K-report
 

Archiv do 01.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Staré fotografie » Archiv do 01.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 09:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný_em: pokud vím, tak sanitní vlaky byly zrušeny (vyřazeny z výzbroje ) v polovině devadesátých let. Všichni dobře víme, že mezi zrušením a fyzickou likvidací bývá rozdíl. Takže je možné, že někde v nějakém sklaadu tyhle věci leží a nikdo už neví, k čemu jsou. Tak jako leží hromady nefunkčních ochranných masek atd. Z "civilní obrany" je civilní ochrana" a kdyby se něco stalo, tak nás Bůh ochraňuj ...
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 15:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Johny11 - naprostý souhlas. Dost dobře si dovedu představit, jak by to asi dopadlo, kdyby byl dnes nějaký sanitní vlak povolán k zásahu. Výsledek by byl nejspíš stejný, jako když se při povodních zavřelo metro a pak do něj natekla voda, případně obdobně, jako když po 11.9.2001 vyjel a do Prahy nedojel konvoj armádních SKOTů (obrněných transportérů, pozn. aut.) zachraňovat Svobodnou Evropu před teroristama.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 15:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajemný em: pro SZV se nemusí chodit daleko, do 1. pol. 90. let stával jeden ve Stvolínkách (též s vozy Bai). Který rok byl odvezen a kam, bohužel nevim
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 21:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karlos: to by měl být ten, co byl později deponován v žst. Windows na "nordbánu".
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 22:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: díky. náhodou někde na skladě jeho fotky (nejlépe ze stvolínek) nemáš? Moooc bych děkoval :-)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 22:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám, ale z Woken. A jen na papíře. V roce 2001 jsem ještě neskenoval
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 6-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 22:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda samozřejmě, že už dávno skenoval, abych nekecal, ale ne negativy, jen některé fotky.

(Příspěvek byl editován uživatelem statistik.)
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z "civilní obrany" je civilní ochrana" a kdyby se něco stalo, tak nás Bůh ochraňuj ...

Dost dobře si dovedu představit, jak by to asi dopadlo, kdyby byl dnes nějaký sanitní vlak povolán k zásahu...


Civilní obrana stále existuje. Měl-li by se definovat pojem "civilní obrana", pak se civilní obranou (CO) rozumí plnění humanitárních úkolů, jejichž cílem je chránit civilní obyvatelstvo před nebezpečím, pomoci mu odstranit bezprostřední účinky nepřátelských akcí nebo pohrom a také vytvořit nezbytné podmínky pro jeho přežití. Na plnění úkolů CO se podílí velkou měrou armáda prostřednictvím záchranných praporů (v ČR jich je 6). Chápu, že pro některé jedince je vrcholem ftipnosti utahovat si z "gumových zelených mozků", no od dob pupkatých pantátů s lampasy a stranickou knížkou v kapse se armáda poněkud změnila. Stala se plně profesionální a tomu odpovídají i výsledky její činnosti. Svoji profesionalitu, a to nejen v souvislosti s CO, již mnohokráte prokázala při nasazení v akcích jak zde, v ČR, tak i v zahraničí. Jak by dopadlo povolání SZV k zásahu v současné době lze jen odhadovat, bo již SZV neexistují. Existují však dvě polní nemocnice, které jsou na velmi vysoké úrovni, tudíž bych se domníval, že nasazení SZV byl-li by nějaký, by dopadlo dobře.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, rekl bych ze zrejme zijete v dost podivnych predstavach, minimalne v tom, co bylo. To co je, nebudu komentovat, me informace prece jenm konci pred peti lety ....
A pro Vasi informaci, jeden s tech "pupkatých pantátů s lampasy a stranickou knížkou v kapse" byl i muj otec, ostatne ta stranicka knizka byla "tehdy" povinna, teda snad pro dustojniky z povolani. A pro Vasi informaci, do vysluhy odesel prave pred peti lety s pozice inspektora MO stavebne-ubytovaci sekce. Predtim velkou vetsinu ze cca 35 let sluzby se "potloukal" u zenistu. A nechtejte vedet, co se delo treba 1997 s pohledu jeho specializace a to tehdy jeste byli i zenijni brigady, ktere uz jsou dneska max tak v NZ. Kupodivu, teda podle me.
Takze tak trochu klidek, jo.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 21:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavle, Pavle... Máte asi hodně problém pochopit nadsázku, že? Tak jinak. Armáda nemá mezi lidem velké renomé a je terčem vtipů a posměchu a to právě od dob, kdy podmínkou řídící funkce bylo členství v KSČ a kdy tehdější armádní big bossové by dnes ztěží prošli ročními zdravotními prohlídkami a hlavně přezkoušením z tělocviku. Čímž jsem nikterak nechtěl říci, že všichni vojáci byli tehdy takoví. Bohužel tato pověst armády přetrvává i do dneška, byť armáda se zcela změnila. A v předchozím příspěvku jsem se snažil v čtenáři vzbudit trochu toho vlastenectví a pocitu hrdosti na svoji českou armádu a její příslušníky, bo si myslím, že si to zaslouží. Chápeme se, rozumíme si?

to tehdy jeste byli i zenijni brigady, ktere uz jsou dneska max tak v NZ
Nevím sice, co značí NZ, každopádně jak to vypadá dnes - existuje 15. ženijně-záchranná brigáda, pod níž spadají 152. až 157. záchranný prapor. A rok 1997 není rok 2007 . Byť samosebou vše není ideální ani dnes (a nikdy nikde nebude).
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nadsazka by to byla, pokud by jste se dal nerozepsal, ale Vasi pravdu Vam brat nebudu, ostatne evidentne by jste si ji ani nenechal vzit, takze je to konec koncu sumac.
A spatne renome ? Cim to asi bude ? Ze by "vladnutim" odborniku za co se "demonstrovalo" 1989 ? Nebo prave diky takovym lidem jako jste Vy, ktery o tom v podstate nic nevi, ale chytrej je jak radio bez baterek ? A vcelku bez urazky, jen nejak proste nemam lepsi prirovnani.
NZ - nedotknutelne zasoby, nebo-li vojenske sklady a ze jich jeste stale je ... a jeje ...
A jedna zenijne zachrana brigada neni dve zenijni brigady roku 1997 + 5 zenijnich praporu u motostreleckych brigad + nejake drobnosti u jinych zbrani ...
Nemluve o pouzivane a pouzitelne technice, co maji k dispozici.
Ale tohle je muj posledni prispevek na to tema, protoze to sem minimalne evidentne nepatri.
Jo a jeste ty knizky, to tak nebylo, nebo bylo, ale to je vlastne porad stejne beze zmeny, hold, odbornici vladnou ... a zpivaji .. obcas ... kdyby radsi akorat zpivali ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No doufám, že má osoba renomé AČR nekazí, alespoň nepozoruji, byť náznaky, které by tuto Vaši domněnku potvrzovaly . Jinak tak trochu nechápu obsah Vašich příspěvků, jestli tedy jako armádu haníte či naopak se ji zastáváte. Ale ono je to vlastně jedno, bo já bych si svoji pravdu stejně evidentně vzít nenechal .
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teda jeste jeden a tim opravdu koncim.
Nehanim ACR a ani se ji nezastavam, stejne tak jako cehokoliv v CZ, proc ? Vsade a vzdycky byli blbci a chytri lide, zmetci a dobri a ... no dalo by se dlouho pokracovat.
Jen nejak nesnasim ono tolik oblibene pausalizovani - co bylo, bylo dobre/spatne, dneska je to skvele/na prd a zase atd ...
Tot cele.
Tak co, jsem :vlastenec: nebo odpadlik ? ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste Pavel alias Pjp, to stačí
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 18:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kategorie "staré železniční hračky" tu není, takže šup s tím sem:
 
 

Vyfoceno ve výloze starožitnictví na Nádražní ulici v Turnově minulý týden v úterý. Cenovka u toho nebyla. Nádherný kousek, což? Nechci paušalizovat, oni to zde někteří neradi, ale příjde mi, že dříve byly hračky dobré, dneska je to na prd
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 20:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: Kdysi se aspoň dělaly hračky podle opravdových předloh... a kvalitně pěkně z kovu a né z měkkého plastu!!! Proto obdivuju firmu KOVAP, která plechové hračky nabízí. Mám ve sbírce jejich traktor na klíček vysokozdvižnou Destu a plno pohyblivého zemědělského příslušenství a Tatru 138 sklápěčku. Prostě pohádka!!!
Blog: http://gasonuv.blog.cz !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
KONTAKTY
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Šotnut uživateli K-Reportu: 23. 6. 2007 Šarim, 12. 7. 2007 Cyrdou
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 8ks
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 14:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovou mašinku mám doma. A ještě dvounápravovou parní a asi 20 vagonů. Bohužel jako malé dítko jsem mašinkám vykuchal převody v podvozcích, protože se nedalo jezdit s mašinkama ručně.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 13:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílám takovou historickou hádanku(fota zapůjčil známý).O co přesně jde??Čistička štěrku a pojízdný agregát má jenom kabinu z T334.0 nebo T444.1??nebo jde o reko některé lok.??Jinak zajímavý je pojmenování lok.,již v tehdejší době:"Stařenka"!!(kam se hrabou dnešní názvy)
 
 
 
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 15:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byly novostavby, na které se využily díly z tehdy vyráběných lokomotiv. Byly to dva typy - SČ 100 a SČ 200 ("strojní čistička + projektovaná výkonnost v délce vyčištěné trati v metrech za hodinu), vyráběly se v letech 1965-69 (SČ 100, 16ks pro ČSD) a 1968-1972(SČ 200, 24 ks pro ČSD) a dostávaly je především traťové distance pro práce ve svých obvodech. Jak dlouho vydržely netuším, jejich následovníky byly DELČ 800 z let 1975 - 1989.
Výrobcem bylo MTH Praha (mechanizace traťového hospodářství, účelový podnik zřizovaný FMD).
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 20:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na pivovarnické zdi je to to foto.
 
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 10:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to tu už nebylo: http://sechtl-vosecek.ucw.cz/cml/dir/trains.html
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 22:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano bylo, ale to nevadí. je to skvělá sbírka krásných fotografií...
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 23:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valach - to je evidentně "karkulka" a podle stavu rozložení a kompetnosti bych řekl - ale je to jen můj tip - že je to nějaký vyřazený stroj s provozním motorem, který mechanicky pohání onu čističku. Nevím, ale odpovídaly by tomu ty "falešné" podvozky - třeba byly z výstupu převodovky (nebo už motoru) vytaženy kardany na tu čističku. Proč by jinak s sebou tu hromádku šrotu tahali ?!
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosta_kolmix: Motor musel pohánět nějaký alternátor, neboť např. u typu SČ-100 byly všechny rotační pohyby uskutečněny pomocí el. motorů na stř. proud. Vibrační třídič - el. motor o výkonu 7,5 kW, pásové transportéry měly celk. výkon 5,5 kW a pak tam byly asi ještě nějaké "drobné" motorky.
A snad pro zajímavost. SČ - 100 neměla vlastní pojezd a posunovala se při práci lanovým navijákem dlouhým 200 m. Lano se zakleslo za paty kolejnic max. 100 m od čističky.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 07:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosta_kolmix: Rosťo, kdybyste byl tak laskav a přečetl si můj příspěvek o dva řádky výše, tak byste nepsal takový blábol.
Zdroj - MTH Praha, Antonický: Železniční provoz atd.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 21:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přidám jeden "bazmek" ČSD..fotku jsem našel mezi harampádím z šrotovaného vozu..A tak se ptám - co to je?
 
..pořádná mašina má kotel a komín..
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další čistička do sbírky. Jeden vrak by ještě měl být v býv. TSS Bratislava. Typ nevím.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 23:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to typ SČ 200.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 11:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tématu Adast Adamov:
Mám doma 100 historických fotografií z tohoto závodu, je na nich zachycena skoro každá lokomotivní řada vyráběná v tomto závodě.
Fotografie májí velikost v průměru přes 1MB,
rozlišení je také dostačující, často okolo 1600x1200, některé i 2700x1800 pixelů.
U všech fotografií jsou popisy, většinou jen čísla lokomotiv nebo jen popiska např. "parní válec". Dále jsou mezi fotografiemi záběry na haly, dílny, párkrát i na kolejiště uvnitř závodu, fotky zaměstnanců před lokomotivou (je patřičně vidět hrdost za vyrobené stroje) a další výrobky Adastu (hasičská auta, přívesy, vozíky). Dále jsou vyfocené točny, manipulační úzkokolejky uvnitř závodu apod.

Nabízím kopii tohoto CD (100 fotografií/154MB)
za cenu 50Kč + 20Kč poštovné.

Kdo by měl zájem, ozvěte se na emailovou adresu stloukalmilos@seznam.cz a tam se domluvíme konkrétněji - upřednostňuji zaslání 70Kč na bankovní účet. CD s fotografiemi bych odeslal poštou na smluvenou adresu druhý pracovní den po přijetí hotovosti.

Pro malou představu přikládám fotografii s výběrem zajímavých snímků z Adastu Adamov.
(Bohužel u žádného snímku nemám k dispozici rok pořízení)!

S pozdravem Stloukal Miloš, Blansko.
 
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 09:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by někdo doma fotografii sněhového pluhu Henschel a Klíma?Do roku cca 1988 dislokovyný v Suchdole nad Odrou.
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 13:40:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adMilanklewar:Jestli ti stačí oscenovaný černobílý snímek pluhu v akci,únor 1965 z Budišova n.B., z publikace "Něco z historie železniční trati Suchdol n.O.-Budišov n.B." autor FRANTIŠEK MACEK,vydání 2001,Nový Jičín
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.185.6
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 15:56:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké ten pluh měl číslo?
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 16:24:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adpozorovatel:Číslo pluhu nezjištěno,jednalo se o pluh Hentzchel-Klíma s pohyblivými křídly a krunýřem,snad někdo bude vědět více
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z rodinného alba ...
Vyfotografováno v Karviné 1/2 20.století. Detaily zjistím u zdroje
 
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:44:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharczyk:A která ,KARVINÁ nebo KARVINNÁ ???(pro mladší čtenáře)
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mf: stará Karviná; dnes: Karviná 2 - Doly.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nááádhera!
..pořádná mašina má kotel a komín..
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 19:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
310
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 20:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak zpívá Nohavica: "Kdybych se narodil před sto léty..." Ale já bych opravdu chtěl
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD můj příspěvek z 31.8.2007. Foto bylo pořízeno někdy ve třicátých létech (možná 34, 35 ...)
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:35:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kucharczyk:Fakt páradní fotka,nemáš víc z té doby.Mě se podařilo jen získat malé brožůrky "ZANIKLÝ SVĚT" a "VZPOMÍNKY NA STAROU KARVINNOU"
pro neznalé z Petrovic přes Fryštát (dnes Karviná) do KARVINNÉ hl.n. mohly vlaky směrem na Doubravu/Orlová jet jen dvojitou úvrati.Jinak osobní vlaky z Petrovic zde všechny končily.Měl jsem i tu čest vidět staré fotografie zaniklé Karvinné v okresním archívu,samozřejmě neexistující původní nádraží.Shodnou staniční budovu zaniklé Karvinná hl.n. ,můžete vidět dnes v žst.JABLUNKOV-NÁVSÍ.Jen na okraj,byly zde dvě tramvajové tratě.Jedna z Ostravy přes Petřvald a druhá přes Bohumín až do Fryštatu (dnes Karviná).
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 09:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mf: taky bych přivítal více neokoukaných fotek. Asi bych u sebe našel už jen ty kopie fotek prezentované archívem Karviná. Třebaže pár mých předků u dráhy dělalo, fotky po sobě nezanechali. Pro ně každodenní rutina jim nepřišla zajímavá, tehdy se o focení zajímali spíše jen profíci . Teorie o podobnosti nádražní budovy Jablunkov a Karvinná je zajímavá, odkud si čerpal?
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:07:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharzcyk:To není téorie ,zjistil jsem že byly tři shodné staniční budovy-KARVINNÁ hl.n./TŘINEC/JABLUNKOV-NÁVSÍ V Karvinné byla ještě jedna železniční příjmací budova a to postavena KFNB.Stála naproti staniční budovy KBD.Jednou dobou tam i končila odbočka tramvaje ze Sovince od BOHUMÍNA než byla přeložena před budovu KBD.Pokusím se dostat sem oscenované snímky.
Zdroje "VZPOMÍNKY NA STAROU KARVINNOU" autor František Sochor,"BESKYDY A PODBESKYDÍ 1895-1939 "kolektiv autorů.
Škoda,přeškoda,protože o tomto úseku z LOUK nad Olší přes Karvinnou,Doubravou ,Orlovou a Rychvaldem do Bohumína není moc informací,natož snímků.
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:33:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharzcyk:Bohužel nebude z toho nic,protože když posílám obrázek,tak mi to hlásí že soubor je tak malý,že obrázek můžu poslat jako přílohu.Když to pošlu jako přílohu,tak mi to hlásí že jsem překročil 1 kB !!!!
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mf: Doporucuji navstivit nasledujici dva odkazy: pro ulozeni obrazku a pro rozsireni obzoru
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 18:42:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adNick:Děkuji za doporučení ,hlavně pro rozšíření obzoru
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:40:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharzcyk:Z brožurky
 
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:48:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharzcyk:Z obrazové publikace
 
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:51:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharzcyk:Z obrazové publikace
 
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 20:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mf: pěkné ..., konečně taky něco zajímavého z blízkého okolí
Kucharczyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 07:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna fotka z 30.let pořízena někde u Karvinné. Podrobnosti zkusím zjistit. Poznáte mašinu?
 
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 10:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, rád bych zde přispěvujícím i těm ostatním, co sem jen jdou nahlédnout vznesl dotaz: Máte někdo z Vás fotku hradla ( nebo hlásky, nevím přesně co to bylo ) Pstruží na trati Ostrava - Valašské Meziříčí? Byl bych rád, kdyby tato fotka byla s mechanickými návěstidly, tudíž starší odhadem více než 30 let. Není to pro mne, ale pro staršího kolegu z práce, který z tohoto kraje pochází a jezdil jakožto student žilinské VŠ na této trati jako strojvedoucí na parních lokomotivách. Děkuji.
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 10:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kucharczyk - mohla by to být 414.093.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 17:21:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

adKucharczyk:Souhlasil bych s Motoráčkem.Přesné foto této lokomotivy řady kkStB 73 , je v knize "STOPOU DĚJIN ŽELEZNIC V PODORLICKU "autor Stanislav Hendrych ,vydání 1987.
Otázkou zůstává ,jak se tato lokomotiva dostala do Karvinné???Jejich doménou byl český sever.Pokusím se něco zjistit.
adBram:Bohužel zatím nic.
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 13:55:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co voda odnesla nebo zalila.STARÉ HAMRY(zdroj BESKYDY A PODBESKYDÍ/kolektiv autorů)
 
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 13:58:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad ještě stojí.BÍLÁ.(zdroj BESKYDY A PODBESKYDÍ/kolektiv autorů)
 
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stojí a taky remíza na lokomotivu..v nádražní budově je nějaká lesní správa? nebo co..každopádně na mě koukali jak na blázna když jsem to fotil..
..pořádná mašina má kotel a komín..
trautenberg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.251.251.47
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 09:31:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco z historie
 
mf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.40.159
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 10:37:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trautenberg:Není to ze začátku filmu Železnej dědek ???
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 11:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mf: Táto, vemte to
Ať žije pražská metrománie - čím víc postavíme metra do okrajových částí... tím budeme mít dražší MHD

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace