K-report
 

Archiv do 09.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 09.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4259
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 00:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně jako se dá koupit nový gumokol, dá se po dvaceti letech vyměnit...

Aha, takže zatímco nový gumokol je po řekněme deseti letech, tak z železničního vozidla se po třiceti letech zbastlí znouzectnost typu wana, ti regionova...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4260
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 00:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Budiš, šestikola škrtám, leč laminy nechávám.

- Slovenská strela byla vozidlo takřka z jiného vesmíru, ale to taková 830 se od 70. let také přinejmenším zdála.

- Trať se opotřebovává, a tedy stojí (ve finančním slova smyslu), průběžně, zásadní úpravy jsou financovány jednorázově(ji).
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 01:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč po třiceti, může to být i dříve. Hlavní je snad pohodlí pro cestující - z tohoto pohledu má (obecně) rekovozidlo šanci se vyrovnat novému.

Dodávky laminátek byly zcela v pořádku, od dodání v šedesátých let jezdily do vzniku většího počtu styků soustav prakticky 20 let nerušeně. Že se s dodávkami dvousystémových loko počkalo, je vzhledem k vývojovému skoku mezi 230/240 a 363 jenom dobře, i když se to jako všechno o něco zdrželo.

Trať se opotřebovává, a tedy stojí (ve finančním slova smyslu), průběžně, zásadní úpravy jsou financovány jednorázově(ji).
Jistě, chápu. Ovšem pro SŽDC, která trať obdrží a jedinou faktickou investicí bude třeba za 15 let demontáž kolejí a rekultivace, to vypadá celkem jinak.

Ale už to utněme nebo přesuňme, s Ústeckým krajem nemají laminátky ani Slovenský strela moc společného
dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 07:18:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:Autobusy přitáhnou víc cestoučů?Tomu se nedá naprosto věřit!To je pouze domněnka.Z mých zkušeností vyplývá,že pokud se lidé dozví,že mají jet busem,tak volí jiný styl dopravy třebas auto.Dále pokud si myslíte že u 113ky je bus postačující,pak asi takto:Lidé budou jezdit méně,poněvadž za bus a jeho okliky zaplatí více.
Euro 3... to znám také,busy kouří skoro jako ta 810 do vzduchu.Nálepku na značku dostane takřka každý,jen aby bylo s ¨čím jezdit,aby nesály u plotu.
Další:-Opět busy-tentokráte chomutov neminula pokutička od kraje.
Jsem zvědav,jak dlouho bude ten počet busů za vlak nahrazen!To si důchodci smlsnou až se budou sápat do té výšky...(neříkám,že vlak byl nižší)
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 13:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě jako problém přijde to, že ty lokální tratě často tvoří napaječe na hlavní a i když jsou lokálky ztrátové, tak tím, že dovezou lidi na koridor zvyšují výnosy na hlavních tratích. Takhle lidé dojedou na autobusové nádraží a dál nepojedou vlakem, ale autobusem. Myslím si, že zvláště trať 132 má velký potenciál, kdyby se zrekonstruovala na vyžší rychlost a byly nové jednotky a více spojů a taktový interval a ..., tak vzhledem k tomu, že projíždí velmi hustě obydlenou oblastí, by měla velké šance stát se velmi využívanou. Ale to by musela být v jiném kraji. Kdyby měl Ústecký kraj IDS jako JMK tak by to bylo o něčem jiném.

Uhli: Měj jsem tu čest jet s Vámi tím samým vlakem(nebo spíš vlaky):-)Tak zdravím.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 14:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dvaašedesátka:
Nepište tady prosím hlouposti.
Pokud motor nesplňuje Euro3-4 apd.,tak vám žádnou nálepku nikdo nedá!!
Co splňuje nebo nesplňuje ten který motor se dozvíte bez problému už před koupí autobusu.
A to že řada 9xx u Karosy je euro3,Cross 4 a Sorky jsou 3-5 je prostě fakt,stejně jako to že 810ky mají motor z MŠ11,tj. prostě taky fakt a vaše zdání podpořené vašim přáním už není důležité..

A jestli pojede víc lidí po nahrazení busem nebo míň záleží na konkrétním případě.
To že lidi přejdou ve významné části do IGK je trapně se opakující šotodogma!(I když se to stát někde může,pak je ovšem chyba někde jinde).

Pro příklad úseky,kde rozhodně nedošlo k úbytku cestošů:
Křenovice-Vyškov,Smiřice-Hněvčeves,Hodonín-Holíč,Čelákovice-Mochov,Otovice-Broumov atd.atd.

Reczpospolita:Navážení na tzv.hl. tratě je někdy výhodnější autobusem,jeto sam.případ od případu.
IDS-JMK bych se moc neoháněl,protože díky němu dochází rovněž někde k útlumu os.žel.dopravy jako např.Hrušovany-Bohutice(a to tu idéeska ještě nedosáhla),Mutěnice-Kyjov(stejnej příklad),Křenovice-Vyškov apd.,do budoucna se dají předpokládat další tratě.
Ústecký kraj byl oprávněně kritizován za řešení ZDO ale poslední kroky jdou podle a nejen mě už podstatně lepším směrem.
Mám na mysli např. řešení oblasti okolo Budyně,Roudnice apd,
Vejprty-Kadaň(Chomutov) atd.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 7-2007


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se strašně líbí, jak salonní ekonomové tady argumentují úsporami, co je levnější a demagogicky tady bez naprosté znalosti místních podmínek "šetří". Přitom podle zdroje blízkého soudruhovi Francovi se příspěvek kraje do silniční dopravy zvýší z letošních necelých 1,7 miliardy na téměř šest miliard v roce 2008 a na 10,6 MILIARD v roce 2009, to vše samozřejmě bez započtení státní investice do D8.
Milí ekonomičtí šotouši, jste stále přesvědčeni, že by se v této sumě nenašlo nějakých 100-200 milionů na výrazné zkvalitnění železniční dopravy i na lokálkách?
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 15:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666:Pane Zakaždoucenulokálkošotouši:Co by se zkvalitnilo za těch 100-200 mil. a kde?A jakej přínos to bude mít pro lidi tam žijící,obědnatele apd.?V čem bude rozdíl proti dnešku popř. do budoucna navrhovaným řešením?
Neptám se ironicky,opravdu mě zajímájí nějaká konečně konkrétní návrhy od Vás.
Děkuji,byť nejsem ekonom,snad se ale můžu zeptat znalce místních podmínek:-).....
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 16:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666:
To je samozřejmě úplná krávovina těch 10 miliard. Stačí se podívat na rozpočet kraje a zjistíte, že činí celý právě těch 10 miliard. To jako za 2 roky bude 20 miliard? Asi sotva, pokud jsou ta čísla platná, je to včetně státních peněz na D8.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik návrhů konkrétních úsporných opatření využitelných na lokálkách:
1. podstatně snížit stavební nároky na výstavbu nové zastávky, pro zastávku nejnižšího řádu by mělo stačit 20 m sypaného nástupiště (pro solo 810) bez osvětlení se zapíchlou cedulí s jízdním řádem, tedy srovnání s obvyklým standardem s busy. V Čechách nelze, protože na dvou tatrách šotoliny žádná firma nezbohatne tolik jako na stometrovém perónu s proskleným přístřeškem, informačním systémem a osvětlením (které pokud možno svítí celou noc než ho někdo rozbije). U samotných 810, opět srovnat na úroveň busu, tedy zrušit záchod a vzniklý prostor využít pro zvětšení přepravy třeba kočárků. V Čechách opět nelze, protože ve vlaku se musí vždycky čůrat a na co by si pak lidi stěžovali, když by tam ten záchod nebyl. Zrušit automaty na jízdenky, které se nemohou provozem zaplatit, vybourat příčku u strojvedoucícho, pořídit mu pokladnu s fiskální pamětí, která se dá sehnat do dvaceti tisíc a kasírovat lidi u vlezu. V Čechách nelze, protože by první řvala asi federace, že strojvedoucí ztratí své "místo" a taky drážní inspekce, protože by cestující mohl taky šlápnout na stanoviště strojvůdce (viz trapná aféra s Fitipaldim). Vrátit se k samovratkám, které jsou po vykolejení v bývalých Mšených Lázní nějak v neoblibě (skřípnutí plechovky od coly), v Čechách zase problém, protože jak zajistit, aby tu pikslu tam zas někdo neházel? Všechny nádražní budovy, které nejsou pro provoz nutné, rozprodat. A mohl bych pokračovat. Tím nechci tvrdit, že tato opatření mohou automaticky zachránit provoz na všech lokálkách, ale na mnohých by možná zvedlo využívání.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobus:
- má zastávky Vámi popisovaného "obyvklého standardu s busy" jaksi automaticky.
- nemá záchod (běžný linkový bus)
- nemá automat na jízdenky, ty prodává řidič
- nepotřebuje samovraty
Takže proč se zabývat těmito problémy, které většinou znamenají těžkou papírovou válku s nejistým výsledkem proti státním orgánům (nikoliv třeba proti dominantnímu dopravci!), když nasazení autobusu je vyřeší zcela automaticky?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3433
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Kašpar:
zrušit záchod Tak to bych nedělal. Ty čtyři místa k sezení, resp. jim adekvátní prostor pro kola to rozhodně nevytrhne a odstraní se jedna z výhod vlaku. Navíc mám dojem, že se kolo ani na toto místo pořádně nevejde (a to jak při postavení napříč, tak podél).

Vrátit se k samovratkám
Myslím, že se teď rozšiřují docela dost - např. Špičák, Bavorov, Zbytiny, Koštice nad Ohří, Svor,...

trapná aféra s Fitipaldim
Určit bych netvrdil trapná. Myslím, že pokud dnes nějaké předpisy existují, mají se také dodržovat a ne že si z toho každý dělá holubník.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: No kdyby se měly dodržovat všechny předpisy(jako že polovina jsou nesmysly a alibistické výtvory nadřízených pro potrestání podřízených)tak se na dráze nehne ani kolo.
Výrovka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k trati 132:

Pamětníci jistě poznají. Na obrázku závorářské stanoviště Krupka město. Nevíte, v kterém roce bylo zrušeno?
 
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:14:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:s těmi Košticemi nad Ohří ses seknul.
Výhybky se samovratnými přestavníky podle mě je to jediné řešení na lokálky provozované typu D3.Nevýhodou prý je náročnější údržba.Další věcí je ohlašování fírů z trati k dispečerům.Fíra přijede do dopravny,vezme klíče jde telefonovat,pak musí uzamknout dveře a mříže přijít a pak se jede.Tento předpotopní způsob je doslova trapnej.K tomu je zhruba každých 14 dnů porucha z velké části důvodů odcizením součástek.Co sem u nás viděl záznamník poruch, tak sem byl fakt šokován.Pak se to náročně zpraví a za chvíli se to opakuje.Nechápu proč to nejde řešit pomocí mobilů.Teda ono už se něco vyvinulo a zkouší se to,bohužel zde se opět ukazuje že dráha má zpoždění minimálně 10 let.Tot vše křižování.Dále přejezdy pro nikoho jen že tam je výstražný kříž leckde i bez polnaček zpomalení na 10km/h.Zde soudruzi od ČD opět spí ohledně lejster TTP.Pak Vp-klesá pod 30km/h,nelze se divit že tím jezdí 2x míň lidí než je možné.
Neschopnost ČD jednat operativně a flexibilně př.na trati 114 v Libochovicích se bude v novém JŘ skoro vše křižovat,výpravčí bude zrušen ačkoliv by byl potřeba,zatímco v minulém GVD kde se křižovalo pouze 2x za den ve službě zbytečně byl.To je takový problém mít dopr. zam. rozložené dle aktuálního GVD,no asi jo.
Jednoznačně jsem pro WC ve vlacích a např. kritizuji trioregínu za pouze jediné WC ačkoliv kapacita vozidla(sedící)je přiblížná 810+010.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Samovratky jsou taky ve Vesci.
MHD Liberec
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Proč vymýšlet a velmi ekonomicky náročně vyvíjet nové léky, když problém lidstava je přelidněnost?
Proč vymýšlet a velmi nákladně vyvíjet lepší počítače a elektroniku, když současná bohatě stačí, většina lidstva její náročnosti nerozumí, a i ta dnešní zajišťuje, mimojiné, přijatelnou kvalitu života a poměrně stálý ekonomický růst eko.vyspělým zemím?
Proč létat na Mars a proinvestovat mnoho bilionů USD, když tam pro nás nic využitelného není?

Proč? Protože to může mít i nepřímý přínos na ostatní oblasti lidského společenství nebo to přinese přínost až za určité uplynutí faktoru času!!

Jinak rozumím. Pro státní správu, bohužel i územní samosprávu, je to v současnosti nejjednodušší řešení to nejlepší. Ono se není čemu divit. Jejich odpovědnost končí volebním obdobím, a pak už jaksi nezájem.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: dobře, v čem je tedy přínos železnice oproti autobusu podobný přínosu nových léků, přínosu lepších počítačů, přínosu letů na Mars?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nereagoval jsem na rozdíly bus vs. železnice. Pouze jsem reagoval na Vaši poslední větu.

A když to vztáhnu na ten rozdíl vlak-bus v současném pojetí. Dneska ten vlak málokde dokáže nabídnout víc, přestože značné problémy v busech jsou-popsal jsem v diskusi 1xx.
Ovšem za upynutí t (času) se může ledacos změnit.
Stačí mrknout na poslední poznatky vědeckotechnického rozvoje, předpokládaný vývoj pohonu, skladby a velikosti IAD, předpokládaný demografický vývoj apod.
Jednou budem draze dnes zrušené, velmi často (netvrdím, že všude), nákladně obnovovat!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3434
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

libochovičák: Omlouvám se. Chyba zdroje, který jsem si nedostatečně ověřil.

Siderodromofil: Věřím, že jsou i jinde. Zejména Moravu nemám moc zmapovanou.

Vladass: Problém je, že ta železnice určitě nebude z těchto důvodů potřeba ani za 10 a velmi praděpodobně ani za 50 let a za delší období to prostě dnes nikoho netrápí, nehledě na to, že udržovat trať třeba 100 let relativně zbytečně může být dražší než jí potom postavit znovu (a třeba i lépe).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 01:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji našim svazákům, že mi vysvětlili mé zhoubné myšlení.
Pozor, ale v některých oblastech má poblouděná duše tápe-prospěšnost šrotace vehiklu každých 20, 10, 5let je pro mne stále špatně stravitelná. Ale snažím se pochopit nezbytnost vytyčené cesty a přiblížení se ke světovým trendům (Čína). Doufám, že se již brzy dosáhne žádoucího stavu, a výrobek bude určen k likvidaci již při jeho zakoupení-to se ten trh rozhýbe.
K těmk vašim Euro xx-před barákem mi stojí sice Fabia hptft, kolik má Euro teda nevím, ale benzín mám zadarmo, takže se již těším na pohodlné cestování SORem.
Ano, správně-bus pro mne k automobilu(v mém případě s výhradami) není alternativa (bus je asi nejpříšernější způsob cestování současnými dop. prosředky)
Mmch-při vzpomínce na to, co se tady před 3/4 rokem vydávalo za provozuschopný bus, se mi každá 810ka jeví jako čistička vzduchu.
Ježíši, teď jsem se naprášil-já každé ráno nejezdím motorákem na šichtu (vy jistě ano, že) a používám ho jenom v neděli na výlety, tak co se do toho montuju.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 08:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Vemte si třeba větrný mlýn. Ty ustoupily při výrobě mouky elektrickému pohonu. Ano, s použitím dnešních moderních technologií by bylo možné vyrobit lehké výrobní zařízení mlýna, lopatky vrtule z plastových kompozitů, takže by bylo možné mít efektivnější výrobu mouky, než před cca 200 lety, ale proč? Elektřina a centralizovaná velkovýroba je stále mnohem efektivnější, než toto. (Větrné elektrárny do toho netahejte, ty jsou životaschopné jen díky dotacím a nejsou ani ekologické, což má být jejich deklarovaný přínos).

No a podobná situace je na lokálkách. Můžu mít modernější vozidlo, ale to stejně nedosáhne výhodnosti busu. Cestu k lepšímu využití železnice na lokálkách již nastínil M.K., ale rozhodně bych se nedomníval, že toto půjde všude. Půjde to jen na malé části tratí. A doufám, že je jasně vidět, že se železnice likviduje sama svými vlastnostmi (neodstranitelné) a konzervativností (odstranitelné) a nemůže za to nějaká silničně-betonová-politická (pro šotouše ODSácká) lobby.
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že pro jisté týpci jsou všichni, kdo netleskají současnému vývoji na železnici, ultrašotouši. Co na tom, že to jsou lidi často s bohatými zkušenostmi z dopravy. Naši mladí experti v univerzitních knajpách to však ví nejlépe.
Ale jak už jsem psal kdysi. Železnici je třeba zrušit jako dávno překonaný dopravní prostředek, všechno nahradit oblíbenými autobusy a ještě oblíbenými kamiony a jedině tak čeká naši vlast úžasný hospodářský růst.
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jak už jsem psal kdysi. Železnici je třeba zrušit jako dávno překonaný dopravní prostředek, všechno nahradit oblíbenými autobusy a ještě oblíbenými kamiony a jedině tak čeká naši vlast úžasný hospodářský růst.
Ano, to jste sem skutečně psal jenom vy. Nikoho jiného by taková blbost nenapadla - ani vaše největší oponenty.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: vzhledem ke zcela nepochybným uživatelským výhodám vozidel, využívajících co nejjednodušší dopravní cestu, bych budoucnost dopravy (v době poropné, kterou máte asi na müsli) neviděl v závislé trakci (pro kterou tedy železnice je velmi dobrá technologie), ale spíš pomocí vědeckotechnického pokroku budou objeveny zatím neznámé způsoby skladování energie při vysoké měrné hustotě, které nahradí dnešní skladování ve formě kapalných uhlovodíků. Na návrat kolejí do každé vísky bych fakt nesázel - i když mě osobně by se to velice líbilo...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2443
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 11:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro a spol: Asi jsem se špatně vyjádřil.

Lokálky jsou specifická oblast dopravy. V současném pojetí dopravy to opravdu nemají lehké, a já tomu rozumím.
Pokud nějaká málo využívaná lokálka jde rozumně nahradit busem, který pojede po kvalitativně odpovídající silnici, dokáže dojet za relativně stejný čas stejnou trasu, zajede blíže lidským sídlům atd., pak nemá smysl hrát si na zachránce vláčku, tam vlak dneska nemá význam.
Probléme VHD současnosti není spor vlak x bus, ale úbytek cestujících a problém financování.

Dalším problémem nahrazování vlaku autobusy je narušení vazby. Jaksi "náhradní" busy neodvezou cestující na vlaky na dopravních uzlech, aby tam mohli přestoupit na dálkové vlaky, jako před nahrazení busů. Stejné je to s jízdními doklady, vyhledávání spojení atd. atd.
Toto vše je opět problém celého systému, který se neřeší, a který v konečném důsledku vede a povede k celkovému odlivu cestujících od VHD.

Efektivnost: Ano, v přímém důsledku bude vždy bus levnější a dopravě a ekonomicky efektivnější.
Celkové provozní náklady autobusu nezvyšují fixní náklady dráhy, bus je pořízovací cenou levnější (opět nižší účetní odpisy), je flexibilnější apod.
Pak se tu můžeme bavit o celkové efektivnosti řešení: Kraj vlastní silnice 2. a 3. třídy. O ty se musí starat. Na mnoha místech (napadá mě třeba trať 113) provozu "náhradních" busů silnice neodpovídají ani kvalitnou, ani provedením provozu autobusů. Tedy pro kraj další mnohamilionové náklady. Ano, vytvoří to pozitivní externalitu opravy dané komunikace. Ale dané finance by se jistě dali využít jinak, než na opravu silnice mezi vesničkami pro pár aut a autobusů denně.

Nicméně, aby to také mělo nějaký závěr. Opravdu si nemyslím, že je prioritně problém rušení lokálek! Problém je ten, že se ruší i v místech, kde to moc smysl a přínos nemá, a hlavně, že celkový postup nahrazení dopravy nerespektuje zažité přestupní uzly, návaznost, nákup jízdného atd. atd.

Že se železnice likviduje sama svou podstatou, je částečně pravda. Dnes se hledí na flexibilitu, a ta se prostě na pevně liniově dané trati nedá dosáhnout taková, jako na silnici.
Za konzervatinost předpisů nemůže železnice jako systém dopravy, ale především neuvěřitelně zkostnatělý drážní úřad a hromada naprosto nesmyslných předpisů.

Za to, že na lokálkách v ÚK se zastavil provoz může vedení kraje. Nikdo jiný!
Jmenuje se to priorita územní samosprávy při přerozdělování finančních prostředků. Kraj zvolil jiné priority, na to má právo. Odpovědnosti ho to ale nezbavuje.

Desiro: Když to ale vše vztáhnu k té efektivnosti, tak je naprosto neefektivní dotovat jakoukoliv VHD.
Při ponechání tržního principu v této oblasti by to přineslo řadu pracovních míst, řada lidí by se samozaměstnávala, pro stát (i územní samosprávu) by to místo výdajů znamenalo příjem.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Efektivnost politických dotací do čehokoliv se nepoměřuje penězi, ale získanými (nebo neztracenými) voličskými hlasy.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4261
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak je naprosto neefektivní dotovat jakoukoliv VHD

Ale prd. Když třeba Praha přestane dotovat DPP a valná část jeho cestujících přesedne do aut, nastane v Praze kolaps řešitelný bez VHD pouze dlouhodobě v podobě výstavby dalších kapacit pro IAD, což by přineslo mnohem vyšší náklady. Jinými slovy, pro město je levnější dotovat metro, než stavět ještě víc dalších magistrál (byť nějaké byly, jsou a budou potřeba tak jako tak).
U lokálek ale toto není. Zrušení dráhy, která převezla 150 lidí za den, žádný kolaps nevznikne a případné vícenáklady na silnici vykompenzují úspory na dráze.
Proto v Praze (stejně jako v dalších městech a trasách silných přepravních proudů obecně) VHD dopravní smysl má, zatímco na venkově nikoli.
Na venkově to není ani o dopravě, ani o ekologii, ale POUZE A JEN o odvezení těch, kteří se na nic jiného nezmohou. Tečka.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
810666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2007


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už se týhle debaty pořád na stejný téma účastnit nechci, ale nedá mi to, když vidím příspěvky Santse, Desira X např. Vladasse. Jen jestli to nebude tím, že prvně zmínění pánové jsou odněkud z daleka, ale my s Vladassem a spol. tady žijeme a vnímáme to jinak. Z našeho pohledu je zase mnoho věcí v Praze zbytečných, drahých a neefektivních, přesto do toho nekecáme.
U nás je dneska móda rušit lokálky, příští rok to mohou být třeba školy, protože jejich provoz je drahý, neefektivní a děti mohou dojet do sousedního města našimi skvělými autobusy. Přespříští rok třeba někoho napadne udělat školy akorát v CV, MO, UL a DC aby se vše zefektivnilo a centralizovalo ...
Lidská hloupost je věčná, věčnější láska
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vcera jsem jel naposledy EuroNightem do Lovosic .
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4263
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože můj, tohle tady ještě chybělo...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2445
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

810666: Určitý vztah lokalizace bydliště tady je. Ono centrálně posuzovat cokoliv je nesmysl, a ono někdy i to centrum kraje je daleko.
Obavy o centralizování dalších institucí mohou být na místě. Na druhou stranu někdy se to dá pochopit, někde ne.
Jinak samozřejmě, mé příspěvky jsou směřovány k tratím v ÚK, nikoli k lokálkám v ČR obecně.

Sants: Právě, politické hlasy. To ale klucí z ODS nezvolili v ÚK dobrou cestu. Jejich kroky jsou veřejností nepopulární a hlasy jim rozhodně nepřidají. V dalších volbách do krajského zatupitelstva se jejich vítězství neočekává.
Ony volby jsou již příští rok. Můj osobní názor je ten, že na dotčených tratích (při očekávaném nevítězství ODS) bude provoz obnoven. Ale je to můj soukromý názor!!

Bkp: Ale žádný prd. Nenastane ani kolaps ani zrušení MHD. Projeví se neomezované funkce nabídky a poptávky trhu. Ti, co nebudou ochotni tvrdnou v IAD v zácpách, rádi zaplatí tržní cenu MHD apod. Nebudu to rozepisovat.
Systém by byl funkční, nic se stavět nemusí. Jen prostě aplikace klasické ekonomie na jeden tržní segment!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: budou objeveny zatím neznámé způsoby skladování energie při vysoké měrné hustotě

Já už jeden takový znám - kondenzátory UltraCap. Ideeální pro busíky MHD, na každé druhé/třetí stanici nabíjecí místo...

Vladass: 2, 3, 5. část textu souhlas. Ale je to dost obecné.

4. část Efektivnost: Ano, v přímém důsledku bude vždy bus levnější a dopravě a ekonomicky efektivnější.
I v "nepřímém".

Pak se tu můžeme bavit o celkové efektivnosti řešení: Kraj vlastní silnice 2. a 3. třídy. O ty se musí starat. Na mnoha místech (napadá mě třeba trať 113) provozu "náhradních" busů silnice neodpovídají ani kvalitnou
Ale to je na mnoha místech ČR a stejně tam busy jezdí! Doufám, že toto nehodláte používat jako argument proti provozu busů.
Tedy pro kraj další mnohamilionové náklady.
Myslíte, že ty silnice bude více opravovat, nebo dokonce přestavovat? Ne, nezmění se nic. Takže nebudou ani vyšší VÝDAJE (ne náklady) na opravy.
Ano, vytvoří to pozitivní externalitu opravy dané komunikace.
Nechápete externality.
Ale dané finance by se jistě dali využít jinak, než na opravu silnice mezi vesničkami pro pár aut a autobusů denně.
A proč ne zrovna na toto? A pokud si vzpomínám, jedním z argumentů šotoušů bylo, že peníze "na dráhu" se, ó můj bože, budou přelívat někam jinam a to je špatně! Mě to teda ani v nejmenším nezneklidňuje a vůbec mi nevadí, když budou použity třeba v zdravotnictví.
ruší i v místech, kde to moc smysl a přínos nemá, a hlavně, že celkový postup nahrazení dopravy nerespektuje zažité přestupní uzly, návaznost, nákup jízdného atd. atd.
Tak o tom se můžeme bavit konkrétně. A kdybychom "respektovali zažité", tak ještě dneska jezdíme v kočárech a svítíme loučemi. Konec konců, viz přístup ke změnám dopravy v Sč. kraji.
Za to, že na lokálkách v ÚK se zastavil provoz může vedení kraje. Nikdo jiný!
Jmenuje se to priorita územní samosprávy při přerozdělování finančních prostředků. Kraj zvolil jiné priority, na to má právo. Odpovědnosti ho to ale nezbavuje.

Samozřejmě a politicky si to zodpoví Šulc a spol před voliči. Ale rozhodně bych s mnohými šotouši nedoufal, že po případné změně politické reprezentace v ÚK za Foldynostranu bude řešení dopravy jiné, než je dnes. Ti druzí totiž budou mít jen dvě možnosti : Nechat to vyhnít s tím, že to později stejně někdo zruší, nebo dělat změny. A ty budou podobné tomu, co se děje dnes.

Poslední odst.: Souhlas s Bkp.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Na venkově to není ani o dopravě, ani o ekologii, ale POUZE A JEN o odvezení těch, kteří se na nic jiného nezmohou. Tečka.
S nahrazením některých zoufalých lokálek busem se ztotožňuju, ale tvá představa pustého venkova je naprosto šílená! Uvědom si, že omezení VHD, institucí a dalších služeb na venkově by vedlo k další urbanizaci a ve výsledku k řádově vyšším nákladům na VHD ve větších městech. Stát musí bez ohledu na finanční náročnost zajistit slušnou VHD na venkově, což má mimo jiné význam i pro turistiku, která zase dost regionů živí. V jistých případech lze uvažovat zda bus nebo vlak, ale něco tam jezdit musí. Tečka.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4266
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě, politické hlasy. To ale klucí z ODS nezvolili v ÚK dobrou cestu. Jejich kroky jsou veřejností nepopulární a hlasy jim rozhodně nepřidají. V dalších volbách do krajského zatupitelstva se jejich vítězství neočekává.

Tím bych si nebyl tak jistý. Těch lidí, kterých se týká provoz na lokálkách a navíc natolik, aby se podle něj rozhodovali při volbách, zase tolik není. A potom je tady dost těch, kteří dráhu chápou pouze jako zbytečnou černou díru, a kteří s těmito kroky nemají žádné problémy, spíše naopak.
Stačí si přečíst priority voličstva při volbách, jak regionálních, tak celostátních. Veřejná doprava (až na Prahu a nějaká jiná velká města) není politicky zajímavé téma.

Systém by byl funkční, nic se stavět nemusí.

Jistě, v dlouhodobém hledisku by se vytvořila nová rovnováha, v krátkodobém a střednědobém by to byl kolaps.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4267
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
ale tvá představa pustého venkova je naprosto šílená

Minimalizace VHD neznamená pustý venkov.
Ono by pro mnohé příznivce dogmatu o nezastupitelné VHD bylo velmi přínosné, kdyby si na nějakou dobu stoupli k silnici a sledovali (resp. si jinak zjistili) kolik osob projede auty a kolik VHD. A potom si znova položili otázku, jak moc je tam ta VHD nutná.

Uvědom si, že omezení VHD, institucí a dalších služeb na venkově by vedlo k další urbanizaci a ve výsledku k řádově vyšším nákladům na VHD ve větších městech.

Když řekneš A, řekni i B. Tj. ne jen, co by to stálo, ale i to, co by se tím získalo.

Stát musí bez ohledu na finanční náročnost zajistit
(zvýraznění bkp)

Taky dobrý...
Opět, hodnotíme-li přínosnost některé věci, nemůžeme jen zdůrazňovat přínosy a bagatelizovat náklady. Jinak to není racionální úvaha, ale bezobražné plácání.

což má mimo jiné význam i pro turistiku, která zase dost regionů živí

Což v praxi funguje na principu někde vezmu dvě koruny, abych jinde vydělal korunu... A to se vyplatí!
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel mnoho občanů nikdy nedospěje a mají tendenci považovat stát za rodiče, který může všechno, stačí si to vyškemrat či vyvzdorovat.
Takovým občanům pak taky nepřipadá divné, když jim stát pořád něco nařizuje a zakazuje - to přece rodiče dělávají...
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2547
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimalizace VHD neznamená pustý venkov.
Na venkově se jezdí auty víc jak ve městech, ale je tam dost velká skupina, která VHD nutně potřebuje. Není v pořádku těm lidem nabídnout ráno jeden bus do školy/úřadu a jeden odpoledne zpět.

ne jen, co by to stálo, ale i to, co by se tím získalo. Jistě, získali bychom přeplněná města a pustý venkov. Ty zastáváš i nulové dotace pro zemědělce, takže při aplikaci tvé teorie by se odporoučela i celá kulutrní krajina. Jsi nebezpečný šílenec!

A k posledním odstavcům, dopis z krajského úřadu například starostovi Osoblahy by podle tvého vypadal asi takto:

Vážený pane,
vzhledem k vysoké neefektivitě nebude nadále dotována železniční doprava na trati Třemešná ve Slezsku - Osoblaha. Náhradní dopravu zajistí dopravce Jiří Šprťouchle, s.r.o. svým mikrobusem jedním spojem ráno z Osoblahy do Krnova a jedním odpoledne zpět. SŽDC nemá zájem o udržování uvedené tratě a nabízí vaší obci, případně provozovateli turistických vlaků, odkup tratě za cenu šrotu, tedy 12 435 123,- Kč.

Zároveň Vám sdělujeme, že bude krácen rozpočet Vaší obce, protože Krajská rada shledala efektivitu nově navrhované ČOV v Osoblaze nižší, než nové ČOV v Opavě. Současně Kraj nadále nebude podporovat silně prodělečné obecní knihovny mimo krajské město, proto Vám ukládáme vydražit knižní fond a prostory knihovny pronajmout za tržní nájemné.

S přáním hezkého zbytku dne,
Ing. Škrt, vedoucí finančního odboru KÚ
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: Oba příspěvky podepisuju do posledního písmene.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2448
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak musím říct, že se docela bavím. Vůbec chápání efektivnosti nětkerých je veselé. Zkuste přečíst něco o klasickém pojetí ekonomie, ať víte, co je ve skutečnosti efektivní!
Efektivní není žádná dotace! Nikdy, a nikde. Jelikož je náš světový systém deformován různými zájmy, ochranářskou politikou apod., jsou některé oblasti omezovány a jiné dotovány!

Desiro: V nepřímém důsledku bus neefektinvěšjí být nemusí. Je to vždy otázka nastavení legislativy, smluv, využívání dopravní cesty, četnosti spojení atd. atd. atd.

Já se tady stále bavím o ÚK, ne o ČR. Trasa autobusového spojení za trať 113 se neobejde bez investic, protože provoz busů je tu na hranici možností (úzká, nekvalitní, místy nezpevněná krajnice vozovky), na hranici překonatelnosti železniční přejezdy pro moderní vozidla (například busy Crossway). Tady to bez investic nepůjde!
Co jsou externality dobře vím, tohle na mě nezkoušejte. Když nastudujete problematiku externalit, tak při přimhouření oka se oprava dané silnice, respektive ten důsledek pro uživatele, dá považovat za pozitivní externalitu. Nepopírám, že při tradičním pojetí a pohledu na externalitu, by to asi tak nebylo.

Politika, vývoj po volbách, "tradiční přestupní uzle": To je právě ten rozdíl, já tady žiju, mám ty infromace, znám prostředí. Vy komentujete něco, o čem si přečtete a kam aplikujete obecné poznatky a pravidla.
"Náhradní busy" nerespektují především místa přestupů na vlaky (na dálkové vlaky), tradici zakoupení jízdného na konečnou následného spoje atd. Nebo-li budou úplně odtrženi od integrace. Což je problém, který se navíc neřeší.
Doprava je tu politicky citlivá, to je právě ta znalost regionu. Šulc si to zodpoví, a po volbách nastanou změny.

Bkp: Systém by byl funkční během pár měsíců. Kromě toho, že by provozovatel takové dopravy měl finance na nabídku kvality, případně nadstandartu, během několika let by doprava byla na velmi solidní, a proti dnešku, velmi kvalitní úrovni.
Zácpy a kolaps nezájem, to je problém volby daných lidí!!

Bkp: Nerespektujete podmínky venkova ÚK. Tady je ta VHD opravdu často nezastupitelná.
Samozřejmě, můžeme se bavit o tom, že je naprostá ekonomická blbost vozit 12m buse 10 lidí, když by při stejných nákladech totéž odvezl mikrobus s dvounásobkem spojů, což by mělo pro ty lidi mnohem větší přínost při stejných nákladech!

Další urbanizací by se nezískalo vůbec nic, to je přežitý trend.

V mnoha ohledech se stát chová neefektivně a plýtvá. To je špatné přirovnání.

Když jsme u té efektivity, jak se Vám jeví efektivita zemědělské politiky EU, jakožto jeden z důsledků hladu v určitých částech světa?

Prostě každá regulace, dotace apod. je neefektivita!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4269
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
ale je tam dost velká skupina, která VHD nutně potřebuje. Není v pořádku těm lidem nabídnout ráno jeden bus do školy/úřadu a jeden odpoledne zpět

Ano, to píšu, jako sociální služba to cenu má. Ale nic víc.

Ty zastáváš i nulové dotace pro zemědělce, takže při aplikaci tvé teorie by se odporoučela i celá kulutrní krajina.

A to jsi četl v Haló novinách, anebo v Euroskopu?

Sants:
Souhlas.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Tak se odstěhujte třeba na Jupiter, tam trh dotacemi nikdo nedeformuje. My na Zemi musíme vycházet z toho, co tu je teď. Můžeme to pozvolna měnit, ale zásahy typu "zrušíme dotace na VHD" jsou projevem nebezpečného šílenství (to jste tady už druhý). Bez dotací by v Praze nikdy nevzniklo metro, nikdy by nejezdily busy do okrajových částí města. Tržní jízdné může (a to jen obtížně) zaplatit provoz, nikdy nezaplatí infrastrukturu. I když na Jupiteru možná ano...

Bkp:
A to jsi četl v Haló novinách, anebo v Euroskopu?
To jsem osobně slyšel z tvých úst někdy před rokem. A slyšeli to i jiní . Dotační systém EU skutečně neschvaluju, ale údržba krajiny je dle mého názoru potřebná. Tu ale mohou provádět pouze venkované, pokud možno žijící v důstojných podmínkách
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4270
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Efektivní není žádná dotace! Nikdy, a nikde. Jelikož je náš světový systém deformován různými zájmy, ochranářskou politikou apod., jsou některé oblasti omezovány a jiné dotovány!

Ano, přesně tak.

Systém by byl funkční během pár měsíců.

Prostě bych to uzavřel konstatováním, že v Praze by VHD byla životaschopná i v čistě tržních podmínkách, zatímco na venkově (přinejmenším ve stávajícím rozsahu) nikoli.

Tady je ta VHD opravdu často nezastupitelná.

Jak nezastupitelná?

Když jsme u té efektivity, jak se Vám jeví efektivita zemědělské politiky EU, jakožto jeden z důsledků hladu v určitých částech světa?

Zemědělská politika tím, že přenáší běžná podnikatelská rizika z výrobců na stát, motivuje farmáře produkovat co nejvíc bez ohledu na okolnosti. Zbytečně tak zvyšuje ceny potravin a vede k devastaci krajiny a moří.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Neefektivnost dotací - souhlas.
V nepřímém důsledku bus neefektinvěšjí být nemusí, ale ve případě lokálek v UK tomu tak bývá.

Trasa autobusového spojení za trať 113 se neobejde bez investic, protože provoz busů je tu na hranici možností (úzká, nekvalitní, místy nezpevněná krajnice vozovky)
Jenže to je i jinde a busy tam jezdí....

na hranici překonatelnosti železniční přejezdy pro moderní vozidla (například busy Crossway)
Ale no tak! Za co toho krosveje máte? Nakolik je parametry podvozků odlišný od C9xx? Nedělejte z toho šotodogma a nepřekonatelnou překážku provozu busu místo vlaků.Tak to totiž není.

Tady to bez investic nepůjde!
Že by dnes busy náhradní dopravy za 113 nevyjely?

Šulc si to zodpoví, a po volbách nastanou změny.
To je pravda, nastanou změny, jednu partu možná vystřídá druhá, která teď u koryta není. Ale jak jsem již napsal v minulém příspěvku, věcně se nezmění nic, protože na stole bude pořád stejný problém, se stejnými parametry a dvěma možnostmi dalšího postupu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4271
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o jsem osobně slyšel z tvých úst někdy před rokem. A slyšeli to i jiní

Slyšeli jste, že jsem proti regulaci zemědělství, ne to, že bez těchto regulací "by se odporoučela i celá kulutrní krajina".

ale údržba krajiny je dle mého názoru potřebná

Údržbu provádí majitel ve snaze zužitkovat svůj majetek. Viz. třeba udržovaná zahrádka domu a obcí "udržovaný" pás "zeleně" mezi plotem oné zahrádky a chodníkem.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: tak to bylo vůči Vladassovi velmi ošklivé, myslím, že by zasloužil omluvu
Z jeho předchozích příspěvků a vůbec jeho působení na K-reportu je snad DOST JASNÉ, že tohle opravdu nemyslí vážně

Jinak ale souhlasím-to jsou vize různých frikulínů od mladejch konzervativců atd.
V jejich podání světa by se asi opravdu většina lidi musela vystěhovat do vesmíru nebo se navzájem zlikvidovat. V podstatě to je zase jen velmi teoretické vize o dokonalé společnosti-něco podobného jako komunismus, sluneční státy etc.
Prostě něco, co nemůže nikdy fungovat (jen teoreticky).
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4275
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, všechno to, co nepapouškuje šotodogmata a "zkušennosti z provozu" je jen salóní teorie, zcela mimo...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:Prosimvás,po které silnici za 113 nemůže projet Crossway 12m?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je sice hezké, že jste se prozdradil,ale nějak mi uniká, co s tím mají nějaká šotodogmata a zkušenosti z provozu dělat ???
Absolutně nechápu.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, Desiro, Sants a jiní: Prostě se smiřte s tím, že nikdy nic není efektivní. Žijeme v reálném světě, ne v teoretickém. Kdyby nebyly dotace tak bychom žili jako ve středověku a to asi nikdo nechce.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proti komu jsou vlastně namířeny příspěvky, odsuzující myšlenku nedotovat veřejnou dopravu vůbec? Všiml jsem si, že je tady několik pochybných individuí (jako třeba já ), která navrhují dotovat místo vlaků autobusy - ale že by někdo navrhoval nedotovat veřejnou dopravu vůbec*)? Leda tak Bestiální Motorák, ale ten to myslel ajronicky

*) tedy ne, že by to byla tak špatná myšlenka, ale do Evropy počátku 21. století se vůbec nehodí, nadělala by víc škody, než užitku.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 15:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox: vy jste ekonomický génius, že?
Kdyby nikdy nic nebylo efektivní, tak už celá ekonomika zanikla a s ní i lidstvo...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Esox: Alespoň ně+co musí být efektivní, aby mohlo dotovat to neefektivní (i to dotaované musí být tzv. hra s nulovým součtem). Jinak vaši větu beru jako úžasný příklad aplikace tzv. "lidové ekonomie", zvláště ten konec s neodmyslitelnou úlohou dotací při formování moderního světa (tím nezpochybňuji dotace do VHD, abych nebyl popotahován za slovo).

A abychom debatu postrčili dále: Co říkáte na JŘ linek, nahrazující trať 113: http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L572545_071209_66022.pdf
Mně se tam líbí zajíždění busů až do centra Mostu o víkendech a provoz o weekendech vůbec, což nabourává klasické šotopředstavy o zrušení vlaku a úplné ztrátě spojení tohoto kraje s centry.

Ještě zajímavější je ale náhrada tratě 132, vzniklá prodloužením a posílením dosavadní bus linky: http://www.kr-ustecky.cz/soubory/450018/D%EC%E8%EDn-Libouchec-Chlumec-nov%FD%20J%D8%20od%20071209.pdf
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Slyšeli jste, že jsem proti regulaci zemědělství, ne to, že bez těchto regulací "by se odporoučela i celá kulutrní krajina".
To ne, to totiž tvrdím já. Aby zemědělci nebyli převálcováni plodinami z Ykpaihy nebo Afriky, musely by po zrušení regulací stoupnout dotace, což nepředpokládám. Bez nich by zemědělci skončili a těžko si někdo bude udržovat 100ha pole za barákem jako zahrádku... Co by pak bylo s tou krajinou?

že v Praze by VHD byla životaschopná i v čistě tržních podmínkách
A já se znovu ptám, kdo by platil rozvoj infrastruktury, obměnu vozového parku a jestli by jezdily i příměstské linky do Horní Dolní?

Desiro:
Na to se zeptejme odborníka na "autobusy sociální služby", zda je 38 párů dotovaných spojů z Děčína denně příliš.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: A to je kdo?
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak kromě železnice, jsou ještě neefektivní služby na úřadech, školství, zdravotnicví, věda a výzkum, tělovýchovné spolky, dotace v kultuře - (určitě bych nechal rozpadnout se Národní muzeum,protože vrážet do něho stovky milionů na opravu jsou vyhozené peníze, je to neekonomické a nikdy se to nevrátí), dále jsou neefektivní hasiči, policie, armáda, atd. Až tohle všechno přestaneme dotovat bude ráj na Zemi.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
Viz jeden z příspěvků Bkp:

Ano, to píšu, jako sociální služba to cenu má. Ale nic víc.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak takhle je to. Z pana Esoxe by byl vynikající levicový ekonom, nebo státní úředník: nedokáže rozlišovat mezi ziskem účetním a ziskem skutečným.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Já netvrdím, že železnice není nenahraditelná. Bohužel je. Vlakem se samozřejmě taky všude nedostaneme, mnohdy je to i pomalejší nebo dražší. Je tu jedno Ale. Tím ale mám na mysli především ucelený systém železnice, kdy je možné dostat se prakticky odkudkoliv kamkoliv aniž bych musel měnit dopravní prostředky mezi sebou, musel si kupovat zvlášť jízdenky(dá se koupit samozřejmě i jízdenka pro více dopravců, ale je dražší, protože každý dopravce se svým tarifem začíná od nuly a celkově pak zaplatím víc), u každého dopravce měl jiné přepravní podmínky(u jednoho platím za kolo/kočárek/lyže u druhého ne), musel přecházet mezi několika přestupnímy terminály atd. Zeptejte se někoho kdo cestuje vlakem a ten vám potvrdí že raději přestoupí z vlaku na vlak než z vlaku na autobus. Mě osobně to sice žádný problém nedělá, ale protože lidem ano tak ve výsledku ubude cestujících ve VHD jako takové. Za další: jak bude u takového cestování zaručen přestup mezi vlakem/ busem v případě zpoždění jednoho z nich? Možná ve Švýcarsku to funguje ale u nás ne. Takže když to lidem ujede tak se na to příště vyprdnou a už takhle nepojedou. Zajímvým faktem určitě je že nikdo se npozastavuje nad bezpečností. Je snad známo že železnice jsou zhruba 20x bezpečnější než silnice a přesto se pořád preferuje silniční a zejména individuální doprava. Asi je málo mrtvých na silnicích. A co ekologie? Ta nikoho nezajímá. Co má např menší spotřebu na osobu nebo tunu vlak nebo auto/tir/bus? Samozřejmě že vlak, ale to taky nikomu nevadí. Ropy je zatím dost tak proč šetřit. Kdy spotřebujete víc oceli, na výrobu 1000 aut, která přepraví 4000 osob, nebo na výrobu 50 vagónů? Takhle se dá pokračovat ještě hodně dlouho. Ale asi to je úplně zbytečné.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 16:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Tuhle hru, kdo ví to a kdo ono nepřistupuju. Každej ví něco ze svojeho oboru. Co je který zisk taky vím, ale nemám důvod sem něco psát. Nejsem tady totiž před žádnou zkoušející komisí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace