a ten zbytek poslat do Nebušic, do Klánovic, do Kolovrat apod.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silné NP linky poztřebuješ také kvůli centru. Protože na mnoha stanicích nepůjde udělat výtah. Protože přestupy na metro jsou krkolomné
Pokud si Ropid pohraje s návaznostmi tramvajových NP linek spolu s autobusovými a bude pokryta celá síť, vozíčkář možná do metra ani nebude muset lézt.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 19:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
NPA nejsou jen kvůli vozíčkářům, ale i kvůli starším spoluobčanům, maminkám s kočárky, atp, kterým se tak dobře do schodů neleze. Jinak na 167 určitě všechny NP pořadí nejezdí, zrovna včera jsem se na ní vezl nějakou starou Karosou. Pokrytí je tam odhadem tak 70%NP ku 30%neNP.
Rozdělovaní NP spojů na linky by měl mít za úkol ROPID (možná tomu tak je (?)).

U tramvají bych byl pro variantu: alespoň jedna linka do určité oblasti musí mít 50% NP pořadí. Někde bude holt jezdit NP tramvají víc, někde míň, ale to už je hudba daleké budoucnosti. K čemu mít NP pořadí na lince 4, když budou na linkách 10 a 22, se kterými se kryje. Zároveň si pro NP pořadí vybírat co nejdelší linky, aby se snížil počet nutných přestupů.
Když nevíš, logaritmuj!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 19:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že řešení není až tak složité. Není potřeba sice pokrýt každou linku, ale myslím, že by se DP a ROPID měly snažit o to, aby bylo nízkopodlažními linkami pokryto co největší území (souhlas s Martinem). Protože na většinu radiál jezdí 2 (ale spíš 3) linky, myslím, že by stačilo vždy pokrýt jen jednu z nich (tak, aby na ní byl rozumný interval - třeba 20 min. - mimo špičku každý druhý spoj)
Příklad: dám NP pořadí na 12 a 26, ale tím pádem nebudou na 20. Dám je na 10 a nepotřebuju je na 4 a 16... a tak podobně. Samozřejmě to nepůjde optimálně vyřešit všude, ale snad by takhle šlo rozhodit 60 vozů tak, aby bylo pokryto co největší území.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 21:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přítelé... vy jste šotouši... Opravdu, ani invalida nebude hledat kdy mu jede NP vůz. Pojede jen tehdy, když to bude nejméně každej druhej. Jinak ne. Prosím neblbněte tady s dvěma vozama na lince. Jinak nízkopodlaha je opravdu především kvůli méně pohyblivým lidem. Těch vozíčkářů zas tolik není, a mají dvě linky, promiňte mi ten výraz, kriplbusů.
Uhříněvesko má nízkou podlahu každou půlhodinu - nebo co je 451 a 452? He???
Martin 14T nemuže na Malou Stranu stejně jako KT. Zrcátka v průjezdu.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 21:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S 14T nemáš pravdu, může jak na Barrandov tak na Malou stranu ! Na rozdíl od wany pro ní platěj stejný zásady jako pro běžnou T3.
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 21:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Káem: problém zrcátka se 14T snad měl být vyřešen jakousi zarážkou.

A požadavek, aby NP pořadí pokryla celou síť tak, že by pro každou větev existovala jedna linka s garantovanými pořadími, by mohl být dobrou předvěstí radikální optimalizace.
S přibýváním nových šalin by mohla být doplňována pořadí na tyto "luxusní linky" a zkracován na nich interval. Zbylé neoblíbené linky se starými plečkami by mohly postupně ubývat. Tak by nakonec zůstal systém páteřních linek doplněných o napaječe a přitom by došlo ke zkvalitnění služeb.

Jak tu výše bylo zmíněno, že politici lépe plebsu prodají "na lince X bez bariér každé druhé pořadí" tak slogan "Celá tramvajová síť bez bariér" by byl mnohem úspěšnější - i kdyby šlo o každé třetí pořadí.

(Příspěvek byl editován uživatelem markýz.)
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 21:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: U T3R.PLF jsou omezení dána jen horším průjezdným profilem, nebo je ještě nějaký problém, který by waně zapovídal třeba klesání z Barrandova?
Na estakádách by se "stříbrný šíp" na třináctce docela vyjímal
Když mohou dvě pořadí najíždět z Kobylis, tak klidně mohou i z Vokovic
Jenže wana by asi byla pro třináctku luxus, když jezdí jen ráno.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 22:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: asi by se měl ozvat někdo, kdo to ví určitě, jak to je. Rozhodně bych soudil na průjezdní profil 14T bližší KT než T3
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 22:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Citace z ODŘ 7/07:
1.2 Pro vozy 14T platí všechna ustanovení tohoto oběžníku stejně jako pro vozy typu T...,
1.3 Pro vozy KT8D5.RN2P, T3R.PLF a RT6 platí všechna ustanovení tohoto oběžníku stejně jako pro vozy typu KT8D5...,
...
3.3 úsek Újezd - Malostranské náměstí - Malostranská...je zakázáno obousměrně vjíždět vozy KT8 do kolejové splítky v Letenské ulici, ve výjimečných případech lze v uvedeném úseku povolit služebním příkazem provoz KT8 za podmínky, že vlak jedoucí od Malostranského náměstí musí mít při průjezdu splítkou sklopeno levé přední zpětné zrcátko...

Markýz: Na základě čeho by mohl být zakázán provoz T3R.PLF na Barrandov jsem nenašel, ale je pravda, že jsem se tomu hledání příliš nevěnoval...
Wana je ve stejný skupině jako KT8 samozřejmě z důvodu výrazně horšího průjezdního profilu než mají ostatní Tx, ale to jí při jízdách na Barrandov nijak nevadí...
Počítam, že nějaké zásadní a neřešitelné důvody pro to nebudou, stejně jako u KT8D5.RN2P a RT6N2.



(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1842
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 23:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou mi věci. No tak jo.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30133
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 23:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale houby, Káeme. A pokud jde o starší spoluobčany, tak nemohu mluvit za Prahu, ale v Budějích si cíleně vybírají (a na papír vypisují) garantované spoje, stejně jako využívají některých plně garantovaných linek. Podobně jako radši jezdí trolejbusem, který má nižší podlahu jak Vrakosy.
Prostě když někdo musí, tak se zařídí, a když má jinou možnost (IGK), tak ani plná garance nebude k ničemu.

A se žabotlamem sem radši nelez vůbec, ať si o Tobě nemyslím něco nepěknýho.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.9.91
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 02:09:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi napsat, na kterých linkách bude zítra jezdit 14T? Rád bych se s ní svezl.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2506
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 10:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek:
Myslím si, že těch 70% na 167 platí pro špičku.
http://www.dpp.cz/Obrazky/PDF/167/20061210/167_(1040_18)T.pdf
Je mi samozřejmě jasné, že NPA neslouží jen vozíčkářům, jen poukazuji na fakt, že jsou oblasti kam NPA nezajíždějí vůbec a vozíčkaři, maminky s kočárky a důchodci tam také bydlí a naproti tomu jsou oblasti, kde se to garantovanými spoji jen hemží... a někdy možná až zbytečně.

Taky jsem netvrdil, že je třeba obsloužit všechny tramvajové linky. Pouze tratě. Do Řep by stačila linka 10, na Petřiny 18, na Červený Vrch 26 atd. Jen si myslím, že je hloupost aby časem Řepy měly každou chvíli spojení NPT a Petřiny třeba vůbec.

218:
Souhlas. To se tu celou dobu snaží vysvětlit.

Káem:
Invalida samozřejmě dodnes hledá, kdy mu ten spoj jede. Není tu řeč o jednom pořadí, ale aspoň o pěti a to při počtu 60 x 14T + 25 x KT8N + 10 x PLF samozřejmě půjde zabezpečit. Tím dostanu interval aspoň 30 minut na určitých linkách, které obslouží celou pražskou síť. Je nesmysl pokrýt celou linku 3 po osmi minutách, aby na lince 18 nebylo jediné pořadí. Je lepší obsloužit autobusem Neratovice a Brandýs každých deset minut, než Neratvice po pěti a Brandýs ničím.

Ad. 451 - Uhříněvesko není jen Uhříněves, ale i Nedvězí, Benice, Lipany, Královice a Hájek. Nebo si myslíš, že docházková (pro vozíčkáře dojezdová) vzdálenost z velkého Uhříněvse je na nádraží ideální? A vůbec cestovat na zastávkách ČD a vlaky 451 musí být pro vozíčkáře asi taky med.

Ad. 14T - pokud vím, tak problém s hrazdou zrcátka je již dávno vyřešen a 14T do splítky normálně může?!

Teď koukám, že ti to fundovaní vysvětlili.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30156
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 12:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, zrovna Uhříněves, Měcholupy a nově i Stránčice, částečně i hlavák vcelku přístupné jsou, do vlaku se tam narozdíl od autobusu nastupuje plně úrovňově.
A „komfort” je v 451 (nebo patrech) asi tak stejný jako v citybusu.

Jinak ale souhlasím, spádovost je bez návazné linky naprosto minimální.

PS:
Upravil jsem Ti v příspěvku odkaz, aby fungoval. Doufám, že nevadí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 12:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče NP, navrhuji buďto
20,14,22,1,3,11,10,24
nebo 26,25,18,12,3,9,19,23,11,4

T3RPLF asi hlavně na 15 a 6 nebo spřahovat s T3RPV a nasazovat na výše uvedené linky.
8-10 linek se snad bude dát pokrýt poměrně rozumně.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 13:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
Přeně něco takovýho by mi přišlo ideální. Při tom počtu NP tramvají (60+25+15) by neměl být snad problém pokrýt každé 2-3 pořadí. Navíc potom začnou (snad) přibývat i 15T, takže pokrytí sítě i intervaly NP vozidel se budou moci dále průběžně zlepšovat.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3301
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 14:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V metropoli začala jezdit trochu jiná tramvaj
DOPRAVA — Upravený vůz má v jedné třetině sníženou podlahu a je o metr delší a méně hlučný než standardní typ T3. Jeho modernizace stála město osm milionů korun. Kvůli prodloužení
bude jezdit v soupravě pouze jeden. Dopravní podnik ho nasadí na linky, které jsou méně vytížené, například v Praze 6. Týká se to linek číslo 2, 25 a 15. V tramvaji je nový interiér i kabina pro řidiče. Svým vzhledem se mírně odlišuje
od standardního typu. „Připomíná mi staré trolejbusy,“ uvedl radní Šteiner. V únoru by podle radního měl v hlavním městě přibýt další upravený vůz. Do konce roku by jich mělo jezdit
deset. Celkově se počítá s modernizací minimálně 55 tramvají.


55 wan .... snad budou mít lepší nátěr než prototypová wana ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 14:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Né 55 wan. Ale 55 modernizací, tedy T3R.P, T3R.PV a PLF. :-)
Když nevíš, logaritmuj!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3302
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 21:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek: opravdu?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 21:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: co si číst archivy tady a ve vláknu Tramvaje se skříní VarCB3? Ach jo..
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 22:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj mám možná hloupou otázku, ale kolik je v provozu T3 v původním stavu z řady 6101-6992?(80ks?) a kolik T3R.P?
abc123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.17
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 22:55:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde skončila tramvaj 6319? Mě někdo fotky málem utopené 7004?
abc123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.17
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:00:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3R.P 8211-8245, 8300-851x
T3: cca 60?a
abc123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.17
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:02:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jezdí služební T3 55xx a T3 s TV1
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuju zkouknout databázi třeba zde, atd...

Mě to vyšlo na:
T3 - 60 ks,
T3SU - 289 ks,
T3M - 92 ks,
T3R.P - 263 ks,
T3R.PV - 30 ks.
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky!
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:41:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na kterých linkách jezdí 14T (v nejbližších dnech), jsem se zatím nedozvěděl, zato jsem se dozvěděl, že starých T3 je v provozu už jen 60. A to není mnoho. T3 R.P je už 263+30, a to hodně lidí před lety tvrdilo, že jich moc nebude, dnes jsou dominantním typem, zvláště na lince 24.

V Ostravě to máme složitější, rozhodně je tu více wan, navíc s novým designem, jsou to celkem slušné tramvaje, hlavně ty sólo, ta kloubová je taková nejistá ...

Každopádně bych se rád konečně svezl 14T, tak bych rád věděl, na které lince je to možné.
Aktron_cs_wiki_mt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trojce bude 14T stopro; zatím je ale nejlíp vidět jenom 9111, 9112 technici zbourali, 9113 až **16 jsou zase schovaný aby na ně nepršelo (nejspíš); v ulicích jsem je zatím nepotkal a prý jsou v Praze už hodně dávno...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 00:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: od 5.2 na lince 3 jeden vuz a mozna 3 vozy na lince 9 a 1 vuz na lince 26. http://www.ropid.cz/zip/tram_np.zip
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 06:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oba Martinové: Ale prd. Nízkopodlažnost 451 nikdo neupře. A nízkopodlažní bus by mohl jezdit od nádraží v Uhříněvsi a ne jej blokovat už od Depa. A v Budějicích si cíleně opisovat spoje musí úplně všichni, bohužel.
Se podívejte na 177 o víkendech - int 15: 2xnp, 2xnormální, 1x np, 2x normální, 2xnp,2x normální. No todle si nikdo opisovat nebude.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 07:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco: Takhle hodnotí přesně tu variantu, o které píšete jiný zájmově odborný server:
CIT:"Ropid na svých stránkách zveřejňuje zcela NEPŘEHLEDNÉ informace o provozu negarantovaných nízkopodlažních tramvají. Být vozíčkářem, asi zešílím, než se zazipovaným dokumentem obsahujícím excelové tabulky prohrabu.:
No comment.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 09:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav David, Aktron, 1099: Já bych se v nejbližších dnech spolehl raději jen na jednu 14T na l.3 a jednu na l.9, ostatní je ve hvězdách...
9111 měla být od pátku na blíže neurčený čas odstavena (výměna kol), místo ní vyjela 9113 aby vzápětí zatáhla se závadou.
9112 už je opravena a měla by být od zítřka na l.3.
U 9114 - 9118 je možné, že některá z nich vyjede od zítřka na l.9 (9113,15 ?) nebo 26 (9114,6 ?), ale problém je že nejsou řidiči.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: To jako nikdo v DP dopředu nevěděl, že 14T bude potřeba i řídit? Nebo si DP myslel, že je Škodovka dodá i s řidičem?
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30187
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
A píšu snad něco jinýho? Jen nízkopodlažní 451 (Bmto, 471) ale prostě nestačí. Zkus si do toho nastoupit třeba v Čerčanech a vezmi si cvičně třeba kočárek.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: no rekl bych ze slo hlavne o novou verzi SW, kterymi jsou vybaveny seriove vozy. Rekl bych, ze se cekalo az tuto zmenu schvali DU a nikdo se proti jeho rozhodnuti neodvola, coz se stalo tento tyden. Tzn. aby vycvik probihal na novem SW.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:29:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od kdy má verze SW něco společnýho s výcvikem řidičů?? Nešlo spíš o to, že tam byl SW kterej ještě nebyl na DÚ, proto to nemělo v ulicích co dělat?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: DPP je jedno, že 14T nevyjedou. Starých tramvají má dost a zhodnocení vložených finančních prostředků mu nic neříká. Pro DPP je ideální, aby měl jeden typ tramvají. Pak může "sekat řidiče jak Baťa cvičky" a těch co do měsíce odejdou po absolvování bezplatného kursu neželet. Pokud bude muset mít každý řidič oprávnění na 2 - 3 typy tramvají, nebudou řidiči tak lehce nahraditelným "materiálem". DPP nemá vůbec žádnou koncepci rozvoje. Je stále jen ve vleku událostí, které ho čím dál víc nemile překvapují .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Magellan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.5.196
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:32:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: 14T může na Malou Stranu. Žádná zrcátka tam nevadí. 14T má jako jediná možnost v Praze potkat cokoliv kdekoliv - i KT8 tam, kde nemůže T3. Jen je blbina kvůli tomu měnit předpisy, které by si museli řidiči pamatovat.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2507
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nízkopodlažnost 451 nikdo neupře, to máš pravdu. Stejně tak nikdo nepopře, že akční rádius k nádraží Uhříněves je cca. 4-5 kilometrů bez provozu NPA! A to je málo. Nebavím se tu o busech k Depu Hostaviř, ale o absenci NPA v této oblasti jako takové, když jich je někde naopak zbytečně moc.

To že Ropid uvádí informace, které asi nebudou platit, je samozřejmě špatně. To ale nemění nic na tom, že bych NPT raději viděl po celé Praze, než nahusto někde v Řepích a jinde nic.

Osobně bych bral:
T3R.PLF-2,5,6,15
KT8D5.RN2P-1,3,24,25
14T-7,10,11,12,17,18,22,26
Při počtu 60+25+15 tramwají v roce 2010 by byla hustota gar. pořadí na těchto linkách do půl hodiny a to včetně záloh.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 12:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: asi to, ze ten novej SW se pri rizeni zkratka chova jinak a kdyz mel DPP porad naky pripominky, tak to vidim jako spravne rozhodnuti, ze s vycvikem se zacne az update SW schvali DPP a posleze DU. K cemu by jim byly papiry kdyz by s tim x mesicu nemohli jezdit.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 12:19:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uznávám, že u SW jde o to, jaké změny obsahuje. Ovšem nezdá se mi, že by v těchto případech šlo až o takové změny, aby bylo nutno čekat s výcvikem řidičů. Základní věci jsou dány jasně a výcvik mohl běžet. V jiných DP to jde a v DPP nikoli hehehe... :-)))
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 13:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo si DP myslel, že je Škodovka dodá i s řidičem?

Tak kdoví třeba "moudří" ředitelé a radní myslely že ta nová tramvaj je totéž co bezobslužné minimetro konkurenční firmy vyráběné v Praze.

DPP nemá vůbec žádnou koncepci rozvoje. Je stále jen ve vleku událostí, které ho čím dál víc nemile překvapují

No jo tohle se dalo předvídat už víc jak rok předem, uplně jiná koncepce tramvaje s uplně jinímy požadavky na udržbu a provoz. Vzhledem k přístupu DPP i samotného města k tramvajové dopravě lze očekávat že se někteří jedinci budou ještě divit co obnáší obměna vozového parku.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 13:38:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy mám pocit, že DPP nejdřív nakupuje a až pak zjišťuje, co s tím bude dělat, místo toho, aby nejprve uvažoval co a jak a až pak nakoupil... :-))))
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 13:43:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak hezky napsala jedna moja kamarádka: DPP má radost třikrát. 1. Když si něco koupí, 2. když přijde na to, co s tim bude dělat a 3. když přijde na to, jak s tím zacházet, aby to fungovalo správně. :-D
Urbino1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde budou jezdit 14T příští týden?

Nejsou řidiči???
A přes to jede autobus ...
Ceduláci v DPmO končí ...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 14:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison: DPP nenakupuje, nakupujou bohužel politici a ne odborníci. Pak to vypadá tak, jak to teď vypadá!
Novej software měla pokuď vim jako první 9112 a víš jak dopadla...
Ne nadarmo se říká třikrát měř a jednou řež !!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace