K-report
 

Archiv do 24.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Staré archivy » Archiv do 24.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 21:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK omlouvám se všem a budu už normální, omluvte mě
JO a obrázek viměním zítra
www.vlakportal.wgz.cz
ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 22:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Buggy: No sbírání by určitě šlo, ale ten motor na nápravě v H0 ?
Myslím, že bys pomaloběžný motor sháněl pro H0 velmi těžko. :-(
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 23:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk_valter: Díky, je škoda že nemůže být motor nějak takto uklizený.

A ještě bych se chtěl zeptat, je možné vozy nějak propojit přes spřáhla tak aby, když jeden vůz bude úplně mimo dosah přívodky, a bude za ním další vůz který bude "připojen" k přívodce, tak že na spřáhla vozů bude připájen drát +, že by zkrátka pak byl i 1.vůz s energií? A jaká by byla asi spolehlivost tohoto spojení? Potřebovaly by spřáhla pak nějaké radikální úpravy? Nebo by případně bylo lehčí udělat rovnou nějaký spojovací kabel zvlášť?
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 00:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. dohady, excese a hlody... to je tak, když jednotlivé diskuze nemají své vlastní moderátory - tam už by si udělal každý pořádek dle sebe. Možná by to Martine stálo za úvahu, zda nepřejít na jiný systém např. phpBB forum !!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 07:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zsarec pánová včera jsem zkouknul reportáž v loskutákovy o tramvajích. Je to faj že se o tomhle druhu modelářství mluví ale říct o kolejišti pana Barneta že je jediné v čr to neni fér. Jinak pan Barnet má pěkné kolejiště ale chce to dodělat troleje vypadáto bez nich divně.Sám těd stavim své nové tramvajiště a tramvaje taky mám delší čas a znám pár dalších lidí co je dělá nehledě na podbabáky tak mě to včera přišlo docela hloupé.
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 07:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

omluvte překlepy v předchozím příspěvku
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 09:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem se musel smát, když jsem slyšel, že jde o jediné tramvajové kolejiště v republice.

Toho člověka, který to vyslovil omlouvá snad jen to, že rozumí spíše železničnímu modelářství a nemá páru o tom, že někdo může stavět také tramvajová kolejiště...
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 11:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Lc_736__c_954: Jde to určitě, ovšem má to svá úskalí
To Vojtík: Jak jsem psal výše jen na Ananalogu to není moc bezpečné, zvlášť máš-li oddělené napětí pro trolej a koleje. Pak se Ti může stát, že se na loko kterou špatně položíš na koleje [tedy obátíš její směr] dostaneš dvojnásobek napájecího napětí, což se té mašince nemusí vůbec líbit.
To v digitálu to sice nehrozí neb trolej bude mít stejný potenciál, jako druhá kolej, ovšem pokud opět loko směrově otočíš tak Ti jezdit nebude = nebude mít na sobě žádné napětí.

K Tvé myšlence dělit sběrač na poloviny řeknu jen že to považuji za blbost.
1. I reálná trolej není natažena v přímce ale takzvaně cik cak = kvůli tomu aby se smeták rovnoměrně otíral. V zatáčce kde ze také trolej vychyluje ze střední osy je i na modelu,vzhledem k tramvajovým poloměrům je sbírání na každé půlce neudržitelné.
2. Natahnout trolej není legrace a natahnout ji zdvojeně je ještě větší opruz, zejména chtěl-li bys mít každý drát na stejném potenciálu. Tedy musel bys je vzájemně izolovat. O vzhledu ani nemluvím.
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 16:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Buggy: No na spřáhla bych nesázel. Lepe pak použít vlastní propoj.
Jelikož používám DCC pak do vozů bych dal dekodér funkční, který by mi na povel udělal co třeba
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.206.82
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:10:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidičky, dotaz, nevíte kde se dají koupi tramvajové modelové koleje ve velikosti H0, hledal jsem na netu a nic moc... Díky za radu
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivák: U nás bych řekl, že nikde, už sem se ponich hooodně dávno sháněl, ale u nás prostě nejsou. Kdo je vyrábí, tak jsou němci, jejich web byl http://www.hartelmbs.de/ , ale teď jaksi nefunguje. Ale myslim si, že by tě stejně hned odradili ty ceny... (výhybky 25euro, a podobný) To kdybys z toho chtěl postavit kolejiště, tak to abys měl hoodně nabitou peněženku. Příklad jak vypadaj je vidět na tom Barnetovym kolejišti.

No a radši se nevyjadřuju k těm chytrejm kecům co byli včera v radách ptáka votvíráka...

(Příspěvek byl editován uživatelem themuf.)
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 10-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to udělal takto , oddělal bych pražce od kolejí a přidělal bych je k podkladu (nějaké dřevo) a bevo bych to zadělal ty koleje tak jak ro bývá u přejezdů.
Já vím , že mám chytré řeči ale řekl jsem svůj názor
www.vlakportal.wgz.cz
ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omluvte mě za ty chyby *nevo = nebo **ro = to
www.vlakportal.wgz.cz
ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 18:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KŘIVÁK zkus se podivat na tilliga na
http://www.tillig.com/index-2.htm
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 07:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ješt taková drobnost . Divm se že Barnet dopustil aby v televizi takovej nesmysl pustily z huby určitě sám ví kolik toho prodá do republiky.
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.206.82
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:49:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad všichni: díky za pomoc
a k tomu votvírákovi, nemám slov, oni sou hold neinformovaní....
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To sbírání z troleje, nešlo by to udělat tak, že by se jeden pól sbíral z koleje a druhý z troleje, přičemž kolejnice by byly elektricky propojené a ve vozidle by to bylo taky navzájem spojené? Případně by se použil jen jeden pól sbírání, druhý by se odpájel od motorku a místo něj by se připájel drát od sběračů? Prostě takový trojkolejnickový systém, ale místo přetí kolejnice by byla trolej. Mělo by to výhodu, že by se nemusela nějak drasticky předělávat lokomotiva a nehrozilo by, že když ji otočím, tak ji zničím. A dala by se tak celkem lehce vyřešit i smyčka, směr jízdy by se měnil jen změnou polarity kolej - trolej, při zapojení do smyčky by to nezkratovalo :-)
Rex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.174.15
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 19:13:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já měl kdysi kolejiště s trolejí v TT. jedna mašina jezdila na jednu kolej a trolej a druhá nezávisle na ní na obě koleje. ale to bylo se stejnosměrným proudem. pokud by se jednalo o digitál tak nevím.
Salai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jirkas takže tak jak jsto popsal to děláme s tramvajema. a funguje to jen musáš mít trolej dokonale nataženou
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 12:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirkas: Samo, že tahle by to šlo, ale je to dobré jen pro samotné tramvaje. Pokud chceš provozovat smíšenou trakci tak to bohužel nejde :-(
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 13:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v čem je vůbec výhoda jezdit po troleji elektricky? Jako nejvýhodnější se jeví mít trolej čistě jako imitaci, takže nemusí být ve skrytých částech a nebude tam zavazet. A když někde bude špatný kontakt, nebude to nijak vadit.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas: vynechat trolej ve skrytých částech nepovažuju za vhodné, protože v takovém případě by se sběrač, tlačený pružinou nahoru, dostal do krajní polohy, ze které se zpět musí vracet pod větším tlakem, což by mohlo nepříjemně působit proti pohybu vozidla. Proto by mi přišlo lepší tam mít natažený aspoň drát ve správné výšce. Ale je to teoretická úvaha, v praxi jsem to zatím nezkoušel...
Rex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.174.15
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 15:39:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já to tak měl. Na trati trolej. a v tunelu jsem měl natažený jenom silnější drát aby to projelo. fungírovalo to ale diesel trakce je diesel trakce
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si s váma nesouhlasit, že je problém nemít trolej ve skrytých částech. Podle mě je to lepší, jinak tam ta trolej hrozně zavazí. Po skončení viditelného úseku postupně drát uteče nahoru, takže sběrač zůstane v nejvyšší možné poloze. A při nájezdu zpátky se zase drát pomalu snižuje a postupně tak přitlačuje sběrač do normální výšky. Možná to má nepatrně větší odpor, ale to se nemůže nijak na jízdě vlaku projevit. Jasně, že pokud jde jen o tunel, tak je nejlepší natáhnout tam drát, ale třeba skryté nádraží bych udělal bez troleje. A taky se tím asi ušetří opotřebení smykadla .
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vyzkoušejte si to v praxi. Jak znám pantografy BTTB, tak v poloze úplného zvednutí mají docela vůli, takže když s mašinou pojedete pod zvolna klesající trolej, pantograf se nakloní dozadu, což bude mít za následek to, že úhel klesání troleje bude tlak na sběrač směrovat více z boku než shora a sběrač tak bude klást větší odpor. Opravdu bych se obával toho, že výsledkem bude fakt, ža se mi tu budou vlaky zastavovat, což ve skrytých prostorech není zrovna příjemné. Ale asi by se to dalo nahradit tak, že při vjezdu do takové nezatrolejované části bude naopak sběrač stlačen trolejí až ke střeše, takže následně bude mašina projíždět skrytou část se staženým sběračem. A na výjezdu by se možná dalo udělat takové zařízení, které by smeták zase zvedlo k troleji.

Rex: děkuji za zkušenost z praxe :o)
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 17:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem si to v praxi vyzkoušel, ale ve velikosti H0 a tam žádný takový problém nebyl. Ale je možné, že v TT to bude fakt dělat problémy, to nevím. Stejně pro snížení opotřebení smykadel standardně jezdíme tak, že jsou sběrače zafixované asi 2 mm pod trolejí a vůbec se jí nedotýkají.
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 00:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No řekl bych a shrnul to, že pro skryté úseky trati [tunel] je výhodnější nechat trolej, či její náhradu [silný drát], ovšem pro skryťák je opravdu lepší nechat bez troleje kvůli manipulaci s vozidly.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 04:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych poprosit.., lidi kolem realizace stavby štokra z BR50 na 556.0 aby se přemístili do nového diskusního fóra zde: http://modely.firenet.cz/forum/index.php
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 05:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ještě pár dovětků ohledně galerií na našem webu, mám k-report rád a nechci zde řešit věci, které lze řešit jinde. Koukněte sem:
http://modely.firenet.cz/forum/viewforum.php?f=13
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 13:50:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo,smažte prosím moje kolejiště a Chrudimského klubu.A hledejte problém ve svém okolí a ne u nás.Ale jedno vám nelze upřít:jste výborný řečník,vy můžete bejt tiskový mluvčí.
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny. Nevíte někdo o jiné prodejně v Plzni (mimo ModelTrainu)která má ve své nabídce stavebnice modelů Kibri (auta). Možná i v Praze v dosahu MHD. Díky.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Zitko: doporučuji aby jste si pročetl tuto diskuzi:
../3175/11593.html"#ecf4b5"
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 17:11:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem to četl a vím,že byla přesunuta.Myslel jsem,že už bude klid,ale nevím,proč Bevelo tu začíná znova přes svůj odkaz.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk_valter: Dobře, díky.
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vagónová vyrobna: vůz na přepravu bublinkového moku.Zvláštní zásilka na "Silvestr"
 
 
 
 
 
 
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 00:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aáá,tady se někdo nudil bublinky já rád..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Zippich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 09:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Tempotaxi, nechtěl byste Bevelovi postoupit fotogalerii svých modelů, aby ji mohl uveřejnit vcelku? Vaše modely jsou jedinečné a jejich předlohy výjimečné, ale některé starší obrázky v archivu už dnes nejsou dostupné v plném formátu. Myslím, že Vaše fotky budou pro mnoho modelářů větší inspirací, než obrázky krajinek, jejichž autoři se domnívají, že tím, když je ukážou jiným modelářům, tak že sami utrpí újmu.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 09:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím se Zippichem a chtělo by to i ty fotky, kde je zachycen rozpracovaný stav...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předloha vozu "Champagne Mercier - Luxembourg"
 
Jen to prostřední písmo je jiné - písmo malířství není ve fontech a upravovat písmenka, jen to "M" je krásně kroucené na všechny strany.
Tento model je postaven na přání zakazníka.

Připravím tedy nějaké album železničních modelů a předám "Bevelovi" na jeho web. Děkuji za Váš zájem.
Božinku, abych náhodou neporušil autorská práva, musím se zeptat maminky /maminka má vždy pravdu/.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6811
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

maminka má vždy pravdu ale prd. manželka!
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Tempotaxi: Pokud tam budeš dávat takovéto fotografie bez uvedení zdroje pak se maminky ani manželky ptát nemusíš, prostě si je porušil, pokud autor [fotograf] je méně než 70 let po smrti.
Bohužel ....
Pokud se proti Tvé publikaci autor či jeho dědicové nevznesou námitku nic Ti nehrozí.
Na druhou stranu to k čemu fotografii použiješ nezakládá příčinu poškození autora fotografie a ani pro Tebe nepřináší viditelný finanční prospěch. Autorovi nebo Tomu kdo autorská práva vlastní by se težko prokazovala jeho újma.
Jedným možným postihem by však mohlo být smazání těchto fotografií z místa jejich publikace a to by mohla zas být škoda naše.
Osobně se velmi přimlouvám za respektování těchto práv. Zamezí to zbytečným třenicím a dohadům.
Taky si myslím, že ten kdo publikaci vydává také nese svůj díl odpovědnosti a nemůže vše házet na "autora" či toho kdo to na medium nahrál ba dokonce se vymlouvat se na to, že fotky zveřejnil také někdo jiný a že komentovat přání autora - smazání z místa neoprávněné publikace - je naprosto zbytečné.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo : Manželka je přece upgrade Milenky a jako data miner je aplikace Maminka a Tchýně :o)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6813
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 14:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě začne instalovat aplikace dítě 1,2, čímž znemožní chod jiných aplikací, např. pivo, hospoda, apod. :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Barton
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.120.134
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 14:18:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tempotaxi:
Váš model vozu na šampaňské je krásný, ale nezdá se mi to označení. Země se jmenuje Elsass Lothringen (česky Alsasko-Lotrinsko). Ale je opravdu pěkný. Mohu se zeptat zda jste pro model použil i jiné podklady nebo jen tu fotografii? Přeji mnoho dalších zajímavých modelů. Zdravím. MB
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prdelky si dělat,to by vám šlo..a to je dobře..Pane Bevelo chtěl jsem se zaregistrovat na debatu o 556.0 ale na monitoru jsem měl tento vzkaz a dál jsem se nedostal-žádný kód v obrázku jak je psáno se mi neobjevil..
 
..pořádná mašina má kotel a komín..
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi..
tak se také přidám, moc hezký model! Na našem webu publikuješ a prostoru tam máš více než dost - hlavně nezapomeň že tam už nějaké články máš, aby jsi se později neozval (že jsi zcela zapomenul) čí to byl počin...

Zdeněk Valter...
nevím sice na co narážíš, ale už skoro 4 dny odpovídám jen na emaily od lidí které kontaktoval vyšinutý Tomáš Bartoš že co se to děje s webem a proč nás kontaktuje někdo kdo se zajímá o to, zda máme na www.modely.firenet.cz články? Už mě to unavuje! Petr_k měl pravdu, dělat něco takového jako je magazín a uhlídat si každou větu nebo jen obrázek kdo tam co vyvěsí - je věc nemožná.. zamykat se mi to nechce a čas na zjišťování také nemám. To s galerií Tombarta chápu a bylo vše napraveno ale ostatní aktivity beru už jen jako provokace.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf...
japato že to nejde? Kouknu na to, zatím jsi první kdo se ozval, forum ma pod palcem Vojta ale hned na to kouknu... je to ověřování provozu, chyba se může občas někde zjevit!
A neVYkej mi, ještě nejsem takový pařez a nezapomínám :-) Honza.

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 15:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udělal jsem registraci přímo na tebe a jde to. Nevím jak se ti to povedlo tuhle stránku najít:-) jinak odkaz na registraci je nahoře v pravé části stránky, přihlaš se:
nick: Alf
heslo: 123456789

..a potom v nastavení svého účtu si to přepiš tak jak potřebuješ.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 18:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se taky musím pochlubit na čem už nějakej ten čas pracuju. Slov netřeba, sami jistě poznáte o co se jedná... odkaz

a tady je článěk "na pokračování" o stavbě modelu > odkaz
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1997
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 18:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéé tady bude někdo modelovat tatranské vrcholy
Ad.Bevelo,dík mrknu na to..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tomto webu jsem vůz na bublinky našel www.rail.lu/champagnemercierwagons.html.
Tam je i toto foto a mnoho dalších železničních fotek.
 
Zákazník si přál vůz na přepravu vína, ale najít český vůz to je ůkol pro většího šťourala než jsem já.
Radostí v srdci a ůsměvem jde všechno daleko lépe....
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tempotaxi: Český ne, ale kdyby ti stačil k.k.St.B. tak na ten bych pár fotek asi našel.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barton - děkuji za Váš příspěvek k textu. Podle fotek se toho moc přečíst nedá. Velký výrobce dělá také blbiny tak proč ne Já.

Bevelo - Já nezapomínám a děkuji a připravuji pomalu další články do webu,vozy na přepravu plynu, kotlové vozy dvou a třínápravové a chladírenské /pivní/ vozy o rozvoru 4,5 a 5.0 m mancardovou střechou.
Projektů mám v šuplíku dost, ale jetli to všechno budu stačit udělat.
Zde je podvozek na vůz pro přepravu plynu.
 
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím a prosím: 1) nevíte o náhradě za tranzistor BF256(A...C). Přikládám schéma (osvětlení nezávislé za rychlosti jízdy). Bude se doprodávat a raději již nyní zvolím alternativu.
2) na místo jedné LED potřebuji připojit paralelně více LED (dlouhý vagón), "utáhne" náhrada BF256C alespoň 4 LED ? Předem děkuji za možnosti či odkazy
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 23:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak...
koukni sem odkaz udělám ti schémátko jak jsem to vyřešil já s tím ÖBB valníkem :-)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 01:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jirkak: Zapojení ledek utahne pochopitelně více, ale jen v serii. Tím ale zvyšuješ napětí při kterém se vůz rozsvítí. To by se hodilo třeba pro digitál, kde těch LED může být i více než 4 !
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 13:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a to je můj případ a hokuspokus s WRmz ÖBB - příště to bude určitě lepší :-)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 14:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkak: Náhradou by mohla být BF245B, má nižší Idmax=25 mA. Nebo jakýkoliv N J-FET s Idss mezi 10 až 20 mA a na napětí Uds aspoň 20 V.
Zdeněk_valter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 16:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bevelo: Pro digitál, to tak trochu pozbývá smysl, protože napětí v kolejích je konstantní a tak se proud dá omezit jednoduše odporem. Ten tranzistor tam by pak fungoval jako proudová pojistka, například při zkratu jedné z diod.
Kraken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 22:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje domácí tvorba.Vše v měřítku 1:120.
 
 
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace