K-report
 

Archiv do 22.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Staré archivy » Archiv do 22.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 17:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zadrátoval jsem pouze depo pavoukem nad točnou a 4 kusé koleje od točny (typ Praha Vršovice) teď bych rád započal drátování širé tratě. Nemáte někdo zkušenosti s letovaním nebo jiným upevňováním drátů na výložníky? Viděl jsem hodně fotek z klubů v ČR ale všude je vidět letování klasickou pájkou a spoj je jak pěst na oko!
Pokud jde o přestavníky: zase si tak nepotrpím na pomalé přehození, zatím jsem používal pozůstatky přestavníku z BTTB od TT umisťované pod desku. Spíše než k Memory Wire bych se přiklonil k releovému přestavování výměn.
Během jara se chci dostat do Norimberka kde v jedné prodejně lze pořídit výměny včetně přestavníků za poloviční ceny než prezentované u nás. Protože ceny výměn a přestavníků se zde pohybují pod hranicí 1.000,- což je neůnosné! V NSR lze komplet koupit za 12,50euro a angličák za 14.95euro který např. v MODELY BIZ je za 1.450,- Kč.
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.39
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 23:26:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, vždyť je to (MW) na digitál jak dělané, dva stavy, "jde proud" "nejde proud", co chcete řešit? Tedy relé funguje vlastně stejně, akorát se možná hůř shání, MW přestavník je flexibilnější, univerzálnější, a skladnější.
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 23:48:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bevelo : do Norimberka kde v jedné prodejně

Můžu poprosit o adresu té prodejny ?
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 08:17:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podpovrchový přestavník se u Conrada v Německu prodává za 5 EURO. Je to sice čínský šmejd ale pořád je o 100 % lepší než veteš prodávaná za podstatně vyšší ceny u nás na burzách.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 11:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já používám klasické motorické přestavníky Tillig (Pilz). Má jednu velkou výhodu. Plášť se přišroubuje pod povrch a vlastní přestavník se dá kdykoliv vyměnit, pokud by se pokazil. Všechny přestavníky jsem navíc připojil ke svorkovnícím pomocí 9-pin. konektorů. Není tak potřeba nic demontovat, prostě se vysune jeden a zasune druhý.

Ten drátek je sice cenově nesrovnatelný, ale při představě, že jednoho krásného dne rupne a bude potřeba do toho rýpat třeba pod trolejemi, mě to odradilo.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.98
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:55:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož já dal MW přestavníky taky pod desku, čili je k nim přístup zespodu. A pokud se pokazí (ale proč by měl, pokud ho nepřetížíš proudově, má velkou životnost), tak nevyměňuji celý přestavník, ale jen ten drát.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj. Chystám se do stavby kolejiště HO, udělal jsem si plánek ale nevím jaké rozměry to asi má. Dokázal by to někdo odhadnout? (HO)
 
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řekl bych tak 2-2,5×1,3m...
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Miloš_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš bych to viděl tak na 3-4m x 1,3-1,5m. Záleží na délce staničních kolejí.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buggy: Souhlasím s p. Milošem_p. Nejméně 3 metry a to se Vám na nádraží 2 vejde tak lokomotiva a 3 osobní vozy. Na šířku při požadovaném zázemí na obou nádražích spíše těch 1,50 m. Akorát to město uprostřed mi připadá trochu malé, resp. u těch domů to nebudou zahrady, ale haciendy. Uprostřed mezi krajními kolejemi nádraží 1 a 2 vám vznikne šířka odhadem 70 cm. Co takhle prostor využít pro autobusové nádraží nebo obchodní dům? Přiznám se, že příliš nechápu ten potok ústící do stoky v levé části. Dost to stíží stavbu kolejiště a nejsem si jist výsledným efektem. Ale na mě nedejte, musí se to líbit hlavně vám.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem. Vlastně to bude lokálka kde bude jezdit 810+010 a maximálně tak bangle a nějakej ten plošiňák takže to ještě budu zmenšovat a upravovat. Je to jen nápad jak by to mohlo vypadat. A ještě šlo by udělat ovládání stanice 1 přes PC??? Ono kdyby se upravil nějaký program ve stylu Brnosim bo nějaký iný a udělalo ještě několik věciček tak by to fungovat mohlo ne?
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buggy:
to bude lokálka kde bude jezdit 810+010

A nebude to škoda? Na tohle kolejiště by se určitě vešly také soupravy z patrových vozů jako Os a nějaké klasiky jako Sp. Minimálně tou kratší cestou můžou jezdit Sp odstavené na nádraží 2 do nádraží 1, odkud budou pokračovat ... někam. Pochopitelně až po příjezdu přípojného Os z druhé strany. A třeba když se necháte zlákat pro ten autobusák u nádraží 2, bude i na první pohled vidět, proč jsou na toto nádraží Sp protaženy. No, zase mi to kecá, už raději končím.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevim, uvidíme jak to bude a mimochodem ten potok poteče od trubky pryč z desky.
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Pega67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 08:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle místo oválu udělat z jedné starny vratnou smyčku stanice č.1 by byla průjezdná a trať by pak pokračovala do stanice č.2. a tam by trať končila. Možná by pak stálo za úvahu prohodit pořadí stanic aby ta koncová byla větší.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 13:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápad dobrý ale nemám zatím místo.
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 16:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buggy: kolejodrom jako podstavec pod železniční modely, se skutečnou železnicí to nemá nic společného.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 16:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi: No já se snažím o něco co nebude vypadat jaksi ehm takhle... https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=022530.jpg https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=022531.jpg
Tohle mi připomíná kolejodrom
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 17:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buggy: no to je docela zamotané. Ja sem si vypočítal, že na kolejišti v KMŽ Přerov připadá na 1 mčt cca 8,5m koleji, pokud sem dobře počítal...
Jinak taky plánuju kolejiště. Mám na to 14mčt a chci aby to nebylo poloprázdné a nechcu to mit naopak ani přeplácané, kolik by ste mysleli že mam dat koleji na mčt??? Dík za tipy...
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 19:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco co nebude vypadat jaksi ehm takhle
se skutečnou železnicí to nemá nic společného.


Za sebe musím říci, že absolutně nechápu podobné, velmi často se opakující komentáře na různých diskusích a webových stránkách. Všichni zastánci "modelu skutečné železnice" by si měli uvědomit, že jimi vytvářená kolejiště jsou absolutně nerealistická, jelikož sice přepravují "odněkud někam", ale na vzdálenost, kterou i vetchý stařík překoná ve skutečnosti pěšky za půl minuty. Pokud teda nežijí v paláci a nemají k dispozici závratnou sumu peněz na výstavbu kolejiště. Člověk s průměrně rozvinutou fantazií si vystačí i na kolejišti s tvarem oválu, protože si představuje, že ta jedna stanice vepředu je pokaždé jiná, jednou je to zastávka, jednou stanice. Omluvte prosím můj trochu ostřejší tón, ale mně už se opravdu pění krev z takovýchto "fundovaných" komentářů a shazování dlouhodobě promýšlených vysněných kolejišť. Většina lidí má pro svá kolejiště k dispozici malou plochu, omezený rozpočet a nechce popojíždět motorákem 1 m po jedné koleji tam a zpátky, tam a zpátky, tam a zpátky ...
Suky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 20:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
Nemáte někdo zkušenosti se stavebnicema vozu Bai od E.S.Pečky a Plastikom?Která,ta stavebnice se více podoba skutečnému vozu?Nedal by se upravit z nějakého vozu?(Návod).
Děkuji.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 21:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka
...no nevím zda si průměrný modelář vystačí s nějakým tím oválem - to je hloupost tak pro děti s nějakým startsetem! Já mám také málo prostoru ač nebydlím v paneláku, tak kolejiště do tvaru "G" o velikostech 4,5x3x2,5m o kótách 0cm (základní deska) do +7cm +14cm +21cm výškových úrovní. Dle toho co ke konci popisuješ je přesně to, co sám odsuzuješ "1 m po jedné koleji tam a zpátky, tam a zpátky, tam a zpátky ..." ..a není to stejné s tím oválem? Nejsem zastánce vlakodromu a svůj model jsem zasadil do uzlu Děčín a Ústí nad Labem a opravdu jsem využil každý volný kus na modelu. Nepochopím, že někdo na 1m2 udělá krajinu s kopcem a kolejí pod ním a je spokojen - je to plýtvání místa! Až panel dokončím, dám sem fotky. V HO se člověk sice moc rozšoupávat dle prostoru nemůže ale je to zcela o něčem jiném než TT.
Obsahově mám:
hlavní stanice 9dopravních 5manipulačních
západní nádraží 15 dopravních_manipulačních
z hln je spojka do depa (typ Praha Vršovice)
hlavni dvojkolejná trať směr L a S (plán elektrifikace)
z hln vychází jednokolejka (již pod dráty) do koncové stanice (typ Dobříš). Kde na této trati: 3 zastávky a jedna stanice jako výhybna. Na hlavní dvojkolejce kolem celého komplexu: 5 zastávek a 2 stanice. Na západnim nádru: průmyslový areál a ranžír kde se třídí vozy.
Je ale pravda, že se mi tratě dost proplétají, dodržování norem pro velikost HO jsem měl s odřenýma ušima a i mám! Klín tomu všemu zasadila trať (typ Liberec-Zawidow) která jde do nejvyššího a zaroveň do nejnižšího klesani na kotu 0cm (základní deska) kde je Zawidow jako vratná smyčka. Tato trať vychází z HLN kolem depa a celkem na ni je 9 tunelů a stanice Raspenava a Frýdlant a přechodovka do PKP!
Provoz:
zálohy 742 lok.
západní nádro:
Z1 zhlaví S
Z2 zhlaví L
HLN
Z3
Pn,Mn a NEX pro nezávislovky:
TS 701+702 a TS 703 a TS 704 6x742 lok.
TS 705,706,707 a 713 6x753
TS 708 2x750
TS 710 1x753
TS 711 2x753
pro TS 3xx bude kompletní flotila 371/372. Zatím mám jen 001,003,005,007 a 013.
..atd. mohu poslat na email komplet turnusy pro můj model v .XLS pro Excel!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Miloš_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 21:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www jsem dal před nedávnou dobou povídání o návrhu kolejiště, možná by to někomu mohlo pomoci při vlastním návrhu.
http://www.volny.cz/masinky2003/navrh_kolejiste.html
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 21:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.parostroj.net/modely/kolejiste/nasekolejistebarevne750.gif
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 21:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navštivte prosím si železniční modelářství na německém webu, a na malém prostoru se dají udělat zajímavá železniční témata
Třeba kolem stěn lokálku,vlečku atd Na doma není prostor pro rychlík, lokomotiva,Da,Fa,Ba,Bai,ABa,Aa,WR,Bac,WLAB.
Hlavní trat´délka dopravní koleje 2500-3000 mm,stoupání nebo klesání kolejí 1 cm na 1 metr.
Vedlejší trat´délka dopravní koleje 1500-2000 mm,
lokálka 600-1000 mm.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 22:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doma není prostor pro rychlík

Proč by nebyl? Problém je, že většina lidí začne stavět tzv. panel podle vzoru hračkových východoněmeckých kolejišť. I já jsem takto začínal a pak jsem zjistil, že na obrovské ploše mám stanici, do které mi sotva vleze 4-vozová klasika. O obloucích s minimálními poloměry nemluvě. A přitom to zabralo půl místnosti.
Dnes stavím kolejiště nové podél stěny 5,40 m a v budoucí stanici bez problémů vykřižuju dvě 4-vozové soupravy

viz http://modely-tt.wz.cz/kolejiste_projekt_2007.gif
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.103
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 22:35:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Suky: Obě stavebnice jsou zcela stejné, tedy je to tatáž stavebnice s jinou nálepkou. A co se z ní dá postavit, to nedokážu říct, ale Baika to rozhodně není! Pokud ti nevadí kostrbatá střecha, rozdíly v rozměrech řádově ne v mm, ale v cm, asi dvě bych měl. Ale - vřele nedoporučuji!
JuraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.103
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 22:52:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já za sebe musím říci, že absolutně nechápu, proč se Zastávko pěníš? Jasně, postav si kolejiště nebo koldokolajiště, jak je libo. Jezdi si jak je libo, metr sem a zpět nebo dva po oválku dokola, přes všechna nesmyslná propojení kolejí a křižovatky na jedné a té samé trati netrati. Jen tomu snad neříkej modelové kolejiště. Takové vysněné kolejiště je stejné jako vysněná hračka. Pár týdnů nadšení a pak člověka omrzí, protože je jednotvárná. Modelovat něco je ztvárnit skutečnost v malém, třeba stylizovaném podání, to nemá se sny moc společného.
Buggy si vybírá dobře, už ví, co nechce, někteří naopak neví co by chtěli a musí mít na kolejišti úplně všechno, koleje,tunely, mosty,rozhledny,a vůbec,kam se podíváš, že ten vetchý stařík, který jinde šel půl minuty, teď nemůže ani projít svou rodnou minivsí, neboť je omotaná do mnoha metrů kolejnic.
Omluv prosím můj poněkud ostřejší tón, právě jsem si tohle všechno uvědomil, a nějak mi nedalo to nenapsat.
Hanzy1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 02:26:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady sem se rozhodl přidat pár šotek z mé dílny(pozor jsou to mé první modely,takže nic extra)
 
 
 
 
Hanzy1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.217.130
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 02:27:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedná se o TT
 
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 03:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem začal na ploše 6 x 2,5 m. Hlavní nádraží na dvoukolejné trati, délka dopravních kolejí 2800 mm v počtu 7 kusů. Délka stanice 4500 mm.Do stanice vedla vedlejší trat´,místní tratˇ,vlečka.Kolejiště mělo 5 pater / jedno patro 10 cm/ Když vlak jel ze spodního patra překonával stoupání 30 cm. Oblouky 380 a 440 mmm.Tento super kolejiště jsem radči zboural po stránce eletrické, provozní,tažná síla lokomotiv, čištění v patrech na odstavných kolejích atd. Počet souprav 35.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 00:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JuraS:
Modelovat něco je ztvárnit skutečnost v malém

O tom přeci není řeč. I kolejiště tvaru oválu může vycházet ze skutečné předlohy. Myslím na viditelných částech tratě, město a všechno kolem.

to nemá se sny moc společného.

Nemohu souhlasit. Zkusil jsem se tady v jiném threadu zeptat na zdroj inspirací pro kolejiště. Co myslíte, jaká byla reakce většiny do té doby živě diskutujících? Mlčení. Námět kolejiště je dost často velmi osobní záležitost, je to takový zhmotněný sen. A může třeba obsahovat různé prvky z různých míst, proč by nemohl? Kolejiště si člověk staví hlavně pro radost, alespoň si to tedy myslím. Možná jako jsou "počítači nýtů", jsou i "počítači stébel travy" a jak to nesedí, hned odsoudí příslušné kolejiště jako "nemodelové", "hračkové" a "kolejodrom".

někteří naopak neví co by chtěli

Jenže já vím, co chci. Akorát mám na to všechno cca 2 metry čtvereční. Chci si něco udělat i sám a mít potěšení z velkých vláčků, tak volím HO. Ovál je nutnost, pokud má být provoz alespoň trochu provozem a ne posunem.

Buggy si vybírá dobře

Pokud ho výsledek uspokojí, tak ano. Jestli dá přednost stylizaci kousku vedlejší tratě před bohatším provozem, je to jen a jen jeho věc. Mně vadí to shazování cizího kolejiště.

Bevelo:
A nějaké průběžné fotky by se nenašly? Aspoň pár. Prosím.

Tempotaxi:
Pět pater, hmmm. Na šířce 2,5 m to asi problém není. A jak vaše kolejiště vypadá teď?
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 01:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka- pro technické potíže a zastaralost kolejí jsem kolejiště zboural a zůstal jen rám na půdě.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 12:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasim s příspěvkem čsad zastávka číslo 248.Furt je lepší mít hezkej ovál než nic.A taky si uvědomte že je plno sběratelů který místo nemaj ale chtěj si aspoň torchu s modely pojezdit a spíš se zaměřují na stavbu samotných vozidel.nehledě na to že z oválu se dá vytvořit taky velice pěkný model který nevyžaduje takové nároky na udržbu a čas jako velké kolejiště.
AV 15-30
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 15:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo, nešlo by sem pro inspiraci hodit plánek kolejiště a pár fotek?
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 17:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, připadá mi, že se hádáte tak akorát o zpocený veverce (je to hnědý a smrdí to)... Jsou lidi, který neuspokojí ani vlakodrom s neomezenejma možnostma kombinací odkud - kam a pokud možno 30 kilometrama kolejí na 3 m2. Na druhou stranu jsou lidi, který chtějí to svoje kolejiště tak-nějak dokončit, aby se na něj dalo koukat, a tedy volí mnohem menší výjevy - jenže vyhrají si na tom, co mají k dispozici mnohem víc, než ta první skupina. Je to jenom o možnostech, schopnostech, dovednosti a chuti - z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to poslední je opravdu hodně důležitý (inu 1200 stromů je 1200 stromů, kupovat to je utopie a udělat to neni otázkou pěti minut).

ČSAD - moje kolejiště je v podstatě to samý - jenom v TT a pro dosažení reálnější jízdní doby několikrát zamotaný do sebe. Digitalizaci obsluhy stanic bych klidně vynechal (já třeba mám v plánu po rekonstrukci stanice a digitalizaci používat ruční ovládání vexlí!) a vrazil bych to do ovládání vozidel, dají se tak dělat mnohem lepší blbosti (posuny na obsazenejch kolejích apod.). Co se týče dýlky staničních kolejí, dělal bych je tak na 3 - 4 osobní vozy (nebo jedny "zelený patra" Bpjo) + nejdelší mašina, při provozu souprav typu krabka + vlek nebo bangle + hytlák + dva Easy už to vypadá poměrně hezky. A šířku odvodit od poloměrů oblouků, každopádně pod 70 čísel v H0 bych nešel.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 07:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Švýcarský modelář si udělal tento plánek kolejiště, který má skutečné podklady z provozu ze železnice.
  Jinak si může každý modelovat co chce. Já jsem řekl jen názor na plánek.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 20:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim po delší době,
žádám skušenější železniční modeláře o radu. Týká se to budov na kolejišti. Chci, aby moje kolejiště co nejvíce připomínalo Českou republiku a nevím kde sehnat nějaké české stavby. Auhageňácké domečky a jiné budovy jsou sice levné, ale mi připadají moc Německé. Jiní výrobci jsou na tom podobně. Na stavbu budov podle předloh nemam moc času, co by jste mi poradili??? Děkuji všem.
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Pega67
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jukni na www.mazel.cz Tam si snad něco vybereš.
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, u Mazel ti můžou ze stavebnice nanejvýš posloužit základní plastové díly (zdi,střecha)a na ty dodělat tmelem fasádu. Okna by bylo nejlepší koupit leptaná nebo jinde sehnat, páč tam je to velkej kus plastu. Na zdi se dolepujou proužky plastu jako římsy ale zeď zůstane holá nebo na ni nalepíš papír s potiskem cihel.

Auhageňácký domky mi taky připadají moc německý, ale určitě by se něco českýho našlo. Tady je důkaz, že z toho jde udělat kráááásná budova: http://www.houmrovyvlaky.wz.cz/
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, na houmrovyvlaky.wz.cz jsem se díval a opravdu mi to připomíná Čechy, mimochodem ten pán je velice zručný a má skvělé rady.
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Jedi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny Z: Na ještěrce se pracuje, teď řešim tvarování kabiny. Pancíř je lomenej v několika rovinách najednou a to je fakt lahůdka.Fotky snad budou. Ale ještě za nějakou dobu. Já se při modelaření zároveň hrabu ještě v dalších věcech.
Jinak pro všechny: Co jsem viděl vaše kolejiště, tak osobně bych neměl prostor snad ani na to nejjednodušší. Proto stavim pouze diorámy.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 22:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ - Auhageňácké domečky se musí upravit a proto je lepší kopit dvě stavebnice a postavit jeden dům. Doplnit nebo upravit římsy, okna, udělat výklenky třeba na sochy, ze dvora udětat třeba pavlač atd.Pozór nádražní domky jsou v měřítku HO a TT ale ostatní domky jen v TT a HO je v měřítku 1:100. Lepší je papírové domky z ABC a naskenovat je do požadovaného měřítka, také lepší dvakrát pro lepší plastičnost domku.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 01:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MigoŠ:
To, co dělá kolejiště české, není podle mě jenom vizáž domů. Třeba taková trať Hostivice - Praha-Zličín obklopená domky satelitního městečka nenese žádný typicky český rys. Spíše bych se soustředil na kvalitní českou návěstní soustavu, české dopravní značky, česká silniční vozidla (Mercedesy jsou pěkná auta, ale prostě s nimi "typické" české kolejiště nevybudujete) včetně autobusů - existuje široký výběr od RO a RTO až po Citybus. Hodí se i české nápisy, např. na obchodech nebo na nádražích a české billboardy, pokud je snesete na kolejišti. A z německých výrobků si vybírat spíše zrovna ty od firem jako Auhagen se saskými motivy, které jsou nám z historických důvodů nejbližší.

A teď otázka - na všechny. Máte nějaké vysvětlení pro následující paradox? Drtivá většina kolejišť v ČR představují Českou republiku, viz i žádost kolegy MigoŠe o radu. Jak je možné, že stále přežívají obchody s modelovou železnicí v ČR, když nabízejí většinou jen sortiment západních výrobců? Kdo to kupuje? A doplňující dotaz: kde všichni berou ty české lokomotivy, které dnes továrně nedělá nikdo (snad s výjimkou PIKO)?
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 01:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka - správná otázka kde? Prostě vše se předělává lokomotivy,vozy,domečky atd Jsou to prostě roky 1948-1960 budování socialismu a někdy zde i přijede Pendolíno.Všichni budujeme kolejiště né konkrétní třeba 80-léta, ale budujeme od roku 1945 do dnešních dnů.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 01:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi:
Prostě vše se předělává lokomotivy

Ano, sebere se pojezd lokomotivě od Gützolda, nasadí se kastle české mašinky... Dělá to tak každý? Možná. A co ta ostatní vozidla v obchodech? Nevím, proto se ptám.

budujeme od roku 1945 do dnešních dnů

Soudě podle nabídky německých výrobců a prezentace některých českých kolejišť, jsou zdaleka nejoblíbenější období 20. - 30. let (v Německu) a potom 60. - 70. léta (u nás i v Německu). Nabídka vozidel z této Epochy III je mnohem širší než třeba vozidel z 90. let. Německé IC vozy v barvách červená/růžová/bílá neseženete, IR vozy rovněž ne, zato zelených vozů ze 60. let co hrdlo ráčí, viděl jsem třeba specialitku: osobní vlak z okolí Bambergu nebo k výročí TEE lze nyní zakoupit pěkné soupravy.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 07:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, já bych zase uvítal více českých předloh než těch německých! Provozuji pouze česká vozidla teda s vyjímkou nákladních vozů a části osobních. Sehnat bobinku 141 v HO je prakticky nemožné. Je škoda, že v CZ obchodech je větší nabídka něměckých vozidel než českých, nevím čím to je asi že jsem odchovaný na již neexistující produkci Berliner TT Bahnen která tehdy doslova chrlila jeden výrobek za druhým včetně českých.
Pak je tady taky plno rádoby výrobců jako jsou BDDP Pečky ap. humusy za které se nebojí říci opravdu vysokou cenu jsou zarážející. Ještě jsem od nich neviděl kvalitní lokotku snad jen vagony ale třeba se pletu, přesto právě vagony epochy III,IV a V nakupuji hlavně v německu (převážně nákladní) a se zbytkem se musí modelář poprat.
Nevíte někdo kde se dá sehnat Faccs (do r. 1981 "Sasz") výklopňák? Sháním více vagonů ale v HO nikde nic. Stačila by i stavebnice plast/odlitek...
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 07:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové máte pravdu. že vše si musí modelář udělat sám.Modely lokomotiv v ČSD jsou drahé hlavně parní, ale stejmě jsou od výrobce nebo malovýrobce zase jen předělávky německých nebo rakouských společností. Vagóny zase předělávky od výrobců a někdy ani neodpovídají skutečnosti /třeba jiný kotel atd!/a od malovýrobců jsou zase taky dráhé. Proto si vše radči dělám sám, už několik modelů jsem sem dával na ukázku.
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snažil jsem se udělat přehled vyráběných modelů silničních vozidel, která jsou vhodná pro česká kolejiště 1945 - 1990. Výsledek najdete na http://www.volny.cz/nex a na stejném místě zatím neúplný přehled lokomotiv v téže epoše. Rád bych znal vaše hodnocení, případně co bych měl ještě doplnit. Na obrázku je poslední přidaný model - Moskvič 403 od Herpy.
 
Ocik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, proč se všechny firmy snaží dělat jenom mazutky 555, proč neudělají třeba takovýho krásnýho štokra 556 nebo 433/23, 464?
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ocik: asi proto, že když německé firmy udělají 555 a daji na ňu jiné polepy, tak z ni je BR 52 a prodaji to ve vice zemich kdežto když udělaji např. 464, tak ta jezdila u nas a jinde by asi tak na odbyt nešla...
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

produkci Berliner TT Bahnen která tehdy doslova chrlila jeden výrobek za druhým včetně českých
no nevim BTTB si vystacili se "třemi" lokomotivami několik desítek let s českejch předloh T334,T435,E499 a pak ještě více méně u nás neznámý ragulin což nelze brát jako typicky českou předlohu to že jich vychrlili deseti tisíce kusů je věc jiná.
ale na svou dobu kvalitní modely škoda že se nevzhlédli v jiných předlohách např T478 atd.K humusu od BDDP nemá cenu snad ani cokoliv dodávat za tu cenu je slovo drzost minimální označení pro ně.
AV 15-30
Nexus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že jsou k dostání daleko horší modely, než BDDP. Když nic jiného, snaží se dodávat modely podle ČESKÝCH předloh a to je třeba ocenit. Něco jiného je cena modelů. Ovšem pokud za ty ceny kupujeme...
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přináším Vám nové modely z Peček ve velikosti TT.Původní modely byli z věcí dostupných v ČR .Tyto loko z ČR nejsou.Kvalitu a jizdní vlastnosti můžete shlédnout u Nás v klubu.
Krytyku starých modelů beru kvalita není nic moc,také je již nedodáváme.Myslíte-li si ,že je u Nás udělat kvalitní model tak jednodůché ,máte prosto udělat lepší a hlavně levněší modely,nebo se podílet na investování a vývoji modelu dle Vaších představ,když toto někomu nabýdnu otočí o 180° .Rád si u Vás zakoupím modely levněší a kvalitněší .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 09:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes - Já prosím něchci hanit vaši práci, ale za 8000,- Kč důchodu si toho prostě koupit moc nemohu.
Mdes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto chápu ,ale na druhou stranu obchodně je ten trh tak malinkej,že se nedají dělat velké serie ,které samosřejmě snižují cenu.Modely ČSD se dají dělat na Náš trh cca 50-100ks.Až se zde prodá 1000ks např brejlovce v TT bude stát 3000,-a né 5500,-.Proč velké firmy např Roco0,Piko....
neudělají českou mašinu ,protože Náš trh je malinkej a vložené pemíze do kvalikních forem v nedohlednu.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že hlavní vinu nese ČKD, Škodovka a další firmy, které nedokázaly s brejlovci, banány, ešusy a dalšími vozidly pronikout do dalších zemí. Ale takové modely šestikol nebo možná i velbloudů začínají být zajímavé i pro Poláky. A pokud bude model (a fotky a slovní doprovod) brejlovce ještě trochu kvalitnější než v příspěvku výše, jsem přesvědčený, že se jich prodá jen v ČR více než tisícovka při ceně 3.000,- Kč...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda že firma Piko atd dělají velké serie jednoho typu lokomotivy ale v několika mutacích.Když půjdu v německu do prodejny tak mají jen jeden kus lokomotiv ale v několika mutacích, ale to český výrobce zatim nědělá. Jenom brejlovec je tak v 50 mutacích, mám plno fotek. Například brejlovec v italských barvách atd.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovej brejlovec je sice z hlediska odbytu nezajímavej, ale co třeba čmelák? Díky guinessovce asi nejznámnější lokomotiva český výroby, qanto variant zaručeno. Stejně tak šestikolo... Jde o to spíš tyhle modely po výrobcích požadovat, než jenom brečet, že tu nic není - protože kdo něco chce, může si to vydupat. Třeba Roco přišlo někdy předloni se španělskou lokomotivou a vůbec, existuje spousta další "exotiky" i v přiměřenějších cenovejch úrovních, ne jenom s cenou v tisících €, jako Lemaco nebo Micro Metakit s jejich 275.0...

Mdes - naše tržnice je možná malá, ale to neznamená, že by se peníze vložený do vývoje forem apod. nedokázaly vracet (případ LPH), nebo že se může investovat do neqalitních forem (Dvořáčkovy liazky). Je potřeba spíš vyvíjet tlaky tak, aby se spotřeba těchhle produktů podpořila, ne aby se brečelo, že to nejde. Ideální místo pro inspiraci jsou hypermarkety - stačí patřičně stavět ceny, lifrovat zajímavý objemy a vůbec tak nějak jim jít na ruku.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 17:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:Myslíte-li si ,že je u Nás udělat kvalitní model tak jednodůché ,máte prosto udělat lepší a hlavně levněší modely
Já si nic nemyslim já to vim že to jde naprosto bez problému při troše šikovnosti a chuti!už se tu fotka jednou objevila ale bohužel se budu muset opakovat!
 
a začínalo to nějak takhle
 
a schválně hádejte kolik byly náklady na výrobu?Jasně nemám to tak dokonalý jak vy to je mi jasný nicméně tenhle okulárník mě vyšel na 1500,- dobře děláte obchod tak bejt obchodníkem bych ho prodával za 3000 a to bych byl už velký a ted by mě zajímalo co je na tom novym brejlovci tak fantastickýho že je za 5500,-?!mimochodem jízdní vlastnosti má dokonalý sem 100% spokojenej rozhodně né jako u modelu od BDDP kde sem po roce musel tahat čínskej motor ven a po rozebrání zjistil že je na vyhození protože už měl rozhodně něco víc než jeden rok popojíždění naběháno.
Mě by ani ta cena nevadila já dám klidně několik tisíc za lokomotivu když za to stojí ale ne za bazmek!
(teď čekám že mě pan Mdes bude oponavat tim že u nich mě nikdo nenutí nakupovat a podobný canci taky modeláře )
AV 15-30
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 17:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mdes:
Nechci kritizovat, ale vysvětlete mi jednu věc - když už se investují nemalé peníze do nějaké formy, konkrétně pro okna vozů BDs, která prý stála okolo 28 000 Kč, proč pro boha nejsou podle výkresu? Tohle sice rozměrově pasuje do rychlíkových vozů, ale vzhledově to připomíná M 152.0, takže je to naprosto nepoužitelné. Když jsem stavěl nějaký model, musel jsem kvůli oknům na burze koupit celý vagón.
Jen pro zajímavost, bez těchto oken se neobejdete u veškerých vozů typu Y, 852, 853, 053, 843, 860, panťáků 460, 560, atd. Při počtu modelářů, kteří řešili stejný problém, by už taková forma byla dávo zaplacená, kdyby nebyla podle fantazie.
O "Liazech" ani nemluvě.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace