K-report
 

Archiv do 02.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 02.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi nikdo z depa to opravovat nemůže, když jsou v záruce, že.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8322
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavé. Úplně stejné tramvaje v Motole jsou na tom jinak.

Do Motola je to z Plzně blíž.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V některých oblastech je u nás rychlost zavádění nových výrobků do provozu opravdu "závratná". Zajímalo by mne, o kolik miliónů se tak 14T pro DPP prodraží.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Zajímavá je i připravenost depa na provozování 14T. Že k nám půjdou se ví již nejméně rok...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 11:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co třetí přažský prototyp, vůz 8600 jezdí ještě? Někde na webu jsem viděl jeho foto a byl tam odstaven, že by byl na řadě?

Jinak pokud vozů 14T bude maximálně jen 60 tak stejně budou soustředěny postupně do jedné vozovny, stejně jako je tomu u KT které jsou jen v Hloubětíně a jejich jen 47.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 12:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T budou ve 2 vozovnách, aby se optimálně dalo zajistit pokrytí vybraných 3-4 linek těmito vozy. Nicméně Strašnice jsou podle mého skromného názoru šlápnutí vedle - a možná, že letošní rok a pokusy s 14T ve Strašnicích ukáže, co je tahle vozovna zač. Nebo se mýlím a ukáže se, že jsou v ní schopní odborníci, kteří se umějí profesionálně postavit k provozu novýách vozů.

Mnohem raději bych za pár let viděl třeba MO+ŽI komplet pouze T6 a 14T. Ale to je jen můj názor.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 12:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: KT byly jeden čas docela spolehlivě rozděleny mezi Motol a Hloubětín, protože byla dlouhodobě linka 3 provozována pouze vozy KT. Nebyl v tom žádný velký problém.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2492
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
O které 3-4 linky půjde? Počítáš do toho všech 60 vlaků nebo jen těch pár, co je tu dnes?
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 18:54:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vy si myslíte o zrušení linky 3 a 5 v Plzni? Chci znát názor neplzeňáků. Dík
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 19:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při intervalech, co tam jsou a při centrálním přestupním bodě a při poklesu lidí ve Škodovce se vůbec nic neděje.
Budoucnost patří bagrům!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 19:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8200 + 8205 ve Strašnicích - jeden z jejich problémů bylo osazení tyristorama, které se již nějáký pátek nevyrábí. o náhradě nechtěla "technická" slyšet - "je to zásah do konstrukce vozidla"! to že měla 8205 pro DP Praha atypické dveře a též mechanizmus asi ví každý, že se s tím bylo 3x Brně kvůli opravám (používají stejný typ)a to dost zásadních se moc nemluví. a to že jeden pán z vedení prosazoval jejich provoz, protože dveře byly dar jedné firmy nechávám bez komentáře.. 8200 byla po PÚ 2x reklamována v ÚD pro opakující se závadu - udělal 2-3 kola na 5 a najednou nemohla odjistit ČB. následně byla odtlačena do Stromovky a když se pro ní přijelo, tak vše fungovalo jak mělo. ÚD tuto reklamaci nechtělo uznat a myslelo si, že si vymýšlíme. Jejich zkušebka ÚD-Nádr.Hostivař jim to neukázala. Teprve 6-té kolečko se to projevilo a oni uznali, že je někde chyba. Stačil 5 minutový odpočinek tramvaje a už to zase fungovalo. Ale zbytečně se pitvat v něčem co už je jinak..
14T ve Strašnicích - máte pravdu většina lidí "zezadu" se k nim staví skepticky. ale není to ani tak přístupem "dělníků", ale tím jak je to podáváno vedením. většina "elektro", byla na půldenním školením v Motole (i já), ale co si po půl roce pamatuješ, když ti říkali - všechno dostaneš na papíře - a skutek utek. sice se vybudovala elektrodílna a vybavila se, ale co lávky... náš "nejlepší" vedoucí tvrdil - přijde první a rozjede se to.... jsou tu 3 a zase říká - úsporná opatření... nic zatím nebude, bude se prodlužovat lávka ptg... a tak
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor na dnešní přílohu MfD-Praha,skoro stránka o stížnostech cestujících na DP a stížnostech řidičů na cestující a stížnostech obou skupin na jízdní řády. Kouzelný je GŘ, který si povzdechl, že se musejí těma stížnostma zabývat a že to stojí čas a peníze... Když nastoupil, taxem si o něm myslel hodně dobrého, čím dál tím víc si myslím, že by se měl vrátit do nějaké ryze technické funkce.
Budoucnost patří bagrům!
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.201.229
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:45:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No... a cos čekal? Jsou i jiní, ktedří léta v celku kvalitně vykonávají nějakou práci. A pak přijde situace, kdy jim dáš dělat něco lepšího, zajímavějšího.. ale ono to jaksi.. nende.. Každý by měl zůstat dělat to, čemu rozumí a necpat se někam, na co nemá. Myslím, že by ubylo tohojevu, že každej dělá všechno za ostatní, ale to co by dělat skutečně měl... Ubylo by i infarktů z nervů, co kdo zase neudělal... :-D
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 09:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: d-3, 9, 11, 14, 22 vyber si

Samozřejmě počítám až budou všechny

Ad Zdepa: Ach jo to vám nezávidím
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
xyz123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.50
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:19:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.citytrans.info/
DP Praha si neváží historie
Praha (tram): DP Praha si neváží historie. Před necelým rokem přišel vniveč v pražských podmínkách unikátní vůz T3 R (též T3Re) ev. č. 8205 (ex T3 ev. č. 6329), jehož technický průkaz posloužil pro stavbu T3R.PV ev. č. 8178 a tímto krokem přišla pražská doprava o velmi cenný kus dopravní historie. A čelo v podobě památníku v hostivařských dílnách? To je spíš výsměch. Ve stejných šlépějích jde nyní další prototypový a tím unikátní vůz T3M2 (též T3G) ev. č. 8200 (ex T3SU ev. č. 7007), který byl též poslán na rekontrukci do ÚDDP. Vypadá to, že v dnešní době rozhodují v Dopravním podniku Praha naprosto nekompetentní lidé, kteří si naprosto neváží historie, když nechají dopustit faktickou likvidaci unikátních vozidel!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně tak napadlo, že T3R č.8205 zlikvidovali schválně, aby zmizela lidem z očí, a pak někoho nenapadlo říct, že to vypadalo jako nová tramvaj, a proč se tenhle design neaplikoval na wanu, která by si modernější vzhled určitě zasloužila...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou, ten památník je naprosto geniální surrealismus:
http://www.citytrans.info/obrazky/d200611238205.jpg
Jak na to tak koukám, říkám si, že to mohli využít taky jako kabinu pro lanovku
, nebo to třeba využít jako propagační prodejnu jízdenek nebo informační pult na nějakém dopravním uzlu.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 11:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wanu, která by si modernější vzhled určitě zasloužila...
U wany není až tak nutný nový vzhled, jen ať lidi vidí, že je to pořád ta stará tramvaj, jenom předělaná (proč lhát, že...). Co by si ale wana zasloužila, je určitě lepší nátěr, než ten co má, který se dá charakterizovat "Pětiletý Pepíček si v 50.letech hrál na tramvajového modeláře"
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 12:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten nátěr vychází z nutnosti wanu odlišit od T3 kvůli průjezdnému profilu. A to by nejlépe odlišila čela Pelikám, vždyť máme dobu CVR, takže šíp na čele nemusí vydržet ani měsíc.
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 12:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> jen ať lidi vidí, že je to pořád ta stará tramvaj, jenom předělaná

A proč to mají lidi vědět?
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak. Ono to totiž bude lidem vnucováno jako tramvaj nová. Se vzhledem ala 50.léta souhlasim...tý tramvaji chybí na čele opravdu jenom ta rudá hvězda.
Čela Pelikán...to jsou přesně ty co měla zpomníčkovaná T3R, je to tak?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: Dobře, to chápu, ale ten výsledek je příšernost, určitě by to šlo vyřešit jinak (třeba místo červenokrémové by ta tramvaj byla modrokrémová a na boku u nízkopodlažní části emblém vozíčkáře).
CVR na waně neočekávám, ostatně DP ho nedává ani na T6, T3.RP ani KT8N.

Zelený_petr: Protože je to pravda, já naopak nevidím důvod, proč to lidem zatajovat. Není to nová tramvaj, je to jenom rozřezaná a zase slepená stará tramvaj.
Ale ono je to de facto úplně jedno, většina lidí má rozpoznávací práh metro/tramvaj/autobus a typů si vůbec nevšímá. Takže i kdyby ta tramvaj měla nová čela, tak si toho většina nevšimne
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby nedošlo k mýlce: 8200,8205 ale i 7090 a 8600 byly slepé uličky. Na 7090 to tolik vidět není a je kompatibilní, ale nemusíme uchovávat každou slepou vývojovou cestu, stačí, že se z toho poučíme. Vozy 8200 a 8205 a 8600 opravdu nebyly významné.
Budoucnost patří bagrům!
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:19:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jiří T.
Ne, to máte naprosté mezery ve vzdělání.
Originální čela T3 jsou design Kardaus, 8205, stejně jako pár kousků v postSU, Brně a Grátislavě jsou design Kotas. Design Pelikán je na vozech s nejnovějšími čely - Ostrava, Olomouc, Brno, Osjek. Od kotasovských se liší tím, že je z nich přijatelně vidět do zrcátka i při otevřených výklopných dveřích.
:-)

Celkového designu na 8251 si považujme, je to asi první nízkopodlažní retrotramvaj na světě. Těším se na společné focení s retroautomobily VW New Beatle, Mini Moris atd.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na vozech 8205 a 8200 tak unikátního a historicky cenného, že by je někteří šoutouši nejraději umístili do muzea? Jak moudře pravil KM, jedná se než o slepou větev...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 13:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto: Pravda, kaju se, jak jsem si moh splést Kotase s Pelikánem.
Každopádně Kotasí i Pelikání čela by z vany udělaly opticky novou tramvaj. Takhle je to jenom stará plečka s nízkou podlahou uprostřed (z pohledu běžného cestujícího)-
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1827
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 14:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 8251 bychom mohli zapřáhnout Krasin a máme soupravu jako v Brně a Ostravě, jenže za desetinu nákladů. A slušelo by jim to. :-) Neuměl byste někdo fotomontáž?
Budoucnost patří bagrům!
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 14:53:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K vozu 8200
Byla to vzorová modernizace ČKD. Do slepé koleje ji dovedla nemohoucnost ČKD, nikoliv samotná technika ve voze. Poprvé pohromadě soustředěné modernizační prvky, které si na dalších modernizacích v různých městech složitě hledaly cestu k realizaci. Vůz tedy svou historickou cenu má.
Nejprve byl vůz mnoho let odstaven - typická pražská nechuť ke změnám - o to více, když bylo dost zjevné, že následovníci nebudou. Poté, až byl v Praze nedostatek vozů se ji povedlo "zázračně" rozchodit. V okamžiku, kdy už není nedostatek vozů nějak kritický však opět nastupuje obrovská nechuť k dalšímu provozu 8200.
Nevůli k jejímu provozu v provedení jak je celkem chápu, je to atyp. Určitě však při jisté soudnosti mohl být velmi málo ošoupaný skelet použitý na T3RP. Sešrotování tohoto vozu je opravdu plýtváním základními prostředky - snad podle zásady, že T3 SUCS (resp. vozy z 8O. let) se v Praze modernizovat nebudou a po ošoupání půjdou do šrotu. Hlavně, že na T3RP byly a jsou opravované mnohem starší skelety...
Určitě minimálně uříznuté přední čelo mělo nárok na to, aby bylo ve Střešovicích někde u zdi jako exponát. Nebo si myslíte, že ve Střešovicích jsou zmuzejněné jen typické tramvaje? A co např. 297 nebo 500?
Troufne si někdo znalý uveřejnit, kolik km má 8200 ujeto? To nebude lichotivé číslo.
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 15:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zas četl, že eSUčka půjdou na T3P včetně T3M. Ale fakt nevím. Myslím, žeto bylo na tramfóru.
www.22.wz.cz - alt se nechápe, alt se přijímá
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3296
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 15:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s kolegou "no toto".
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 16:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Čekal jsem, že až bude 60 Škodovek, nasadí se na pokud možno co nejvyšší počet linek např na 3,4,7,9,10,11,12,14,17,18,19,20,22,23,24 a 26 a udělají se garantovaná pořadí třeba jednou za půl hodiny, která umožní vozíčkářům jezdit po celé Praze! Pokud tedy přijde stav, že budou mít Řepy spojení nízkou tramvají každých 10 minut a Červený Vrch žádnou (nepočítám dvě wany na dwojce), asi to zase jako u autobusů bude postrádat smysl? Dodnes nemají například Uhříněvesko, Klánovice nebo Nebušice nízký autobusy a to 9 let poté, co bylo snad 100% spojů linky 193 a 130 obslouženo jen NPA.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 16:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to trochu mimo dikusi, ale zajímalo by mne, zda existují na tramvajích automatická spřáhla ("kuplování a rozkuplování" bez doteku rukou na spřáhlech). V městském provozu při nejrůznějších mimořádkách by se výrazně zkrátila přerušení provozu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Tom_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 16:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyní je určen jako poslední k reko 8539.
Zbývá ještě 50 vozů T3-do vozu 8589.
Protože nebudou všechny v dobrém stavu,vezme se i z řad T3M.O eSUčkách jsem slyšel,že půjdou taky na reko,ale do této řady se s nimi(podle mých informací) nepočítá,ale co jsem slyšel,tak se bude pokračovat jinou řadou(pravděbodobně 88xx)->složené ze zbývajících T3M a T3SU
Když se chce,všechno jde...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 17:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto - na ty km 8200 se ti podívám do počítače v práci. jinak 9.5.-22.6.2006 měla PÚ (při klasice by to bylo po 120.000 km, ale u T3R si nejsem jistej)
pak 4.7.-27.7. MO - reklamace, 14.8.-17.10. MO - reklamace, po MO jela 18.10. na 4/5 a měla opět závady a tak skončila
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 19:18:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t 11:39: nezlob se, ale to je nesmysl. Jednak je to přepravujícím se jedincům jedno a druhak s tim vozem byly neustálé technické problémy, Zdepa o tom ví své.

218: Pravda, a nic jiného než jen pravda. Lanovka nebo kiosek nemá u restruktualizovaného DP místo.

A ještě 218, o něco níže. Taky mám ten pocit, vlastně jistotu, že by mohlo být lépe. Každej s trochou vlastní invence by dotáhnul některé detaily, které by z "nového" vozu udělaly něco, za co by se designér (nebo dyzajnér, nevím jak je to dnes správně) nemusel stydět. Něco ubrat, něco přidat, volačo vypustit. Za nákladů rovnajících se nule.

no toto: jako bych tě tu už někdy viděl, jen pod jiným nickem... Ano.

Martin: musíš trochu počkat. ED není A. Vlastně JPT není JPA. Oni/y mají strach plácnout cosi do ZJŘ, aniž by to mohli/y garantovat, chápeš? Viz Zdepa o strašnickém zázemí...

Jva : a průjezdní profil - rozlišení určitě ano. Je to třeba. Iks diskuzí zpět zde byla polemika o novém nátěru KT8, kdy někdo chytrej plácnul cosi o tom, že téšestkový lak kátéčkům prospívá. Pro stylistu je to pochopitelně pravda, ale ne už tak pro řidiče - v křižovatce, kde platí jakási přednost před protijedoucími prostě přes zrcadlo T6 od KT8 nerozeznáš a pak se starej...

Heky a Káem: jo, ty vozy skutečně zajímavé byly, ale oba máte pravdu - ať zůstanou jen ty fotky a vzpomínky na to, že se s nimi někdy člověk náhodou svezl - a Milky je třeba i řídil - ale ať to tím skončí. Ve Střešovicích není místo ani (a u Podniku prachy) na daleko zásednější věci.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 00:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud 8200 byla prvnim prototypem T3 s vyzbroji TV8 (T3G) plus navic pouzite modernizacni prvky myslim ze by si vuz zaslouzil uchovani...je to prvni dukaz toho ze snaha byla a ze vyzbroj nacpana v mnoha T3 (Ostrava, Brno) mela nekde svuj zaklad...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Obávám se, že se již ví, kam všude 14T nemůžou - Malá strana, Barrandov... S 60 vozy garantuješ 45 vozů vypravení a když odečteme z tvého výčtu ty linky, kde to nejde, tak nám vychází 4 vozy na linku... No to by na půlhodinu vyšlo... snad... někde... občas. Radši bych viděl pár "páteřních" linek obsazenejch více vozy...

Izzy:Ani jeden návštěvník muzea netuší, co to je TV8(T3G).
Budoucnost patří bagrům!
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:11:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prvním prototypem s TV8 byla a je brněnská 1616, od června 1992.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy+Káem: Pokud tu tramvaj v žádném jiném DP nechtějí, tak to znamená a) že to asi nic extra nebude (málokterý DP by asi pohrdnul FUNKČNÍ tramvají, navíc modernizovanou), b) že se šrotu nevyhne.
Myslím, že v muzeu bohatě stačí (a významu toho vozu to bude odpovídat), když se mu tam věnuje jedna (možná ani ne celá) nástěnka.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy 1.2. 0:11
Tak se dohodni s DP a hoď si jí na zahradu.Možná Ti DP nechá i nějaký ojetý koleje.Ale bude to zajímavý pro pár lidí.
Koukej:do dneška existuje prototyp trolejbusu Tatra T400 IV serie z Prahy.Je, řekl bych, daleko významnější než(laicky řečeno) modrožlutý eSUčko?Je.A je z něj vrak, výzbroj v prachu kastle drží pohromadě silou vůle.A to je trolejbusů Tatra výrazně míň než té trojek v různejch modifikacích.Je to slepá ulička.......
A krom toho v muzeu je dost významnějších prototypů(5001,6002,6102 atd).
Jediný s čím bych souhlasil je, že by to mohla být kasa ve Střešovicích, když už

(Příspěvek byl editován uživatelem George.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8330
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší byl stejně 8201 (6551?)...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, rozesít 60 vozů na 15 linek je nesmysl, tím nezajistíš nic. Nebo by se Ti chtělo čekat 29 minut v zimě na další svůj spoj? Mnohem lepší je pokrýt 5 linek tak, aby byl NP každý druhý. Je vidět, že jsi nikdy nemusel někam cestovat s pohybově omezenou osobou. V místech, kde byla garance na hromadě linek, ale bez časté pravidelnosti, jsem vždy raději volil IAD.

Milý Káem, co Ti vadí na 7090? A takové 7226,7227 Ti nevadí? A co když má nějaká T6 dvě nové sedačky v salónu, neměla by se jako atyp sešrotovat?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 10:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abs: Vůbec nic mi na nich nevadí do doby, než je bude chtít někdo uchovávat jako významný mezník ve flikování T3. Souhlas s Georgem, že T400 je důležitější.
Budoucnost patří bagrům!
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já žasnu......Káemovi se líbí pražské trolejbusy?!Co takhle nějaká trať v praze ....
Ale vážně každé vozidlo musí především vydělávat.Že se nacpe do muzea kdejakej atyp má sice důvod pro šotouše, ale pro normální lidi ne.70% obyvatel pomalu netuší že tramvaj má nějaký e.č., co je to za typ už ví taky asi 70% lidí ale že by někdo šel do nějakýho muzea prototypů očumovat stejný tramvaje který se lišej jen dveřma,nebo barvou, to má každej na Haagu.Apropos Škodovka (MB)sice má nějaký muzeum prototypů ale co jsem viděl fotky tak jsou natěsnaný vedle sebe v jedný hale.Vono auto a tramvaj je, co se týče zabraný plochy, dost velkej rozdíl.
Čili buďme vůbec rádi že muzeum je ,že v něm jsou poměrně dost kvalitní věci,že existujou lidi který ho podporujou a staraj se o exponáty tam umístěný, a že jsou lidi který maj snahu aby muzeum fungovalo i do budoucna.Co já se pamatuju tak starý vozy se deponovávaly ve vokovicích, jednou za čas byli vytlačeni z hal, a na blátivém dvorku se do nich lezlo.Zasvěcenci si možná pamatujou jakej boj byl kolem vyčlenění Střešovic na muzeum.To co je teď je sakra rozdíl a nemá smysl ho zaplácat kdejakym krámem kterej sice existoval ale jinak stál za prd.Prostě jak bylo výše řečeno stačí jedna nástěnka z fotkama a šmytec.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.93.179.170
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 13:05:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: 14T nemůžou na Barrandov?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 14:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To muzeum prototypů škodovky je moc pěkný. Doporučuju. Jak nejsem fanoušek IGK, tak tohle se mi líbilo. A přijel jsem tam tehdy žigulem s Ostravskou SPZ :-)

Káem, OK, beru. Ty si uvědom, že 6554, 7090, 7226+7227, 8200, 8205, 8600 byly všechno pokusné vozy - na každém se něco zkoušelo. Třeba na 7090 máš nové schody a tlačítka a asi tak dojezdí a pes po tom neštěkne. To samé bohužel 8200. Vůz 8205 bych viděl jinak, ten by těch laických 70 procent zaujal.

Mimochodem, kdo dnes ví, že se na nějakých T3 zkoušela v roce 1975 automatická spřáhla? Myslím, že to bylo 6210+6211... a taky to v muzeu nemáme. Nebo někokikakusová série T3 s komínkovým větráním? Kdo to dneska ví? Možná je v muzeu foto, ale spíš ne... A že měla v 90. letech 7265 vyklápěcí dveře? O tom také nová generace šotoušů neví a tak je to nepálí... spousta věcí holt zůstane jen na fotkách, té 8205 je veliká škoda, tu bych raději viděl ponechanou, té 8200 je už škoda míň a do T3SU s dodatečnými úpravami nerýpej
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 14:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co, nemělo se to zachovat do muzea?

Fotka je z nějaké knížky, autorovi se omlouvám, nevím, kdo to fotil ani jestli je to někde na webu, scanoval jsem to dost dávno a nezaznamenal jsem si zdroj
 
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 14:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu mimo tohle je to muzeum prototypů Škoda MB
http://auta5p.eu/katalog/skoda/skoda10.htm

http://auta5p.eu/katalog/skoda/skoda16.htm
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 15:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George: Trolejbusy se mi líběj. V muzeu.
Budoucnost patří bagrům!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 16:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad no toto - tak kilometry 8200 už nejdou zjistit, neb byla vypuštěna z počítače a pasport šel s vozem do ÚDu. jinak ono PÚ proběhlo po km jako u T3M, tzn. po 140-150.000.
jen pro zajímavost - v počítačových pasportech se ke dnešnímu dni objevil vůz 8118 s datem zařazení 1.2. a stav Strašnice
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 16:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jestli by se měli zachovávat i takový pokusy jako jsou 6554, 7090, 7226+7227, tak bych věděl o pár desítkách dalších odlišností počínaje od 8211 až po 9030...

Jenže tím by se v pohodě zaplnila i další a podstatně větší vozovna než jsou Střešovice...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 16:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

oprava 8118 je 9118. jinak 9112 a 9114 mají průkazy způsobilosti
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 18:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Dvoustováci s automatama, no to je hustý. Nemáš o tom nějaké podrobnější info ?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30057
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 18:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, rozesít 60 vozů na 15 linek je nesmysl, tím nezajistíš nic. Nebo by se Ti chtělo čekat 29 minut v zimě na další svůj spoj? Mnohem lepší je pokrýt 5 linek tak, aby byl NP každý druhý. Je vidět, že jsi nikdy nemusel někam cestovat s pohybově omezenou osobou. V místech, kde byla garance na hromadě linek, ale bez časté pravidelnosti, jsem vždy raději volil IAD.

A proč čekat 29 minut? Pokud někdo už má sníženou pohyblivost, tak si rád zjistí, kdy mu to jede, protože obvykle stejnak jinou možnost nemá.
Souhlasím, že nemusí být nízká podlaha na všech linkách, ale tramvaje spolu s busy by měly osbloužit nízkopodlažními spoji co možná největší část města, i za cenu delších intervalů mezi garantovanými spoji. Až bude na takový luxus dost peněz, nechť jezdí třeba pouze nízké podlahy.
Nebo proč vlastně by třeba na Bulovku neměla jezdit nízká podlaha ani jedna a třeba na Motol co pět minut?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 20:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude se s příchodem dalších 14T něco (T3(M)?) vyřazovat (prodávat, atd.) bez náhrady? (co, kdy?) Nebo je ve vozovnách dostatek místa na 60 souprav navíc proti dnešku?

Jinak od pondělí prý 5x14T v ulicích (3-1ks, 9-3ks, 26-1ks), viz http://www.ropid.cz/cz/jr.htm

(Příspěvek byl editován uživatelem Isidor.)
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 21:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokázal by mi někdo kdo má bližší zkušenosti se 14T vysvětlit proč 9111 chrastí jako kdyby mela všude řetězy?
Která součást vydává takový zvuky?
Budou takhle chrastit i 9112 a vejš?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 10:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Isidor: s každou T3R.P se vlastně vyřadí jedna T3, u obyčejných T3R.P se z ní použije techničák a pár tun oceli a u T3R.PV a T3R.PVN jen techničák.

S příchodem 14T se asi časem nějaké hodně zralé T3 / T3M prostě vyhodí a nenahradí novou skříní.

Slimman: Až o tom bude info, najdeš ho na www.prazsketramvaje.cz. Zkoušelo se to myslím pro produkci KT4 do NDR.

ad MZ: Motáš se v zažité kravině, že pohybově omezený člověk je kripl, který si musí zjišťovat, kdy mu jede spoj, který může použít. Podle mě mají pohybově omezení právo na MHD stejně jako chodící - tedy na systém, kde nemusíš předem zjišťovat JŘ a dohledávat se spojů, abys nebyl v pr***, když Ti jeden spoj ujede.

Stávající busy do toho netahej, tam už to funguje na mnoha linkách OK. Jsem zastáncem toho, že by měl být jeden systém MHD, v něm jasně označené linky, kde je ve špičce 50 a vice procent spojů NP. K tomu navíc linky bez garantované NP a speciální linky pro postižené (protože třeba k bezbariérovému domu na Hůrce je zbytečné nechávat zajíždět normální bus, i když třeba závlekem a-130 by to šlo)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 10:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přidám se k Midarovi: Proč nemůže 14T na Brrandov? Hlavně že byla v požadavcích 100%trakce.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 10:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť tam může
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 11:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: S garantovanými NP linkami souhlasím. Když se vhodně proloží NP kvalita s vysokopodlažní kvantitou, tak může vzniknout v dohledné době systém, který pokryje prakticky celou Prahu.

Třeba kombinace bezbariérové 147 (jen NP sóla po 15 minutách) s kapacitní 107 (jen VP kloubáky po 3 minutách ve špičce - dokud nějaké v Praze budou) může pokrýt potřebu na 5 i více let. Podobně třeba 217 a 143, našlo by se toho určitě víc.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace