K-report
 

Archiv do 04.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 04.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm zase kecy. Nikoho jsem nevolal, byl jsem zastaven, vozmistr přišel sám, na základě békání toho krámu, šel přesně na konkrétní nápravu, což ten krám zjistí a tam měřil pravítkem plochy. Co bysme obšlehávali, když pro provoz po síti SŽDC zřejmě předpis o vozech V62 platí, nebo si prostě někdo může napsat nějaký svůj? Tímto jsem vozmistrovi argumentoval, plocha nebyla větší, než povolená mez, přesto vozmistr rozhodl o vyřazení vozu z vlaku, dokonce pomalu sám rozhodl o odstavení vozu zálohou, ta ho poslala do , protože Exd, takže jsme to dělali naší loko vlakovou.
Vlaky z cizí železniční správy se přebírají na důvěru ty troubo, přesto (hlavně kvůli sobě) vizuelní kontrolu vozů provádíme vždy, ovšem při stojícím vlaku plochá místa a nebo nápeče asi nezjistíš.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx těžko si ale bude někdo vymýšlet svůj předpis, kde jsou specifikovány tolerance nějakých závad na vozech, že? To by asi vypadalo.
Jinak většinou každý dopravce jezdící po síti SŽDC přejímá předpisy provozovatele, ještě tak OKD třeba má svůj interní předpis pro provoz na své vlečkové síti, na SŽDC se taky řídí předpisy provozovatele.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč se, Fýro, stále vyjadřujete jak primitiv? Nějaké komplexy? Něco vás trápí? Svěřte se mi...
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pane Fýra husy jsme spolu nepásli, Váš slovník je tu všeobecně znám - mírněte se trochu.
Provozní předpis pro vozy si tvoří dopravce sám, viz např tzv V62 dopravce OKDD, která se od obecně známé V62 liší v některých bodech. Že jste se nechal nabulíkovat od vozmistra ČD Vaše chyba, máte znát Vaše práva a samozřejmě i povinnosti!!!
Že přebíráte vozy na tzv. technickou důvěru je Vaše věc - tedy firmy ODOS.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Tak zrovna předpis ČD V62 je závazný pro: cizí fyzické a právnické osoby, které na základě smluvního vztahu s Českými drahami využívají jimi provozovanou dopravní cestu a tímto smluvním vztahem jsou k tomu vázány.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karfík vyjadřuju se odekvátně k tomu, s kým hovořím, když tady čtu "fundované hlášky" o nějakých "mých rychlostech" a podobné kydy.
Ano trápí mě tydýti jako jste vy a podobní "chytráci" tady na tom serveru
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě, že to není jednoduché technické předpisy udělat, většina dopravců je prostě obšlehne od ČD - je to zadarmo. Asi tedy používáte předpis ČD v plném znění, nevím - to musíte vědět Vy čím se řídít e ve své práci.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx většina Exd přejímá předpisy provozovatele, přece si nemůže asi stanovit nějaké svoje tolerance na závady na vozech, nebo si může firma udělat nějaký svůj předpis o brzdách a třeba nedělat zkoušky brzdy, nebo to co já vím nějak zjednodušit, když na druhé stránce chodí Drážní inspekce a kontroluje dodržování těchto předpisů? To jako dost nechápu....ještě tak V2, kde jsou nějaké interní věci ČD, jako třeba nějaký nástupy v depu u strojmistra a podobné, to by si mohla udělat každá firma podle svých potřeb, ale myslím, že ne předpis, který stanovuje jisté technické parametry pro provoz na našich drahách.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer taky si myslím, že tohle bude spíše dané ve smlouvě o provozování drážní dopravy a z toho vyplynou i předpisy pro dopravce závazné, ne, že si můžou snad udělat nějaký svůj, to by nebylo myslím zrovna nejlepší pro bezpečnost dopravy na železnici.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz např tzv V62 dopravce OKDD, která se od obecně známé V62 liší v některých bodech.

Ano, bodejť by se nelišil, OKD-D taky používá některé specifické řady vozů, které v předpisu V62 jaksi chybí, OKD ho má tudíž o tyto doplněn a taky má něco jako svoji zjednodušenou V15, pro provoz na svých vlečkách, na SŽDC však přejímají opět předpis provozovatele.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jak jsme se shodli výše - o předpis až tak nejde, spíše o odpovědnosti vyplývající z vyhlášky 173/95 Sb v platném znění. Tam je to jednoznačně odpovědnost Vaše, vozmistr ČD (dnes již ČDC) nebyl a dnes již v žádném případě není pověřená osoba provozovatele dráhy, která může Vámi uváděná rozhodnutí přijímat.
Tím, ale není řečeno, že můžete jezdit s vozidly v libovolném technickém stavu.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx, Fýra - Steamer citoval asi z toho V62, jen neuvedl zdroj. Aby mohl dopravce na koleje SŽDC provozované ČD, musí uzavřít s ČD smlouvu, ve které se zaváže aplikovat předpisy ČD, mezi nimi i ten V62. Pokud ExD vlastní nějakou svoji dopravní cestu, tak si tam může vytvořit vlastní předpis v souladu s TNŽ a pokud tam pustí někoho jiného, tak ten zase musí respektovat přepis vlastníka/provozovatele dané dráhy.

Rozhodně to není o nějakém "obšlehávání".
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad OKDD: jistě víte, že s těmi vozy nejezdí jen dopravce OKDD, ale např i ČD, podle své V62 a zároveň i s desítkam typů od x dalších evropských dopravců. A stále podle jednoho předpisu. Nedělají se tam žádná doplnění, protože by tam měly být obecná pravidla (ve V62 jsou ale značně nedokonalá a místy již zcela naplatná - v rámci ČD samozřejmě) Vaše V62 je má asi dále, protože o změnách nejste nijak informováni.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx nicméně to tak bylo a vůz byl z vlaku vyřazen i přes můj odpor a basta fidli.
Ano, já vezu vlak, mám za něj odpovědnost, ale to, že tam jsou vagóny s hranatýma kolama prostě nezjistím tím, že si ho prohlídnu když stojí, pokud ho nevidím vjíždět a nebo ten vůz není někde za mašinou, že je slyšet, jak to mlátí.
Takže to asi za mne po nějakých 60km jízdy zjistí nějakej krám na trati, výpravčí mě na základě toho hodí na bok a pošle tam vozmistra, kterej to prohlídne a odstaví, i když to dle mýho na odstavení nebylo, tečka.
Ještě jsem nedostal odpověď na otázku, zdali jsou z toho nějak Pendolína vyjmuta a prostě asi zřejmě "musí" jezdit za každou cenu, i když mají v soupravě plochý kola?

Johny11 jo tak bych to viděl taky.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že pro Pinďu speiální pravidla nejsou, ale neporovnávejte sluchový vjem se skutečným dynamickým účinkem kola na kolejnici.
Že vůz s defektem kola nazjistíte - to závisí na poloze kola při vizuální kontrole, no ale od toho tam ten IPK je - má ho tam provozovatel dopravní cesty a ten nemá vozmistry - tedy na základě infa Vás odstaví .... a Vy rozhodnete.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K platnosti V62 asi to tak jak tvrdíte nebude, ta odchylka OKDD byla pro vlaky OKDD směřující na tratě SŽDC.
A jak asi nevíte, od vydané podoby V62 dnes ČD používá x odchylek.
Pokud znáte alespoň částečně obsah - tak nevím proč by měly být pro Vás závazné formuláře pro vyplňování provedené práce vozmistrů ČD, nebo všechny nálepky (které se dnes již stejně na ČD nepoužívají - např. OKDD vždy používalo své vlastní) a třeba nácestně technické prohlídky (ČD již x let neprovádí), bezpečnostní prohlídky (taky se již neprovádí)..... Tedy to bych chtěl vidět jak to všechno děláte a proč to vlastně ČD nedělá.... no protože je to interní předpis dopravce.
Jirka_horák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak to tedy je - viděl vůbec někdo ten řez pilkou nebo stopy výbušniny nebo je to jen lom ( viděl jsem na fotkách žlutou barvu na svaru a nějaké malůvky křídou ) - např.
 
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 22:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tedy na základě infa Vás odstaví .... a Vy rozhodnete.

Bohužel nikoliv, já bych rozhodl, že jsme tehdá pokračovali.
Proč myslíte, že nejsme obeznámeni se změnami? Vyžádáte-li si je, tak vám chodí, stejně jako vás s nimi pak seznámí na pravidelném školení.
Formuláře pro práci vozmistra pro mne závazné nejsou, řekl bych ale, že tolerance plochých kol asi bude, nebo si může firma vydat svůj předpis, ve kterém budou dovolena větší plochá místa než dovoluje V62, tedy budu moct jezdit klidně s pořádně obutýma vozama? Asi ne, co...
K těm prohlídkám, my provádíme pouze výchozí technickou prohlídku vlaku...je jasně dáno předpisem co se při ní dělá, kontroluje na vozech. Můžu si napsat svůj vlastní předpis, kde si to třeba značně zjednoduším a budu kontrolovat polovinu toho, co se kontroluje dle V62?

Můžu k sluchovému vjemu z obutého kola přidat ještě vjem sedicího cestujícího v takto obutém voze, který je nucen v tomto rachotu cestovat a vibrovat třeba 300km?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad causa Fýrovo plochá kola:
Přesuňte se do vhodnější debaty, tady to nemá co dělat.

Jinak ohledně těch lomů kolejnic - R65 jsou sice o něco vyšší, ale stojinu mají širší než nové UIC60. Častější lomy jsou dány jednak velikým zatížením tratí na kterých jsou tyto kolejnice použity, jednak často tristním stavem svršku a možná i použitou ocelí. Nevím jestli se dřív nepoužívaly tvrdší materiály (např. ocel 110 ČSD), které jsou logicky výrazně křehčí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 23:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Materiál kolejnic stál za prd a to především kvalitativně. Defekty byly často již z výroby. A tvrdší ocel není automaticky křehčí, než měkčí ocel. Metalurgii zřejmě neovládáte.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 00:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Metalurgii neovládám, nijak to ani nepotřebuju. Tvrdší ocel ale logicky vykazuje menší houževnatost. Jak lomovu, tak vrubovou. To není žádné tajemství. Jistě že jsou dneska různé vyfikundace, nová složení ocelí, tepelné opracování hlav, různé bainitické oceli do srdcovek a já nevím co, ale kolejnic R65 se to asi příliš netýká...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 01:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
běžná ocel je čím tvrdší, tím křehčí. Ale už dávno jsou známy různé druhy speciálních ocelí tuto úměru potlačující.
Kolejnic R65 se to prakticky netýká. Téměř všechny kolejnice vyráběné za komunistů stály za h. A pokládka kolejí stála do 60 let taky za h., v sedmdesátých a osmdesátých letech však stála bohužel za h***n deset. A údržba taky. výměna svršku tehdy probíhala typicky tak, že se odvězly staré kolejnice, pražce se zbahnělým štěrkem se rozhrnuly do stran do odvodnění a na spodku se zřídil svršek nový. Svary se svařovaly křivě a nepřebrušovaly se vůbec.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7706
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 01:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: když to tak čtu, tak se mi přesně vybavil svršek a odvodnění na trati 221 a to doslova. Akorát tu mizernou údržbu bych natáhnul minimálně až do let devadesátých, např. ty křivé a nepřebroušené svary.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 07:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: možná byste neměl tolik pít, nevíte co mluvíte -
Materiál kolejnic stál za prd a to především kvalitativně. - aby něco stálo za prd kvantitativně jsem ještě neviděl.

příspěvek 1810: tvrdší ocel není automaticky křehčí, než měkčí ocel.
příspěvek 1881:běžná ocel je čím tvrdší, tím křehčí.

Docela by mne zajímalo, kolik pokládek jste v šedesátých a sedmdesátých letech viděl. Na těch, které jsem v tu dobu viděl já se odvážela celá kolejová pole a navážela nová. Štěrk se čistil a dosýpal nový jen na doplnění.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 07:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johnny11:
Materiál stál za prd kvalitativně, protože neodpovídal tehdy platným normám. Nebo snad v normách bylo povoleno mít v kolejnicích skryté defektoskopické vady?
Druhou verzí je, že materiál normy splňuje, ale jde o materiál dosti podřadný. Kvantitu jsi do toho zatáhl ty.
Tehdy jsem pokládky vidět nemohl, zato vidím dnes a denně násep trati 171 kde jsou vyhrnuty na svazích blokové pražce a svršek současných kolejí je v těch místech ze 70 a osmdesátých let. A vidět toto lze na mnoha místech v ČR.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad causa Fýrovo plochá kola:
Přesuňte se do vhodnější debaty, tady to nemá co dělat.


Nerozebírala se tu náhodou nehoda, která vznikla v důsledku lomu kolejnice na čež mají plochá kola vliv? A co ta vaše metalurgie, ta sem patří?
Takže zase kyd..
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale klid Fýro, materiál kolejnic má s nehodou trochu více společného než vaše obskurní potíže s předpisy a strojmistry
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 08:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka neměla by se tedy debata o tom, co má více společného s nehodou, přesunout do příslušné debaty? Případně bych k tomu založil speciální téma
Uuuu úúúúúúúú ššššš ššššš
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 09:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš speciální ústav
Yeah Federace zlínských fotičů
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 11:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Materiál stál za prd kvalitativně - když o něčem napíšu, že to stojí za prd, tak se vyjadřuji ke kvalitě a ne ke kvantitě...to slovo "kvalitativně" bylo ve Vašem příspěvku nadbytečné.
Druhou verzí je, že materiál normy splňuje, ale jde o materiál dosti podřadný. - pokud splňuje normy, těžko může být podřadný. Buď materiál nesplňuje normu a je podřadný nebo ji splňuje a přesto nevyhovuje, pak je špatná norma...

Abychom se vrátili k tématu - kdypak asi naposledy projel kritický úsek defektoskopický vůz ... soudě podle zdejší diskuse se to tam rozpadá v podstatě kontinuálně a přesto se jezdí... a dokonce traťovou rychlostí. Být na místě odpovědné osoby, tak mám hodně stažený zadek. Jenomže pokud vyšetřování nevyšumí do ztracena (naštěstí se nikomu nic nestalo), tak to odnese nějaký chudák traťmistr a nikoliv hlavy pomazané ze SŽDC nebo GŘ ČD, které odkládaly údržbu daného úseku řadu let s tím, že "se tam bude dělat koridor".
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 13:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11: Myslím, že jste pořádný hřebík vzal po kebuli nejmíň patnáctikilovým kladivem.
Něco jako: "Tady máš, taťmistře, nula korun a za ty to udržíš a běda tam dát pomalou.Cóóó, červený terč ???!!! Ty sas zbláznil!!! Ty už u nás nechceš pracovat, žééé???"
Ve správnou chvíli na špatném místě !
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1883
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 13:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zderadíček, Johnny11:
Ano, přesně takhle to "funguje" u ČD a ČD-C ve všech oblastech činnosti.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4775
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 13:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zderadíček, Johnny11:
Kde se to dá podepsat??
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 13:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle vyjádření nejmenovaného drážního odborníka na Novinky.cz se jednalo o asi tři dny starý lom a poslední prohlídka trati byla 1. listopadu 2007.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 14:33:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verze publikované dnes v novinách:
1) sabotáž - pro ČD "výhodné", staví je do role oběti
2) lom - nevýhodné, ČD v roli viníka (neúdržba/nekvalitní svršek)
3) vada (obutí) pendolina - hypernevýhodné
4) kombinace 2) a 3) - nevýhodné

A pozor, kontrolní otázka - které verze se bude ČD mlučí držet (resp. které se drží)?
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 14:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, a je to venku a trvalo Vám to 48hodin
Gatto nero
www.pendolino.cz
Maty
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/v-roudnici-vykolejil-vlak-nikdo-nebyl-zranen-fng-/krimi.asp?c=A071203_152110_krimi_mad
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík: Další vykolejení trvalo o chvíli víc než 48 hodin a zase je co vyšetřovat.
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 16:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted na Masaryčce hlásili že Os. do Roudnice je odřeknut bez náhrady.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37643
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 17:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzik:
Ne že by to nebylo jedno, ale už v sobotu v 15:18 jsem napsal následující:
No, jen aby to nebyl obyčejný lom koleje ve „spolupráci” s poměrně nedobrým stavem koleje v těch místech.
Vozy jezdí obutý jak a teplota je taky jak na lomy dělaná...

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sněhurka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:24:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 680 a IPK: 680 jsou na IPK sledovány naprosto stejně jako jiné vlaky. Pokud by došlo k signalizaci IPK, pak se zastavuje v Hranicích nebo Pardubicích a vozmistr provede prohlídku inkriminovaného dvojkolí. Pak rozhodne, zda je souprava schopná další jízdy nebo ne. Ta se pak stáhne do depa dotyčná kola se prohlédnou a porovnají s V62. Pokud jsou plochy nepřípustné následuje soustruh, pokud jsou přípustné, tak se á 5000km sledují až dosáhnou limitních rozměrů. Jen pro představu, rozvoj plošky o velikosti nehtu malíčku do rozměrů dosahujících V62 trvá 2-3 měsíce. Bohužel již plošku o velikosti nehtu malíčku slyšíte jako dupání. Ještě k IPK, ten má 2 úrovně sledování: prohlídka a odstavení. Při signálu prohlídka se provede prohlídka a rozhodnutí je na vozmistrovi. Při signálu odstavit je nutné vlak odstavit bez ohledu na rozhodnutí vozmistra.
Honzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 18:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: ale ty jsi napsal jenom část
úplně to napsal Johny11 a Jka2005, dej si to dohromady a máš výsledek
Gatto nero
www.pendolino.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37652
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám rád předčasné soudy a v tu chvíli byla i tohle dost spekulace, do kterých není dobré se bez nějakých podkladů pouštět.
Ale o nic samozřejmě nejde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7711
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 19:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Roudnici nad Labem vykolejil vlak
03.12.2007 - 19:13, autor: ČTK.
V Roudnici nad Labem dnes odpoledne vykolejil osobní vlak. Nehoda se stala, když vjížděl do stanice. Nikdo nebyl zraněn. Škoda na kolejích činí tři miliony, na vlaku asi 200.000 korun. Důvodem byla zřejmě technická příčina, sdělil ČTK Jan Kučera z Drážní inspekce.
Podle mluvčího inspekce Zdeňka Neusara vykolejily dva zadní vozy pantografické jednotky. Vykolejené vagony překřížily koleje na koridoru mezi Prahou a Ústím nad Labem. Asi po hodině a půl se železničářům podařilo zprovoznit jednu kolej. Druhou se snaží zprovoznit, aby vlaky mohly jezdit v obou směrech.
V sobotu u Dolních Počernic vykolejilo Pendolino. Drážní inspekce se domnívá, že za nehodu může zlomená kolejnice. České dráhy ale podle mluvčího Ondřeje Kubaly trvají na tom, že kolej pravděpodobně někdo naříznul. Tři vozy nákladního vlaku vykolejily 19. listopadu v Leštině u Světlé na Havlíčkobrodsku. Nehoda přerušila na 19 hodin provoz na trati z Havlíčkova Brodu do Kolína.

---
Jak jsem si sestavil informace z různých neověřených zdrojů, vykolejila jednotka 452.001/002 na Os 9608 na výhybce č.21, kterou nejspíš zdemolovala. Příčinou bylo asi zadřené ložisko.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sněhurka: ... maj pravdu pane inšpektooor...

Dyk to žíkám celóóó dobu...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) sabotáž - pro ČD "výhodné", staví je do role oběti
2) lom - nevýhodné, ČD v roli viníka (neúdržba/nekvalitní svršek)
3) vada (obutí) pendolina - hypernevýhodné
4) kombinace 2) a 3) - nevýhodné


Já myslím, že v případě bodu 2 můžou být ČD taky v roli oběti.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cabadaj, Cabadaj...zase nedáváte pozor:-). Podívejte se, co píší ČD na svém webu: "České dráhy, a.s., zajišťují provozuschopnost železniční dopravní cesty podle zákona č. 77 / 2002 Sb. a na základě tříletého smluvního vztahu se státní organizací Správa železniční dopravní cesty." (http://www.ceskedrahy.cz/...)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2793
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No především by bylo třeba nehodu využít propagačně: Takovej kus koleje chyběl, tak dlouho se jelo po štěrku, tolik kol vyskočilo , tak rychle se jelo A PŘESTO SE TO NEPŘEVRHLO, NEVYBOČILO, prostě nic. To dovede jen Pendolino, potažmo ČD - BEZPEČNÉ I V NEBEZPEČÍ bych dal slogan. Ono se to jiným dráhám hned tak nepovede, že, lomy kolejnice končí rozházením vlaku po širokém okolí. Víte jak by vypadal bus kdyby se ve stovce otřel o svodilo? a ty lidi v něm?
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37660
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny, Viky:
Minimálně to tak může být médiím prezentováno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37664
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já bych si radši nezahrával, bylo skutečně docela štěstí, že to dopadlo takhle dobře...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7713
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nový poměrně seriózní článek na novinky.cz:
Pod Pendolinem nejspíš praskla kolejnice
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To MZ, 20:56: Asi tak nějak. Navíc mám pocit, že směr držela především ta 3 dvojkolí (prvního vozu soupravy ve směmru jízdy), co zůstala na koleji.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil: Zas na druhou stranu vzhledem k tomu, že první vůz zůstal z části na kolejích, tak pravděpodobně víc brzdil, což mohlo zapůsobit přesně opačně.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 22:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, jak to tak pročítám, tak jsem z toho jako obyčejný občan vyvodil tento závěr (nemusíte s tím souhlasit):

- pod vlakem plným lidí (že to bylo zrovna jednotka 680, bych považoval za "osud"), jedoucím 100 km/h, praskla kolejnice na zcela nedostatečně udržované a už tak nějak od pohledu vrakoidní trati (většina vašich traťových fotek viz. výše mě jako laika dost vyděsila)
- ČD nám prostřednictvím svého mluvčího lžou, odmítají říct "hele kurva, prostě to ruplo" a svádějí vinu na nějakého smyšleného člověka, který neměl nic jiného na práci než si v prosinci v sobotu přivstat, vzít několik kilo vercajku a řezat masu železa

To je prostě celý. Asi budu k smíchu, ale dalo by se takové jednání drah právně žalovat a přiklepnout to jako ohrožení cestujících, ohrožení majetku, lhaní?
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Shrnul jste to lapidárně a přesně, k tomu není co dodat.
Co se týká té odpovědnoti, resp. žaloby. Nikomu se nic nestalo, tzn. občanskoprávně není co řešit (újma v důsledku zpoždění, přestupování, poškození obuvi škobrtáním po kolejích je nerelevantní, nejsme v Americe). Trestněprávně by se to mohlo zdát jasné jako obecné ohrožení z nedbalosti. Ale pozor. Kdo je pachatelem? Protže trestněprávně nelze stíhat firmu ... dál asi není třeba pokračovat. Snad jedině kdyby někdo zevnitř začal mluvit. Vytvořím konstrukci - před měsícem projel daným úsekem defektoskopický vůz a na naměřené výsledky překročily tolerance. A teď dvě možnosti - "vyhodnocovač" by nikomu odpovědnému nedal informaci, že je to zralé minimálně na pomalou jízdu, nebo by odpovědná osoba nad předanou informací mávla rukou s tím, že to ještě chvíli vydrží. Obojí by muselo být jednoznačně prokazatelné - v prvním případě zachovanými výsledky měření a jejich novou interpretací, ve druhém ideálně vlastnoručně podepsaným rozhodnutím nebo svědecky. Ale musel by se najít někdo u policie, kdo by to se znalostí věci vyšetřil, znalec, který by napsal odpovídající posudky, státní zástupce, který by se cítill silný v kramflecích a žaloval to a soudce, který by to odsoudil. A úplně blbý advokát, který by neměl zájem klienta hájit... Stálo by to na vodě.

Podle mne je odpovědný systém, a to je ta nejhorší varianta. Za ním jsou schovaní konkrétní lidé, ale ti jsou nepostižitelní. Tahle událost by se maximálně mohla použít jako záminka k "noci dlouhých nožů" na ČD a SŽDC. Ale vzhledem k tomu, že tyto firmy jsou lénem Kalouskovy demokratické unie - Čunkovy strany lidové už od minulého volebního období, tak se nestane nic... a to je smutné.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7716
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem se dočetl, dnes byla na chvíli kvůli opravě vyloučena 2.TK Libeň - Kyje, neb tam byl nalezen ... hádejte ... ano, lom kolejnice.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slídil:
Nikoli. Směr soupravy držely rámy podvozků na levé straně ve směru jízdy (šoupaly se o kolejnici zvnějšku) a pravé kotouče brzdové (šoupaly se zvnitřku o pravou kolejnici).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 23:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobo:
No jo, lomy (mimořádná událost) jsou nacházeny jen zcela výjimečně, zato "narušení celistvosti koleje" (není mimořádná událost) naprosto běžně. Např. na trati 171 tak co týden to "údajné NCK". Jako tohle traťákům dělníkům a traťmistrům fakt nezávidím, ať jsou jací jsou. Protože za kvalitu kolejnic můžou jejich nadřízení. Oni nejsou schopni akceptovat, že ty kolejnice jsou nebezpečné a dokonce na opravy takových kolejnic dodávají stejně nebezpečné (defektoskopicky vadné) kolejnice. jak jsem již dříve psal, ten jistý traťmistr byl po prohlídce náhradních kolejnic nasraný doběla.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7717
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 00:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle článku na deník.cz byl v Kyjích nalezen lom kolejnice i 25.listopadu: odkaz
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 01:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjeknje ste to tu rostahli, co Johny11?
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace