K-report
 

Archiv do 20.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 20.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 19:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: jasné no. Byl to zrovna blbý příklad. Ale berme to obecně. Když projdeme jistý odpolední vlak z Hradce směr Jičín ( obsazenost nějakých 140 lidí cca. tak téměř 99% z nich má traťovou jízdenku. To svědčí o tom, že ceny jsou přijatelné a v mnoha případech to měsíčně nebo čtvrtletně vyjde méně než náklady na automobil. Teď když ale traťové jízdenky podraží až ! o 200% při zachování stejné kvality vlaků, tak si myslím, že se spousty lidí vrátí ke gumokolu. Vím, že se zdražuje všechno. Ale tohle už je dost přehnané, a to prosím v tom není zahrnuta změna DPH z 5 % na 9%, která by se prý výhledově do tarifu měla promítnout také.
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 20:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza215: Máte pravdu, že zdražení bez In-karty je u traťových jízdenek dost brutální. Nicméně cena pořád není srovnatelná s autem, k tomu to má ještě daleko. ČD pravděpodobně předpokládají, že donutí většinu lidí koupit si In-kartu. Jsem docela zvědavý, zda tomu skutečně bude.

Ad Peno: Cena za dopravu není jen o tom, že se posunu o nějakých 100 km dál, ale i o tom, jakým způsobem se tam přesunu. Tj. zda rychle či pomalu, jaká je nabídka spojů, jaký je komfort atd. Kromě toho je třeba koukat i na nabídku konkurence a pochopitelně na zákaldní ekonomické pravidlo tvorby cen - tj. nabídku a poptávku.
Současných 130 Kč za obyčejné jízdné Praha-Pardubice je pro dost cestujících dobrá cena (pro některé to bylo i se 60 Kč příplatkem), protože autem to levněji nepořídí a rychlost je cca stejná. Oproti tomu za Praha-Turnov Vám 130 Kč prakticky nikdo nedá a i současných 91 Kč zákaznických je na hraně, když autobus jede častěji, rychleji a levněji.
Extrémním příkladem pak budiž nové Podkrušnohorské expresy. Např. Díky koridoru a projíždění stanic na 090 se jejich jízdní doba do Prahy dostala na přijatelnou úroveň. nicméně autobusy po podstatně kratší trase nepředhoní. Nicméně cena za vlak je zcela mimo realitu, např. Chomutov-Praha přes ÚL stojí obyčejné 205, zákaznické 143, nově 215/161, jízdní doba na Holešovice lehce přes dvě hodiny. Busy přitom jezdí za cca 1:40-2:00 a 80-90 Kč. Za 215 Kč obyčejných se dá pořít na tuto trasu i benzín do auta. Pak není divu, že až na šotouše tím vlakem nikdo nejede, přitom kdyby cena byla použitelná (cca na úrovni toho busu, klidně i mírně přes, ale ne dvojnásobná), pak by jezdilo daleko více lidí. Docela mě překvapuje postoj ministerstva dopravy, ty vlaky přece nedotuje proto, aby na ně jezdili jen nádražáci na režijky, ale aby s nimi jezdilo co nejvíc cestujících. A ty jsou vyloženě odrazováni zcela nepoužitelnou cenou.

Závěr: Jednotná cena za stejnou vzdálenost je špatná, její rozrůznění (relační tarif) by umožnilo jak přilákat nové cestující na méně perspektivních relacích, tak výhodněji prodat "rozinkové" relace.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 20:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnění: Chtěl bych upřesnit svůj výrok o tom, že Podkrušnohorskými expresy nikdo nejezdí. Pochopitelně jezdí a to docela hodně. Nicméně jen v těch relacích, kde je to cenově přijatelné, tj. ponejvíce Praha-ÚL, Praha-Teplice (-Litvínov), sem tam Praha-Bílina a tím to končí. Počet cestujících do Mostu, Chomutova či ještě dál se dá počítat na prstech ruky. Druhou kategorií jsou pochopitelně cestující v Podkrušnohoří, kde je nabídka vlaku velice konkurenceschopná i autu (z Teplic do Chomutova za cca 45 minut je srovnatelné s autem, do Varů za 1:45 bych možná autem ani nedojel).
Ale potenciál Praha-Most a dál je vyháněn výhradně tarifem, lidi by jinak vlakem jezdili.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 21:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: To je sice hezké co píšete, ale je tu pořád ten pocit nespravedlnosti, kdy za stejnou vzdálenost u stejného dopravce platím pokaždé jinak. Představte si například, že za 250 km Praha - Olomouc zaplatím 250, protože není konkurence a je to rychlejší než po silnici, ale za 255 km Praha Brno zaplatím 150, protože silná konkurence a dálnice. Víte kolik lidí by za takovou tarifní politiku ČD odsoudili? Bylo by jich řádově víc, než při současné úpravě cen. Relační tarif by pomohl jen jízdě oklikou, protože tam teď, po zrušení pásem, bude problém a to často jen kvůli pár kilometrům. Ale jinak akorát přináší relační tarif další naprosto zbytečné nacionální rozmíšky. A to je špatně.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 21:31:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Jenom malá poznámka - relační slevy jsou mimotarifní nabídkou (kam patří např. eLiška) a mohou být zavedeny/zrušeny bez předchozího ohlášení ze dne na den. Nejspíš se relačky zavádět a eLišky rušit nebudou, ale žádné předpisy tomu nebrání.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 22:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:
Podkrušnohorskými expresy ... jezdí a to docela hodně.

A jaký má tedy smysl, aby se tyto vlaky přeplňovaly frekvencí s cenou jízdenky dotovanou ze státního rozpočtu? Podívejte, od nás je to po železnici do spádového centra také o několik kilometrů dál než po silnici. To by mohla být relační sleva i u nás...

Ví někdo informovaný, jak to bude nově s ČDnety v EC? A na kolik přijde jízdenka Praha - Břeclav zpáteční s In-kartou? Díky.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 22:31:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: Všechny jízdenky, které platí pro rychlíky (tj. SONE+, ČDNety), by měly platit i pro EC/IC. Cena zpáteční in-kartové jízdenky je cca (6+0,9*km)*1,8 - od 50 km výše by to mělo být až na zaokrouhlování přesně. Pro Praha-Břeclav to tedy vychází cca 520 Kč, tj. v případě jednodenní cesty je o dost výhodnější ČDNet (390 Kč) nebo SONE+ (390 Kč pro dva).
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 22:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Vzdálenost není jediný faktor, prostě za lepší nabídku by byla vyšší cena. Že je to zrovna za stejnou vzdálenost jako jinde je podružné.

Ad ČSAD_zastávka: Podkrušnohorskými expresy jezdí sice dost lidí, ale úplně narvané nejsou. Více cestujících z Podkrušnohoří by mohlo ten vlak doplnit, davy to vzhledem k jízdní době nikdy nebudou. Za dotované jzídné jezdí všichni, protože na ten vlak dostávají ČD nemalou dotaci.
U vás by relační sleva mohla taky být, resp. podle mého návrhu by relační jízdné mělo být takové, aby vlak byl dostatečně konkurenceschopný jiným druhům dopravy.
satal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.14
Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 23:13:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že tarifní politika je málo pružná a 10 % sleva u zpátečních jízdenek ostudná. Zkušenosti z Anlgie - při kupování jízdenky Londýn - Bournemouth mi nabídli několik možnosti: jednosměrná otevřená (platnost týden a mohu nastoupit kterýkoliv den) - 36 liber, a pozor - zpáteční jen 36,90, Cheep Day (platí tam a zpět jeden den, po 9 hodině ráno) jedním směrem 35, zpáteční 35,10. Jízdenka na pevné datum a určený vlak - jedním směrem 17,80, zpáteční 18,30. Takže se preferuje zpáteční cestující - v podstě je jízdenka dražší jen o cenu papíru, na kterém je vytištěna. Pokud jedu pevně určeným spojem, tak je cena téměř poloviční, zřejmě z toho důvodu, že ví, kdo kdy pojede. To jsem samozřejmě dostal v pokladně vytištěné, abych si to mohl rozmyslet.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 03. listopadu 2007 - 23:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka: od nás je to po železnici do spádového centra také o několik kilometrů dál než po silnici. To by mohla být relační sleva i u nás...
Pokud Vám šlo o relaci Břeclav - Brno, tak Vás asi nepotěším. Existuje sice paralelní dálnice, ale zase po ní nejedou žádné autobusy, které by v Břeclavi stavěli. Podle Chomutovákovi logiky tedy minimální konkurence = vyšší cena. A to je přesně to, o čem já mluvím. Proč bych měl být trestán za to, že jezdím tam, kde mají ČD na veřejnou dopravu de fakto monopol (a že takové relace stále existují)?
Chomutovák: Je evidentní, že se neshodneme. Relační tarif by nutně způsobil komplikace při výpočtu cen, spekulace s relacemi (Například Zlín - Praha by musel být levnější než Olomouc - Praha, abyste ve vlaku Zlíňáky udržel. Jak ale řešit, když si Olomoučák koupí pro něj levnější jízdenku ze Zlína?) a hlavně, pocit nespravedlnosti a zbytečně vyvolané národnostní rozmíšky typu je Olomouc víc než Brno. A proto je relační tarif naprostou hovadinou, která by napáchala víc škody než užitku. Toť můj názor.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 00:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Peno: Ano, viděl bych to na neshodu, ale to se v diskuzích stává. Kdyby se všichni shodli, tak to tu můžeme zrušit :-)
Je pravda, že některé trasy působí v relačním tarifu poněkud komplikace, není to jen Vámi zmiňovaný Olomouc a Zlín, ale i např. mnou zmiňované Podkrušnohoří (relační jízdenka z Prahy do Ústí, Teplic, Mostu či Chomutova by měla být cca taky za stejnou cenu). Pak nezbývá než udělat nějaký kompromis.
Dražší jízdenku bych nepovažoval za trest, ale spíš za standard, naopak levnější jízdenku na "horší" relace za pokus dostat do vlaku lidi alespoň výhodnou cenou. Pochopitelně i ta cena za "rozinkové" relace by neměla být nijak přehnaná, prostě únosná.

Je ale pravda, že než zavádět úplně nový relační tarif (když ten nový ještě ani nezačal platit...), tak by se daly aplikovat do současného tarifu určité relační slevy. Představoval bych si to např. zavedením "virtuálních tratí" do tarifního systému (typu Praha-Most 90 km, pro výpočet ceny do Podkrušnohoří).

Meziměstských rozmíšek bych se nebál (tím snad trpí jen část Brňáků a Ostraváků vůči Praze). Nakonec i dnes už existují značné nerovnoměrnosti na železnici typu, proč u nás nestaví rychlík a u sousedů ano, proč k nám nejezdí EC a k sousedům ano, proč nejezdí půlnoční rychlík z Prahy do Jihlavy, když jezdí např. do Plzně či Budějovic atd. Tarifně je typický příklad nespravedlnosti eLiška, která je omezená jen na krajská města. Podobné nespravedlnosti ale najdete i mimo železnici, zejména co se týče dálnic (proč k nám nevede dálnice, proč má vést jinou trasou apod.).

(Příspěvek byl editován uživatelem Chomutovák.)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5436
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 00:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
Všechny jízdenky, které platí pro rychlíky (tj. SONE+, ČDNety), by měly platit i pro EC/IC

Teď potřebuju do IC/EC k sone+ místenku, budu ji potřebovat i od nového řádu?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 00:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Relační tarif by nutně způsobil komplikace při výpočtu cen"

Kdyby byl promyšlený, tak ani ne. Pro začátek by byl nejjednodušší "pseudorelační" tarif, kdy by ve vyjmenovaných směrech platila jízdenka, jinak platná jen nejkratším směrem. Směrů, které padají v úvahu na uznávání jízdenek platných kratším směrem, není v dálkové dopravě zas tak nekonečně mnoho.

Například jízdenka Chomutov-Praha (Chomutov-Brno, Chomutov-Ostrava atd.), by všemi směry stála tolik, kolik stojí přes Žatec. Jinými slovy, každá jízdenka Chomutov-Praha by platila dvěma směry, přes Žatec a přes Ústí. To samé Most-Praha, ta by stála přes Ústí jako přes Slaný.
A když by se našel koumák, který by jízdenku Most-Praha "zneužil" pro cestu Bílina-Praha, tak by to bylo jeho plus. Pořád lepší přijít o pár kaček od lidí z Bíliny, než soustavně přicházet o cestující z Mostu a Chomutova do Prahy.

Pro inspiraci, plně relační tarif se používá na Náchodsku a Rychnovsku, pokud vím platí i pro spojení Náchod-Hradec a Rychnov-Hradec, pro jakýkoli prostředek VHD jakýmkoli smysluplným směrem. Určitě by se dal nějak adaptovat na síť ČD. Základním principem plně relačního tarifu by mohlo být, že v hlavních směrech bude cena odpovídat počtu km ujetých nejkratším směrem, bez ohledu na to, zda tím nejkratším směrem je silnice nebo železnice.
Aby to bylo prakticky proveditelné pro celou síť, asi by muselo jít o zónový tarif obdobný tomu hradeckému. Jízdné by se neurčovalo podle počtu projetých zón, ale podle tabulky. A aby se nemuselo stanovovat jízdné i pro vzdálené kombinace zastávek individuálně, tak by každá skupina zastávek patřila do nějaké "nadzóny", a každá skupina "nadzón" do nějaké "superzóny". Jízdné na střední vzdálenosti by se určovalo podle kombinace "nadzón", na velké vzdálenosti podle kombinace "superzón".
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 00:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: "Představoval bych si to např. zavedením "virtuálních tratí" do tarifního systému"

To je určitě jedna z možností. Takových tratí by ale muselo být víc, například Praha-Plzeň, Praha-Trutnov, Praha-Liberec, Praha-Česká Lípa, Pardubice-Jihlava, Brno-Zlín, ...

Peno: "napsal největší argument PROTI relačnímu tarifu a tím je pocit nespravedlnosti. Nechápu proč by mělo 100 km stát pokaždé jinou sumu"

Až na to, že silniční síť je podstatně hustší, a máte svobodnou volbu jet po okresce. Vlakem můžete jet jen tam, kde zrovna něco jede. Vlak je z podstaty hromadná doprava, takže je třeba co nejvíc lidí nalákat do jediného vlaku. Prázdný vlak je brutálně neekonomický a brutálně neekologický zároveň, čili zralý na zrušení a náhradu busem. Pro malý počet cestujících je bus podstatně ekologičtější, zejména v motorové trakci. Pokud je hlavním důvodem nepřitažlivosti vlaku tarif (obyčejné jízdné je zhruba trojnásobkem autobusového), tak je třeba s tím něco dělat.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.130.61
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 12:40:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro inspiraci, plně relační tarif se používá na Náchodsku a Rychnovsku, pokud vím platí i pro spojení Náchod-Hradec a Rychnov-Hradec, pro jakýkoli prostředek VHD jakýmkoli smysluplným směrem. Určitě by se dal nějak adaptovat na síť ČD
Tarif IREDO používá pro výpočet kilometrů právě síť tak jako tomu je u ČD, akorát uvažuje kromě železnice i silnici a to bez ohledu na to, zda po ní jede autobus, či ne. Samozřejmě je pak problém uhlídat všechny smysluplné okliky. V praxi třeba HK - TU, tak aby byla cena konkurence schopná vůči autobusovému tarifu, tak je IREDO levnější, než IN-karta, přičemž za normálních okolností je někde na půlce mezi obyčejným a zákaznickým. To ale pak zlevňuje jízdné pro cestující nejen do Trutnova, ale i do všech zón v okolí Úpice. Ještě trochu více problematické to bude, až dojde k integraci autobusů v relaci Jaroměř - Trutnov, to bude znamenat ještě další zlevnění.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 18:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě proto se zónový tarif dělá, aby byl IDS zejména mezi velkými sídly konkurenceschopný vůči jiným variantám dopravy. Nejde o zlevnění, nýbrž o odstranění nesmyslně vysokého, nekonkurenceschopného jízdného v dané relaci.
To že se na tom vydělají cestující v nějaké méně významné relaci, není na závadu.

"... problematické to bude, až dojde k integraci autobusů v relaci Jaroměř - Trutnov, to bude znamenat ještě další zlevnění"

Víte to určitě? Třeba je už je tarif vymyšlený tak, aby ho integrace dalších linek podstatně nezměnila.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 01:16:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Z tarifního hlediska by měly být EC a IC (vyjma SC) na úrovni rychlíků. Takže SONE+ bez místenky i na vlaky vyšší kvality.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 10:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavně, pocit nespravedlnosti Ale ne, to by cestujici leteckou dopravou museli byt zhrzeni v jednom kuse, tam se totiz cena letenek jinak nez podle relaci nepocita. Jednu dobu byla letenka Praha - Londyn podstatne levnejsi nez Praha - Brusel. To diky konkurenci lowcostu, ktere na trase do Londyna zacaly. Takze zadny nacionalismus, ale zakon nabidky a poptavky. (Az bude mit Olomouc dalnici, tak bude mit i jizdenky na vlak stejne levne jako Brno). Mne by ani nevadilo, kdyby se zacaly prodavat elektronicke jizdenky vazane na konkretni vlak s "dynamicky stanovovanou" cenou, tak, jako u letadel.
Dinosaurek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 11:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Babilon 31.10.2007 9:54:18

Podle mě nemáte pravdu..potvrzuje to i zelpage:

Stejný zůstává princip pro výpočet skupinové slevy - první dva cestující mají slevu 25%, další již 50% z obyčejného jízdného, a to bez ohledu na "vybavení" zákaznickými kartami.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 14:50:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dinosaurek: Nyní platí první dva členové skupiny zákaznické jízdné, každý další polovinu zákaznického. Nově budou mít první dva slevu 25 % z obyčejného (tj. budou platit stejně jako majitelé InZákazníků), a další slevu 50 % z obyčejného(!) jízdného (neboli slevu 33 % z ceny jízdenky pro InZákazníky). Ke skupinové slevě není a nebude potřeba žádná karta.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 15:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Bručoun:
Co se týče IREDO, jak už napsal -ds-, většinou bývá mezi zákaznickým a obyčejným jízdným. Zatímco v relaci Trutnov-HK je vzhledem k oklice železnice zařazena do systému "zkracující" hrana, a důsledkem je, že Trutnov-HK je s IREDO levnější než se zákaznickým. To je ale naprostá nutnost - i tak je cena IREDO stále vyšší než cena za autobus!!! (ale už jen o 5 korun, což je pro většinu lidí přijatelné - a taky na této relaci jsou zaznamenávány čím dál větší nárůsty počtu cestujících!).

Se zařazením autobusů Jaroměř-Dvůr-Trutnov se počítá v příštím roce, a na Vaši větu "Víte to určitě? Třeba je už je tarif vymyšlený tak, aby ho integrace dalších linek podstatně nezměnila." mohu reagovat tím, že tarif není nikdy hotová věc a rozhodně se nedá se říct, že je dopředu vymyšleno tak, aby to mohlo reagovat na další vlivy (např. předpokládané mírné zdražení bus dopravy atd.), ale viděl bych to tak, že HK-Trutnov buď zůstane tak jak je nebo půjde o pásmo níž (což odpovídá ceně busů). Ale zas na druhou stranu, protože IREDO půjde celkově trochu nahoru, tak se dá čekat, že cena půjde teď trochu nahoru a po integraci busů Trutnov-Dvůr-Jaroměř tam buď zůstane nebo se vrátí na dnešní úroveň.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 17:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letmo jsem si prohlédl na stránkách ČD nový TR10. Na straně 69 je uvedena položka "Poplatek za změnu aplikace na In-kartě/Rail plus" 100 Kč. Znamená to tedy, že když si budu chtít na In-kartu nahrát týdenní In-gold za 1200 Kč, tak v reálu zaplatím 1300 Kč?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 17:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a to se vyplatí!..
..pořádná mašina má kotel a komín..
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 19:32:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozejk78: Váš příklad není změna aplikace, ale nahrání nové, takže poplatek neplatíte. Poplatek zaplatíte, pokud chcete InZákazníka převést na vyšší slevu - při odchodu do důchodu nebo při "získání" invalidity.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 20:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: díky za osvětlení termínů z tarifního chlejfa ČD
Flaška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.99.102
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 21:36:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dobry den mel bych dotaz zda je mozne koupit jizdenku ČD net u průvodčíh ,protože u nás v ML jepokladna otevřená až od 6.10. Děkuji
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4668
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 22:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: když si řekněme 1. prosince koupím jízdenku v předprodeji s datem platnosti řekneme od 25. ledna, platím ještě podle starého nebo už nového tarifu??
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 22:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Kupoval jsem si KMB s platností od 1. ledna a platil jsem starou cenu. Takže předpokládám, že u ostatních jízdenek by to mělo být stejné.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 01:03:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, veškeré jízdenky (kromě těch, kde je to v Tarifu výslovně zakázáno) je možné koupit v dvouměsíčním předprodeji.
Honza z Brna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.64.131
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 13:40:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je možné cestovat s jízdenkou eLiška z Brna do Prahy také vlaky, které jedou přes Prahu-Holešovice. Předem děkuji.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 15:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hozna: Ano, je to možné, přečtěte si podrobně podmínky eLIšky.
Honza z Brna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.64.131
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 18:17:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za odpověď. Máte pravdu, je to tam.
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 15:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zvědav na obsazení R HK-Praha po platnosti nového TR.

ČD: HK-PHA 111Kč (při použití in-karty!!!)
BUS: HK-PHA 80Kč (CDS 20% sleva na zpáteční jízdné).

Už si honem běžím pro In-kartu
Two Worlds
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 15:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Atb: Není vyloučeno, že busníci taky zdraží. To ale nic nemění na faktu, že tarifní politice ČD hodně chybí relační slevy a hodně přebývá obyčejné jízdné, jehož výše je vhodná leda k odhánění cestujících.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 15:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si počítal zpáteční jízdné Praha - Otrokovice při použití první třídy obyčejných rychlíků (občas jsem takto cestoval) a nějak nevěřím vlastním očím (teda snad jsem to počítal dobře) - původní cena 592 Kč - nová cena 747 Kč. A to mám in-kartu!
Pro srovnání - Praha-Zlín a zpět se Student Agency - 390 Kč

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
moje nové stránky http://www.richardovystranky.cz (původní blog opouštím)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 16:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Tu novou cenu si troufnu řívt že jste spočítal správně, ale tu současnou máte špatně. Ta je 689. Tedy alespoň podle jizdenka.cz.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 17:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, ale naposled jsem platil 592 a není to tak dlouho, cca 1 měsíc.
moje nové stránky http://www.richardovystranky.cz (původní blog opouštím)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 17:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard: Ano, pardon, nechal jsem se trochu zmást a omylem jsem do jízdenky zadal Praha hl.n. - Zlín střed. Ty Otrokovice samozřejmě sedí.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 23:07:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdražení na konci pásem (Praha-Otrokovice = přesně 300 km) je dost drsné. Kdybyste jezdil do Trávníků (302 km), pak by se cena zvýšila z 689 na cca 752 Kč, tj. místo o 26 % jenom o 9 %.
yxcv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.140.174
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 02:18:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden speciální dotaz - je možné zakoupit aplikaci In-Gold podle nového tarifu před 9.12.? Nyní mám In-Junior.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 09:47:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Jako obyčejné jízdné je celkem buřt, ale to zhoršení slev pro pravidelné cestující je fakt hnusný. Pro příležitostné cestující je v pořádku, když budou existovat např. regio nabídky typu německého Länderticketu, nebo víkendové Sone+, plus případně nějaké vyhlášené akviziční slevy na určité trasy (viz např. teď eLiška), ale to o co jde především jsou abonenti, takže kdo si koupí kartu, má mít výrazné zlevnění jízdného. Prostě 25% z obyč je málo, chtělo by to ještě 50% za např. 2000/rok. To by už někoho přitáhnout mohlo.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 09:50:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cena se určuje podle ceníku platného v době zaplacení. Pokud si ročního InGolda koupíte do 8.12., zaplatíte 22 kKč (bez ohledu na první den platnosti), pokud si ho koupíte po 9.12., zaplatíte 20 kKč.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4677
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 10:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel: ta sleva 50% za nějakých 2500/rok pro 2. třídu nebo cca 4000/rok pro první třídu není špatný nápad. Hned bych to využil...
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Chomutovák:
V bus dopravě ve jmenovaném úseku je konkurence tak veliká, že si jen tak někdo nedovolí zdražovat a ikdyž k tomu bude v důsledku rostoucích cen ropy (čemuž bývá v zimě naopak) donucen, pořád půjde o korunové záležitosti a v porovnání s vlakem bude autobus stále výhodnější.
Jednoduše řečeno ČD si zdražením řekli o další odliv cestujících.
Two Worlds
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 19:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: na trase HK-Praha je taková konkurence, že se tam nechce ani Jančurovi. Co vím, tak před pár lety tvrdil, že do Hradce půjde, a že situaci HK-Praha zatím zkoumá. Mezitím se raději vrhl na Vary, na Zlín, a na Budějovice. A Hradec nikde ...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.130.61
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:13:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD: HK-PHA 111Kč (při použití in-karty!!!)
BUS: HK-PHA 80Kč (CDS 20% sleva na zpáteční jízdné).


Buďte ubezpečen, že v jízdném u autobusových společností nezůstane ´po 1.1.2008 kámen na kameni. JEstliže teď je jízdné ČD vyšší oproti CDS o 18,-Kč vyšší, mimo jiné proto , že po kolejích to je o 10 km delší, tak tento rozdíl se po novém roce téměř nezmění
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 13:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

18 korun to sice je, ale stále při použíti in-karty (u obyčejného jízdného rozdíl činí již 60Kč)!!! Tedy investive na její pořízení se v tomto případě nikdy nevrátí, spíše naopak.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 15:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: Mám lístek na IC/EC Pha Hl.n - Svinov - Opava východ, jak to je kdybych:

a) jel hutníkem přes Vítkovice (dle idosu o 9km delší trasa, ale stejná cena)

b) rozhodl se jet Pendolinem z Holešovic (Stejná km vzdálenost jako z Hln) - bude stačit koupit jen místenku, nebo je třeba provézt i změnu lístku?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 18:02:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GC: a) To bych vůbec neřešil. Správný postup je požádat ve stanici o doplatek za jízdu oklikou (doplatek činí rozdíl jízdného, tj. 0 Kč). Pokud bude průvodčí do Opavy svině, zaplatíte ve vlaku doplatek 0 Kč a pisné 20 Kč. Ale o takové buzeraci jsem ještě neslyšel.
b) Jízdenka z hl.n. směr Kolín platí i z Holešovic nebo Masny. Jedná se o tarifní uzel.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 18:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že nejúžasnější změnu, kterou mohli udělat, je zrušení měsíčních žákovských jízdenek. Nadále si můžou všichní s žákovským průkazem kupovat jen jednotlivé jízdenky, nebo maximálně týdenky. To se jim fakt povedlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem jeneč.)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: Díky!

(Příspěvek byl editován uživatelem George_Couser.)
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 09:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo jestli už se dá koupit novej GVD?
Díky
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8
Dost bylo 021!! 854 na vláru!!!
"A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám nalezou všude, a strašně rychle se množí."
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 11:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marin2:
V pondělí od 10:00
Java
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 10:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak lůžko T3 bude stát 285 Kc...
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 12:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak listuju novým jízdním řádem,pořád tam nemůžu najít ceny místenek....Je to tam někde?Zůstavá cena místenky 86Kč/30Kč pro In-karty?Díky za odpověď...Snad nejsem slepej a fakt to tam není
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 14:45:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdepak relační slevy... jízdné by se mělo vypočítávat z VZDUŠNÉ vzdálenosti. Pak by končně ustaly dohady, že koleje vedou kdovíkudy a bernou mincí by zůstal čas, pohodlí, přesnost, atd, atd... No nic:o)
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když mi končí In karta(junior),a nechám si ji prodloužit,dobijí mi ji na počkání nebo si budu muset nějakej ten týden počkat?(na netu se v tom nějak nevyznam)
Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladeňák: Tuhle proceduru jsem nedávno podstoupil na nádraží s AVOSem, kde jsem si In junior původně pořídil. Jelikož ve stanici není čtečka, kolega za přepážkou tam vše jen naťukal, zaplatil jsem a dostal jsem na "jízdence" doklad o zaplacení slevy In-junior. Doporučil mi (je to na dokladu i napsáno), nosit ho asi 5 kalendářních dní s sebou pro případnou kontrolu - kdyby se něco nenahrálo nebo nastal nějaký problém. Takže je to otázka několika málo minut
***limited edition***
Možná přijede i vlak...
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 17:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_kox:Díky
Ats
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 20:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz. Chci jet s rodinou o víkendu EC, chci koupit SONE+. K tomu musím koupit 2xEC příplatek pro nás 2 dospělé. Platí se i za děti 2 a 6 let? Případně kolik? Dík.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace