K-report
 

Archiv do 11.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Archiv do 11.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro jednoho nejmenovanýho pedela (dozajista skoro všichni znáte) je to moc ouzký - museli by přidat cca 160 mm...
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No původně to měla být vlastně lesní dráha, ale nakonec se tehdejší majitel "Komeda" rozhodl, že bude místo bukového a dubového dřeva dopravovat vápenec vzhledem k jeho nálezu pod nějakým vývratem po obrovské vichřici v únoru roku 1925. Takže se teď vlastně dráha " Solvay" navrací vzhledem k výraznému zarůstání lomu dřevinami a dotěžení zbytků vápence v červenci 1963 k původnímu účelu. Tak zhruba za 20-30 let se můžeme těšit na "Balog" kousek od Prahy.
Je tedy dobře míti nákladiště dřeva zakomponované v trati , neboť za 20 let bude vypadat starobyle, leč jistě zachovale. Chlapci uvažují dopředu a to se mi líbí..


P.S. Jen ta pára tam stále chybí...
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale notak, Vážení páni kolegové ... nehaňte naší (práci) ... je sice pravda, že místo pro nakládku dřeva se do (ač bývalého) lomu hodí asi tak jako já do (televize), ale tento "fous" trati patří k již zmíněnému "dendro" parku - takže je na místě.
To PJP: nevím proč by se postavením kusu trati měl skanzen a jeho drážka nějak "zlunaparčtit"(hergot..to je ale pěkné, české slovo).To by pak muselo nutně znamenat, že otevřené vozy -místo uzavřených Pullmannů- jsou taky příznakem lunaparku. Já si myslím, že to jen přikrášlení vybavení, polohy trati a složení exponátů ku lepšímu chodu skanzenu. No (ni) ?
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jirko nezapomeň, že jsme stále na pozemcích LČR a z toho pramení jistá spolupráce. takže i grant uvedeného subjektu musí mít v jejich kolonce logické (zelené) vysvětlení
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 18:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádržák -> ja verim, ze zde na tomto foru nekterym lezim v zaludku, ale nechcete si ten prispevek na ktery reagujete najit a zkontrolovat si kdo jej napsal ?
Rejpat vyjimecne nebudu - mam (pro neco) dobrou naladu ... ;-)
Pavel
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Ja si sice lunapark a disneyland predstavuju trosku jinak, ale svuj nazor na "turisticke" drazky jsem tu vyjadroval uz nekolikrat - prumyslova drazka v nasem lomu zanikla v roce 1963, v roce 1996 vznikla drazka "turisticka" a od poutove drazky v prazske zoo ji odlisuje mimo jine prave to, ze krome prevazeni turistu se snazime ukazat trochu historie v praxi.
Tak ze nashledanou za 50 let az trat povede az do Bubovic do statku a bude mit odbocku ze staji na hnojiste :o)
D.
 
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 7-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 20:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádržák,David_k : že na tohle vůbec reagujete,jen tak dál a myslím že s ukázkama přepravy jiného materiálu je to dobrý nápad.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 21:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, taky se mi to dosti zamlouvá, proč by lomová drážka nemohla nabídnout něco z jiných oblastí, navíc když tady v Čechách je lesních železnic jak čistých oumyslů ve vládě... . Přitáhne to pár dalších lidí, kteří přinesou další drobný peníz a za ten se zase nechá dát dokupy další kousek historie... Zákon trhu je neúprosný . Držíme Vám z Kolína všichni palce. motorová myš
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 23:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale chlapci máme rozchod 6oo mm a na nem lokomotivy odevšad,prezentujeme dráhy agrární,
lesní, rašelinové,povrchové,podzemní tak proč
tolik rozruchu okolo rampy?Kolotoč to bude až
budou kiplory fialové a mašina pochromovaná.A pokud mám oplenovou dvojici tak ji naložím kulatinou je mi jedno že jsem v lomu a ne v lese.
Ta odbočka k hnojišti to je taky dobrej nápad....
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 23:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa........
Ad Nyplzet..........
Ad Nádržák...........
Ad David_k............
Ad Jouda..............
Ad Krauss_linz.......
Ad Pjp.............
Ad Oldcerry..........
Ad MIxmouses.........
Ad Cogwheel..........
děkujeme
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 02:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja sa tak isto priklanam k nazoru ze to nakladisko je dobry napad.V historii uzkokolajnych priemyslovych drah je mnoho prikladov kedy sa lomova drazka zahrala na lesnu zeleznicu a naopak,ako priklad uvediem drazku v Ladcoch ci v Bystricanoch.A ked som uz pri lesnych zeleznicach jestvovalo vela zarucene "lesnych" zeleznic ktore vozili zarucene "nelesne" produkty.Takze preco to brat tak ortodoxne
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 07:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nákladiště dřeva by potřebovalo patinu, máte už vymyšlený nějaký postup ?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 09:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím jak vy, ale já to vidím tak že to nákladiště tam prostě "zbylo" po vytěžení kusu lesa na tom kopečku s šibenicí ne?To by mohli za rok dva návštěvníci slupnout i s navijákem.A v rámci ekovýchovy se samozřejmě vysazují nové stromečky atd. atd.Nejhezčí lom je zarostlej lom, kde šustí pod nohama listí, kde rostou zvláštní houby,plži, mlži a hlavonožci a hnízdí netopejři.Mně se to nákladiště líbí.Příroda si to ostarší během krátké doby sama, o to bych se nebál.Tak ještě na pařez posadit někam pořádného drvoštěpa (Zdepu !!!!).Co majzlíky, držej??
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To PJP: Pane kolego, omlouvám se Vám, přehlídl jsem se o příspěvek ... má námitka na rýpání byla pro pana kolegu:
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Tudíž pane kolego Cogwheele vemte si mé námitky k srdci! SL nejsou žádný lunapark!Nikdy nebyly, nejsou a ani nebudou ... Dění v SL je pouze dáno potřebami turistický provoz.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádržák.)
Hawe a nice day! Váš Nádražák
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 14:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovarskej: Covece, majzliky radsi nezminuj. Ne ze by nefungovaly, ale ty jsi v zachvatu cinorodosti prekoval i specialni vrtak na hranate diry pro vratove srouby a Dusan ted porad stridave place a stridave nadava :o)
D.
Kyna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.126.174
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 18:15:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda nevím co má kdo proti rampě na dřevo já čistý lajk bych vůbec neřekl že tam kdy nebila a myslím že to s jistotou nemohou říct ani nektěří zasvěcenější v oboru proč si nenatěžit kus lesa když ho měli v lomu..

Ad David_k: né že by se to sem hodilo ale dělá von taky dušan někdy něco jinýho než že nadává a pláče?? co ho znám akorát to střídá zaminku proč
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 18:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad kyna - "cé je správně" ,
ad kovářskej - doplním davida - nešlo o vrták v pravém slova smyslu, ale hranatý prorážeč, který vypadal jako tupý (ulomený) majzlýk. a protože jen "modří vědí" ostatní barevní nevěděli a teď jsou v
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kyna:
Teď mi to došlo.......znám ho opravdu dlouho, vidím ho téměř každý víkend a vlastně jsem ho vždy viděl plakat, kvílet a nebo velmi hrubě nadávat (to je častější jev).........., prostě diagnóza.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádržák -> V pohode, nic se nestalo.
Pavel
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kyna: ...nenatěžit si kus lesa...
ono to s tím lesem nikdy nebylo tak jednoduchý. I za "lidodemo" platily tzv lesní hospodářské plány. To jen dnes si některé dřevařské "firmy" zajišťují dřevo tím, že se nařezávají kmeny nastojato. Pak nezbyde, než je vytěžit.

Škoda, že se do lomu nepřitáhli originál opleny z Balogu. Tak před rokem byly k mání. Teď už asi nejsou
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kyna: Nahodou, on sice Dusa furt nadava, ale za praci umi vzit, na rozdil od JINEJCH!
Martink: Ony se uz davno pritahly :o) Jenom maji spatny rozchod a chybi jim par drobnosti.
D.
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem david_k.)
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opleny v S.S.L.:
 
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ajta ajta, no ale kruciš vždyť u toho co jste všecko vytahali ne vytažení a překování Dušan byl, dokonce to i vytahoval z té dílničky co do ní vedou kolejničky.A jestli to měl na dělání čtverhranných děr do dřeva či do plechu, tak to stačí jenom kousek trochu srovnat hrany na požadovanou díru.Nebo napiště jaké vraťáky používá (stačí mi průměr závitu ) a já mu ten přípravek na hranacení kulatých děr udělám novej.Ať neplače a nekvílí bloudíc po nocích deštivých ve skanzenu plném mlhy, deště a tlejícího podzimního listí.To by ste se nevyspali ani na trafačce
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 11:33:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím ukázkovým nákladištěm dřeva u odpadem zaplněné a ještě nad úroveň hlavní etáže navršené a posléze zrekultivované a zalesněné jámové části lomu se tedy už smiřuji. Ale ty 760 mm opleny původem ze Slovenska bude nutno přerozchodovat. V Mladějově mívali asi dvě dvojice poněkud subtilnějších originál 600 mm oplenů. Ty si ale MPD bude určitě syslit pro sebe. Že by na MPD někdy vzniklo ukázkové nákladiště dřeva, toho se asi nedočkáme. Přitom do tamní krajiny by "pasovalo" líp.
P.S.: V původním příspěvku byl z legrace použit citát z fejetonu R. Křesťana "Jak mi zobák narost", plného cizích slov: "Přátelím se s dendrology, s pedelem a s asistentem ředitele kafilerie." Jiný smysl v tom nehledejte.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cog. : no fakt je že v Mladějově vede drážka lesem, což přímo nabádá k vožení kulatiny.Jen dodám že z těch "cizích slov" by mohlo činiti potíž jen slovo pedel.Pro ty co to neznají, je to člověk jenž nese insignie univerzity či jiné vysoké školy při slavnostních událostech.Povětšinou to bývá vrátný zahalený do taláru s hranostajem, neb pánům asistentům, profesorům,docentům,děkanům a proděkanům se to moc nechce nosit.Nemluvě o rektorech a prorektorech.Nemluvě o tom že chudák pedel to univerzitní žezlo musí celou dobu "obřadu" držet v rukách a stát v pozoru.Což je makačka.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozn. - Pedel je historicky "skolnik" univerzit a v jeho pravomoci bylo podstatne vice, nez jen noseni insignii. Ostatne treba viz mnohalogie o Petru ze Sioraku - Dedictvi otcu pane Roberta Merleho a jeho studentska leta na Lekarskem uceni, tusim-li dobre druha kniha.
Pavel
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 15:03:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem to mi nedá, nepřipomenout slavnou scénu ze Švejka s románem Hříchy otců (Die Sünden der Väter) od Ludwiga Ganghofera. Švejk v dobrém úmyslu vyfasoval pro důstojníky 1. díl románu, ale oni potřebovali 2. díl. Viz
http://ld.johanesville.net/hasek-03-osudy-dobreho-vojaka-svejka-za-svetove-valky-iii-slavny-vyprask?page=3
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 16:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solvayovci - pěknej Gerätewaggon! Nezapře jistou inspiraci v Makedonii, ne
 
Ich bin ein Swariner!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad swariner - od té doby co začalo jedno šoto knihkupectví v praze vozit reprinty katalogů feldbáhnů, tak je inspirace jasná. teď něco dudlan dudlá o egyptě a jávě.....
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 19:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nářaďák se poved. Doplní stávající nářaďák nebo je to náhrada?

Jinak k nákladišti... možná že to vyznělo jako že sem proti, ale já se jen zadivil. Ono taky těžko odhadovat kde co na Parapleti bude, když na celé trati je tolik výhybek a tolik Dušanovích plánů až hrůza....
PS: těším se na šachtu
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David k - S ktorej lesnej drahy pochadzaju tie opleny? Mne silne pripominaju opleny z LZ Luborca.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gama78: To bohuzel nevim, vymenili jsme je na CHZ za trakcni motor do BNE50.
D.
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David k - Dik za info.
Ondra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:00:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou jsem zabloudil na tyhle stánky: http://www.ngr.lt/ngrgallery/?kalba_l=LT&radinys=ftema=110200200

jestlipak je některá ze Škodovky???
Dají se tam najít i zajímavé Tu3 u nás 705.9
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 19:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondra: Já osobně bych některé zde zvěčněné mašinky šacoval rozhodně na výrobek Škodovky - řada Kč4, kterých muselo jezdit v CCCP mraky. U některých je sice popisek, že byly vyrobeny v Polsku nebo Finsku, což ale nevím nevím... třeba se tam dělaly v licenci - může některý ze zdejších odborníků osvětlit?
Ich bin ein Swariner!
Getttttt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:05:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kč4 byly licenční sovětské Kp4. Děly se všude možně, tedy i u nás. Podrobnosti si nepamatuju, ale několikastránkový článek na toto téma byl v některé Dráze, tuším ročník 96 nebo 97...

Byli jsme sice vždycky úžasní, ale ne každá super mašina musí nutně pocházet od nás.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je jiná! Díky za promptní vysvětlení! Tak jako tak, pěkný stroj to je - zařazuji ho do teď již trojčlenné skupiny obdivovaných sovětských produktů (k bezkonkurenčnímu sněžnému skútru Buran a časopisu Novyje Tovary)
Ich bin ein Swariner!
Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.72.50
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:53:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gett, Swariner: Vysvětlení je samozřejmě nesprávné. Každý (vzdělaný) úzkorozchodník ví, že Kč4 není žádná "licence" Kp4, ale označení československých (škodováckých) mašin vyráběných pro Sajuz Něrušimyj podle sovětské dokumentace stroje řady VP-4, produkovaného - snad jako válečná reparace - v obrovských sériích ve Finsku v lokomotivce Tampere. To písmenko "č" znamená "čechoslovackyj". Identické lokomotivy Kp4 pocházejí z Polska, Kv4 z Budapešti ("v" jako "vengerskyj"). Zahájení výroby tehdy (1950) znamenalo konec výroby "Velkých maďarek" 490 MÁV (U46.901 PLŽ, 902 HLŽ, Kecskemét, Budapešť piodráha atd.) Zkrátka, podle písmenka hned víme, odkud mašinku do Země zemí dodali. Tím je také dáno, proč Kč4-199 z PLŽ a Kv4-nevímkolik z LÁEV jsou zcela shodné. Na těch stránkách inzerovaných Ondrou jsou ze Škodovky taky ty pětikoláky, dosávané litevským dráhám koncem 30. let. U jedné fotky je to i napsané. Jó, holenkové, chce to nejen googlit, ale i louskat písmenka na starém dobrém papíře...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://actual.pjp.cz/obr/hhoib/
Dalsi jine foto http://www.stillgelegt.de/ottensen/ottensen-1.htm .
Nejaky popis http://de.geocities.com/cmoellerwmcode/Ottensen/
Jinak jednalo se o jednu ze dvou drah tohoto typu na uzemi HH. Druha byla v prostoru Wandsbek a "zarvala" o fous drive - http://www.miba.de/miba/99/04/30.htm , http://de.wikipedia.org/wiki/Wandsbeker_Industriebahn .
Pavel
Getttttt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:58:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velice se omlouvám za mystifikaci, už se tím moc nezabývám. Kp-4 byl přebrept, chtěl jsem napsat PT-4. Nějaký rozdíl mezi smyslem označení PT-4 a VP-4?
Děkuji
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zababa, Getttt: já sice nejsem vzdělaný úzkorozchodník, ale nedávno jsem něco na toto téma řešil a obecně bych dodal, že naše Kč4 je sice dělaná podle sovětské dokumentace, ale jde o typovou řadu P24 z Kolomny, jen pro upřesnění té Tampelly. Dále, řadu VP4 podle mě dělali (už podle toho označení) v sovětském Votkinsku a zmíněná Tampella chrlila PT4, a to jako reparační, resp. posléze totéž jako Kf-4.
Toliko kníga "naši uzkokolejnyje parovozy", když teda ten gůgl "smrdí".
Jinak "kačeny" se dělaly i v Číně (+ tuším Mongolsko a KLDR) a myslím, že mezi "old school šotouši" (ne já) je to dostatečně známé téma, resp. u některých z nich i cíl občasných výprav na dálný východ, odkud si přinášeli, krom nevšedních zážitků, i atraktivní snímky, na kterých bylo k vidění z železnice i něco jiného, než brejlovec na 1000 způsobů.

Gettt: PT-4: PT znamená promyšlennyj transport, tedy průmyslová doprava. Význam označní u votkinských mašin VP neznám, možná VP = votkinskyj parovoz, ale to je moje domněnka.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, nevíte někdo, jak je na tom ukrajinský M11.901? Bojím se, že už je dávno pod drnem, ale třeba se pletu.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 18:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tvé obavy jsou na místě. dle info po povodních v Usť Čorné v r.2002/3 ? (znalci doplní) kdy dráha začala stagnovat, bylo dost snah dostat motorák na ČHŽ a díky zájmu tamních úřadu stroj skončil raději ve šrotě (info od A.B. z ČHŽ)
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 18:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
lesní železnice Mladějov (foto MPŽ - P.P.)
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:01:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

historie par.úzk.lokomotiv typu PT4 )technická data), je podrobně popsaná v článku p.Aleše
Kučery a Pavla Matouška publikovaného v časopisu
Dráha 10/96 a 9/97.
historie par.úzk.lokomotiv typu Gr(Germanskij
reparacionnyj), a technická data v Dráze 9/97.
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:49:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nákladiště dřeva v Solvayových lomech je jednoduché a tím zapadá do této lokality. Vždyť
i těžba lomová nebo důlní potřebovala spoustu
dřeva.Buďte všichni úzkorozchodní šotouši rádi,
že se koleje úzkého rozchodu zase prodloužila.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 6-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 20:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BSD: historie řady Gr už toho s kačenama moc společného nemá.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 21:51:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K počátku výroby mašin Kf: zajímavá je i samotná souvislost. Na začátku 2. sv. války tehdejší Sovětský svaz zaútočil na Finsko. To válku prohrálo a nejenže přišlo o část území ale ještě muselo (o pár let později) nahradit Sovětskému svazu jeho válečné náklady a proto kromě jiného dodávalo tyhle mašiny :-(.
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 23:07:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nemá někdo informace o les.železnici: Makov žst.
pila - podél staré silnice na Bumbálku po levém
břehu Kysuce - samota Dybalovce - osada Kopanice.
Údajný rozchod měl být 600mm a postavená kolem r.
1916.Nevím jestli byla vůbec postavená.

dále bych rád informaci o les.železnici, která údajně měla být ve Starém Hrozenkově (Morava),
o rozchodu 700mm. Díky.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 23:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem paušálně děkuji za info o kačenách a jejich již méně opeřených příbuzných, či dokonce rodičích.

Je mi krapet stydno, ale co, každý výukový proces by měl začít uvědoměním si vlastní blbosti, no ne?
Ich bin ein Swariner!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 10:31:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa 9.12.: Jo, to jsou ty 600 mm opleny, které by se na Paraple hodily líp než ty slovenské.
Ad BSD: Trasu LŽ Makov - Kopanice jsem si před lety procházel se skupinou "železničních nekrofilů" pod vedením pana Jaroslava Přibyla z Klubu dráhařů, viz www.drahari.info Asi tam byl jen animální provoz (lokomotiva není archivně doložena). Traduje se také, že se po ní vezli místní muži, rukující do války. Zanikla už počátkem 20. let minulého století.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: Jak jsi se ptal, jestli novy naradovy vozik nahradi ten stary (typ VycKa, ale to radsi nerikej pred Dusanem), tak ne, je to rozsireni nasi pracovni soupravy a diky lepenkove strese skryva veci, ktere by nemeli zmoknout (centrala atp.) Celou soupravu je mozno videt zde:
 
Vzadu novy pracacek s centralou, puvodni pracak se vsim moznym, par oplenu s vyhybkou a prazci,pod plachtou se ukryva Slanska "Z", ktera slouzila behem prace jako ukryt pred destem, uplne vpredu je L12 "Stana"
David
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 23:21:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Makov: stavební povolení pro animální LŽ Makov - Kopanice o rozchodu 760 mm bylo vydáno roku 1921 s platností 4 roky. Po uplynutí lhůty měl stavebník, tj. Společnost pro zužitkování dřeva v Oščadnici, povinnost železnici odstranit.
Gama78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zmar a David k - Da sa este aj dnes v terene sledovat drazne teleso byvalej LZ Makov? Lebo som niekde pocul,ze tato LZ bola postavena na zupnej ceste.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 10:29:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zpočátku vedla po staré silnici, ale výše (v boční dolině) nějaké pozůstatky tělesa k vidění byly (ale nic moc výrazného). Od konce trasy LŽ jsme při té túře pokračovali "přes kopec" (se státní hranicí) do V. Karlovic, tedy kudy by vedla normálněrozchodná dráha Makov - Velké Karlovice, kdyby byla postavena. To by ale chtělo pod hraničním hřbetem tunel.
MitoX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.168.176.162
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:05:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martink: Je nieco nove (dobre ci zle) na Kysuciach/Orave hodne zverejnenia?
Dakujem,
MitoX,zastupca laickej verejnosti
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 20:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podstatě to je z jiného soudku, ale dráha to je.......http://fishki.net/comment.php?id=29016.
Getttttt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:15:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaujalo :-)
Ta trolej je skvělá.. a ty pantografy

Teda jako zrovna do úzkorozchodek nevim nevim
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.84
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:57:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pred časom sa tu objavovali nejaké kusé info o lesnej železnici Bánovce nad Bebravou - Uhrovec - Kšinná.
Toto som vyhrabal v archíve:
Výstavba prebiehala v rokoch 1921 - 1922 (admin. pochôdzka v októbri 1921, úsek Uhrovec - Kšinná september 1921). Prevádzka povolená od septembra 1922. Prevádzková dĺžka 15 km. Povolená osobná doprava - od roku 1923. Ukončenie prevádzky v roku 1938.
Monarchista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 21:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu širokorozchodné.
Ty návěstídla jsou taky dobrá.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace