K-report
 

Archiv do 26.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Archiv do 26.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 16:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Majkl007 - mě je jasné, že to je naprosto normální noční cestování na ČD. Ale to je právě to otřesné!!!
To je můj názor na tuto věc. :-)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.5.207
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 17:05:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iamgood: Když jsme jeli také Pannonkou z Kolína do Budapešti, tak jsme pár kilometrů za Kolínem, na přejezdu u zastávky Církvice (mezi K.Horou a Čáslaví) smetli auto (o této nehodě se tu psalo). I když to nebyla nijak závažná nehoda, nikomu se nic nestalo, akorát to auto bylo na šrot, tak jsme tam díky poněkud liknavému přístupu zůčastněných složek (i když nejdéle se čekalo na Drážní inspekci) vytvrdli od půlnoci do tří ráno. Kdyby se chtělo a kdyby u každé prkotiny nemusel asistovat někdo z DI, tak by zpoždění mohlo být maximálně do jedné hodiny, možná i míň.
A s jízdou "brzda-plyn" v Maďarsku mám taky podobnou zkušenost, z Blavy nás vezla Maďarská lokomotiva řady V63, a to je soudě podle rozjezdů asi dost silný stroj, a fíra byl taky střelec. Jenže zpoždění jsme nezkrátili, naopak ještě dalších 45 minut nabrali, protože jsme nejdřív nesmyslně dlouho stáli v Rajce a pak jsme od Mossonmagyarováru až skoro k Budapešti jeli přískokem od návěstidla k návěstidlu - jel před námi náklad.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 20:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Majkl007: Nechci se zastávat DI, ale pokud se jedná o nehodu v níž figuruje mmj. i vlak, tak to asi těžko budou řešit jen dopraváci z Kutné Hory, i když předpokládám, že vina byla jasně dána.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 23:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bubnové brzdy!
Klub objektivních: GlEx, Martin_zlivský, Jakuza, Manemb, Kralupan, Martin_hrubeš, Saša, Locutus. Ti, kteří mně nikdy neviděli a neznají mne, nechť si ponechají soudy o mé osobě pro sebe. Nejsem jim na to zvědav. Obzvláště to platí pro neregistrované hosty. Mám spoustu přátel a někteří lidé mě mají dokonce i rádi. A věřte nebo ne, jsou mezi nimi i osoby něžného pohlaví.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 23:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iamgood:
Mně tedy také připadá Vaše cestování zcela standardní. Za zaplacené jízdné jste doufám neočekával odhlučněné apartmá přes čtvrt vagónu s koupelnou. Mohl jste si přeci připlatit, letět první třídou a přespat v Intercontinentalu.

Za daleko horší považuji svůj dnešní zážitek, kdy strojvedoucí odhazoval za jízdy z lokomotivy zbytky ze svačiny a vykláněl se z okna.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Michal3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem jednou jel z Lužný do Rakovníka řekl jsem poloviční do Rakovníka a byl mi vydán důchodcovskej.....
 
ICQ: 478-647-278
www.masinky.nafoceno.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Svačinu beru, ale on se nesmí vyklánět z okna?

Michal3: To je nejhorší zážitek? Cenově to vychází stejně.
Horší je, že jsem nedávno vezl rodinku a ta jela za psí jízdné.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.5.207
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:23:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Já vím, ale připadá mi poněkud postavené na hlavu, aby kvůli celkem banální nehodě vlaku s autem na přejezdu (takovéto nehody se bohužel stávají skoro denně) museli uprostřed noci (nebo i třeba v poledne - to je jedno) dva chlápci z DI jet z Prahy až za Kutnou Horu, když tam stejně akorát udělají pár fotek, napíšou pár řádků, a celé to jejich vyšetřování netrvá déle než 10 minut. Ale na jejich příjezd se čeká často několik hodin, čímž se zbytečně zvyšuje zpoždění postiženého vlaku a nasranost cestujících v něm. To by ti dopraváci nemohli zápis o nehodě (včetně fotografií) na DI poslat, třeba poštou, po internetu, nebo nějakým jiným způsobem?

Čsad: Proč by se fíra za jízdy nemohl vyklonit z okna a dejme tomu i třeba vyhodit nějaký ten zbytek svačiny? Lokomotiva není auto a fíra nemusí celou cestu držet v ruce volant, aby náhodou nevyjel z tratě...
Helmuth
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste se zbláznili, aby k takovým nehodám nejezdili panáčci z DI, co by potom dělali, vždyť by je zrušili. Proč myslíte, že si předělali předpis D 17. Tam se píše že pokud překážka na tratí, lehký stromeček, který se normálně odstaranil se považuje za ohrožení drážní dopravy a DI opět vyraží a vlak stoji, pokud by se to ututlalo tak to hrozí zastřelením. Co na to že lidi čučí na tratí na h.... hlavně že pánáčkové si našli pracovní náplň.
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal3:
cestující by si měl teoreticky překontrolovat údaje na vydané jízdence. Já tak (z vlastní pohodlnosti a blbosti) nečiním, když souhlasí cena, kterou za jízdenku očekávám. Takže se mi stalo:
1. zhruba před 10 lety kupuji zpáteční jízdenku na junior pas, cena souhlasí, ve vlaku zjišťuji, že na jízdence nemám vytištěnu slevu junior pas, ale pes. V obou směrech jízdenka bez problémů uznána, ani jeden průvodčí si druhu slevy nevšiml a nijak to nekomentoval (příbuzný Psa 38 rozhodně nejsem )
2. kupuju jednosměrnou jízdenku, cena souhlasí, cílové město nikoliv (úplně jiný směr). Průvodčí opět bezmyšlenkovitě označí jízdenku a nic nenamítá
3. kupuju jízdenku, cena souhlasí, cílové město taky, akorát datum je na 14 dní dopředu. Tentokrát si toho bystrá průvodčí v IC všímá, datum opraví, navrch dostávám radu, ať si vždy jízdenku u pokladny zkontroluju
Rick_hunter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče vožralů: v zimě před 3 roky sem byl se známýma v bazénu v Potůčkách a do Hamrů sme se vraceli vlakem ve kterym sme z Breitenbachu jeli sami. V Horní Blatný nastoupil jakejsi týpek kterej byl nametenej jako , že jede do Odlřichova(u Nejdku). Sedl si vedle nás(přes uličku) a natáhl si nohy na sedačku naproti.
Když přišel průvodčí, vožrala na něj spustil: hej sokolíku může se tady kouřit?
Průvodčí "sokolík":Ne a dejte ty nohy dolu
Nakonec se tam hádaly pět minut, přičemž vožrala si i zkoušel zapálit. Průvodčí ho vyhnal ven na mráz a zavolal policajty. Na ty sme čekaly další čtrvrthodinu. Fíra se mu dokonce snažil ujet; odbrzdil, a přidal plyn. Jenže: vožrala měl rychlej reflex a stačil vlýzt do vlaku. Nakonec sme si z Blatný odvezli kolem +25 a maník zůstal v Blatný s mladym policajtem sám. V Perninku přistupovaly lyžaři, kteří dál pokračovaly z Varů lichým Excelsiorem a báli se jestli ho stihnou. Průvodčí je ujistil že vlak stihnou a jelo se.

(Příspěvek byl editován uživatelem rick_hunter.)
8. česko-saský železniční festival 22. září 2007

749 140 + 749 081 + 6*B + 749 006(kéž by...)
Kdo se směje naposled, ten má dlouhé vedeni...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vozejk78: Průvodčí jsou pravděpodobně přehlcení množstvím jízdenek, takže jejich vnímavost může být sniížena. Jel jsem jednou v neděli odpoledne do Prahy a v peněžence jsem měl i páteční jízdenku opačným směrem. Přehmátl jsem se a průvodčí ukázal tu projetou opačnou. CHvíli na to civěla, jako by se jí něco nezdálo, pak ji ale orazila a pokračovala dál.
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.62
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:27:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já jsem jel jednou s kámoši z ČB do Loučovic a poslal jsem je napřed pro jízdenku. Paní nějak v pokladně špatně slyšela, takže nevydala jízdenku zpáteční, ale jednosměrnou, takže pak museli žádat o doplatek. Nevšimli si ovšem již, že místo do Loučovic (via Rybník) mají jízdenku do Lčovic (via Strakonice). Protože cena přibližně odpovídala tomu, co jsem řekl, zaplatili a běželi na vlak. Až ve vlaku jsme problém zjistili, nicméně tam nám jízdenku v obou vlacích orazili bez řečí (částečně asi i díky velké spoustě turistů a vodáků jedoucích na Vltavu), zpět v prvním vlaku drobné zaváhání, až ve druhém pak nás průvodčí upozornila, že je to špatně.
Rick_hunter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 15:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotec: něco podobnýho se nám stalo když sme jeli z Prievidze do Varů. Jízdenky sme měli z mezinárodní pokladny ve Varech. Zvolili sme severní trasu přes Diviaky a Vrútky, jenže slečna(paní) pokladní to popletla a vystavila nám jízdenku jižní cestou Chynorany a Trenčín. Bohužel na to přišla průvodčí ve vlaku do Diviak kdesi mezi Prievidzou a Chrenovcem. Uznala to a druhá průvodčí ve vlaku do Vrútek na to koukala, a já sem si v duchu říkal, že to (ne)uzná ale štípla to a bez řečí odešla.
8. česko-saský železniční festival 22. září 2007

749 140 + 749 081 + 6*B + 749 006(kéž by...)
Kdo se směje naposled, ten má dlouhé vedeni...
Lubino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.92.10
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 18:06:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se pozornosti průvodčích týče: Jezdím na čtvrtletní jízdenku a vždycky si včas koupím novou, kterou si vložím do pouzdra (standardního ČD) za tu starou, takže není vidět. No a někdy zapomenu a někdy úmyslně tu starou nezahodím včas a ukazuju ji i když už je propadlá. Zahodím ji až když mne průvodčí upozorní. Rekord než si toho někdo všiml je asi 45 dní. Ale to je vyjímka obvykle to bývá 0 až 10 dnů. Zajímavostí je fotografická paměť: Jedna průvodčí se vrátila asi až po minutě a chtěla vidět jízdenku ještě jednou: "Nojo, vy to máte fakt jen do xx.yy. a to už bylo žejo?"
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 19:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubino: On když je frmol, tak to někdy "docvakne" až později.
Problém spíš bývá v tom, že zvláště v Praze, kde si to cestující kombinují ještě s kupóny PID, tak to různě skládají a cpou do průkazek k tomu a to je potom hledání toho správného datumu opravdu požitek. Fakt je, že se najdou i dobráci, zvláště z prvních stanic za Prahou, kteří jezdí i na měsíční, staré dva měsíce, protože mají to štěstí, že zrovna v tom úseku jedné stanice, je nikdo nekontroloval. Ále to by se dalo vyprávět několik minut, co je všechno možné.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.183.162
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:33:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: klidně vyprávějte, my si rádi počtem.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 17:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes měla malá holčina také důchodcovskou slevu, průvodčí příjemně pobavena.

Jinak se mi jednou povedlo omylem taky přiložit den starou jízdenku (na což jsem přišel až při zpáteční cestě).
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4413
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si vzpomínám, jak jsem si někdy v roce ´94, kdy byly počítečem vydané jízdenky oproti lepenkám ještě v menšině, kupoval jízdenku v Ústí nad Orlicí. Zde už počítač byl, ale smrděl novotou a obsluha to moc ještě v ruce neměla. Po delším zápolení se zákeřnou technikou mi byl vítězoslavně vydán lístek a protože cena, trasa i cílová stanice seděla, tak jsem se dále nestaral...
Když přišel cestou čvrtý průvodčí, tak tu jízdenku delší dobu zkoumal a pak mi povídá "To vám nikdo nic nečekl?" Chvíli na něj koukám, a pak dím "Ne, proč?". Podal mi lístek a ukázal na datum platnosti. Platí od 1.1.2000 do 2.1.2000. Takže jsem asi rekordmanen v době předeprodeje - přes 5 let...
Průvodčí si ji chtěl nechat na památku, ale páč jsem ještě přestupoval a musel na to dojet domů, měl smůlu. Ale mám ji dodnes...
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha Horní Měcholupy - předposlení skleněná tabule na zastávce rozbita..
 
 
Jak jste to jeli ????
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud to tam není třeba měsíc tak za to zas tak moc ČD nemůžou...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a tohle by vlastně měla mít na starost SŽDC ne?
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ono je to vymlácený celý, a vypadá to, že už to nikdo ani neopravuje. (ono taky proč..)
Jak jste to jeli ????
Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono opravovat to v Měcholupech by nemělo žádnej smysl, protože místní chuligáni by to stejně znova rozmlátili a počmárali.Myslim, že první vymlácený přístřešek už tam je skoro 2 roky a nikdo to neopravil a asi se na to nikdo ani nechystá.
ICQ:252 160 498
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 15:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky si myslím, že to nemá cenu opravovat. I cestující substrát to tak komentoval.
Jak jste to jeli ????
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5162
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé je, že rozmlácené budky sem zatím viděl jenom kolem Prahy a Brna, jinde ne.

Opravovat to nemá žádný smysl, za týden by to vypadalo stejně. Někde sem ale už viděl, že místo rozmlácené skleněné budky udělali dřevěnou.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 16:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V mém městě kde žiju se to začalo řešit tak že skleně zastávky po rozbití byly nahrazeny plechovými které jsou na hoře trochu ořízlé aby šlo vidět jestli tam někdo stojí...a světě div se stojí ve svém původním stavu už asi rok....ty skleněné vydržely max pár měsíců...

Garfield:Praha je Praha....když to tam tak je tak tam mají dát kamery,díval jsem že na novém Frýdeckém autobusáku je jich snad 10,není místečko které by nesnímala...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Chimp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 21:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dřevěná budka těmto omezencům taky dlouho neodolá (Brno-Lesná). Jak mi bylo z MČ sděleno, na kamery nejsou peníze a ČD se na financování kamer podílet nehodlají i když jim zastávka vlastně patří. Potom se nelze divit, že mnohé nádraží a zastávky ČD ve městě jsou adepty na nejhnusnější veřejná místa města.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se svým provedením moc líbí Zábřeh na Moravě. Tam, kam je vidět, je prosklený vestibul, tam kam není, tam jsou kamery. Vyjímku jsem našel, a to dveře od výtahu pro vozíčkáře, kde jsou jakési tagy fixou. Ale jinak je všechno čistý. I zdi z ulice. Na to že je to zrekonstruováno víc jak přes rok tak je to úspěch.

Pěkná je i zastávka ve Vítanově, ale na to že je to na vesnici, tak jsem tam myslím už viděl nějaký čmáranice fixou.
In Bass We Trust...

...and Back to the Jungle.

Noisia massive!
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 12:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výborná vizitka ČD. Jak to sakra dělá DPP, že jim ty budky nikdo nerozbíjí?

Ono nechat x měsíců půlku skel zničenejch - je zázrak, že ten zbytek vydržel tak dlouho. Kdybych někde nechal stát Fábii s vymlácenym přednim sklem, tak mi z ní za tejden taky udělaj hromádku šrotu.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde je krásný příklad bohulibosti PHS. Hold zastávky MHD nesjou tak dokonale maskovány před zraky zbytku veřejnosti.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 21:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ma napadlo, nedávajú na tie zastávky "nerozbitné skla" ???
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne
vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice
papierove modely, SimTr
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek na idnes Tak tady píše naky člověk svůj zážitek,na iDNES je o tom krásný nadpis jak by se bůh ví co nestalo ale mě to přijde celkem nafouknuté a že se vlastně nic nestalo...
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohli by tam dávat normální rozbitné, aby se ti vidláci, co to rozbíjí, aspoň pořezali
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 13:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Já znám X zastávek MHD na kterých (a okolo kterých) je provoz 0-0 nic a vypadají nesrovnatelně se zastávkama ČD. To není v protihlukovkách...

Jinak samozřejmě nejsem proti dávat třeba na zadní stěnu plech.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 13:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web:
Na sídlištích obvykle zastávky MHD s nulovou frekvencí moc nejsou. A kromě cestujících se tam pohybují i další lidé. Na hornoměcholupskou zastávku ČD ovšem není ze silnice vůbec vidět a přitom sídliště (a tudíž zdroj různých individuí) je blízko.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad web: I zastávky MHD se pravdileně rozbíjejí. Za svých studijí na jižním městě bývala zastávka "Volha" rozbitá tak 2x do roka. Podobně když jsem pak dělal PGS v SUchdole, tak Kamýcká bývala také pravidelně rozbitá. Jenže zastávek MHD je proti vlakovým mnohonásobně více a jsou také více na očích, takže to vypadá. jako že se vandalové zaměčují jen na železnici. Ale tak tomu určitě není.
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Ale to je přesně to co chci říct - když někdo rozbije zastávku mhd - a stává se to často - tak je tam do dvou dnů nové sklo. Na železnici zastávku klidně celou vypálí a pět let se nestane NIC. Pak se ale můžou dost těžko divit, že přitahují individua užívající si tohoto nezájmu...

Hroch: Zastávky MHD NEJSOU jenom mezi paneláky.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web:
Ovšem právě na těch sídlištích je zdaleka nejvyšší riziko, že budou ničeny. Pokud je zastávka někde na vsi, kde se každýs každým zná nebo mezi fabrikama, kde široko daleko nikdo nebydlí, tak tam podle mě nebude s přístřešky VD zdaleka takový problém.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 18:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Hroch: Co je PHS? (A komu že to ve svém příspěvku vzdáváte hold?)

Jediným řešením bude asi plech, ze dřeva by si akorát udělali ohýnek.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 19:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jediným řešením bude asi plech, ze dřeva by si akorát udělali ohýnek.

Plech a kovová konstrukce skončí brzy ve sběru.

Nejlepší řešení je betonová monolitická krychle,ze které nelze nic utrhnout,ani rozbít.To je budova zastávky pro 21.století!
Úspěšně již několik let plní svou funkci na zastávkách Holetice a Žiželice na trati mezi Chomutovem a Žatcem.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 20:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bugear

PHS - protihluková stěna ...


ICQ 237-113-861
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 07:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 100% souhlas
Jen to nemusí být krychle bo tam lidi močí a dělají i jiný nepořádek. Stačí zadní stěna se střechou + možná zkrácené boky
Tominokeller
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé železnice,tady bych vám rád ukázal,jak pracuje vandalství na nové zastávce ČELÁKOVICE-JIŘINA,kde vandalové rozbily skleněné výlohy zastávky.Vše bylo písemně oznámeno MĚSTSKÉ POLICII ČELÁKOVICE,ale ta se případem nehodlá zabývat,je to nezajímá,protože by musely něco dělat.

rozbitá sklen&igrave;ná tabule na nové zastávce
&Egrave;ELÁKOVICE-JI&Oslash;INA 28.8.2007
&Egrave;ELÁKOVICE- JI&Oslash;INA 28.8.2007-ROZBITÁ SKLEN&Igrave;NÁ TABULE VANDALY
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4475
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 16:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tominokeller: au, ta čestina..
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tominokeller: A opraví to někdo? To je totiž to nejzásadnější proti pokračování destrukce.

Jinak co chcete po MP? Co udělal majitel objektu pro zabezpečení? Je tam kamera? Jaká je škoda? Pokud vyšší tak PČR, ale co od nich očekáváte, že tam budou brát otisky prstů? Zkrátka první na zabezpečení musí dbát majitel...
Pajis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.235.12
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 09:52:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdy jsem na toto diskuzní fórum nepsal, ale musím se podělit o příhodu, která mně řádně hnula žlučí. Můj bratr se před 14 dny rozhodl využít pěkného počasí a množtví dovolené a tak vyrazil na čundr. Já sem mu zcela v souladu s jízdním řádem a obchodními nabídkami ČD doporučil zakoupení týdenní síťové jízdenky, která by do 21. září měla být pro mládež do 26 let za cenu 590 Kč při prokázání OP nebo pasu. Bratr celý týden cestoval po republice, až v poslední den cesty, v pátek 14. září, tento doklad odmítla uznat průvodčí vlaku 642 a napařila mu plné jízdné z ČB do Otrokovic. Otázkou je, kde se stala chyba? Buďto jsem já špatně pochopil nabízenou slevu, nebo zaměstnanec ČD nezná vlastní interní předpisy, nebo došlo k hrubému porušení pracovních postupů u několika průvodčích v celé ČR ode dne vystavení jízdenky a nebo musí být člověk šotouš či alespoň železniční fanda, aby dokázal zaměstnanci ČD za pomoci jízdního řádu vysvětlit, že se plete???
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi bude s sebou nutno vozit (a mít nastudované) SPPO, TR10 a KC1 a každého takového "chytráka" včas zlikvidovat příslušnými citacemi.


BWT: Nejsem znalec tarifu, takže posouzení oprávněnosti přenechám jiným.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajis:
Bratr celý týden cestoval po republice

To je dost nepřesné, takže jenom obecně. Jestli vyrazil týden před tím, tj. v pátek 7. 9., tak 14. 9. týdenní jízdenka již neplatila.

Další možnost: 14. 9. Váš bratr dosáhl 26. narozenin.

Nastudované a vytištěné předpisy je samozřejmě nejlepší vždy přibalit.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Pajis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.235.12
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:20:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bratr vyrazil v pondělí 10. 9. a projel trasu Otrokovice (zde mu také vystavili síťovou týdenní léto 26), Praha, Plzeň, Klatovy, Domažlice, Železná Ruda, Klatovy, České Budějovice, Praha, Otrokovice. Celekm jel asi v 10 vlacích R, Sp, Os. Poslední úsek už cestoval za plnou taxu 397 Kč. Letos je bráchovi 23, což je do 26 ještě myslím dostatek času.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 17:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tohle by měla fungovat reklamace ve stanici, zaplatit průvodčímu, ať je pokoj a potom z něj udělat hloupého. V ICE 501 (jel jsem z Kolína n. R. do Karlsruhe) po mě chtěl průvodčí příplatek na vlaky ICE k InterRailu, já tvrdil, že jej nepotřebuji a že jsem již s InterRailem ICE bez problémů použil, on tvrdil svoje, já že z principu nezaplatím, on že chce tedy průkaz totožnosti.. Tak jsem zaplatil s tím, že to budu v zápětí reklamovat. V Karslruhe v ReiseZentru mi po popsání situace peníze (14€) obratem vrátili a omluvili chování průvodčího s tím, že do března platily jiné podmínky... popsal jsem to v "Německu"... Obávám se, že by to u nás obnášelo víc formalit, ale líbit bych si to nenechal.
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 18:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady rozebíráte ty zastávky, tak nutno dodat, že boudy na nové zastávce v Brně na Lesné taky dlouho neušly řádění vandalů
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan od mun:

No jo, počkej, ale to jsi v Německu... Srovnej třeba webové stránky ČD a DB a tomuto poměru odpovídající ignoranci personálu a chování firmy k zákazníkovi celkově.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

počkej, to jako chceš říct, že zaměstnanci ČD se chovají líp než jejich němečtí kolegové? (nevím, v Německu jsem vlakem nejel, ale nezdá se mi to) - Mně se totiž stránky ČD líbí mnohem víc.
Nezamyslice - Morkovice R.I.P.
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vemte si, že DB mají na stránkách online shop, kde se dá koupit v podstatě jakákoli jízdenka. Helmut se večer nadchne, že pojede o víkendu k mamince vlakem, najde si spojení, zarezervuje si místo, koupí si jízdenku... a v sobotu fakt jede vlakem.
U nás si Josef najde spojení a tím to končí, pokud nejede zrovna mezi asi 5 největšími městy. Ale řekněme, že chce jet z Pardubic do Liberce. Ráno vstane, chce jít pěšky na nádraží, uvidí před panelákem auto... a jede autem.

Problém je v tom, že ČD jsou jejich tržby uplně fuk, spíš naopak, protože čím víc lidí jezdí vlakem, tím víc práce s nimi, že...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 17:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná líbí, ale informací jich tam je mnohem míň. Zkus najít informace o omožnosti jet lůžkovým nebo lehátkovým vozem na Slovensko. Jsou tam kecy, nejsou tam ani ceny (kromě příkladů), natož on-line rezervace...
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pajis: Co to je za nesmysl? Proč vůbec něco platil, nechám bejt, ale proč platil až do Otrokovic, když R642 jede jen do Prahy? A i ta cena neodpovídá žádnýmu kilometrickýmu úseku...
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -4 vozů v Hradci Kr.
vlakofil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.73.215.81
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:48:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trupak: A co takhle turista v Řecku. Chce někam cestovat. Zjistí, že železnice tam nevede. Zjišťuje, jak se tam dostat. Zjistí, že autobusem nebo taxíkem. Chce si vyhledat spojení. Internetový vyhledávač spojení neexistuje. Chce se vydat se na autobusové nádraží. Zjišťuje, že jsou ve městě tři,ale nemůže se dopátrat,ze kterého jede autobus jeho směrem. Plán města,na kterém by bylo i autobusové nádraží, neexistuje. Ptá se, jak se tam dostane. Prý jedině taxíkem. Vydá se pěšky. Najde nádraží. Jezdí tam městský autobus. Jízdní řád v našem slova smyslu neexistuje. Pouze nakopírovaný papírek s odjezdy. Kde autobus cestou zastavuje a kdy dorazí do cíle,to nikdo neřeší. Odnese si papírek a druhý den se již řádně poučen dostaví před odjezdem k okénku zakoupit jízdenku. Spoj, kterým chtěl cestovat, je obsazen. Ale za půl hodiny jede další, který není v jízdním řádu. V autobusu je řidič a průvodčí. Průvodčí neprodává jízdenky, jen je kontroluje. Na některé linky je potřeba rezervace, ne jiné není, na některé se lístky kupují u průvodčího a na úplně jiné si musíte koupit lístek v trafice nebo taverně.

(Popisuji své zážitky z cestování po Řecku v září 2007. Nejspolehlivějším zdrojem informací na internetu o autobusové dopravě v Řecku je oskenovaný papír s odjezdy z Athén na jedné soukromé www stránce z března 2007, již není ovšem aktuální. Celé je to taková průprava, jak milovat České dráhy za jejich pravidelné, přehledné a vůbec user-friendly služby.)
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 23:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajis: Neváhat, napsat stížnost, popsat co se stalo, doložit datem, číslem vlaku a chtít zpátky neoprávněně vybrané jízdné. Jestli to někdo vrátí, to už je věc druhá, ale aspoň si průvodčí zopakuje předpisy. To, že toho mají moc je sice pravda, ale neomlouvá to nikoho, aby neprávněně účtoval cestujícímu poplatky. Měla si to najít v předpise, než vybrala jízdné, teď už je pozdě a u přezkoušek se jí na to třeba zeptají.
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 23:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlakofil:řecko je jiný svět,člověk to musí všechno řešit v klidu protože jinak to tam ani nejde a myslím že to je dobře...jinak v Soluni si je možné koupit jízdenky přímo v autobuse v automatu,na zastávkách jsou jízdní řády a autobusy je dokonce i trochu dodržují...ale u vlaků to tak lehké asi nebude
Bojujme za spravnou dopravní koncepci která vyžene auta z měst!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace