K-report
 

Archiv do 21.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 21.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:56:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tratích bez TRSky je mobil dobrá alternativa, ale je otázkou síla signálu a finanční nákladnost provozu.

Nejsem znalý hodnotit tuto problematiku, jen Vám poskytnu informaci pro Vaše diskuze: Naše firma má VPN u Vodafone a platí tuším 32,- Kč měsíčně na jeden telefon bez ohledu na to, kolik se provolá. Platí to při volání v rámci VPN, pokud voláte jinam tak se to platí za normální sazby, které znáte.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 10:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to otázka pokrytí,myslím si, že by bylo lepší dořešit pokrytí TRS.O tom by nám víc řekl Z1, kdyby tu byl.Ten se touto problematikou zabývá.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O Z1 mi radši moc nemluv, ten se mi snažil namluvit, že TRSka přijme za hovoru G-STOP. Bystřička potvrdila, že nepřijme.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:

........Taktéž pokud dispečer musí vyhledat psychiatra, protože mu někdo stojí za í - to já bych byl v blázinci furt........

Na to, že nevíte, co je to mít nasazenýho policajta 12 směn po 12ti hodinách za zadkem, tu kritizujete poměrně skvěle a spatra. Kdybych Vás neznal z fóra ČD, snad bych si i myslel, že hovoříte se znalostí věci. Ale tak to není. Vy osobně byste se možná zhroutil o pár dní dříve. Nedělejte z toho eldispečera vola, který nic nevydrží. Možná že má za sebou o dost náročnější pakotesty než jaké jste kdy absolvoval vy!}
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedělejte z toho eldispečera vola, který nic nevydrží.M

Já z nikoho rohaté zvíře nedělám, nevím jak to bylo. Akorát by mě zajímal způsob výběru. Já taky nelezu do filharmonie - tam bych byl platnej leda v době, kdy by v rámci pracovní náplně měli zahánět muzicírováním křižáky.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š:

Já o sobě klidně napíšu, že bych se po takovém bossingu taky poroučel. Vím co je to být pod tlakem, to mi věřte. Zřejmě jste podobný pocit nikdy nezažil. Když někdo čeká, až se seknete, aby vás mohl okamžitě perzekvovat....
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím co je to být pod tlakem, to mi věřte

Fakt si myslíte, že mimo železnici se nepracuje pod tlakem ?

Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:42:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tam jsou opravdu hluchá místa, která trvají déle než se vysílá GS? Myslím, že právě pro zjištění nedostatků se měří síla signálu, aby se vědělo, třeba jak dlouho by měl GS trvat... Asi největsí problém bude u Černošic a u Srbska. Ale na kontrolku volný kanál bych se nespoléhal, spíš na svit A,B,C kanálu. Pokud svítí, tak jsem v dosahu nějaké stanice...
Jo a docela by mne zajímalo, jak si vemeš rádio:-)))? Pokud to dobře chápu, tak na 171 mají mobily mnohem lepší pokrytí než TRS? Jsou zase jiné tratě, kde je to spíše naopak:-)
Drážní mobily(při využití jako spojení vlak-stanice) u O2 mají vyšší prioritu, prý stejnou jako krizová čísla...
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M2:
By ses divil. TRSka na tr. 171 je slyšet jen na dvou třetinách délky trati. Mezi Radotínem a Dobřichovicemi je díra asi 5 kilometrů ve které jsou černošice i č.mokropsy. Další díra je u vjezdu do Třebaně od Karlštejna a u vjezdu do Berouna od Karlštejna. Měřicí vozy vždy naměří dostatečnou sílu signálu. Ale od techniků z Telematiky vím, že je to prasečina. Pomůžou jedině nové vysílače, jinak nic. Asi se čeká na pořádný průser.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozdíl je slyšet a přijmout kódový příkaz. Takže je docela možné, že by se člověk nedomluvil, příkaz by HV mohlo přijmout, to právě by měl zjistit ten měřicí vůz...
Martin
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jak nouzové příkazy, ale přesně v těch místech HV kódované příkazy nechytají. Ověřeno vlastnoručně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 00:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š:

Rozhodně nemyslím, ale taky to nezlehčuji jako vy. Zvlášť obor, který jste nedělal.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 00:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oěcy: Kde nepoberou běžný příkaz, nepoberou ani nouzový. Princip přenosu je naprosto stejný stejný.

Jo a docela by mne zajímalo, jak si vemeš rádio:-)))?

No jak...jednoduše:

 



Drážní mobily(při využití jako spojení vlak-stanice) u O2 mají vyšší prioritu, prý stejnou jako krizová čísla...

To se mi ani trochu nezdá, ale nevím, nemám to ověřeno.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 08:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ta anténa na té vysílačce má stejný výkon jako na mašině?
Myslím, že v Mišmaši byl na tohle téma článeček nebo v Dráze ve spojení s radioblokem...
Neboberou kódový příkaz v jednom místě a nebo jsi to neustále zkoušel co vlak jel?
Martin
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 08:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta moje má 5W, vozidlovka 6W, ale tady nejde o výstupní výkon. Zisk mají srovnatelnej. Samozřejmě touhle hračkou nemohu zkoušet vysílat kodované příkazy (jednak se to nesmí a jednak to neumí). Ale na zjišťování intenzity signálu základnovek je to výborné. Pokud to "nepíská" ani na jedné frekvenci záladnovky, je konec.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co použít takový systém, který by dovolil pokrytí po celé ČR?K čemu pak ty vysílačky máme, jako drahou hračku na které je hromada světélek??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corlin: Takovej systém už máme. Říká se tomu GSM a uživatelskej terminál má každej z nás doma. Pokud by ČD udělaly nějakou smlouvu s komerčními operátory, jistě by rádi dořešili pokrytí sítě ČD a finančně by to vyšlo mnohem levněnji, než GSM-R a funkce by byly stejné.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen Pendolina mají smůlu:
Rychlovlak TVG na trase z Paříže do Ženevy se dnes ráno srazil s kamionem.Na místě je jeden mrtvý a mnoho zraněných.Podrobnosti zatí nejsou.(zdroj Novinky.cz a rádia)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2:
Samo, že jsem si třeba v Dobřichovicích vyzkoušel pár rychlíkům dávat celou cestu z Berouna do Dobřichovic příkaz P4. No, fíra z toho byl nasranej, ale zjistil jsem, že těch děr je tam hodně. Dělal jsem to tak, že po odeznění signálu třikrát tři pípnutí (nedosažena lokomotiva) jsem hned namáčknul příkaz znovu. A mohu tě ujistit, že fíra obdržel těch příkazů jenom polovinu, což je katastrofální stav. A to ve všech případech stejně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 10:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Qěcy:Proto říkám, že by se ten stav měl zásadně změnit.Technika na to je, tak v čem je problém??
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Francouzský rychlovlak TGV se ve středu na cestě z Paříže do Ženevy srazil s kamiónem. Podle francouzského rozhlasu bylo při nehodě zraněno mnoho cestujících. Řidič nákladního vozu při nehodě zemřel.

19. 12. 2007 10:31 - 19. 12. 2007 10:44 Aktualizováno - PAŘÍŽ
Vlaková souprava se střetla s kamiónem poblíž švýcarskofrancouzských hranic okolo 9:30. Nehoda se stala na železničním přejezdu nedaleko města Bourg-en-Bresseu.

Správa oblasti Ain upřesnila, že zranění utrpěla desítka cestujících ve vlaku. Řidič nákladního vozu zemřel.

Příčina nehody není známa a šetří se. Na místě zasahují záchranáři.

Zdroj:Novinky.cz
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati TGV a úrovňový prechod ?! To je na pováženie. Lebo samovrahov, sabotérov a adrenalínových športovcov bude vždy dosť. Aj keď sa rýchlo míňajú .
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati TGV a úrovňový prechod ?! To je na pováženie.

Tohle se stalo na "běžné trati", kde se jezdí nanejsvýš 160.
Kastelan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky se mi nezdá, že by tam byl úrovňový přejezd... Vždyť při těch rychlostech kdyby tam cokoliv zůstalo (např. ten TIR) tak to je téměř jistá
Kilofok
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na VRT tratích TGV na 100% žádný přejedy nejsou.To se stalo mimo VRT.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin:
Problém je na trati 171 v tom, že blbci, kteří rozhodují o investicích nepřipouštějí, že stav TRSky je katastrofální. Chyba je totiž v projektu, kde je nedostatečný počet vysílačů. Jestli to je špatně navrženo, nebo projekt někdo seškrtal, to nevím. Ale blbě je to už v projektu. Asi se jednoho dne naseru a napíšu nějaký dlouhý dopis na SŽDC, GŘ ČD, DI a MDČR.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Qěcy:Myslíš, že ti bude něco platné napsat na tyto instituce?Spíš bych napsal dopis jeden a to na DI.Tam si myslím,že by jsi měl mít největší úspěch.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Fakt, že to udělám. Nebaví mě to už.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oěcy: To je jednoduché, až se tam stane hromada a pak se zjistí,že nebyla možná komunikace (zastavení) kvůli tomu, že byl vlak zrovna v rádiovém stínu, pak se teprve někteří chytnou za nos a začne se to řešit. Dřív ne. Bohužel.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7883
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 15:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

iDNES: V převráceném pákistánském vlaku zemřelo nejméně 58 lidí
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 17:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by ČD udělaly nějakou smlouvu s komerčními operátory, jistě by rádi dořešili pokrytí sítě ČD a finančně by to vyšlo mnohem levněnji, než GSM-R a funkce by byly stejné.

Pokud chceme vybudovat interoperabilitu na koridorových tratích, tak by to bez GSM-R stejně nešlo. Po čem by se přenášela data mezi radioblokovou centrálou a mobilní částí ETCS?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 17:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Jj, bohužel to tak vypadá.
Vy vysílačkám rozumíte? Jestli jo, rád bych se na vás obrátil s takovou prosbou.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 19:23:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Po hromadě se bude v první řadě řešit, proč to nezastavili vypnutím NTV apod. Prostě zas se někdo najde, kdo to odskáče. Jakto, že o tom stavu neví někdo odpovědný v Praze? Asi nemá dost času protože se věnuje spoluvytváření předpisů. :-)

K článku na respekt.cz musím ale říct, že to ja klasická "novinařina". (Pravda, na TV Noha jsou lepší.) Např:Co přesně se onu noc stalo, nevíme dodnes (policie případ stále ještě vyšetřuje), ale dráha zareagovala příkladně rychle. Dva výpravčí přišli dočasně o místo, úprav doznalo hned několik železničářských předpisů (třeba o povinném seznamu telefonních čísel).
ad 1. Víme co se stalo, vyhodnocení MU vydalo RIBŽD i DI. A ani jeden z nich nevinil ED.
ad 2. Výpravčí nepřišli o místo ale byla jim dočasně "pozastavena kvalifikace" podle OK2, který říká, že při zjištění neznalostí může vedoucí (UŽST,SDC, DKV) nařídit zaměstnanci mimořádné přezkoušení. Tento postu je zcela standardní(přičemž netvrdím že je zcela de jure) na základě zjištění vyšetřovatele MU aby nebyl zaměstnanec stažen až po vyhodnocení MU - 1-2 měsíce.
ad 3. Nevím o změně žádného drážního předpisu, jen byla zveřejněna tel.čísla výpravčích a SŘ byl doplněn o přílohu, ve které se říká "nejdříve zastav pak zjišťuj".

Zajimavý je ale postup soudu, jeli pravda že, vezmou zaměstnancovo splnění poviností a zůčastnění se mimořádné zkoušky jako přiznání viny. Tedy není zajimavý ale pěkně blbý, dostává zaměstnance do toho stresu, ve kterém byl ED -jít a "přiznat" vinu nebo nejít a flagrantně porušit nařízení zaměstnavatele.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 19:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zavést GSM-R by bylo ideální, ale .... První hovor v síti GSM-R byl uskutečněn před třemi roky a pohled na současný telefonní seznam účastníků GSM-R je triskní. Mobilní operátoři za tři roky existence zvládli pokrýt 90% populace.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka 2005: 90% populace ale neznamená 90% území!
Já například bydlím cca 30 km od Prahy (vzdušnou čarou- Kokořínsko) a pokrytí signálem je zde stále nedostatečné. Pokud chci volat, musím vyjít před dům.
Jednej právě, nebuj se císaře ani krále.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jáchym_a_stroj: Já jsem chtěl naznačit, že výstavba sítě GSM-R mohla probíhat daleko rychleji a bez GSM-R to stejně nepůjde. Nevím o počtu vybavených vozidel, ale podle tel. seznamu má GSM-R na území ČR asi třicítku pevných účastníků a to se mi jeví tři roky po uskutečnění prvního hovoru žalostně málo.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4706
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TGV
video
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4707
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fotky z nehody TGV
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754, bart5(zavináč)centrum.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Kdyžtak si kvokněte na mail pod nickem, nebo zde, jak chcete.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Výpravčí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: GSTOP je na TRS vysílán 3x vyšším výkonem než normální komunikace!
Osobně jsem zažil situaci kdy při aktivaci GSTOPu v ŽST Říkonín stálo celé Brno.

Malé rozšíření systému TRS je bohužel dáno jeho cenou (jedna základnová stanice stojí více než 100.000,-Kč).
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 22:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bohužel dáno jeho cenou (jedna základnová stanice stojí více než 100.000,-Kč)

Tak střelíme jedno Pendolíno a máme hned základovek i na nejzapadlejší lokálky :-)
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 23:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte, že zahraniční dopravce svoje vozidla vybavená GSM-R doplní o TRS? Ani bratia Slováci to neudělali. Koridor vybavit GSM-R a demontované TRS instalovat na lokálky. A hlavně to udělat rychle, dokud náš dopravní rozvoj EU finančně podporuje.
Výpravčí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 23:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázečka pro ty, co zde vynášejí GSM-R do nebes:
Má GSM-R funkci GSTOP?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 02:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GSTOP je na TRS vysílán 3x vyšším výkonem než normální komunikace!

Kdo vám řekl tento blud? Základnová radiostanice umí vysílat výkonem 6W (tímto výkonem vysílá i nosnou/probíhá tam komunikace) a víc nemůže, není na to konstruovaná. Mj. všeobecné oprávnění pro tyto systémy povoluje max vf výkon 10W. To, že když to odpálíte v Řinkotíně a stojí to až v Brně, není nic neobyklého. Při odeslání G-STOPu začnou všechny základnové stanice zapojené do STUHY (VĚTŠINOU V CELÉ TRATI NA STEJNÉM KANÁLU STUHY) vysílat příkaz k zastavení. Toto platí v případě stuhového systmu TRS. V případě ostrůvkovho systému TRS toto neplatí. Takže pokud tam máte stuhu a v Řinkotíně to odplíte, signál k zasavení vysílají VŠECHNY základnové stanice v trase HB-Žďár-Brno. Rozhodně to není tak, že by signál ze ŽST Řinkotín pobírali až v Brně.

Kolik stojí základovka nevím, ale vozidlovka stojí 300 000,- bez DPH.

GSM-R u nás tuším G-STOP má...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 03:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řinkotín=Řikonín
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4635
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 03:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trati HB - Brno jsou ale hned tři stuhy, od HB v pořadí 60, 64 a 78
Cargo v plném proudu...a některé jeho ovečky jsou vcelku zmatené...vivat CARGOOOOOOOO!!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 07:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeli pravda že, vezmou zaměstnancovo splnění poviností a zůčastnění se mimořádné zkoušky jako přiznání viny.

Mimořádnou zkoušku mám podle článku 82 OK2 nařídit vedoucí OS v podstatě kdykoliv a odvolání proti tomu nemá odkladný účinek.

Mnohokráte prezentovaný názor, že účast na zkoušce je přiznáním viny je s prominutím projev kolektivního zblbnutí. Psaním takováhle nepodložených názorů akorát lidi zaženete do průšvihu - ten člověk na tu zkoušku musel jít a pokud nešel, tak porušil pracovní předpis zaměstnavatele a může to být použito proti němu.

PS: Vina se přiznává do protokolu (na DI, PČR, soudu, podnikovém šetření...).
GSM-R
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.15.161
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 07:59:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GSM-R funkci generální i adresný stop má a umí, ostatně bylo to podmínkou schválení do provozu. Zkoušelo se na 810 na lokálce Nevěstince-Romokycany. Zaznělo tu něco o vyšší prioritě SIM karty služebních mobilů vlakových čet. To pravda není, naopak vozidlová radiostanice GSM-R měla skutečně prioritu "krizových" mobilů.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde jsem četl, že při přidělování frekvencí GSM operátorům byl požadavek do určitého data pokrýt XY% populace, ZŽ% území, MN% silnic D/R/I.tř Na pokrytí tratí, ale i stanic metra a pod. se nemyslelo a nechalo se to na operátorech.

Jinak k rychlosti pokrytí GSM a GSM-R: Uvědomte si, že operátorům zvětšování pokrytého území zvětšovalo zisky, zatímco rozšíření GSM-R zisky nepřináší, rozhodně ne v tak krystalicky čisté podobě, jako těm operátorům.
Příklad druhý - elektronické mejto na dálnicích: stát za tím viděl jednu miliardu za druhou, pročež to prostě šlo vybudovat za 1/4 roku a na nějaké nedokonalosti jako dieselagregáty, elektropřípojky bez stavebního povolení a pod. se nehledělo.
GSM-R je pro stát (státní úředníky) nezajímavé, obtížně pochopitelné a prachy nepřinášející (přímo nic, na úplatkách málo). Takže tady vidím důvod, proč se to vleče.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 09:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo jak je to u nás s pokrytím GSM-R? Kdysi jsem se bavil lovem BTS v sítích GSM všech operátorů, ale GSM-R nemám lovit čím. Moje stařičká Nokia se servisním menu chodí na jiných kmitočtech. Telefonní seznam z 30.11.2007 uvádí třicítku pevných uživatelů mezi Děčínem a Kolínem.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 10:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: Neznám to tam, ale dle mapy http://www.szdc.cz/SZDC_soubory/Radsite/2_02.gif je tam pouze stuha č. 64.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2976
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 11:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Luboš má jako starý a zkušený cargopilot pravdu, v té mapě jsou nepřesnosti dané zřejmě jejím měřítkem. Např. v severní polovině brněnského uzlu je stuha 78, v jižní 65, což v mapě není vůbec zaneseno.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 11:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmíš Pse38 hned věřit všemu co najdeš na netu i oficiálním. Podle jiné mapy na Dvořišti není dálkovina.
GSM-R to asi myslíš mne s tou prioritou. Nemluvil jsem o vlakvedoucích, ale o GSM co je(bude) využíván u radiobloku. Tedy datový a hlasový. Tam snad má být nějaká jiná priorita, ale kdo ví, jde vlastně zatím o vývoj a není to běžné zařízení...
Martin
P.S. třeba simplex 5 je povolen až do Nové Pece

(Příspěvek byl editován uživatelem martin2.)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4636
Registrován: 9-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 12:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:
Luboš má jako starý a zkušený cargopilot pravdu
I ty brebto:-)

Od Brna směrem k Brodu se mění kanálová skupina ze 78 na 64 mezi Brnem Lesnou a Brnem Královo Pole, a z 64 na 60 mezi Přibyslaví a Pohledem přesněji
Cargo v plném proudu...a některé jeho ovečky jsou vcelku zmatené...vivat CARGOOOOOOOO!!
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkně zpracované kanály, stuhy, tel. čísla stanic i GSM-R pro tratě pojížděné DKV Praha lze stáhnout ze stránky: http://oszdepopraha.czweb.org/index.php
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 14:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin2: Samozřejmě, ale nemám tam místní znalost(taky vím o několika chybách v té mapě), vycházím tedy z dokumentace. Ale to na výše popsané věci nic nemění!

Nemluvil jsem o vlakvedoucích, ale o GSM co je(bude) využíván u radiobloku. Tedy datový a hlasový. Tam snad má být nějaká jiná priorita, ale kdo ví, jde vlastně zatím o vývoj a není to běžné zařízení...

To je zatím hudba budoucnosti..

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 21:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No něco, ale nevím co, chodí z Mor. Budějic do Jemnice, byl o tom článek v Železničáři nebo v něčem podobném.
Vodňany-Volary jsou na spadnutí, blíže zatím nemůžu napsat, snad jen že probíhají akce AŽD přímo v terénu.
Martin
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, to bylo něo spešl pro D3
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 13:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Hudba budoucnosti to není, ale na druhou stranu je pravda, že zvýšený zájem o Radioblok přinesla letošní nehoda mezi Bavorovem a Vodňany.
Lukyfíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 14:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdravim..ted sem momentálně v kolíně. Píšu sem k vůli tomu že zde mezi depem a ranžírem vykolejila EC 173 Vindobona. První vůz je děravý a je mimo koleje. Druhý totéž ale nejni děravý. podrobnosti nevím.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace