K-report
 

Archiv do 12.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 12.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 09:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 - Podívejte se, co píší ČD na svém webu: "České dráhy, a.s., zajišťují provozuschopnost železniční dopravní cesty podle zákona č. 77 / 2002 Sb. a na základě tříletého smluvního vztahu se státní organizací Správa železniční dopravní cesty."

No právě, teď je právě otázka co ten smluvní vztah pro ČD jako "servisní organizaci" znamená. Neboli kdo rozhoduje o tom, kde se jaká údržba a opravy provedou. To já nevím.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 10:44:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny, viky: Jde o prezentaci veřejnosti, fakta sem nepleťte:-) Neúdržba trati = pro 99% laiků chyba ČD.
Podle mě o tom, že existue SŽDC a jaké jsou její smluvní vztahy s ČD neví z "cestující veřejnosti" skoro nikdo (nepočítaje šotouše a režijkáře).
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2740
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 11:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk - tak zrovna tohle pletete vy - provozuschopnost tratí - odpovídá ČD - platí SŽDC. To jako byste hnal k odpovědnosti kraj za nějaký zpožděný osobák.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:41:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainsp: Ale já to chápu. Jde o to, že pokud Franta (v teplákách a s lahváčem) ve zprávách uslyší, že se pod pendolínem rozpadla sama kolej, houkne na Máňu do kuchyně - "podívej se jakej je na těch drahách bordel, ty Český dráhy maj koleje, který se rozpadají je proto že mrzne. A to si je platím ze svejch daní..." A vysvětlujte mu co je to SŽDC, ČD, nedejbože externí dopravci, cargo a smluvní vztahy...Pro 99% lidí můžou za všechen bordel a šlendrián na železnici ČD (a netvrdím, že nemají často pravdu).
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 11-2002


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskii: O tom lomu v 2. TK Libeň-Kyje jsem také slyšel. Je známa nějaká konkrétní poloha toho lomu? Ráno jsem jel z Kyjí do Prahy a akorát šel směrem na Libeň pochůzkář. Každopádně když jsem přišel na zastávku a na vjezdu 1S odbočky Kyje vidím 40 a volno, tak jsem trochu znejistěl, páč zpoždění 9306 (který si vezl +7, Úvaly) asi naroste a žádný dvojkolejný provoz se ještě nekoná. A opravdu, od Prahy přijelo Pendolino (aby v Kyjích tak 3 minuty na Os počkalo a vykřižovalo se - nemožné) a šup po 2. TK do Běchovic. Os 9306 tak musel stát před Běchovicema, neboť kvůli koridorizaci a nefunkčnosti 1. TK Kyje - Běchovice se dají vlaky Běchovicema procpat pouze po 2. SK. Za Pendolinem přijel ještě Ešák 9341 a svoji sekeru tu pak ještě hezky zvyšoval, páč měl stůj a pouštěly se vlaky od Běchovic. Před Os 9306 pustili ještě Ostravana a R 874 z Brna. Pak konečně jel 9306 a za ním pustili ještě R 672. V Libni pak stál už další Os směr Kolín (hlášeno měl +20 a pravděpodobně pak ještě zvýšil). Já na Masaryčku přijel Os 9306 s téměř krásným zpožděním téměř 45 minut. Ještěže jsme ten lom v 2. TK Libeň - Kyje ve zdraví přejeli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Krysa.)
http://eldar.cz/kank
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2574
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je potřeba rozlišit laik a laik - já se za železničního laika považuji, ale samosebou o rozdělení ČD / SŽDC ponětí mám. Ovšem pan Kubala říká stále "sabotáž - kolenice - naříznutá", a pan Kubala je mluvčí čeho? ČD. Celkem se divím, že to není prezentováno pro ČD výhodnější "myškou", a to tak "Podívejte se, jak šlendriánskou trať nám pronajímá SŽDC". Tím by bylo dosaženo dokonalého zhovadilismu, no a televizní Franta u piva by zase měl o důvod víc přepnout si na oblíbený zápas šesté pralesní ligy, aby ty zpravodajské kydy nemusel poslouchat.
No nicméně stejně je to jedno, škoda se "nějak" zaplatí, nikomu se nic nestalo, ututlá se to do ztracena a budeme se dál vozit po tratích, kde se holt jednou za čas rozlomí kolejnice.

Ještě mám takový novinářský detail, ty "vyměněné podvozky", mám si to představit tak, že se ty původní podvozky z 680 vyházely do kopřiv a jsou tam nové (určitě se to tak běžně dělá každej rok), nebo je to jenom zpráva pro ty televizní Frantíky, u nichž je předpoklad, že rozlišovací schopnost u tak složité věci jako je el. jednotka se omezuje na "karoserie / podvozek / pantograf" a tudíž nemá smysl to pitvat dále na dvojkolí, obruč apod?
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk: však to ČD při transformaci tak chtěly.... že nedomyslely všechny důsledky je jejich problém. Odpovědnost ČD za stav té trati je zcela nepopiratelná, takže Franta má pravdu :-))).
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:pod pojmem "vyměněné podvozky" si představ sadu podvozků pro celé Pendolino, která je navíc.
Po výměně se původní podvozky repasují a opotřebované nebo vadné díly se vymění a po té se podvozky jako "nové" namontují do dalšího Pindi a znovu vše dokola.
Smůla je vtom, že v 003 je ta sada navíc, která se ještě nikdy nikam nepoužila, byla to první obměna a podvozky byly fungl nové (kromě jednoho-ten byl původně z 005[a náhodou byl jedním ze dvou, který nevykolejil]
Gatto nero
www.pendolino.cz
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:08:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny: Já už jsem se v tom dokonale ztratil, takže ani nevím jestli se mnou souhlasíš nebo ne...:-)
No na odlehčení sonda do hlubin jedné blahoslavené (tj. chudé duchem) diskutující z idnesácké diskuse nad příčinou nehody u Běchovic:

Šlendrián, nepořádek, chlív, zmetek!

Šlendrián, nepořádek, chlív, zmetek! A za týden 50% zdražení. Co s tím? Já bych asi vytrhala koleje a udělal bych tam astfaltku pro autobusy! A bylo by po problémech. A dotace z drah bych převedla na školy, nemocnice a leteckou dopravu.
04.12.2007 13:32
Janina7
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K dramatičtějšímu vykolejení vozidel nedošlo mj. proto, že tam nebyl žádný prvek, který by způsobil pohyb vozidel v příčném směru (např. výhybka - viz. Eschede nebo překážka v kolejišti - viz. Vraňany). Být ten lom 50m před nějakou výhybkou, asi by to bylo jiné čtení...
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk:Čekám na autobus a on potvora nejede.Jindy přijdu na autobus a on mi o 4 minuty dříve ujel.A jak se vyjádřila kompetentní místa? "Náš jízdní řád je orientační,musíte chodit dříve.A že nejel,to víte,může být porucha,nehoda,nevolnost řidiče."Zrušit silnice a natáhnout koleje.Jenže,kdyby to byl vlak,to by bylo keců.
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 11-2002


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: Ono Pendolino mělo štěstí, že bylo po těch kolejích stále "vedeno".
Na levé straně byl podvozek na koleji veden šrouby na podvozku:
 ,
na druhé straně to klouzalo po brzdových kotoučích:
 
Kdyby to nedržely ty šrouby, tak by Pendolino určitě chtělo vlivem odstředivých sil více doprava...
http://eldar.cz/kank
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 17:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_view.php?id=285076

Policie: Kolejnice pod Pendolinem nebyla úmyslně poškozena
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 20:48:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak si prohlížim ty fotky, tak mě napadá, jestli se nepoškodily mezivozový spojky, přeci jenom je tam celkem velkej vejškovej i boční rozdíl...
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 21:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Crash84:dnes se mezivozky prohlížely, sice tam k nějakému kontaktu došlo, ale jsou nepoškozeny, max.odřená barva, ale žádné vrypy či ohnutí neobjeveno
Gatto nero
www.pendolino.cz
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 21:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Krysa, 14:42, 1. fotka: Bejt tam S49, tak by to tak pěkně nezafungovalo.
Emil Stehlík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.243.3
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 00:00:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysa...
ten lom ve 2.TK byl téměř u Libně (km 403 něco a ve druhé TK je nová pomalá v délce 350 metrů, tentokrát u Kyjí v úseku Kyje - Libeň (km 401 něco...

Ten pochůzkář, to je jak provokace traťovky, protože bych se ani nedivil, kdyby ve čtvrtek před nehodou tu trať jen projel vlakem, což maj někteří pochůzkáři jako zlozvyk... projede se vlakem, nechá si dát razítko a jede zpět...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se říká,papír snese všechno :-)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 22:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík: díky za info od zdroje. K těm novým podvozkům - už vidím titulek: "Náhradní podvozky vykolejily Pendolino!"
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 11:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tak mluví o té škodě: Ony ČD nemají něco jako havarijní pojištění?
Deleter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.75.7.107
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 13:53:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U tak velké organizace asi ne. Stejně jako neměly (nevím jak teď) havárko policejní auta. Prostě těch pár nehod vyjde levněji, než nějaké pojištění.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ostravě je zase veselo
Vím jen to, že nic nevím.
Sokrates
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7734
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Denik.cz:
Ostrava: Ve městě vykolejil vlak
dnes 19:45
Osobní vlak vykolejil v Ostravě-Kunčicích. Nehoda se stala v půl sedmé večer, nikdo při ní nebyl zraněn, sdělil mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Spoj mířil z Opavy do Českého Těšína.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JIMI:-(se dočkal)
Tak Česká TV se už uráčila probudit,odtajnila svůj přísně střežený archiv a nabídla nám Rousínov 19.11.2007.http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1097334880-jihomoravsky-vecernik/307281381861119-19.11.2007-18:00.html
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7738
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 13:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DIČR.CZ:
Vykolejení osobního vlaku v Ostravě-Kunčicích: Drážní inspekce zabránila větší škodě
Škodu 700 tisíc korun způsobilo ve čtvrtek 6. prosince v 18.30 hodin v Ostravě-Kunčicích vykolejení osobního vlaku jedoucího z Opavy do Českého Těšína. Předposlední z pěti vozů pantografické jednotky vykolejil na výhybce při odjezdu ze stanice. Nebýt pohotové reakce ředitele Územního inspektorátu Drážní inspekce v Ostravě Ing. Petra Maikranze, který se nehody zúčastnil jako cestující ve čtvrtém voze, následky nehody mohly být pravděpodobně mnohem vyšší. Strojvedoucí totiž vůbec netušil, že zadní část vlaku vykolejila, a dověděl se o tom až od Ing. Maikranze, který jako bývalý strojvedoucí okamžitě rozeznal vzniklou situaci a pohotově zatáhl za záchrannou brzdu.
Při nehodě nebyl nikdo zraněn. I když je na stanovení příčiny nehody ještě brzy, předpokládá se, že k ní došlo vinou technické závady na jednom z vykolejených vozů. Definitivně to ale bude možné potvrdit až po provedení komisionální prohlídky.
Během posledních šesti dnů se jednalo už druhé vykolejení pantografické jednotky a o třetí vykolejení vlaku s cestujícími. V pondělí 3. prosince v Roudnici nad Labem vykolejila také pantografická jednotka. Při nehodě vznikla škoda 3 miliony korun na kolejích a 200 tisíc korun na soupravě vlaku. Příčinou nehody bude zřejmě technická příčina na jednom z vozů.
Dalším vykolejeným vlakem byl v sobotu 1. prosince v Praze-Dolních Počernicích vlak SuperCity Pendolino. Souprava jedoucí z Prahy do Ostravy zhruba ve stokilometrové rychlosti vykolejila všemi sedmi vozy a zastavila až po ujetí cca 400 metrů. Předpokládaná škoda je 25 milionů korun. Vše nasvědčuje tomu, že v tomto případě nehodu zřejmě způsobil lom (prasknutí) kolejnice. Všechny tři mimořádné události Drážní inspekce šetří.
Drážní inspekce je státní instituce, která odborně zjišťuje příčiny mimořádných událostí (nehod) a vykonává státní dozor na dráhách. Jako vyšetřovací orgán je nezávislá na všech státních institucích a jakémkoli provozovateli drah a drážní dopravy. Drážní inspekce se při své činnosti řídí zákonem č. 266/1994 Sb., o dráhách, příslušnými prováděcími vyhláškami a Směrnicí Evropského parlamentu a Rady 2004/49/ES.
V Praze dne 7. prosince 2007
Mgr. Zdeněk Neusar, v. r.
mluvčí Drážní inspekce
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Getttttt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.129.172
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 14:47:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolino není "pantografická jednotka"?
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7741
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 15:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už dlouho se tu neprobíraly Čerčany.
Benešovský deník: Pouštěl vlaky v Čerčanech na trať nepříčetný výpravčí?
dnes 6:37
BENEŠOV - Zprvu jednoduchý případ, který začal o prázdninách přímo ve stanici Čerčany srážkou rychlíku se stojícím pantografem, se začíná zamotávat. Spis má už téměř sto sedmdesát stran

Kdo bude za srážku vlaků v Čerčanech, při níž v sobotu 14. července zemřel jeden člověk, dalších dvacet bylo zraněno a vznikla škoda mnoho desítek milionů korun, souzen? O tom nyní rozhoduje benešovské okresní státní zastupitelství.
Ve hře pro soudní líčení jsou nyní tři lidé. Výpravčí, strojvedoucí rychlíku, který najel na stojící osobní vlak a signalista pracující tou dobou na hradle v severní části nádraží. Zavinění výpravčího se v tuto chvíli jeví podle okresní státní zástupkyně Věry Filipové jako jednoznačné. Vinu tohoto muže ohodnotila drážní inspekce 50 procenty. U dalších dvou pracovníků ČD, obviněných podobně jako výpravčí z trestného činu obecného ohrožení, je vina stanovena mírněji – strojvedoucí se na nehodě podílel z 35 procent a signalista z 15.
„Drážní předpisy jsou složité a vyhodnocení nehody málo srozumitelné. K tomu si ještě budu muset vyžádat vyjádření znalce v oboru železničních dopravních nehod,“ řekla včera okresní státní zástupkyně.
Kdy bude spis předán zastupitelstvím soudu s návrhem na podání obžaloby není jasné. Paradoxně ale z kauzy může nejlépe vyjít výpravčí. Jak? Dokonce bez trestu!
„Ze znaleckého posudku psychiatra vyplývá, že výpravčí asi nebyl plně schopen vykonávat svou činnost,“ sdělila Věra Filipová. Co to znamená? Byl výpravčí v době, kdy pustil rychlík na obsazenou kolej, mimo smysly?
„Ne, nepříčetný nebyl,“ tvrdí Filipová. „Ale blíží se to tomu. Je to zvláštní záležitost,“ váží slova zástupkyně. „Podle toho, co jsem si v posudku přečetla, by výpravčí nebyl schopen tuto činnost vykonávat,“ uvedla šokující informaci s tím, že v takovém případě by mohlo být stíhání výpravčího zastaveno pro nepříčetnost.
Závěry ale okresní státní zástupkyně zatím nedělá a hodlá si ještě vyžádat další znalecké posudky. „Je to velice odborná záležitost,“ dodala.
Kdo tedy půjde před soud? Strojvedoucí a signalista? Jakou roli hrají v případu České dráhy? Nezanedbaly něco? Jak a v jakých časových intervalech byly u pracovníků dráhy v Čerčanech prováděny zdravotní testy? A co psychologické nebo psychiatrické vyšetření? I na to bude hledat odpověď státní zastupitelství.
„Zaměstnanci pracující i v noci, například výpravčí a strojvedoucí, chodí na prohlídky každý rok. Na psychologické a psychiatrické testy chodí při vstupní prohlídce strojvedoucí. Zaměstnanci na ně však mohou být posláni po nějaké tragické události,“ upřesnila Markéta Krausová z tiskového oddělení Českých drah.

Zdeněk Kellner
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aj výpravca absolvuje psychologické a psychotechnické vyšetrenie pri vstupnej prehliadke. V časoch firmy ČSD, sme absolvovali túto skúšku ešte v škole, po podaní prihlášky do zamestnania, v 4. ročníku strednej odb. školy. Okrem toho, aj po účasti na nejakej NU, musia absolvovať účastníci mimoriadnu psycho-tech. skúšku.
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:25:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Getttttt: Je to jednota? Je. Ma pantograf? Ma. :-)
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:32:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paní Markéta Krausová by si měla přečíst patřičné materiály z jejígo GŘ. Na tzv. psychotesty může být člověk poslán ředitelem VJ kdykoliv a musí být poslán při každé změně funkce. Takže nyní nejen výpravčí ale i třeba signalista či posunovač. Každý výpravčí ale zcela jistě psychotesty prošel, pro ně to platilo vždy.
To ale nemění nic na věci, že znám bývalého výpravčí, který má plný invalidní dchod "na hlavu". (A minimálně další dva, ktří by ho měli mít taky. A já bych si taky asi zasloužil. :-))
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych dodal, že strojvedoucí dělají ve své podstatě 3 psychologické vyšetření.
1) Prochází v Italské(v podstatě zdravotní)
2) Psychiatrické(pohovor s psychiatrem)
3) Pracovní (v Praze se dělaj na Masaryčce)
U výpravčích je to to samé,kromě psychiatrického vyšetření jen odpadá psychiatrické vyšetření.

Když jste po mimořádné události,tak ty psychotesty v životě neuděláte, protože to ve vás zanechá stopu.
Zažil jsem si to na vlastní kůži, takže vím o čem mluvím.
Dodávám,že jsem jenom podhodil mašinu.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 07:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hahahahaha, tak to mě pobavilo, citace okresní státní zástupkyně: "... drážní předpisy jsou složité a ..."


Co je na nich tak moc složitého, vždyť je to tak prosté. Platí varianta 1. Když neplatí varianta 1, platí varianta 2. Když neplatí varianta 1 nebo 2. platí varianta 3. Když naplatí varianta 3, platí varianta 1 a 2 současně, za předpokladu, že neplatí varianta 4. Když nepatí varianta 1 a 2 soušasně, platí varianta 4, ale pouze jen když varianta 3 nemá předpoklady. A tak dále, a tak dále...

Co je na tom tak nesrozumitelného, dyk je to tak jednoduché. No a právě proto je potřeba si každý měsíc z toho udělat malý testík, stačí tak 20 otázek, jen tak pro osvěžení, aby člověk z těch variant nevypadl.

Joooo, soudkyně to bude mít těžký...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4573
Registrován: 9-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 16:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli už se tady někde objevili fotky loko z Rousínova, ale dodám pár fotek pořízených při dovežení do depa maloměřice onoho dne:
 
 
 
 
Cargo v plném proudu...a některé jeho ovečky jsou vcelku zmatené...vivat CARGOOOOOOOO!!
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.213.27
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 16:30:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct: nojo, tak aspoň chudinka dostane nový lak, už ho potřebuje jako sůl. Hlavně aby ji natřeli celou a ne jen to jedno poškozené stanoviště...
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 19:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi není jasné...ten znalecký posudek se dělal PO nehodě, že? To celkem chápu, že už nebyl schopen vykonávat svojí práci... Ale přece podle znaleckého posudku po nehodě nemůžu soudit stav člověka před nehodou? Nebo snad jo? Nejsem teda psychlog ani psychiatr, ale nějak soudím z logiky...
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trainster-Policie: Kolejnice pod Pendolinem nebyla úmyslně poškozena-jak to může vědět,když se prostřelují kolejnice,tak lom může nastat i po čase a myslím,že tam se právě prostřelovalo,to byla fuška to dělo nosit
http://petrumr.rajce.net/autotec_06/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37776
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lego to asi přestalo bavit na budějcké myčce, tak se vydalo na brambory. Je teď ve výhybce 39 v „mezipoloze” a tahá ho odtud plzeňskej nehoďák v čele s 742.341 (stojí na koleji 14k).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Don Salieri : Znalec právě dostane od policie/soudu otázku, aby posoudili, zda konkrétní osoba byla schopna v době spáchání vnímat nebezpečnost jednání pro společnost, zda byla příčetná zcela, částečně nebo vůbec ne, jaká byla motivace jednání, zda se na jednání podílely další vlivy...je to celá věda, je to dost zajímavé, dělají to profesoři, docenti a ti se znalci nestali jen tak. Taky lze posudek nechat přezkoumat jiným znalcem, nebo znaleckým ústavem, protože můžou existovat různé zkoumací metody, se kterými se lze dobrat různých výsledků (z praxe znám jednu velmi hezkou historku, kdy pána nařkli, že je otcem dítěte a znalecký posudek pravil, že na 99.9996% je. Pánovi se to nezdálo a váhal, ale nakonec přeci jen investoval 15.000,-- do dalšího posudku, který zjistil, že pán na 99.988% není otcem. Oba posudky byly dělány dle schválené metodiky, ale pán měl smůlu, že náhoda tomu chtěla, že ten první posudek zkoumal menší spektrum genetického kódu - alel - tusím jen asi 7-9, ale ten druhý byl preciznější a ten jich zkoumal asi 14). A pak se v tom vyznejte
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel: V zásadě první tři řádky naznačují, že jakékoliv setkání s psychologem člověka složí, ať už něco provedl nebo ne... (což má praxe s dráhou celkem splňuje).

Znalcema se stali asi poté co zešíleli v honbě za diplomem na VŠ

Doufám, že vyšetřování nehody teda bude spočívat v tom, že si n+1 ústavů bude přehazovat posudek aby na něj udělalo posudek, který vyvrátí posudek toho prvního a zamyslí se na třetím, který po posouzení pošle k pozouzení někam jinam...
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak nějaké foto z nehody v Rce...


 
 

 
 
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pépa_rákos Co se to tam stalo ?

ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7751
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dennis: z DIČR.cz :V pondělí 3. prosince v Roudnici nad Labem vykolejila pantografická jednotka. Při nehodě vznikla škoda 3 miliony korun na kolejích a 200 tisíc korun na soupravě vlaku. Příčinou nehody bude zřejmě technická příčina na jednom z vozů.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Don Salieri: Aneb, jak pravil v dávných dobách nápis na řídícím pultu jedné brněnské tramvaje, "Není nutné být bláznem, abys tady mohl pracovat, ale na škodu to není"...
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 08:22:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad nehoda Roudnice:
Takže to od té pondělní nehody je vyloučena první kolej?

Včera jsem tam byl a sledoval ty různé manévry - osobáky od UL a Phy na jednu kolej, objíždění po nejvzdálenější "labské" koleji atd.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlámalík...Myslím, že by tento nápis (zlatým písmem) mohl na přístojích nahradit omšelou tabulku "Zjistil si volnost koleje???" příp. "Došla odhláška za předchozím vlakem"...

Myslím, že to platí v dopravě obecně:-)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7763
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Střet motoráku 810.440 s Audi na přejezdu u Poběžovic: požáry.cz
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2555
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 17:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poborskiii:
Ach jo
VR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.185.213
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 07:19:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, frikulíni v audině přece nebudou zastavovat na přejezdu...
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té Roudnici-vyloučená je nejen 1. kolej ale i 3. a z 5. lze pouze do Straškova Jinak zatím do toho ani nehrábli, a to už je to dneska týden Jo a to návěstidlo S1 tam vážně neni.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No čemu se divíte. Moderní je přece nic neskladovat a všechno zadávat firmám. Takže než se to všechno vypapíruje, objedná a vyrobí, tak pár dní uteče. A to můžeme mluvit o štěstí, že to neodnesla spojka mezi 1. a 2. kolejí, to by ten koridor stál do dneška. Dle pamětníků by něco podobného za totáče nebylo možné, dráha by si to vlastními silami obnovila podstatně rychleji. Ale to bylo za totáče...
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdyč ne dráha tak železniční vojsko.Byla to krátkozrakost ho rušit.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 06:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MilanKlewar: nevíte o čem mluvíte. Železniční vojsko ztratilo svůj (původní) význam v den, kdy byly do operačního nasazení připraveny první řízené zbraně, tj. cca polovina 70. let. Tím pádem přestala být železnice použitelná jako dopravní prostředek vojska v době války (i když se s ní tak dál počítalo). ŽV se potom stalo jenom zdrojem levné a nevyčerpatelné pracovní síly pro tehdejší ČSD.
Případná diskuse ve fóru "obrněné vlaky".
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh:Vím o čem mluvím.Tady se jedná o úplně něco jiného než máte na mysli vy.Sloužil jsem u žel.vojska a vím moc dobře jaké akce obnov jsme dělali.Vím kolik kilometrů tratí se ročně obnovilo a to téměř zdarma,vím kolik mostních konstrukcí se postavilo a za jakou dobu.To tehdejší traťovka nebyla schopna.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2247
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, já u ŽV dělal těsně po revoluci jako "ópéčko" a v té podobě let 1990-1 ŽV nemohlo existovat dál. Vojsko používané pro opravy státní železnice sice vypadá logicky, ale ve finále to bylo mnohem dražší, než kdyby to dělaly dráhy samy. Protože státní vojsko opravující státní koleje jako zadarmo stálo spousty peněz z rozpočtu, ať něco dělalo nebo ne. To jak to tady fungovalo bylo v kapitalismu zcela nemožné dále používat a než to reformovat, asi bylo zrušení správné.

I když ... režijku jsem měl ... vojenská rekreace by se našla ... špinavou práci dělali záklaďáci ... život občanského pracovníka tam vůbec nebyl špatný.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, existuji nejake mezinarodni dohody, ktere v soucastne dobe existenci Vami znameho zeleznicniho vojska ci treba i PTP neumoznuji. Vojsko nemuze byt vyuzivano k praci a uz vubec ne zadarmo, pouze v pripade ohrozeni majetku a zdravy lidi ci jinych (nedobrych) mimoradnosti, ostatne proto i existuje, ze. Takze asi tak.
Pavel
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4633
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 15:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože státní vojsko opravující státní koleje jako zadarmo stálo spousty peněz z rozpočtu, ať něco dělalo nebo ne.

Ono to právě nebylo zadarmo, ale na základě hospodářských smluv za to podnikům armáda normálně účtovala peníze, takže do rozpočtu zase něco odvedla. Stejné to bylo u silničních stavebních praporů, nasazených na výstavbu silnic - prostě klasické pracovní jednotky. Dnes už by byla nemyslitelná situace, když se v roce 1990 po Havlově amnestii vyprázdnila mladoboleslavská Škodovka, protože vězni šli domů, a situaci zachraňovala armáda nasazením vojáků základní služby do výroby - dnes prostě legislativa takovéto "podnikání" armády a využívání vojáků v hospodářství prostě neumožňuje a je to tak správně.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex - jasně, se vším souhlas.
Spíš jsem chtěl ukázat na absolutní nesystematičnost takové organizace. Příklad úplně zespodu: kladiva (neznám odborný terminus) pro podbíječky ŽV vyvařoval a jinak opravoval v Pardubicích jeden vojáček základní služby. Měl sice fešáckou vojnu bez služeb, ale bral jen to normální služné pár korun. Na první pohled tedy dělal "zadarmo". Jenže k tomu ho stát dva roky živil, šatil a ubytovával a přitom si z něj opravdového vojáka nevycvičil, takže ono to zadarmo prostě nebylo.

A jak fešácky jsme tam byli placení my civilové a za jaké "pracovní výkony" to bylo, raději nebudu ani po těch letech rozmazávat :-). Snad jen naznačím, že v půlce sedmdesátých let byla průměrná hodnota známky ROH u civilů třeba na těch podbíječkách kolem 40 korun. A platilo se 1% platu...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 16:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už ale takhle OT plácám v diskusi o nehodách - to by byla velká náhoda, kdyby se tady objevil někdo, kdo zná podrobnosti o vykolejení vojenského čmeláka v areálu ŽV Pce někdy zjara 1991? Ústní verze pravila, že mašina přijela odněkud z montážky a kvůli (ne)přechodnosti zůstala odstavená na kraji vlečky. A večer chtěl její fíra svézt vojáčky do jídelny, což chatrný svršek nevydržel. Viděl jsem to tehdy na vlastní oči, ale fotit se tehdy uvnitř kasáren opravdu moc nedalo.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŽV zaniklo kvůli roční služběPrvní rok ses učil a druhej učils dalšího
http://petrumr.rajce.net/autotec_06/
nereghost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.35
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 18:35:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Quex: krom záklaďáků používaných na špinavou práci bylo u ŽV bylo poměrně dost techniky a personálu vycvičeného k její obsluze. Nepoužívání vojska k běžné práci za "normálního" stavu je asi správné, ale když nastane na železnici nějaká mimořádnost (přírodní katastrofa, úmyslné poškození trati, nehoda s rozsáhlými následky...) není dnes k dispozici dostatečné množství strojů a hlavně lidí k co nejrychlejšímu obnovení provozu.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace