K-report
 

Archiv do 17.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 00:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem 3 linky do Ďáblic: Žijeme v postmoderní době obrovské diferenciace vědy a když takový politik potřebuje prosadit nějaké stanovisko, konzultuje danou otázku (3 linky do Ďáblic) hned s několika expertními skupinami (nejlépe s takovými, které mají naprosto protichůdné úhly pohledu) a pak se rozhodne s "klidným" svědomím podle svého .
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 00:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče včerejší smrtelné nehody v Řepích, docela se divím, že je jich tak málo. Několikrát jsem o tom psal, že nástupní ostrůvky jsou neosvětlené a řidič v noci, tím spíše ještě za špatných povětrnostních podmínek a za současného oslňování souběžně jedoucí automobilovou dopravou, nemá přehled o situaci podél soupravy. Maximálně co vidí, je změť matoucích stínů, kdy jen odhaduje skutečnou situaci na zastávce. Předpisem doporučované vystoupení, kontrola a opětné nastoupení řidiče do kabiny nic neřeší, protože by tento úkon mohl na zastávce opakovat do nekonečna a nikdy z ní neodjet. Nemyslím si, že řešení tohoto nepříjemného problému je až tak složité (i když u nás nikdy nevíte, že ). Určitě by pomohlo řádné osvětlení zastávek, další možností je i osvětlení celého prostoru bočními světly právě stanicující tramvaje. Kolika takových zbytečných tragédií budeme muset být ještě svědky...
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 00:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím osvětlením zastávek se dá jen souhlasit ... Člověk čeká na tramvaj na zastávce ve tmě a bojí se, aby ho někdo nepřepadl ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 06:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ale neblbni. Argumentovat tím, že za 100 let něco někam možná a že by se to mohlo hodit, a proto budeme jezdit furt postaru je volovina. Busy se mění podle potřeby.
Vratislav: Jistě. Kolik lidí jede z úseku Ď.-K. do těch zastávek co jmenuješ? 2? 3? Nebude lacinější aby si přestoupili?
Absolut: Ano, a je to špatně.

Obecně: DP a město se chová, jako kdyby bylo peněz na MHD dost a přitom všichni vidí, že není. zeptejte se řidičů, techniků ale i kaštanů, co čekají léta na nějaký posílení.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 06:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky1: to je bohužel pravda. Stále vzpomínám na to čtení, jak vznikala síť překryvných linek.
Milky2: Určitě je nějaká norma na osvětlení nástupišť VHD. Ale pokud vím, tak ten člověk opět vlezl mezi vozy. Tak tam by pomohlo jedině, že by spřáhlo bylo pod napětím...
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

177/95 intenzity narozdíl od metra nestanoví. Je ale možné že to v nějaké normě bude.
Poláci mají proti prolejzačům mezi vozy a padajícím opilcům plůtky. Je to ošklivé ale asi to pomáhá. Možná s tím mají větší problémy než my.
Vnější osvětlení prostoru u dveří se na autobusy montuje už nějaký čas.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na bezpečnost lidí si u nás moc nepotrpíme. Opatření ke znemožnění vstupu mezi soupravy nebyla za totáče ani teď nikdy učiněna. Vzpomínám si dobře, že u prvorepublikových souprav byly "plůtky" mezi vozy bránící prolézání, nebo si to mylně spojuji se železnicí?
Tato rizika u moderních tramvají (14T i KT) nejsou, malá pravděpodobnost je i, vzhledem k moderní konstrukci dveří, přivření cestujícího. Ale neosvětlené tramvajové ostrůvky jsou velmi nebezpečné pro okolní automobilovou dopravu, tím i čekající lidi. O normě na osvětlení bych pochyboval: nachází-li se pod lampou veřejného osvětlení, tak to jakž, takž jde, ale v úsecích mezi veřejným osvětlením není nic vidět. Pro automobilisty je obzvlášť nebezpečná neosvětlená hrana nástupních ostrůvků. (Hraní si na vlastním písečku, nezájem co se děje o kousek vedle, arogance, lhostejnost; docela mi to koresponduje s hodnocením Prahy cizinci, jako špinavého a nevstřícného města.)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na bezpečnost lidí si u nás moc nepotrpíme.
Na druhou stranu je každý svého štěstí strojvůdce.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo strůjcem zhouby druhého.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dodám, že úcta k lidskému životu není u nás nijak vysoká. V tom se řadíme stále na východ, v materiální oblasti bychom se ale rádi cítili "zápaďáky". Neuvědomujeme si, že jedno od druhého nelze oddělit.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 12:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: No dobře, ale pak je tramvaj do Ďáblic na zrušení.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 13:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen k cizímu, tak i k vlastnímu což je na silnicích vidět každý den. Že by evoluce odsouvala pud sebezáchovy do pozadí?
Nejsem si jist jestli to bude na tom vysněném západě lepší. Např. ty plůtky jsem nikde jinde než v Polsku neviděl, ale nejde jen o plůtky.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8240
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 19:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. ty plůtky jsem nikde jinde než v Polsku neviděl, ale nejde jen o plůtky.

Já např. v newyorském metru. A mám dojem, že i pražské sovětské vozy mají na čelech háčky, umožňující zavěšení nějakých řetízků nebo lanek (bezpochyby dle americké inspirace).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 20:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky- to byly spíš zábradlí na přechodových můstcích - u vozů 020 dodnes. Jo, řetízky někde jsou u metra, zahrádky mezi tramvajema taky. Jenže blbec a někdo kdo tam vlézt chce tam prostě vleze. Osobně si myslím , že člověk co vleze mezi vozy tramvaje si maximálně zaslouží tu tuším Darwinovu cenu za vylepšení genofondu lidstva, když sám sebe zprovodil ze světa...
LV: ty máš furt pocit, že je všechno černý nebo bílý. Ne, jedno sólo a jedno dvojče by bylo akorát.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Kvůli jednomu sólu a jednomu dvojčeti nemá smysl udržovat tak dlouhou trať.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 22:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsi demagog, LV. Kvůli jednomu sólu a jednomu dvojčeti by možná už stálo za to tu trať i postavit. Kvůli jednomu sólu určitě ne (Radlice). Krom toho je výrazný rozdíl postavit a udržovat, když už tam je. Znovu opakuji, že to vidíš černobíle. Stojí za to udržovat trať kvůli jednomu dvojčeti (všechno od Florence na Lehovec).
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 13:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase trošku šotoušovin. Na severu bych to viděl takhle:
10,24 zkrátit na Březiněveskou
15 Bílá Hora-Sídl.Ďáblice
25 Vypich-Palmovka
Do Ďáblic by tedy bylo dvojče a sólo (15+17),k vozovně Ko by zbyla 14, a zároveň prohazuju 15 a 25 na opačnym konci Prahy, páč na Bílou Horu dvojče a sólo bohatě stačí.
Tak, a hurá do mně, kritizujte...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 13:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plůtky mezi vozy tramvají mají i ve Vídni - opatřené nepřehlédnutelnou visačkou s piktogramem zákazu vstupu. Takže bych to neházel na vyspělost národa, ale spíš na vyspělost podniku (a nebo se jim tam kdysi dávno "něco" stalo a od té doby to prostě mají.)
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 14:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nedá se na absenci plůtků u nás aplikovat zase ten známej paragraf, že "nikdy se to tak nedělalo"...?
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 14:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Není co kritizovat, tyhle náměty jdou podle mě správným směrem. Já budu šotoušsky spokojenej a postačí mi, když ze sidliště zmizí 24 (10 nééé! ), která by se točila už na Kobylisích, a když v Zenklově zůstanou "2 a půl linky", samozřejmě s takovým prokladem, aby to sbírala hlavně ta dvacet čtyřka.
Vše samozřejmě vyřeší a logičtější stav nastane až při výluce Libeňského mostu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 14:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se, zdánlivě je to off topic, mělo by to patřit do Brna (ale tam to všichni vědí :-)) a tady o podobných problémech diskutujeme.
CHVÁLÍM JM kraj ZA ODVAHU a sytémový přístup (poněkolikáté už Brno)
Z ČTK
Lidé z jedenáctitisícových Boskovic, druhého největšího města na Blanensku, přijdou od března o přímý autobusový spoj do Brna. Kraj zavádí v regionu integrovaný dopravní systém, který je nastaven tak, že lidé cestující z Boskovic do Brna autobusem budou muset po 16 kilometrech jízdy v Černé Hoře vystoupit, tam počkat na jiný autobus a teprve pak pokračovat, informovala novináře místostarostka Jaromíra Vítková. Podle firmy Kordis, která integrovanou dopravu v Jihomoravském kraji zavádí, mají lidé cestovat vlakem.
Boskovická radnice má podle místostarostky od lidí bouřlivé nesouhlasné ohlasy. Tvrdí, že náměstí v Černé Hoře není jako přestupní terminál upraveno, je tam jen malý přístřešek, kde budou muset až deset minut čekat na autobus, který do Brna jede z Olešnicka.
Změna podle místostarostky způsobí, že studentů i pracujících využívajících veřejnou dopravou ubude. "Budou se domlouvat a po třech či čtyřech jezdit do Brna osobními auty," uvedla. Radnice se nyní bude snažit lidem vyjednat alespoň několik spojů, které by denně do Brna jezdily bez přestupu.
Ředitel firmy Kordis Jaromír Holec ale takovou dohodu vylučuje, podle něj je rozhodnutí týkající se autobusů z Boskovic do Brna definitivní. "Za hlavní spojnici Brna a Boskovic považujeme železnici," řekl ČTK. Například v ranní špičce podle něj bude lidem ze severní části kraje každou půlhodinu jezdit do Brna rychlík či spěšný vlak a Kordis s ministerstvem dopravy dojednal, že i v rychlících budou průvodčí uznávat jízdenky integrované dopravy. Pro Boskovické bude cestování vlakem znamenat, že jako dosud dojedou z města po jednokolejné trati do Skalice nad Svitavou a tam do vlaku na Brno přestoupí.
Kraj chce od března přimět k cestování po železnici také obyvatele asi tří čtvrtin Boskovic, kteří to na tamní vlakovou zastávku mají daleko. "Ty do Skalice na nádraží přiveze autobus," uvedl Holec. Dodal, že při jízdě spěšným vlakem budou lidé v Brně asi o čtvrt hodiny rychleji, než kdyby cestovali autobusem po přetížené silnici I/43.
lce snm
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 16:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: To nedá, ono se to tak totiž dělalo, ovšem zavádět to znova a implantovat tuhle obludnost i třeba na vozy T6 mi přijde jako silná zvrácenost už jenom proto, že pokud se bude někdo zoufale snažit spáchat sebevraždu, udělá to i přes plůtek...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 16:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: A nedá se na absenci plůtků u nás aplikovat zase ten známej paragraf, že "nikdy se to tak nedělalo"...?
Demon3: ono se to tak totiž dělalo, ovšem zavádět to znova ...


A to prosím kdy? Tedy - pokud se bavíme o Praze nebo některém jiném československém městě.

... snažit spáchat sebevraždu, udělá to i přes plůtek
Pokud pamatuji podobné případy, nebyly to nikdy sebevraždy ba ani kriminální činy, ale podnapilec, který "vstoupil do vozovky za rozjíždějící se tramvají"
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomalu nám začínají mizet trolejové konakty, tedy spíše začnou, zatím budou některé vypínány a ke konci března budou svěšeny.
15.1. měly být odpojeny konakty: Červený Vrch, Průběžná (všechny směry). A na výhybkách do smyčky Dvorce by měl být zrušen přijímač radiového signálu.
Bude následovat kontakt výhybky do Nádraží Braník a pak celé křižovatky dolní Palmovka a Štrossmayerovo náměstí.

A v nejbližších týdnech by se mělo zkoušet výzvové návěstidlo v Trojské dolněné o funkci, která bude informovat řidiče o blížícím se konci signálu volno. Že by? Konečně?
Když nevíš, logaritmuj!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 22:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: S vaším návrhem se dá víc než souhlasit, možná bych si s tím ještě trochu pohrál a přehodil konečné 8 a 24 (Vysočany/Kobylisy) a na 8 nasadil sóla. Na Podbabě sólo stačí, na Letné přibyl 1 vagón 25, takže může zmizet 1 vagón 8; na Nám. Rep. a v Karlíně sólo 8 vystačí; v Zenklově by byla 2 sóla (8 a 15) a jedna souprava (10), čili interval by tam byl slušný a zmenšila by se nadbytečná kapacita vozů, co je tam dnes.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 23:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, já pouze řeším, zda by se nenašel způsob, jak tu trať využít. A vychází mi, že by se tamtudy dalo oboustranně (na Ládví a na Výstaviště) obsloužit tramvají TESCO a sídl. Letňany. Autobusy z Čakovic via Výstaviště (158, 166 atd., atp.) by jezdily přes staré Letňany.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 23:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:Už když při zprovoznění Barrandova přišla Podbaba o dvacítku, tak obyvatelé kolem tratě naříkali na zhoršené spojení - i nějaký ten článeček v tisku se objevil. Nevím, jak by vydýchali další úbytek.

Objektivně vzato ale zrovna na Podbabě má tramvaj význam jen pro okolí zastávky Lotyšská, protože z Podbaby na Dejvickou lze jet autobusy ze Suchdola.
Vlastně bych se nedivil, kdyby nějaký nadšený optimalizátor chtěl trať zbavit provozu úplně. Dokud nebude prodloužení směr Suchdol, tak její hlavní přínos vidím leda v možnosti ukončení linek při mimořádkách na Evropské nebo Svatovítské.

Sóloprovoz na d8 by byl pro veřejnost přijatelný, kdyby na ni vypravovala vozovna Vokovice své budoucí wany - pak by se dala úspora vozokm naopak šikovně prezentovat jako zlepšení služby na lince, která přiváží seniory k nemocnici na Bulovce a poliklinice v Revoluční, takže váš návrh má něco do sebe.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 07:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:Díky za uznání.
Každopádně d-8 bych asi nesólizoval. Pravda, na Podbabě nebo v Karlíně by sólo stačilo, ale přes Letnou je myslim momentálně jeden vůz navíc dobrá věc, páč tam tramvaje jezděj hodně plný, a v Zenklově už mi dvě sóla a jedna souprava přijdou málo-aspoň ve špičkách tamtudy jezdí dost lidí, takže nevim nevim jesli by se to odvezlo.
LV: To prodloužení z Ďáblic do Letňan by se mi líbilo. Trati by to pomohlo, a obsluze Letňan velice pravděpodobně taky. Souhlas.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 08:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To prodloužení z Ďáblic do Letňan by se mi líbilo. Trati by to pomohlo, a obsluze Letňan velice pravděpodobně taky. Souhlas.

To právě nepůjde. Degradovalo by to zakroucené metro končící u syslů. Čakovická radnice by ráda (a ono je to logický) přímou linku na Ládví. Letňanští a vůbec davy mířící do OCL zas prskají nad kvalitou spojení taky z Ládví (zvláště víkend je děsný). Samozřejmě nic přímého se zavádět nebude...
Ale byla by to paráda řešit Letňany tramvají dle myšlenky LV, na významu by okamžitě získala i trať ve Střelničné. Připojuju se k šotozasnění...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 08:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Nesmysl. Tak metro do polí ti vadí a TT tamtéž nikoliv?
Jiří t: Souhlas.
218: Výborně. Ještě větší souhlas.
Markýz: TT do Podbaby má význam jen aby bylo kde obrátit tramvaje. Do oblasti Lotyšské se chodilo odjakživa pěšky, i když tam jezdila 18 a 7.
Poznámka: V dnešních LN článek o nočních busech na Košík (nebudou) a je tam zmíněn K-r a šotouši. :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jo,ten článek v LN má na svědomí můj kamarád. Pánové, máme v rukách zbraň-média
Tracy: Asi máte bohužel pravdu, TT do Letňan by byla opravdu degradací zakroucenýho metra a dobrym spojením, proto o ní mužeme uvažovat jedině my v našich šotopředstavách.
Káem: Ona ta TT by ale pole jenom projela a končila by na sídlišti, zatimco metro bude končit uprostřed pole daleko od sídliště a veškerý civilizace vůbec.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t: Jistě média jsou účinnější než finanční postih :-)
Ono to sídliště a ostatní stavby k tomu metru dojdou. Nemůže li Mohamed k hoře...
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo,ale ty paneláky se předpokládám nebudou stěhovat jako kdysi mosteckej kostel, žejo? Možná že časem u metra nějaká zástavba taky vyroste, ale lidi co to maj na metro daleko to budou mít stejně daleko pořád...
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 11:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastně taky k tématu...od 1.2. bude výrazně posilena linka OCL z Ládví. Třeba se té tramvaje také dočkáme :-)))
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 11:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro v polích má svá plus - podpoří rozvoj výstavních hangárů situovaných v polích a umožní majitelům oněch polí, aby je po vyjmutí z orné půdy slušně zpeněžili. Kdo ví, jestli tam nemá záhumenek někdo z magistrátu :o)

Pro obyvatele Letňan a pro návštěvníky OCL je ale metro k ničemu, když ke vzdálenějšímu okraji sídliště to budou od metra dobré dva kilometry - to už snad ani není docházková vzdálenost.

Tramvaj by se tu uživila - kdo ví, kdyby OCL projevilo zájem a podílelo se na stavbě, třeba by to nebyla taková utopie.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Markýz:

Není nutné, aby měl pozemky někdo z magistrátu, stačí, když se podělí, ale měl by se všemi, aby mu tam pak naschvál nenašli sysla, když jsou naštvaní, že chtěli taky.

Mám takový pocit, jestli tam náhodou pozemky nevlastní mj. jistý člověk, který je tuším t.č. nejbohatším Čechem.

To, že se to časem zastaví bych nepochyboval, ale trochu se obávám úrovně urbanistického řešení. Aby to nedopadlo jako Černý Most/Zličín, neutěšená to končina. :-(
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj by se tu uživila - kdo ví, kdyby OCL projevilo zájem a podílelo se na stavbě, třeba by to nebyla taková utopie.

Bylo nebylo, už dávno investor onoho hyper-super nebo snad Tesco samotné nabídlo pomocnou ruku a dobrodějně vysypalo něco z kasičky na rozvoj oblasti. Možná i díky tomu stojí v Letňanech třeba ten bazén na čvachtání nebo zimní stadionek na klouzání. Tehdy s příslibem, že se město zasadí o pořádnou dopravní obsluhu oblasti v podobě přímého pokračování metra z Ládví, protože velké obchodně-společenské centrum a i ti obyčejní lidé z letňanského sídliště si jej zaslouží. Tu najednou však nad Letňany potemnělo slunce, zastínil jej jiný a silnější drak Korupčňák...
Možná to bylo jinak, já jen co zlidovělo a stalo se oblíbenou zkazkou pro malé syslíky z letňanského pole.
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 TracyPěkná pohádka - ale pohádky mívají dobrý konec.
Takže za deset let to třeba bude tak, že metra na trase C končí z úsporných důvodů ve stanici Prosek a do Letňan jezdí jen v čase konání veletrhů.
Plebs a nákupčí jezdí za zábavou tramvajovým napaječem z Ládví a syslové si spokojeně budou tunelovat kolem tunelu metra.

Nebo taky tak, že syslům se nad jejich tunely postaví olympijský stadion a radní se budou plácat po ramenou, jak dobře tam to metro před 10 lety dotáhli.
A nakonec se postaví i ta tramvaj, protože čím dražší stavba, tím víc se na tom trhne do kapes.


Někde jsem četl, že stanice Letňany je tak daleko kvůli tomu, aby se tam vešel oblouk od druhé stanice na Proseku, s níž se dříve neplánovalo.
Je to skutečně ten důvod?

http://www.metroweb.cz/metro/ivc2/Tunel40.jpg

Z tohoto obrázku se mi to totiž nezdá, metro se klidně mohlo točit dál k sídlišti přes areál provizorního výstaviště. To vypadá, že o obsluhu stávajícího sídliště v první řadě rozhodně nešlo.
Optimista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.19.66.223
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:50:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by uz skoro mohla byt smycka, od Ladvi pres Prosek, Letnany, OCL a Ladvi...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Pravda, je to nesmysl. Ještě by pak někoho mohlo napadnout, že by tratí do Letňan získala na významu případná trať do Bohnic, protože obě dohromady by umožnily na severu zrušit 177 + 186. Takže radši ne, na 177 mi nikdo sahat nebude :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: 177 ti stejně zrušej bez náhrady.
Proč by OCL dopravovalo plebs za 48 Kč/km , když tak může činit za 30? A krom toho, rozhodující zákazníci stejně přijíždějí IAD.
Jiří T: Ale tak by to zas měli daleko ti, co to budou mít blízko k metru Letňany, to si nevybereš.
Jakákoliv hala na tzv "zemědělské" půdě přinese státu na daních víc, než jakákoliv plodina. Od dob směnitelnosti koruny a otevření hranic u nás není zapotřebí nějaká zemědělská půda. Průmysl se stěhuje za levnějšími náklady, nechápu, proč to nedělá i zemědělství.
Budoucnost patří bagrům!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Že by v tom měla prsty (úděsná) zemědělská politika (nejen) EU?
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by strategické suroviny?

P.S.: 177 je věčná :-)
(tu maximálně někdo prodlouží až na Nové Dvory a do Modřan :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 00:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podbaba:
Já myslím, že prohození 20+25 za 8 na Podbabě prospělo, řekl bych, že 8 jezdí víc lidí, než předtím 20+25 dohromady. Každopádně pořád by to ale sólo odvezlo (ve špičce max. st. 3-4). Zrealizoval bych ale prodloužení k Nádr. Podbaba (samozřejmě, že ho SŽDC musí nejdřív postavit) a potom zavést jako doplněk sólo napaječ Podbaba-ČV. Linky jako 116,160 a 355 potom ukončit na Nádr. Podbaba, ev. převést přes Zelenou na HR (131 by posílení v tomhle úseku taky nemuselo uškodit).

Zemědělství:
Potraviny můžem kupovat z Francie, snad tam nějaké vyrábí, když na to dostávají tolik peněz.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 02:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Linky jako 116,160 a 355 potom ukončit na Nádr. Podbaba"

Vyloučeno. Základní kánon zní: Odevšad přímé spojení na metro (třeba přes Pardubice, to už je jedno).
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 07:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nojo,jenomže ty lidi co to budou mít v Letňanech blízko na metro tam zatim nejsou, maximálně syslové, zatimco opodál to sídliště kde lidi jsou už stojí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 08:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EU se bojí vylidnění venkova a nepokojů lidí, kteří jsou tzv. "spjati" s půdou a proto jim cpe peníze horem dolem. Zaplatit jim dvakrát do roka posekání pozemků a cestu do fabriky v okresním městě by vyšlo lacinějš. Jenže zemědělci si odvykli dělat od-do. Nepřímo tak způsobují hladomor v rozvojových zemích. Sorry za off topic, ale vždycky mě nadzvednou řeči o "vzácné" zemědělské půdě.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 12:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Zapomněl jsem na jedno ze základních lidských práv ("Každý obyvatel Prahy má právo na přímé spojení k metru"). Nedá se nic dělat, budeme muset prohlásit ML1 za linku metra, ostatně všem linkám "S-Bahnu" by se mohlo říkat třeba "metrovlaky" a bude.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 12:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To pravidlo bych modifikoval, říkejme tomu Káemův dodatek. Zněl by : ..." ale ne dál".
V případě potřeby bych zákon modifikoval dále, říkejme tomu Káemův druhý dodatek, a zákon by zněl ..."ke kolejové dopravě, ale ne dál."
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 12:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, pozor na špatnej výklad tvých dodatků. Aby pak někdo nechtěl spojení odevšad ke všem linkám tramvají
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 14:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad sólizace d-8 - nevím, jestli osmičkou jezdíte, ale sóla na této lince podle mě naprosto nepřipadají v úvahu. zejména ne na náměstí republiky, které by naopak potřebovalo o 0,5 linky posílit. v dejvicích jezdí osmička také až nečekaně plná (aha, teď koukám, že to tu taky někdo postřehl - díky, 218) na to, že tu má konečnou. takže s touto částí 8 bych nehejbal, spíš by se dalo uvažovat o prohození se 14, jenže pak máme na republice 2x sólo (8,5) a jednu dvojici (14), a to je doopravdy málo.

ještě 218: v Zenklově by byla 2 sóla (8 a 15) a jedna souprava (10), čili interval by tam byl slušný a zmenšila by se nadbytečná kapacita vozů, co je tam dnes. - věř mi, že kombinace 2 sóla a jedna dvojice je na vytížené trati opatření, které jen naštve lidi - viz bělohorská, to bylo radosti, když se lidi na malovance zc a dále nevešli do 15 ani následující 25.

...jinak po několikadenní nepřítomnosti musím vyzdvihnout přátelský a smířlivý duch diskuse :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 14:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zcela smířlivě a přátelsky konstauji, že 8 by stačilo sólo v celé trase. Na nám. rep. je z těch 3 linek nejprázdnější.
Jiří t: Blbuvzdorně formulovat: K nejbližším kolejím.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: 8 jezdím a nikdy nemám problém si sednout. Ve Vysočanech a Karlíně je souprava luxus, NR - tam je problém, že JŘ vyjdou většinou tak, že všechny tři linky jedou minutu po sobě a pak 7 minut nic... Letná - tam jeden vůz (25) přibyl, takže tam se to taky odveze, HR-DE bez problémů (při prokladech by měla jet teoreticky spolu s 20 a proložená s 26). Podbaba - ano 8 tam nejezdí prázdná, ale sólo stačí.
Je ale fakt, že 8 cestující v Podbabě přitáhla (Dřív to bylo tak 5-10 lidí v každé 25 a 1-3 ve 20, teď tak 10-20, když se sejde pár náhod, tak možná 30-40; nicméně to kapacitně pořád odpovídá sólu; třeba na Laurovou jezdí tramvají lidí víc a sólo tam stačí).
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blbuvzdorně formulovat: K nejbližším kolejím.
Třeba na Strahov nebo ke Kolejím Jižní město? Blbuvzdorné formulace neexistují.
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: vysočany a karlín - 1 vůz určitě ok, letná - tam už bych nesouhlasil, protože 25 se osmičky moc netýká, hodně lidí jezdí až na nám.rep. a vlastně jde o jediné tram spojení letné s centrem (masaryčka centrum není, nám.rep.už je taky dost na periferii), takže bych ho už dál určitě nezhoršoval. nejlépe tedy 14 do podbaby, 8 sólizovat a na trojskou, no a nakonec ještě vymyslet nějakou habaďůru, aby třetí linka v revoluční byla taky 2xT.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Určitě teď od února by na té 8 sólo bejt mohlo. Po dobu výluky. Možná by nemusela jezdit vůbec...
218: Ale klidně i k těmhle kolejím. Kdo chce kam...
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jo, kdyby něho včas napadlo říkat moderní metro místo rychlodráha, mohla už dnes být doprava na letiště vyřešena. O slovíčkaření něco vím :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě se vrátím ke smrtelným nehodám vstoupením mezi vozy. Co si pamatuji, za poslední roky se zdaleka nejednalo jen o opilce (před osmi roky studentka na Albertově, před asi dvěma mladé děvče na Želivského). Šlo často o mladé lidi (děvčata), kteří zřejmě neumí dobře odhadnou riziko svého chování. A my jsme jim za celou dobu existence spřažených souprav nedokázali toto smrtelné riziko instalováním vhodných zábran připomenout. Může jít o podcenění situace, výpadek ostražitosti, spěch, stres..., s tím vším slušný dopravce musí počítat a v rámci svých technických možností důsledně předcházet úrazům a smrtelným nehodám. Bagatelizování poukazováním na ožralce či konstatování, že se každý má starat sám, nás posouvá do krajin, kde pro uhájení vlastního života je nezbytné skákat před blížícím se automobilem do příkopu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29463
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer jela na 25 obousměrná šalina. To je normální??

A 24 v 23:43 od Bulovky jela až kdesi za linkou 25 (dvojče), takže jsem kvůli tomu jel přes Vltavskou a dál jsem mohl buď znova platit 14 Kč, nebo jet načerno (že přímá 24 opravdu jede, jsem viděl až z Libeňskýho mostu...). Měla zhruba tak +4, takže už bych to stejně asi na Wágusonu horko-těžko stíhal... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L_v: Proto se třeba ve VB novým "tramvajovým" systémům, které tam byly v 90. letech postaveny, říká všelijak jinak, než tramway, protože tramvaje ty tam nemají zrovna nejlepší pověst.

Káem: Jo, výluka by sólizaci 8 značně usnadnila; po návratu na NR by se na vrácení souprav "zapomnělo" a byl by klid.

Martin zlivský: No, normální by asi bylo, kdyby na 25 jezdila sóla:-). Nicméně od 8.1. tam máme soupravy a vozovna Hloubětín vypravuje na svá pořadí i vozy KT - čili dnes lze tyto vozy na lince 25 běžně potkat (nevím kolik pořadí Hloubětín na 25 má, myslím asi 3-4).
Práce je důkazem toho, že pro peníze udělá člověk cokoliv...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace