K-report
 

Archiv do 17.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Archiv do 17.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 13:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/krimi/chtel-zachranit-auto--zemrel-v-jeho-vraku_126786_bbhu8.html
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 14:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, pánové spolu hovořili jak dva taxikáři, kteří si dávají tip na nějakou levárnu. Pořádný flastr by měli dostat hlavně ti experti, kteří hodili audinu do přejezdu, ostatní již jen hasili jejich malér. Operačního bych poslal na měsíc na pochůzky, plácačku na nějaké přezkoušky, oběma 500 z prémií za hovorovou kázeň a nechal bych je být.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by z toho oba vyšli ještě hodně dobře. Nevím sice, co konkrétně, ale zaslouží si oba stejný trest. Podle mého názoru to podělali oba úplně stejně.

"jeden o koze a druhý o voze"
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 17:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jinak ohledně nehody u Vraňan.Pokud jste slyšeli ty záznamy, když volal operační výpravčímu,tak hovor trval cca 30 sec. kdy operační z Mělníka řekl výpravčímu, že zůstalo vyset auto na přejezdu mezi Hlušcem a Horníma Beřkovicema.Neřekl přesně na kterém přejezdu.Operační sice dodal, že na hlavní trati,ale to už výpravčí asi nepotřehl.Když se operační domlouval z odtahovkou,tak hovor trval skoro 3 minuty a podrobně mu vysvětlil, kde to auto je, na kterým přejezdu a v jakém místě.
Proto z logiky věci => že by měli setnout hlavu operačnímu, protože výpravčího přivedl v omyl!!
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja o policajtech vim svoje, placacka to odsere, protoze policajti maji vlivny a dulezity kamose hlavne po soudech. (... a statnich zastupitelstvich.)
Smrt Římanovi a jeho nohsledům
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč by přivedl v omyl bohorovnýho týpka, kterej nepochopí (bo modrá guma), že železniční přejezd pro auťáky jest na silnici z á do bé? Jinak mohl dát všude na stůj a potom něco zjistit, zeptat se. To se však nestalo.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No. Za prve, jak ten vypravci mohl vedet na poprve, ze mu opravdu vola policie CR a ne nejakej pablb vymastenej ? A druhy blby postreh, co by se stalo, kdyby ten R dostal "Op" rozkaz ?
Ale zase, po bitve kazdy general, tohle si musi doresit zrejme CD ...
V kazdem pripade, ja bych jako jeho zamestnavatel mu dal firemniho pravnika, protoze jaky porusil predpis nebo jine pravni ustanoveni ? Mozna nejake jo, ale tohle je to, co me nejak stale unika, zejmena s ohledem na "kvalitu" vstupni informace.
Pavel
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plha:Jenže přejezdů mezi A a B jsou asi 4 na jedné trati a další 3 na trati druhé.Na víc operační nemluvil zcela jasně.Proto bych doporučoval se nejdřív seznámit z obsahem rozhovoru operačního z výpravčím než začneš dělat soudy nad tím co "modrá guma" měla nebo neměla udělat.Není jen tak zavřít trať okolo sebe.Na vcí udělal co se po něm chtělo.Uzavřel trať mezi Horníma Beřkovicema a Lužcem nad Vltavou.Na té trati jsem napočítal cca 5 přejezdů.na víc se jedná o vedlejší trať ústící z jedné strany z Vraňan na Horní Beřkovice a na stranu druhou z Vraňan do Lužce nad Vltavou.Ty by jsi jenom pro to, že někdo zavolá, že je někde v Praze bomba evakuoval celé město??Asi sotva.Tak si laskavě ověř informace než začneš kritizovat co by kdyby.Výpravčí na to měl cca 5 minut a za další.Měli by odsoudit jenom ty co tam to auto za účelem pojišťovacího podvodu dali.Kdyby ho tam nedali,tak se to nikdy nestalo

(Příspěvek byl editován uživatelem corllin.)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mrkni se na mapu... Jinak je jistě se v rámci bezpečnosti na vše vybodnout a s bohorovským klidem vyčkávat... Neměj péči, slyšel jsem ty záznamy také.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plha:Kdyby jsi ty záznamy slyšel,tak nemůžeš v životě říct to co jsi řekl.Jinak máš asi bohaté zkušenosti s řízením železniční dopravy,když si myslíš, že je tak jednoduché zastavit provoz.Operační měl být konkrétní tak, jak byl k odtahovce a né ho jenom tak odbýt.Můj názor je ten, že v tom lítá jenom operační z Mělníka.Viz příspěvek výše.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On si to totiž myslel, že to plácačkovi (jakožto nádražákovi) bude naprosto jasné, protože se domníval (operační) že to tam taky zná. I kdybych třeba dostal tuto informaci (a si ji nemohl důvěryhodně ověřit), jistě bych tam nečuměl jako puk a nečekal, co bude, ale minimálně bych dal zprávu vlakům na koridoru a sousedním žst, aby udělali totéž. Pokud bych se nedovolal, tak třeba zpomalil přivolávačkou nebo třeba i zastavil, to je jedno.

(Mimch. otázka okamžitého zastavení provozu (dopravy) v obvodu žst. měla být už dávno vyřešena stisknutím (vyražením) jednoho červeného tlačítka pod plombou či krytkou. A v tomto případě bez rizika sankce pro výpravčího. V zahraničí se bez toho obejdou, ale my bohužel zatím ne. )
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A druhy blby postreh, co by se stalo, kdyby ten R dostal "Op" rozkaz ?

Zastavil by před přejezdem. Nic víc, nic míň.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Plha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na "tý hlavní" trati je z á do bé přejezd pouze jeden. Pokud si žoviální řidič dopravy ve Vraňanech nebyl jistej, co kdyby použil hubu a optal se? Byl si jistej až za hrob, odborník...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 21:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže to už se bavíme o tom co by kdyby,ale musíme vycházet:
a) z toho co řekl operační výpravčímu
b) kolik měl výpravčí času na vyhodnocení situace
c) jaké informace měl výpravčí k dispozici
d) kolik času měl výpravčí k odvrácení srážky.
pokud to celé shrnu byl to informační šum a špatná shoda náhod
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 21:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Plha:Viz můj příspěvek č.519.Pozorně čti a používej k tomu hlavu.Odborníku.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Bohužel nemáte pravdu, z toho, co je na té nahrávce i z časového sledu uvedeného ve zprávě DI je zjevné, že měl času dost - 13 minut! Už proto, že tam nejelo nic jiného než ten nešťastný rychlík.
Jistě, mohl přeslechnout dodatek "na tý hlavní trati", jenomže na tom záznamu je naprosto zarážející bohorovný klid pana výpravčího. On si naprosto nepřipustil pochybnost, jestli je jeho pochopení situace správné. No, celý způsob komunikace těch dvou pánů je kapitola sama pro sebe...
Podotýkám, že do té doby, než jsem ten záznam slyšel (a poslouchal jsem ho několikrát) jsem pana výpravčího obhajoval - pak už ne.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4483
Registrován: 9-2002


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kluci vy furt tajně doufáte že to tady Nova pořád čte co?:-)jen rejpu tak mě nebijte...
Cargo nebo ČD oboje dopadne jednou stejně...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:Koukal jsem na mapu a Horní Beřkovice jsou vlevo od hlavní tratě a v pravo je Lužec nad Vltavou.Viz přiložený odkaz na mapu.odkaz
Připouštím,že se výpravčí mohl víc ptát na to místo,na druhou stranu mě zarazil fakt,když operační výpravčímu říkal,kde by to mělo být tak ho v podstatě jenom odbyl.Když operační mluvil z odtahovkou tak jim to vylíčil podrobně.
Ale jak jsem již napsal.V první řadě jsou vinni ti, kteří dali to auto na přejezd a za druhé došlo k informačnímu šumu a shodě mnoha okolností a náhod.
Po této nehodě dráhy vydaly opatření ve kterém se píše, že každý přejezd má svou přesnou polohu udaný číslem silnice,ve městech názvy ulic či místopisným označením, takže by teoreticky nemělo dojít k tomuto tragickému omylu.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Corllin: Já chápu, že se snažíte kolegu hájit, ale přečtěte si znovu přepis toho slavného rozhovoru nebo si to poslechněte.
a)Je tam doslova " na železničním přejezdu mezi Lužcem a Beřkovicema". Žádná trať nevede z Lužce do Beřkovic!
b) Žádná doplňující otázka ze strany výpravčího nepadla, jen konstatování "no, my tam teď nic nejedem..."

Ano, primárně jsou vinni ti idioti, ale pan výpravčí bohužel také a nelze to svádět na informační šum. Dobře víte, že v případě pochybností je třeba uvažovat s horší variantou. Tohle by si měli stále opakovat všichni výpravčí, strojvedoucí, letoví dispečeři, piloti, operátoři elektráren a já nevím kdo ještě ...
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:Já se nesnažím hájit výpravčího.
Jen se snažím ukázat tam, kde to vlastně všechno vzniklo.Znám moc dobře přepis té nahrávky.Souhlasím s Vámi, že se měl výpravčí dotazovat pokud měl pochybnosti.Stejně tak měl operační vysvětlit podrobně místo události.
Proto zastávám názor, že by se o to měl operační s výpravčím podělit.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 00:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, primárně jsou vinni ti idioti, ale pan výpravčí bohužel také a nelze to svádět na informační šum. Dobře víte, že v případě pochybností je třeba uvažovat s horší variantou. Tohle by si měli stále opakovat všichni výpravčí, strojvedoucí, letoví dispečeři, piloti, operátoři elektráren a já nevím kdo ještě ...

Ale pro tyhle případy mají být už dávno dána závazná slovní znění! Alespoň mezi složkami IZS a dráhou. ("no, my tam teď nic nejdem"..to je na facku)

Výpravčí a operační by se mohli vzít za ruce a jít a jít a jít... Jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet.

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 07:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si nesouhlasit, taková věc se nestává dnes a denně, takže buzerovat lidi učením se závazných formulací, jejich přezkušováním apod. je stejně neefektivní jako to mít v nějaké směrnici, která není v kritickém okamžiku k nalezení. Závazné formulace patří bez diskuse do nabídek, odhlášek, příkazů ke stavění vlakové cesty apod.
Tady je to jednoznačně o používání zdravého rozumu a nelhostejnosti. Nic víc a nic míň. Ten výpravčí byl moc nad věcí. Auto v koleji je událost, která se nepřihodí každou službu, takže bych očekával větší zájem. Vždyť on se nazjímal ani o to, jestli není poškozená trať, PZZ nebo cokoliv jiného...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6787
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 08:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dle mého názoru to operační pěkně dokurvil. odtahovce se přestaví celým jménem+ hodnost, výpravčímu řekne jen policie mělník. a do druhé žst se ani neobtěžoval volat - přece to má dráha v počítači né?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Milan_brabec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 09:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se na to vykašlete, hlavní viníci a jejich spoluviníci to mají pořešený a vošetřený, takže nechte pana na pokoji. Ten to holt vodskáče i za jiný. O mašinfírovi nemluvě.
Tak já myslim, že nevim, ale, ty we, podle toho jak to vypadalo, tak teda nevim
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 09:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je to jednoznačně o používání zdravého rozumu a nelhostejnosti. Nic víc a nic míň.

Jo a když se to takto dělá, tak to dopadne, jak jsme viděli. Každý si to vyloží po svým. Takže, když už tedy ne slovní znění, tak alespoň dodržovat hovorovou kázeň (pozor, není to to samé!)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 09:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu "Op" rozkazu treti blby postreh, co by se stalo, kdyby jej dostal, ale to auto tam nebylo ?
Pavel
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 09:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě jedno - výpravčí měl telefon se zobrazením čísla volajícího? Viděl, odkud ten hovor přichází a poznal, že je to číslo patřící Policii ČR?
Pokud ne, tak je to exkluzivní návod, jak zastavit dopravu na libovolné železniční trati. Co kdyby vůbec nevolal policista, ale "vtipálek"? A co kdyby výpravčí pochopil správně, že se jedná o hlavní trať? To by v klidu zastavil provoz a pak čekal 10, 20, 30, 60 minut na další telefonát, že už je na přejezdu všechno v pořádku?

Co když někomu dojde, že telefonát na nádraží, že je tam bomba, je už příliš starý trik, který v drtivé většině případů končí megaprůšvihem? Pan výpravčí tady názorně celému národu ukázal, že stačí zavolat na malou stanici uprostřed hlavní trati, oznámit překážku na přejezdu a (pokud železničář pochopí, o kterou trať se jedná) vlaky se zastaví taky. Bez vyptávání na detaily, bez ověření zpětným hovorem, prostě jen tak...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 10:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechna čísla Policie a i ČD se zobrazují jako utajené číslo.Jediná možnost ověření je zavolat zpět.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 10:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus Aha, tak prostě radši nebude věřit a nechá všechno jezdit, ono to nějak dopadne protože určitě to někdo zneužil, to je uvažování boha. Na policii si taky můžou při těch všech "bombách" říct, že je to zase nějakej vtipálek, ne? Dokud něco fakt nevybuchne?


Co když někomu dojde, že telefonát na nádraží, že je tam bomba, je už příliš starý trik, který v drtivé většině případů končí megaprůšvihem?

Jasně, za to, když zavolá na nádraží, tak ho neodhalej? A průšvih z toho nebude, ještě mu pogratulujou, nebo jak??
Když někdo zavolá tak závažnou informaci, výpravčí to prostě zastavit musí a když si nebyl jistej, měl shodit všechno na stůj a pak zjišťovat kde se opravdu co děje, při rychlosti 140 opravdu není dost času tam mekotat nějaký howadiny jako on v tom telefonátu. Byl jak vyoraná myš, klidný, jako by se nic nedělo a něco takovýho dělal denně, i když si nebyl jistý, nepožadoval po tom policajtovi více informací, neptal se ho už dál na nic, prostě úplnej tydýt, kterýho by měli dát radši na nějakou lokálku. Jak se proboha tak neschopný člověk moh dostat na koridor??
Když bude u přejezdu telefon aby v případě takové události a nebo uváznutí dotčení mohli zavolat do stanice, tak mu praští s telefonem, že je to asi jen vtip, nebo jak? Všechno je zbytečné, protože se to zneužije? To jsem čet někde mezi modrogumníma dogmatama...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 10:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: Evidentně nemáš nejmenší tušení, jak funguje třeba IZS, jinak bys tohle nemohl napsat...
Aby Ti to bylo jasnější:
1) Dostanu informace (třeba telefonem), že je někde problém (třeba auto na kolejích).
2) Učiním oakmžité opatření k zajištění situace (zavolám policii, záchranku, hasiče nebo třeba zastavím dopravu).
3) Provedu ověření informace - zavolám zpátky tomu, kdo mi informaci předal nebo to ověřím jinde (třeba u policie).
4) Pokud zjistím, že informace byla pravdivá, nechám provedená opatření v platnosti.
5) Pokud zjistím, že byla informace zcela jistě lživá, odvolám to (je lepší odvolat sanitku po 5 ujetých km než ji hnát až na údajné místo nehody zbytečně, ale na druhou stranu nelze čekat až na ověření, musí jet hned).
6) Pokud si nejsem jistý, nechám akci běžet a zkusím informaci ověřit jinak (v tmhle případě třeba na ten přejezd někoho pošlu, aby se tam podíval).
Už je to srozumitelnější? Takováhle informace se automaticky bere za pravdivou ve smyslu nutnosti zahájení příslušných opatření, ale hned poté se ověřuje její pravdivost.

Jasně, za to, když zavolá na nádraží, tak ho neodhalej? A průšvih z toho nebude, ještě mu pogratulujou, nebo jak??
Za prvé - do hlavy těm pitomcům, co tohle dělají, nevidíme. A že to pro někoho může být "zajímavá" změna oproti standardnímu nahlášení bomby na nádraží, o tom není pochyb.
Za druhé - aniž bych se chtěl pouštět do právní analýzy, tak jsem toho názoru, že soud bude určitě hůř posuzovat nahlášení bomby (a z toho plynoucí zastavení dopravy, vyklizení nádraží, policejní akci, záchranáře atd.) než prosté ohlášení překážky na trati (a z toho plynoucí "jen" zastavení dopravy).
Téhle kategorii cvoků jde prostě o to, aby udělali chaos. Ale odhadovat, co pro ně bude nejatraktivnější způsob dělání chaosu, to je problém i pro specialisty...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 10:53:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych ještě poznamenal k tomu kolik času na rozhodování měl výpravčí. Někdo píše 8 někdo 13 minut. Tragédie je v tom, že on to vyřešil za 2 sekundy. V okamžiku když řekl: "... my tam nic nejedem..." tak měl problém vyřešen a dál se o nic nestaral. Tohle považuji za obrovské selhání. Profesionál by se skutečně měl o mimořádnou situaci víc zajímat.

Jako příklad uvedu komunikaci Houstonu s Apollem 13 kdy se jednalo o to, zda po poruše zavřít ventily, které pak už nikdy nepůjdou otevřít.

Houston: "Máme řešení, možná to pomůže, zavřete ventily ty a ty
Apollo 13: "Rozumím dobře? Máme zavřít ventily..."
Houston: "Ano, správně, opravdu zavřete ventily..."

Myslím, že v žádné směrnici ani předpisu není napsáno v jakých případech se má kdo na co dotazovat. Situace v jaké se tento hovor (Apollo) odehrával byla kritická a plná stresu - pochybuji že by si někdo vzpomínal jak to má říct podle předpisu. Je to zkrátka o používání rozumu jak tu už někdo napsal.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 11:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Dostanu informace (třeba telefonem), že je někde problém (třeba auto na kolejích).
2) Učiním oakmžité opatření k zajištění situace (zavolám policii, záchranku, hasiče nebo třeba zastavím dopravu).


To je maximálně chytré, já bych v případě auta na kolejích logicky napřed zastavil dopravu, na co budu volat třeba záchranku, když není nikdo zraněný. Takže zastavím dopravu, protože překážka na kolejích je pro mě závažná. A pak zjišťuji, kde kdo proč jak, není to vtip?

Tím vašim příspěvkem chcete říct, že výpravčí ve Vraňanech jednal profesionálně, pohotově a správně ne? Tak v tom se rozhodně neshodneme...
Jel tam jediný vlak, tak ho měl zastavit
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 11:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, zcela jednoznačně chybí označení přejezdů. Ať už číselné nebo písmenama. To je jedno. Třeba časem se dostane do zákona nějaké značení, jak to navrhuje ve svém závěru inspekce. Je jedno, jestli do drážního a nebo silničního, hlavně aby to už bylo...

Pak budou diskuse zcela jednoznačné, jestli operační a nebo ten co má problém řekl to oné číslo přejezdu a nebo zmatkoval...
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 11:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: tak o tom, jak funguje IZS jsme se přesvědčili na Bystřičce. Totální selhání všech. Ať už to byli policajti, drážní hasiči, civilní hasiči, elektrodispečer, výpravčí obou stanic (ti se chovali jako drbny) no a v neposlední řadě fíra, co jel na zdechlé mašině minutu a nedošlo mu, že nená šťávu.

Tam selhal kompletně celý systém. Tak dlouho se ověřovalo až se doověřovalo pár sekund po nárazu...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 12:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to shrnu, je třeba:

1. Označit přejezdy číslem a zavést čísla do plánů IZS

2. Ke každému přejezdu telefon (resp. antivandalské mluvítko) se signalizací u výpravčího, který přejezd volá.

3. Výpravčím dát krabičku se dvěma tlačítky:

-- a) GENERAL STOP + (pro případ "nespojení" s HV) shození barev na autobloku.
-- b) Vypnutí troleje v přihlehlých mezistaničních úsecích.

4. Dát složkám IZS správná telefonní čísla (viz Bystřička)

5. Zavést hovorovou kázeň a zpětně opakovat příkaz, který dotyčný obdržel.

Toť vše.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 12:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu "Op" rozkazu treti blby postreh, co by se stalo, kdyby jej dostal, ale to auto tam nebylo ?

Je by přes ten přejezd zbytečně jak s hnojem. (5-10km/h) a pak by možná (bohužel) dostal plácačka zjebáno.

Lubino: Výpravčí měl na zastavení dopravy 11-12 minut. Operační poprvé volal v 21:16:50, vlak tam řachnul v 21:28:44
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 12:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj názor je takový,že za to můžou oba bez vyjímky.Jak operační,tak výpravčí.Buď obvinit oba dva,nebo nikoho,ale můžeme chtít spravedlnost v našem státě?
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 13:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím vašim příspěvkem chcete říct, že výpravčí ve Vraňanech jednal profesionálně, pohotově a správně ne? Tak v tom se rozhodně neshodneme...
Ne, chci říct opak. Já jenom neřeším, proč výpravčí zastavil provoz na jiné trati, na tohle téma se toho tady napsalo už dost.

Já se totiž hlavně ptám, proč se na to vykašlal, zastavil dopravu a dál zřejmě vůbec nic nedělal...
Co udělal správně:
- Zastavil okamžitě dopravu. Teď neřeším, že na jiné trati, ale bylo nutno okamžitě zastavit dopravu, tak ji zastavil (nic tam nejelo, ale pokud vím, informoval kolegu v další stanici, takže učinil to, co měl).

- Co neudělal správně:
- Nevyžádal si podrobné informace. Z jeho stanice vychází několik tratí, ale on z jediné věty (navíc věty člověka z železniční dopravě neznalého) vyvodil, a to bohužel nesprávně, o které místo a kterou trať se jedná.
- Neověřil si pravdivost informací. Stačilo, kdyby po zastavení dopravy zavolal zpět na policii a nechal si potvrdit, že to vůbec je pravda a kde to přesně je. Kdyby to udělal, měl šanci zjistit svůj omyl v lokalizaci místa nehody.
- Z toho plyne to, co už jsem tady napsal - vůbec si neověřil, zda nejde o vtip. Hovor operačního byl veden v tak neoficiálním stylu, že by se dal klidně zaměnit za telefonát opilce, který se chce pobavit nebo chce zastavit noční vlak, aby se stihl dopotácet na nádraží.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Kosac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 14:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11:

a)Je tam doslova " na železničním přejezdu mezi Lužcem a Beřkovicema". Žádná trať nevede z Lužce do Beřkovic!


Ale vede! Je to trat c.530!
Viz http://www.szdc.cz/SZDC_soubory/Prohlaseni/2007-2008/M02.pdf
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 14:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kosac: Přijmu-li Vaši tezi, že ten výpravčí to bral podle služebních čísel tratí (má je na plachtě GVD na stole, asi i v PC - budiž), proč se nezeptal, o který jde přejezd? Na větvi do Lužce jsou 3 přejezdy, do Beřkovic 2...
A jsme zase u laxního přístupu k výkonu služby - "kdo zas votravuje?". On si celou informaci vyhodnotil tak, že nemá pouštět vlak do Lužce. A víc se tím nehodlal zabývat.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 14:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtělo se mi číst úplně celou přejezdovou diskuzi, tak se předem omlouvám za případý Off Topic, ale co si uvědomuju, tak přejezdy byly označovány stejnou tabulkou jako mosty. Tj. obdélníková černá bíle orámovaná a bílými číslicemi - kombinace čísla silnice a objektu.
Jinak jsem pro - zavést jednoduchý systém označování umístěného na "kříž" např. písmeno (kraj) trojčíslí a kontakt kam hlásit průšvih. Provedení z neatraktivní hmoty, aby to nekončilo ve sběrně, nejlíp nějaký recykloplast.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 14:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Johny11:Ale to už je otázka pro psychologa nebo psychiatra jak člověk za reaguje pokud dostane takovou informaci o které se bavíme.
Právě proto, že mu operační říkal "na železničním přejezdu mezi Lužcem a Beřkovicema" byl výpravčí přesvědčen o tom,že myslí tu lokálku.Druhá věc je,jestli vůbec postřehl,že mu dodává "na tý hlavní trati".Nepřu se s Vámi o laxnosti výpravčího.Bohužel se dneska už jen můžeme dohadovat co by, kdyby.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 21:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:"Je by přes ten přejezd zbytečně jak s hnojem. (5-10km/h) a pak by možná (bohužel) dostal plácačka zjebáno"...?
Jen idiot by mu vynadal..Pokud mi někdo dá OP a řekne že dostal hlášku že se někde něco děje a ono nic, tak mu přece nevynadám..
A zastavit provoz je přece to nejjednodušší...bohužel se to občas povede i bez důvodu:-))Prostě se ten plácačka na to vše vyprd..jemu se může stát houby že...a kolega je už po drnem...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 00:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: A že se takovejch idiotů na dráze najde...

Kolega už je bohužel pod drnem a co mám já info, tak to s tím plácačkou nevypadá po zdravotní stránce vůbec dobře. Takže je možné, že Vraňany nebudou mít jen jednu oběť.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:"A že se takovejch idiotů na dráze najde..." Nestraš, většina je snad normální:-))
No to jsem o tom plácačkovi netušil..tak to mě mrzí.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 10:54:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: Už jste někdy telefonoval? A v dopravní kanceláři k tomu? Tak si vzpomeňte, jaký je někdy problém rozumět. V telefonu zapraská, vypadnou dvě slova, nebo je nějaký jiný zvuk překryje. Proč si nikdo nechce uvědomit, že nahrávka zaznamenává jen to, co bylo slyšet na policii a ne to, co bylo slyšet v dopravní kanceláři. Jak můžete vědět, že výpravčí slova "hlavní trať" vůbec slyšel? - nic neopakoval a nepotvrdil. Kdo dává tak závažnou informaci, zodpovídá za to, že byla správně předána.
Mezi výpravčími by v takových případech proběhla velmi jasná komunikace: "Zadržte vlaky, trať nesjízdná..." pak by následovalo okamžité vyloučení traťových kolejí a pak by si teprve výpravčí povídali báchorky "Jo von mám tam jako nějakej blbec jako na tom přejezdu jako někam zajel nebo coo..." Policejní pako bohužel uvažuje a komunikuje jinak.
Tak kdo se na co podle Vás vyprd???
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 11:07:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: Že by výpravčí věděl, že je na přejezdu auto a "vyprd" by se na to a pustil tam vlak....? Proboha, to snad nemůžete myslet vážně!!! Vy, ani další myslitelé v této zbytečné a zdlouhavé diskuzi, která už stejně nic nevyřeší a nikomu nepomůže.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:omluva,takhle jsem to nemyslel. Jen mi připadá divná reakce,hovor s policií..nejsem si jist..dám všude červenou..a zjistím co se děje..
Co hrozí..maximálně jeden rychlík zastaví navíc ..No a co? Tak se pak zase rozjede...
Tohle jsem měl na mysli..
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 12:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi:Nejsem žádný myslitel ale jde taky o můj kejhák fíme...:-))
Jedna stará pravda říká že je lepší blbě stát jak špatně jet...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Operační má ve velíně mapu rajónu, silnice, koleje, dráty, ... Plácačka má schema kolejiště a nic víc.
K bohorovnému klidu plácačky - na základě telefonátu si byl jist, kde je problém, věděl, že už mu tam nic nepojede, takže důvod ke klidu značný ...
Kolikrát už se komukoliv z nás stalo, že po něm někdo něco chtěl, oba si mysleli, že je vše jasné (a byli tedy v bohorovném klidu) a pak se ukázalo, že je všechno jinak ...
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:32:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drážní telefony....jen prapodivné chrčení,slova co jsou vzdálená na daleké hony.Telematika by měla konečně něco dělat aby zařízení bylo ve stavu odpovídajícímu dnešní době!!!
Křivi-souhlas.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvaašedesátka:
Proč Telematika? Telematika má svý telefony v cajku. O traťové a hláskové telefony se stará SSZT ČD.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 17:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Svorem a Jedlí fréza rozmašírovala chlapa na kolejích.
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 18:46:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pes38:
Ad 1) Doporučení DI.
Ad 2) Mobil má dnes každý.
Ad 4) Stalo se a čísla jsou veřejně přístupná viz http://provoz.cd.cz/Default.aspx?aid=0&appID=0&oid=101380&cmpID=1&eid=1
Ad5)Předpis D2 říká, že každý příkaz vedoucí k dopravnímu opatření je třeba opakovat zda byl správně převzat.

To Matysekfyra: Drbna seš tak akorát ty.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Qeci:

Hláskové a traťové telefony sice udržují SSZT, ale tyto zpravidla používají letitých dálkových kabelů ve správě Telematiky. A ta už se vzhlíží jen v optice, takže podle toho občas ta přenosová cesta vypadá. Navíc ve Vraňanech zcela určitě nebylo mezi policií a výpravčím použito traťového nebo hláskového telefonu.
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 22:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Novým Městě nad Metují narazil polský kamion do železničního mostu - http://www.hzshk.cz/cs/uvodni-strana/zasahy-jednotek-po/zasah-13547/
a bylo to i na nově
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=16.11.2007&238m=d&238p=ODPOLEDNITN&238v=121305
www.vlakybroumov.estranky.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 02:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Amper: Ad 2) Mobil má dnes každý.

Ale ne každý je ochoten za to ještě platit a správně přejezd popsat (i přečíst číslo někomu dělá problémy)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Amper
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.21.67
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 08:02:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja souhlasím, ale dát na každý přejezd telefon a ten pak udržovat v provozuschopném stavu vidím jako těžko průchodné kdežto jen namalování dvou čísel (číslo přejezdu a telefon do DK s dohledem) na skříň přejezdu nebo tabulku by mohlo být razdva.
Corllin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 10:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dokážete si představit, kolik by měl výpravčí telefonátů od lidí, kteří by stali na přejezdu,aby jse už pustil a nezdržoval na závorách?To telefonní číslo bych neviděl jako šťastné řešení.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu.
http://www.draha.webz.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 13:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Telefony už u většiny světelných přejezdů jsou, stačí je jen udělat nějak lidsky použitelné.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace