K-report
 

Archiv do 23.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 23.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2451
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 18:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Než to shrnu a za sebe ukončím.
Nikde jsem netvrdil, že Crossway někde neprojede. Jen jsem tvrdil, že obtížně a na hranici možností.

Mašinka: Jupiter je dobrej, jenže na plynném obru těkžo něco podnikat
Ono by bylo i na rozvoj. Bylo by i to metro. Realizovali by se jen zdravé funkční projekty, které jsou životaschopné i bez dotací a daňových prázdnin.
Proč jsou asi ekonomové tolik proti investičním pobítkám, různým daňovým výhodám apod.?!?!

Asi bych to měl nějak shrnout. Nemá smysl, abychom se tady chytali za slovíčka a předváděli se, kdo čemu víc rozumí. Každý víme z toho svého.

Celá tahle problematika není jen čistě o ekonomice. Z čistě ekonomického hlediska (nákladového pohledu) jsou lokálky prakticky všude mimo hru.
Z čistě ekonomického pohledu jsou mimo dotace, VHD je zbytečná, vše vyřeší směna mezi lidmi a společenský systém se ustálí.
Jenže žijeme v konkrétním světě v konkrétním státě v konkrétní společnosti. Klasická ekonomie se neosvědčila, moderní trendy vycházejí trochu z něčeho jiného. Komunismus také nemáme a liberalismus tu také není.
Tedy mám nějakou situace, nějaké podmínky a musíme z nich vycházet.

V situaci Ústeckého kraje chybí integrace dopravy. Každý dopravce má jimé přepravní podmínky, jiný tarif. Návaznost mizerná, informovanost ještě horší, na linkovém vedení a promyšlenosti se zrovna moc nezapracovalo. To vše umocňuje nevoli dotčených, když jim kraj ruší vlaky.
Častěji jednoucí bus, mi moc platnej není, když na něm neuplatním měsíční slevu, slevu ČD, neodveze mě na přetupní nádraží, kde jsem léta přestupoval na dálkové vlakové spoje, obtížně ho hledám v návazném spojení.
Tohle vše jde řešit, ale neřeší se!!

Samozřejmě, systém VHD v ÚK lze realizovat i bez lokálek. Jde ho udělat provázaný, funkční, přehledný a pro lidi pohodlný a použitelný i s autobusy.
Bohužel, v současnosti jen ty ČD mají v kraji funkční ucelený systém!

Ono je těžké chápat, že pro ty lidi má ten vláček své kouzlo. Je to pro ně určitý nositel historie, tradice. Rozumím jim. Domnívám se také, že by si ty lidé měli mít možnost vybrat, co chtějí. Zda za stejné peníze určitý počet autobusových spojů nebo menší počet vlakových spojů.
Osobně bych moc rád viděl ta čísla, jak je vlak drahý a autobusy v současném rozsahu levnější!! Já té výrazné levnosti moc nevěřím!

Ale dobrá, doba je jaká je, je tlak na efektivnost a co nejnižší cenu. Jako ekonom to chápu
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 19:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro - Samozřejmě a politicky si to zodpoví Šulc a spol před voliči.

Myslím, že většina voličů U-kraje žije ve městech, a těm jsou nějaké lokálky zcela u . Uvědomte si konečně, že z pohledu většiny obyvatelstva kraje/státu je "problém" lokálek zcela nepodstatný.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když to tady čtu, tak musím být úteckému kraji nevýslovně vděčen, že nepřipouští takové ekonomické nehoráznosti, které se v jiných krajích běžně odehrávají, jako třeba mezi Hradcem a Obrataní nebo v Jeseníkách. Zejména na té Obrataňce, cestující tam musí trpět v letitých úzkorozchodných Balmúčkách, zatímco by si mohli hovět v nových Crosswayích a podobně...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3437
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Ten JŘ je pěkný. Akorát koukám, že lidé za Libouchcem nemají nárok na práci ve směnném provozu.
(Ber to jako takové rýpnutí.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravice jezdí autobusem.
Levice jezdí motorákem.
Tak proto Šulci
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Já té výrazné levnosti moc nevěřím!
Není čemu věřit/nevěřit. Stačí se podívat na čísla a je to víc než jasné.

Častěji jednoucí bus, mi moc platnej není, když neodveze mě na přetupní nádraží, kde jsem léta přestupoval na dálkové vlakové spoje
No zrovna obě zbusované lokálky toto nabízejí. Jak píšete, autobus může mít přípoj, může jet člověk busem i vlakem na tentýž lístek, ba dokonce stejnou lítačku, atd. Neexistence IDS je pro ÚK podstatně horší, než uzavření dvou lokálek.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 13:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím se s váma podělit o to, jak se podělal ranní přestup Ústí - Litoměřice v Lovosicích. Přestupujících ve směru od Ústí je skutečně velký počet. Kolegové vyřešili situaci následovně. Osobní vlak od Ústí přijíždí těsně po půl sedmé. Osobní vlak z druhého směru chvíli před ním. Odjezd na Litoměřice horní hlášen na 6:46. Pocaď dobrý. Po celou dobu stojí u nádražní budovy rozsvícenej a vyhřátej Os na horní, který ovšem odjíždí v 7:01. Cestující z osobáků si musejí vyčkat spoj 6:46, který ovšem jede z Postoloprt (zatím nejméně +10). Po jeho zastavení se nahrnou lidé k vozu, průvodčí je začne vystrkovat zpět, motorák zacouvá, pomalu se přišourá zaměstnanec, připojí se Btax a vrací se opět do stanice, po čemž se konečně může nastoupit. Tou dobou obyčejně již přijíždí R od Ústí (6:56) na který proč by se nepočkalo.

Skutečně nepochopím, proč nemůže přistavený Os pobrat lidi z osobáků a odjet a Os z Postoloprt odjet po příjezdu R. Přál bych vám slyšet komentáře cestujících, obzvlášť dnes, kdy průvodčí po připojení Btax oznámila, že se jaksi zapomněla doplnit nafta a ve vagonu bylo příjemně okolo čtyř stupňů.
Slovánek v extralize! :-)
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 14:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák> Dogma cislo 1 - nikdy se to tak nedelalo ...

To same jsem si rikal asi pred 3 lety v Zabrehu na Morave. Na 1. nastupisti pripraveny vlak do Olmiku s odjezdem rekneme ve 14:00. Na 3 mel prijet vlak s odjezdem 13:30 - ale zpozdeni 25 minut. Takze to dopadlo klasickym zpusobem - jeli 2 vlaky hned v zavesu po sobe.
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ústečák: jo, přesně tohle jsem tam dneska ráno pozoroval taky a včera to bylo totéž, jen s tím, že ten kufr z Postoloprt přijel asi +15. Jinak to co se jim v Lovosicích povedlo včera večer, je úplně na román. Jen stručně, EN 378 měl už z Prahy cca +40, takže bylo pravděpodobné, že na něj nebude čekat Os do Ltm a Pípy, co odjíždí ve 20.01. K mojemu překvapení ovšem v čase příjezdu EN 378 (bylo 20.30) stál u 1A nástupiště. Jen co jsem se já + několik dalších přestupujících zjevilo na 1. nástupišti, vlak odjel. takže jsme čekali na vlak co jede ve 20.32, který nakonec odjel s +10. Jen by mě zajímalo, na co ten Os do Lípy čekal, když je čekací doba 5 minut, a z EN 378 se přestoupit nedalo-leda že bych lítal-na něj tedy nečekal.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r, Chichi: Jenže na tomhle je nejhorší, že je to ranní návoz do škol a zaměstnání, je to takhle od pondělka a vzhledem k tomu, že se čeká na Postoloprtskej.. si nedělám iluze, že by to mohlo bejt časem lepší..
Slovánek v extralize! :-)
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 20:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák, Chichi: Pro Lovosice a přilehlé lokálky (no zejména na tu moji nejoblíbenější) platí, že prvních 14 dní každého JŘ je krizových - než si na změnu všici provozní zaměstnanci zvyknou a zautomatizují si veškeré postupy. V té době nějaká zpoždění 10 - 20 minut žádný problém a operativní řešení nikde. Nejpozději po třech týdnech se to konsoliduje na normál. tzn. že zpoždění budou jen tam, kde to skutečně vyjezdit nejde.

Letos ovšem bude negativní faktor to, že osobák od Loun jede již z Postoloprt a má tedy více času si nějaké to zpoždění posbírat. A nezapomínejte, že je do 19.12. výluka Libochovice - Lovosice. (Jsem zvědav, co z toho kříže v čížkovicích zbyde...)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3448
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 23:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichi: Tyhle "přípoje" k nímž je třeba tryskový pohon jsou v posledních měsících častá i jinde...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlíky Cheb-Praha delší,než 6 vozů se nevejdou v Ústí hl.n k nástupišti,ani na třetí kolej(jediná,kde se dá jet úvratí U.Západ-U.Jih).
Vlaky jsou proto zpravovány rozkazem,že při vjezdu na třetí kolej budou bez zastavení pokračovat jako nedoprovázený posun okolo odjezdového návěstidla v poloze "posun dovolen" až k označenému místu zastavení.
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na rádiu Impuls byl rozhovor s gen.ředitelem ČD o situaci kolem nového JŘ apod. Kdo má zájem, rozhovor je možno přečíst zde: http://www.impuls.cz/josef-bazala-v-impulsech-vaclava-moravce/article.html?id=218237
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo nové schéma uspořádání kolejí v Ústí nad Labem hln? Stačí mi i náčrtek, prostě cokoliv.. dík
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 14:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: hoď oko sem
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Paul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 23:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli to tady někoho zajímá, tak dneska odpoledne v asi 13:45 jely z Děčína západu směrem na Jílové němka BR 52 v čele a 475.175 na postrku (+ asi tři celozelené vozy Bc). Jestli šlo o nějakou zkušební jízdu na neděli nevím, každopádně mě překvapila ta BR 52 - myslel jsem, že přijede z Němec až v sobotu.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 21:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absurdita všedního života...
8.12. rozlučkový vlak s pravidly na "Švestkové dráze" a o týden později v pravidelném provozu na "transverzálce"...

 
 
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Sulc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.69.38.227
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:29:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tady to je! Zjištuji, že v mojem kraji vedou od Děčína na jih do vnitrozemí dvě železniční tratě. To je zbytečně mnoho. Nádražníci a kolejníci si budou muset jednu spakovat. Méně je asi bude bolet ta po pravém břehu Labe. Bude z ní fajně asfaltovaná cyklodálnice! Z železných železničních mostů v Děčíně, v Ústí nad Labem a mezi Lovosicemi a Litoměřicemi bude potřebná surovina pro spásonosný a všeužitečný autoprůmysl. Pro ty vaše vláčky asi budete muset více využívat most železniční vlečky přes Labe Hněvice - Štětí. Jižně od Štětí směrem do středních Čech si 2 železniční tratě můžete milostivě ponechat.
Komu se to nelíbí, bude zneškodněn. Železné mosty jsou totiž fajn zboží.
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne s pojede historický rozlučkový vlak mezi DC a Telnicí s odjezdem kolem desáté hodiny. Na každé stanici bude deset minut na fotografování. Nevím, poč nemůžejet ta pára až do Oldřichova ???
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 12:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mojin: nejspíš proto, že pára je strašně drahá záležitost a na jízdu po celé trase nejsou peníze, tak aspoň kompromys do Telnice.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 13:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sulc: Váš nick, zřejmě nechtěně, zobrazil obsah Vaší hlavy
Hawe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 16:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sulc " Dobrý postřeh. Jen se divím , že něco takového dosud žádného agilního úředníka státní správy a samosprávy nenapadlo.
Alešc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 16:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezná někdo důvod zpoždění dnešního vlaku EN 379 Kopernikus +150 minut?
Nessum maggior dolore che ricordarsi del tempo felice ne la miseria. - Není větší bolesti než vzpomínat v bídě na chvíle štěstí.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový GVD už pár dní platí. Proto bych se chtěl zeptat, jestli se opravdu naplnily obavy z toho, že autobusy nahrazující dopravu na 132 a 113 nebudou pobírat všechny cestující, že se zhorší kultura cestování, že dojde k masivnímu přesunu na IGK, jak tu kdekdo tvrdil. A nebo místní přešli na autobusy zcela bez připomínek? Mnozí z příznivců zachování železniční dopravy byli místní (aspoň to tu psali), tak bych byl rád, kdyby napsali něco o tom, jak situace vypadá teď. Dík.
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takovej dotaz - jak se pozná, že všichni z vlaku přešli do busu?
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dělají š-š-š-húú
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
hrgfv b
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.149.170
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:22:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi že bude bus stejně "zaplněný" jako ten vlak :D
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 08:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Brr:Včera jsem jel linkou za trať 113 z Mostu do Třebívlic a zpět.Nemohu říci že bych se do autobusu nevešel.Z Mostu ve 12:37 h. asi 7 duší, zpět v 16:30 h. 2 dušičky.Z Židovic do Libčevse dokonce 3. Nikde jsem neviděl důchodce,kteří běžně jezdili vlakem do Třebívlic. Jinak kultura cestování určitě netrpí.Dp Most nasadil na oba spoje to nejlepší co má. V autobuse bylo příjemně a místa na nohy bylo také dost.Jak vypadá situace z Třebívlic do Lovosic nevím.Ale v prac.dny v tomto úseku jezdí linek víc,tak přecpané busy asi nehrozí.A o víkendech....myslím že těch spojů je dost, spíš si myslím kdy někoho zodpovědného napadne, že by nějaké mohl seškrtat.
Černý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 17:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíš si myslím kdy někoho zodpovědného napadne, že by nějaké mohl seškrtat
To já taky.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 17:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek2: ...a místa na nohy bylo také dost. Tak to bych opravdu rád viděl. V poslední době jsem nenarazil na autobus, kam bych se s nohama na běžném místě (tj. ne třeba vedle řidiče) vešel.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 19:24:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Řehlovicích obnovena 4.SK. Ve vyloučených sudých kolejích pobíhala najatá firma a zápasila se vzrostlými stromy a zbytky kolejí. To by mě zajímalo, zda se toto opravdu vyplatí zadávat ...
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 15:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obce si objednají vlak, který Ústecký kraj již nechtěl dotovat
Vložil/a redakce, Pá, 21/12/2007 - 14:01 Doprava

Děčín - Radnice obcí a měst, které leží podél železniční trati z Děčína do Oldřichova u Duchcova, si objednají vlak na této trase. Zatím pojede jen 22. března a 17. a 31. května. Starosta Telnice na Ústecku Jaroslav Doubrava ČTK řekl, že se na tom dnes dohodli starostové obcí. Jejich konečným cílem je obnovit víkendový provoz na trati. Od 9. prosince tam vlaky nejezdí, protože Ústecký kraj místo nich objednal autobusy, které jsou údajně levnější.

Radnice tři spoje objednají u Klubu přátel lokálky z Kamenického Šenova. Data starostové zvolili záměrně, protože jde o Velikonoce, Mezinárodní den dětí, v polovině května se konají populární Děčínské slavnosti. "Chceme na ten den připravit i nějaké doprovodné akce. Přes prázdniny pak plánujeme vlak objednat na každou sobotu," dodal Doubrava. Radnice osloví dopravce, včetně Českých drah, pak vyberou nejlepší nabídku.

Na celoroční víkendový provoz na trati obce potřebují sehnat kolem 300 000 korun ročně. Klíčové pro ně je stanovisko Děčína, který je jediným velkým městem na trati a měl by uhradit asi třetinu potřebné částky. Děčín dnes oznámil, že rozhodovat bude nejbližší zasedání zastupitelstva. Podle primátora Vladislava Rašky sice Ředitelství silnic a dálnic uvažuje o tom, že by mohlo v tělese trati postavit přivaděč z Děčína k dálnici D8, ale žádná z variant zatím nebyla přijata. "Do té doby, než se tak stane, se finanční podpoře provozu na této trati nebráníme," uvedl Raška. Dodal, že mimo obcí by se na dotování dopravy měla podílet i občanská sdružení, která za zachování trati bojují.

Pokud by se obce rozhodly víkendové spoje objednat u Českých drah, mohl by pravidelný vlak začít jezdit již během několika týdnů. Petr Hinterholzinger z ČD řekl ČTK, že pokud by obce chtěly využít veškerý servis, včetně zařazení vlaku do jízdních řádů, je prvním termínem 3. březen příštího roku. Když ale nebudou na něčem takovém trvat, lze vlak na trať nasadit i dříve.

Zdroj: deník veřejné správy - Vít Lukáš snm
Zlaté časy - Moderní časy.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4295
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 00:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvědí služba

Uvažoval jsem, jestli má cenu to sem psát, ale nakonec jsem si řekl, že ano. Medvědí služba je taková, při které se dotyčný snaží pomoci, ale nakonec dosáhne opaku.
Takovou medvědí službu se kdosi pokusil prokázat lokálkám v Ústeckém kraji (viz. <a href="http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=20071 20010"> odkaz na jiný server</a>).
Protože podobné téma se zde nedávno probíralo, a protože daný materiál obsahuje značné množství chyb, nepřesností, zavádějící interpretace a demagogie, rozhodl jsem se zareagovat.
Ale popořadě:

Výhody vlaku:

* Možnost použít toalety.


Ano, tuto možnost vlak opravdu nabízí. Nabízí se otázka, nakolik je to při cestování na krátké vzdálennosti tak nutné, ale to není podstatné. Podstatné je, že toaleta zabírá místo nejméně čtyřem sedačkám na straně jedné a na straně druhé je finančně náročná (pořízení i provoz).
Prodražuje tak železniční dopravu, což jednak odpovídá na otázku, proč je vlak dražší, než autobus a jednak nabízí otázku, jestli jsou lidé tuto možnost si připlatit.

* Kratší prostoje v zastávkách (odbavení probíhá během jízdy).

Ano, ale za cenu personálu navíc. Průvodčích, a(nebo) pokladních. Pomineme-li fakt, že podobná vybavenost je možná (pravda, nezvyklá) i u autobusů, je zde opět otázka, jestli jsou to cestující ocenit vyšším jízdným.

* Snadná přeprava dětských kočárků a jízdních kol.

Zatímco autobusem se kočárky zcela určitě přepravovat nedají... No jasně, jinak platí, to co dříve.

* V ranních spojích si lze přečíst noviny (dostatečně se zde svítí).

A co to třeba obrátit: "V ranních spojích se nelze dospat (příliš se tam svítí)." Intenzita osvětlení není neměnnou vlastností toho či onoho dopravního prostředku, je to spíše o zvyklosti - i ve vlaku může být přítmí.

* V mrazivých dnech je ve vlaku podstatně tepleji než v autobusech.

Tak zase. Intenzita vytápění není neměnnou vlastností toho či onoho dopravního prostředku, je to spíše o zvyklosti - i ve vlaku může být přítmí.

* Možnost posílení spoje (školní výlety, poutě, jarmarky, hromadné turistické výpravy).

A autobus je neposílitelný? Ach jo...

* Vzhledem k tomu, že vlak nezajíždí na náves, nezaplatíte proježděné kilometry do všech obcí.

Takže to, že vlak jezdí někam na pole za vsí, navíc po trati mnohdy delší, než silniční spojení stejným směrem, je vlasně výhoda...

* Ve vlaku se dá též využít spousty zajímavých slev (např. skupinová sleva, zpáteční sleva, SONE+, senior pas, zákaznické jízdné atd.)

Hmm, zatímco cesta autobusem mě vyjde na 20 korun, tak cesta vlakem na 30, ale pokud "využiju spousty zajímavých slev", těm autobusovým 20 korunám se i přiblížím.

Jinými slovy, jeden nepřesvědčivý "argument" za druhým, některé z kategorie neznalost, některé ze zoufalství. Prostě medvědí služba. Jestli ten článek měl přesvědčit o nezbytnosti vlaku, tak dosáhl efektu zcela opačného - lichými větami vylíčil tristní stav dráhy, zcela tragické nepochopení jejích zaměstnanců reality a tedy i nenutnost její další působnosti.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 00:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Medvědí služba

Uvažoval jsem, jestli má cenu to sem psát, ale nakonec jsem si řekl, že ano. Medvědí služba je taková, při které se dotyčný snaží pomoci, ale nakonec dosáhne opaku.
Takovou medvědí službu se kdosi pokusil prokázat lokálkám v Ústeckém kraji (viz. <a href="http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=20071 20010"> odkaz na jiný server</a>).
Protože podobné téma se zde nedávno probíralo, a protože daný materiál obsahuje značné množství chyb, nepřesností, zavádějící interpretace a demagogie, rozhodl jsem se zareagovat.
Ale popořadě:

Výhody vlaku:

* Možnost použít toalety.


Ano, tuto možnost vlak opravdu nabízí. Nabízí se otázka, nakolik je to při cestování na krátké vzdálennosti tak nutné, ale to není podstatné. Podstatné je, že toaleta zabírá místo nejméně čtyřem sedačkám na straně jedné a na straně druhé je finančně náročná (pořízení i provoz).
Prodražuje tak železniční dopravu, což jednak odpovídá na otázku, proč je vlak dražší, než autobus a jednak nabízí otázku, jestli jsou lidé tuto možnost si připlatit.

* Kratší prostoje v zastávkách (odbavení probíhá během jízdy).

Ano, ale za cenu personálu navíc. Průvodčích, a(nebo) pokladních. Pomineme-li fakt, že podobná vybavenost je možná (pravda, nezvyklá) i u autobusů, je zde opět otázka, jestli jsou to cestující ocenit vyšším jízdným.

* Snadná přeprava dětských kočárků a jízdních kol.

Zatímco autobusem se kočárky zcela určitě přepravovat nedají... No jasně, jinak platí, to co dříve.

* V ranních spojích si lze přečíst noviny (dostatečně se zde svítí).

A co to třeba obrátit: "V ranních spojích se nelze dospat (příliš se tam svítí)." Intenzita osvětlení není neměnnou vlastností toho či onoho dopravního prostředku, je to spíše o zvyklosti - i ve vlaku může být přítmí.

* V mrazivých dnech je ve vlaku podstatně tepleji než v autobusech.

Tak zase. Intenzita vytápění není neměnnou vlastností toho či onoho dopravního prostředku, je to spíše o zvyklosti - i ve vlaku může být přítmí.

* Možnost posílení spoje (školní výlety, poutě, jarmarky, hromadné turistické výpravy).

A autobus je neposílitelný? Ach jo...

* Vzhledem k tomu, že vlak nezajíždí na náves, nezaplatíte proježděné kilometry do všech obcí.

Takže to, že vlak jezdí někam na pole za vsí, navíc po trati mnohdy delší, než silniční spojení stejným směrem, je vlasně výhoda...

* Ve vlaku se dá též využít spousty zajímavých slev (např. skupinová sleva, zpáteční sleva, SONE+, senior pas, zákaznické jízdné atd.)

Hmm, zatímco cesta autobusem mě vyjde na 20 korun, tak cesta vlakem na 30, ale pokud "využiju spousty zajímavých slev", těm autobusovým 20 korunám se i přiblížím.

Jinými slovy, jeden nepřesvědčivý "argument" za druhým, některé z kategorie neznalost, některé ze zoufalství. Prostě medvědí služba. Jestli ten článek měl přesvědčit o nezbytnosti vlaku, tak dosáhl efektu zcela opačného - lichými větami vylíčil tristní stav dráhy, zcela tragické nepochopení jejích zaměstnanců reality a tedy i nenutnost její další působnosti.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 10:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, jezdi prosím metrem, rozumbraduj, jestli má cenu stavět metro do polí nebo do lesů za také mé peníze a nekecej do věcí, kterým nerozumíš. Hádku nad věcí, kterou se tady snažíš rozpoutat už probíralo hodně lidí, výsledek je takový, že někde platí jedny argumenty, o kousek vedle úplně jiné argumenty.
Když se ti nezdají články na Dopravním netu, tak tam taky něco pošli určitě to zveřejní. Některé redaktory znám osobně, o diskuzi opravdu stojí.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 11:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:Souhlas.
Znám lidi co nejezdí v zimě ráno vlakem kvůli přesvíceným a přetopeným soupravám nebo naopak vymraženým,jinak vlak používají min. na střídačku s busem.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 2-2004


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 11:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

666: redaktory znám osobně, o diskuzi opravdu stojí.
Ano, to jsme viděli, stačí si projet archiv této diskuze. Bkp má pravdu.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 11:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A těch identit, co tam některí osoby používají... Nebo snad opravdu všichni existují? Já bych někdy rád ten zástup autorů viděl pohromadě.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 14:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666 souhlasím s tebou v reakci na Bkp

Bkp přispěj nějakým tím článkem, rád si ho na Dopravním webu přečtu...(pokud již nějaký článek tam máš, prosím o odkaz)

karfík to by ses divil, ale opravdu tam tolik lidí chodí a přispívá

Zzz přesvícený a přetopený vlak - a ty si myslíš, že bus je jiný? Když ráno v šest člověk jede busem a hraje tam rádio a má rozsvíceno, tak že se někdo vyspí?
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 15:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vám to řeknu asi takhle: nejsem militantní zastánce vlaků. Ať jezdí tam, kde to má smysl. K té pohodlnosti. Za současné situace se dá přímo srovnat bus/ vlak v případě NAD. Měl jsem tu možnost na trati 087. Patnáct let stará Karosa nebo 810. Upřímně se mi jelo daleko lépe v autobuse. První pocit je oproti vlaku jakási stísněnost, ale člověk si zvykne. Jinak ovšem jízda tišší, teploučko, pohodlný sedačky, ve kterejch se člověk mohl uvelebit, mírnější osvětlení, ve kterém se číst dalo, ovšem neruší. Dokud se bude na našich lokálkách stále pohybovat 810 + 010, bude jízda autobusem pohodlnější. Paradoxně jsem se rád vracel zpátky do vlaku. Sednul jsem si, začal se kopat se spolucestujícím kolenama, začali jsme skákat po kolejích a já konečně zase neusínal jako v buse.

Jsem pro vlakovou dopravu, ale za stávající situace je ten autobus kolikrát prostě vhodnější.
Slovánek v extralize! :-)
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 8-2006


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 16:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aby zde měl zase Bkp co kritizovat a Karfík přemýšlet o identitě autorů přidávám jeden čerstvý článek z pera Ústeckého kraje - jen jsem ho tedy přepsal, protože se na webu nedá sehnat.
http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=20071 22003
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: naprosto přesné.
A to se ještě bavíme o veřejné dopravě z hlediska cestujícího. Důležitější hledisko je ale toho, kdo ten cirkus platí: i ten nejpoctivější a nejvíce voličům vstříc vycházející organizátor velice brzy zjistí, že má sice za úkol postavit co nejkvalitnější veřejnou dopravu, ale za zcela jasně definovaný finanční limit. Potom ten, kdo objedná vlak tam, kde by ho mohl nahradit autobus, vlastně způsobil snížení celkového objemu veřejné dopravy. Ale to je na železniční pacienty asi moc složité...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 13:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa:Ano, tj. hezké byť nezvyklé od tohoto webu,takovýto článek..

K tomu přesvícení:v autobusu(mimo MHD) se každopádně většinou svítí poněkud decentněji,ale některým z nás platících cestujících co jezdíme vlakem ráno v 850,85x,0xx apd. "to super osvětlení"poškozuje spojivky.
Kdyby tak u každé čtverky byl vypínač, abychom si jakošto 1-4 cestující ve vagonu mohli osvětlení "nastavit"...
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 15:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz
byť nezvyklé od tohoto webu,takovýto článek

tím jste měl na mysli článek, na který jsem dával odkaz? A proč by to mělo být nezvyklé? Je to web o dopravě a tudíž nejen o železnici, jak by si každý mohl myslet.
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3495
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: Kdyby tak u každé čtverky byl vypínač Nevím, jak v 850, ale v 854 nebo 053 vypínače u každé 4-ky jsou.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gapa:Ano ten článek jsem myslel.Nezvyklé píšu proto,že ten článek vyzní pozitivně směrem ke KU Ústec.kraje,což se na tom webu zrovna moc nenosí,to Vám jistě nenusím vysvětlovat.

Hroch:Do 854 se moc bohužel nedostanu,ale v 842,850,810 a jejich přípojňáků sem si jich téměř nikdy nevšiml.
Je někde ovládání pro cestující,pokud jsou světla v řadě??
854 v řadě nemá,pokud si to nepletu z něčím jiným.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: * Kratší prostoje v zastávkách (odbavení probíhá během jízdy).
Ano, ale za cenu personálu navíc. Průvodčích, a(nebo) pokladních.

A co 809? Tam je také potřeba průvodčí? Že jsem si nevšimnul.

* Snadná přeprava dětských kočárků a jízdních kol.
Zatímco autobusem se kočárky zcela určitě přepravovat nedají... No jasně, jinak platí, to co dříve.

...a co ty kola? Na to jsi neodpověděl. Že by tentokrát demagogie z tvé strany?
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:37:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím vážení,nestačím se divit co se u vás děje.Z dnešní reportáže z ústeckého kraje jsou už rušeny i(ekonomicky výhodné ,pro některé z vás)autobusové spoje a vysvětlení tiskové mluvčí ústeckého kraje 100 bodov.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 19:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Tak ono kdyby ČD nasazovaly vagony na kola, když se to využije a ne v zimě, tak by to taky bylo jiný... Ale bohužel spolehnout se na to, že bude ve vlaku dost místa na kola se také nedá...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates111: Cyklovozy v zimě? Kdy a kde?

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4305
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz, Desiro, Sants:
Díky!

Fousekx:
A co 809? Tam je také potřeba průvodčí? Že jsem si nevšimnul.

Ano, ale to už se pomalu, ale jistě dostáváme k - v daném článku odmítanému - "autobusovému" modelu.

...a co ty kola? Na to jsi neodpověděl. Že by tentokrát demagogie z tvé strany?

Tak zaprvé, přeprava kol není dogma, je to možnost, kterou má smysl provozovat pouze a jen tam, kde o ní je použitelný zájem. A za druhé, je řešitelná i autobusovou dopravou. Ať už vymístění potřebného počtu sedaček ve prospěch háku na kola (což je ostatně model vlak, vyjma BD..), vleku na kola, speciální cyklolinky,... Jinými slovy, přeprava kol není výsadou dopravy vlakové a nereálnou v autobusové.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mf: máš na mysli tu reportáž z ČT ? Co je zvláštní na tom neprovozovat v době vánočních svátků spoje, které jsou minimálně používané neboť lidé mají obvykle volno. Ono se to nikde neděje ? Vlaky jezdí v té době naprosto stejně jako v jiné dny ? Ono se to v předchozích letech nedělo ?
Jen tak pro zajímavost, některé obchodní řetězce v době předvánočních kšeftů protahují otevírací dobu tak do noci, že se zaměstnanci nemají jak dostat domů. Budeme si stěžovat na Kraj, že nezavedl včas více spojů zaplacených daňovým poplatníkem aby se prodejcům dostali zaměstnanci do práce na zvýšení tržeb ?

Nejsou rušeny žádné ekonomicky výhodné spoje, jen se prostě standardně každoročně omezuje na štědrý den a vánoční svátky doprava, aby si i řidiči - tátové od rodin užili to co mi ostatní.
http://cnds.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4306
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 20:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:
Cyklovozy v zimě? Kdy a kde?

A celoročně řazené vozy BD... jezdí na mnoha spojích proč?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: "autobusovému" modelu ...v článku nic takového nevidím.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4307
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Na čem se mě to snažím dostat? Má reakce směřovala k tvrzení ohledně odbavení cestujících, na kterou jsem reagoval, že ten či onen způsob není výsadou toho či onoho dopravního prostředku. Klidně může mít vlak prostoje kvůli odbavení každého jednotlivého cestujícího, stejně tak se v autobuse dá zavést průvodčí, či model ve stylu ř. 809 ČD.
Je všechno jasné? Je potřeba se v tom ještě rejpat?!
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: No, ale musel jsem tě k tomu dokopat! Když informace, tak kompletní
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4311
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 21:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Ach tak.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jmx
aby si i řidiči - tátové od rodin užili to co mi ostatní
Doporučoval bych se v tom případě podívat na nově zavedený JŘ linky Libochovice - Roudnice nad Labem pro štědrovečerní den - spoje po celý den!

Zzz v tomto případě jsem přepsal to, co vyšlo v novinách jako příloha. To že článek je dle vás "směrovaný ve prospěch KÚ" nejsem s to rozlišit, neboť jsem dle zde některých "jen" smyšlený autor, který ve skutečnosti ani neexistuje a tudíž je možno, že to tak i bude....
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nicméně, teď vážně - myslíte si někteří, že když se udělají vynikající spoje s přípoji v určitých bodech/stanicích na vlaky, že to bude fungovat? Měl jsem možnost se přesvědčit, jak jsou spoje dobře provázané. Jestliže se nechá na přestup bus-vlak 5 min a bus má potom 15 min sekeru, protože jízdní doby jsou udělané tak, že je nelze dodržet, tak pak to zas tak dobré není. A to se s tím busem teda řidič neloudá. Ale pokud je to školní bus, kterým jezdí spousta lidí a tudíž jsou v zastávkách dlouhé odbavovací doby, tak by se nad tím měl někdo pozastavit. Chcete-li příklad, např. spoj 552665 203 - slyšel jsem od cestujících, že od zavedení nového JŘ tento spoj nepřijel do Roudnice n.L. ani jednou včas. Ale to jsem asi odbočil od konverzace, která by se měla týkat jedině železnice...
Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace