K-report
 

Archiv do 26.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 26.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno tu Verusha dával schéma zapojení 15TrASY.
 
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri, Buggy: Ja vime, nebojte sa ja túto diskusiu sledujem pravidelne. Ja som len pozeral čo všetko tam bolo

Inač Verusha, podľa čoho si robil diaľkové ovládanie pre 15TrASY? Mal si nejakú schému?
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne
vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice
papierove modely, SimTr
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2618
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já myslím, že každý si udělá představu o tom, na jaké úrovni se nacházení oba modely, tedy stará 15TrM a nynější 22TrAC, když srovnáte třeba provedení botek - dneska jsem na 22Tr dokončil tu druhou:



Ještě k té rámové konstrukci. Na fotkách je 15TrM, zřetelně jsou vidět hliníkové podélníky použité z kolejniček z garnýží (první fotka je po havárii = při částečně rozebraném předku). Na poslední fotce je provedení kloubu, všechny tři fotky doporučuji jako antiinspiraci - takhle to opravdu nedělejte.

 
 
 

ako vyriešiť "elektroinštaláciu"
No prosímtě, hlavně ne tak jak 15TrM. Jak jsem již psal, elektroinstalace na 15TrM byla trvale provizorní, jedno k druhýmu, časem různé úpravy, děláno jako změť, nesystematicky, složitě, zcela humpolácké zařízení. Viz fotka (které jsem se teď před posláním strašně smál):

 

Regulátor na vláčky (kterej shořel), odpor pro "shunt" (kterej se odletoval teplem), chlazení odporu (které fungovalo pouze při zadané jízdě), chlazení koncových tranzistorů (které se zadřelo), regulace jízdy typu servo - potenciometr - regulátor, to vpravo dole je moje pověstné zařízení, které přes motorek, karuselový řadič, vačky a mikrospínače ovládalo motorky dveří, nikdy to pořádně nefungovalo... no more!

Ale zase abychom na 15TrM furt jenom neplivali - měl jsem ji rád, nebylo nad to vzít v deset večer vysílačku a jet se projet do sousední čtvrti a vyblbnout se...

 
 
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2619
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dálkové ovládání bylo originál zakoupené cca před deseti lety, Hitec čtyřkanál 35MHz AM
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:00:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Zajímalo by mě, když byl vysílač čtyřkanál, tak jak se dalo udělat, aby se dalo ovládat tolik funkcí? No, ruční práce by mi problém nedělala, ale s elektronikou až tak velký kamarád nejsem, abych sestavobal různý těžký zapojení...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ja sa chystám stavať Abus takže tam nieje toľko funkcii ako na Tbuse. Mne by stačil ovladač na ktorom by sa dalo navoliť: Otváranie dverí (predné a zvlášť zadné (klasika Karosa)); blinker vľavo, vpravo, výstražné; svetlá+hmlovky; osvetlenie interieru 2x; jazda dopredu, dozadu; otačanie kolies; klakson; osvetlenie transparentov a to je asi všetko

(Příspěvek byl editován uživatelem peto5220.)
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne
vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice
papierove modely, SimTr
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2621
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Více funkcí umožňovaly právě ty šílený mechanismy ovládaný servama.
První kanál byl jízda a zpátečka; EDB byla řešena prostě předchodem do zpátečky, takže vůz i při brždění žral proud. První kanál tedy ovládal servo, to hýbalo potenciometrem a ten už řídil regulátor, kde docházelo podle polohy potenciometru i k reverzaci chodu trakčních motorů. Brzdovky byly spínány vačkou na tom samém servu, couvačky byly z té samé vačky, ale rozsvěcely se pouze pokud se kola otočily dozadu, což dělal spínač v prostřední nápravě.
Druhý kanál bylo zatáčení, tedy zase servo. To bylo mechanicky spřaženo jak s řízením nápravy, tak s volantem, takže ten se hýbal při zatočení kol. Současně se na servu sepla vačka pro blikání vlevo nebo vpravo, varovné blinkry se spínaly vypínačem přímo na modelu.
Třetí kanál byl opět servo, které ovládalo vačky. Ve střední poloze nemělo žádnou funkci. Při vychýlení doleva seplo vačku mlhovek, doprava se sepnul ten šílený karuselový motorový vačkostroj, který ovládal otevření dveří. Při opětovném vychýlení serva třetího kanálu do pravé polohy se vačkostroj aktivoval znova a dokončil celou obrátku zpátky do výchozí pozice, během čehož se pomocí jeho vaček zase dveře zavřely. Tento vačkostroj ovládal také signalizaci zavírání dveří a nástupní osvětlení.
Čtvrtý kanál opět další servo. Ve středu nic sepnuto nebylo, v poloze nahoru bylo vačkou sepnuto hlášení zastávek (walkman s vestavěným reprákem), v pozici mírně dolů byl sepnut kompresor a v pozici úplně dole se sepnul klakson (elektrický). Pokud došlo ke spuštění klaksonu a současně byl třetí kanál v poloze zapnutých mlhovek, byl aktivován klakson podlakový.
Zbylé funkce (stěrače, zářivky, obrysová světla atd....) byly ovládány vypínači, umístěnými přímo na modelu.
Z popsaného plyne, že ačkoliv máš pouze čtyři kanály, lze na ně navěsit čtyři serva, kterými můžeš dle libosti hýbat a spínat X nebo třeba Y různých vaček. Samosebou je ideální mít jen jednu vačku doleva a druhou doprava (nebo chcete-li nahoru a dolů), protože pokud mám v jednom směru pohybu vaček víc, potom, než servo najede na tu poslední, sepnou se mi na chvíli ty dvy předchozí. Při ignorování tohoto zádrhelu (třeba tím, že daná vačka mi bude reagovat se zpožděním, během něhož servo přejede na jinou vačku, kterou jsem chtěl sepnout) lze teoreticky ovládat funkcí kolik je libo, řádově desítky, při využití "kombinace" (jedna vačka na prvním servu = jedna funkce, druhá vačka na druhém servu = druhá funkce a obě tyto vačky seplé zároveň = třetí funkce) je počet ovládaných funkcí dá se říct neomezený. Ovšem je nutno počítat s tím, že je to z hlediska obsluhy vysílačky dost dementní a nepřehledné.

Celej tenhle systém jsem nevymyslel já, ale používá ho i dost jiných a mnohdy i renomovaných modelářů. Příkladem mohou být modely pánů Lamky a Nývlta z Adršpachu, vidět to je krásně třeba zde v odkrytém trupu BVP měřítka 1:7: http://www.rc-tanky.com/bpzv/bpzv13.jpg
(celý web viz http://www.rc-tanky.com/ a myslím že se nebudete stačit divit, co všechno se dá vymodelovat a hlavně v jakém měřítku, no a mimochodem je tam i jedna trolejbusí fotka http://www.rc-tanky.com/foto/brno/brno1.jpg). Samosebou že systém serv a vaček není kdovíjak technicky excelentní, ale pro ty, kdo nemají možnosti procesorů a elektroniky (bez kolegy Foxe bych se k tomu také nikdy nepropracoval), je to nejjednoduší cesta, jak z X kanálu udělat X + Y kanál. Limitováni jste pouze cenou serv, vynalézavostí a místem v modelu (neplatí pro tanky 1:7 a trolejbusy 1:6)
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 00:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ou, tak to byla vyčerpávající odpověď, která mi aspoň trochu obajsnila tohle "elektronický" téma.
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lc_736_c_954:jestli můžeš tak mi řekni kde to seženu
Karosa B732 Ev.č.416
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Jak byly ovládany stěrače, a na druhém konci -> jak fungovaly stahováky? Jak byly řešeny?

EDIT: A ještě bych měl dotaz na zámky od deklů na bočnocích a čelech, jak to bylo zamykáno a jak k tomu vypadal klíč, jaké bylo maskování zámku?

(Příspěvek byl editován uživatelem Buggy.)
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro zavření deklů stačilo dát prst pod vůz a otočit tam nějakým takovým divným bazmektem (kus drátu?), což byla zároveň pojistka proti otevření, zámky tam tedy nebyly - pouze jen jako (imitace tuším šroubem?)

na čele nevím, ať se na ten zbytek dívám jak chcu, tak nevím.
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Mhdmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak som zase na modeli trocha zapracoval - vyrábam zadné svetlá. Fotka:
 

Skúšal som aj svetlá a takto to dopadlo: odtrhnutá žiarovka
 

Moje stránky o MHD V MARTINE

Model Karosy B732.20http://model49.blog.cz

MOJE ICQ: 364 036 731
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 21:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechno byl pouze šroubek se šlicem, který po otočení o 90° obrátil páčku (z drátu) na rubu deklu, čímž se dekl stal nezajištěným. Přední dekl to měl rovnaké. V podstatě stejné, ale mnohem lépe propracované (už tam není drát a tuna cínu, ale je to precizněji)jsou i zámky na 22TrAC.

Stahovák - patent všech patentů - byl buben, na nějž se navíjelo lano, buben procházel hřídelí skrz kastli do míst, kde je zadní pětka sedátek a zde byla hřídel ukončena malým bubnem mnohem menšího průměru, z nějž se odvíjelo menší lano, které přes jednu kladku vedlo pod zadní nárazník a zde bylo napínáno dlouho vinoutou pružinou. Využívalo to tedy toho, že na velký průměr velkého bubnu navinu lano dlouhé X, na malý, Ypsilon krát menší buben, potřebuju při stejném počtu otáček navinout X lomeno Y dlouhé lano, jehož délka už se dala rozumně napínat pružinou.

Stěrače - jeden motorek spínaný bulharským vypínačem vespod kastle. Princip pohybu stěračů prakticky stejný jako ve skutečnosti, tedy jeden motor, dvě táhla, dva stěrače.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 22:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Aha, dobře, díky.
A myslíš si že by bylo dobré použít navíjecí část svinimetru s brzdou pro alespoň nějakou jakoby funkčnost navijáku? Přidělat ji zespod modelu, a z toho navíječe by vedla dvě lanka, která by byla vedena (skrytě) k něčemu připomínajcímu kryt navijáku kde by vylezly na povrch a dál?
Fungovalo by to tak že by klacky byly zajištěny (pod háky na střeše), lano povoleno, metr (naviják) zabržděn. Nejprv by se odbrzdil naviják, a jakmile by se odjistily klacky (z pod těch háků na střeše) tak by péra (pružiny(u kořene (točny) tykadla/el)) překonaly naviják a odvinuly z odbržděného navijáku lano co to jen půjde přičemž by se poté sběrače nastavily do požadované výšky (nebo na dráty). Pokud by se jelo bez drátů tak by byl metr zabržděn v požadované výšce, a s dráty odbržděn aby v případě snížení nebo zvýšení výšky drátů se nestalo to že botka nedosáhne na drát (v případě snížení nebylo za trolejbusem 20m lana (obrazně řečeno)).

(Příspěvek byl editován uživatelem Buggy.)
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 09:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dal by mi někdo odkaz na stránku kde seženu nákresy na Karosu B732 nebo poslal na mail pls
Karosa B732 Ev.č.416
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2625
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buggy - takový princip mám teď v podstatě na 22TrAC. Pružina ze svinmetru navíjí přes převody buben s lanem. Navinutí cca 1,5 metru lana = dvě otáčky pružiny. Buben se dá zabrzdit šroubem, přístupným zezadu deklíkem v krytu zadní schrány, síla tahu lana se dá seřídit předpružením motané pružiny. Převody tvoří standartní modelářské servo, z nějž je vykostěn motor, elektronika a potenciometr a vyřazeny dva mezipřevody. Celé sběrače se tedy dají zafixovat ve výšce (šroubem (inbus 3) na bubnu) a směru (šroub (rovněž inbus 3) na točně sběrače).
Kolega Fox má v 22Tr 1:13 stahováky řešeny navíjením lana na buben, který je přímo na rotoru malého motorku. Motorek je ve stálém záběru a má omezený proud, takže se nezničí; nastavením proudu jde částečně regulovat i tah lana. Nevýhoda je zřejmá - stahovák je závislý na elektrice, leč funkčně a spolehlivostí je dokonalý a navinutelná délka lana výrazně převyšuje potřebnou délku (= má to dost rezervu). Brždění je současné pro oba bubny, a to dálkově servem, které přes mechaniku oba bubny zastaví.
Shrnu-li to, zatím "mám" zkušenosti se třema typama stahováku:
- typ 15TrM 1:10 (lano, buben - menší buben, krátké lano, napínání krátkého lana) - nic moc, nespolehlivé, technicky nedokonalé.
- typ 22Tr 1:13 (lano, buben - motorek) - funkčně vynikající, ale samozřejmně závislé na elektrice
- typ 22TrACE 1:6 (lano, buben - převodovka - svinutá pružina) - zatím dobré, byť složité na výrobu a závislé na přesném seřízení
Všechny typy brzditelné nějakou fyzickou blokací velkého bubnu. Ve všech případech poměrně náročené na modelově věrnou zástavbu do modelu (výhodou je velká zadní schrána na 21/22Tr)
Zkoušel jsem provizorně i verzi tak, jak se to zdá nejjednodušší, tj. přímo navíjet buben svinutou pružinou, naráží to na to, že pružina ze svinovacího metru je příliš silná a jinou jsem neměl k dispozici, plus poměrně závažný druhotný problém je ten (logicky) čím víc lana odmotám, tím víc je pružina navinutá a tím větší tah lano má v kombinaci s tím, že naopak čím je sběrač výš, tím menší je jeho tah (sběračové pružiny se zkracují). Takže tah lana se zvětšuje, tlak sběrače se zmenšuje. Tento problém je minimalizován právě zpřevodováním, aby se pružina motala jen řádově o pár otáček (čím míň, tím líp), takže rozdíl tahu navinutého / vytaženého lana není téměř poznat.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 17:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Dobře nějak to pak ještě prořeším, a povymyslím. Díky.
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 23:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se to tu tak řeší, tak jsem při nápadu uživatele 14trm přišel na bezvadnej naviják:
Na horských střediscích se prodávaj takový navijáky pro permanentky (kulatá placka o průměru asi 4÷5cm), je to i se špagátem, který dokáže odvinout odhadem 60cm a hlavně působí přibližně stejnou silou na všech místech vysunutí.
Až je najdu, tak zkusím udělat pár fotek, kde to bude nějak lépe popsaný.
Škoda 18Tr
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NA www.skoda15tr.ic.cz dva nové nákresy
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.ic.cz - Web o mém modelu
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 14:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri: O tom jsem taky přemýšlel. Ale nemá to brzdu. Tak mě napadlo vyměnit péro na svinimetru za toto.
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AKTUALIZACIA - www.gunster.wbs.cz
www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------
Stavba: ŠKODA 14tr ev.č.: 91 Prešov
Budúcnosť: ŠKODA 15tr ev.č.: 112 Prešov * ŠKODA 24tr ev.č.: 702 Prešov * ŠKODA 25tr ev.č.: 704 Prešov
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... aj novy podpis
www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------
Stavba: ŠKODA 14tr ev.č.: 91 Prešov
------------------------------------------------
Budúcnosť: ŠKODA 15tr ev.č.: 106 Prešov * ŠKODA 24tr ev.č.: 702 Prešov
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buggy: S brzdou bych si hlavu nelámal, dá se udělat i obyčejná třecí pomocí šroubku. A zasekávání s trochou štěstí se dá taky udělat, pokud se umí dělat miniatury.

Jinak tady je podrobnější info o tom navijáku:
Délka vyvinutí špagátu: 72(73)cm
Síla navijáku: Těleso o hmotnosti 200g dokáže držet ve výšce 25 až 72(73)cm (tzn, že v této výšce si ručně nastavíme výšku a navíják tuto výšku dodrží); dá se samozřejmě upravit předpružením pružiny, ale toto je továrně nastavené předpružení pružiny
Foto:
 
 
Škoda 18Tr
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 14:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mi jeví jako použitelné (pro tebe když máš 1:13). Ovšem trolejbus by musel být maximálně úprávě těch 1:13, 1:10 už by ta délka nemusela stačit.
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 15:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Jak dlouhej byl vůbec potřeba špagát na 15TrASY?

Jen tak pro info, ten špagát se může na tom bubnu vyměnit, není to žádnej problém, ale nechám si tam tento, bo má mnohem lepší vázání vláken mezi sebou než když jsem chtěl použít ten, co jsem měl nachystaný. Variabilita tohoto navijáku je kupodivu velká. :-)
Škoda 18Tr
Mhdmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 22:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už som vyskúšal zadné svetlá. Tu je foto:
 

Moje stránky o MHD V MARTINE

Model Karosy B732.20http://model49.blog.cz

MOJE ICQ: 364 036 731
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 13:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyrobil som varianty displayov R&G Mielec na modely
 
zo stranky http://www.rg.com.pl/rg/index.php/home-page.html

Problemy som mal s malym pisanym "s"

(Příspěvek byl editován uživatelem gunster.)
www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------
Stavba: ŠKODA 14tr ev.č.: 91 Prešov
------------------------------------------------
Budúcnosť: ŠKODA 15tr ev.č.: 106 Prešov * ŠKODA 24tr ev.č.: 702 Prešov
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 14:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pls kde seženu nákresy na KAROSU B732? pls
Karosa B732 Ev.č.416
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pmdp - na internetu. Zkus google.
Zákaz přepravy čivav a důchdců bez náhubku !!

mejl pod nickem...
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tam jsem hledal a nic jsem nenašel
Karosa B732 Ev.č.416
Mhdmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pmdp: na tejto stránke je nákes Karosy B732: odkaz
Skús sa ešte opýtať Mr_propera na nákres - nejaké dával sem do diskusie.

(Příspěvek byl editován uživatelem mhdmartin.)

Moje stránky o MHD V MARTINE

Model Karosy B732.20http://model49.blog.cz

MOJE ICQ: 364 036 731
Shaman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: jakou baterii a motor mas v 22trAC/E a na kolik to tak muze prijit korun? Muj model 14trR 1:8 odhaduju bude vazit 20-30Kg tak hledam vhodny zpusob pohonu kterej to rozjede a pojede dyl nez 10min
..::BUS.KX.CZ::..
Pmdp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 19:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mhdmartin:díky moc si mi pomohl
Karosa B732 Ev.č.416
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 21:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shaman - motor je použit, teď budu vypadat za blba, ale opravdu z trolejbusu. Konkrétně v 14 a 15Tr slouží ve ventilace ve střeše, nebo v topení salonu nebo ve ventilátorech rozmrazování, nachází se také ve ventilaci anebo topení třeba v 22TrG apod. Je ho více druhů, některé mají větší délku, jiné uchycení apod. Je to klasický stejnosměrný motorek s permanentními magnety na 24V, psáno má sice 60W, ale zdá se mi to značně podhodnoceno, krouťák to má k nezastavení. Z asi pěti vyhozených vraků jsem si složil jeden 100% funkční = zadarmo. Pro účely modelu je zabalen do modelového hávu a zpřevodován jak přímo převodovkou přímo v motoru viz. http://rc-trial.com/data/modely/22trac/22trac-16.j pg, tak dále na vstupu do diferenciálu a dále v portálech nápravy, celkový převod je přibližně 1:20. Pro hnaní modelu o délce tři metry a prozatimní celkové váze cca 50 kg (nynější střízlivý předpoklad po dokončení okolo 60 kg) postačuje, model má slušnou akceleraci a poměrně bez problémů vyjel i rampu v komínské vozovně - tam měla 15Tr 1:10 tehdy co dělat. Rychlost je však nízká, naplno na rovině to jede rychlostí obyčejné chůze - motor se při tak velké váze modelu už neumí vytočit do maximálních otáček. Výhledově, až bude model zcela hotov, plánuji osazení jiným motorem (už mám nachystán, je také vybrakován z podobných věcí, ale je starší, má větší průměr rotoru a více pólů rotoru, otáčky má psané stejné (4500.min-1 navolno)) s pozměněnou převodovkou motoru.
Baterie - olověný monoblok 12V 8Ah, dle kvality a výrobce stojí cca 300 - 600 Kč. Já mám několik starších (od otce) z vyřazených záložních zdrojů UPS k počítačům + kupoval jsem pokusně dvě nové v GM Electronic, ty nejlevnější co byly. Je to stejný typ baterie, na kterou jezdila 15Tr, v 22TrACe jsou tyto dvě baterie v sérii, bo trakční napětí 24V.
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.skoda15tr.ic.cz ,přidán nákres přední strany trolejbusu!!!
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.ic.cz - Web o mém modelu
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 8-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 12:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrusi92: Nákresy vypadaj dobře, měl bych jen pár poznámek...
Pokud budeš dělat dělené přední okno, tak ty stěrače by ti na 99% nefungovaly, jak maj, zkus použít ty stěrače takto:
http://fotogalerie.svetmhd.net/galleries/Trolejbus y/14tr/14TrR/3228.JPG
Jinak okno řidiče vypadá úplně jinak a otevírací okna jsou ve všech oknech (krom předního a zadního), ne každé druhé, viz odkaz. (týká se Brněnské verze, ale nevím, jak u vás, ale v Brně taková 15Tr nejezdí - kostka vepředu místo panelu)
Škoda 18Tr
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2641
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 13:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi otevíracími okny je to trochu jinak, odvíjí se to od série. Stejně tak dělená / nedělená čelní okna. V principu to lze zobecnit na: staré 14Tr - větrací okno každé druhé, poté od myslím sedmé série (nevím přesně) už všechny větrací včetně nejnovějších 14TrM. U 15Tr pozor, třeba vechny brněnské (r.v. 1990 a 91) mají také pouze každou druhou větračku s tím, že během oprav a GO tam vzniky nějaké nesrovnalosti, třeba tři větračky za sebou nebo naopak tři plná okna za sebou. Alternativně třeba 15TrM 1:10 neměla větrací okno žádné :D Čelní okna (jak zadní tak přední) lze opět zobecnit na staré 14Tr nedělené včetně pozdních sérií (tehdejší požadavek) pro vývoz do SSSR, na kterých už pro CS byla příčka. Tato příčka se udržela až po vozy 14TrM, kde už byla okna zase nedělená. Vyjímky se opět najsou, třeba jedna z posledních sérií eMek pro Kišiněv měla naopak dělené i zadní "eMkové" okno, tak jako jsem tomu měl na mém modelu 15TrM. Vůz 3228 z obrázku je (jako první v Brně) po GO, má tedy dělené přední a nedelěné zadní okno. Osobně bych z toho nedělal vědu, provedení lze nalézt tolik, že to umožňuje vytvořit model jakkoliv, aniž by musel mít člověk nutně pocit, že to je špatně.
Takže shrnuto - 15Tr s polovičním počtem větraček - správně, dělené čelní okno vpředu správně (pouze jak píše Bouri, stěrače musí být dvojramenné "stojaté"), dělené okno vzadu správně, okno řidiče špatně - otevírací část je vpředu dole (viz obrázek 3228 výše), aby si řidiči při míjení vozů mohli vzájemně podávat svačinu nebo vyhazovat vajgly , případně mít vyhozenou ruku z okýnka. I tato větračka se ovšem lišla u posledních sérií, třeba jako to mají budějické 15Tr"MM", kde mělo řidičovo okno posuvný díl vyšší.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 13:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrusi92: Nákrey moc pěkné, jenom se mi zdá, že nahoře na nákresu čela ti hapruje navázání těch sloupků s vrchem čela (sloupky musí být až v rohu toho horního plechu)...
 
Gasonův blog | ICQ: 472-137-831 | Skype: migagason | 754 068 JE BEST | 4. 12. 2007 - spatřen první Crossway u HousaCaru - Toť asi všecko, co sem Vám chtěl sdělit...
10. prosince 2007 - rok od registrace na K-Reportu...
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 14:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri:Ja vim,ale pak kdyz uz sem to mel na webu,tak sem si vsimnul ze tam sou ty sterace nakresleny jinak,ja je stejne budu kreslit pak na jinej papir detailne,takze tyhle jsou tam jen aby to nevypadalo blbe,protoze kdyz sem to kreslil,tak sem nemel u sebe zadnou fotku 15Tr,takze sterace potom budou na ty fotce jak si mi poslal.Ale i tak diky za upozorneni.

MigoŠ:Diky,ale jak je napsano na webu tak ty nakresy jsou nic moc,ani mi nevadi ze nejsou na 100% dokonaly,hlavne ze znich pude neco udelat.A az se pustim do vyrabeni,tak to budu delat pomoci nakresu a i fotek!
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.ic.cz - Web o mém modelu
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 14:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... este mam displaye na 14tr a 24tr
 
www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------
Stavba: ŠKODA 14tr ev.č.: 91 Prešov
------------------------------------------------
Budúcnosť: ŠKODA 15tr ev.č.: 106 Prešov * ŠKODA 24tr ev.č.: 702 Prešov
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 16:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ:Jeste sem zapomel,jak si me upozornil na to ze mi tam neco chybi,tak ja to tam mam,ale jak je to oskenovany,tak je to naskenovany spatne,tak to neni akorat videt
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.ic.cz - Web o mém modelu
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 17:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri: To že má šoupací každé druhé okno je v pořádku, protože je předpokládám z Teplic a tam jezdí ve velké míře 15 Tr07/7 (čili něco jako 15 Tr03/6 akorát že na 750 V) a ty to tak mají stejně jako většina vozidel 15 Tr08 - 13/6.
Doufám, že nezůstane jen u nákresů nebo se z toho nakonec nevyklube něco co tu bylo před časem, ta teplická "15 Tr" stlučená z nějakých desek. :-)
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: To jsem neak nepochytal, nemyslel jsi náhodou 8/6 místo 3/6??? 3/6 je série pro SNS a vozy této série měly všechna boční okna otevírací z výroby...
Gasonův blog | ICQ: 472-137-831 | Skype: migagason | 754 068 JE BEST | 4. 12. 2007 - spatřen první Crossway u HousaCaru - Toť asi všecko, co sem Vám chtěl sdělit...
10. prosince 2007 - rok od registrace na K-Reportu...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, chtěl jsem napsat 02/6 a 03/6 (jedno jsem nevědomky vypustil). Chtěl jsem tim říci, že série 07/7 je totéž jako 02 a 03/6, jen na 750 V a právě s jiným uspořádáním oken.
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Jo tak, spletl jsem si série 7/7 a 10/7. Sorry, moje chyba.
Gasonův blog | ICQ: 472-137-831 | Skype: migagason | 754 068 JE BEST | 4. 12. 2007 - spatřen první Crossway u HousaCaru - Toť asi všecko, co sem Vám chtěl sdělit...
10. prosince 2007 - rok od registrace na K-Reportu...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 01:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ: No to je jedno. Série 07/7 a 10/7 se odlišují akorát použitím jiných náprav, jinak jsou stejné.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Shaman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 09:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: dik za info. A jak dlouho ti to tak vydrží jezdit?

Nemáte někdo pls databázi bočního panelu do gBuse? Stačila by linka 26 a cil 440 (novolíšeňská)
..::BUS.KX.CZ::..
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 09:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M r: Ale 10/7 je podobnější 8/6.
Nevím, ale v čem se liší 8/6 od 2/6. Nápravy, myslím, že otvírání každých dvřích zvlášť a byly tam i jiné změny???
Gasonův blog | ICQ: 472-137-831 | Skype: migagason | 754 068 JE BEST | 4. 12. 2007 - spatřen první Crossway u HousaCaru - Toť asi všecko, co sem Vám chtěl sdělit...
10. prosince 2007 - rok od registrace na K-Reportu...
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 13:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě že tam byly změny i v trakčácích apod... Zkuste si dát 07/7 bo 02/6 nápravu z novějších vozů a rozhodně vám nevznikne 10/7 bo 08/6... Takový pěkný příklad je naše ústecká 540 ex. Zlín, kterážto je 02/6, dostala zkušebně nové nápravy a stejně je to víc jak kdybyste jeli v 02/6 než 08/6, i když to nemá rábu.
A už konec s OT prosím.
Stop zgarbám z Plzně!
ICQ: 221-908-090

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 16:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shaman: Jelikož jsme s tím zatím v podstatě nikam nejeli, tak výdrž mohu odhadovat víceméně pouze podle těch 4 zatím uskutečněných projížděk. Při současné hmotnosti a současném motoru, který jak jsem psal plánuji později vyměnit za výkonnější (= žravější) to bude zhruba hodina normální jízdy + nějaká doba "umírání". Přibližně stejnou dobu vydržela jezdit i 15TrM, pokud měla tehdy nově koupenou baterii, při jízdě na starý pakl to bylo samosebou horší a mohem dřív se to dostalo do stavu "umírání" tj. kdy to ještě jelo, ale bylo poznat, že už to "netáhne". Hodina jízdy je navíc u tohoto modelu tak akorát, protože po této době už to člověka ani moc nebaví.
Gunster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 18:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------
Stavba: ŠKODA 14tr ev.č.: 91 Prešov
------------------------------------------------
Budúcnosť: ŠKODA 15tr ev.č.: 106 Prešov * ŠKODA 24tr ev.č.: 702 Prešov
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 18:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Utekl nějakej ten čas a opět jsem pokročil...
Pokusy s displejem s řadičem HD44780...
http://82.100.63.103:8080/Skoda_18Tr/01.wmv.html
Má to ještě svoje mouchy, třeba zobrazení názvu linek atd. není vychytaný... Ale pro základ to stačí. Ale musím ještě pořešit diakritiku, bo 8 vlastních znaků (na jedno zobrazení) opravdu nestačí, snad se mi to podaří vychytat...

Verusha: Jaké jsou v Brně speciální "linky" a jaké mají číselné označení (některé mají)? Myslím tím Služební jízda apod.
Škoda 18Tr
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 19:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri:Kdybys byl tak hodnej achtel se podelit,mohl bys mi namail poslat navod na ten panel??? Hrusi92@seznam.cz ,ikdyz neposles tak stejnak diky
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.ic.cz - Web o mém modelu
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 19:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrusi92: Tady máš odkaz na stránky, kde je popis o programu, pomocí kterého ovládám ten LCD displej (panel). Asi víš, že to jede po paralelním portu...
A tady je stránka s různými typy zapojení, ale odhaduju, že nebudeš zapojovat displej Xx40, tak použiješ toto zapojení.
Kdyby jsi chtěl vědět více nebo jen poradit, tak napiš, můžeš i na ICQ (348-107-225).
Škoda 18Tr
Hrusi92
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 20:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri:Jasne,diky moc
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.ic.cz - Web o mém modelu
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 22:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri - nápisy se zadávají jako:
Cíl - třímístný kód vyťukat po zmáčknutí tlačítka "Cíl" na Buse. Alternativně možno projíždět v seznamu šipečkama a pak odentrovat.
Linka - obdobně třímístný kód vyťukat pod "linku"

"Služební" cíle (porucha, služební jízda, cvičná, zkušební, zvláštní, přestávka apod.) začínají v Brně okolo čísla 970 a výše, konče 999, kdy je pole pro cíl celé plné, 000 je prázdné; obdobně i u linky. Služební jízda je cíl 980, zkušební 981. Náhradní doprava, různé "vozovnové" a jiné mimořádné "neslužební" cíle jsou pak zamíchány pod zcela různými čísly, a to defacto dle abecedy. Linka je obdobně, třeba 980 je křížek, 981 trojúhelník s vykřičníkem, dále jsou tam znaky ČD, DP a různé jiné voloviny. Standartní linky (1, 26 apod.) jsou napsány pod stejným kódem (tedy 1, 26), různé výlukové (x44 třeba) jsou pod nějakými čísly (třeba 244 nebo tak nějak).
Seznam všech linek a cílů je značně zdlouhavý, sám ho nemám (na co taky).
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 23:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Díky za info, kdyby se ti objevil ten seznam v ruce a chtěl by jsi mi část seznamu poslat, tak můžeš, stačily by mi trolejbusové linky (zatím jen 25/26 - kolik je cílů), pak jen nějaký podrobnosti (stačí seznam + číslo) k těm "služebním" cílům, pokud najdeš. Ostatní snad nebudu potřebovat...
Kdyby ten seznam nebyl, nevadí, domyslet/vymyslet se dá hodně. 17Tr přeci jen nemá původ z Brna. :-)
Škoda 18Tr
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2652
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 25. prosince 2007 - 23:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bouri - právě. Ostravské cíle jsou zase jiné, kromě toho z Mypolu leze čtyřmístný kód pro cíl nebo takový nějaký zmakotiny.

Mimochodem, přihlásili se mi dva šikovní mechanici. Tak přemýšlím, jestli jim mám ten model svěřit :

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 00:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mechanici nevypadají moc měřítkově, to by jim dělalo problémy...

http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum/viewtopic. php?t=1163 tu se taky objevili mechanici, no, spíše mechaničky, a jak to dopadlo... (ale k pobavení dobrý, že teda spamuju papírem)
Zákaz přepravy čivav a důchdců bez náhubku !!

mejl pod nickem...
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. prosince 2007 - 00:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Před chvílí se mi dostal do ruky gBUSE s databází Brna z 9/2005, tak by to možná bylo lepší, jestli by jsi mi nemohl poslat novější databázi (prý by jsi mohl mít), než aby jsi hledal ten seznam ("služební" cíle atd.). Trochu s ním už umím pracovat, jen zjistit správný kombinace linky a cíle, aby to bylo pravdivý...
(Pokud by jsi měl novější (2/2004) databázi i IDS JMK, tak bych se taky nezlobil )
Škoda 18Tr

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace