K-report
 

Archiv do 21.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 120, 122, 124, 125 a 174 » Archiv do 21.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky - toho jsem si nevšiml. Napadá mě jedině souvislost s Blankou.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V grafikonu jsou náklady trasovaný Dejvice - Nové Strašecí. Měly by to být údajně soupravy o dvaceti vozech, přičemž do Veleslavína pojedou vždy po deseti a tam se spojí a pojedou do Strašecí. Právě na tom place proti Dejvickému nádraží (bývalé nádraží koňky), by se měly nakládat ve špičce až 4!! soupravy denně. Jen netuším, kde to budou ve Strašecí vysejpat. Asi tam budou muset proběhnout taky nějaké změny kolejiště, myslím nahoře na vlečce. Protože kam jinam by to tam sypali, když ne do bývaleho lupkového dolu.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ale ja furt nevím co to vlastně maj vozit v těch vlacích...
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlínu z tunelu. http://www.dalnice.com/r/mo/satra/okruh.htm
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2258
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kralupan:
Jak už psal Trainspot, vypadá to pravděpodobně na "Hlínu II", tedy odvoz vytěžené zeminy ze stavby tunelu městského okruhu Malovanka - Trója. Zrovna v okolí Hradčanské se bude jednat evidentně o naprosto nehorázné množství materiálu - tunely samotné, výjezd na Prašném mostě s podzemními garážemi, výjezd u Sparty rovněž s garážemi, tunely vzduchotechniky pod Spartou atd.

Už se těším
Kiki
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.84.6
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:50:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si také přihodit příspěvek (snad do správné sekce) z akce "Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka" na http://www.vlacky.com/foto_akce/2007/luzna, vše je z neděle 14.10.
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže těžký nákladní vlaky přes Prahu 6.To jim přeji!
Už se ví,kdo to bude vozit? ČD nebo OKDD?
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po půl sedmé jsem přijel zpožděným vlakem 6712 (40min.) - Regionovou - z Chrášťan do rakovnické stanice a stála tam souprava se sodou, kdy jela, prosím pěkně?
Nespouštěj oči z tratě!
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O trasy si prý zažádala SKANSKA.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: díky moc, toho říspěvku ve kterém to bylo psáno jsem si asi nevšiml

teda taky se těším, ale byl bych nejradši kdyby to vozili čd pěkně s bertama
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska odpoledne pár zpoždění v řadu několika desítek minut mezi Prahou a Kladnem a dál..., údajně se vlaky nemohly vyhrabat ze stromovky nahoru kvůli napadanýmu listí
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to crash84: potvrzuji.nebyly to vlaky,ale jen jeden vlak-r 832 v 15:09 z masaryčky.dojel za most u výstaviště cca 300m a pak začal rapidně zpomalovat.když zastavil,snažil se rozjet,ale jel rychlostí tak 2 pražce za minutu na první stupen a hrabal.po 30 minutách vyšel fíra s kelímkem od májky a začal sypat pod kola písek,což asi zachránilo celou trat.pak se ještě hrabal do kopce do dejvic,kam dorazil se 45 minutovým zpožděním.zaráží mě však jedna věc-proč ten osobák co se s ním křižujou ve Veleslavíně nepustili do dejvic a neposlali 714 na pomoc...
www.lancelot-trainz.websnadno.cz
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3152
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainzaklancelot: To by musel někdo myslet, případně někdo někoho informovat a myšlení, či práce bolí...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud fíra z uváznutého vlaku se sám neohlásí a nepožádá o pomoc, nesmí se v žádném případě poslat mašina proti němu. Toto lze jen za ním, zároveň je přísný zákaz vlakům na trati couvat bez souhlasu zadního výpravčího. Fíra se buď neozval, nebo se naopak ozval a doufal, že se mu podaří se vyhrabat. Asi bylo v této situaci nejlepší ozvat se vysílačkou, couvnout do Buben a s přípřeží učinit další pokus. Ale po bitvě každý generál.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad hroch: naprosto souhlasím
ad Jeneč: ohlášené to bylo- sám jsem vyděl a slyšel průvodčí, jak volá nejprve do Dejvic a pak na Masaryčku, tak je mi divné, proč se nic nedělo a radši zpozdil fíra oba osobáky jedoucí za ním, než aby zacouval. a co se týče příspřeže- dle mojich informací ověřených jediná volná lokomotiva v Bubnech, nebo na Masaryčce byla pouze Šauerova 730, což bylo také vidět
www.lancelot-trainz.websnadno.cz
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 22:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marťa rak se sodou - tentokrát to přijelo z Polska přes Frýdlant - snad úplně poprvé.

Jinak doufám, že v těch Dejvicích to bude ošetřeno lépe, než třeba u Sazka Arény - vše připraveno na odvoz vlakem a pak náhle zmizí koleje vlečky a jistí to modrá flotila actrosů pana Březiny.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 00:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačila by tato flotila odvozit dení objem rubaniny? Když není vlastně kam umístit krtinec v bezprostředním oklí který by sloužil co by meziskládka a to nemluvím že po značnou část dne jsou hlavní ulice v oblasti přetížené již dnes a tato mohutná stavba zcela určitě dopravní situaci ještě více samaosobě skomplikuje. Když se dělala Sazka Arena tak je vlastně nic netlačilo a měly dost místa na meziskládku materyálu.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 06:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi bylo v této situaci nejlepší ozvat se vysílačkou, couvnout do Buben a s přípřeží učinit další pokus.

To by v Bubnech/Dejvicích nejdřív nějakou vysílačku museli mít :-(


Měly by to být údajně soupravy o dvaceti vozech, přičemž do Veleslavína pojedou vždy po deseti a tam se spojí a pojedou do Strašecí.

Že by dvojče nepobralo do toho kopce dvacet vozů?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Že by dvojče nepobralo do toho kopce dvacet vozů?


Lok.751 má na stoupání 24 promile maximální zátěž okolo 400 tun,takže dvojče asi 800 tun.
Jeden ložený vůz může mít až 80 tun,takže 10 vozů bude pro dvojče tak akorát.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo_17: Když to nebude klouzat...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč ten osobák co se s ním křižujou ve Veleslavíně nepustili do dejvic a neposlali 714 na pomoc...

tohle mi taky nejde do hlavy, dneska sem mluvil s kámošem co jel v tom osobáku dolu. Prej je nechali hodně dlouho čumět před vjezdem do Dejvic. Muj názor na to je, že výpravčí měla postavenou vlakovou cestu pro 832 na 2. kolej, čili 2511 musí čekat u vjezdu aby 832 případně nevletěl do z 2511 se trousících lidí. To je v šechno v pořádku. jenom nevim proč ten osobák do Dejvic nepustila, když se rychlík hrabal někde v listí, vědět o tom musela, věděl to i průvodčí z 2511. Když byly ty obavy z vpuštění osobáku na 1. kolej, dal se snad vzít na třetí aby aspoň lidi z osobáku mohli vystoupit. Takhle vzniklo hodně rozčilení a muj názor je že právem, ale nejsem z provozu, čili je možný v tom mam díry
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 15:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám teda skromný dojem, že v Dejvicích je mezi 1. a 2. kolejí umístěna uprostřed na nástupišti návěst "Místo zastavení", takže by ke kolizi mezi vlakem a vystupujícími nemělo dojít.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 16:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"2511 ... nechali hodně dlouho čumět před vjezdem do Dejvic... výpravčí měla postavenou vlakovou cestu pro 832 na 2. kolej ..."

"v Dejvicích je mezi 1. a 2. kolejí umístěna uprostřed na nástupišti návěst "Místo zastavení""

Mně přijde, že to byl od dejvické výpravčí projev lenosti, alibismu a pohrdání substrátem.

Pro ilustraci příhodu z žst. Dejvice z toto léta, kdy zde končily vlaky od Kladna:
Výpravčí nechala běžet hlášení z plechové huby o odjezdu vlaku nepřetržitě kolem dokola. Poprvé, podruhé, potřetí .... popadesáté, popadesáté první ... Jen jednou se ozvalo hlášení o zpoždění a pak zase dokolečka běžné hlášení o odjezdu, ačkoli čas odjezdu už dávno minul... posedmdesáté, posedmdesáté první ... To už jsem nevydržel a šel do pokladny zeptat se, proč to běží stále do kolečka. Odpověď byla šokující : Byl tady nějaký nespokojený cestující si stěžovat, že nehlásíme vlaky. Tak je tedy hlásíme nepřetržitě, aby si nikdo nemohl stěžovat. Řekl jsem jí, že jestli to nepřetržité hlášení okamžitě nepřeruší, má jisté, že si budu stěžovat já. Utla to v půli věty, a až do skutečného odjezdu se hlášení neozvalo ani jednou. Že by mohla vlak hlásit před odjezdem jednou, event. dvakrát třikrát, to by ta pí.. asi nepřekousla.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 16:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tomto fóru jsem kdysi v nějakém příspěvku četl, že na trati 120 je technicky nemožné nastavit obě vjezdová návěstidla současně na zelenou, a to ani pro vlakové cesty na různé koleje. Je na tom něco pravdy? Přijde mi to dost divoká představa, protože ve většině stanic na 120 se běžně a často křižuje ...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 9-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17: Mylite se, normy S na danem useku - pokud se to za tech 4-5 let, co jsem to nevidel, nezmenilo, jsou tyto:

714, 720, 721, 730 a 731: 150 nebo 180 t (uz si presne nevzpominam)
74X: 250 t
749, 750, 751, 752, 753 a 754: 350 t
755: ??
781: 450 t
Smrt Římanovi a jeho nohsledům
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2002
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun: Tamni hradlovina sice zna tratovy souhlas, ale soucasny vjezdy nee. Z Hostivic dal uz neni ani ten tratovy souhlas, tam se jezdi striktne na hubu. Co a proc na hradlovine znemoznuje dat soucasny vjezdy, nevim.
Smrt Římanovi a jeho nohsledům
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Veleslavíně a Ruzyni toto je. Nelze postavit současně vjezd z obou stran z důvodu krátké zábrzdné vzdálenosti. Od vjezdového návěstidla k odjezdovému je méně než 700 metrů, které na této trati musí být dodrženy pro bezpečné zastavení. Proto se takto vlastně bezpečnostně prodlužuje až k vjezdu z opačné strany. V Dejvicích bohužel nevím, ale stanice taky není moc dlouhá, takže tam toto omezení možná bude taky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agent: máte na mysli zákaz současných vjezdů (= zákaz stavět oba vjezdy současně na zelenou), nebo technickou nemožnost je postavit? Neboli, vězí za tím předpisy, nebo technické vlastnosti zabzař?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeneč: Chápu to tak, že technicky jdou současné vjezdy nastavit, akorát se to nesmí.

Není mi jasné, proč to nejde ve Veleslavíně, když od Ruzyně je už od Libockého rybníka rychlost omezená na 40, a od Dejvic je to sakra do kopce. Dále nechápu, proč je zábrzdná vzdálenost stanovena bez ohledu na velikost vlaku.
Taky nechápu, proč by vlaky, které ve stanici zastavují, nemohly mít vyjímku. V takovém případě fíra přece musí jet tak, aby zastavil, i když má odjezd na zelenou.
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: ono je někdy lepší to posichrovat a zlikvidovat jekejkoliv potenciální kolizní bod. I když tam je místo zastavení, tak nikde neni psáno že to fíra (byť je to hodně nepravděpodobný) neprojede a nevletí přímo mezi lidi. Současný vjezdy nejsou možný snad kvůli tomuhle důvodu (bezpečnost cestujících), snad i na Kladně elektromechanika vylučuje některý současný vjezdy.

Asi to opravdu byla lenost jak píše Bručoun, páč myslim že by snad nebyl takovej problém zrušit vlakovou cestu pro 832 (otázka zase je jestli už nebyly dole závory), čimž by se uvolnil vjezd pro 2511, je to jenom trošku improvizace, případně prohodit koleje pro oba vlaky.
Každopádně tam prej byla včera nějaká mladá slečna (výpravčí), čili zkušenosti asi nevalný, dělá se to takhle denně, tak proč to měnit


Jinak ten zážitek z Dejvic je fakt brutální, s timhle přístupem u nás pude železnice do
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Zábrzdná vzdálenost se určuje jenom podle rychlosti:
400 m (rychlost do 60 km/h)
700 m (rychlost nad 60 km/h a do 100 km/h)
1 000 m (rychlost nad 100 km/h a do 160 km/h)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 17:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky všem za info.

Crash84:
ad zábrzdné vzdálenosti: Technicky vzato zábrzdná vzdálenost s tonáží vlaku souvisí, nebo ne?

V každém případě mi přijde komické, když je zábrzdná vzdálenost pro 30 i 60 km/h stejná, zatímco pro 70 km/h je skoro dvojnásobná než pro 60. Myslím si, že by měla být stanovena buď podrobnější tabulkou, nebo dokonce vzorečkem. Bohužel tuším, že je česká železnice tabulkami tohoto typu prolezlá.

Apropo, ve Veleslavíně je rychlost do 60, a v Ruzyni, pokud vím, taky. Takže by měla tabulkově platit zábrzdná 400 m. Jen v Dejvicích je 70, ale ty snad (?) jsou delší než 700 m.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zábrzdná vzdálenost je určena prioritně pro celou trať. Je to dáno již historicky jak byla trať stavěna jako celek. Nehledí se na to, že v určitém místě je rychlost snížená. Pro trať 120 je rychlost 80km/h.
Současné vjezdy nelze postavit technicky. Je to znemožněno staničním zabezpečovacím zařízením.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Dejvicích jsou mezi 1. a 2. kolejí návěsti "Místo zastavení"


Ty vjezdy v Ruzyni, Dejvicích není to hlavně kvůli tomu, že na odjezdu jsou skupinová návestidla???
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne-e, s hmotností vlaku to nesouvisí, páč na daný zábrzdný vzdálenosti musí zastavit i nejhůře brzděný vlak jedoucí nejvyšší traťovou rychlostí. takže vlak na trati musí mít potřebný brzdící procenta aby v danym úseku zábrzdnou vzdálenost dodržel.
Ona ta zábrzdná vzdálenost je hlavně na rozmisťování návěstidel a ostatních návěstí jako upozrňovadla na návěstidlo atd. Nějaký úpravy jsou podle mě možný v řádu několika málo let, kdy se snad bude zavádět rychlost 200 km/h.

Jinak vjezd i odjezd v Dejvicích je snad na 40 km/h, nejdelší dopravní kolej tj. 1. kolej má 479 metrů
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... Technicky vzato zábrzdná vzdálenost s tonáží vlaku souvisí, nebo ne? ...

zkusím tipnout i odpověď: skutečná zábrzdná vzdálenost závisí nejen na rychlosti, ale také na hmotnosti na jednu bržděnou nápravu ? (Předem omluva za nepřesné vyjadřování.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Crash84: S délkou st. Dejvice jsem se pěkně seknul. Ale téměř bych se vsadil, že na vjezdu od Buben je 70. Myslím, že i od Veleslavína. Leda, že by ty cedulky s 40 někdo ukradl.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zábrzdná vzálenost souvisí pouze s rychlostí. Podle ní a podle velikosti spádu se potom určuje potřebná účinnost brzd pro každou tonáž. Skutečná účinnost se vypočítává u každého vlaku a musí vyhovovat potřebné účinnosti dané předpisy. Tak je zaručeno, že vlak na zábrzdnou vzdálenost zastaví i v nejhorších klimatických podmínkách.

(Příspěvek byl editován uživatelem jeneč.)
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: já bych řekl že je tam [60] km/h
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Dejvice je po první koleji rychlost 70 km/h.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Pro trať 120 je rychlost 80km/h"

Myslel jsem že to platí jen pro úsek z Hostivice dál na Chomutov. V úseku Bubny-Hostivice nikde není víc než 70. Pokud vím, tak tento úsek ani nebyl stavěný pro vyšší TR. Dokonce je v tomto úseku hned několik oblouků, které jsou nanejvýš pro nějakých 50-60. Čili myslím, že nejde o trvalé omezení traťové rychlosti, ale o nižší návrhovou traťovou rychlost. (Tím nechci nijak zpochybňovat co jste napsal o předepsaných zábrzdných, o tom nevím vůbec nic.)
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 18:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou rychlostí - omluva za dezinformaci, špatně jsem se kouknul, na první koleji je jak řikal Jeneč 70 km/h čili traťová rychlost.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 20:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Agent:Apollo 17: Mylite se, normy S na danem useku

Ja jsem myslel normu v T4(ložené podvozkové vozy),což vozy pro převoz zeminy budou splňovat.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:33:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na přeložce se chystá výluka.Viz článeček z dnešního deníku.
 
Johny1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.82.67
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 21:42:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle to vypadalo skoro každý den od srpna až do teď na Os2502 v Revničově
 
Krumpolc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 22:28:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainzaklancelot a jiní chytří...V Dejvicích nejdou stavět současné vjezdy jelikož tam jsou SKUPINOVÁ odjezdová návěstidla-proto je tam upraveno zab.zař. že to NUEMOŽŇUJE a je to současně i zakázáno staničním řádem.Co se týče včerejší jízdy R 832 v úseku Bubny-Dejvice,tak k tomu vim asi tak to,že výpravčí z Buben se fíry na R 832 dovolal vysílačkou ještě v době,kdy byl těsně za výstavištěm (ještě v dosahu bubenské vysílačky).Fíra mu řekl že mu to klouže a že sice pomalu,ale pořád jede.Později dle indikací kolejových obvodů PZZ na nějakou dobu zastavil úplně.V Bubnech na základě jeho zastavení si výpravčí domluvil že z v Bubnech na odhlášku za 832 čekajícího vlaku 2516 se sundá mašina a vyrazí za R832 aby ho vystrkal do Dejvic.Jenže přesně v okamžiku kdy k tomu mělo dojít,tak se dle kol.obvodů 832 zas pohnul,takže sundavání mašiny z 2516 bylo tím pádem odloženo,aby se v případě úspěšného dojezdu rychlíku do Dejvic nezasekal zbytečným rozpojením i ten 2516 (nakonec se to i vyplatilo,2516 mohl hned po odhlášce za R vyrazit,což by v případě již odpojené mašiny,která by nakonec vůbec nebyla potřeba, zas tak rychlé nebylo).Když se 832 šoural před Dejvicema -již v přibližovacích obvodech dejvických PZZ (v té době s 2511 už stojícím před dejvickým vjezdem),vjezd už rušit nebylo možné -tou dobou už byl mimo bubenskou vysílačku,byl znát na obvodech jeho pohyb,byť pomalý a později se i podařilo se sehnat číslo na fírův soukromý mobil -potvrdil že už zase je v pohybu.... Takže jen imbecil,když by měl někde před stanicí pomalu se ploužící vlak co sotva leze,by mu shazoval vjezd před nosem kvůli křižování aby ho ještě znovu ve stoupání zastavoval......Bohužel na někoho to padlo a odnesla to 2511.Jo,a jak tu zaznělo, že proč tam pro ten R 832 nejela mašina od toho protijedoucího 2511,tak autor této poznámky si buď myslí že daný výpravčí je sebevrah (a pošle mašinu proti vlaku) a nebo zřejmě v hlavě má místo mozku rosol....
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 22:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současné vjezdy vlaků v Ruzyni a Veleslavíně jsou znemožněny zabezpečovacím zařízením. V Ruzyni všechny varianty, ve Veleslavíně jen některé - určité kombinace postavit lze (z Ruzyně na 1. kolej a od Dejvic na 3. nebo 5. k budově). Je to proto, že současně vjíždějící vlaky musí jet vždy na návěst se sníženou rychlostí (tedy v tomto případě na "40 a výstraha"), protože jak už bylo napsáno, stanice není dost dlouhá na zábrzdnou vzdálenost (a tedy kdyby měl vlak na vjezdu "Výstraha" a postaveno "rovně" traťovou rychlostí, nemusel by to k odjezdovému návěstidlu ubrzdit). Od Ruzyně na 3. i 5. kolej není na návěstidle snížená rychlost (oblouková výhybka), od Dejvic na 1. kolej taky ne (přímý směr), proto se na tyto koleje současné vjezdy z těchto směrů nedají postavit.

Traťová rychlost 80 km/h se tuším poprvé vyskytuje už mezi Ruzyní a Hostivicemi. Jinak přes Ruzyni je 60 a na zhlaví od/do Veleslavína 50. Přes celý Veleslavín je 40.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 23:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S fírama je to vždycky těžký, prý mají v depu potahovačky, když si vyžádají pomocnou mašinu - proto se většinou snaží za každou cenu dojet, ať se jedná o neschopnost jednoho z motorů na mašině (714), listí nebo cokoliv jiného. Bohužel i za cenu toho, že to potrvá třeba 30 minut místo 5. Kdyby to fíra od 832 vzdal hned za Výstavištěm a zavolal si o mašinu, mohlo být vše jinak a lépe.

Jediné, co by asi v dané situaci přicházelo v úvahu, bylo vyslat v čase pravidelného odjezdu 2516 z Buben jako PMD za vlakem s tím, že po "zjištění příčin nedojetí suňte vlak 832 do žst. Dejvice"). Jen nevím, jestli by to 714 se třema Bixama zvládla. Aby nakonec večer nestála ve Stromovce kolona 854+053+053 + 714+021+021+021 + ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 23:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krumpolc: "... jen imbecil,když by měl někde před stanicí pomalu se ploužící vlak co sotva leze,by mu shazoval vjezd před nosem kvůli křižování aby ho ještě znovu ve stoupání zastavoval......Bohužel na někoho to padlo a odnesla to 2511"

Jak dlouho tam ten 2511 teda stál? Pokud tam stál čtvrthodinu, tak bych tomu neříkal před nosem ... Jesli tam stál jen pět minut, tak sem někdo napsal zavádějící informaci.

Taky si myslím, že vjezdové návěstidlo do Dejvic už není ve velkém stoupání, a že by se u něj měl vlak normálně rozjet. Pokud jediným důvodem jeho zastavení ve stromovce bylo listí.


"Traťová rychlost 80 km/h se tuším poprvé vyskytuje už mezi Ruzyní a Hostivicemi."

Na tuhle 80 kousek za Ruzyní jsem zapomněl a tudíž plácal blbosti. Až do Ruzyně ale žádná 80 opravdu není.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 00:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... současně vjíždějící vlaky musí jet vždy na návěst se sníženou rychlostí (tedy v tomto případě na "40 a výstraha"), protože jak už bylo napsáno, stanice není dost dlouhá na zábrzdnou vzdálenost (a tedy kdyby měl vlak na vjezdu "Výstraha" a postaveno "rovně" traťovou rychlostí, nemusel by to k odjezdovému návěstidlu ubrzdit)..."

Tohle mi vrtá hlavou. Pokud to dobře chápu, tak se to týká Veleslavína. Tam ale je 40 i na 1. koleji. Dedukuju z toho správně, že těch zde 40 není NTR, ale jen trvalé omezení TR? A že to je přežitek z doby, kdy byla vyšší TR? Jenže podle tabulek je pro 40 a 60 stejná zábrzdná (přestože je to logicky blbost), a 70 si v obloukové stanici Veleslavín moc neumím představit ...

Taky mi tyhle informace přijdou v rozporu s tím, co psal Crash84. Podle něj se zábrzdná posuzuje podle TR celé tratě, a ne podle rychlosti v konkrétní stanici, natož podle rychlosti na konkrétní koleji ... Jsem z toho jelen .
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 02:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny1: jeeeee...fíra Lesan.
Hytlák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 09:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvaašedesátka: z jakého plátku máš ten novinový ústřižek - nemáš to ve větším rozlišení ?
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 11:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hytlák: Článek je i na http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/propad_trati_20071019.html .

"Musíme vyhloubit násyp až na rostlé podloží do hloubky minimálně dvou metrů a zpevnit ho speciálním materiálem" - to si užijou .

(Příspěvek byl editován uživatelem Danek.)
Železniční dopravě zdar!
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 17:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad krumpolc: dobře,dejme tomu,že máš pravdu že kdykoliv proběhla komunikace přes vysílačku, tak že fíra řek, že jede sice pomalu,ale jede. pak tedy je to chyba fíra. co se týče toho pmd,nebyl by to si dobrej nápad- nedávno mi kamarád říkal, že jak jezdí v pátek ta souprava 714+3bix+854+btn, tak že vysadilo čerpadlo 714, zastavila v tunelu, zkusili hydrou zatlačit,ale ani se to nehlo, takže pmd by byl asi k ničemu.ale krumpolc má asi pravdu- fíra opravdu kdykoliv průvodčí držela mobil u ucha, tak na ní mávnul,čímž asi naznačil, že je vše v pořádku.ale potom se zase asi 3 krát zastavil, takže je možné, že se mu dovolali, až když se rozjel....takže dle mě za to nemůže výpravčí v dejvicích,ale částečně fíra
www.lancelot-trainz.websnadno.cz
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 7-2003


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 17:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem potkal ve Švermově 740 422+424 s uhlím v prášku
http://vrbam.ic.cz/ web s modely pro MsTS a Trainz
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 18:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na dole Scholler stojí náklad z Ostravy. 4 742+několik vozů. pravděpodobně zítra návrat zpět
www.lancelot-trainz.websnadno.cz
"Kladenské dráhy a jejich úpadek"
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 20:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Zábrzdná vzdálenost musí být stejná na celé trati. To, že geografické podmínky neumožňují po celé délce trati stejnou rychlost nehraje roli. Bere se prostě nejvyšší rychlost uvažovaná pro tu celou trať. Celá trať je dána historicky jak se kdysi plánovaly a stavěly. Buštěhradka naplánovala trať z Masarykova přes Chomutov do Chebu s nejvyšší rychlostí 100 km/h a na celé trati je tím pádem zábrzdná vzdálenost 700 metrů. To, že ve Veleslavíně nešla udělat vyšší rychlost než 40 a 100 km/h je jen z Chomutova do Chebu nehraje roli.
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 23:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Celá trať je dána historicky jak se kdysi plánovaly a stavěly. Buštěhradka naplánovala trať z Masarykova přes Chomutov do Chebu s nejvyšší rychlostí 100 km/h a na celé trati je tím pádem zábrzdná vzdálenost 700 metrů. To, že ve Veleslavíně nešla udělat vyšší rychlost než 40 a 100 km/h je jen z Chomutova do Chebu nehraje roli."

Tohle mi přijde skoro až debilní. Takže kdyby se třeba přeložka mezi Březnem a CV postavila na 120 km/h a ne na 100 km/h*, jako teď, tak by se i celý zbytek tratě musel upravit na zábrzdnou vzdálenost 1000 m pro Vmax>100 km/h . Nebo by se muselo říct, že trať končí v Březně a úsek do CV už do ní nepatří.

*Tohle tady uvádím jen jako příklad nesmyslnosti jediné zábrzd. vzd. pro celou trať, vůbec teď nechci uvažovat o vhodnosti nebo nevhodnosti vyšší rychlosti u přeložky.
Železniční dopravě zdar!
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 23:43:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznám pravidla pro určování zábrzdných vzdáleností, zpravidla jsou stejné v celé trati, ale jsou výjimky, i na krátkých úsecích. Např. v úseku (Ústí n.L.-)Chomutov-Klášterec (podle mapy, kterou mám) je zv=1000m. A třeba v úseku Ostrava-Vítkovice - Odb.Odra je zábrzdná vzdálenost jiná pro každý směry jízdy.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 08:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zábrzdná vzdálenost být po celé trati stejná samozřejmě nemusí.
Už jenom pojem "celá trať" je totiž diskutabilní: "trať" je totiž to, co je za trať administrativně prohlášeno, a to se čas od času mění.
Žádný problém s tím není: jednak mají strojvůdci poznání, kolik kde je, jednak mají v jízdním řádu stanovovanou minimální požadovanou účinnost brzd a od toho se odvíjející max. rychlost pro každý mezistaniční úsek zvlášť (pokud to nemá vliv na rychlost, tak se údaje sloučí do jednoho pro více po sobě jdoucích úseků, ale na principu se nic nemění).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace