K-report
 

Archiv do 16.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 16.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 11:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad PavelŠ: Na koleně před průvodčím je pozdě, ale může to být až po nástupu do vlaku (ale před odjezdem).
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím. Existuje ješte dvoudení síťovka, nebo ji už zrušili? Pokud ano, můžete mi poradit nějakou adekvátní náhradu? Díky
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde, a udělá to.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 13:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Marin2:
Existuje ješte dvoudení síťovka, nebo ji už zrušili?

Zůstala už jenom varianta pro psa.

Místo ní si musíte nakombinovat něco jiného např. za použití jízdenky ČDnet - jednodenní síťovky za 390 Kč, ke které ale potřebujete na příplatkové vlaky jednodenní příplatek (60 Kč). Pokud jedete větší část cesty Os a Sp, v rámci kraje (Praha s Střední Čechy mají jednu síťovku dohromady) lze koupit jednodenní síťovku RegioNet za 130 Kč. Pak samozřejmě je možnost využít zpáteční slevy, kde se platí příplatek na příplatkové vlaky jen ve směru TAM.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas:
No s tou nevyplněnou KMB mě napadá: Když mě průvodčí požádá o jízdenku, není limit, za jak dlouho mu ji musím dát. Když ji budu hledat po kapsách 2 minuty, tak ji budu hledat 2 minuty. A když budu ty 2 minuty vypisovat KMB, tak v tom v podstatě není rozdíl.

Můžete mi vysvětlit, proč prostě neberete stávající pravidla, ale snažíte se vymýšlet, jak jsou ochcatelná?!
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Nemůžu, protože to nevím. Jen když nějaká pravidla jsou, tak přemýšlím, co vlastně znamenají a jestli v nich není nějaký rozpor nebo to není třeba úplná blbost. Když za to je vyhlášená sankce, tak jestli její vybírání "nestojí na vodě".

A ještě jednou říkám, že jsem to tak nikdy nedělal a i kdybych tu KMB měl, tak bych to nedělal. A jakkoli je KMB bezva doklad, mě se nevyplatí, protože buď jezdím na krátké tratě a občas nebo nárazově daleko, kdy se vyplatí síťovka. Takže o ní ani neuvažuju.

A tím bych tohle filozofování ukončil, stejně nic nového nevymyslíme.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 00:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě, kdy jedu s osobákem zapojeným do PID z Masny do Kralup tak, že mám PID do Sedlce a ve vlaku si kupuji jízdenku Sedlec-Kralupy, má průvodčí právo mi napařit 20Kč přirážku, že jsem si to nekoupil ve výchozí stanici (nestihl jsem to). Řešeno dnes v Os 9618, přislušný cestující se dost vzpouzel, prý po něm nikdy nikdo přirážku nechtěl...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 02:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:
Teď řeknu jenom svůj názor, nic oficiálního. Tato problematika je myslím dost nepřesně popsána v SPPO, ale nikdy jsem se nesetkal s vyžadováním přirážky v těchto případech. Cestující myslím může vždycky říct, že na tramvajenku PID cestuje do Sedlce, neobsazené zastávky, kde vystoupí a pak si vzpomene, že vlastně chce jet dál a opět nastoupí. Normální průvodčí nenutí cestující k takovýmto hloupostem a nějakou přirážkou vůbec neotravují. Jinak jako prevence je dobré si s sebou nosit jednu jízdenku PID za 20 Kč, protože kolem označovačů se na Masaryčce stejně musí projít. A cena je stejná jako doplatek zákaznického jízdného.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 13:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Ono je to trochu složitější. Pokud by to byl doplatek k jízdence ČD, tak k doplatku za původní cílovou stanici se manipulační přirážka účtuje, proto je v mnoha případech lepší na kratší vzdálenosti, chtít jízdenku z té původně konečné stanice, samozřejmě jen v případě že je neobsazená. To se týká i návaznosti na "vnitřní" kupon PID, kde ovšem těžko spáchám "doplatek k jízdence" pokud je zastávka obsazená. Pokud je pochopení na obou stranách, tak domluvit se dá vždycky.
Co je ale horší, tak to je přejíždění na kupony PID pro pásma P a 0 (popř. ekvivalentní jednorázové jízdenky) do první zastávky v pásmu 1.
Dost často s tím jsou problémy a pokud si vyloženě nepohlídám určité vytipované lidi a skupinky (nejčastěji dělníci z východu), tak pak už s nima těžko něco udělám a jsem ve finále rád, že zaplatí alespoň jízdné bez přirážky, i když tady bych s chutí sázel rovnou 400,-/800,-, protože z 50% mají štěstí, že zrovna v tom úseku nikdo nepřijde.
Výmluvu "já to nestihl, tak proč bych měl platit přirážku" slýchávám hodně často a nejvíce právě mezi sousedícími zstávkami pásma 0 a 1. Já když nestihnu přijít včas do práce, tak asi také nějaké sankce dostanu, ale to jen tak na okraj k těm výmluvám.

Krysa: Ve vlaku ve vnitřních pásmech by se to uznávat mělo, ve vnějších je potřeba si ke kuponům pořídit ještě žákovský průkaz (ten oranžový, popř. žlutomodrý) vydávaný v pokladnách ČD a ostatními dopravci příměstké dopravy. Bohužel někteří to stále nemůžou pochopit. Fakt je, že nějak nechápu, proč nestačí jen jedno potvrzení pro obojí...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 14:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
kde ovšem těžko spáchám "doplatek k jízdence" pokud je zastávka obsazená.

To si myslím, že nemáte pravdu. Podle mě je rozhodující zastávka nástupu. Abychom mluvili konkrétně, když nastoupím v Praze-Kbelích a budu chtít jízdenku z Prahy-Čakovic někam dál, tak nebudu platit přirážku, i když mi prodáte jízdenku z obsazené žst. Praha - Čakovice. Stejně tak když si koupím někde v předprodeji z Prahy-Kbel jízdenku do Neratovic a pak u vás ve vlaku z Neratovic do Mladé Boleslavi, protože je to první doplatek k zakoupené jízdence a je jedno, že Neratovice jsou obsazená stanice.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 15:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: S tím prvním souhlasím, tam jsme se asi nepochopili. Je to stejný případ, jako Praha - V.Chuchle a Praha Radotín. Mě šlo spíš o to, že ke kupónu PID nemůžu udělat "doplatek", protože vlastně není z čeho to počítat, zatímco k jízdence ČD ano.
To druhé je případ, nazývající se "Jízda za původní cílovou stanici" a předpis o tom hovoří takto: "Pokud se cestující přihlásí o doplatek jízdného (nová cílová stanice) ve výdejně jízdenek nebo ve vlaku ještě před příjezdem do původní cílové stanice uvedené na jízdence, zaplatí rozdíl jízdného, na které prokáže nárok."
K tomu je asi ještě dobré znát definici manipulační přirážky: "Přirážka, kterou ČD vybírají od cestujícího za porušení podmínek tím, že nevyužil možnost zakoupení jízdenky, doplatku, příplatku nebo podeje cest.zavazadla v obsazené stanici a o zaplacení se přihlásí bezodkladně po nástupu do vlaku u pověřeného zaměstnance."

Podle mě případ, kdy si koupíte jízdenku z neobsazené stanice v předprodeji ve stanici obsazené, nahrává spíše té manipulační přirážce.

Doufám, že jsem něco nezvrtal, tarif je pěkně záludná věc.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 16:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi to nějak rozleželo v hlavě a je asi pravdou, že pokud si cestující nemůže koupit doplatek k jízdence koupené v předprodeji z důvodu neobsazené zastávky (pokud z ní ovšem jede), tak by měl mít teoreticky nárok si ten doplatek koupit ve vlaku bez přirážky.
Zeptám se na tohle ve škole, když si tedy vzpomenu. Každopádně takový případ jsem ještě neměl.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Žirafa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.46.85
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 16:41:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze v osobním vlaku Bad Schandau - Děčín kombinovat SachsenTicket a předem koupenou vnitrojízdenku Schona Gr - Praha?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 23:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žirafa:
SachsenTicket neplatí v úseku Schöna - Schöna Gr., jak se můžete přesvědčit např. v informační brožuře k této jízdence.

Zapa:
Je vůbec doplatek k jízdence ČD kvůli cestě za původní cílovou stanici běžnou věcí? Každopádně je to dost typické právě v PID. Existuje tedy nějaké universální řešení (přirážka vždy ano/vždy ne), nebo se to striktně řídí obsazeností nástupní stanice a hraním si na nástup v neobsazené?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 21:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Nevím jestli to je běžnou věcí, ale občas se někdo najde. Pokud je to na kratší vzdálenost a je-li v nejbližším okolí neobsazená zstávka, tak je samozřejmě pro cestujícího lepší to vydat z oné zastávky i za cenu vyššího jízdného, ale bez přirážky.

Obsazení, či neobsazení zastávky/stanice je zrádné v tom, že třeba o víkenech je to jiné než ve všední dny, kdy je třeba otevřeno kratší dobu. Pak dochází k tomu, že cestující, který je zvyklý, že v pátek už je zavřeno v půl páté a kupuje si jízdenku ve vlaku bez přirážky, má v sobotu smůlu, protože v ten den je tam otevřeno do půl sedmé..... Osobně bych to třeba i přešel, i když právě na těch nejbližších zastávkách k pásmu 0 se tohle zneužívá, jenže pak mi přijde revizor a začne se vyptávat proč jsem nenapálil man. přirážku.....

Man. přirážku bych zavedl při zakupování jízdenek ve vlaku z obsazené zastávky jen do nějaké vzdálenosti. Určitě bych jí nechtěl vymáhat třeba při koupi jízdenky nad 20 km, popř. při koupi zpáteční jízdenky. V předpisu to ovšem je jinak, takže nezbývá, než ho ve vlastním zájmu "v mezích" dodržovat.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.62
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:06:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám k doplatkům jeden dotaz: Jezdíme občas na zpáteční jízdenku České Budějovice jižní zastávka - Loučovice (66 km). Občas se ale stane, že se zpět musíme vracet vlakem, který na jižní zastávce nezastavuje. Jak se má v takovém případě postupovat, aby člověk mohl dojet až na "hlavní" (69 km - stejné pásmo)? Zatím se jen jeden průvodčí zlobil a chtěl nás vysadit v Kamenném Újezdě (protože dál nám jízdenka neplatí, když příští stanice je až za platností jízdenky), ostatní dva případy nad tím mávly rukou.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:20:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velice dobrá otázka.Pokud je to stejné pásmo, nabízí se odpověď - "Jezděte na jízdenku z hlavního nádraží". Pokud je ale Jižní zastávka neobsazená,nabízí se otázka, zda vůbec ve vlaku lze vystavit jídenku z předcházející obsazené stanice bez doplatku a vsadím se,že žádný předpis tohle neřeší .
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 19:27:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že postup průvodčího, který Vás chtěl vysadit v Kam.Újezdě, byl naprosto v pořádku. Jízdenku máte na jižní zastávku a dál Vám neplatí. (Když si koupím jízdenku z Prahy do Kralup, tak taky není v pořádku dojet do Ústí, protože zrovna můj vlak v Kralupech nestojí.)

Korektní postup je dokoupit jízdenku ČBjz-ČB (v Loučovicích nebo během přestupu), ve vlaku s přirážkou. Anebo koupit jednosměrné jízdenky.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5315
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 19:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zažil už sem několikrát i situaci, kdy sem měl zpáteční jízdenku Karviná - Bocanovice a zpátky sem přitom jel už z Mostů, což už je dokonce i jiné tarifní pásmo. Průvodčím to ale nikdy nevadilo.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
Korektní postup je dokoupit jízdenku ČBjz-ČB

To bych si dovolil nesouhlasit. Můj názor je ten, že podle Tarifu je nutné uhradit pouze doplatek jízdného a doplatek znamená rozdíl mezi jízdným na předložené jízdence a jízdným, na které cestující prokáže nárok. Jenže rozdíl cen mezi zpáteční jízdenkou z hl.n. a J.z. je 0 Kč. Správně by tedy bylo vydat doplatek za 0 Kč, jenže nevím, jestli to jde. Bez toho papíru je tazatel vlastně v závěrečném úseku cestujícím bez jízdenky.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O přirážce by měla rozhodovat jen skutečná obsazenost nástupní/výstupní stanice. Jestli si budete přát jízdenku odjinud, už je na vás. Když pojedu z Chabařovic do Mostu, tak budu taky chtít jízdenku až z Proboštova, protože na úsek ÚL-Proboštov mám traťovku. A platit k tomu +20 je zcela nesmysl.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:03:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je to tak,pak si nechejte vystavit jízdenku z hlavního nádraží a nemusíte žádat o žádný (ani nulový) doplatek.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1729
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Jenže i při vydání jízdenky s nulovou hodnotou (teď také nevím jsetli to jde zkusit to můžu až ve čtvrtek ) by se měla z obsazené zastávky vyžadovat manipulační přirážka, což samozřejmě většina průvodčích naštěstí podle mě neudělá.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:30:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_z: Tarif nezná doplatek za "jízdu za původní výchozí stanici", pouze za cílovou (předpokládám, že doplatky se dají použít jen v případech vyjmenovaných v Tarifu, nikoliv při jakékoliv změně jízdenky, která mne napadne), v tomto případě by ale pro jízdu ČBjz-L-ČB nebylo možno využít zpáteční slevu. Asi bych se pokusil koupit zpáteční ČB-L-ČB přímo ve vlaku po nástupu v ČBjz, snad by to mělo jít, ale průvodčí se možná budou cukat.
Doplatek za 0 Kč vydat lze, dokonce i s pisným 20 Kč.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.3
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:34:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náš tazatel vyjíždí z Loučovic a to už ví, jestli jeho vlak bude stavět na j.z.,jsou Loučovice obsazené? Co když se o doplatek přihlásí tam ve výdejně před nástupem?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
Souhlasím, chyba je v tom, že chybějí definice nástupních a cílových stanic. Při zpáteční jízdence ČBjz-L-ČBjz by tak vlastně nástupní byla pořád neobsazená ČBjz, a proto by doplatek za 0 Kč byl bez pisného, i kdyby v Loučovicích prodávali jízdenky přímo u vlaku. Nevydání doplatku, i kdyby za 0 Kč, průvodčím je myslím naprosto neakceptovatelné "řešení", už kvůli revizorovi.

Nákup ČB-L-ČB po nástupu v ČBjz by asi problém být neměl, protože cestu lze nastoupit kdekoliv na trase. Akorát je tu otázka pisného, protože platí věta 1 tohoto příspěvku...
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 21:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Brně se plánuje propuštění skoro všech pokladních, mají zůstat pouze dvě. Veškeré jízdenky budou prodávány v asi 16 automatech. Jsem zvědav, jak to dopadne, automaty nikdy dlouho nevydržely bez poruch a navíc ten strašný systém slev, apod. Jak si tam koupí jízdenku někdo, kdo jede po dlouhé době nevím. A ty kecy za ním ve frontě... Prostě budeme šetřit za každou cenu. Ach jo.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 22:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Huffnagell: To je dle JPP? Podle mě je to blbost, protože tam nedávno rozjeli ten nový systém pro odbavování. Další věcí je, jak by se střídaly, když ve dvou se udělá těžko nějaký turnus.... Jestli tam nemají zůstat jen dvě pokladny.... Na automaty bych prozatím nenadával, když není ani jasné, jak budou vypadat. Ty původní to určitě nejsou.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 09:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych se vrátil k problematice jízdenek PID ve vlacích ČD:
Jako největším problémem vidím absenci označovačů ve vlacích. Všichni ostatní dopravci mají stovky vozidel a všechny mají označovače !!!
Zde je jednoznačně chyba na straně ČD, protože jízdenka PID pak nelze použít (za předpokladu, že mám "pražskou tramvajenku" a chci jet do vnějšího pásma). Proč bych měl jízdenku označovat už na Masaryčce, než opustím Prahu, ztrácím časovou platnost jízdenky, takže se po mě chce, abych platil 2x ??
Dále komplikace s plnou / částečnou integrací raději škoda hovořit.

Co se týká doplatků při pokračování do vnějších pásem PID při vlastnictví pražské tramvajenky, tak jsem s tím NIKDY neměl problém.
Vždy mohu nastoupit v neobsazené zastávce na jiné trati (např. Hlubočepy, Kyje, Měcholupy) a není mou povinností si shánět jízdenku při přestupu.
Takže např. jedu do Kralup, mám jízdenku PID a jedu z Hlubočep, takže doplatek je Sedlec-Kralupy bez přirážky.

Jinak ÚKáčka budou vždycky podvádět a jezdit načerno, ale zásadní problém vidím v absenci označovačů ve vozidlech.

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)

(Příspěvek byl editován uživatelem budulinek4.)
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 09:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulínek: Všichni ostatní dopravci mají stovky vozidel a všechny mají označovače !!!

To je sice pravda, ale těmto dopravcům jezdí ta vozidla takřka výlučně na linkách, kde ty označovače užije. Drahám by pak jezdily vozy s označovačem až v Chomutově, Tanvaldu, Roudnici, Pardubicích, ... Druhá věc je, že ústřednu od označovače má vždy pod kontrolou řidič, což by se u klasických vozů řešilo poměrně špatně. No a konečně, kde jsou ve vozech metra umístěny označovače jízdenek?

Ale souhlasím s vámi v tom, že je haluz plně a částečně integrovaná trať, což je zvlášť pikantní na Semmeringu, kde je to jiné v os. a R vlacích.
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby pražáci nevymýšleli blbosti a ustanovili kombinované jízdenky stejně jak v IDS JMK, tak označovače na nádraží bez problémů postačují. Jinak smysl uspořádání plná / částečná integrace mi taktéž není jasný.
Já bych to všechno zrušil a hotovo.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek4: Ještě že tam nejsou, protože to už by neplatil pomalu nikdo, resp. počet jízd na černo by byl dle mého vyšší. Jinak viz.Tomášk.
Nástupní stanici ať si každý vyřeší sám, když s tím přijde, tak klidně bez přirážky. Dobrou stanicí pro toto jsou v centru Holešovice zastávka...

Tomášk: Semerink není sice v plné integraci, ale tam to až tak nevadí, vzhledem k počtu vlaků. Daleko horší je, že plná integrace není na Hrabatý.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 16:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek4:
než opustím Prahu, ztrácím časovou platnost jízdenky, takže se po mě chce, abych platil 2x ?
Mohl byste, prosím, čistě pro upřesnění, uvést konkrétní relaci, kde Vás takto ROPID nutí platit dvakrát?

Tomášk:
těmto dopravcům jezdí ta vozidla takřka výlučně na linkách, kde ty označovače užije
Co třeba ČSAD Kladno?

Drahám by pak jezdily vozy s označovačem až v Chomutově
Tento problém bude předpokládám vyřešen nástupem tarifu SID na železnici a zrušením PID, kdy se označovače stanou nepotřebnými relikty nepovedené integrace ve Stč kraji. Co ale ROPIDu 13 let bránilo vybavit označovači pár zastávek v okolí Prahy, to by mě také zajímalo.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 19:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
Já myslím, že takovou relaci si umí každý představit. Pokud vlastním "pražskou tramvajenku" a jedu např. na otočku do Říčan nebo pokračuji z Říčan autobusem 4xx, tak si musím označit jednotlivou jízdenku už na Masaryčce, přitom mám jízdenku až do Kolovrat. Tím jsem myslel, že platím 2x.
Pokud si takto označím jízdenku za 14 Kč, nemusí mi vystačit časová platnost jízdenky, když budu nastupovat do autobusu 4xx. V autobusech tento problém nemám, protože si označím jízdenku kdy potřebuji. Samozřejmě neuvažuji, že použiju nepřehledný a předražený tarif ČD.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 19:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek4:
myslím, že takovou relaci si umí každý představit
Já ne, proto jsem Vás požádal o specifikaci.

Samozřejmě neuvažuji, že použiju nepřehledný a předražený tarif ČD.
To neděláte dobře, protože do Říčan na otočku Vám stačí tzv. zpáteční jízdenka Praha-Kolovraty - Říčany, kterou lze koupit i v pokladně na Masaryčce, případně na hl.n., odkud ten vlak jede. A ještě ušetříte 1 Kč, stojí jen 13 Kč.

Pro pokračování za Říčany by šlo něco vymyslet jedině při upřesnění cílového místa, takhle lze jen poradit kombinaci zpáteční jízdenky s jízdenkami za 8 Kč.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 20:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Už se všichni cestující těší na levnější cestování se SID... "Výhody" se tady někde už před časem také řešily. Fakt jsem zvědavej až do toho zatím čistě autobusovej SID práskne.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 20:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To neděláte dobře, protože do Říčan na otočku Vám stačí tzv. zpáteční jízdenka Praha-Kolovraty - Říčany, kterou lze koupit i v pokladně na Masaryčce, případně na hl.n., odkud ten vlak jede. A ještě ušetříte 1 Kč, stojí jen 13 Kč.

Tak teď jste se chytil, protože tím jsem přesně myslel ten "nepřehledný tarif". Já nechci před každou "příměstskou cestou" řešit, zda mám kupovat zpáteční jízdenku, zda na zlodějské jízdné nebo dokonce In-farkt kartu. Od toho máme PID, kde vím, že pásmo je za tolik Kč. Nehledě na to, že PID jízdenku mohu použít i v autobusech 3xx.

Dalším nepředstavitelným problémem (nejen) pro mne je nákup jízdenky u pokladny ČD na hlavním nádraží, vás opravdu baví před každou cestou stát ve frontě ? PID jízdenku si koupím v automatu na každém rohu.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 20:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vás opravdu baví před každou cestou stát ve frontě ? PID jízdenku si koupím v automatu na každém rohu.

Je to hnus, nejhorší je, že, jak se teď jezdí přes Holešky na Děčín, tak je to i tam, hlavně, že jsou tam všude šipky a cedude a novém systámu odbavování a stejně to nikdo nechápe a všechno je při starým.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 21:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek4:
Tak teď jste se chytil, protože tím jsem přesně myslel ten "nepřehledný tarif".
Nepřehledné jsou na první pohled služby většiny firem - mobilní telefony, pevné linky, internet, cestovní kanceláře, hotely atd. Je vždycky NA VÁS, jestli se do nabídky ponoříte a ušetříte, nebo akceptujete základní nabídku, nebo službu nevyužijete.

Nehledě na to, že PID jízdenku mohu použít i v autobusech 3xx.
To je sice pravda, ale zase do Říčan nedojedete za 6,50 Kč/cesta.

nepředstavitelným problémem (nejen) pro mne je nákup jízdenky u pokladny ČD na hlavním nádraží
Kupte si ji u průvodčího bez manipulační přirážky, viz příspěvek p. Zapy č. 1732.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 09:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa, Čsad_zastávka: Semmering trochu problém je a to v úseku Hostivice - Zličín. Každý druhý den se tam vlakvedoucí s někým dohaduje, že jednotlivá jízdenka označená v Hostivicích do Zličína bohužel neplatí.

ČSAD Kladno provozuje linky buď výhradně v PIDu, nebo mimo. Takže BUSy s označovačem PID se na jiných linkách objevují především při zatahování a najíždění. Nebo při nějakých mimořádnostech.
Srovnatelné s dráhou by bylo, kdyby jim zaintegrovali i dálkové linky.

Nástup SIDu na železnici bude jeden velký opich. Žluté označovače se možná stanou nepotřebnými, nicméně bude zapotřebí jiných a mnohem dražších zařízení na čtení čipových karet a ani by mě nepřekvapilo, kdyby nějaká pomazaná hlava vymyslela nástup do vlaku předními dveřmi.
SID alespoň na Kladensku není integrovaná doprava, univerzálně lze použít toliko elektronickou peněženku, uznávání předplatních "kuponů" neexistuje. Míst, kde si mohu kartu dobít je poskrovnu (u autobusáku, na svoboďáku a na nádraží), dobít si ji bezhotovostně bankovním převodem nehrozí, platba kartou nehrozí ... Zkrátka SID v mých očích není funkční, natož pak user-friendly systém.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 23:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
linky buď výhradně v PIDu, nebo mimo
Linek zařazených do PIDu jen částečně je jako šafránu, ale to je u autobusů celkem pochopitelné. Mně šlo o to, že i na komerčních linkách ČSAD Kladno jezdívají autobusy s označovači PID a soudě podle časů to není jen nájezd/zátah z PIDí linky. Spíš tak pro upřesnění, jednu dálkovou linku zaintegrovanou mají, Kladno - Příbram, jako A31 do SIDu.

SID alespoň na Kladensku není integrovaná doprava
Na Kladensku zrovna je, akorát pouze částečná integrace linek do Prahy z něj dělá neplnohodnotný systém. Peněženku lze ale dobít v kterémkoliv autobuse mimo Kladno, to je výhoda. Že je však systém jako celek uživatelsky nepřátelský, s tím samozřejmě souhlasím.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 09:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Linka Kladno - Příbram není až tak úplně dálková a není zaintegrovaná v PIDu. Zatímco rychlíky do Tanvaldu a Chomutova jsou dálkové a jsou zaintegrovány v PIDu, ač v území PID odjedou jen zlomek své štreky.

Zkrátka a dobře si myslím, že když u metra stačí označovače ve stanicích, tak u vlaků by to mělo stačit úplně stejně.

Integrace komerčních linek - to je problém obecně, protože jsou placeny jinak, než objednávkou ZDO a tudíž jim zhusta nevyhovuje tarif ZDO.

K SIDu: Dokud se nebudou uznávat předplacené kupony mezi dopravci (abych do Strašecí mohl jet jak ČSAD MHD, tak s Anexií na kupon), tak se nejedná o integraci. Uznávání elektronických peněženek není integrace. To je totiž ekvivalent toho, že uznávají stejné oběživo.

Dobíjení peněženek v BUSech mimo Kladno - sice to jde proti původní myšlence, aby se řidiči nemuseli starat o hotovost, ale budiž. Nicméně kupon si u řidiče stejně nekoupíte ... To dobíjení bych si představoval hlavně bezhotovostně - pošlu prachy na účet, variabilní symbol = číslo karty a částka by se do čipu zapsala při prvním použití karty po dobití.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrátka a dobře si myslím, že když u metra stačí označovače ve stanicích, tak u vlaků by to mělo stačit úplně stejně.

Metro ale nejezdí mimo pásmo P, resp. 0. Pak se tedy nabízí řešení "kombinované jízdenky", viz MHD Brno. Současný stav nahrává jednoznačně použít autobus, viz příklad Říčany.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 23:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
rychlíky do Tanvaldu a Chomutova ... jsou zaintegrovány ... ač v území PID odjedou jen zlomek své štreky

Máte recht, ale zase v něm odvezou dobrou polovinu cestujících. Mimochodem, "území PIDu", tak to na Kladně před nádražím vede hranice mezi PIDem a SIDem, chtělo by to nějakou ceduli "Pozor, hranice". No, to jsem odbočil.

Dobíjení kupónů v autobusech je pro většinu dojíždějících asi jedinou možností, jak rozumně elektronickou peněženku dobíjet. U kupónů PIDu je možnost koupě lepší jen zdánlivě, protože jsou dojíždějící přes den v Praze, což se kryje s otevírací dobou okýnek. Kdyby Pražák dojížděl do Kladna, tak zas bude velebit ČSAD Kladno, jak si v klidu dobije peněženku i koupí kupóny.

Pokud jde o SID, tak souhlasím se všemi výhradami. Navíc je tu jedna "drobnost", že třeba v případě trasy Kladno - Praha byste si kvůli rozdílnému vedení železniční tratě a silnice musel pro dojíždění vlakem kupovat ještě zónu 8, v případě cest autobusem přes Zličín a Rudnou ještě zónu 13. V PIDu by se tohle všechno schovalo pod pásma 1 - 3.

Aplikaci SID na železnici si představit dovedu, alespoň bychom se zbavili těch označovačů a různých nesmyslů typu "částečná integrace", "jiné použití jízdenek ve vnějších a vnitřních pásmech", "dojezdové pásmo", "posun pásmové platnosti, ale ne už časové" a jiných. Nejhorší ale je, že se SID nevylepšuje, aby tyto nepodařenosti nebyly jednou nahrazeny ptákovinami ještě horšími.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 08:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Kupóny PID seženete i na nádražích a zastávkách, kde PID zajíždí, dokonce tam seženete i kupony čistě pražské. Jako ekvivalent bych bral, kdyby ČSAD Kladno mělo na Dejvické nějaký stánek, nebo dobíjecí automat z karty bankovní na kartu autobusovou.

Aplikace SID na železnici: A jak se tedy budou na dráze cestující odbavovat? Podle mě budou zapotřebí jiné odbavovací strojky, takže to bude z louže pod okap.
CesVac074589
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.199.129
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 15:06:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu nějak jet na elišku vystavenou na úsek Ústí/Vary/Plzeň-Ostrava pouze v úseku Praha-Ostrava aby to průvodčí sbaštil? (důvod z Prahy se to v podstatě nedá sehnat v pátek odpoledne)
Spokojí se průvodčí s odpovědí, že mne z Plzně nikdo nekontroloval a proto nemám označenou jízdenku? Nebo si tam mám třeba propiskou napsat číslo nějakého rychlíku a říct, že došla barva v razítku? Nebo to vůbec nebude řešit, cvakne mi ji a půjde dál? Díky za odpověď
Kajman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 15:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuhle jsem jel Praha-Ostrava na eLišku Ústí-Ostrava, průvodčímu to bylo šumafuk. Ostatně soudím, že to Tarifu Svatému neodporuje.
Josef282
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.231.113.73
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 16:14:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud se nebudou uznávat předplacené kupony mezi dopravci (abych do Strašecí mohl jet jak ČSAD MHD, tak s Anexií na kupon),
A nejsou? V článku

http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=3619
se píše, že tam zrovna ano.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 08:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, že se to tam zkoušelo, když jsem si ale prohlížel tarif teď, tak jsem to tam nenašel, takže to chápu tak, že pilotní provoz skončil a v lepším případě se vyhodnocuje.

Jinak ale počítám, že SID by toho měl zahrnovat krapet víc, než KL - RA.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:35:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CesVac: Dle myho to v rozporu s tarifem je, ale zrovna tahle destinace by mela byt OK, neb v Praze by se mely menit vlakovy cety tak jim to bude sumak a pokud ne, odpoved ve smyslu ze se na to predchozi posadka vyflakla by mela stacit, zcela jiste. Horsi by bylo, pokud by se nemenili a pruvodci by byl hajzl.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 15:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CesVac074589, michawel: Můj bratr něco podobného před týdnem ozkoušel. Koupil si eLišku Liberec - Brno a nastoupil jízdu ve Staré Pace. Průvodčí neměl žádné námitky.

V SPPO je v článek 36. Jízdenku je možno použít z kterékoli stanice ležící na přepravní cestě mezi nástupní a cílovou stanicí na ní uvedené. který by měl, podle mého názoru, platit obecně pro jakoukoliv jízdenku. Ale nejsem od drah
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Véna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.132.89
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 20:02:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je SPPO??
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36482
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 01:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smluvní přepravní podmínky.

To je fakt takovej problém se při zjišťování informací aspoň trochu snažit a použít aspoň jednoho z nejběžnějších vyhledávačů?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz - kterak se nejvýhodněji dopravit vlakem z Prahy do Drážďan a zpět. Vše v jednom dni pro dvě osoby nad 26 let věku, nestudující. Díky.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Krysolet na laminátku !!!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám podobnou otázku: jedu 24.10. do Drážďan a 29.10. z Drážďan do Brna. Uvítám také nějaké dohození slevy, díky předem. Je mi xx let a mám In-Junior na 3 roky, resp. ještě na 2,6 roku.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 19:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Doktor: Pokud myslíte přímým EC, pak nejvýhodněji to bude na KMB do Schöna GR a pak mezinárodní jízdenku (pro dva zpáteční 52 EUR = 1456 Kč), máte-li In+kartu tak se slevou 25% (39,20 = 1098). Pokud netrváte na EC, tak na Regionet+DB za 400 Kč pro dvě osoby nebo zpáteční EuRegio Děčín-Dresden za 241 pro jednoho. Obojí ale platí jen jeden den a nedá se použít ani v Kopernikovi, Galileovi a Keplerovi.
Není vyloučeno ani použití nějaké vnitroněmecké slevy (ta nebude platit na EC), ale v tom se vskutku nevyznám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Chomutovák.)
Junior
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.113.27
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 13:49:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu si nechat udělat slovenský Junior RailPlus EURO<26, když jsem Čech?
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 13:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Junior: ano, bez problémů, proč ne... testováno na mě od r. 2000, nikdy nebyl problém.
vh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.236.5
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 19:12:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak u eLišky změním trasu? Chci jet z Plzně do Brna přes Prahu a ne přes Budějovice, jak je mi stále nabízeno.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad vh: eLiška by měla platit pro všechny smysluplné trasy. Já bych to neřešil vůbec.
Kromě toho je to přes ČB nejdelší trasa a podle předpisů taková jízdenka platí i po kratší trase.

(Příspěvek byl editován uživatelem Chomutovák.)
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 13:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Junior: ještě doplnění - nejsem si teď 100% jistý, ale pro jiné, než SK státní příslušníky je na vyřízení tuším potřeba pas, občanka nestačí, takže pro jistotu si vzít i ten...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace