K-report
 

Archiv do 16.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Archiv do 16.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen dotaz, proč se na budování koridoru používají jen železné sloupy? Mají určitě povrchovou úpravu ale stejně budou reznout,jistě jsou náročnější na údržbu než betonové..? Je to snad kvůli pevnosti či co? děkuji za vysvětlení..
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 19:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry:
Jsou lépe recyklovatelné, lehčí a hlavně levnější, než předpjaté železobetonové.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 19:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Qěci: Tak, tak a taky při úrovni zdvíhací techniky elektroúseků se nim nemusí nosit žebříky:-)
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry Dají se vyměnit, jsou na svornících, stačí odšroubovat matice a sloup sundat a dát nový. Betonový je většinou pevně zalitý betonem v základu a při jeho poškození to znamená rozbít i základ a znovu zabetonovat a usadit nový sloup, což je i časově náročnější. Tolik z praxe kolem prací EŽ :-)
Krom toho, železné sloupy vydržely od první elektrizace mnohdy až do dnešní doby stavby koridoru.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

děkuji za vysvětlení, jen mi připadá divné že jsou levnější než betonové. Se nehádám jen se divím...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co já si vzpomínám, tak za betonování kotevního stožáru (cca 20-25cm3 betonu)koštovalo něco přes 200kkč...takže beton zase taková láce není, navíc předpajtý, pracné, v tom stožáru je docela pavučina svařované armatury, takže vlastně železo navíc stejně, tak proč neudělat sloup ze železa zrovna celý. Dříve se zase jančilo s betonovýma sloupama kvůli bludným proudům, kvůli kterým se zase nepreferovalo železo, dnes těchnika pokročila, tak už se bludných proudů nebojíme a dáváme směle železo :-)
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

eeh oprava, samozřejmě 20-25m3 betonu }
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: no jo na armaturu jsem zapoměl..Já jen že pak ta údržba(nátěry) nejsou zadáčo. Ale je fakt že dnešní povrchové úpravy proti korozi jsou o něčem jiném...
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: který stožár máte na mysli? Zmíněný DPVU 600 délky 12 m má objem asi 3,4 m3, patky pro stožáry mají podle mého odhadu maximálně 2x2x2m, tedy 8m3...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry tak tak, znáš tu reklamu.....ale to už vy, maminko, tady nebudete

Johny11 kotevní, pamatuju třeba ty na Opočinku u měnírny, dva vedle sebe, jáma se samozřejmě spojila, takže mají společný základ dole, vlezly by se tam dvě osobní auta. To co uvádíte vy, je jen "áčko" to nic nekotvíty byly kolem 5cm3. Myslím takový ty, co na něm visí závaží, pak je na něm neméně ještě odpojovač a napájecí převěsy.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:
Kotevní stožáry jsou vždy ocelové (v ČR).
Předpjaté železobetonové sloupy se už nejmíň pět let na celostátních dráhách v ČR osazují s přírubami (takže se nezabetonovávají do základů, ale přišroubují se k němu stejně jako ty ocelové).
Sloupy dva vedle sebe nejsou kotevními, ale výměnnými (výměnné pole troleje).

No, v některých náspech jsou patky až osm metrů vysoké (klasicky betonované s přišroubovaným sloupem). A taky jsem viděl vrtané patky - jsou např. zavrtány do náspu trati Čekačky - Krč u ONJ. Jsou hluboké cca patnáct metrů, ale stejně se pak zkřivily. Holt v sedmdesátých letech se se stavbami tratí nikdo nesral a tak to bohužel dneska vypadá tak bídně. 100žáry se píchaly do hlíny jak špejle (typicky benešovská trať), železniční spodek se skoro nikde neobnovoval, svršek se obnovoval tak, že se vytrhly staré koleje, odpadlé pražce se zbahnělým, zamourovaným a zarostlým štěrkem se rozhrnuly do stran (tedy do příkopů) a položila se nová kol. pole a štěrk. Odvodnění nefunguje, ze zarostlého vyhrnutého štěrku vybujela šílená vegetace, žel. spodek nevysychal, no, škoda slov...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 22:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy plno koridoru se dělalo ještě s dutinovými (zabetonovanými) stožáry, s betony s patkama se začalo až později. Ale střední sloup pevného bodu býval už tehdy celokovový na svornících. Postupem času, jak se stavěl koridor, se pořád zlepšovalo a poslední doba je ve znamení železa. Mně to nemusíš vykládat, viděl jsem hodně základů betonovat, hodně sloupů stavět a hodně kiláků troleje tahat :-)
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 12:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fýra a spol: První betonové stožáry s patkou jsou namontovány v úseku Rájec-Skalice a je to zkušební úsek nejen těchto podpěr ale i tzv.pilotových základů.Tenkrát tam jezdil obrovský buchar a zarážel základy do země,tam, kde to nešlo se dělaly klasické patky (oblouky apod.)Ještě donedávna byly nepoužité pilotové základy složeny v betonárce v Blansku (hned za 7.kolejí).Dnes se dělají tzv.těžené základy kruhového nebo oválného typu z betonu B20 se svorníkovými koši nebo svorníky.Je to velmi výhodné. Určitě pamatuješ podkládání stožárů plíšky, které už z výroby přišly rezivé, teď se používají rektifikační matice, na nichž se stožár perfektně vyrovná.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike Shunt:
Taky je to mezi Rudolticema a Krasíkovem vidět - sloupy stojí už zase rovně (na jak dlouho?), ale základy jsou nakloněný jako prase. V tomhle úseku se to tomu, kdo dělal/projektoval základy, těžce nepovedlo.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:45:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy 27.8. 21:54: dá se objevit konec kotevního úseku na dvojici betonových trubkových stožárů, třeba u Nelahozeveských tunelů. Asi se tam normální příhradový na šířku nevešel.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 17:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F.:
To je asi jen výjimka potvrzující pravidlo (v ČR). Častěji se dá najít ko.kot.ú. na jednom trubkovém ocelovém stožáru. Nevím, kolik jich je v ČR, ale na Slovensku jich je dost.
Jenže já nemyslel konec úseku (tedy ten sloup se závažími), ale kotvicí stožár (tedy ten, který je uprostřed délky troleje (neznám přesné názvosloví, myslím ten stožár, u kterého je trolej uchycena napevno - nepohybuje se podélně).
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 18:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Qěci: Tak to myslíš pevný bod.Od něho jdou lana na okolní stožáry, které ve většině případů mají protikotvu. Toto zařízení slouží pro případ přetržení trakčního vedení. Pevný bod zachytne alespoň půlúsek a nespadne celý kotevní úsek, resp závaží.A pak hned v mezipolí je tzv malý pevný bod, což je vlastně lano natažené mezi nosným lanem a trolejí, které zase zachycuje trolej.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 19:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Q. - Častěji se dá najít ko.kot.ú. na jednom trubkovém ocelovém stožáru. Nevím, kolik jich je v ČR, ale na Slovensku jich je dost.

v úseku Planá nad Lužnicí - Soběslav jsou závaží na normálních betonových stožárech. Nevím, jestli to má v ČR ještě někde obdobu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže ten stožár, na kterém je pevný bod, se jmenuje jak?
A ten stožár, na kterém končí trolej - visí na něm závaží se jmenuje jak?
Nebo rovnou - nemáš odkaz na nějaké stránky s popisem TV? Hledal jsem, ale nenašel. Kdysi jsme se to na průmce učili, takže celé sestavy trolejových vedení mám v hlavě obrazově uloženy, ale popisky mi už vypadly :-))
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 02:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Qěcy:
1. ten žádný originál název nemá.Prostě stožár s pevným bodem nebo jen pevný bod
2. Kotevní stožár
3. Na jaké průmce?
4. Na stránkách Elektrizace železnic je katalog součástí: http://www.elzel.cz/script/katalog.asp
5. Veškeré sestavy jsou duševním majetkem tvůrců a jsou tudíž tajné.Proč by kdo prozrazoval svoje know how?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6493
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 11:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pevný bod je proto, aby dráty nejezdily sem a tam, jak je napadne. o přetržení jde tak ve 3. řadě....
kotevní 100žár: 1) příhradovej - nepotřebuje nic dalšího
2) 1 trubkovej - musí se ukotvit - lano k takovímu malýmu stožárku
3) 2 spojený trubkáče - bez ničeho dalšího.
4) možná něco new- to už nevim.
trubkovej = i betonovej.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 11:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na průmce dopravní - obor el. trakce a energetika v dopravě. Učebnici už nemám, ale byly tam kreslený soustavy různejch řetězovek (prosté TV, jednoduchá řetězovka, dvojitá, s přídavným lanem aj.) kompenzované a polokompenzované TV, trakční brány, převěsy, tvary armatur a podobně.

Bobo:
Domnívám se, že trubkáč betonový má jiné namáhací charakteristiky, než trubkáč ocelový. A proto se většinou pro pevný bod trubkáče betonové nepoužívají a nepoužívaly (v ČSSR).
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo pevné body jsou v zásadě dva. Pevný bod troleje, to je lano mezi nosným lanem a trolejovým drátem to aby "dráty nejezdily sem a tam jak je napadne" jak ty říkáš a potom pevný bod kotevního úseku, to je sloup prostřední v kotevním úseku, je vždy železný trubkový, a jeho dva sousedé z každé strany mají ještě kotvu. To proto, aby nezhučel celý úsek, když se něco stane. Pevný bod ve stanici je obyčejně dvojče sloupů, trubkových a dvojbrána, na které je kotveno nosné lano. Potom jsou ještě tzv výstuhové sloupy "výztužáky" ty jsou tvořeny dvěma sloupy mezi dvěma kotevními a na nic vlastně probíhá "výměna" trolejí a nosných lan dvou úseků vedle sebe.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6495
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já mam za to, že tady na BEB máme betonový úplně fšecko - ale musim to zkouknout. taky si myslim, že ocelák a beton maj podobný charakterictiky, když beton byl vlastně určenej jako náhrada oceláku.
ale jistě to nevim. rád se nechám pouči někým z oboru.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá, tedy pár fotografií. Na jedné je vidět funkce pevného bodu a je z poruchy Tišnov-Řikonín, vedení za pevným bodem je strženo, před pevným drží a je vidět, že prostřední stožár je betonový (elektrizace někdy v roce 1965), na dalším je vidět protikotva na traverzu.
P.S. To Qěcy: já vím, že ET, ale kde, já mám Břeclav
 
 
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sákryš, traverza je za mandelinkou
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MS:
Já vím, jak to funguje.
Teď mi taky došlo, že na trati 171 jsou sloupy pevných bodů taky betonový (1972). Tak se ty ocelový asi používají na pevný body až v novější éře (řekl bych, že mezi Berounem a Chrástem jsou taky betonový (1985).
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6498
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já si myslim, že je to vymyšlený tak, abys mohl ocelák a beton zaměnit skoro dle libosti....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo:
Ale pak nechápu to, že se dneska na pevné body dávají oceláky (trubkáče), když na zbytek se dávají betoňáky.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska si v podstatě každý správec určí co na štreku chce. Základy jsou stejné, jak pro beton tak pro ocel, ale každý má na podpěry svůj názor. Projektantům je to v podstatě jedno.
P.S. Co ta škola?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 15:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MS:
Jo, škola:
Ext. studium el. trakce a energetika v dopravě v ústavu v Masné ulici.
V.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:11:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj Bobo,
čtu si diskusi o TV a je mi z toho docela divně. Myslíš, že má význam něco a někomu vysvětlovat, když o tom nemá ani páru a nic si o tom nepřečetl?
Brrrr...
V.
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 14:47:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nemáte někdo informaci, kdy se má elektrizovat trať Veselí nad Lužnicí - České Velenice? Byl jsem tam po dlouhé době v sobotu a nikde ani stopa po drátenících. Všude mechanická návěstidla, no prostě pohoda jak dřív.
Amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.166.202
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 15:11:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať Veselí n/L - Č.Velenice by se snad měla začít dělat po dokončení elektrizace trati Č.Budějce - Č.Velenice ( 1.9.2006 - 30.9.2009 ) , určitě to ale nevím
Bohumil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.37.70
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 08:57:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík, ještě se tam vydám šotoušit s foťákem.
Bigshark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 19:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinek, na 226 přece jen snaha je, např. nedávno probíhala oprava tří přejezdů.
Amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.166.202
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 14:01:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bigshark: jo, přejezdů jsem si všiml
mmch, nevíš jestli se plánuje jen prostá drátovina + nástupiště jako na 199, nebo i něco extra?
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 09:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sím, sím, chtěl bych se zeptat: K čemu jsou modré a červené "turistické značky" na sloupech TV? Něco s odpojováním / dělením?
Yeah Federace zlínských fotičů
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 04:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pospec: červená - více sekcí, tj. při vypnutí jedné sekce ostatní jsou pod napětím
modrá - hranice úseku, pomoc pro měřící vůz TV
Detektiv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.222.189
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:47:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, jak to aktuálně vypadá s elektrizací do Milovic?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4091
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 22:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Veselí nad Lužnicí - České Velenice: mluvilo se o regulerní optimalizaci, jak moc je to aktuální nevím, I. část, tedy samotná stanice České Velenice se připravuje pro realizaci již od příštího roku
- Lysá nad Labem - Milovice: pracuje se na projektu zahájení možné (jestli si dobře vzpomínám) II. polovina 2008, anebo I. polovina 2009
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 18:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem docela zvědav, co bude jezdit mezi Budějovicemi a Velenicemi, popřípadě později mezi Velenicemi a Veselím po dokončení elektrizace. Obě tratě navazují na hraniční přechod z Velenic do Gmúndu, kde bude styk mezi stř.systémy 25kV50Hz na naší straně a 15kV16,7Hz na rakouské straně. Chtělo by to tedy něco dvoufrekvenčního. Něco odvozí rakouské taurusy, ale jak vyrovnat výkony? Modré laminátky 340 jsou pouze tři (v budoucnu snad čtyři) a stěží pokryjí vozbu mezi Budějovicemi a Summerau.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4113
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tato problematika se řeší v diskuzi Tratě v Jižních Čechách, popř. České Budějovice a okolí.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 18:56:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Díky, mrknu se tam.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.58.2
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 20:18:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo vysvětlit, proč chtějí dělat elektriku na 226 a naopak se moc neuvažuje o 071?
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 17:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š.David: Elektrizace trati 071 bude mít význam až v souvislosti s výstavbou 5.koridoru Praha - Liberec.
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 20:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kraťas: Snad se toho dožijí alespoň naše děti...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.58.2
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 23:29:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kraťas: To není pravda, je tam mnohem silnější nákladní doprava, než na 226. A osobní by taky posílila, dráty by se lidem líbily, ale to by musely vést až na město.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4146
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 14:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A osobní by taky posílila, dráty by se lidem líbily


Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 22:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Detektiv:

zpracování projektu stavby “Elektrizace trati Lysá nad Labem - Milovice“

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Detektiv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.222.189
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 12:34:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:

Díky
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 08:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nějak to tady spí, tak sem linknu jednu aktualitu ukazující, jaké tratě se elektrizují ve vyspělých zemích.

http://www.spz.logout.cz/novinky/novinky.html
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 10:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na celém článku je stejně nejlepší tahle věta: Současný stav viaduktu s patrnými bránami pro trakční vedení je zdokumentován na snímku ze dne 17. října 2008.
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, koukám že Lichkov mají i na západě....
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 10:52:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkně ujeté srovnání. Porovnejte prosím intenzitu nákladní dopravy a stav na ostatních přechodech SNFC/NS/DB ...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 10:53:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pardon SNCF = SNCB
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nemám přehled, mohl byste prosím porovnat ty intezity vy W.?
Yeah Federace zlínských fotičů
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 07:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pospec: Já taky nemám přesný přehled a na trati Aachen - Montzen jsem nikdy nebyl, ale podle toho, jak mi to popisovali jiní, bych tamní intenzitu nákladní dopravy přirovnal minimálně k nejzatíženějšímu úseku na síti SŽDC (Lichkov je proti tomu absolutně bezvýznamná lokálka s občasným výskytem nákladního vlaku).
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 07:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnění: Dle http://vonderruhren.de/aachenbahn/seiten/str24.php tam jezdí cca 45 párů nákladních vlaků denně.
Chemik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 137.226.69.226
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 21:41:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta trať je vůbec zajímavá, jednak je dost sklonově náročná a tím spíš překvapuje léta odkládaná elektrizace. Zmíněný tunel Gemmenich prochází téměř přesně pod trojmezím D, B, NL. Poměrně zajímavý byl také způsob obnovy viaduktu Moresnet, který je vidět například zde: http://en.structurae.de/structures/data/photos.cfm?ID=s0010803&min=40

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace