K-report
 

Archiv do 13.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě kolem Opavy » Archiv do 13.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 20:12:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumek:V tomto případě myslím hliník neutrpěl žádné šrámy,
Což o to, myslet si to můžete, jste ale zřejmě sám a kéž by jste měl pravdu. K čemu pak je asi ten pluh, ta jímka, ta krabice adaptéru přišroubovaná? Představte si ocelovou jímku zavěšenou na ocelových konzolách, přišroubovanou ocelovými šrouby do hliníkových samonosných profilů obvykle skřínového průřezu s výstuhami. A hádejte kde se to potento.....
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 01:37:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snímače AVV jsou "kousek" dál.:-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4732
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 11:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláďaH. řekl bych, že ty ocelové šrouby nebyly k těm hliníkovým profilům zrovna šetrné...

Když ale čtu, co dokáže jedna blbá kráva, raději si ani nepředstavuju, jak dopadne ešus, který sejme něco většího a pevnějšího. A to se dřív nebo později stane....

PS: jen mě tak napadá: může DKV v případě potřeby použít "zdravou" část coby náhradu?? Jako se to děje v Praze...
Vlád´aH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 13:06:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Jena: Ono se to možná nezdá, ale kráva je velmi zákeřný předmět na kolejích, podstatně zákeřnější než třeba osobní IGK. Tahle byla ještě dobře trefená.
Pokud se jedná o poškození jednotky třeba na přejezdu a podobně, je to asi tak:
Rozbití čelního okna: Na všem starším otázka řekněme 4 hodin na výměnu, u ešušu je to 14 dní a to to okno musím mít. Holt lepené okno je trend, ale z hlediska udržby katastrofa.
Rozbití čelní skořepiny: Tak to je nejméně na půl roku, Alcan skořepinu vyrobí a pak řekněme měsíc montáž, opět lepení s kompletním odstrojením a vystrojením. V depu nerealizovatelné, výrobce zatím neřešil a tak jen spekulujeme.
Poškození hliníku na skříni nárazem - tak to se všichni modlí, aby se nestalo. Pak lze jen skřín rozřezat a vložit nový profil. Upozornuju, že třeba celá délka skříně od čel je jeden vodorovný kus šířky asi 50 cm a jeho výměnu raději nedomýšlet. Tam je oprava v měsících až letech. Takže návrat k ocelovým skříním jistý důvod má.
Pokud jde o použití časti jednotky (nevím jak konkrétně myšleno ve věci 024), myslím že může, je to otázka dodržení garančních podmínek výrobce. 024 je v garanci a tedy odstranění poškození řeší výrobce.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4737
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 20:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláĎa? já to myslím tak, že když teď stojí 024 na pochroumaný řidičák (tuším, nechce se mi to teď hledat, na věci to nakonec nic nemění) a na 025 odejde něco na motoru, zda se prostě ty vozy prohodí, aby místo dvou strojících byla aspoň jedna jezdící jednotka...
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad OH: vím přesně kde jsou ty snímače a jak jsou konstrukčně "masivní", ale když tu krávu šrotovala celá jednotka, ..... Nekoukal jsem na ně, tak nevím jak dopadly.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumek: vím přesně kde jsou ty snímače a jak jsou konstrukčně "masivní"

A co je tedy lepší? Když se po střetu s krávou snímač urve, nebo když jsa dostatečně masivní odolá a vytrhne se z kastle i s kusem hliníku?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4739
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: řekl bych, že to první, urvaný snímač přišroubovaný k nějakému kusu železa navaříš/vyměníš, když vyrveš kus hnilíku, je to celý v
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 00:16:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

23. listopadu 2007 - 19:22:53

na zapojení těch pár výhybek a návěstidel do zab. zařízení se bude pracovat.
 
Nevím, jestli je to ono, ale něco se děje. Ovšem vexle zatím nevypadají na dálkově ovládané
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 10:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska opet jezdi modrosdeda 460ka s 1. tridou a plosinou pro vozickare...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - dá se sehnat informace, o kolik asi procent stoupl počet cestujících mezi Ostravou a Opavou po elektrifikaci a nasazení Ledovců na trať???
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: a jiné vlivy, jako například zavedení důslednějšího taktu a zkrácení jízdních dob, jaksi neuvažujeme...?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 14:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A prosím tedy i po zavedení zvýšených nástupišť, hlášení zastávek, plyšových sedaček atd.....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hajnej: když ta jednotka jezdí běžně rychlostí 140 km/h, tak ty snímače nejsou ohrožené jen po střetu s krávou, ale stačí třeba i takový zajíc, srna, nebo něco jiného. Uvidíme co bude v zimě při větší nadílce sněhu, kdy sníh bude prohrábnutý do výšky pluhu, snímače jsou jen velmi těsně nad úrovní pluhu, pak už opravdu stačí něco málo v kolejišti a snímač bude v .
 
Já ale neřeším, jestli to stačí, nebo ne, jak to konstruktéři vymysleli, takové to je a teprve čas v našich podmínkách ukáže, jestli je to dostačující.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 09:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumek: u Prahy to už pár sněhových zim přežilo...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4752
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 09:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajnej: no jo, ale sám nejlíp víš, jak to u vás většinou vypadá se sněhovou pokrývkou...

Loni to tady stálo se sněhem za prd, ale když se zadaří, musí vyjet i frézy...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 09:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rumek: Máte ? Co je lepší, prorazit tenkou plechovou vanu a nebo jí mít litinovou a hejbnout třeba blokem ?

Jinak nevím kde se bere těch 14 dnů na výměnu okna, kdysi se tu psalo asi o dvou. K výměně nejen hliníkových profilů jsem narychlo a nedokonale ofotil cosi z šotoplátku Modern Railways (3/2000), hodnocení a závěry jspu pochopitelně věcí každého soudruha....

 
 

 
 

 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 13:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ: příště fotit bez blesku :-))
Jinak dle snímků je zde potvrzení opravy v řádu měsíců - nevím co s tím máte za problém????
Vykuchání celého vnitřku včetně elektroinstalace vyříznutí poškozené části, vložení nové, přeměření, a nastrojení zpět. Pokud máte tryskomyšky tak o týden rychleji :-))
Tak to tady bylo a potvrzuji, že je řešitelné v časových relacích x měsíců.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 14:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a dodatkem - pokud se jedná o banální pomačkání skříně bez deformací v příčných, podélných a křížových rozměrech spodku vozidla, včetně zkroucení spodku. Protože pak je v pr.....!!!!!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5562
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na Pn 60040/1/2/3 jela 182.168.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 23:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

182.168 dnes ve 13:50 projížděla Svinovem směrem na Přerov v čele nákladu.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5565
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolina:
Nikoliv, to byl Pn 60040, který přijížděl od hlavního a po objetí pokračoval do Opavy.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to mě ten vlak ale převezl, takovou kulišárnu na mě vymyslel. (Já ho viděl přijíždět od hlavního, automaticky mě napadlo, že jede dál na Přerov, omlouvám se).
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Kořen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.64.198
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:03:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat jestli se ještě používá ta vlečka v Dětřichově nad Bystřicí(myslím že vede do nějakého vojenského areálu)
Kořen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.64.198
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:30:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat jestli se ještě používá ta vlečka v Dětřichově nad Bystřicí(myslím že vede do nějakého vojenského areálu)
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem před chvílí viděl absolutně nechutnou soupravu. Na Os 3470 jela souprava 810+943, s tím, že řídící byl čumákem směrem k té 810... Jo hold změna JŘ občas přináší zajímavé věci
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 09:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co vím, tak zítra by měl přijít do Opavy řidičák 954 jako posila k 943 a prý bude jezdit na Jeseník. To teprve bude krásné řazení třeba 843+043+954+043+021+843
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kořen:
Sloužil jsem tam před pár lety, ale vojenská vlečka se nepoužívala. Podle místních byl areál totálně rozkraden.
Vlečka pily fungovala, dnes už tam jsou mezi pražci stromky.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Drerror
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 19:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdopak dnes okolo 18 hod řádil na Východě s pořizovačem obrázků? Jinač 150 009-9 byla v Opavě krásné podívání
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 19:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme v Opavě za sebou dvě premiéry. Poprvé byl v Opavě na pravidelném vlaku nasazen banán, konkrétně 150.009 na Sp 1622.
A na konci R 825 přijel Asterix, tedy 954.001. V Opavě by měl být asi týden, kdy se na něm budou cvičit strojvedoucí.

 
 

 
 

Omluvte horší kvalitu fotek, ale myslím že jako dokumentační to stačí.
Benpat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.91.53
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:11:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kam jde pak 954.001 nebo snad zůstane?
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 00:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

954 001 v zůstane, jako výpomoc 943. Bohužel jeden legislativní problém je, že 954 nemůže do Polska, takže asi bude sranda, jak budou čachrovat s oběhama, aby jezdil jenom na Olomouc, než se to vyřeší.

Jinak Sp 1622 přijel se spožděním 15 min, taktéž s 15ti minutama přijel R 825. A nejspíš jenom my, ta skupinka místních nadšenců s pořizovači obrázků, jsme v prvních chvílích věděli, co se přesně má dít, tedy, že lokomotivy se navzájem prohodí (pro rejpaly, samozřejmě to myslím s nadsázkou). No zkrátka R 825 v čele s 150 009 a směsicí brněnských vozů odjel do Ostravy se spožděním 30 min...

mmch, takový detail, v jednu chvíli se daly vedle sebe vyfotil v Opavě východ dvě vozidla DKV Praha. I když 954 001 už je nejspíš DKV Olomouc, tak má pořád nálepku DKV Praha
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubajz:to jste se dobře maskovaly ,že jsem vás nevyděl. Jinak na Sp do Olomouce-Brna mě příjemně překvapily vozy Beer.
"Pane řidiči,sešlápněte pedál plynu,nám mladým nedělá pomalá jízda dobře."


PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 20:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je za problém s 954 001 a Polskem :-)??
Drerror
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 22:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sajtr: hodíš foto? Jinač sem přijel s tím R825 v nedeli a už v Miloticích nad Opavou měli 10 minut,ale kde sme vzali dalších 5 nevím...
Na to že jsme s banánem jeli na Ostravu 30 minut spoždění vyšlo křižování v Háji s nějákým R krásně,ani jeden vlak nezastavil...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2175
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 23:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď si vlastně uvědomuji, že dneska to je přesně rok, co vozí lidi na trati 316 elektrické jednotky.

Pro připomenutí pár videí:

odkaz
odkaz
odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 00:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drerror, mám fotky podobné jak Kubajz, pouze v možnostech mobilu Nokia 6300, jelikož stativ jsem si prozíravě nechal na koleji v Brně...

zde jich pár je
 
 
 
 

jinak říkala vlakvedoucí R 825, že na přípravu vlaku v Olomouci měla podle turnusu "celých" 9 minut...

ad 954 a Polsko: 954 nemá do Polska přechodnost, protože ji nebylo třeba řešit
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jestli to vyjde - tak zítra (12.12.) nafilmuju průjezd banánu Hájem ...
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Locutus: Ze začátku jsem stál před vozmistrem, pak jsem se přemístil k posunovačům a nakonec jsem šel přes kolej a stál u oplatkových chlaďáků.
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Icetiger: Hodně štěstí a nezapomeň si vzít i stan, aby si tam do neděle vydržel.
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Icetiger: Ty tvoje příspěvky občas... Co takhle se podívat do JŘ? Vřele doporučuju tam stát až v nedělu
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

954 do Polska nejezdí stejně jako 943 a další - peáž je asi peáž a ne vstup na PKP PLK
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

njn, pánové - každý se občas sekne,no ...

tak zítra filmovat nepudu ... no

PS: když už jezdí Ešus 035, proč nejezdí místo 024?
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peáž nepeáž... jednou to vjede na polské koleje, tak na to musí být papír, ne?
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Icetiger: Ty mě bavíš. Tos ani nepostřehl, že oběh je udělaný na 3 ešusy...? Mrkni občas i do jiných diskuzí. Momentálně, tedy když 24 nejezdí, tak jezdí jeden do Opavy a druhý OH - Havířou + jedno kolo do Zábřeha na Moravě.
Icetiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no,já vím, jak je udělaný oběh, ale proč místo 024 jezdí historická souprava 460 ... kdyby tu byla v provozu jen 025, tak to bych bral, ale v provozu je už i 035
tož sem pravil, to su dřisty,ni?

icq: 317-264-840
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Icetiger: na Opavu druhý elefant není nasazen, protože prioritní je výkon na Zábřeh na Moravě, tam je jednotka garantována, na Opavu je garance také jen jednoho elefanta. Ale to už se tady řešilo v předešlé diskuzi a jen se zbytečně opakujeme.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S někým to je hold těžký Ono totiž když se člověk podívá do oběhu který jsou na peníkových stránkách tak zjistí že na oběh Bohumín-Zabřeh/Ostrava-Havířov/Těšín MUSÍ být nařazena 471...až pak přijde na řadu nasazení 471 na Opava-Těšín...už to člověk trošku chápe??Prostě když jezdí dvě soupravy tak na Opavu výjde jedna,když jedna tak Opava nic...kupecké počty:-)
Jinak pohled na Beery v Krnově je docela nezvyklý A docela sranda pozorvat v neděli jak se 887 nevleze do Cvilína a lidi vystupují i na železničním přejezdu :-) 9 vozů je celkem slušný vlaček:-)A zdá se mi že v jízdním řádě těch rychlíků Ostrava-Jesník/Olomouc zrovna moc vaty nebude...ale jinak je to super spojení a jen díky přidání přímých rychlíků Ostrava-Krnov jsem zůstal věrný vlakům:-)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Drerror
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 20:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: a víš jak sem happy ja,když jezdím Vrbno p.P. (tedy Milotice) - Ostrava. Na jeden přestup a s časem pod 2hodiny to byl donedávna jen sen!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ti věřím,tohle je věc která se opravdu kraji povedla (vlastně ted nevím jestli kraji nebo ministerstvu....objednává to ministerstvo ale jelikož ty vlaky jezdí s odbavením jako Sp Ostrava-Krnov tak myslím že kraj se taky nák podílí...)
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4808
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 12:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: podle jakého dokumentu (odsouhlaseného MS krajem - objednavatelem os. dopravy) platí pravidlo, že na Opavu 471 jezdí, až když je čím? Jsou-li garantované nějaké spoje, je problém dráhy ať si zařídí ROVNOMĚRNÉ pokrytí toho co slíbila. Myslím, že tato "preference" nějakého směru my mohla zajímat i radní a úředníky na obecních zastupitelstvech a na kraji, kteří mají možnosti a páky udělat s dráhou pořádek... (pokuty atd.)

PS: do Opavy jedu jednou za rok a je mi tedy v principu jedno, co tam jezdí. Ale z tohohle mi je k zvracení...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5603
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Je to v příloze k rozkazu o zavedení GVD:

V případě nedostatku provozních jednotek ř.471 bude přednostně nasazena jednotka na výkon dle TS 446 (na vlaky 3302 až 2956).
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://emj471.euweb.cz/Obehy/DKV%20Ostrava/2008/TS%20446.pdf Podívej se pod nákres toho oběhu a uvidíš něco co u dalších oběhů 471 DKV Olomouc neuvidíš...tady jde o Olomoucký kraj..aby si taky užilo cirkusu na kolejích....Mám pocit že kraj radši drží hubu at nám neseberou všecky 471 do Prahy...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4810
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfiled: že to je v nějaké příloze a tak je pěkné, mě by spíš zajímalo, podle jakých kritérií ten rozkaz vzešel....

Michalis: to je hezké, ale viz předešlé: čím si Olomouc zasloužila tu "totální garanci" a Opava má prostě smůlu? Je to jen o umění si dupnout?
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopoledne má snad půlku trasy v MS kraji,odpoledne jezdí na Ostrava-Havířov/Těšín..tj způsob jak tahat nové lidi do vlaku na této nově otevřené trase...Prostě to chodí takto:otevře se nová trat musí tam jezdit aspon jeden nový vláček aby lidi mohli říkat jak je to dobré nové...po roce když si na to zvyknou a otevře se zas nová trat jinde tak se to přesune jinam aby mohli i ti další říct si jak je to pěkné konečně jezdit kulturně vlakem...no a ti co byly zvyklý na to že konečně jezdí podle standartu konce 20.století v západní Evropě,standartu 22.století v ČR tak si už zvykly jezdit vlakem a prostě u toho zůstanou....je to jako když přišli do ČR hypermarkety a když se otvírali tak byly akce typu rohlík 10 haléřů a podobně ..aby lidi nalákali do obchodu a pak když zdraží aby už zůstali....Nejideálníjší by bylo vypsat pořádnou soutěž na provozovatele tratí v MS kraji s nároky na vozidla,sankcemy za zpoždění a bylo by vše OK a nemuselo by se to řešit touhle putovní výstavou....ono už i ten nákup 471 kdy třetina stojí a to nejen v Ostravě prostě smrdí....je to bordel....vidím snahu na zlepšení ale jde to ztuha...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
benpat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.91.53
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 16:12:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se dneska stalo že Os 3419 měl 50 min. zpoždění a na víc jela souprava z Hlučína 810+4x010+810 a jela jen na Štitinu,471 035 zůstala v opě.A ještě R 884 měl zp. 55 minut.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 16:21:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třetina stojí
Kdybyste na opavsku nepásli krávy v kolejišti, jezdily by všechny.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.51.130
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 16:27:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tady jde o Olomoucký kraj.
Je vůbec pikantní, že doprava na Ostravsku je řízena z Olomouce.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 17:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, jestli jel na Os3415 Ešus? Jestli jo, tak je další ostravský Ešus v P****i! (Nehoda na Štítine s traktorem )
benpat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.91.53
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 17:42:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi ne když 035 jela na Os 3415,tak proto to zpozdení

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace