K-report
 

Archiv do 27.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 27.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 14:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý strojvedoucí má klíče od telefonů na trati jelikož jsou univerzalní.Proč je nedat i policii ČR,aby k nim měla přístup,kdyby bylo potřeba udělat nejaké opatření na přejezdu.Výpravčímu by bylo hned jasné jaký přejezd má uzavřít.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.84.180
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:26:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Corlin, ad Pes38 : Pánové s těma klíčema to není tak jednoduché. Jednotný klíč to už bohužel není v současné době pravda. V současném době jsou, co já vím, minimálně 3 druhy traťových klíčů !!!A minimálně jeden z nich nejsou schopny běžní výrobci klíčů u nás vyrobit. Polotovar na duplikát, alespoň v Pardubicích, specializovaná firma nemá .....!!!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle se na klíče vy*rat a dát tam právě to tlačítko a mluvítko.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 23:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nejlepší by bylo "investovat do lidských zdrojů". Tedy aby na těch místech (výpravčí, policejní operátor) seděli lidi, kteří se nebudou bát používat mozku. Je škoda, že na rozdíl od vojáků, hasičů a policistů mi není známo, že by i výpravčí měli občas nějaké cvičení, co dělat, když něco nefunguje nebo je nějaká mimořádnost. Pochopitelně, kdo by takové cvičení zaplatil, a tak se to nechá praxi. A občas s výsledkem, jaký se udál ve Vraňanech. Mimochodem, v záznamech hovorů je kromě neshody u přejezdu další zmatek kolem pojmenování nádraží ve Vraňanech, když je požadováno vypnutí trakce. Policie totiž hovořila o Spomyšli, kde vlastně to nádraží leží.
Trochu si neumím představit situiaci, pokud by ke stejné situaci došlo na dispečerce. Jakou povědomost o místních poměrech bude mít dispečer po pěti letech služby vzdálen třeba 100 km, bude-li vybaven stejně jako výpravčí ve Vraňanech.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 06:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tieto vonkajšie telefóny T sú terčom vandalov a rôznych indiánskych hier našich nevychovaných dorastencov. Okrem toho, do telefónu pri vch. návestidle mi nemôže hovoriť hocikto, a hocičo . Ani výtržníci zo susednej cigánskej osady ! Hoci v skutočnosti sa aj to stávalo. A dosť často.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 09:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: tak si pozorně přečti jakým stylem zjišťovali výpravčí co se děje. Ty otázky jsou úžasné... Opravdu vystřižené jako z učebnice. Hotové drbny na trhu.

A navíc, jak už tady bylo řečeno. Nejprve praštím do generálního a nebo adresného stopu a pak se bavím o (00:09:21)"... tož já nevím,prý ti tam cosi hoří,že to volá elektrodispečer,auto na přejezdu prý...???" A to měl první info už v 00:09:05 !!! Ještě že nechtěli vědět značku a SPZku toho kamionu. Nic, ale zhola N I C by se nestalo, kdyby ho zastavili adresným stopem, jelikož lokomotivní LV 73 880 nemá co zpozdit

Tak jak se zdlouhavě bavili o tom či oném, zbytečně jen promrhali čas... Dlouhé minuty drahoceného času... Generální stop si chlapečku zmáčkl až v 00:11:57 Pokud seš to Ty. Pokud ne a seš jen jeho kolega, tak si uvědom, že by si ohrozil svým váháním několik lidí. Od 00:09:05 po 00:11:50 je spousta času na činy a ne na drby...

Zřejmě seš jeden z nich, tak si laskavě uvědom, že i když sedíš v teplé kanceláři, máš na starosti lidské životy. A nejen strojvedoucích, ale jak je vidět tak i lidí kolem štreky. A pokud máš jakoukoliv info o hrozícím nebezpečí, tak není na místě celé 2 minuty diskutovat o p.....c, ale J E D N A T

Instinkt fírů nám velí, abychom se ve zlomku sekundy správně rozhodli, našli tu nejlepší variantu řešení. Ve skutečnosti je to vlastně švih rukou po obou brzdách, nějaké houkání a pískování, no a ve finále úprk do strojovny... Prostý instinkt. Chceš říct, že Ty se můžeš vybavovat několik minut než najdeš řešení??? Hahaha, a kdo Ti to právo dal??? To ti ani náhodou nemůže projít při vyšetřování nehody...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra: Silná slova, ale nymyslím, že by Amper byl jeden z těch všeumělců u Bystřičky.

Bohužel mám ten pocit, že se výpravčí báli postihu za bezdůvodné použití G-STOPu. Jeden dobře informovaný člověk mi říkal, že G-STOP je nařízeno použít "až když už nelze jinak"...Bohužel... Takže se zkoušeli s fírou spojit (domluvit) a řešit to jinak.

(Zlí jazykové tvrdí, že je to zvláště o strach použít mezi ČT-Ova(-Břeclav) a to z toho důvodu, co kdyby to náhodou zastavilo (a zpozdilo) Pendolino, to by se pak prý panáčci po**ali)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Zlí jazykové tvrdí, že je to zvláště o strach použít mezi ČT-Ova(-Břeclav) a to z toho důvodu, co kdyby to náhodou zastavilo (a zpozdilo) Pendolino, to by se pak prý panáčci po**ali)
Vzhledem k tomu, že i Posvátná kráva si vozí denně zpoždění, tak by to "panáčci" mohli jednou za rok přežít.
Pořád je lepší omylem zastavit vlaky než mít někde hromadu mrtvých (ve Vraňanech ten anděl strážnej teda musel mít šichtu, ale tam stačilo nepostavit).
Dále mezi ČT a Břeclaví není co použít (trať jaksi není vybvena traťovou částí čehokoliv).
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:13:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matýsku díky, že množstvím zbytečných slov potvrzuješ, co jsem napsal.

Mam pocit, že už snad vše bylo řečeno. Ale přesto tu něco zopakuji:
- "hovorová čeština" ti trkne až při následném přehrávání záznamů (přál bych si slyšet někdy tebe)
- první reakce odpovídala přijatému dotazu,
- v okamžiku relevantní informace od PČR výpravčí chybně spoléhal na vypnutí TV (dotaz na ED -"Máš to vypnuté?"). Až při zavírání závor si uvědomil, že mašina nestojí a šáhl na GS.
Nešlo tedy o strach z použití GS ale spíše o nešťastné zřetězení informací. A asi o zakořeněném zvyku zastavení dopravy vypnutím TV.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:20:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ať tě ještě poškádlím Matýsku, tak jak vidíš mi to u RIBŽD, DI i PČR prošlo, takže asi jsem se nechoval jak drbna.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_kašpar Paradoxně cvičení měli. Nedávno před tou "Bystřičkou" mi psal jeden kolega, že má zajímavý výkon a to, že je na trati 303, paradoxně od Bystřičky ani ne 50km a nacvičuje se tam činnost IZS. S loko najel k přejezdu, na přejezdu auto, bouchly dýmovnice a teď to začalo, mrtví, zranění, policie, záchranka, hasiči a pod ....
A potom se stalo to na té Bystřičce :-))
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:45:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Jo, jenže komunikace mezi ČD a složkami IZS nacvičována nebyla. Všechny složky "čekaly u přejezdu" až tam z Valmezu dovezou jednu cisternu a na ni si hráli. No, je to legrace....
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 12:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Šimral: Mezi ČT a Břeclaví se chystá (možná už je zkušební provoz) GSM-R. A snad je tam 21. simplex. Nejsem tam z těch končin, tak si nejsem jist.

Krom toho ve Vraňanech si taky z G-STOPem moc neškrtneš, ale máš pravdu, "stačilo nepostavit".

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4522
Registrován: 9-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 13:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:
Ano mezi ČT-Brnem a Brnem-Břeclaví je simplex 21, ale od Brna po Břeclav se v celé své délce trati drží kanalová skupina 65 jen v pár okamžicích nebývá volný kanál...

(Příspěvek byl editován uživatelem luboš_ct.)
Cargo nebo ČD oboje dopadne jednou stejně...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tieto vonkajšie telefóny T sú terčom vandalov a rôznych indiánskych hier našich nevychovaných dorastencov.

Jistěže. Krom toho, představa že automobilista bude hladat nějakou nouzovou hlásku za spoustu peněz, když většina populace ani netuší o traťových lelefonech, je trošku dost mimo realitu.

V cizině se bežně používají řadu let cedule s označením přejezdu a tlf. číslem řadu let, evidentně se to osvědčilo. Stojí to pár korun, mobila má v podstatě každý. Výpravčí kolikrát ani nezná silniční síť v okolí nádraží a identifikace přejezdu je jednoznačná. Zatímco se tady řeší, že by někdo někam volal (ve smyslu chodil by do hospody na mýtince..., obtěžoval, vytrhoval z bohorovného klidu).

A ještě jedna věc - drivá většina (99,99 %)aut uvízne na přejedu bez přítomnosti složek IZS (hasiči, policie, záchranka), takže je mnohem efektivější zavolat na přejezdové číslo, kde se o to (vypnutí TV, zastavenívlaku) hned postará nejkvalifikovanější osoba dispečera či výpravčího.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč je nedat i policii ČR,aby k nim měla přístup,kdyby bylo potřeba udělat nejaké opatření na přejezdu

Policie nemá v rajónu jenom dráhu, třeba jen z liniových staveb mě za barákem vede VVN+ tranzitní plynovod a z druhé strany o kilometr dál jiné VVN a etylénovod. Kdyby měli mít od tohohle všeho klíče a rozumět tomu, to aby rovnou PČR přijímala Supermany a Spidermany.

A zkuste domyslet jakou chujovinu navrhujete - dotyčný co uvízl na přejezdu zavolá na policii a ta nebude zrovna nic jiného na práci, než spěchat k přejezdu, kde odevře klíčema skříňku a zavolá odtud na nádraží.... To si ten postižený nemůže zavolat místo na PČR rovnou na nádraží ?
Král_šumavy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže je mnohem efektivější zavolat na přejezdové číslo, kde se o to (vypnutí TV, zastavenívlaku) hned postará nejkvalifikovanější osoba dispečera či výpravčího

Což v Čechách znamená, že se bude vypínat proud a zastavovat vlaky úplně zbytečně Na tísňových linkách je asi 40% výjezdů zbytečných, jak to dopadne u přejezdů každý pochopí.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 14:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Tak jsem si asi tipnul dobře, o koho jde. Já jsem slyšel něco o přezkoušení...
Samozřejmě je to jen Tvá věc, jak se s tím vypořádáš, jestli ti to prošlo a tím je celá věc za Tebou. Já osobně bych z toho dobrý pocit neměl, no a určitě bych zvolil opačný postup. Nejprve zastavil a pak se ptal proč. Vzhledem k tomu, že tato info přišla z několika míst najednou. Takže zjišťování, ověřování a podobné kraviny by šly stranou a první by bylo zastavit vlaky...

Prostě nejprve jednal a pak kecal. Tak jako fíři, instinktivní švih rukou a pak v podvědomí srovnával myšlenky co dál. Pud sebezáchovy na prvním místě. Za 20 let praxe jsem se takto musel zachovat řádově v desítkách případů, ale ve všech nachlup stejně. Je pravda, ať zase nekecám tak moc, že jsou to za ty léta pohyby nacvičené a na začátku to nebylo nic moc. Na spoustu věcí se zapomíná ve stresu... Pískování, BP, kontra, VZ apod... Taky podle toho, kolik je času.

A ještě k těm telefonům, hláskám a podobnému zařízení. Na koridorech se takové věci už léta nedělají. A tam kde jsou (vetšinou vjezdová návěstidla), tak se většinou ukradou mikrofony a sluchátka, spolu se zbytky elektroniky. Typický příklad jsou Hranice na Moravě a okolní stanice. Pochybuji, že by měl někdo na SŽDC zájem to instalovat znovu za šílené stamiliony.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 15:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nádraží Ol.-město není večer a v noci výpravčí, ale na vývěsce s jízdními řády je uvedeno telefonní číslo na které se může případně zavolat. Něco podobného by mohlo být klidně i na přejezdech.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 15:34:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matýsku, matýsku, dyť jsem psal, že tě chci jen poškádlit. Takže pro správnou informaci - já tam v té teplé kanceláři neseděl ale nevím, jestli bych šáhl na GS dříve. A srovnáváš nesrovnatelné. Ale nechme toho, byli bychom jako drbny.
Lermik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 17:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte něco, co je za problém v Kostěnicích (za směrem na Prahu) na 010? Košičan tam stojí přes půl hodiny a moc se mu nechce jet. A nevíte kdy se povede trať uvolnit?

EDIT: Tak už by se mělo jezdit

(Příspěvek byl editován uživatelem lermik.)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 20:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lermik: V Pardubicích na rychlodráze (u křižovatky s ulicí Karla IV.) stáli krátce před 17 hodinou hasiči, sanitka a policie a svítili si reflektory na koleje. Takže bych hádal, že Pardubice jsou chudší o dalšího pitomce, který nemohl jít 250 metrů k podchodu a pokusil se přeběhnout trať...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 21:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Což v Čechách znamená, že se bude vypínat proud a zastavovat vlaky úplně zbytečně Na tísňových linkách je asi 40% výjezdů zbytečných, jak to dopadne u přejezdů každý pochopí.

Zatímco jinde tam nikdo jen tak ze nevolá. Děkuji za Večerníček a též přeji dobrou noc.

PS1: Jestli takhle není zásadní rozdíl mezi celostátně notoricky známým číslem tísňových linek a číslem, které je jen na pár (5-10-20)přejezdech. K cukráři na náměstí majícím číslo mobilu na reklamě taky někdo furt volá ?

PS2: Já vím, byla by to práce a občas by si lid per-huba stězoval na zmetky, které nádražníci a kolejníci vyrobí.

PS3: Do té dopravy můžu zavolat i teď. Myslíte že je snad rozdíl mezi voláním PČR a nebo soukromé osoby ?
M62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 21:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nám po těch Vraňanech dali do stanice seznam všech PZZ v úseku s popisy polohy/jaká je to silnice,kam vede a název přilehlé ulice/.Jinak výpravčí z Modřan bude prý po přezkouškách dělat laufku na Smíchově.
sdfg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.84.180
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 21:36:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trolleybus; Lermik : Přesně tak. R 703 v 16.24 hodin přejel sebevraha co si tam před něj lehnul. Výsledek čistě ujetá hlava ......
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 10:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra: Doplnění z minulého týdne: Nehoda v Leopoldově Dráha 1/99, u Papradu 11/03.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 12:28:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má někdo zprávy, co se přihodilo dnes ráno v Čakovicích? Na radio Beat telefonoval posluchač, že je tam "železniční neštěstí" a řidiči tam nemají jezdit, protože tam všude stojí kolony. Snad to nebylo až takové drama, jako z toho ten pán dělal.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 12:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před půl dvanáctou se na trati mezi Rousínovem a Komořany u Vyškova srazil na přejezdu vlak s osobním automobilem. Řidič ve vozidle podle mluvčího hasičů zemřel, provoz na trati byl zastaven.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5503
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 15:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidič kamionu nepřežil srážku s vlakem

19. listopadu 2007 14:21
Mezi Rousínovem a Komořany u Vyškova se před polednem srazil vlak a nákladní vůz Liaz. Sedmatřicetiletý řidič kamionu zahynul. K nehodě došlo na přejezdu se světly bez závor a celková škoda činí 300 tisíc korun. Provoz na trati je podle drážní inspekce přerušen.

Jednalo se o R 737

(Příspěvek byl editován uživatelem Garfield.)
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 18:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vykolejení nákladního vlaku mezi Leštinou a Světlou n.S. Podrobnosti neznám.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
..." Systém vašich železnic je ve své podstatě dokonalý, ale během svého studia jsem ho nepochopil ".(M.Šimek, J.Krampol)
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 19:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

potvrzuji nehodu na trati 230, viz http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=1458
Carloc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 20:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravicko,nevi nekdo co to bylo za loko v tom Rousinove???
http://www.vlakfoto.com , http://trainweb.cz
Kolin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 20:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nehoda Leština: Bylo to přesně v 15:29, loko na vlaku 240.007+064.
Milans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 20:11:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednalo se o R 737

Garfield: nikoli, jednalo se o Lv jízdu, stroj 363.022.

Jinak ta Leština vypadá na dýl, tři vozy venku, vexle a dva sloupy k.o.
MS
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 20:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Leština bude asi opravdu na dlouho...Pokud vše dobře dopadne, ještě večer budou na www.railpage.net fotky z místa nehody
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4543
Registrován: 9-2002


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano u Rousínova se jednalo o Lv jízdu z brna směrem na Přerov aktérka byla 363.022 DKV Ostrava, odpoledne ji dovezl brejlovec 750.277 do depa Maloměřice, její stav neni uplně nejhorší na první pohled, ale na boku má vcelku slušnou tržnou ránu, ze předu ohlé pluhy zdevastovaný nárazník a trochu kabina, ten bok je asi nejhorší...chtěl sem to vyfotit ale nebyl vubec čas:-(
Jinak dnes v MAl v depu celkově docela chaoz...
Cargo nebo ČD oboje dopadne jednou stejně...
Prochy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 23:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.railpage.net doplněny fotografie z místa nehody nákladního vlaku v Leštině nad Sázavou.
Staničář je nejlepší simulátor řízení železniční dopravy. http://www.stanicar.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6800
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 08:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a už se tuší, proč to vykolejilo?
jinak popis těch fotek - to dělala nova? (hromada levného šrotu...)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 09:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten popis je docela vtipný. Nad konáním ČD se lze jen usmívat. Pár hodin po oznámení změny cen na jedné trati přestanou vlaky jezdit na dost hodin úplně.
Jimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 15:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta nehoda u Rousínova byla prý včera v televizi neví někdo kde nebo nějakej odkaz?
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 20:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má zájem o podrobnější informace ze včerejší nehody v Leštině, včetně nových fotek, může kouknout na
http://www.railpage.net/modules/news/article.php?storyid=1459
Jarda_krapas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 21:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JIMI
záběry a reportáž z nehody vysílala ČT v Jihomoravském večerníku,možná i v hl.zprávách( ale tím si nejsem jist )Na net. stránkách ČT ale mají nejnovější pořady v archívu z 11.11,tak když si tak 14 dní počkáš....bude možná i odkaz
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 16:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Troska" ( na 99% 810.251) sundala červený auto na přejezdu ve Skalici na Slovensku, hned na odjezdu, jeli jsme kolem toho, pluh nemá, vypadá jak krabička bez toho pluhu a auto bylo solidně nabořené.
http://traffic.xf.cz
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 21:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ve Velkém Oseku zřejmě někoho sejmul Os 9423, poněvadž prázdnej žabák stál za přejezdem, u kterýho blikali majáky. Může někdo potvrdit?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrdit to mohu že se tam něco někde stalo ale zda je to kolínské či nymburské zhlaví to nevím. A v Oseku na kolínském snad přejezd není a nebo ano?
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 22:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Joo, na kolínském zhlaví, s osobákem od Kolína nás hnali do odbočky po koleji od Chlumce. Na Babitronu chybí u 9423 jeden příjezd do Kolína, předpokládám, že ten dnešní. A u obratového 9430 je zas docela značné zpoždění.
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 05:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem dělal pořádek s fotkama a od někud jsem si stáhl tuto něhodu. Neví někdo z Vás, co to je zač a kde je nějaký odkaz a nebo popis nehody...?
 
 
"... na Ouklice V O L N O ...!!! "

C A R G O ??? Jasně, všema deseti, loko 1216 "Zukunftsweisend" varianty "C" Rail Cargo Austria jsou pro nás připraveny ... No tak proč toho nevyužít???
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4731
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude to někde na Vláře?? Tam se nějaká vážná nehoda T478 vs. 556 stala...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Hradčovic, T478.1063 a 556.0210, rok 1977
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 09:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravuji se, je to 556.0211
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 10:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matysekfyra (http://loko.goo.cz/nehody/70l.htm):
Lokomotivy 556.0211 (v čele Pn 64105 z Uherského Ostrohu do Bylnice) a T 478.1063 (v čele Os 4104 z Újezdce u Luhačovic do Brna) se srazily u železniční stanice Hradčovice na Vlárské trati dne 11.11.1977. Výpravčí dal pokyn k posunu, který byl předán vlakovou četou na lokomotivu, kde ji vzali jako noční návěst "odjezd". Hradčovický výpravčí se marně snažil vlak zastavit, podobně jako hláskař v Popovicích, ale protijedoucí nákladní vlak už projel. Osobní vlak mezitím minul odjezdové návěstidlo "stůj", říznul výměnu a pokračoval kolem vjezdového návěstidla v poloze "volno". Osobní souprava v době střetu jela rychlostí asi 70 km/h, nákladní asi 40 km/h. V troskách do sebe zakleslých lokomotiv zahynul strojvedoucí motorové lokomotivy i několik cestujících ...
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 12:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nevíte kdo byli aktéři této nehody z loko.goo.cz?
- Dňa 1. mája 1977 medzi žst. Vydrník a Spišská Nová Ves nabehol montážny motorový vozeň EÚ na koniec stojaceho vlaku 63 163. Hlavným vinníkom je rušňovodič montážneho vozňa, ktorý odišiel z Vydrníka proti návesti „Stoj“ odchodového návestidla na ústnu správu vlakvedúceho, že odchod je dovolený. Pri nehode zahynul vlakvedúci a ďalší 2 pracovníci ČSD utrpeli zranenie. Materiálna škoda činí asi 75 000,-- Kčs.
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 16:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem hluboko dole ve svém archivu tohle:
 
 
 
Třeba to někomu k něčemu bude...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Dennis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 10-2007


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 16:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapec si dělá výstřišky
www.vlakportal.wgz.cz
ICQ: 254-101-848
E-MAIL: Denno77@seznam.cz
SKYPE: Denno777
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 16:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Píše se to výstřižky, a chlapec si je dělal před dvaceti lety.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 17:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty výstřižky si dělal leckdo, v době předinternetové to byl nejlepší způsob, jak si vyrobit archiv informací z tisku.
Ale je na tom zajímavé, kolik bylo už tehdy nehod na přejezdech. Skoro bych řekl, že s ohledem na růst silniční dopravy nebude rozdíl ani tak v počtu nehod jako spíš v tom, že tehdy státní televize veškeré průšvihy pečlivě zamlčovala, zatímco dnes je i osamělý sebevrah dobrým tématem pro reportáž v hlavních zprávách. V důsledku čehož se člověku zdá, že nehod přibylo řádově...
Jo a taky nemá chybu pohnání viníků před administrativní, trestní a stranickou odpovědnost...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 00:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Díky. Při bližším ohledání jsem si vzpoměl na jednu kapitolu svého dětství. Máš ji pod číslem 14. Byl to jeden z mála projíždějících vlaků (skoro pochybuju, že to byl rychlík, spíš projíždějící osobák) a chlapík asi myslel, že to na Semtíně stojí a pak už jen ta motorka a jedna noha letěla vzduchem vpravo ve směru jízdy. Byl to vlak kolem 13-14 hodiny, bo jsem jel ze školy. A paní K. co prodávala lístky byla ráda, že musí volat havrany. Podle toho roku, kdy se to stalo jsem teda chodil do 4. třídy. Takže i k tomu to bylo.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza - já si vybavuju událost 7 z 19.10.1987. Ty dva vykolejené vagóny rychlíku jsme totiž viděli s tátou z rychlodráhy. Mám dojem že oba stály normálně na kolech, jen byly trochu šejdrem. Pokud si pamatuju správně, nehodu způsobila uvolněná kardanka dynama na podvozku, na jedné straně vypadla a zapřela se o pražec - následně zvedla podvozek nad koleje. Jinak je pěkné, že nádraží Pardubice je tam v roce 1987 už nazýváno hlavním nádražím, ačkoliv se tak ještě dlouho nejmenovalo.

A ještě událost 28. Jel jsem do města do školy na kole a mezi "velkými" a "malými" závorami na Slovanech stál vlak. Sice jsme byli zvyklí na vlaky stojící po trati běžně, ale tohle bylo přesně uprostřed oddílu - no a od malých závor už bylo vidět ... jak to říct ... no bylo vidět zbytky dotyčného vstupovače do kolejiště na mašině i okolo. Ještě tam nebyli ani havrani, ani VB. Nakonec na tom vydělali moji spolužáci z Chocně, jeli tím vlakem a ulili se z nějaké písemky první hodinu.

A celkově k výstřižkům: nedělal jsem si je moc systematicky a hlavně jsem jich velkou část vyhodil. Měl jsem sešity o MHD a o železnici a nakonec mi zbyly jen takovéhle zbytky. Ještě jedna ukázka, není to železnice, ale je to k tématu Nehody:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se cosi stalo v Moravanech, jedním s aktérů mimo homo sapiens bylo asi SC 507. Dle mé přítelkyně, nešotoušky, zastavil pinďa na docela krátké vzdálenosti. Nevíte někdo něco bližšího?
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já projížděl okolo v EU 171 a na přední části Pendolína byl velký červený flek...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace