K-report
 

Archiv do 09.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Digitální ovládání kolejiště » Archiv do 09.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 08:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S návěstidly právě válčím, zatím vzdorují ... Nevím, jak to vyřešit jednoduše aniž bych měl ke každému návěstidlu milion Flagmanů (závislost na volnosti úseku, postavení cesty a stavu odjezdového návěstidla). A to řeším vjezdové návěstidlo pětisvětelné do stanice o pěti kolejích ...
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 12:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka J: RailCo zase až tak moc neznám (pravda, používám, ale jen na poměrně jednoduchou aplikaci), ale právě Flagmani jsou vynikající nástroj, s jehož pomocí lze řešit spoustu věcí.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže když uvažuji množství variant (pět různých možností postavení cesty a u každé tři varianty (na odjezdovém návěstidle je návěst dovolující jízdu, zakazující jízdu nebo je kolej obsazena), vychází 15 flagmanů na jedno návěstidlo. Při počtu šest vjezdových návěstidel (z obou stran dvojkolejka plus lokální trať), nevím, kam se mi na obrazovku vejdou.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 15:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě řeším problém v Traincontrolleru, kdy AutoTrain namísto aby zastavil v cílovém bloku, tak pokračuje v jízdě a jezdí pořád dokola. Nevíte, kde je chyba?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 19:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miloš_p
...jsem v době kdy se pro DCC rozhoduji nebo to zavrhnu, nějaké ty prachy se na to také najdou ale investice do mého kolejiště které není zrovna jedno z menších, mi přijde docela škoda neb peníze mohu použít pro nákup nákladních vozů nebo stavebic a příp. lokomotiv. Mám v analogu komplet celé kolejiště! Přemýšlel jsem že bych do DCC šel pouze s lokomotivama přičemž bych zachoval klasickou reléovku pro stavění cest a návěstidel. Jenže to bych si musel vymyslit buď svůj vlastní system, což by nebyl problem a nebo pořídit např. Lenz. Jenže v analogu mám "zatím" komplet v automatice zatrolejovánu jednu trať která je řízena zcela automaticky kde jsou v zastávkách zpomalovací úseky před zastavením v plynulém zastavení/rozjezdu.. před přijezdem vlaku před vj. náv. do koncové stanice prosvítí LED na centr. pultu že je v tomto úseku vlak - kde v této koncové stanici provádím posun na odj. zhlaví, v pohodě si mašinou (vše je analog) přejedu na vedlejší kolej a postavím pro vjezd ž+ž a vlak se bez mého zásahu pomalu rozjede a zastaví ve stanici. Tato vybavenost mě vyšla na asi 950,- a 5 piv pro mého bratra který to sestavil! Když jsem přepočítal kolok by stála investice do modulů DCC jako zastavovací úseky,zpětná hlášení (která jsou v analogu také) centrála,zesilovač signálů,moduly pro přestavníky a návěstidlo - tak jsem na ceně někde kolem 22.000,- kde tedy centrála je jedna a ovladač také pro celé kolejiště, mám tedy na mysli spíše jednotlivé prvky.
Popis tratě v analogu (časem dodám její schéma)
A stanice (typ Děčín)
B zastávka 4 kontakty pro pomalé Z/R
C zastávka 4 kontakty pro pomalé Z/R
D stanice/výhybna
1,3,2 dopravní kolej,4 a 5 manipulační
2 kontakty pro Z/R před vj. náv. (jedná se o jednokolejnou trať)
E nácestná zastávka
F stanice/koncová (typ Dobříš)

Několik relé,jednoduché obvody a zapojení do centrálního ovládacího pultu pro řízení a především žádná práce! Toto budu praktikovat i na další trati do smyčky Zawidow. Na COP nastavím křižování a směr kudy vlak jede a přestaví se směr vykřížení ve stanici D bez mého dalšího zásahu. Trať má sice dva ovladače jízdy kde jeden je stabilně nastaven pro jízdu Tam a druhý Zpět a jen si přepínám směry dle GVD ap. když bych to bral až tak pečlivě. Ano, hodně drátů ale taky docel větší provozní zážitek s COP než u DCC které vyjde i v dnešní době na dost peněz.
Přemýšlel jsem o DCC do lok. a mot. vozů se zachováním analogu reléovky kde by byl zachován izoovaný úsek před návěstidly ap. ale plynulé zastavení bez modulu pro DCC v ceně 2.350,- pro asi dvě návěstidla, je docela hodně a cukání při zastavení a rozjezdech už není moc modelové...
Jak jsem vyřešil v analogu svůj velký ranžír a provoz posunu a průjezdu vlaků včetně vleček, bych už rád dal na svůj nový web o provozu mod. kolejiště kde budou i fotky.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
http://t466.firenet.cz/index.php
Rudolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 21:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu automatickému zastavování na DCC: Pokud dekodér má vlastnost ABC (mají to Lenz a Zimo), tak zastavovací modul je pouze 5 diod. A nezávisí to na typu centrály. Nejsou třeba brzdové generátory apod. Viz. popis třeba na http://www.zababov.org/wiki/index.php/ABC
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.217
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 11:26:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Miloš_p: Stím ovládacím pultem to platí jen do určité míry složitosti. Na velké nádraží cca od 10 kolejí výše může být i to ovládání pomocí počítače jednodušší a přehlednější.
Do ovládání prosím DCC nemíchat !!!!! Ono to spolu sice souvisí, ale ne až tak moc jak by se zdálo.
Samozřejmě řešení pomocí továrních systémů může být cenově velmi náročné, ovšem existuje i mnoho domácích konstrukcí, které to ovládání přes počítač dostanou do řádově nižších cenových relací.
A to jak konstrukcí dekodérů příslušenství či zpětné vazby tak i celých systémů určených pro ovlání až po samotné programy.
Miloš_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 22:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Zdenek Valter: Naprosto souhlasím. Od určitého stupně složitosti je počítač určitě lepší řešení.
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.15.222
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 00:52:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě na doplněnou zejména pro ty, kteří mají z počítače strach. Pro tyhle úlohy stačí počítač který se dá sehnat asi za 1000 Kč. Mnohem větší položkou jsou tovární dekodéry a i případný profi Software.
Zdenek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.31.148
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 13:59:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom link pro ty, kteří se na digitalizaci kolejiště teprve chystají a mají hlouběji do kapsy - http://locodriver.xf.cz
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 00:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny příznivce digitálního ovládání modelové železnice. Komponenty nejsou příliš laciné a zejména při osazení velkého kolejiště celková cena stoupá. Jsou možné v některých případech i jednoduché funkční náhrady jako např. moduly BM1 apod. Existuje také podobná náhrada dekodéru LA001 (ovládání motorických přestavníků) ??? Velmi děkuji za možnosti...S pozdravem Jiří
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 07:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Existuje. Jmenuje se AMP4, stojí 299 Kč a je to čtyřnásobný adaptér - přímo připojitelný třeba k DP2. Objednat lze u Marathon Modelu.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 07:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak, Pavel_Š:
Nebo si rovnou tamtéž objednat i celý výhybkový dekodér DP2U. Při 1299 Kč má totiž 8 výstupů, nikoliv jen 4 jako konkurenční výrobky. Adaptéry AMP4 jsou pak nutné 2
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 16:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Vám, Pavle_Š, člověku často stačí pouze nasměrovat a ukázat cestu. Ještě jeden možná stejně prostý dotaz: Jak pomocí PC ovládat el. točnu od Fleischmanna ? (Ne ji jenom pomocí LS100 přepínat a posouvat vpřed či vzad, ale na monitoru zvolit STÁNÍ či aby lokomotiva odněkud z nádraží automaticky zajela do volného stání...apod.). Předem děkuji
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 20:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny příspívající do této konference.
Mám úplně blbý dotaz. Připravuji stavbu nového kolejiště a doposud jsem všechno dělal analogově a na novém kolejišti uvažuji digitální provoz.
Můžete mi někdo prosím poradit, kde bych dostal základní informace o digitálním řízení, jak zapojit kolejiště, semafory, vyhybky, lokomotivy atd.Nevím o tom vůbec nic. Díky moc
Rudolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 22:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco máme tady: http://www.zababov.org/wiki/index.php/Kategorie:DCC
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 07:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: ovládání točny z PC je trošku problém. Tedy ne digitálu jako takového, ale řídicího sw. Pokud vím, tak RailCo tohle neumí (a že jsem to chtěl taky tak) - přesněji v. 5.5 to neuměla, v 5.8 (či co je teď aktuální) jsem to nezkoumal.
Jiné sw bohužel neznám (teda - vím, že existujou, ale nevím, co umějí).
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 22:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rudolf: Dík za odkaz
Jen ještě malý dotázek. Kdyby jsi se měl teď rozhodnout, zůstal by jsi na analogu nebo přešel na digital.
Navíc nevím, jestli to mojich mašin vůbec dekodery půjdou zabudovat.
Čím disponuji - viz. http://abraxik.webzdarma.cz
VitBana
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.33.140.5
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 12:51:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,

to Abrasik ( a i všem): co se týče návěstidel tak pro jejich smysluplné řízení dle standardů ČD/ČSD jsme s kolegou sestavili přenos znaků (nazýváme S-com), který se už používá na 3-4 kolejištích po republice.
K tomu vznikl nově modul ZHLAVÍK, jakožto ověřovací konstrukce, pro montáž do zhlaví stanice. Nezávisle zda analog či DCC.
Domnívám se, že vyhoví pro 2/3 běžných stanic na kolejištích, nicméně už byly i požadavky na jiné řešení (zvažujeme jak na to).
Takže pokud by to někoho zajímalo, nechť se koukne na:

www.volny.cz/mtbbus/scom
zdenek valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.23.30
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 15:38:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Abraxik : Předělat mašiny na DCC není problém.
Jen u té škodovácké (BR180, 372) od PIKO si zjisti jaký přívod je k osvětlení zda dvou či třívodičový.
Pak bys musel upravovat osvětlení.
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 13:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zdenek valter: právě s těmi 2ma lokomotivami mám problém. Zkusil jsem do nich dát dekoder od Roca a lekomotiva jezdí, ale nepřepíná mi osvětlení. Trvale jedna strana svítí bíle a druhá červeně. Please - jak jsi to myslel s úpravou toho osvětlení. Mám dojem, že je to přesně to co popisuješ
zdenek valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.23.30
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 12:08:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Abraxik: Starší provedení mělo osvětlení zapojeno jen dvouvodičově = antiparalelně červené a žluté diody. To je pro digitál ne úplně vhodné.
Proto novější zapojení je třívodičové, kde je anoda obou diod vyvedena na společný vodič.
Plošný spoj staršího provedení lze pochopitelně upravit tak aby bylo třívodičové.
Podívej se na zababawiki http://www.zababov.cz/wiki/index.php/Hlavn%C3%AD_strana
Je schematicky ukázáno, jak je to v modelech lokomotiv zapojeno. A jak by to mělo být v digitálu.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 00:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den všem v modelářský spolek. Mám zapojeny na odjezdová návěstidla digi - komponenty od Marathon model, přesně DP2N. Začínám postupně, je to pro mne velmi drahé a tak nemám PC a software, ale spínám si návěsti ručně tím ovladačem k centrální jednotce.
K věci: hned za zhlavím mám přejezd a ten sestaven analogový obvod (blikání, zvonek...).
Nemohu si dovolit zatím další spínací dekodér.
Bylo by možné ten analogový obvod, který má spouštěcí relé, ovládat výstupy z DP2N ? Našel jsem si návod k DP2N a ty výstupy dávají 16V DC do odběru 50 mA. Již připojené barevné LED berou sotva čtvrtinu. Mohu připojit k těm výstupům ZELENÝCH led navíc ještě relé, které by potom sepnulo teprve ten analogový obvod ? Velmi děkuji za možnosti
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 06:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Pokud i s relé nepřekročíš těch 50 mA, tak to určitě připojit můžeš. Kdyby bylo relé větší "žrout", tak třeba optočlen...
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 07:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak:
akorát je tu problém s modelovou věrností, ve skutečnosti se po přestavení kličky návěstidla zavře přejezd a po předzváněcí době se teprve změní znak na návěstidle. Záleží sice na konkrétním zab. zařízení, opačného pořadí - návěstidlo, pak přejezd, se dá dosáhnout za určitých podmínek, ale to už zavání tím ovládáním přes PC
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 11:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Pavel_Š: optočleny jsem nějaké zkoušel v jiných obvodech (jako galvanické oddělení na vstupu), ale asi jsem zvolil tenkrát špatné typy.
Prosím, poraďte typy: na vstupní napětí 12VDC a výstup alespoň 100-500 mA (jistá forma tranzistoru na výstupu pro ovládání relé....

Pro Jacek: toho jsem si vědom, skutečná železnice je takto řešena v mnoha směrech. Pro začátek se musím naučit vše ovládat a spínat jednoduše, potom půjdu dále. Děkuji Vám.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 12:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co optotriak ? TL011 tusim , v praci se podivam co pouzivame.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Pokud nepotřebuješ oddělit země, tak není nutné pro spínání relé používat optoprvky, stačí jeden tranzistor (do 500 mA vyhoví např. BC337). Do báze rezistor cca 1k5, emitor na zem, mezi kolektor a kladný pól napájení relé s ochranou diodou.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 01:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chimp: Ano, takto bych to jistě udělal klasicky, ale s dekodéry chci být raději opatrný, proto zvolím optočleny. Od pana Pvvs }čekám na typ optočlenu (nejraději nějaký univerzální podle již zadaných kritérií), takovou zaručenou klasiku. Jinak dosud jsem na ten tranzistor BC337 do báze dával rezistor 4k7 a fungoval (při 12V). S nižším odporem by byl citlivější ? Nechci se při praktických zapojeních příliš zabývat výpočty. Děkuji.
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 18:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Odpor 1k5 v bázi jsem uvažoval pro spolehlivé spínání proudu 0,5A při proudovém zesílení tranzistoru 50 (BC337-16) a 15V na výstupu dekodéru.
4k7 spolehlivě vyhoví pro nižší proudy. Také záleží, jaký tranzistor BC337 máš (-16, -25, -40), -40 má nejvyšší zesílení. Ve stručném katalogu udané zesílení h21e je maloproudové, při vyšších proudech se pohybuje v desítkách.

Co se týká optočlenů, tak používám PC817, jsou nejlevnější a běžně je seženeš. Spíná do 50mA, takže pro vyšší proudy za něj stačí zapojit BC337 s jedním rezistorem. Shánět se po výkonovém optronu není nutné.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 19:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za "typ typu".
Posílám schéma zapojení, které sice přímo nepatří do digitálu, ale jistě mi dokážete poradit. To zapojení je přesně podle schématu z knihy. Mělo by to vyrábět pulzy na relé: cvak ,cvak - pauza, cvak, cvak - pauza...
hodnoty rezistorů jsem si vypočetl klasicky, ty 555 samostatně pracují přesně, ale po vzájemném propojení to již na výstupu pravého 555 vyrábí pouze cvak, cvak, cvak. Předtím jsem měl výstup levého 555 připojen na 4 pravého 555 a bylo to téměř stejné. Je to primitivní zapojení.
Děkuji za možnosti
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Předtím jsem měl výstup levého 555 připojen na 4 pravého 555 ...
Tak to zapoj a musí to fungovat, jsem to narychlo zbastlil a jede to. Akorát první pulz 555 je delší než další, takže první cvaknutí bude delší než další (tedy ve výsledku: cvaak cvak cvak pauza cvaak cvak pauza cvaak cvak pauza atd.)

Relé nepřipojuj na výstup 3 časovače, přetížíš ho, stačí 3 prvního propojit se 4 druhého, napájení trvale.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Chimp: je možné realizovat výstupy dekodérů s optočleny takto ? Kterýkoliv dekodér sepne - musí aktivovat relé (možná více).
Nevím přesně, jaký zvolit "zelený odpor", abych nepoškodil optočlen
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 21:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do kolektoru optočlenů bys měl zapojit ještě odpor, jinak přechod BE tranzistoru sepneš natvrdo mezi Ub a zem a tranzistor odejde.

V optočlenu je LED (max. 50mA), v tomto případě postačuje proud kolem 10 mA, takže pro 16V odpor 1k až 1k5.

Nebo to zapoj takto (invertuje, je třeba prohodit kontakty relé):
 
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 22:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Chimp: pošlete mi, prosím, ten obrázek na email, tento je špatně čitelný, děkuji Vám
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.74.63
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 10:11:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Chimp: V Jirkově schematu jsou tranzistory optočlenů zapjeny dobře !!!!
Nespínají proti zemi ale proti odporu 68K do země.
Fungují jako v zapojení se společným emitorem kde je všem tranzistorům z optočlenů společný právě ten odpor 68K.
To co doporučuješ dále - dát k těm diodám odpor je O.K.
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 20:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek Valter: Nejsou zapojeny dobře, k rezistorům 68k je paralelně přechod B-E tranzistoru (zjednodušeně dioda v propustném směru připojená na +Ub !!!), takže při sepnutí optočlenu tranzistor odejde. Řešení je ve vložení rezistoru do kolektorů optočlenů, jenž omezí proud báze tranzistorem BC337.



(Příspěvek byl editován uživatelem Chimp.)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 21:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dival jsem se v praci a t yco puzivame, nejsou az tak normalne v prodeji. Ale vstupy mame kryty 30k odporama a na vystupu 100K. Vyrobce uvadi tusim 50k na vystupu, ale to obcas blbla komunikace. Vetsi odpor nejni vetsinou nikdy na skodu.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
zdenek valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.23.30
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 14:56:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Chimp: Pradvdu díš.
Jen plk - asi bych ten odpor dal přímo do báze tranzistoru.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 17:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den všichni, našetřil jsem a koupil hotovou stavebnici paměti IDS 1420. Nahrání, spuštění a mazání jedné zprávy je jasné. Ovšem potřebuji do paměti nahrát asi 10 krátkých záznamů a ty potom libovolně spouštět.
Podle návodu mi není zcela prakticky jasné používání adresových SW: A0 - A7. Předem děkuji za návod z praktických zkušeností.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 07:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna z variant DCC Massoth:
www.modely.firenet.cz
Ty dekodéry bych chtěl zkusit ve variantě HO!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz Open free web modelářů ČR
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 13:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Mám jeden úplně blbý dotaz. Nemůžete mi někdo poradit, jak udělat osvětlení interiéru vagonků na digitálu?? Abych metodou pokusu a omylu si nezazkratoval ovládání
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 17:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úplně jednoduše = jako na analogu, jen do vozů nainstalovat navíc vypínač, aby nesvítily i když nemají
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím vypínačem se rozumí funkční dekodér?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 19:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten vypínač bych v mé pozici vynechal. Pokud bys byl tak náročný, lze tam dát DCC což je zároveň ale cena jednoho vozu, pokud budeme uvažovat o levnější variantě. O tom jsem dříve také uvažoval ale zavrhnul. Pracuji na kompletní přestavbě layoutu a uvažuji pro tento případ i realizaci odpojitelných ůseků kde dochází k odstavování osobních vozů, neb se jedná o permanentní napájení - výsledek ale budou ušetřené koruny za DCC. Pokud by se nejednalo o soupravu např. B+B+AB+BDs tedy 4x DCC nebo nerozpojitelnou soupravu a natahat dráty mezi vagony čímž se ale stávají nepoužitelné pro rozpojení. Takže minipřepínač na ovládacím pultu, trocha drátů a signalizaci zap/vyp. napájení té které koleje v podzemí včetně a tím se stane provoz opět o něco zajímavější. To, co jsem zde popsal, budu také realizovat..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 08:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Nemáš náhodou někde nějaké schéma zapojení. Podle mě, když vyvedu od koleček napájení a dám tam diodu (samozřejmě s odporem), tak mi bude svítit jen při jednom směru umístění. Pokud dám vagonek obráceně, tak svítit nebude (stejně jako na analogu při změně směru napájení). Díky
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 12:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

do kolejí při digitálu teče 16 V ~ (ano, střídavých), takže diodám by to mělo být jedno
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.3.67
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:34:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Abraxík: Při střídavém napájení bude při usměrnění LED svítit bude-li v serii jen s diodou v každé periodě při průchodu její kladné či záporné části (podle orientace vozidla), tedy rozsvítí se cca víc jak 1000x za vteřinu.
Při usměrnění můstkovým usměrňovačem bude napájení LED na orientaci nezávislé.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 00:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny digitalizované praktikanty. Mám dotaz - kde v programu RailRoad...verze 5.1 mohu nastavit DÉLKU IMPULZU dekodéru LS150 pro výstupy. Ovládají mi přestavníky PECO a vždy je slyšet na konci přestavení zbytečný proud "navíc". Děkuji za info.
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 08:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Verzi 5.1 (už) nemám, v 5.8 je to položka "Schaltzeit" (německy, v angličtině to bude podobné a na stejném místě) - viz obrázek.
Jinak ale délka sepnutí výstupu se dá nastavit přímo v LS150 v rozsahu 0,1 - 10 s.

 
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 15:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Pavlovi_Š, kde však na LS150 je možné délku impulzu seřídit ?
 
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.3.67
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 23:17:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirak: Pavel Ti to ukázal v RAILCO.
Nastavuje se to pomocí SOFTWARE.
Ne na modulu samotném. Rozebrals ho tedy zbytečne
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: manuál posílám mailem.
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 00:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím opět, nemám sice simulátor, ale potřeboval bych sehnat různá vlaková hlášení v češtině, klidně i z reálu. Zatím nikde nic. Prosím o odkaz na nějaké zdroje. Nechci stát na perónu a čekat s mikrofonem...Předem velmi děkuji
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal se mi do opatrných(doufám) rukou motorový vůz se zvukovým dekodérem od Trixe. Není můj, ale majitele velmi zajímá, na co jsou všechny ty obvody. Dekodér se pozná, avšak co umí to "nahoře" ? Posílám foto a děkuji za zajímavé informace pro jeho majitele-laika.
 
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 15:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirkak: Můžeš poslat o jakou loko jde ?
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 13:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

posílám obrázek - děkuji předem za zajímavé informace či odkaz
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 14:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirkak: No víc než fotka by bodli údaje od výrobce nejlépe katalogové číslo
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 14:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirkak: Je to z VT98 a zřejmě je to řídící modul motoru a osvětlení + dekodér, zřejmě to co považuješ za dekodér je možná zvukový modul pokud z něj čučí dráty k repráku ale težko soudit, fotka není moc podrobná.

Tenhle motorák se prodával ale s přívěšákem.
Kat.č. 22798 Rail Bus with Control Car
V popisu je i něco o automatickém spřáhlo, ale to je o tom, že jsi neposlal to katalogové číslo.
víc zde :
odkaz
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím po delší pauze. Zatím to nemohu prakticky vyzkoušet, ale ptám se: je možné připojit vývody J,K (datové sběrnice) do kolejí i přes antiparalelně zapojené diody, aniž by to ovlivnilo přenos dat do dekodérů ? Ten úbytek napětí bude potřeba jinde. Děkuji

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace