K-report
 

Archiv do 18.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 18.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
nereghost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.35
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:42:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím co říkám, měl jsem na starosti nehodový jeřáb a během let dospěla situace do stavu, kdy jsme nebyli schopni pracovat déle než nějakých 16hodin v kuse, protože zkrátka už není tolik lidiček, aby se v nepřetržité obsluze jeřábu vystřídali. Přitom odstranění nehody, kdy se udělá "hromada" z více ložených železničních vozů v nepřístupném místě je záležitost i na několik dnů. Když se to něco stane na zhlaví v Bezpráví, u Semil, v Ošelíně ..., je to v zimě pro neželezniční techniku místo naprosto nedostupné. Nemluvě o případu, kdy by po úmyslném útoku bylo nutno vyklidit trať a třeba postavit PIŽMO a mostní provizorium. Nemusí jít ani o katastrofické scénáře, stačí neprůjezdná trať mezi Hojsovkou a Rudou loni po Kyrilu. Traťovka a hasiči sice dělali co mohli, ale kvůli špatné přístupnosti skalního úseku nad Hojsovkou to trvalo týden. Hypotetické železniční vojsko s několika dvojcestnými automobily by do úseku mohlo zajíždět z přejezdu v Brčálníku a vyřezávání by postupovalo rychleji. Vše je otázkou peněz, jak jinak...jenže vyčíslete někdo přesně kolik by stálo a) nebo b), byť máte statistiku událostí a) a b) včetně přesných nákladů. Vyčíslíte to, zjistíte že b) se nevyplatí a jako na potvoru nastane během půl roku několik případů, kdy se bez b) neobejdete. Můj soukromý názor je, že současné hospodaření na doraz (nebo za dorazem?) se krutě vymstí.
A zdá se mi, že už se mstít začalo.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7815
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mne docela dostalo, v úseku Libeň - Běchovice je to snad ještě horší než se zdá: Závady na železnici
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 19:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: No jo, na těch bláťáčcích v 2. TK podvozek Ešusu v té rychlosti vždy tak nehezky zaheká....
Z mé sbírky jedno super upevnění z D. Počernic :-):
 
http://eldar.cz/kank
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 20:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zase bude lom...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 23:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii tak to je pecka. a az se neco stane tak se bude mluvit o sabotazi... a ti pochuzkari to nevidi nebo se to nechava, protoze se pres to normalne jezdi ?))
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4634
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 09:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepoužívání vojska k běžné práci za "normálního" stavu je asi správné, ale když nastane na železnici nějaká mimořádnost (přírodní katastrofa, úmyslné poškození trati, nehoda s rozsáhlými následky...) není dnes k dispozici dostatečné množství strojů a hlavně lidí k co nejrychlejšímu obnovení provozu.

To souhlas, ale tak to bohužel už prostě je. Horší situace by nastala za válečného stavu - tady fakt nevím, kdo by opravoval a zajišťoval sjizdnost a provoz na silnicích a železnicích, když nemáme železniční a silniční vojsko. Možná by se vždy vypsalo výběrové řízení.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
nereghost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.15.29
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 09:57:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podvod zvaný výběrové řízení...při své práci s kolejovým jeřábem jsem setkal s několika výherci výběrových řízení. Při představě, že Firma F (říká si renomovaná v oblasti staveb na železnici), se kterou jsme vkládali jedno z MP by krizovém případě měla zajistit rychlou obnovu železnice, se mi chce zvracet.
Pologramotní dělníci, se kterými bylo možno komunikovat leda arménsky, turecky a rumunsky, si byli schopni stoupnout pod břemeno, břemeno věšet na vázací drát...když bylo potřeba kousek kolejnice, svěrku, šroub, švelík, tak proto vždycky někam autem jeli. Příprava na práci naprosto diletantská, ještě se divili že nepustím jeřáb, aby pracoval nad neuzavřenou silnicí, kde jezdily mj. i autobusy MHD. Místo původně plánovaná doby se práce protáhly na více než dvojnásobek a firma se ještě handrkovala o účtováné hodiny jeřábu. Firmu jmenovat nebudu.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nereghost: to, že v českém Banánistánu je něco takového možné, neznamená, že tato metoda (tj. smluvně ošetřená pomoc firmy v případě krizové situace) není správná.

Ad Quex: prvotním cílem snažení tohoto státu musí být především to, aby se na tomto území nebojovalo. Případné konflikty musí být vybojovány pokud možno co nejdál (od Evropy).

Už jsem od tématu, omlouvám se za OT.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysa: Ta kutilská podkladnice na jednom šroubu se dělá celkem normálně, když je tam svár... Jedna nevadí, když je "okolí" ve stavu použitelném. Někdy je ten svár přímo nad pražem:-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horší situace by nastala za válečného stavu - tady fakt nevím, kdo by opravoval a zajišťoval sjizdnost a provoz na silnicích a železnicích, když nemáme železniční a silniční vojsko.

a) Ženijní vojko a obecně oranžové barety.

b) Obávám se že vzhledem k potenciální době konfliktu (řád dní) by úvahy o obnově pro potřeby války byly zcela bezpředmětné. Mobilizační plány počítají s železnicí leda jako s přepravním prostředkem pro přepravu jednotek do určených nástupních prostor.

C) Volání po železničním vojsku tedy upřímně řečeno mechápu - obávám se, že to by byl ten nejdražší způsob obnovy. Někteří si zřejmě myslí, že lidi kopající se většinu času do e a stojící drahá technika je zadarmo.

d) Pokud vím, tak za rychlé odstaní následků (viz. před nedávněm havarovaná wexle tuším v Poříčanech) se platí a VŘ bylo uzavřeno dávno předtím.
nereghost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.27.79
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 11:21:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku, já nevolám po obnovení železničního vojska. Já je konstatuji, že chybí dostatek schopných a způsobilých pracovníků pro rychlé odstranění závažné nehody nebo následků přírodních vlivů v nepřístupném terénu. Můžu mít nasmlouvaný tank, jeřáb, GEPK, mostní provizoria u firmy XY (třeba APB spolu s ČDkolejovými jeřáby odstraňovalo následky vykolejení vlaku s betonovými nosníky u Hořovic v roce 2004), ale když bude jen obyčejné bahno jako dnes, tak se s kolovým vozidlem k trati v úrodných polích nedostanou. Chápu, že nejsme v roce 1930, když nás tady někdo posype antraxem, nebude třeba stavět železniční mosty, leda bude sháňka po hrobníkách...
nereghost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.27.79
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 11:53:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ač jsme v roce 2007 je odstraňování následků železničních nehod dost specifické. Těžko k tomu lze použít námezdní dělníky s kvalifikací pastevce koz. Bohužel místo nehody , dejme tomu vykolejení většího počtu vozů, může být takové (most, tunel, skály...), že veškeré vymoženosti techniky nebude možno použít a nakolejování se smrskne v černou a upachtěnou práci 10 lidí (víc se jich na místo nevejde) s hydraulickými zvedáky, švelíky, klíny...kteří se budou hmoždit vůz od vozu a tyto lidi bude postupně třeba střídat. Když bude odstraňování trvat 4 dny, naprosto rozloží chod příslušného depa a do 48hod nastane kolaps ve vystavování hnacích vozidel. Raději nechme nářků a věnujme se něčemu jinému, než vykolejenému vlaku s ingoty a mašinou zapasovanou do stěn tunelu.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naprosto rozloží chod příslušného depa a do 48hod nastane kolaps ve vystavování hnacích vozidel

mám pocit, že chaos ve vozidlech už začal, a to i bez vykolejeného vlaku s ingoty
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4842
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 17:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se to dneska stalo dopol. ve Slatiňanech?trať 238?
Že tam vyjel nehodový vlak s 742 196
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Nemám rád bílé vločky!!!
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

843.028 dnes bourala ma přejezdu do kamionu se slámou zde jsou fotky
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 20:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdepak jsou ty fotky?
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady: http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=2192 sorry chyba mezi židlí a klávesnicí
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nechtěl jsem tu zrovna oživovat železniční vojsko, ale některé věci, které si dráha prováděla sama, jsou dnes už nemyslitelné. Např. jsem od pamětníků vyslechl dost informací kolem požáru stavědla č.13 v Ústí n.L., kde na tzv. velkém kříži bylo jedno z nejzatíženějších míst v síti. Bylo to 1.5.1975 a rychlost, jakým byl ochromený uzel uváděn alespoň do nouzového provozu, je i z dnešního pohledu uctyhodná.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4846
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halbstadt
Tak to je také tedy osud
A copak se tedy stalo u Těch Pardubic?
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Nemám rád bílé vločky!!!
Bubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 22:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale, zase něco na přejezdu hned za Slatiňanama...

 
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidé jsou prostě nepoučitelní.Jakákoliv prevence je na nic.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Rybář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 10:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidé jsou nepoučitelní to je fakt!Ale prevence má smysl bez ní by to bylo ještě horší.
Sadorka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2007


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud nebudou mašiny i motorové vozy mít na čele takový ten hrubý centimetrový plech jako má čmelák tak to vždycky zbytečně odnese i drážní vozidlo. V případě že by takový plech byl, tak by to nějakou oktávku "pořešilo" a za deset minut jedeme dál, barva se dá opravit i v depu
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:23:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v Řevnicích nalezena mrtvola (cca ve 22:00). Civilní osoba sražena pravděpodobně R 859...

Fotky raději dávat nebudu

BUBU: Ta fotka je hezky vyvedená... (obrazově; dějiství je horší)
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=2192
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 19:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox už to tu bylo ... přišel si s tím pozdě ...jinaxe to teď řeší v Tratích kolem Opavy
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 11-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 22:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se omlouvám že jsem sem dal totéž podruhé.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 06:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na to mám jediný recept.
Takto zaviněná nehoda by se neplatila z povinného ručení a vyříznuto...
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 09:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přišla mi SMS o výjezdu nehodového vlaku z Prahy jako 1.nsl 9520 směr MB. Nevíte více?
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Country
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 10:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Porodní bába míří na vlečku Škoda - auto do MB k něčemu vypadlému.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 12:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4860
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 21:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na tom nehoďáku dojela do MB - města - Vlečka Škoda Auto a.s 749 006!!Foto dodám později třeba do disk."MB"
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Nemám rád bílé vločky!!!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 22:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A copak jim tam vypadlo?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7858
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

novinky.cz - 19:22 Na brněnském nádraží přejel večer vlak zaměstnance Českých drah. Muž byl na místě mrtev. Nehoda se stala při posunování vlakové soupravy, asi deset metrů za koncem nástupiště, kam už nemá veřejnost přístup.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7859
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

denik.cz - Zaměstnanec Českých drah tragicky zahynul na kolejišti v Brně
dnes 20:23
Brno - Třiapade­sátiletý zaměstnanec Českých drah v Brně dnes v podvečer tragicky zemřel na brněnském Hlavním nádraží. V 17 hodin a 40 minut dostali zprávu o mimořádné události pracovníci Drážní inspekce. Tělo mrtvého muže našli asi patnáct metrů od pátého nástupiště na deváté koleji.
Tiskový mluvčí Českých drah Ondřej Kubala potvrdil, že mrtvý je zaměstnancem Českých drah Brno. „S ohledem na jeho rodinu nebude říkat nějaké podrobnosti. Mohu jen potvrdit, že muž je zaměstnancem Českých drah Brno a v neděli nebyl v práci. V tuto chvíli vůbec netušíme, co dělal v kolejišti. Pohyboval se v něm jako civilní osoba. K neštěstí nejspíš došlo při posunu některé ze souprav v níž ale nebyli cestující,“ řekl tiskový mluvčí Kubala. Dále poznamenal, že mrtvý nepracoval u Českých drah jako posunovač.
Julios Nosko
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7860
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Respekt.cz: Šikana na dráze
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii: Pěkný, no..

Ale u Bystřičky šlo o systémové selhání.

Spíše by se mělo v 21. století řešit:

Proč fírové nemají nafasované služ. mobily (neporovnatelně spolehlivější než vysílačka) a jejich čísla nejsou okamžitě dostupná?

Proč trolej nemůže ve "svém" úseku vypnout výpravčí?

Proč, když se něco takovýho stane, tak začne 10 lidí volat na všechny strany (blábolit blbosti a dělat zmatky) a než se to prokonzultuje a ověří, hromada je na světě.

(nejdříve učiním opatřění k odvrácení nehody a pak se můžu dohadovat)

Proč složky IZS nemají k dispozici drážní tel. seznam? (to už se změnilo)

Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7862
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: tak víceméně o tomhle se v článku mluví taky, že ČD postupně začaly napravovat systémové chyby, které vedly k té nehodě, ale že zároveň ČD souběžně s tím tyto systémové chyby nepřiznaly a snaží se odpovědnost za nehodu svalit pouze na dotčené provozní zaměstnance, kteří jsou přitom zčásti obětí těchto chyb.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:...Proč fírové nemají nafasované služ. mobily...

Kde by pak vzalo vedení ČD peníze na své platy,které mnohonásobně převyšují průměrné platy,když by se musely pořídit potřebné věci ?

Na všechna ostatní PROČ ? je snadná odpověď.Pokud by vše bylo co nejjednodušší a nejsrozumitelnější,tak by se nakonec mohlo zjistit,že za případnou chybu by museli potrestat někoho výše postaveného.A to je v naší banánové republice něco absolutně nemyslitelného.
Tak jak jsem žil,žiju dál
422025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard

Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 23:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapomněli jste na drážní pravidlo č.1! "Nikdy se to tak nedělalo!"
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 00:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: T

Pokud by vše bylo co nejjednodušší a nejsrozumitelnější,tak by se nakonec mohlo zjistit,že za případnou chybu by museli potrestat někoho výše postaveného.A to je v naší banánové republice něco absolutně nemyslitelného.


To by se mělo vytesat do kamene.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 08:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde by pak vzalo vedení ČD peníze na své platy,které mnohonásobně převyšují průměrné platy,když by se musely pořídit potřebné věci ?


Já tedy nevím, proč by někteří pracovníci na ČD vč. jeho generálného ředitelství neměli mít mzdu, třeba i násobně převyšující průměrný plat. Je samozřejmé, že tomu by mělo odpovídat vzdělání, praxe, i pracovní nasazení. Vůbec přitom nemluvím o vedoucích pracovnících.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6868
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 08:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč trolej nemůže ve "svém" úseku vypnout výpravčí? ale on může. v každé žst jsou příslušné úsekové odpojovače a jejich ovládání. v případě nebezpečí z prodlení to výpravčí může nejdříf shodít a pak až volat el.dispečera.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 08:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč fírové nemají nafasované služ. mobily (neporovnatelně spolehlivější než vysílačka) a jejich čísla nejsou okamžitě dostupná?


Aby v tom byl ještě větší maglajs, žejo....

že za případnou chybu by museli potrestat někoho výše postaveného

Nezlobte se, lidi v provozu co zavinili tu nehodu totálně selhali. Výpravčí není placen jenom za mačkání čudlíků na reléovce, ale taky za to aby aspoň trochu převídal, myslel a jednal. Tady podle mě není vůbec co řešit - presumpce blbosti neexistuje.

Pak je tu samozřejmě otázka výběru těch lidí, všelijakých scénářů jak řešit krizové sitace, předpisů a podobně. To je jistě v kompetenci manenementu ČD (nebo jakékoliv jiné firmy). Akorát sím vysvětlete, koho konkrétního v managormentu chcete v daném případě potrestat a za co ? Až spadne ne trať třeba meteorit nebo rovnou UFO, tak taky budete trestat někoho, že to nedal do předpisu ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 08:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když bude odstraňování trvat 4 dny

Tak je dosta času, aby Času Dost a.s. dopravila na místo lidi třeba s druhého konce státu. (myšleno, lidi s příslušnou kvalifikací)
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 09:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technický dotaz. V dnešnídobě všichni mobilní operatoři nabízí službu virtuální firemní sítě. A v rámci této sítě obvykle nabízí možnost používat laternativní (zkrácené) číslování. Polde mě by nebylo technicky nemožné udělat toto číslování dynamické, tj. virtuální čísla jednotlivých mobilů průběžně měnit.
Ta virtuální čísla by pak mohla být např. čísla vlaků. Fíra by při nástupu na vlak vyfasoval služební mobil, odeslal registrační SMS (typu VLAK 00170), čímž by dal systému najevo, že tento mobil pojede teď s ním jako vlak 170. A bylo-li by potřeba se spojit se strojvedoucím, stačilo by volat podle čísla vlaku.
Nějaké další detaily (např. čísla na vlakvedoucí apod.) už by se daly dořešit. Co si o tom myslíte?
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 09:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se na dráze už smí myslet???
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 10:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak si nejsem jist, jestli majetnictví mobilů na HV nějak pomůže... Stejně se bude muset provozní zaměstnanec ve stanici (výpravčí) kouknout do nějakého seznamu a zvednout telefon a něco ťukat...

Určitě to znáte....Kde to k..va je...a už to mám... takže, jak to bylo...602...745... ne jinak...754... Do zas..ná technika... No a nehoda je na světě...

Dát na mašinu mobil je príma, ale není to systémové řešení...

Zastavíte vlak ve stanici, že se mu nemůžete dovolat a Karel na mašině řekne, že jeho koleka Václav co jel tudy předvčírem kecal s milenkou a mobilu vymlátil baterku... Na tohle není nikdo zvědav.

Vysílačky MOHOU fungovat podobně! Takže není třeba v tom dělat větší bordel
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 10:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Váš návrh je zajímavý, ale technicky nerealizovatelný. Číslo je součástí SIM karty, ale v počítači výpravčího v údajích o vlaku by mohlo být číslo strojvedoucího a jedním kliknutím na číslo vlaku by počítač začal vytáčet, ale pokrytí je problém. V rychlosti 150 stačil průzezd pod větším silničním nadjezdem a spojení se často rozpadlo.(např. Černá za Bory)
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 10:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za svoji karieru jsem pár Příkazů vlaku vyplnil a převážná většina byla přes soukromý mobilní telefon. S vysílačkou Kolleda byl člověk za Kolínem ztracen.
TschD4ever
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.19.69.10
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:46:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, co furt řešíte... Nejsou peníze... Kdyby byly, tak už se něco zařídilo dávno, nemyslíte? Železniční doprava je velice snadno zabezpečitelná, kdyby se chtělo, tak už na každým 20. sloupu visí dvojice sektorových nebo směrových antén, tratě by byly udržované a zabezpečovací zařízení by umožňovalo provoz i jiných, než našich lokomotiv...

Podle mě je česká železnice odsouzena k věčnému skomírání. Alepoň do doby, než se zde vyskytne konkurence a do vedení ČD nepřejde někdo, kdo má aspoň trochu svědomí a hlavně mozek...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mne by stačilo použít to co už máme.
Radiostanice na HV jsou skoro všude,tak v tom nevidím problém
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:34:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005: Telefonni cislo NENI soucasti SIM karty. Karta ma sve vlastni cislo a prirazeni tel. c. je az veci operatora.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si o tom myslíte?

Že v době, kdy se stejně musí dobudovat radiové sítě (ať už GSM-R či jiné) je to vyhazování peněz oknem.

PS: Já vidím primární problém ve výběru a výcviku personálu - pokud se nekdo vykecává 10 minut aniž by cokoliv fakticky řešil a mezitím se stane velké BUM , tak je to špatně. Taktéž pokud dispečer musí vyhledat psychiatra, protože mu někdo stojí za í - to já bych byl v blázinci furt. A Vy tedy místo toho řešíte nějaké podružné technické prostředky.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radiostanice na HV jsou skoro všude,tak v tom nevidím problém

Já ano, mašiny rádia sice mají, ale kolik dopraven je má? (jen, kde je TRSka, nebo na koridorech)
A kromě toho vysílačka už ze svého principu nemůže fungovat na 100% (ne vždy mě ten druhý slyší), Mobil také není 100%ní, ale stále ještě nesrovnatelně spolehlivější, než rádio.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
drzý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.91.163
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:12:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že dneska měli ve spořce v kantýně nějakej guláš. Ale že byl pořádně vostrej, že jo. :-)

Já jsem toho názoru, že ty "služební mobilní telefony na každé hnací vozidlo" si prostě páni odboráři prožrali.
Popravdě je mi stále záhadou, že jsou železničáři ochotni stávkovat tu za zvýšení mezd, tu za režijky, ale málokdy za pracovní podmínky, vybavení a pomůcky na úrovni doby.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je dobrej hlod Pse, že je mobil nesrovnatelně spolehlivější než rádio. Nech té teorie a svez se někdy na mašině po trati kde je TRSka a moc hluchých míst nenajdeš. S porovnáním k mobilu. Pokud by vlak při GS vjel do hluchého místa, tak je to ošetřeno tím, že se povel ke GS vysílá určitou dobu, takže pokud vlak nestojí, tak to časem chytne. Podstatnej nedostatek je ten, že se zatím GS automaticky nevyšle i ze sousedních stanic, jak upozornila DI.
Na tratích bez TRSky je mobil dobrá alternativa, ale je otázkou síla signálu a finanční nákladnost provozu. Ovšem musí být schopen zastavit vlak, tak jak TRSka.
Martin
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podstatnej nedostatek je ten, že se zatím GS automaticky nevyšle i ze sousedních stanic, jak upozornila DI.

V případě stuhové sítě ano.

No to je dobrej hlod Pse, že je mobil nesrovnatelně spolehlivější než rádio. Nech té teorie a svez se někdy na mašině po trati kde je TRSka a moc hluchých míst nenajdeš.

Tak jo, vezmu si rádio a projedeme se po 171 a budeš koukat...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 07:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že dneska měli ve spořce v kantýně nějakej guláš.

To netuším, protože nejsem zaměstanec ČS a.s. Píšu už asi pošesté, zřejmě mě furt s někým zaměňujete a nebo jste prostě a normálně natvrdlej, což považuju za pravděpodobnější.

Já ano, mašiny rádia sice mají, ale kolik dopraven je má? (

Já si nemůžu pomoct, ve Vraňanech a Jablůnce neselhala technika, ale lidi. Takže bych cpal peníze do nich, čímž samozřejmě nemám na mysli jejich šrajtofli.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace