K-report
 

Archiv do 05.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Archiv do 05.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 08:55:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se ze Škodovky do Rio Turbio někdy povezou nějaké těžké komponenty pro tu elektrárnu (třeba turbina), zpět by se mohla přivézt lokomotiva. Jinak by to asi nešlo.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco jako - "Ty nožíky, perly, zrcátka, já zlato..."
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka
Deutz1939
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 12:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím přátele úzkokolejek.Kdo má zájem o informace o úzkokolejce na Soosu,napište na můj e-mail.
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 14:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Deutz1939: Hoď aspoň něco sem - myslím, že to ocení všichni! Tak nějak nevím, o co bych si napsal dřív..., ale pokud již máš sesumírováno něco univerzálně sdělného pak můj překvapivý e-mail je ukryt pod nickem.Díky!
Ich bin ein Swariner!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přimlouval bych se Deutzi1939 za názor Swarinera, ale pokud to nechceš webit, zde je můj mail masinek@atlas.cz, bez souhlasu nebudu info šířit dál. Díky !
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 22:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Deutz1939 :
Je pěkné, že se chceš podělit o informace, ale myslím, že SOOS zajímá opravdu všechny co sem pravidelně chodí, takže nedělej tajemnýho a sem s tim.........
Dík za všechny postižené rozchodem 600mm....
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Potkan:...to víš tajemný Deutz si hraje na tejemného Ema v Soosu.Myslím že když ho ulovíš a zavřeš do štoly k netopejrům, nebude o poznatky nouze.Případně ho můžeš strašit Potkaními zuby hryzáky
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak pro všechny, finišujem na vagónu, příští víkend, čili 1. a 2. 12.by už měl být nový řepný salon zvaný Modrý pancéř v provozu (i s kamnama, neboť je zima) na drážce.Řepánky pečené u pece čoudy budou rovněž.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 10:39:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že by to chtělo od přítomných k panu Deutz1939 (Zikmundovi) trochu více úcty, protože (na rozdíl od zde se projevujících většinou jen fotošotoušů a webistů) už v té lokalitě leccos chvályhodného vykonal. Swariner hned (myslím si nevhodně) začal s tykáním... Rovněž některé informace je vhodné sdělit jen opravdu dobrým přátelům úzkokolejek a ne je dávat veřejně na web pro každého. Může je pak zneužít někdo s úmyslem škodit. Viz např. jistá odporná kreatura z Dačic. Nebo z Vašeho okolí: Vykonal snad všeobecně známý podrazák, podvodník, hochštapler a funkcionář ODS Radomír Hanačík pro Solvayáky někdy něco užitečného?
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Chtěl bych Vás požádat, aby jste projevy hraničící s urážkami na cti nespojoval se jménem Solvayovy lomy. Je snadne skrýt se za neregistrovaného hosta a Google pak najde, že Solvayáci o někom říkají že je to a to.
David Kaifos, Skanzen Solvayovy lomy
Deutz1939
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 11:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přikláním se k "Coghweelovi" v tom,že informace by měly sloužit opravdovým fandům úzkokolejného provozu-těm rád odpovím na jakoukoli otázku týkající se kol.provozu naší firmy.Těm co mne oslovili jsem i odepsal.A jestli mi tu někdo familierně tyká,tak to beru s nadhledem-je mi 57.
Zdravím ze Skalné
PS:tím z Dačic myslíte Tomana ?
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny! Jest všeobecnou pravdou, že určité hranice uctivosti by si měl zachovat každý, byť každý má tyto mantinely nastaveny různě. Panu Deutzovi 1939 jsem se již včera mailem omluvil - v reakci na zaslané info. Já osobně považuji internet za otevřené médium, kde vykání není zdaleka normou - právě snad proto, že se jedná o médium víceméně anonymní a věk diskutujících není na první pohled patrný (e.g. mě je 32), ovšem respektuji, že to někdo jiný vidí jinak. Rovněž je mi jasné, že ne vše se hodí k okamžitému vylepení kdekoli, proto jsem také ve svém "neurvalém" příspěvku zmínil ono "aspoň něco". Ovšem, jak všichni rovněž víme, potenciální profesionální škodič si cestu k těmto informacím najde stejně, na druhou stranu máte pravdu, že by se jim to nemělo usnadňovat.

Jsa tupcem neznalým všech souvislostí (ve srovnání s drtivou většinou z Vás) bych Vás všechny rád ubezpečil, že všechny moje potenciálně nevhodné reakce pramení pouze z neznalosti nikolivěk z úmyslu někoho poškozovat a kdybych tu snad něco v budoucnu plácnul, tak mě prosím odkažte do patřičných mezí - neboť i to je velice účinná cesta k nalezení těch souvislostí.
Ich bin ein Swariner!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:59:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Deutz1939: Na Váš dotaz v postskriptu odpovídám ANO. Máme se snad takových lidí bát (i když mohou leccos ovlivnit), jako se i důležitější potentáti bojí např. "miláčka Strany" Marka Dalíka? Zastávám spíše masarykovské: "Nebát se a nekrást!".
Ad David K.: Dík za mail.
Končím heslem jednoho německého žel. spolku: Sachkenntnis und Liebe zur Eisenbahn sind unsere Stärken.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 16:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Swariner, Deutz1939, Cogwheel : Připojuji se plně k reakci a omluvě kolegy Swarinera.
Pro kolegu Cogwheela, jen dodám, že nejsem jasnovidec, abych dopředu věděl, stejně jako Swariner, že je někomu 57.
Přiznám se, že je mi 32 a tykání na takové diskuzi, kde až na vyjímky nevím s kým mám tu čest beru jako věc přijatelnou.
A na závěr důrazná prosba, nespojujte tu prosím určité nechvalně známé osoby se skanzenem Solvayovy lomy, nemáte k tomu žádný důvod.
Děkuji
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 18:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deutz1939 - jak "modří už vědí", tak v Dačicích je jen jedna osoba se "zájmem" o železnici, kterou lze označit, tak jak to udělal Cogwheel. Potvrdil to svým vystoupením u soudu, kde při projednávání jisté kauzi, vyřkl dnes již okřídlené "ten hašiš mi stejně nedokázali"
PS : v případě zájmu mám doma taky "složku" Skalná, která je solidnímu přístupu otevřená (parní lokomotivy, těch desítek motorových strojů,..)
Deutz1939
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 10:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skalná 2007
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 13:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velice pěkné. Jen mě mrzí že je na pomníku. Ty stroje si pomníky nezasloužej, ale aspoň je pěkná
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 01:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet, Deutz1939 :
Bohužel musím souhlasit s kolegou Nyplzet......
Prokurátor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 01:05:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z cihelny u Dobrušky v Pulicích se před časem (asi před čtyřmi lety) ztratily lokomotivy, teď přesně nevím jaké, myslím že BN30, ale fakt přesně nevím. Někdo je sprostě ukradl, nevíte náhodou někdo zda to naše Policie ČR vyšetřila nebo jen odložila?
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano krádež lokomotiv z Pulic proběhla i tiskem. Byly to jediné velké kusy železa, které šly dostat ven a naložit jeřábem. Dle informací za to můžou šroťáci. Ti cikáni z blízkého baráku by se to nikdy neodvážili, byť na ně bylo taky podezření. Jeden z těch cikánů byl opravář strojů v cihelně a byl z toho vedle, když mu zavřely cihelnu.
Byly tam BN30R a BN30U na rozchodu 900 mm.
Dohromady 10 tun
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, chtěl bych se zeptat na informace o Faurovi JHMD TU38.001 (tuším). A nějaka ta fotografie by byla k máni? :-)
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.uvadi.cz/
Vivatfrance
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 15:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z mé návštěvy Osoblahy..
 
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 19:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ivosek: Pokud myslíš TU38.001 SZD, tak mám pár fotek, možná se ti nějaká bude líbit a klidně ji použij. Hodím ti to do mailu, ale zrovna vytvářím kouřové signály pomocí vodní dýmky a nedisponuji svým počítačem, avšak hodlám u této činnosti ještě chvilku vydržet, takže mi dopřej ještě pár okamžiků.

Pokud myslíš T48.001 JHMD, tak žádný rozumný (ani nerozumný) obrázek nemám.
Ich bin ein Swariner!
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 21:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, v pátek jsem na ČRO 1 zaslechl nějaké novinky o FOD, ale chytl jsem to pozdě - nevíte náhodou někdo, jak to vypadá v souboji s cyklostezkou? Co jsem zaslechl, tak cyklostezka měla dost šanci...
Ich bin ein Swariner!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 23:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet - deutzík není na pomníku, ale na koleji před garáží v Kateřině (nebo vedle? ty prosvítající vrata bez výplní mě tam nesedí). Na postávání na pomníku je moc cennej, kompletní a funkční.

K FOD - někdy ve středu nebo ve čtvrtek to bylo i v televizi (teď nevím jestli ve Večerníku nebo v Událostech v regionech na ČT1), ale spíš dojde k tomu, že část trati bude obnovena jako trať, z části bude cyklostezka. Upřesnění dozajista dodá někdo z členů.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 08:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: já vím, Já mluvil o té 30tce. Deutz to je skvost.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 09:33:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V TV taky bylo, že v OLPASu v Krnově se začíná restaurovat úzkorozchodný salonní vůz císaře Františka Josefa I., původem ze Salzkammergut Lokalbahn (Salzburg - Bad Ischl s odbočkou k jezeru Mondsee, kde je nyní muzeum). Existuje tedy ještě starší než již renovovaný S 152, vyobrazený např. na http://wald.heim.at/wienerwald/550871/skglb.html
372_0018
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám všeobecný dotaz: kde na starém kontinentě můžu najít atypické rozchody a ještě jaký mají rozchod. Díky za info
Rampa_mckvak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 11-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

372_0018 > najít je můžeš skoro všude. Mají třeba 381, 500, 600, 700, 750, 760, 991, 1000, 1067 ... a já nevím kolik. Využij internet a mozek a hledej, začni třeba u nejchytřejších z chytrých:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozchod_kolej%C3%AD
Posuň se Ňoumo, tyhle rakety navrhoval nějakej sadistickej trpajzlík...!
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 13:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle fotka se objevila v pátečním Přerovsku:
 
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 13:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ááá pio dráha v Přerově. rok 1960-61. něco i v dobovém železničáři.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 13:56:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na pionýrské železnici v nedaleké Olomouci v pol. 60. let minulého století také jezdila BNE 50 (na rozchodu 760 mm). Že by to byla ta samá? Tomu ale nesedí ty vozíky (v Olomouci sloužil vůz Z/u ex ČSD upravený na vyhlídkový, se zaobleným čelníkem a sníženou střechou). Ta BNE 50 z Olomouce, jakož i přípojný vagon se později dostaly na slovenskou ČHŽ.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jirko nezapomeň, že na změnu rozchodu z 600 na 760 u téhle mašinky je potřeba den práce a 60-ti tunový lis
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:32:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, taky jsem si uvědomil, že ta PŽ v Přerově (existovala dříve než olomoucká) měla 600 mm rozchod, zatímco v Olomouci bylo 760 mm.
Jen ještě vysvětlení k té reko zetce, co jezdila na PŽ v Olomouci a později jsme se s ní mohli setkat v Balogu (na ČHŽ), proč měla jeden čelník zaoblený a druhý zůstal normální: Bylo to určitě z bezpečnostních důvodů. Lokomotiva BNE-50 měla podstatně užší skříň než ten vagon a kdyby na něm zůstal původní čelník, mohly z toho mít dítka, tísnící se okolo mašinky při rozjezdu vláčku, nepříjemnej ouraz tělesnej. Kdežto zaoblený čelník by je jen "odhrnul" stranou mimo profil. Jelikož se lok. k vagonu připojovala jen z jedné strany, na obou koncích PŽ OLomouc tedy byly smyčky?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:39:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad 372_0018: Atypický rozchod (550 mm) má u nás např. www.sht.cz/zel/chzmd.htm neboť převzali vozidla i kolejivo ze zrušeného dolu, kde tento rozchod byl. Dobrý přehled všemožných rozchodů je např. v knize "Úzkorozchodné železnice v průmyslu a zemědělství".
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení kolegové, nezapoměňte, že tuto sobotu a neděli jezdíme čertovské jízdy !!! A jak vypadají přípravy můžete vidět zde http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie . Na Vaší hojnou účast se těší řepencompany Kolín . motorová myš
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K info o FOD: - situace nevypadá tak zle,zatím se jedná o rozhodnutí libereckého kraje - záleží tedy na tom, jak rozhodne SŽDC.
V dokumentu je uvedeno,že kraj má zájem jak o železnici,tak o cyklostezku.Musí být zachována liniovost trati s možností případného dobudování úzkorozchodné železnice.V každém případě bychom měli mít šanci udělat alespoň část trati.
Ale ještě je brzy,zatím není rozhodnuto nic....
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Myš z mixéru: všecko tak nějak ujde, ale ta poslední fotka no to je hnus velebnosti.To bych to dal spíš na vrata než na barák, aby to sběrači bar. kovů neměli tak složité
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: .........ba ba, hnus velebnosti....
Jouda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakýpak hnus(ná) pánové...čí chleba jíš, toho píseň zpívej
Jinak to dnes nejde...
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 10:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim dostalo se ke me vyrobni cislo deutze ze skalné 333228/1939. U deutze z cierneho balogu je udavano cislo 46786/1944. u toho deuzte ze skalne mi proste nak neleze do hlavy ze ma 6mistne cislo. co myslíte?
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.uvadi.cz/
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 14:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano máš pravdu, je to špatně.
Deutz na Skalné (inv.č.24, staré č. F 02 01 040 790) má mít správně číslo 33228, byl dodán 27.7.1940 pro Vereinigte Wildstein Neudorfer Tonwerkr Eger (to je původní název jedné z firem působící na Skalné), typ OMZ 122
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 20:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářskej, Potkan, Jouda : jako obvykle máte pravdu všichni, taky z toho nejsem nadšenej, ale jinak to fakt nejde, na druhou stranu je to jen malá tabulka, mohlo to bejti i horší... . motorová myš
Faur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 14:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

všechny zvu na jízdu Pekelnického parního vlaku na trati Třemešná ve Slezsku - Osoblaha vlak bude veden lok. U46.002
 
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo,ještě jsem si vzpomněl - v neděli večer dávali na Nově nějaký střepiny nebo víkend(sorry,ale nejsem TV zírač,tak to moc neznám) a ukazovali stavbu pomníku Stalina na Letné - v několika záběrech bylo vidět několik kiplor...
Tomislav_stokurev
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, kde vůbec v olomouci ta PŽ byla? Dík předem.
Tomislav Stokurev - postrach českých DKV
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 20:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
motorová myš
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2007


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 20:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejake foto z čertovských jízd 01_12_2007 na Kolínské řepařce

http://www.uzkorozchodky.uvadi.cz/fotoreport/01_12_2007_kolinska_reparka.php


ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.uvadi.cz/
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2007


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 21:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faur z Třemešné ve slezsku je 23397/1977? a majitelem je JHMD? Díky :-)
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.uvadi.cz/
Faur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivosek: Jak tě napad takový inteligentní dotaz jestli faur z Třemešné patří JHMD. Ten faur s JHMD nikdy nic neměl společného.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://muzeum.unas.cz/073/a.html
Ivosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím chtel bych se zeptat kam se dostala BNE25 ze Zlivi http://www.spz.logout.cz/uzke/cz_zliv/zliv.html
ta srafovaná?

A jeste dotaz na toto: Kde je ted te faur?

motorová lokomotiva Lxd2-373 (Faur L45H, výr. č. 24331/1981) je lokomotiva po celou dobu svázaná s GKW, kde sloužila od dodání (rozchod 785 mm). Jejím posledním depem byl Bytom Karb Wąskotorowy, kde dojezdila v roce 2002 a vzápětí byla přesunuta do Rud. (http://spz.logout.cz/novinky/2005/duben05.html)

mimochodem http://www.tabor.wask.pl/typy.php? docela hezky prehled polskych vozidel

(Příspěvek byl editován uživatelem Ivosek.)
ICQ:484748903 :-) http://www.uzkorozchodky.uvadi.cz/
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 17:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potkan: Hezké fotky. K čemu slouží ten nový úsek?
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 19:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale nyplzet - vždyť je to tam napsaný. tos neviděl nikdy lesní dráhu v lomu ???
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 09:19:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nehněvejte se, ale to nákladiště dřeva tam působí jako pěst na oko. Doufám, že jde jen o dočasnou záležitost (např. pro účely filmování).
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: já tomu nějak nemohl uvěřit. Navíc v těhle končinách tam moc dříví neni. No co. Prostě jsem nějak nemohl pochopit to, že ve vápencovém lomu je nakládka dřeva no
Krauss_linz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Cogwheel: já bych to nákladiště zase tolik nehaněl. Až se ta kolej zaštěrkuje, tak to bude vypadat mnohem realističtěji. Pod pojmem pěst na oko se mi spíš vybaví kýčovitá čekárna v Mladějově. Navíc, to nákladiště je jen pár kuláčů, které se dají kdykoliv odstranit nebo přemístit jinam, kdežto altánové čekárny se mladějovský areál jen tak nezbaví.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1869
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, osobne bych cekal, ze pri odkryvani jednotlivych casti lomu bude dochazet nejen k odvozu hlusiny, ale i k odtezeni prislusneho lesnicho porostu, byl-li nejaky, takze me to zas az tak mimo neprijde. Nemluve o spotrebe dreva pro potreby dobyvani a to asi nejake moc lacine drevo byt nemohlo, takze zase odpovidajici zachazeni pri opacnem procesu, tj. pri skladce.
Ale nevim, hadam.
Pavel
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 10:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel,Nyplzet: Ale panove, nejak jste zapomeli, ze lom u nas uz davno neni :o).
Predmetne nakladiste je soucasti Dendrologickeho parku, ktery se nachazi na rekultivovane skladce na miste byvaleho lomu. Casem bude doplneno nekolika kladami, parem oplenu a naucnou ceduli.
D.
 
 
 
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 13:55:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel si myslím, že to je také příspěvek k lunaparkovitosti Vaší drážky, která by měla být hlavně "lomová". Pochopil bych ještě, kdyby Vám ti dendrologové na tu odbočku nějak přispěli.
(P.S.: Mohly by následovat další "sponzorské" odbočky, třeba pro pedela nebo pro asistenta ředitele kafilerie?)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace