K-report
 

Archiv do 23.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 23.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: no na 25 tedka jezdej kachny ...
http://foto.prazsketramvaje.cz/2007/leden/11012007/9072-01-vltavska.jpg
http://www.ropid.cz/zip/tram_np.zip
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 8: Hm hm. Jděte se podívat, jak vypadá osmička, když se vyvalí diváci z Divadla v Dlouhé, zvláště když přijede polonoční sólo. Jinak v ranní špičce ve Vysočanech dc bývá zaplněná (překvapivě) solidně. Ovšem kdybych stál před úkolem hledat úspory, napadla by mě sólizace osmičky taky. Jenže když může být v Kobylisích a Zenklově taková luxusní nabídka...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 19:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Dneska na téma plůtků přišla řeč na obědě s kolegou, který se zúčastňuje projednávání jakési mezinárodní normy pro automatické drážní provozy. Složení pracovní skupiny je ze všech koutů zeměkoule a právě sjednotit názor na ochranu před úmyslným nebo neúmyslným střetem vozidla s osobami bylo téměř nemožné.
Abych pravdu řekl, tak jsem si na vídeňských tramvajích ničeho nevšiml, to polské vypadá takto: http://www.metroweb.cz/zahranici/polsko/PICT0068.JPG .
Ona to nemusí být jen opilost nebo nepozornost, ale třeba indispozice. Toho jsem byl svědkem na NR, kdy důchodce dobíhal soupravu, která už odjížděla, zřejmě se mu zamotala hlava a spadl mezi vozy. I když strojvedoucí ihned zastavil, skončilo to špatně.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zařazení vozů KT na l. 25 je pikantní potkávačka před smyčkou BH s vozy T3.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 22:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak:
Ve Vídni to je řešeno trochu jednodušeji:
 
Když nevíš, logaritmuj!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8262
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 22:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což řeší pouze problém typu "Svojtka", ne problém typu "opilec", "stařecká závrať/mdloba" a podobně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 23:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na prazsketramvaje.cz je dost fotek z Polska a různých provedení téhož je tam taky dost. A to je země kde se rozhodně před blížícím se automobilem do příkopu skákat musí, nejlépe rovnou s autem. Mě to připadá že se k tomuto v té které zemi nebo městě přistoupilo po problémech nebo po nějakém průseru.
Taky mě napadlo jestli by to nešlo vyřešit elektronicky, kdy by to řidiče alespoň informovalo že má někoho mezi vozy.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 08:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam dotaz offtopic: Neměla už pár dní probíhat výluka busů na Palmovce? Zatím se tam jezdí normálně...ví o tom někdo něco?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 08:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsme trošku ve skluzu, ale dočkáš se, neboj
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Ale no tak. Kvůli jednomu divadlu nebudeme honit dvojčata celý večer do Vysočan a na BH. Ostatně, stačí že platí ten zákaz sól na tramvaje kolem ND (mimo 6) a to i večer - nebo je to už jen říše bájí?
MZ: No jak vidíš, v Praze je možný všechno. Hele, 14 Kč Vosmíkových-Jindř., to je stejně jen tak tak :-)
Milky: Jestli ale ona některá "ochranná" opatření nejsou nakonec kontraproduktivní. Po smrti dívky u výjezdu z tunelu na barr. se tam sice hlásí "pozor tramvaj", ale je otázkou , zdali by nebylo lepší dlouhodobě vychovávat lidi, že tramvaj nezastaví na místě, že mezi vozy se neleze, že na střechy vagónů pod trolejí se neleze, že ne po každé nehodě vyleze účastník bez poškození jako akční hrdina v TV, že se prostě MUSÍM rozhlédnout... že některé scény z filmů a počítačových her jsou jen triky....
A taky vychovávat architekty a kolaudační komise protože udělat přechod u ústí tunelu - to může jen vyštudovanej člověk.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Copak já,ale kámoš se už nemůže dočkat až se mu zhorší spojení z Proseka na Palmovku...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29487
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Aj na Václavák by mi to ještě vyšlo. :-)

Ale proč vlastně nejsou i jízdenky za 14 Kč přestupní? Alespoň v sedlech (víkendy + noci), kdy jsou stejnak dost často mizerné přípoje a intervaly k tomu by to snad šlo. Pak bych jel klidně i metrem, takto jednoznačně volím linku 24 (a směrem tam chodím radši pěšky, než mi to někdo zpoplatní :-O).

Platit pokutu (6 Kč) za to, že nejedu přímou tramvají, ale dobrovolně lezu do díry, to trochu odporuje přestupní filosofii.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 14:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vídni jsem na to čuměl zrovna předevčírem a je to plechovej terčík se škrtnutým blbem na dvou pružinách. To zabrání čistě jen úmyslnýmu proskočení což je zbytečné protože potrestání takového vola si zajistí tramvaj vlastní silou .

Zato regulérní mohutný plůtek býval v SSSR na trombelusech - scepkách = dva spřažené Tr9 na tyč. Ten plůtek by asi udržel ve stoje i opilce, spíš ale uchránil tu tyč (a kablík). Protože pokud by se tam někdo namotal tak mu nic nebránilo spadnout na příslušné straně plůtku pod kola....

Zas jednou po letechj si dovolím souhlasit s KMem a jeho filozofií "nešikovný maso musí pryč". Přemírou bezpečnostních prvků mizí pud sebezáchovy a nedejbože když pak chybí z jakéhokoli důvodu ten bezpečností prvek....
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8267
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V téhle souvislosti by mě zajímalo, jak to bylo s úrazy až do 8. května 1974 - tedy za časů s trvale otevřenými dveřmi. Též si myslím, že platí toto: " Přemírou bezpečnostních prvků mizí pud sebezáchovy a nedejbože když pak chybí z jakéhokoli důvodu ten bezpečností prvek...."
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolega naší včerejší diskuzi uzavřel slovy: "Přežít v civilizaci není žádná sranda"
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 19:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též si myslím, že platí toto: " Přemírou bezpečnostních prvků mizí pud sebezáchovy a nedejbože když pak chybí z jakéhokoli důvodu ten bezpečností prvek...."

Zcela jistě to platí, a to nejen v oblasti (bezpečnosti v) dopravě.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 23:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Přežít v civilizaci nebo v divočině nebude problém. Obojí má svá srozumitelná pravidla. Bohužel, my jsme ale někde uprostřed.

Á propos, diskutovat o bezpečnosti je třeba, hódně dlouze diskutovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: No lidi byli šikovnější a uměli naskakovat i vyskakovat za jízdy, myslím že mnozí by dneska řešili problém jestli vyskočit PO směru nebo PROTI směru jízdy, vidíme to když se někdo pokusí vyskočit z vlaku, obvykle skončí pod koly. No a pak ve vlečňácích byli průvodčí, kteří bděli, takže si lidi tolik nedovolili. A třeba taky se v tramvaji drželi sami od sebe, protože to staré tramvaje svou jízdou vyžadovaly a ne že si mysleli, že to ustojej, takže se držet uměli a udrželi se i na schůdcích a ne jako dneska, kdy vidíš babu s taškou v jedný ruce, mobilem v druhý a telefonuje, že ani neví kde je natož aby vnímala tyč a probere se až na zemi.
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 10:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Á propos, diskutovat o bezpečnosti je třeba, hódně dlouze diskutovat.
Tím se určitě nic nezkazí. Já jsem, jako mnozí předřečníci, spíš zastáncem že možná nebezpečí si musí lidé uvědomovat a nevytvářet zbytečné pastičky. Vždy než se k nějakému opatření přistoupí je potřeba důklaně analyzovat příčiny a to, zda opatření bude fungovat. V této souvislosti hledám článek, který jsem před časem četl ohledně zavedení dveří na nástupišti v metru v Paříži. Co si pamatuju, tak se pro to rozhodli když jim problém s neoprávněnými vstupy do kolejiště začal přerůstat přes hlavu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Viz. Paříž, metro tam má jezdit bez strojvedoucích, kvůli čemuž prý upravili nástupiště. Jezdí se už opravdu bez lidské obsluhy? U nás se tomu bude metro urputně bránit, typické jsou zevnitř "nestranné" názory typu: "u nás by to nešlo,..."; jsou opravdu Pražané o tolik neukázněnější než Pařížané? Ve skutečnosti je za tím obava ze ztráty, na DPP, nadstandardních pracovních podmínkek a finančního zabezpečení strojvedoucích.

Káem: To byly zlaté časy. Jako kluk jsem šíleně záviděl a obdivoval machry, co uměli za každých podmínek elegantně z tramvaje vyskočit, ale i naskočit. Byl jsem náležitě hrdý, když se mi je povedlo alespoň trochu napodobit. Bohužel se ale záhy objevily nové typy tramvají....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí pokud vím jedna nebo dvě linky. Ale ono to hlavně chce zgruntu nový systém a ne jen nějak upravovat systém stávající.
Ono by se z těch zlatých časů dalo vzít daleko víc....
Budoucnost patří bagrům!
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Paříži vím na 100% o jedné plně automatizované lince metra - vlaky bez strojvedoucích a skleněné stěny na hranách nástupišť. Je to linka 14 zvaná Meteor. Jestli jich je víc netuším, ale vždy se všude psalo pouze o této. Není ale vyloučeno, že se někde něco zmodernizuje. Stejně k tomu bude přirozený vývoj směřovat. Jinak jsem ale viděl prosklenou stěnu na hraně nástupiště i v Londýně na části Jubilee line, ale vlak tam byl se strojvedoucím. Takže stačí zajistit zastavení vlaku s požadovanou přesností a lze přebudovat i starý systém.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem ale viděl prosklenou stěnu na hraně nástupiště i v Londýně na části Jubilee line, ale vlak tam byl se strojvedoucím

Tam to má jednoduchý důvod - "prosklená část" (prosklená zeď mezi nástupištěm a kolejištěm, dveře se otevírají po zastavení vlaku a zavírají před odjezdem, přitom vzdálenost mezi dveřmi nástupiště a dveřmi vagonu je (odhadem) 5 cm) trati byla zprovozněna k mileniu.
Větší část Jubilee je ovšem trať z roku ??? a dokonce částečně i tratě mnohem starší, které původně patřily k úplně jiné lince). Takže pod jedním názvem jsou tratě z roku 1999, poloviny století a možná i předválečné, kde je ten fíra nutný.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 15:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu: Zastavení vlaku s požadovanou přesností asi nebude hlavní problém bezpilotního provozu. Obávám se, že je tam tolik odlišností, že to chce zcela nový systém, ne úpravu starého. Jakkoliv jsem laik... I pouhé přidání vozu do souprav pražského metra je neřešitelná věc, natož tohle.
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale no tak. Kvůli jednomu divadlu nebudeme honit dvojčata celý večer do Vysočan a na BH. Ostatně, stačí že platí ten zákaz sól na tramvaje kolem ND (mimo 6) a to i večer - nebo je to už jen říše bájí?
Ale jo, s tím už se kulturní milci musí smířit, že se jim nabídka nebude přizpůsobovat kvůli nárazové a časově neodhadnutelné poptávce. Zas tak tu osmu nechci bránit.
Z podobného soudku: Ve zmíněném Divadle v Dlouhé bohužel už mají statisticky podchycený vliv na míru návštěvnosti, když Revoluční je dlouhodobě zavřená a když zas chvilku ne. Propad je v prvním případě vždy "významný". Co neudělají tři tramvajové linky, i když metro je v dosahu... :-)))
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu, Káem:
Na Dejvické se uvažovalo o automatickém obratů vlaků. Jen se nevědělo jak zabezpečit ochranu před pádem cestujících do kolejiště. Byly navrženy snad dvě varianty - laserové paprsky a skleněné zábrany jako na lince 14 v Paříži. Laserové paprsky nebyly přijaty, protože by asi nesplnily účel a skleněné zábrany snad kvůli finanční náročnosti. Proto se od automatických obratů ustoupilo. To ovšem vyvrací teorie, že přesné zastavení vlaku na staré trase nelze.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3078
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to přesné zastavení vlaku - v (centi)metrech?
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:18:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Meteor zastavuje s úplnou přesností vždy proti posuvným dveřím na nástupišti, takže se +- o 5 čísel asi jedná.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Už jsem ten dokument našel. Je to překlad zadávacích podmínek pro dodávku dveřních stěn. Jako důvod je tam opravdu zabránění vstupu osob do kolejiště s následným přerušením provozu. Byl tam i počet těchto incidentů za rok, ale číslo si nepamatuju. Nevím kdo jim tam tak často leze, jestli písmomalíři? Ti naši už taky začínají způsobovat narušení provozu, ve většině případů je to i jejich záměr. Frantící tam kupodivu nepíšou že tím chtějí zabránit úrazu. Že by si cenili plynulosti provozu víc než života?
Stěny musely splňovat i podmínku montáže bez vyloučení stanice z provozu v přepravní výluce. Proto bylo vybráno modulární řešení, aby se stihla část stěny během výluky namontovat a odzkoušet. Soupravy byly doplněny nějakým zařízením, které strojvedoucímu umožňuje zastavit přesně u stěny. Asi jim přesnost PA135 nestačí i když nástupištní dveře jsou širší než vozové aby se pokryla tolerance zastavení.
O přípravě na bezobslužný provoz tam není nic. Pokud by to byla na něj příprava, nebudou do souprav dobastlovat nějakýho copilota a vymění celý ATC. Myslím že tam zatím bezobslužně jezdí jen Méteor a není mi známo že by chystali jinou linku.
Možná že tě to překvapí, ale už se zkouší jestli to v Praze půjde. Od automatického obratu na DE se neustoupilo. Realizace a přípravy pro zkušební provoz jsou v plném proudu. Pro detekce volnosti kolejiště bylo zvoleno vyhodnocování obrazové informace z kamer, které lze vidět z nástupiště nad 1.kolejí. Při vyhodnocení kritické situace dojde k zastavení vlaku prostřednictvím zabezpečovače. Uvidíme jak jsou naši cestující ukáznění. Pařížané zjevně bez stěn moc ukáznění nejsou ani v metru s obsluhou.
Nevím z čeho si vydedukoval že by se metro něčemu bránilo. To jsou jen utkvělé představy a těm je třeba se bránit.
Přesné zastavení se zvládá. LZA to zabodne tuším s přesností +-10cm, zadání bylo myslím +- 0,5m. Do toho se vejde i Matra. Samozřejmě že starou trasu automatizovat lze. Je to nejen o technologii, která to umožní, ale změně organizace takového provozu. Ale to už je mimo toto téma.
Káem: Jenže ty si chtěl přidat vůz bez jiných změn, které by to vyvolalo aby to mělo kýžený efekt - zvýšení kapacity. Ta diskuze tu určitě ještě je.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych se vrátil k tématu. Pokud je procházení mezi vozy problém a mělo by se udělat nějaké opatření, nestačilo by na rozdíl od Vídně cedulku přidělat napevno na jeden z vozů třeba na dvířka konektoru? Odpadly by šílený pružiny.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že by stačilo zveřejnit pár fotek těch co vlezli mezi vozy, roztahanejch na dvou km. Ono by to nějakou dobu působilo.
Automatické obracení 100 metrů tam a zpět není automatický provoz s lidma. To není jen technika, ale třeba i to, kdo a jak bude dirigovat paniku při zastavení v tunelu.
Budoucnost patří bagrům!
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaem: fotky se najdou...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 23:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "kdo a jak bude dirigovat paniku při zastavení v tunelu"; léta provozu ukázala velmi malou pravděpodobnost, že tato situace nastane. Pokud jsou soupravy ozvučeny, může podobné, velmi řídké situace, zvládat specialista z dispečinku.

Ale uvedu paralelu: Většina z nás cestovala letadlem. Před každým startem jsme absolvovali bezpečnostní instruktáž ohledně plovacích vest a dýchacích trubiček. Kolik cestujících se zachránilo při nouzovém přistání na mořskou hladinu nebo po pádu do moře? Přesto jsou letadla těmito prvky vybavena a instruují se cestující pro vyšší pocit bezpečnosti. A teď si to srovnejme s tím, že DPP nestojí za to něco udělat pro snížení rizika vstupu mezi soupravy, i když se podobné nehody periodicky opakují.

Teď jsou automaticky naváděny k nástupišti nejen soupravy metra, ale už i autobusy, kdy manévr zajetí k okraji vozovky s nástupištěm přebírá v určité fázi autopilot (opět Francie).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 08:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před každým startem jsme absolvovali bezpečnostní instruktáž ... DPP nestojí za to něco udělat pro snížení rizika

Dopravnímu podniku by to za to stálo, kdyby ho k tomu někdo/něco (zákon) nutil. Ty letecké společnosti taky bezpečnostně neinstruují a nemají eroplány vybavené nouzovými východy, skluzavkami, kyslíkem atd. ze své lásky k zákazníkovi - ale protože je k tomu nutí předpisy a jejich dodržování někdo kontroluje.

dirigovat paniku při zastavení v tunelu ... zvládat specialista z dispečinku
Při "jen tak" zastavení (bez nutnosti evakuace) to asi někdo z dispečinku zvládne. Ovšem v případě skutečného průšvihu je nutno jednat na místě.
Docela by mne zajímalo, jak vlastně tohle mají zajištěné ve Francii, kde
1. rychlodrah bez obsluhy ve vlaku mají poměrně dost (kromě pařížské 14 i plnohodnotnou linku metra v Lyonu + kupu mini-meter)
2. průšvihů z rasistických, kriminálních a teroristických důvodů měli za poslední léta dost
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 11:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: "průšvihů z rasistických, kriminálních a teroristických důvodů měli za poslední léta dost"; co s tím má společného automatizované metro? Jak by tyto záležitosti řešil za jízdy v tunelu strojvedoucí?
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 11:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V úterý dávají na ČT1 dokumenty o leteckých haváriích. I když se takové dokumenty musí brát s rezervou, zejména ty vysílané v prime-time, tak alespoň ilustrují že přístup leteckých společností, výrobců letadel a mnohdy i orgánů dost silně zohledňuje ekonomické dopady každého opatření.
Opatření pro případ evakuace z tunelu jsou technicko - organizační. Je to jak hlasová komunikace dispečink - vůz, přenos záběrů z kamer, zajištění dálkově nouzových obsluh klíčových celků soupravy - vše provedeno prostředky které umožňují co nejvyšší spolehlivost, bezpečnost a zaručení funkčnosti, tak i opatření pro "samoevakuaci". Mezi organizační patří třeba přítomnost "provozních přicmrndávačů" (jak je nazval jeden z kolegů), kteří jsou schopni s vlakem nouzově odjet, evakuovat vlak a stanici, spustit zastavené eskalátory atd. k tomu navíc třeba informovat cestující aj. Nahradí staniční a jízdní personál. Nevím jak Francouzské automatiky, ale Kodaňská přicmrndávače má.
Káem: Bezobslužný obrat není určitě bezobslužným provozem s cestujícícmi (u nás to myslím ani neumožňuje legislativa), ale tak jak se bude realizovat na DE, má k tomuto o kousek blíž než třeba bezobslužný obrat ve Vídni a lze na tom alespoň získat zkušenosti pro případ, že by se to mělo rozšířit. Kdyby se nezmrvila soutěž na zabezpečovač na B, tak se dnes již na B instaluje systém, který by bezobslužný provoz umožnil.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 20:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže trochu nazpátek k tématu. Dle stránek "Pražské tramvaje" májí být pro vůz T3R.PV použity papíry z vozu 8200. zajímalo by mě co bude s původním vozem tedy prototypem modernizace? Bude se vyrábět další pomnik nebo se vůz podaří bez papírů někde schovat?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 06:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Obdivuji tvou jistotu, že paniku zvládne anonymní hlas z dispečinku zejména vezmeme-li v úvahu, jak úspěšně promlouvá hlas z dispečinku v daleko jednodušších případech výluk ke kaštanům v tramvaji. Nakonec stejně vstaneš a zařveš to hlasem silným do salonu :-) Horováním pro automatický provoz si ale vlastně řežeš i větev sám pod sebou :-)
Na automatický provoz musí dozrát nejen technika, ale i lidi a společnost jako celek.
Dandy: Mám pocit, že 8200 i 8205 zmizí v propadlišti Kovošrotu (a laminátošrotu) bez náhrady.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 10:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jak dlouho by asi trvalo strojvedoucímu metra, než by prošel v krizové situaci celý vlak?
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 11:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno jsem si vzpomněl že jsem kdysi v Kontaktu četl článek jak byla v pradávných dobách vynalezena jakási ochrana proti přejetí osoby povalené tramvají. Nechce se mi to hledat, ale v souvislostí s tím co tu probíráme se chci zeptat jestli to mají i dnešní tramvaje, pokud ano jak to funguje, jakou má člověk šanci na přežití a zda je to v činnosti i u druhého vozu, pokud ano, jak je možné že tramvaj rozmázne člověka spadnoucího mezi vozy tak, jak je vidět na fotkách. Nebo spadl mimo tuto ochranu?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 11:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouho by asi trvalo strojvedoucímu metra, než by prošel v krizové situaci celý vlak?

Patnáct minut.
Je to možná extrémní zkušenost, ale onoho tragického dne "sedm-sedm" jeden ze strojvedoucích nejprve zajistil evakuaci vlaku a teprve potom nahlásil na dispečink, co se stalo. A teprve o 2 nebo 3 dny později, při zkoumání všech dostupných materiálů, se z jednoho mobilo-videovému záznamu zjistilo, že k teroristickému výbuchu v této soupravě nedošlo v čase uváděném dispečinkem, ale v +- stejné chvíli jako v ostatních dvou vlacích.
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 13:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 DRAK:
Není ta pradávná ochrana toto odkaz?
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 13:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak:
U "nových" tramvají v Praze již nic takového nemáme. Před prvním podvozkem je jen jakýsi pryžový "pluh", který ovšem v sobě neukrývá žádnou takovou funkci.
Když nevíš, logaritmuj!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 13:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Markýz: To je ono.
Je pravda, že vina je částečně v obecenstvu, částečně pak i v nedokonalých přístrojích ochranných, jimiž je předek vozu vyzbrojen.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 17:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Věř že živý rozhodný energický člověk zmůže i příkladem víc než neosobní automat. Ono nemusí dojít k výbuchu, ono se prostě jen může zasatvit v tunelu. Když tam bude někdo od dopravce, hned získají kaštani pocit, že je v tom dopravce nenechal. Bude-li tam jen automat, určitě se najde nějakej chytrej vůdčí typ, kterej řekne - neposlouchejte to, a udělejte co říkám já. Uvidíme po první nehodě Meteoru. ostatně, ani DLR nejezdí bez průvodčího, nebo jo?
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nepochybně přítomnost znalého, zdatného a schopného člověka v centru dění je nenahraditelná.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 23:07:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulihrášek> Ale ten pryžový pruh, jak tomu říkáš je ještě na dřevěném "hrablu", v úhlu ke směru vozidla nastaveném tak, aby případně spadnuvšího člověka odkutálelo. Teda aspoň takový to má účel. O funkčnosti se jistě dá debatovat. Jen tak mimochodem, Je to zavěšeno na svislých "kloubech" s pružinama, takže při setkání s dost vysokou překážkou, kterou lidské tělo jistě je, se dostane ještě níž, než je normálně. Imho.. ne pronic zanic se tomu "hrablu" říká "ochrana".
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 09:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Pokud vím tak DLR nejezdí s řidičem, ale s doprovodem ano.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 10:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No prostě kvalifikovaný pracovník dopravce přítomen je. Umí nouzově dojet do nejbližší stanice (to jsem viděl, ale je to dááááávno, proto jsem nevěděl, jestli se něco s prodlužováním systému nezměnilo) A to je myslím podstatný.
Budoucnost patří bagrům!
A.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:03:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potřebuji chytit vlak v 5.01 z hlavního nádraží. Chtěl bych jet ve 4.23 z Červenýho Vrchu linkou 51 na Strossmayerák-příjezd 4.40(tam končí a jede asi rovně na Vltavskou a do Hloubětína do vozovny), a dále ve 4.47 metrem z Vltavský na Hlavní nádraží-příjezd 4.51. Jak jezdí tyto spoje ? Chytnu ten vlak v 5.01 ?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatahující 51 jsem zažil o minutku až dvě předjetou. Metpo jezdí tak, jak má, ale je ošklivé.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o.t.: metpo nemá být hezké, ale má jezdit tak jak má. Což Apcolyt potverdil. end o.t.
Jo takhle se dá Dvořák stihnout.
Budoucnost patří bagrům!
Rypal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, Martin: co to je DLR?
Nemělo to bý KLDR?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rypal:
Docklands Ligh Railway
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad météor: výhledově se počítá s plnou automatizací linky 1 (tuším la défense - champs d'el. - ??).
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zejtra vyráží další poršetra. Poveze jí poprvé a asi naposledy dvojče lokomotiv 740. Tak to někdo !
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdy vyrazí taky nějaká pršutra do ulic?
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 08:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, Milky:

Kodanske metro take jezdi bez strojvedoucich. Ono vlastne ani nema kabinu. Za to v kazde souprave jezdi steward(ka), ktery(a) dokazde koordinovat pripadnou evakuaci nebo nouzove dojet do nejblizsi stanice. Navic chrani soupravu pred ruznymi nepriznivymi vlivy jako jsou bezdomovci a vandalove.
:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 08:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Jo, děkuji za potvrzení, že bez živejch lidí to nejde.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 10:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bez živejch lidí to nejde

No, ve Francii to jde - aspoň ani v Lyonu (klasické těžké metro) ani v Lille (VAL) jsem žádného člověka v uniformě ve vlaku neviděl. Takže proto mne zajímá, jak to mají organizačně obslouženo v případě mimořádnosti (protože Lille bylo dokonce před 1,5 rokem jedním z center rasových nepokojů).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace