K-report
 

Archiv do 02.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 02.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 07:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem již psal včera, jednoznačně lom kolejnice, bohužel ne příčný (i když ten byl jako původce všeho, ale podélný a podstatně větším a horším průběhem. Na fotce Krysy ve 20.45 "Detail lomu 2" je to nádherně vidět, koroze ve spodní části na patě kolejnice a pak už si to Pinďous pod sebou nalámal sám. No vlastně spíš to nalomil ten vlak před ním a Pinďa do toho spadl. Klobouk dolů před fírou, měl super dobrou reakci a zastavil to ze 100km/h dost brzo!!! Profík, za to by měl dostat metál, mohlo to dopadnout hoooodně špatně...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 07:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co dráhy očekávají od kolejnic z roku výroby 1987??? Ty už jsou dávno přežité Ty doby, kdy kolejnice vydržely 65 let jsou dávno pryč Snad poslední jsou ještě na Osoblažsku, ale to je ještě zlatá prvorepubliková kolejnice, a ne žádný komančovský šmejd s příměsí nečistot a mikroskopických trhlinek...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
koukám
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.216.84
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 08:14:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je volná matice https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=107431.jpg

Kolejnice popsaná křídou ???
https://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=107411.jpg
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 11-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 09:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volná matice: Třeba před čelem Pendolina (tedy již nepoškozený úsek) chyběl na jednom pražci celý ten prostřední šroub s maticí.

Kolejnice popsaná křídou: To jsou nápisy pro EŽ - dělají tam patky pro nové TV.

Navíc výměny kolejnic se mi v tomto úseku zdají být stylu "co dům dá", prostě posvařované různé minikusy atd. (nezřídka jednou "jeté"). Už aby tu byly UIC60 s pružným upevněním.
http://eldar.cz/kank
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 09:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra:
koroze ve spodní části na patě kolejnice
Lom na kolejnici z důvodu úbytku profilu korozí nastane až při úplně jiném stavu a rozhodně ne u kolejnice staré 20 let.

co dráhy očekávají od kolejnic z roku výroby 1987??? Ty už jsou dávno přežité
To jsou hodně silná slova, nemáte příbuzné v Třinezckých železárnách?

Tady je volná matice
Stav upevňovadel v Kyjích a okolí je tristní, při jízdě to děsivě hučí jak vibrují nedotažené svěrky. Zrovna tahle je ale celkem v pořádku, pružný kroužek těžko víc dotáhnete...

Zatím to vypadá zkrátka na lom kolejnice, své v tom mohly hrát vady v materiálu kolejnice nebo třeba únavové trhliny, tomu by nasvědčovala třeba tmavá skvrna na hlavě kolejnice v lomu.

Roli mohla sehrát i stavba - nějaké svařování nebo posun kolejí dokáže v bezstykové koleji pořádně zamíchat napětím. Případně mohli dělňasové do kolejnice něčím vrazit, že se tam něco provádělo (mělo provádět), nasvědčují popisy na kolejnici.

Co je ale zajímavé, že 471 má hmotnost na nápravu přes 18t, elektriky 20t, sem tam tudy projede i náklad se třeba 120 nápravami o hmotnosti 20t, a ono se to zlomí pod Pendolinem, které nemá ani 15t. To je opravdu zvláštní...
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 11-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 09:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice to sem moc nepatří, ale pro zajímavost 3 fotky z Kyjí (2002). Na bezpečnost sice tento jev asi nebude mít nějaký obrovský vliv, každopádně pohled nic moc...
 
 
 
http://eldar.cz/kank
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:
Nedotažené svěrky nehučí, NEHUČÍ, NE-HU-ČÍ! Hučí vždycky vlnkovitost temene. Nedotažené svěrky zvonivě chrastí.

Jinak kolejnice i u SBB, OeBB, DB se používají i třeba čtyřicet, či šedesát let. Záleží na zatížení trati a opotřebení.
Avšak při údržbě stylem ČD se skutečně opravují "co dům dá" a teďka, co se dělají noční výluky na trati 171, mi traťák říkal, že ty kolejnice co dostali jsou děsné, že z nich musejí vyhodit tři čtvrtiny a zůstanou jim třímetrový špalíky. Byl opravdu nasraný.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Raptor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hizník: A těch pražců od prvního lomu k poslednímu kouká 13, tak si spočítejte kolik metrů kolejnice se rozlámalo na x kusů.

Tak to potom vypadá na nějakou celkovou únavu. (možná zanedbaná údržba) A když už prsknul kousek, tak pak už to jelo "z jedný vody na čisto".
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
Bóže! Hučí, zvoní, chrastí - každej to pozná. A někdy je to pořádnej hukot
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Mohl tam být lom již delší dobu. Dlouho jsem tam nebyl, ale autoblok byl údajně nahrazen aut. hradlem s počítačem náprav a to se lom špatně odhaluje. Lomů jsem viděl i našel několik a u některých šlo jen o prasklinu v šíři pár milimetrů, kterou za jízdy není slyšet a byla snadno odhalena jen díky kódu VZ. V dobách mého mládí byla za odhalení lomu mimořádná odměna.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzík, Raptor: Ono to spolu klidně může souviset. Na údržbu se kašle ("však ono už se to nějak doklepe", vyloučit to bez velkého ovlivnení provozu prakticky nelze) A tak se jezdí, jezdí a jezdí. Jezdí tam ešusy, elektriky, náklady o nápravové hmotnosti 18-20 tun (jak už bylo napsáno výše). Pak ale jede Pinďa, je sice lehčí, ale zato dupe. A to hodně. Dup, dup, dup, dup...křuch, křuch, křuch, křuch. A je hotovo. Nic víc bych za tím asi neviděl.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by bylo zajímavé prohlédnout záznamy z IPK a zjistit jak to s velikostí dup, dup, dup bylo. Přes nějaký IPK určitě pendo jezdilo.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak mě napadá..Klopí tam pinďa nebo ne? Jestli jo, tak jsou tam nějaké ty dynamické sily určitě o dost jiné.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 11:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pinďa klopí všude, ale zvýšenou-klopicí rychlost má povolenu jen na pořádné trati, tedy prakticky na hotových úsecích koridorů.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 12:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už vidím jak NOVA atd...do toho zakomponuje zkratlý odporník v Blavě a stržený pantofraf v ?Praze?.

Zkratovaný odporník způsobil stžení pantografu. Ten, po dopadu na zem explodoval a odlomil několik desítek metrů kolejí.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

deka:
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NOVA to je taky něco, za zkreslování informací a vytváření umělých a klamavých informácí dále šířitelné jejich neprofesionálním teamem komentátorů posbíraných někde v hospodách - bych uděloval penále za paragrafem definovane "šíření poplašné zprávy"..!!
Hlavně když se někdo ohradí na tuhle prasečí televizi, to se mohou postavit i na zadní, jejich koláče a vůbec program mě nezajímá ale někdy mi připadá že mají okurokovou sezónu permanentně od zimy do zimy - prostě hlavně aby bylo co vysílat a oblbovat tim lidi. Sice to sem nepatří ale taky jsem si všiml že hlavní program napsaný se začátkem ve 20.00 začíná až ve 20.15 a lidem sledující tuhle parádu plnou reklam (ale né na Pendolino) tedy uměle prodlužuje život strávený u bedny a tím vytváří takřka několikrát denně zpoždění formou krátkého spánku u obyvatelstva
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:15:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by asi bylo pro ČD lepší přiživovat v médiích fámu o sabotáži, než přiznat, že na hlavní trati se vlivem nekvality/neúdržby/teploty atd., může pod vlakem jedoucím stovkou rozpadnout kolejnice napadrť.
Upřímně řečeno, koho bude z veřejnosti za měsíc (nebo jak to bude dlouho trvat) zajímat skutečná příčina? To už budou jiná "žhavá" témata...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo:Sice to sem nepatří ale taky jsem si všiml že hlavní program napsaný se začátkem ve 20.00 začíná až ve 20.15 a lidem sledující tuhle parádu plnou reklam (ale né na Pendolino) tedy uměle prodlužuje život strávený u bedny a tím vytváří takřka několikrát denně zpoždění formou krátkého spánku u obyvatelstva
To j enormálne aj u nás na SK máme program písaný od 20:00 a film začne až 20:10. Ale inak ja by som im tie reklami zakázal, 10 krát za 10 minút ide to iste
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne
vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice
papierove modely, SimTr
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes nějaký IPK určitě pendo jezdilo.

Jenže IPK hlídá nejvíc externí dopravce, nás stavěli kvůli každé plošce. Takové Pendolíno může dupat jak chce a jezdit přes stovku IPK a nikdo ho nezastaví :-)a že jsem slušně dupající už potkal ne jednou.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:36:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dupal, dupal stále dál. Pořád, neřád. Seděl jsem onehdy na stráni a zaslechl jsem to dupání...:-)
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou stále jen teorie co by kdyby.Můj názor je ten,že to je prostě lom kolejnice.Všichni víme v jakém tam jsou stavu a že na to každý kašle, protože se tam bude dělat koridor.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.57.159
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:43:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A opravdu to dupání může poškodit kolejnice? Já bych spíš řekl, že je to problém pro kolo samotné. Vznikají v něm desítky tisíc cyklů namáhání, se kterým konstruktér nepočítal (nebo spíše počítal ale né trvale) a proto to může skončit únavovým lomem obruče. Pro kolejnice to taky není příjemné ale každé dupnutí je v jiném místě na namáhá jiný kus materiálu kolejnice. Proto je spíše otázka jak velký nárůst zátěže to dupnutí je. Osobně si myslím, že to nemůže být dvojnásobek a jestli má Pendolino 15t/nápravu, tak občas jeden ráz 30t musí zdravá kolejnice ustát.

Stále trvám na své teorii ztráty elesticity materiálu. Dochází při ní k rozpadu krystalické struktury materiálu s následnými statickými lomy. Věk na to ta kolejnice měla, nekdo zde uváděl 1987, takže od té doby po ní pár milionů kol určitě projelo.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2565
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím co se rozčilujete nad programem televize a jeho časováním. Tak se na to prostě nedívejte. Já už televizi víceméně nesleduju několik let a taky tak nějak žiju. To leda musej dávat film typu Lola rennt a podobné nepříliš často reprízované dílo, aby mě to zaujalo. Resp. zejména televize (většinou ani nezáleží na zvolené stanici) funguje podobně jako bylo řečeno v rádiu Jerevan:
V principu lze vysledovat tři druhy informací, a to:
1) pravdivé - hlášení datumu a času
2) polopravdivé - předpověď počasí
3) lživé
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubino:
- předpokládám, že Pendolíno má monobloky, ne obruče - viz fotky od Krysy v archlívu
- Jak psal Honzík. Toto pendolíno mělo na kolech natočeno jen 90 000 Km ( byla to 003, první vyvázaná ). Pokud se během této doby neobulo při rychlobrzdě, tak klasický "tisícihran" nemohl být.
Tisícihran se říkalo ve Velenicích nápravám z vagonů s kotoučovými brzdami. U klasické nápravy, dochází díky brždění pomocí špalků k mírnému "začištění" právě takových malých obutí. Kola s kotouči jsou o toto dobrodiní ochuzena. Také mi asi jiní drážní potvrdí, že přetáčet kola s obručemi je "maso", protože povrch je dobře a kvalitně uválcován a zpevněn. Hůř se přetáčí.

Tolik k té teorii o obutí.

- jinak statický výpočet stavby uvádí, že pád předmětu z výšky 1 mm opravdu milimetr - má dynamický účinek 2xhmotnost. Takže ono dupnutí, je lokálně 30 t

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.57.159
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:14:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: Tou první odrážkou nepřímo potvrzujete moji teorii, že obutí kol nemůže způsobit takovou destrukci kolejnice. Obutí u Pendolina tedy (s nadsázkou) nikdo moc neřeší, protože ničemu nevadí (tedy monoblokům mnohem míň a kolejnicím už vůbec ne).
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fýra: takové kecy k IPK už jsem dlouho neslyšel :-)))
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 2-2004


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Obutí kola pochopitelně způsobuje únavové trhlinky v krystalové struktuře materiálu kolejnice. Proto se taky ty detektory nasazují.
- 003 byla na prvním voze pořádně obutá.
- Poškozená kolejnice plus obutí 003 pak udělalo své. Je to jako při každé větší nehodě: Sejde se pár událostí, které individuálně nemusí nic způsobit a hned je z toho průšvih...
Newwes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 806 stojí před Hodonínem - sebevrah.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx to je holá skutečnost, nikoliv kecy. Třískající Pendolíno jsem už viděl několikrát a přes IPK prokazatelně jezdí a ještě jsem neslyšel, aby ho z toho tohoto důvodu zastavili a šel ho vozmistr prohlížet v Hranicích, jako to dělá u poctivě u vlaků Exd. Má Pendolíno nějakou výjimku a prostě kromě toho, že může rušit, může i jezdit obuté?
Asi ano, což se konečně ukázalo teď, že...
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: tak tomu věř, že "R" profil je to nejhorší, co Třinec vyrobil. A na lom kolejnic jako dělaný. Už jsem to psal včera, máš to v archívu. Vysoký krk, nízká teplota, přesně jako včera. Mírné odstředivé síly a je všechno na zemi. NIKDY jsem nerozlomil "S" a nebo UIC profil, VŽDY to byl jen a jen "R" profil. A bylo jich požehnaně.
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:53:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozmistr v Hranicích chodí někdy až 20krát za šichtu ke VŠEM vlakům, včetně rychlíků na Brno a Břeclav (které jsou paradoxně nejvíce hlášeny IPK). V Hranicích se nikdy nerozdělovalo ČD - CARGO - EXD. Tam jdou VŠICHNI nabok a na prohlídku. Jediná vyjímka je asi opravdu Pinďa, i když jsem ho slyšel, tak se nezastavovalo...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tou první odrážkou nepřímo potvrzujete moji teorii, že obutí kol nemůže způsobit takovou destrukci kolejnice. Obutí u Pendolina tedy (s nadsázkou) nikdo moc neřeší, protože ničemu nevadí (tedy monoblokům mnohem míň a kolejnicím už vůbec ne).

Jasně, on se totiž v té ukrutné hyperrychlosti vznáší asi tak mikrometr nad kolejnicema co?
Obutí kol může způsobit lom, hlavně při nízkých teplotách, nejlépe vysokých mrazech, jako nic.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám takovej laickej dotaz nepatřící asi do diskuse, ale když už se o tom...
Kolik má jedna jednotka řady 680 takovej průměrnej denní proběh? Nemám ani představu, stačí řádově.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7698
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve fotogalerii u článku na požáry.cz jsou fotky z nočního nakolejování pendolina.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TS 641 což je ostraváckej oběh má denně 1196km a 23km strojní jízdy, což je manipul do Bohumína na fekálky apod. TS 642 Vídeňsko-bratislavskej je na tom stejně a jen o 1 km méně strojní jízdy mezi Holešovicema a ONJ. No a poslední TS 643 SC 509/512 má 736km a 26 km strojní taktéž mezi Holešovicemi a ONJ. PS: vycházím z grafu 2006/7 ale asi už to bude jinak..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 11-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava poškozené koleje - 2.12. 2007
 
 
 
 
 
 
Kromě poškozené koleje se vymění několik nejvíce poškozených pražců. V úseku, kde byly amputovány matice a šoruby upevnění, bude provedena jejich výměna.
http://eldar.cz/kank
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Nechápeš, o žádnou superrychlost superpendolína nejde. Jde o to, jak se chová obuté kolo - pád z milimetrové výšky.
A kolejnice nejvíc praskají při teplotě kolem nuly (nevím proč, ale je to tak, aspoň v ČR jo).
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady máte reportáž z vykolejení Pendolína...
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=01.12.2007&238m=p&238p=TNOVINY&238v=122723
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: děkuji, byl jsi rychlejší než já.

Pro stavební ocel se uvažuje s vlivem teplot až pod -20°C.

Ale o naporcované koleji pomocí plochého kola jsem slyšel mnohé a je to k uvěření. Ty síly jsou opravdu jako .
Ještě co si pamatuji, tak je to horší pro pomalou rychlost, než rychlou...

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, proč tady pořád operujete teplotou kolem nuly, když v Praze bylo v sobotu celý den kolem +8°C.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že vyměnili pouze nezbytný kus a za rok to křupne o 50 metrů dál.
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 17:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrbam:
Za rok tam tenhle svršek naštěstí už nebude...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 17:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fýra: tož nevím jak zařízení IPK pozná, že okolo jedeš zrovna ty :-)), následně jde info se záznamem třeba do těch Hranic na Moravě. Ty v podstatě tvrdíš, že výpravčí info k vlakům ČD ignorují s rizikem, že při následné nehodě je záznam usvědčí z pochybení???? CO by z toho měli - zvýšené odměny :-))
Spíše klasické ubrekávání dopravců jak je někdo k nim nespravedlivý.
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 18:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se dnes při cestě ešusem z Prahy do Kolína pořádně díval, jak vypadají kolejnice mezi Kyjemi a D. Počernicemi, a moc v kondici asi nebudou. V oblasti kyjské zastávky je v 2. TK na vnější kolejnici spousta míst s vypadaným materiálem z hlavy kolejnice, a je tam taky jeden čerstvě opravený lom kolejnice (minulý týden tam nic takového nebylo). Oprava spočívala v tom, že se kus kolejnice v místě lomu vyřízl (cca. 4 m) a nahradil jiným kusem, který je pouze zaspojkován (tzn. není zavařen). Naprosto stejně vypadá vnější kolejnice oblouku v 1. TK, na jehož konci došlo k tomu lomu pod Pendolínem. Nějakých pár desítek metrů před místem vykolejení je opět opraven zřejmě další lom stejným způsobem jako v 2. TK v Kyjích (vyříznuto několik metrů kolejnice, nahrazeno jinou, zaspojkováno). Troufnu si tvrdit, že nehoda tohoto typu se dala očekávat, a postiženým se stalo zcela náhodou Pendolíno. Trať je těsně před rekonstrukcí, takže už několik měsíců (možná i roků) je téměř s jistotou vydán zákaz provádět jakékoliv opravy kromě odstraňování havarijních stavů. Teď možná dojde k tomu, že bude provedena prohlídka tratě, zjistí se, že v kolejnicích je spousta trhlin, a v celém úseku bude do doby rekonstrukce zavedena pomalá jízda (30 km/h???).
Tvrzení mluvčího ČD o nařízlé kolejnici je (bylo?) podle mě akorát snahou ČD vybruslit ze situace, kdy by mohly být označeny jako viník nehody zanedbáním řádné údržby, a tímto "hodit" odpovědnost na "neznámého pachatele".
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 18:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx nevím, proč by měl poznat, že jedu já, ale určitě ví, že je to vlak Exd. Tudíž, zabéká IPK, kouknu co je to za číslo vlaku a hele Exd, hned zastavit. Zabéká IPK pod obutým Pendolínem, nic se neděje, nevím co je to za ubékávání, pokud nehovoříš o sobě. Docela by mě zajímalo, jak by vyřazovali obutý vůz z Pendolína
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 11-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vbc: Ten spoj v 1. TK, nemyslíš tento (bohužel lepší fotku nemám):
 
Při dnešním focení stavby v Běchovicích jsem například narazil na toto:
 
Vypadá to na roztržení sváru. A myslím, že to vyspravení tam není zas tak dlouho...
Údržba tratě mezi Libní a Běchovicema - občas se někde něco vymění v nočních výlukách, ale například podbíječku už tu hodně dlouho nepamatuju. I když někde by podbíjela směsí štěrku, hlíny, bahna a mechu....
http://eldar.cz/kank
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes dopoledne v Nové Roli na přejezdu se světly jeden hazardér v autě opět zkoušel, zda nepřetlačí 810 (810.406). Nepřetlačil, a přežil.....
Bližší včetně fotek na stránkách Karlovarského deníkuodkaz
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidím, že máte zcela zkreslené info o tom, jak to s IPK chodí. Od "zabékání" IPK např. v Hranicích na Moravě, dostane echo vozák a s odkazem na číslo koleje si jde poslechnout příjezd vlaku. Po zevrubné kontrole rozhodne, jestli ten vůz jde z vlaku ven a nebo jede dál. 99,9% jede dál, jen je polepen že po vyložení (přijetí do cílové stanice) jde do opravny. Je jen polepen Jen 0,1 % já pamatuju za poslední rok snad jen 4 vozy ( což z množství vlaků v Hranicích je směšný), z toho byla jedna baja z Excelziora co zahořela, jde ven z vlaku na komisiélní prohlídku a opravu na místě před přepravou na soustruh.

V případě Pindi by byla situace úplně stejná. Zastavil by na rovné (na rozdíl od zbytků vlaků), vozák by ho prohlídl, polepil a jelo by dále. Nikdo by nic nerozpojoval, nevyřazoval...

Zcela nechápu, proč by měl být rozdíl mezi Pinďou, R, Os, Nex, Pn nebo EXD. Je pravda, že pro Pinďu jsou jiná pravidla a při malých plochách aspoň tady se nezastavuje...
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysa:
Spoj v 1. TK - přesně ten.

A těch roztržených svárů už jsem taky viděl dost a na různých tratích. Někde/někdy jsou přidávány upravené spojky na sváry preventivně ještě před jejich úplným roztržením (zřejmě když se zjistí, že ten svár je "načatý").
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Matysekfyra: je to tak, naprosta většina jede dál.
Objeví se mezi nimi (tedy zachycenými IPK) i dvojkolí bez defektu, které má nevyvážené dvojkolí (to u Fýry při jeho rychlostech jízdy nemúže nastat :-)) Ono to vše souvisí i s rychlosti obecně (zvyšují se dynamické účinky), proto většinu tvoří opakovaně ty stejné vozy na vlacích osobní přepravy, které mají defekty blížící se hranici stanovené pro vyřazení.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysek já tam odstavoval vůz, kterej jel v pohodě 80 až z Chalupek a z Hranic už dál nemohl vůbec, takže tak. Záleží taky na výchylce toho krámu, do určité tolerance se jen lepí, potom odstavuje.
Ještě jsem fakt neviděl polepené Pendolíno, to vidím vyloženě v barvách, jak ho tam zastaví a vozák mu nalepí nálepku
Taky denně vidím slyším kvanta i slušně třískajících vlaků, což by se nemohlo stát, kdyby IPK opravdu všechno aspoň lepil a posílal do opraven.
Jen 0,1 % já pamatuju za poslední rok snad jen 4 vozy
No to jen z toho co jsi tam ty, nejsi v těch Hranicích stále...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx můžu se zeptat, jaké jsou "moje rychlosti" ty tydýtku?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z kopce i víc než 50 km/h ???
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx a proč bych jako měl jezdit 50 z jakého důvodu? Jako, že se rychleji bojím, nebo nějaký oduševnělejší kyd?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pane Fýra na základě IPK ještě nikdo vůz neodstavil, ale vždy na základě vizuální prohlídky odpovědným personálem dopravce - takže pane Fýra stačí být odpovědný - viz vyhláška 173/95 Sb. v platném znění.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačí být odpovědný

Jo to tam jsou, ale jen k někomu...
Ještě jsi mi neodpověděl na otázku, jestli má Pendolíno nějakou vyjímku, že může jezdit obuté? Nebo to je ta ukázka odpovědnosti?
Samozřejmě vizuelní prohlídka proběhla, měření ploch taky, ukazování příslušného článku předpisu V62, že je to v normě, ovšem odpovědný orgán rozhodl...prostě kecy v klecy odstavuje se podle ksichtu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 20:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pane Fýra, to znamená, že chcete říci, že Vám tam zadarmo pracoval místo Vás vozmistr ČD, nebo jste ho tam sám zavolal, protože nevíte jak se rozhodnout???
Vy jezdíte pro dopravce ODOS a tedy jste museli při udělení licence předložit na DÚ požadované Vaše interní normy (o tom asi nic nevíte), nejspíše jste ve vztahu k vozům obšlehli předpis V62 ČD, Vaše věc. Ale rozhodnutí o způsobilosti vozidla k jeho zařazení do vlaku jste kompetentní Vy nebo jiná osoba dopravce ODOS nikoliv vozmistr ČD!!!!!
viz vyhláška 173/95 par.36:

Sestavení vlaku

(1) Do vlaku mohou být zařazena drážní vozidla pouze na základě vykonané prohlídky. Prohlídku vykonává odborně způsobilá osoba dopravce......
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: a není ono to náhodou s tím V62 tak, že ExD se musí řídit předpisy provozovatele dráhy? Nevím, ptám se...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nen není to tak.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace