K-report
 

Archiv do 08.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Digitální ovládání kolejiště » Archiv do 08.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Toulavé Kameře na ČT1 plzeňské kolejiště o rozloze 30m2. Moc pekna reportaz. Hlavne ty RTOčka s vlekem tam...
Nový web o prostějovských autobusech

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před delší dobou jsem tady zmínil dekodéry pro světelná návěstidla od Marathon Modelu. Trvalo to sice déle, než jsme čekali, ale konečně už jsou na světě.
Více informací na http://www.vltava2000.cz/marathon, Naše výroba, Dekodéry příslušenství.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 07:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už pět dekodérů mám a musím je pochválit. Jenom je třeba dávat bacha na zapojení odporů u návěstidel, není možné využívat společný odpor, neboť v kombinaci červená / kmitající bílá požere všechen proud červená a bílá nekmitá. Proto je dobré dát odpor na každou barvu zvlášť.
Mimochodem, nemáte někdo návod jak nastavit českou návěstní soustavu v TrainControlleru (5.5)?
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Traincontrolleru jsem narazil na problém jak umístit návěstidla v bloku, tedy kde přerušit kolej. Je lepší aby vlak zastavil při vjezdu do bloku nebo až na jeho konci, co je spolehlivější?
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 21:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že digitál nikoho moc nezajímá. Přiznám se, že jsem váhal více jak rok, než jsem si Lenze pořídil, ale myslím, že to bylo správné rozhodnutí. Nemám moc času a digitál mi umožňuje nezabývat se moc elektroinstalací a vyhrát si s jinými věcmi jako třeba krajinou. Klasičtí modeláři si asi odplivnou ...
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 08:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_j:
asi nejsem klasický modelář.... taky si myslím že digital je rpzumná cesta .... jednodušší zapojení a umí to mnohem více věcí než "klasika".
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 12:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem začal používat Traincontroller a potřeboval bych s někým konzultovat některé věci, neboť je to dosti složité nastavit, zvláště např. návěstidla a závislosti na postavení výhybek a obsazení úseků. Zkoušel jsem diskusní fórum na stránkách výrobce, ale vysvětlovat jim, jak fungují moduly od Marathon Modell a jaká je česká návěstní soustava je nad moje síly. Není tu někdo, kdo by Traincontroller ovládal lépe a byl ochoten občas s něčím poradit?
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 16:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli teda mohu svuj názor tak digitál je fajn ale pouze pro ovládání vozidel. ne už pro výhybky a semafory. zvlášt uvážim li že ke každému návěstidlu je potřeba dekoder za bratru 1300 korun tak mě obchází hruza. takže bych byl pro jakýsi kombinovaný obládací system.
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 17:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_pecina:
tak samozřejmě každý muže volit co mu vyhovuje...
jen bych poopravil na každé návěstidlo jeden modul ... ale na jeden se dají dát dvě návěstidla (záleží na modulu a na velikosti návěstidla (možno i více než dvě))

na mě zase jde hruza z představy nějakého jiného ovládání příslušenství než digitalem ... ono zapojovat nějaké releové závislosti, z toho jde na mě hruza .... a jelikož nemám žádná relé .... tak jejich pořízení taky není nic levného..
ale at si každý rozhodne sám
Miloš_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 22:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že nastavovaní softwaru, řešení zpětné vazby, sběru informací z kolejiště a jejich vyhodnocování není taky nic moc jednoduchého. Pouhé zastavení před návěstidlem může leckomu pěkně zamotat hlavu.
Poz.: Relé, která je možné použít na kolejišti se prodávají např. v GME za cca 20,-Kč
Na stanici se 2 vjezdovými a 2 odjezdovými návěstidy bych určitě použil pár relátek za dvacku, ale na pro nádraží s rychlostní návěstní soustavou, seřaďovacími návěstidly a stavěním vlakových cest by byl digitál ve spojení s PC rozhodně lepší, elegantnější a jednodušší řešení.
Hlavní důvodem, proč řídit i jednoduché věci digitálem je možnost kompletního ovládání kolejiště počítačem. Pokud počítač nechceme, je ovládací pult s reliéfem kolejiště a relátky nebo jinou elektronikou mnohem levnější a taky přehlednější.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace