K-report
 

Archiv do 02.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv do 02.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
zvědavý amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.16.178
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 21:51:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak špatnou viditelnost návěsti na návěstidle "uzávěra koleje" řeší v Německu?
Pozn. Já trpně předpokládám, že zabezpečovácká "prasárna" typu "vjezd vždy na výstrahu a to z obou stran" je takové české specifikum.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 01:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Německu málokde je Uzávěra odděleně od hlavního návěstidla. V Sokolově je problém ten, že Uzávěry jsou před novosedelským zhlavím a Odjezdy až za ním. Takže vjíždím do stanice, velice dobře vidím odjezdové návěstidlo AŽD, ale nevidím Uzávěru. Zjednodušeně se dá tvrdit, že Odjezdové návěstidlo mi určuje, na kterou traťovou kolej pojedu a Uzávěra určuje ze které koleje smím jet.
Oddělenou uzávěru od hlavního návěstidla na hlavní dopravní koelji si v Německu vybavuji pouze v Žitavě na první koleji. Jinde tyto zákeřnosti nebývají.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6706
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 06:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo jo, odjezdy v so jsou vlastně vjezdy na širou trat a uzávěry maj tu úžasnou vlastnost, že nejsou závislé na ničem
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 07:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V prostoru HH vim akorat o jednom nadrazi vybavenem temito navestidly a to je Hafenbahnhof Unterelbe, ktery je tak trochu uz na odpis a tyto navestidla jsou ve stredni casti, kde se nachazi pahrbek, odjezd je resen klasickou formou "cestaku", teda aspon pro tuto oblast. Jinak lze spis potkavat navestidlo "W".
Jinak, pouziti uzaver, pokud to srovnam s vlozenym navestidlem a jeho znakem povolujici jizdu - privolavaci navest, tak bych vcelku ocekaval predvesteni vystrahou a jizdu vlaku tak, aby tento pred navestidlem zastavil, minimalne proto, ze by mela nasledovat jizda s pohotovosti k zastaveni az k "realnemu" odjezdovemu navestidlu. Takze tento problem bych vcelku za problem nepovazoval. Teda aspon podle meho soukromeho nazoru a prislusne nevedomosti ohledne stanicniho radu a D1 ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp:Jinak, pouziti uzaver, pokud to srovnam s vlozenym navestidlem a jeho znakem povolujici jizdu - privolavaci navest, tak bych vcelku ocekaval predvesteni vystrahou a jizdu vlaku tak, aby tento pred navestidlem zastavil, minimalne proto, ze by mela nasledovat jizda s pohotovosti k zastaveni az k "realnemu" odjezdovemu navestidlu

Vložené návěstidlo neukazuje návěst "přivolavací návěst"a následnou jízdu podle rozhledových poměrů,ale návěst "Odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu"(bílé přerušované světlo).
Z tohoto důvodu je stanice označená na vjezdových návěstidlech bílou tabulkou s vykřičníkem a ve stanici se nesmí nikde používat návěst "Přivolávací návěst" na návěstidle(používá se ruční přivolávací návěst).
Za uzávěrou koleje,ani za vloženým návěstidlem,která povolují jízdu vlaku nenásleduje jízda s pohotovostí zastavit.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Směrem od Citic při průjezdu po druhé koleji je možno jet na vjezdovém návěstidle na návěst "volno",pak následuje vložené návěstidlo s návěstí"odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu"(i když toto návěstidlo je vlastně cestové),pak návěst "výstraha"tohoto cestového návěstidla,pak návěst "uzavření koleje zrušeno" a za zhlavím návěst "volno".
To je možno projet traťovou rychlostí ,ovšem dohlednost uzávěry koleje na odjezdu ze druhé koleje dokumentuje výše uvedený snímek.Aby tam výpravčímu každý projíždějící vlak téměř nezastavil,i když má postavený průjezd,dávají pomocí vysílačky vjíždějícímu vlaku rozkaz k odjezdu.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dnes je na mostě přes Svatavku omezení na 50 km/h, tak to už není takový adrenalín. Jo, když tam bylo 70 a bez vysílaček, to bylo něco jiného. Sokolov je navíc pod kopcem a byl setsakra rozdíl projet v Sokolově 70 km/h (to jsme měli ještě v tunelu 50 km/h) a nebo 40 km/h (to jsme i v tunelu měli těch 40 :-()

Jinak dle předpisů je to samozřejmě jasné: Cesťák návěstí návěst Výstraha, takže vždy prohrává strojvedoucí.

Jediná Zelená na Cesťácích se dá rozsvítit u 2Lc ze So os.n. na So seř.n., pokud odjezdové návěstidlo 2L je v poloze dovolující jízdu.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 10:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jediná zelená na vjezdovém návěstidle 2 S od Citic do Sokolov seř.nádr.,je-ji postaven cesťák 2Sc a vložené návěstidlo před ním do osobního nádraží.Všechny ostatní jízdy na výstrahu od návěstidla k návěstidlu(např.po první koleji).
Už aby tento návěstní skanzen šel do věčných lovišť
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 10:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovy laicky dotaz: jaky je rozdil mezi vlozenym navestidlem a uzaverou koleje? Me to pripada, ze uzavera je takove mechanicke vlozene navestidlo. A jak je mozne, ze tam ty stozary nastaveli tak blbe, ze nejde videt navestidlo? K tomu se prece taky vyjadruje nejaka komise.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 11:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brr: Ten rozdíl v podstatě je pouze takový jaký popisujete, tj. uzávěra je mechanická, vložené návěstidlo světelné. U vloženého návěstidla je pak třeba problém s použitím přivolávačky.
Kodan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2007


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím nemáte někdo fotky čela(ze předu vyfoceného)Liberecké lokomotivy 753 352-4?
E-mail je Ko.Dan@seznam.cz

(Příspěvek byl editován uživatelem Ko.Dan.)
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechystá se v Sokolově nějaká modernizace? Cheb-Sokolov pravostranně, Sokolov-Karlsbad levostranně, pak zase zpátky doprava...to asi dlouhé trvání mít nebude, co?
Spolehlivý prostředek ke snížení nehodovosti na našich silnicích? Fyzické tresty pro narušitele předpisů! Pokuty a nesmyslné body to nevyřeší...
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 16:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kodan: zkus fotoalbum na spz.logout.cz
Jak jste to jeli ????
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Kodan: Kdyby bylo všechno tak snadné.
http://www.mhdcr.biz/tj/zeleznice/7/753_352-4.jpg
http://www.mirojust.cz/list/753/753.352.jpg
http://www.mirojust.cz/list/753/L202_16.jpg
Kodan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2007


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 17:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi jsem vám to špatně vysvětlil.Potřebuju nějak toto ,ale samozřejmě lokomotivu 753 352
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Ko.Dan.)
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 19:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo,jak říká pan kolega PŠ,nejde o to zabrzdit ale když jedeš s pohotovostí,aby jsi mohl zastavit,třeba i za snížené viditelnosti a nikdo ti nic nepoví,potom se skutečně do Sedla ploužíš a drápeš,nežli se přehoupneš u tunelu 35-50 a wo tom to je že...Nicméně zajímalo by mne proč při obmněně žst.Sokolov,tenkráte,onehdy nevymněnili uzávěry za cestáky aj na Sedelským zhlaví,nejspíš kvůli délce stanice a problémům z toho vyplývajících.Zajímalo by mne,do jaké míry se toto uspořádání návěstidel změní po uvažované rekonstrukci
Dolda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jednu malou otázku, jestli vám to nebude vadit.
Týká se JHMD a to loko T47.020. V roce 2004 jsem jí viděl Jindřichově Hradci v depu, že dostávala nový lak. Pak jsem už o ní neviděl ani neslyšel, že by jezdila. Nevíte co s ní je a jaký lak má?
Emil D
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.82
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 17:54:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím, netušíte někdo, co může tohle být za stanici ???

 

Díky
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 18:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emil D: vždyť je to tam napsáno - Hrádek (na Vlárské Dráze) - Slavičín, dnes jen Slavičín.
Emil D
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.82
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 18:46:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt - dobrý, hochu, dobrý !!!
CDrum
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.104.160
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 18:48:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde je jasně vidět, že se dříve před vánocemi prodávaly stromečky i na dráze, jako vedlejší příjem pana pakra.
Jinak velmi pěkné dobové foto
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 23:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo prosím o akci (výstavě) s mašinkama v Turnově, nebo Trutnově? Bylo to dneska na ČT1, bohužel jsem to neslyšel celý, zajímá mě kde přesně to je a od kdy do kdy je otevřeno. Přeci jen to mám trochu z ruky, ale plánuju nějaký výlet s dětma, tak proto. Předem díky za odpověď.
Čus bus Karlos
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 08:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v trutnově obvykle bývá v tento čas výstava modelů
Jak jste to jeli ????
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 12:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CDrum: No nevím, jsoutam nějaké girlandy, na Vánoce to nevypadá..spíš příprava na příjezd císaře pána :-)))
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 17:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dají se už někde sehnat na netu JŘ které budou platit od prosince?
C734.1340
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, podnikám cestu s dvěma kamarády z Brna nočním vlakem R 376 do Drazdan a zpet do Brna prijedeme rychlikem ve 21.26. Je nas celkem malo, nechtel by se nekdo pridat? Odjezd je tuto nedeli v noci. Vyuzijeme jizdenku SONE+DB a kazdy z nas zaplati za jizdenku jen 245Kc. Hledame k sobe jeste tak dva az ctyri lidi, nejlepe z Brnenska, nebo Ceskotrebovska, kteri by se k nam pridali. V Drazdanech budeme okolo 7h, odjezd zpet ve 13h. V cili se chceme podivat po meste, ale kdyz by jste se chteli odpojit a jit treba nekam fotit vlaky, zadny problem.
Prosim napiste pripadne na email:

stloukalmilos@seznam.cz

Specha!
Kadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 18:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,chci se zeptat jestli někdo nemáte fotku kabiny 750 409 a 750 410 díky
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 01:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belinea: Nevím, jestli vám uzná průvodčí R376 jízdenku SONE+DB v úseku Děčín-Bad Schandau-Dresden. Na webu ČD se uvádí, že v Německu platí oba druhy jízdenek ve vlacích kategorie S (Stadt Bahn), RB (Regional Bahn), RE (Regional Express), IRE (Inter Regio Express) a VBG (Vogtlandbahn). O kategorii D žádná zmínka.
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 16:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z výluky do Broumova
http://www.vlakybroumov.estranky.cz/stranka/vylukana026
www.vlakybroumov.estranky.cz
Jirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 16:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sag: Jaké otázky nebo odpovědi obsahuje tento tvůj příspěvek?
Jirka.
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 21:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik může mít strojvedoucí dioptrií?
anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.210.93
Odesláno Sobota, 27. října 2007 - 22:04:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Cyrda: Podle zákona něco málo ano, ale v praxi záleží na doktorovi který bude uznávat tvou způsobilost. No takže když si budou moct na DKV vybrat jestli přijmou toho s nebo toho bez, tak koho si asi vyberou? :-)
Cyrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 17:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez.
Dík za odpověď.
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer, rád bych se na změny GVD. Co se děje se soupravou/vozy, které ve starém jízdním řádu jedou a druhý den už ne. Např. Co bude se soupravou na vlaku EC když dojede 8.12. Aarhusu, nebo třeba restaurační vozy, které končí na vlaku EC 129/126 a nově jsou zavedeny na IC 540/541.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 20:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na to se vydává (vydával) speciální rozkaz, kterým se řešil přechod z jednoho GVD na druhý. Pokud není pro náležitosti obrat, zavedou se soupravové vlaky, kterými se to přesune tam, kam má.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 22:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Generál vydá tzv. Rozkaz o zavedení nového GVD + nové Pomůcky ke GVD /řazení,SJŘ,atd./ .. a tam je vše napsáno ...


ICQ 237-113-861
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 10:30:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaky, které ve starém GVD někam dojedou, a zpátky už v novém GVD nejedou, jsou v cílové stanici zešrotovány. Naopak vlaky, které jedou až v novém GVD, jsou v jejich výchozí stanici nově vyrobeny.
:-)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 11:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš. Liesk.: :-))))) Opatrně kolego - co když je tazatel hyjena vezme to vážně a napíše to do nějaké Modré Froty Dnes? A tiskový mluvka nebude vědět co má říci a zase bude něco blekotat, chudinka :-))))
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 11:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odpověd
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4636
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk: já mě za to, že na trati, kde je toho dne zastaven provoz zůstávají vozy na místě pro případ, kdyby byla doprava opět zavedena, v případě zahraničních vozů přecházejí tyto automaticky pod vlastnickou spávu té které železnice, na jejichž území se právě nacházejí..

ČD např. pro tento případ chystá vydání zvláštní tajné depeše, kdy do zahraniční pošle na všech možných spojích vozy Bg, B 250 atp. a zabijí tak několik much jednou ranou...
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 12:51:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad uzávěry v Sokolove:
Bobo: a uzávěry maj tu úžasnou vlastnost, že nejsou závislé na ničem

To není úplně pravda, např. nelze postavit uzávěru z koleje, z níž by jízda mohla ohrožovat postavenou cestu (např. pokud je postavená cesta z 1. koleje na 2. traťovou, tak nelze současně postavit uzávěru ze 2. koleje; ale např. ze 4. již ano). Také nelze současně postavit uzávěry např. ze 16. a 14. koleje, apod.

Tajemný_em: Cheb-Sokolov pravostranně, Sokolov-Karlsbad levostranně

Levostranný provoz je jenom Sokolov - Nové sedlo (z důvodu nemožnosti postavit vjezdovou cestu do Sokolova ze 2. traťové koleje; pouze přivolávačka)

Ferii: Zajímalo by mne,do jaké míry se toto uspořádání návěstidel změní po uvažované rekonstrukci

Pokud nenastala nějaká změna, tak se mělo bourat první a třetí stavědlo, rušit 5. a 4. kolej, rekonstruovat obě zhlaví a zavádět ESA. Čili bych předpokádal, že pak každá kolej bude mít svoje odjezdové (NS zhlaví) a cestové (ranžír) návěstidlo (ale třeba to tak nebude).

Ferii: Nicméně zajímalo by mne proč při obmněně žst.Sokolov,tenkráte,onehdy nevymněnili uzávěry za cestáky aj na Sedelským zhlaví

Nevíte, kdy to bylo? A jak vypadalo zhlaví před tou změnou (např. měla 1Lc a 2Lc přivolávačku)? Neměl by případně někdo nějakou fotku? Díky.
Jiří Hasdenteuffel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.218
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 09:46:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,

při vystupování z vlaku jsem náhodou spatřil jistého průvodčího se svým zákonitým registrovaným partnerem (oba dva mužského pohlaví).

Má otázka zní - má takovýto registrovaný partner nárok na režijní výhody jako rodinní příslušníci?

Jirka
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem 4% ale mám pocit že anomá nárok..Tak se ho (jich)zeptejte..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Alasondro_alegré
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří Hasdenteuffel: To si pište, že ano. Poté, co byla zákonem tato úchylka povýšena na normál, si přece nemohly ČD dovolit "diskriminovat" tyto "partnery" - to už by byl dávno oheň na střeše a ze všech stran bychom slyšeli, jak jsou ti chudáci zde diskriminováni. Jo, jak se říká - s jídlem roste chuť.
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, potřeboval bych vědět, na jaké trati a kde se v ČR nachází největší (asi nejvyžší) železniční násep. Díky moc za typy případně foto ;)
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6732
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kyjice - třebušice
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 17:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano je to: "ERVĚNICKÝ KORIDOR - mohutný násep tvořený důlní výsypkou o objemu 1 000 000 kubíků - se původně zvedal ze dna uhelné pánve až do výšky 150 metrů. Po zemním valu vede železnice, silnice a řeka Bílina svedená do potrubí."
http://www.montanya.org/AKTUAL/VZ11/011.htm
Fotky zde:
http://prebral.net/gal/ryba/mostecko/Page.html
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 18:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Bobo a Mořepetr. Děkuji moc za info, pánové!
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá přes týden (Středa) s obsazeností IC 581 Ostravan? Je nutná místenka, nebo se dá v pohodě sednout? (1. i 2. třída)
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám dotaz, k čemu přesně slouží Dilatační spára, před ocelovými železničními mosty? takovéto V v kolejích.

(Příspěvek byl editován uživatelem folcek.)
Nehněvej se ženo má, kde jsou vlaky tam sem já.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 19:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každá dilatační spára slouží k vyrovnání důsledků délkové teplotní roztažnosti ocelových konstrukcí při změnácch teploty.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 08:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netýká se to jen ocelových konstrukcí. Dilatační spáry jsou prakticky na všech mostech, včetně silničních. Spára je buď prázdná (vzduch) nebo vyplněná nějakým pružným materiálem (guma). Proto jsou také mostní dílce na pilířích usazeny často na válcích nebo jinak pohyblivě.
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 12:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov: Jenom doplnim že většina mostů se dělá tak, že uložení jednoho konce mostovky (nosná část mostu) je uložená na pevnym kloubu (nemumožňuje pohyb), druhá na posuvnym kloubu, kterej umožňuje právě výše zmíněnej posun z důvodu teplotní roztažnosti
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 13:22:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná ale Folckovi vůbec nejde o dilatační spáry v mostní konstrukci, ani o dilatační zařízení v koleji, ale o ta "V" z masivních úhelníků či kolejnic před a za mostem, umístěná mezi hlavami kolejnic (uvnitř rozchodu). Jsou tam proto, aby vozidla, náhodou vykolejivší v blízkosti mostu, nepoškodila konstrukci mostu (nebo aby z něj dokonce nespadla), ale aby je tyto profily navedly zpět ke koleji. Na vlastním mostě mají tyto profily v podstatě charakter přídržnic (jsou tam s kolejnicemi rovnoběžné).
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 14:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním, že těmto profilům se říká pojistné úhelníky.
Ať žije pražská metrománie - čím víc postavíme metra do okrajových částí... tím budeme mít dražší MHD... a nejen MHD
Tonda_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo, jaký je správný tvar označování LOKO v psaném textu?

Příklad:
498 022 nebo 498.022?
M240.0100 nebo M 240 0100 nebo M 240.0100?
Jde o to, že zadání nesprávného tvaru znamená nenalezení tohoto textu ve vyhledávačích. Děkuji za objasnění.
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 13:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že to není ničím upraveno, tzn. pro vyhledávání je doporučeno vyzkoušet všechny tvary. I kdyby to nějaká norma upravovala, stejně si to na netu píše každý jak chce, takže existence normy je v tomto případě irelevantní k uspokojení potřeby.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tonda_h: Každý to píše jinak, takže pro hledání ve vyhledávačích je třeba vyzkoušet všechny varianty. Pouze pro nové označování hnacích vozidel je kodifikováno psaní s tečkou (třeba 181.014-2), byť se toho mnozí nedrží.
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s S200: U Kryšpína se tečka nikdy nepsala (proč taky, že) a začali ji tam někteří nesprávně dodávat až po vzoru nového označení (u nového o. je to kvůli kvůli počítačovému zápisu), kde v psaném textu tečka být má a na mašinách na tabulce být nemusí (či snad nemá?). (Doufám teď, že jsem to ze své hlavy vytáh správně, už v ní mám taky pěkný mišmaš...)
ČD: Zákazník? Co je to? ...
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Pátek, 02. listopadu 2007 - 14:45:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Kryšpína se v textu, když byly tištěné číslice stejně velké, psala tečky vždy. Stačí se podívat do Atlasu lokomotiv Ing. Beka, případně kamkoliv jinam (třeba Železničář). A to v době, kdy žádné nové značení nebylo.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace