K-report
 

Archiv do 09.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Staré archivy » Archiv do 09.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.102
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 20:12:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a taky na nádraží v Mohelnici, také nejlépe po domluvě, kontaktní informace na http://www.m-model.wz.cz/ , a protože si zrovna zítra přijede pro zboží, tak mi napište pokud možno co nejdřív (mail pod jménem), co mám připravit.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 21:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS: Díky, nechám si poslat...
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 02:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS:
Jůůů, Balmy. Jsou nebo budou i na HO?
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.97
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 09:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se ptal první už dříve - kolik by byl hánulkář ochoten dát za stavebnici Balmu?
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 09:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 1000-1800 Kč(s)
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 11:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS:
To je záludná otázka. Ale hlavně z těch stránek to vypadá, že prodáváte hotové modely, ne stavebnice. S cenou je to asi tak, jak píše "Ocik", záleželo by, co by stavebnice vlastně obsahovala a jak těžké (i časově) by bylo vyrobit z ní tak hezký model, jaký je na těch fotkách.
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.81
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 14:54:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak, hotové neprodávám, ale není problém výrobu hotových pro zájemce zajistit.
V TT stavebnice obsahuje snad vše pro sestavení jednoho vozu,včetně vnitřního vybavení, obtisků a pod.,nedodávají se nápravy a spřáhla (zde hlavně v H0 platí něco jako "proti gustu žádný dišputát" a existuje více možností).Podobně by to mohlo vypadat i v H0.
Cena takové stavebničky by se mohla vlézt do 1500 Kč. Má však cenu jít do toho jen tehdy, podaří se nám za rok prodat aspoň dvacet kusů....
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 15:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nedodávají se nápravy a spřáhla

Se zas tak neorientuju, myslíte celý podvozek a upevnění spřáhel?

není problém výrobu hotových pro zájemce zajistit

Otázka za kolik, že ano. Si myslím, že by dost lidí koupilo 1 hotový jako vzor a pak pár stavebnic.

podaří se nám za rok prodat aspoň dvacet kusů

Myslíte, že modeláři HO neexistují? Podle mě je to reálné, samozřejmě chce to trochu propagace. Ale třeba jsem jediný tady, kdo vás neznal.

Na jednom záběru z vašeho kolejiště je vidět kousek střechy Balmu, jinak nejsou nikde. Proč? Máte fotky třeba celé soupravy Balmů na kolejišti?

A že máte tak hezké kolejiště, řeknu vám o jednom detailu, který není úplně dotažený.
http://m-model.wz.cz/galerie/kolejiste/HV04.jpg
Před železníčním přejezdem je stará dopravní značka pro vícekolejný železniční přejezd. To klidně může být záměr kvůli správné epoše. Co jsem chtěl ale hlavně - před přejezdem končí obec a za přejezdem máte značku "Hlavní silnice". To je velmi neobvyklé řešení, obvyklá je značka "Křižovatka s vedlejší silnicí".

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 15:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS -> Priznam se dobrovolne, nejsem moc sikovny na modelarinu, spis bych mel zajem o hotove, nejlepe v pripade Balmu tak 4-6x ruzne cislo + 1-2x Post, vse v TT, v HO by se pripadne taky dalo uvazovat, ale ne tolik ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 15:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a koukne te se obcas na www.ebay.de, sekce Modelbau a dejte si vyhledat "CSD", mozna budete prekvapen, kolik a za kolik se tam obcas ruzne s CSD/CD zony veci prodavaji. Vcetne malo serie. Takze na nezajem neCZ obce bych se rozhodne moc nevymlouval.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.17
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 16:14:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ČSAD:Moment - naše stránky jsou www.hekttor.wz.cz.Vámi zmíněné www.m-model.wz.cz s námi spolupracují, zajišťují právě výrobu hotových modelů a distribuci na pražské burze. Jejich je tedy i zmiňované kolejiště (my momentálně žádné nemáme :-(( ). Kolik by si žádali za komplet postavený Balm v H0, to v tento okamžik nevím, odhadem dejme tomu 2500 - 3000 Kč.
Prodej v H0 - protože toho v H0 prodáváme málo, netroufám si odhadnout, kolik modelářů by si v hánulce koupilo stavebnici za dejme tomu 1500 Kč, a právě proto se zde ptám.
Stavebnice obsahuje podvozky, neobsahuje nápravy - soukolí a ani spřáhlo. V TT nabízíme zvlášť leptané "standartní" spřáhlo BTTB/Tillig.
Fotografii soupravy M240 + Balm + BFalm z našich stavebnic vel. TT nám právě poslal jeden zákazník, najdete ji zde: http://www.hekttor.wz.cz/M 240_Balm_BFalm.jpg
Pro Pjp: kompletní Balmy a spol. tedy lze získat, kontakt na www.m-model.wz.cz , různá čísla také nejsou problém, toho času nabízíme stavebnice Balmu každou s jedním z 8 různých čísel. Také není problém vyrobit obtisk s číslem zcela konkrétním.
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.17
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 16:19:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro PJP: Nevím, zda to bylo na mne, ale my do zahraničí neprodáváme téměř nic, zaměřujeme se na tuzemský trh, a zajímá mě tedy zájem domácích modelářů.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 16:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS:
Tak se omlouvám s tím kolejištěm, měl jsem dojem, že jsou vaše obě ty stránky.

Se přiznám, že moc nechápu, co vlastně v té stavebnici je, protože v "Doplňcích" prodáváte podvozky zvlášť. Druhá věc, které nerozumím, je prostředek pro ohýbání čela, co přesně je nutné ještě ohýbat na modelu? Podle fotografií v katalogu (vedle popisu) to vypadá, že už nic.

Pokud je vše takříkajíc připraveno, není důvod platit 1000 - 1500 Kč za kompletaci, jestli se má něco ohýbat nad plamenem, dokoupit podvozky, tak to taky mění situaci.

Dosazení spřáhla do krabičky je to nejmenší, se soukolím počítám, že něco máte odzkoušené a doporučíte to zákazníkům.

toho v H0 prodáváme málo

Vždyť také prakticky nic nenabízíte. Při ceně 1500 Kč bych uvažoval jako kolega o 4 - 6 vozech, k tomu ten služební (i když v reálu už nejezdí, existuje vůbec alespoň muzejní?), u motoráku nevím, to by záleželo na ceně a dalších podmínkách. Neberte to, prosím, jako závaznou objednávku, jen taková rychlá úvaha.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 17:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS - no dobre, ale zase, prodejem do sveta by jste zvetsil "seriovost", ne ? A to je to, co tu nekdo propagoval, ted nevim zda Vy, nebo nekdo jiny a cist znova se me to nechce.
za ten odkaz diky, kouknu se.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 17:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady http://modely-tt.wz.cz/paginy/modely/fotogalerie/Bix.htm jsou detailnější fotky vozu Balm ještě s klasickými spřáhly Tillig. Ty jsem vyměnil za nový typ.
Mimochodem je to přesný model muzejního vozu Posázavského pacifiku.

Čsad_zastavka:
předpoklad většinou je, že každý modelář má "odzkoušená" dvojkolí a vlastní typ spřáhel. Výrobců je mnoho a každý používá něco jiného.

A to, že HO modeláři tu existují ještě neznamená, že si "z fleku" objednají tolik výrobků, aby to zaplatilo výrobu. To už tady bylo.

Pjp:
už vidím, jak si Němci objednávají zrovna český Balm. To je jako kdyby Tillig čekal, že se u nás prodá nejvíc lokomotiv třeba BR243, která k nám ani nezajíždí.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 17:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek:
neznamená, že si "z fleku" objednají tolik výrobků,

To je jasné. Mít zájem zdaleka neznamená koupit. Nechci, aby to vypadalo, že VÍM, že se to prodá nebo že URČITĚ koupím x ks. I když myslím, že 20 ks ročně je reálné prodat.

lokomotiv třeba BR243

Vidíte, a zrovna tuhle, samozřejmě v HO, mám. Moje oblíbená.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 17:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidíte, a zrovna tuhle, samozřejmě v HO, mám. Moje oblíbená.
No já mám taky jedno Desiro jen tak pro radost. Ale těch M 240.0 třeba potřebuju 7. O vozech Balm, Baafx, apod. ani nemluvě.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.69
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:17:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: Podvozky součástí stavebnice jsou, a byl o ně zájem i extra, takže je možno je dostat i zvlášť. Čelo tohoto vozu, jak je jistě patrno, je poměrně složitě tvarováno, takže je dobré leptaný díl ze stavebnice natvarovat pomocí toho kopyta. Jde to samozřejmě i v kleštích.
V HO nabízíme více, než o co je zájem. Například k výrobě dlouhého pásového dopravníku mě přemluvil někdo, kdo tvrdil, že ví nejméně o patnácti zájemcích. Nakonec jsme jich patnáct neprodali ani celkem za dva roky... Vlastně se prodávají téměř jen střešní háčky a tažné kotvičky. Proč tomu tak je, to nevím a ani nemám čas se tím zabývat. Hekttor je totiž něco, co je "navíc", tedy děláme to ve volném čase, kterého není moc. A z toho vyplývá odpověď pro Pjp: o zvýšení sériovosti jsem já určitě nepsal, u nás je objem prodeje omezen nejen zdola (prodat toho tolik, aby se vývoj modelu a výroba série aspoň vyplatila), ale taky zhora (kolik stavebniček jsme schopni ve volných chvilkách za týden - měsíc - rok připravit, zkompletovat, nabalit, expedovat). Jsme na to dva a ani jednoho to neživí. Takže v případě toho Balmu v H0 by stačilo prodat těch několik desítek za
rok.
A jak psal Jacek (a ten je mimochodem autorem té fotografie s trojicí vozů), moc se mi nezdá, že by měli mít cizinci zájem o typicky česká vozidla.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

moc se mi nezdá, že by měli mít cizinci zájem o typicky česká vozidla.

http://www.schienenstrang-nach-osten.de/nordboehmen50.jpg
Uhodnete, kde je to focené?
Ano, správně, v Německu, je to nádraží v Žitavě. Když jsem tím směrem jezdíval, často to bylo do Žitavy právě Balmem. I když samozřejmě domácí témata na kolejištích jasně převažují. A jednou si zas německý zákazník přede mnou v Chebu kupoval brejlovce v TT... Vyberte si.

je dobré leptaný díl ze stavebnice natvarovat

Odpusťte hloupou otázku, ale ten díl je tedy rovný?
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.69
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:56:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím. Osobně zkušenost s německými modeláři nemám téměř žádnou, jen jeden prodejce mi napsal, že bere jeden kousek čehosi na zkoušku, že jistě chápu, že to pro Němce nebude nic až tak zajímavého... a asi ani nebylo. Kdyby bylo, tak by si snad i ty Balmy v TT koupili, vždyť Německo je TTčkářská velmoc. Ale jsou tady jedni Angličané, kteří mají krásné české kolejiště, (neodpustím si poznámku, že snad ještě češtější, než někteří Češi), a protože jej chtějí mít do puntíku české i v detailech, tak mají zájem o naše věci.
Vzhledem k tomu, že naše stavebnice jsou z největší části z leptu, jedíl pochopitelně plochý. Pokud bude Jacek chtít, tak vám sem dá link na začátek jeho návodu na stavbu Balmu z této stavebnice, je dostatečně názorný a jasný a odpoví na spoustu otázek.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek -> A proc jsem tady asi uvedl ten ebay.de ? Kruci se tam PODIVEJTE, kdyz me neverite, to je to takovy problem ? Nebo me pak prozradte, proc me posledni T669.1 tam stala 140 EUR ? Kdyz o tyhle masiny prece v nemecku nikdo nema zajem ? A o 75x co jsem odmitl jit uz nad 200 + nejake parovky nemluve. Vagony uz vubec neresim.
Do prcic, uz.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jednou si zas německý zákazník přede mnou v Chebu kupoval brejlovce v TT... Vyberte si.

Jenom jeden? Trochu málo pro "export", ne?

Mimochodem nemálo Němců se podle kolegů objevuje na burze v Praze, no kupují i naše vozidla, hlavně v ČSD provedení. Ale z 99% hotové modely, žádné stavebnice, odlitky, díly, atd.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.69
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 19:27:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož na ebay.de zrovna brouzdám, pravda, všech 65 stránek jsem ještě neprolistoval, ale:
1/Z 99% tam vidím německé modely (zatím jsem našel jednoho Ragulina a Rosničku),
2/je možné že narazím na nějaké české malosérie, ale stavebnici českého původu jsem tam nenašel žádnou
3/ Nikdo neví, kdo na ebay vlastně tu kterou věc kupuje a odkud je, ani Vy tam asi nemáte ID Pavel P., Česká republika.
Nicméně, prapůvodem všeho bylo, že zde jistý Bevelo prohlásil, že by se rád dočkal Balmu i v H0, a mě zajímá, jaký by byl skutečný zájem domácích modelářů o tuhle věc.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 20:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po delší době vás zdravim... Tak rozhodl sem se skusit sestavit model z leptu... na zkoušku sem si u DK Model koupil dresinu Tatra Vm s přívěšákem... do budoucna chci sestavovat lepty a potřeboval bych poradit ohledně pájky: existuje nějaka pájka, která si sama dodává cín k hrotu??? popřípadě za kolik by se dala sehnat??? Díky za odpovědi...
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 20:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS -> No, lepsi je tam napsat do toho "Suchen" CSD, pak je to jen tak 5 az 7 stranek, oblibene jsou v HO gorily + krysy a pak S699 a T478 v N, ale obcas se tam da najit i neco s te malo serie. Ted tam byl prave T669.1/TT. Stavebnice tam tenhle tyden taky byli, s LPH, jestli tam jsou jeste ted nevim. Jine jsem tam jeste nepotkal. Ale otazka, zda by o stavebnici byl ocekavany zajem, u me ne, bo jak jsem napsal, manualne levy. No, takove ID tam opravdu nemam, momentalne minimalne proto, ze jsem zamestnan/ziv v nemecku a kolik nas tu takovych je ? Asi sam nebudu, to je ostatne dalsi takove prkotina. Zvlast, kdyz si clovek prohledne system poplatku pri prevodu EUR do CZK v CZ bankach, se to krapet prodrazuje.
Ale to je vcelku jedno, kazdy podle sveho.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 21:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

u me ne, bo jak jsem napsal, manualne levy

Na modely z leptu se používá pájecí voda s kyselinou, což si asi každý netroufá.

mě zajímá, jaký by byl skutečný zájem domácích modelářů

Otázku poměru modelářů HO a TT jsem tady už nadhodil, jeden z přispivatelů tipoval 50 na 50. Velikost HO ovšem často volí začátečníci, kteří žádné modely sestavovat nebudou, určitě ne z leptu. Ale zas můžou mít zájem o hotové vozy, protože Balmy se hodí na většinu kolejišť. Měl jste, pane JuraSi, dotazy od modelářů vy sám nebo kolegové na burze, jestli děláte i HO? Možná podle toho by se dalo něco usoudit.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 22:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Na modely z leptu se používá pájecí voda s kyselinou, což si asi každý netroufá.


Já si vystačím s obyčejnou pistolovou trafopájkou, 3 druhy kleští a dalším zcela běžným modelářským nářadím. Žádnou kyselinu jsem nikdy nepotřeboval. Rovněž tak se obejdu bez různých doporučovaných (prý nezbytných) drahých pomůcek jako jsou ohýbačky leptů, apod. A že mi těch leptů už prošlo rukama...
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Lucky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 22:39:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v HO asi moc ne, to jsou převážně jen konzumenti zvyklí kupovat hračkové a hlavně levné vagóny od PIKA a pod., ale v O je to o něčem jiném. Obrovský zájem zaručen, navíc pro tuto velikost je toho minimum, a tak jsou modeláři zvyklí si hodně věcí dělat sami. Tedy velký potenciál zručných lidí, kteří jsou schopni stavebnici sestavit a navíc jsou zvyklí na poněkud větší ceny, takže u nich cena nehraje až takovou roli. A jak už jsem řekl, obrovský hlad po modelech našich vozů. Ale chtějí samozřejmě kvalitu, takže to bude ten největší problém. Jenom od nás ze sdružení vím minimálně o 10-15 lidech co by dohromady mohli vzít tak 30-40 kousků, ale musela by to být kvalita. Přece jenom v tomhle měřítku už je to o něčem jiném. Ale zase to zaplatí.
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.37.63
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 00:55:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Jura S: S tím zájmem cizinců by ses divil. Mnoho našich přátel z Německa či Rakouska o česká vozidla zájem má. Bohužel my v H0 zas tolik kvalitních vozidel nemáme ve srovnání s našimi německými kolegy. Rakušané jsou na tom sice o něco lépe než my, ale také to není taková sláva.
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 09:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám HO a od Pika a jiných žádná hračkové modely nekupuju. Levné vagóny v HO: většina modelářů HO co zatím vím, tak kupujou jen ty dobrý od Bramosu a tak. Třeba taková wapka za 900 Kč hračka asi nebude. Konzument je pro některé Hánulkáře silné slovo...
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.68
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 10:03:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodej modelů v zahraničí bych už neřešil, pohybujeme se stejně v rovině dohadů, odhadů a předpokladů, kdo má zájem, ještě není zákazník a myslím, že ze zde přítomných máme většina s prodejem českých žel. modelů spíše malé zkušenosti. A pokud jsou, nic až tak kdoví co to není. Je spousta věcí, které toho, kdo má zájem, odradí, třeba zmíněné nehorázné bankovní poplatky za převod. Jediná naše stavebnička, která se dočkala vývozu do Německa, je zauhlovací výtah, v počtu 10 kusů. Za vaše příspěvky ohledně prodeje konkrétní stavebnice velmi děkuji, určitě jsou pro mě důležité.
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 11:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Migoši, samozřejmě existují pájky co dodávají cín až ke hrotu. Jenže stojí balík - řádově okolo 10 000 Kč. Já je mám v práci. Takže moje rada - vykašli se na takové páječky, sežeň si tenký cín a letuj!
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.68
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 11:58:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu si můžeš koupit růžovou "Pájecí kapalinu na měď neutrální", a pájení se Ti stane požitkem :-))))
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 12:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Juj... Dík za rady...
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 13:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby byl Balm v HO tak bych měl o 4-5 kousků taky zájem! Za kocourem to bude excelentní souprava. Viděl jsem Balmíka od Jacka v TT a musím číci že se povedl, tak snad se na hánulkaře nezapomene..
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 14:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak snad se na hánulkaře nezapomene

Taky doufám. Ale jak je vidět, někteří nás mají za neschopný póvl zvyklí kupovat hračkové a hlavně levné vagóny.

JuraS:
Otázka na tělo. Kdy padne rozhodnutí o výrobě Balmů v HO? Dočkáme se vozů například letos?

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 15:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady http://modely-tt.wz.cz/paginy/modely/navody/stavba_Balmu.htm je obrázkový návod ke stavbě Balmu
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.98
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 16:25:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož uvažuji o tom, o termínu nic nevím. Věc by urychlilo, pokud byl někdo schopen vyrobit mustr na odlévání střechy.
Mimochodem - téčkaři mají u nás na stránkách - www.hekttor.wz.cz - novinku !
Eglyp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Juro výborně, jen tak dál
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS - ta tatra je super! Konečně se snad chytne výroba tétéčkovejch autíček (zatím se vyrábějí tři typy u tří výrobců). Plánujete i něco takovýho dalšího?
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.39
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 17:48:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím pár nástaveb na tu Tatru, možná byste mohli dát svoje tipy a přání k dobru, jaké by to mohly být. Jinak se velice omlouvám za otřesný nátěr fotek toho modelu T 148 na stránkách, tak malé věci se mi nedaří pořádně natřít a makrofotka vše ještě zveličí.....
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.100
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 18:22:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nátěr modelu na těch fotkách, pochopitelně, promiňte...
Jirkak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 10:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozdravuji příznivce modelové železnice. Mám, prosím, jeden dotaz na výměny Tillig (TT): konkrétně jde o symetrické výměny ABW (12°, 15°),
jsou tyto výměny flexibilní? Potřebuji v nádraží o velikém poloměru docílit reálného zhlaví, které bude také v oblouku o velkém poloměru. Výměny IBW mají pro tento účel příliš malé poloměry. Děkuji i za případný typ na jiného výrobce
čekdy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 12:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, myslím si že vzhledem k tomu že k pohonu svých kolejišť používáte elektřinu a věci okoklo ní, možná byste mi mohli poradit. Potřebuju sestrojit tekovej zmetek, asi malej jednoduchej elektromagnet či tak něco, kterej by podle polarity nebo tak pžitahoval a zase odtlačoval druhej magnet nebo kus železa. Stavím model T478.4501 1:24, v modelu převodovky čkd-srm bude elektromotorek kterej by měl přes hřídelík nahánět model K12V220DR, a mezi tim by měl bejt model třecí spojky, tak potřebuju něco co bude ty talíře přitahovat a odtahovat. To je projednanej nejůčinější způsob... check it www.k8s310dr.ic.cz
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 22:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje vagónka: Nehodový vlak - šetinápravový plošinový vůz PV 84557 lok. depo Č.Třebová a vyprošťovací tank VT-55A.
 
 
 
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 23:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Balm v HO.Můj názor:do 1000Kč-ano,do1500Kč-snad ano,nad 1500Kč-v žádném případě..
Také mám pocit,že je tu HO poněkud ve stínu TT co se týká stavebnic.
Za modely Piko se nestydím-nechci a nemám zdaleka vše jen od nich..nevidím důvod proč je nějak odsuzovat za nižší cenu,i tzv.hračkový model po úpravě a patině může udělat radost.Ne každý má nároky a peníze kupovat vše jen hotové, byť precizní.Každého věc.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 00:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jura - z nástaveb by mohla bejt trhákem varianta vojenskýho valníku s plachtou (či bez), ovšem já se přimlouvám za jedno jistě velmi logistycké vozidlo - hovnocuc. Odběr této varianty u mě zaručuji.

Alf - velice výhodný je kupovat stavebnice vagonů od Pika (pro šťouraly - z nový produkce) přes Conrada v Německu (www.conrad.de, sekce Modellbahn (úplně na kraji vpravo)). Vagon bez popisů tak vychází na 6 - 20 €, dvojkolí, kuple a nápisy si každej doplní dle libovosti (já jsem se namlsal u kamaráda kuplí od Märklina, takže jednoznačně preferuju tyhle).
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5976
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 12:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jak se ta koupě realizuje? poštou dobírkou za eura asi těžko. to pro to jezdíš někam do rajchu?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 14:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Conrad - já to realizoval na podzim. Do zahraničí - ČR to chtěj poslat jen když jseš firma (OSVČ, s.r.o) je to a sami to přiznali nesmyslný požadavek, resp. si někoho najdeš, kdo tě "zaštítí". Bacha proklepávají to přes naši Hospodářskou komoru :o)
Pošleš objednávku (přes jejich web), přijde ti proformofaktura. Pak vám ulehčím hledání způsobu platby - chtějí eura. Když jsem se u našich bank poptával nad poměrně složitou a náročnou službou typu : "mám eura nebo koruny a potřebuju aby do SRN dorazila na účet přesně takováhle částka..." setkal jsem se s neuvěřitelnými a nehoráznými poplatky začínajícími na 1.000 Kč, pokud to banka vůbec uměla - to platilo, pokud jsem nebyl jejich klientem. Inu jsme v tom EU bo ako sa to volá.... Takže jsem zašel na nejbližší poštu, tam mají něco jako eurošek nebo eurožiro, vypadá to jako složenka ten předtisk, na místě to vypíšete, spočtou vám kurs, zaplatíte v Kč na jejich účet u banky ve Weidenu a čekáte až to pošlou, záleží jak to mají skladem, mě to přišlo na dvakrát, cca po třech týdnech a po šesti týdnech, balené to mají více než slušně, u nás to expeduje nějaká nýřanská zasilatelská služba. Do zahraničí se bohužel platí poplatky, nenechte se zmást reklamou, nejsou ale nijak hrozné v porovnání s našimi. Neobjednávejte si ekologickou krabici, myslel jsem si že to přijde v ní, je to plastová bedýnka asi 20x30x10cm a přibalili ji "bokem" :o)
A taky je asi možno pro to sjet do SRN, myslím, že kousek za hranicemi u pokračování naší D5ky mají pobočku. Ale moc bych na to nespoléhal, protože to nemusí mít na skladě právě tam jako to neměli v mém případě na centrále.
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.71
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 16:53:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OFF TOPICC !!!!!
To Pavel_reiser: To co povídáš jsou tak trochu báchorky. Netvrdím, že poplatky za převod jsou malé ale je to u každé banky různé - a zpravidla je to i odvislé od výše převáděné částky. Příklad KB zprostředkuje platbu od 300 CZK - pochopitelně i to je dost. Co se týče převodu bych vždy prvně oslovil svou mateřskou banku zvlášt když budu vědět, že to jinde bude dráž ;-)
Ovšem je ještě jedna mnohem lepší cesta.

Pro ostatní - existuje velmi levný způsob převodu peněnz do zahraničí a tím je společnost PAY PAY. Přes tu hradí kolegové například členské poplatky FREMO, úhradu na E-bay atd. Převod stojí okolo 6 Kč !!!!!!
Podrobnosti na jejich WEBu
http://www.paypay.com/
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.71
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 17:04:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OFF TOPIC II !!!!!

Nejlepší ovšem je když obchodník od kterého kupujete přijímá platební karty - to je pak úplně bez poplatku a platíte pří nákupu v kurzu valuta střed.
To ovšem není bohužel případ CONRADa. Němci jsou v tomhle nejkonzervativnější.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 17:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá rada: Pokud chcete poslat nějaké peníze do Německa, zkuste EUROGIRO. http://www.cpost.cz
Pokud je částka do 10tis kč, je poplatek 200,-. Platí se cash na poště. Určíte si částku v EUR a dopočítají vám to v kč. Vzhledem k tomu poplatku, je to asi nejlevnější způsob poslání peněz do Německa. (pokud vynechám PayPal).
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. března 2007 - 18:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad - Zdenek Valter : Když si přečteš pozorně můj příspěvek, tak tam píšu, že jsem to nechtěl platit ze svého účtu (měl jsem pro to svůj důvod a ne každý má svůj bankovní účet) a proto jsem se poptával u bank jiných. Ty šílené pálky mi nabídla např. HVB, Citibank... A proto jsem použil na poště eurogiro, jak píše Fousekx a stálo to těch 200 Kč. Konec báchorek.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5979
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 19:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za 200 si pro to do rajchu sjedu..... v naší poplatkové republice s poplatkovým bankovnictvím a rajchem za kopcem bude asi nejlepší vyčenichat nějakýho konráda za kopečkama....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 21:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr k : díky,to vypadá dobře.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 22:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je taky možnost. Další je sehnat si kamaráda v rajchu (případně tam někoho nechat študijně vycestovat) a posílat si to přes něj - tím se ušetří asi nejvíc.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 17:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj. Je to asi 10 dní co jsem si z hekTTor.wz.cz objednal 2x Sada zarážek se stojanem (H0 kus za 45) a 1x Návěstidlo "Konec koleje" (H0 za 25) (dohromady 115,-) a zatím mi nepřišel ani mail ani zásilka. Přitom cena je dohromady vyšší než 100,-. Jak dlouho asi obvykle trvá vyřízení objednávky? Díky
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.39
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 19:53:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tato objednávka byla právě dnes odeslána jako doporučená zásilka se složenkou k provedení platby, ať Vám ušetříme dobírku za tak malý objem.
Jinak pro takovéto dotazy je možno použít "Knihu přání a stížností" alias Návštěvní knihu na našich stránkách.
Pokud jde o rychlost vyřízení, zavisí to od toho, je-li výrobek na skladě. Rychlosti e-shopu však dosáhnout nemůžeme.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 20:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS: Dobře díky
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 03:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak tady utichla případná debata od Balmu ve verzi HO!
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"!
Největší atlas T466*742 http://t466.firenet.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace