K-report
 

Archiv do 10.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 10.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Matysekfyra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: čéče, víš že mě to taky napadlo. Jako by to bylo načasované, jako by to někdo dobře řídil... Pro založení Carga bez problémů s odbory zařídit to tak, aby měli problémy samy se sebou a nevšímaly si co se děje jinde...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velký gigant, velký třesk. To bylo jasný, že všichni budou řvát už předem, ač ještě vlastně pořádně nikdo neví, co bude. Ale určitě to bude pro kované nádražáky špatné, protože budou muset pracovat! Nedělej z toho zase kowbojku připravenou CIA a KGB
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mates: Asi jsem četl moc špionážních románů ale tohle je tak očividné že to snad nemůže být náhoda.V knihách tomu říkají "zacláněčka".
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:jdi do háje :-))
Co furt máš? Myslíš že jsme všichni jen flinkové a nechcem dělat? Jen jsem zauvažoval...fakt je že se to vedení hodí..a neřikej že ne...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti odborům obecně, ale ty železniční ... Viz jen jak hrozba odborů přispěla k pomršení transformace na SŽDC a ČD

Nějak nechápu narážky na dělení miliardového majetku - s tím odbory nic moc nesvedou, majetek už je de facto rozdělen.

Řeči o tom, že odboráři budou konečně muset makat, jsou mimo mísu. Na makání nemá vliv IČ firmy, ale její vedení. Když samozřejmě pominu osobní přístup jednotlivých zaměstnanců. Někdo bude makat proto, že ho to prostě baví, jiný se zašije. A je jedno, jestli pod hlavičkou ČD, nebo ČD-C. Mně to přijde, že na dráze (ČD, ČD-C, SŽDC) se zašívá hlavně to vedení ...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry hele, je vedení ČD tvůj nepřítel a nebo je to někdo, kdo tě zaměstnává?
Určitě se to vedení hodí, proč by ne, vedení by se hodilo, kdyby nějaký odbory nebyly vůbec, ono by to prospělo i železnici u nás a to bez smajlíku...
Já psal o kovaných, ty jsi kovanej?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk já taky nechápu, co je nějakým odborům do majetku, když jim nepatří ani píď, nechtěli by rovnou převzít vedení? Není to tak docela socík, nebo co, odbory se mají starat o zaměstnance, nikoli kecat managementu do řízení společnosti, případně ho vydírat stávkama, pokaždé, když se jim něco nelíbí.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:nevím co máš na mysli s tím "kovaným"..tak se říkalo komoušům a to bych musel brát jako urážku na cti!! Ale pokud máš na mysli ,že mám tuhle práci rád a jsem pro ní leccos ochoten obětovat tak v tom případě jsem kovář kovanej...
No odborům do majetku by neměle být celkem nic,to je fakt.Hlavní starost by měli mít jen o pracovní podmínky zaměstnanců , jejich mzdy a bezpečnost práce.....
Jenže když zažíváš "boty" řídících pracovníků za kterou nenesou sebemenší odpovědnost tak jaksi ztrácíš iluze o spravedlnosti, morálce a vůbec v důvěru vedení.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry myslim kovanýho nádražáka, modroarmějce
Boty dělá každej, tobě se to jako bota může zdát, třebas proto, že neznáš všechny souvislosti. Hlavně cokoli nového je na Dráze problém, protože tohle se dělalo tak a tohle jinak a přes to vlak nejede :-)
Třebas já novotám fandím, i Cargu, pokud to nepojede v Čédé duchu a bude to výdělečná firma, jen dobře. Jenže spíš se bojím, že to vlastně žádná změna, kromě názvu, nebude...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 13:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: jenže když fíra udělá botu tak jde v lepším případě minimálně na přezkoušky, určitě ho to stojí nějakou kačku a to nemluvím o tom dalším...mluvím o botách úřednických které bijou do očí..nesmyslná předpisová ustanovení,která nejdou dodržet a sobě odporující..já vím že dost věcí být musí a jsou k tomu souvislosti které ani neznám ale jestliže někdo něco zavede a pak se de facto vrátí k tomu co bylo, tak bych asi viděl že by měl minimálně jít na 3 měsíce na vrátnici aby poznal jaký to je udělat "botu".
Já nejsem proti novotám a podle mě je jich málo ..dovolil bych si být i radikálnější..jenže se starýma koňma nic nového nevymyslíš..
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 13:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však když udělá chybu někdo z vedení společnosti, taky je to stojí kačky a jejich vlastní, pokud jsou to akcionáři. Nebo je chceš podezřívat, že si záměrně působí škodu?
Jo předpis psaný krví, by se měl zahodit do kamen a udělat znovu, to je fakt, jeden pro strojvedoucí a tam všecko co musí znát, to samý pro výpravčí a jiný profese...ne dopravní, o brzdách, o vagíně paní přednostové a já nevím co...písmena abecedy na ně nestačí
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 13:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra:" Nebo je chceš podezřívat, že si záměrně působí škodu? " nikdo to nedělá záměrně ale jen někteří to odskáčí....
ano naprostý souhlas ale pro strojvedoucí by to byl tak objemný (bohužel) svazek že nevím nevím..
To by se muselo udělat stylem takhle to bude a basta ...a ne stylem takhle to bude,nejde-li to takhle udělá se to takhle a nebo jěště takhle..anebo úplně jinak..:-))
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 18:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry ty to taky neodskáčeš za každýho kolegu, co udělá nějakou MU :-)
Ten předpis by šel a nebyla by to bichle, stačilo by, aby tam bylo opravdu jen, co strojvedoucí znát potřebuje, aby to bylo jasně a stručně, ne aby bylo ke každému 10 vyjímek každý ještě s pěti podbody ....ale pokud a podobně.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 7-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: ne, tak to tě vyvedu z omylu...posunovač nechal vůz přes hranice a při objíždění o něj kolega škrtl..přestože ho měl na druhé straně lok. než jel a na čele měl posunovače který mu dával návěst pro jízdu ,tak strjv dostal 20% spoluvina a náhradu 20% škody...
ale jěště sem neslyšel o žádném gestorovi který vydá pitominu že by to dostal k náhradě ..ale třeba se pletu...
Že bude předpis jasný a stručný ...cha tak to budou moje vnoučata nosit vousy...
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 20:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar.Mel bych dotaz.proc zrusej rychliky z HK do Brna?velice by me to zajimalo,nezda se mi ze nektery spoje byly az tak nevytizeny...
C734.1340
Karásek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.249.250.156
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 22:10:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, co je pravdy na tom, že na 010 v úseku Kolín-Třebová nefunguje systém GENERAL STOP?
sdfg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 23:39:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro KARASEK: Ne že by nefungoval, ale žst. na to nejsou vybavené ......( snad jen v Pardubicích, ale nevím to jistě ) To je to samé jako spojení radiostanicí se strojvedoucím. Je více druhů radiostanic na Lv, ale ve stanicích je jen stará dobrá "Tesla selectic" daná do provozu v roce 1980 !!!! Takže takové spojení na EC, je dost problém .......Na ostravské Lv není vůbec .......!!!! Na Pendolíno se musí nejdříve zjistit číslo soupravy a podle toho volat na příslušný mobil .....!!!!! A spojení na průvodčího, jak se tím rád chlubí GŘ je sice možné, ale než se zjistí příslušný telefonní číslo na konkrétního průvodčího, který příslušný vlak doprovází, tak to taky trvá třeba půl hodiny ......(osobní zkušenost) Ono totiž příslušný komando není taky kolikrát schopno říci, jestli jeho lidi konkrétní vlak vůbec doprovází .....!!!!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 01:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 010 v úseku Kolín-ČT není TRSka, tudíž není možné (a ani nikdo nebylo) použít GENERAL STOP. Signál TRS tam sice zasahuje z Přelouče, Pardubic a Chocně (vedlejší tratě), ale tyto kanály stuhy stejně nemají "koridorové" vlaky naladěny. Mají-li EC vlaky na loko naší TRSku (i Pendolino by jí mělo mít, nebo neco kompatibilní s našimi simplexy), "selektik" jim problém dělat nebude, spíše to vězí v tom, že "selektik" je poměrně specifický a zastaralý systém a sehnat nové radiostanice kompatibilní s touto selektivní volbou je prakticky nemožné. tzn, že sice může mít nějaká loko rádio na třetí simplex (150,250) ale bez příslušné selektivní volby (tzv. "tónový hvízdák") se dovolá pouze výpravčí na vlak, nikoli obráceně. Myslím, že je to případ 350tek ZSSK, které prý! náš simplex mají, ale nemají právě tu selektivku. Takže řešení je vyházet z dopraven tu selektivní volbu a nechat to jen na otevřené (hlasové) výzvě, ale to by možná začli řvát páni výpravčí, že jim rádio neztichne a slyší relace ze sousedních stanic, jim nepatřící. A nebo urychleně dobudovat GSM/GSM-R a vybavit dopravny i všechna HV. Mimch. právě na koridoru (a nejen tam) by se od 1.5.2008 měly vyházet ty staré VR 20/21/22, nebo jiné staré krámy s tím selektikem, neboť nebudou splňovat podmínky ČTÚ pro provoz.(v opačném případě hrozí mastné pokuty) Potom se buď musí naplno rozběhnout GSM-R (pochybuji velice) nebo koupit nějaké nové simplexní základnovky a buď nechat otevřenou výzvu(všichni slyší vše), nebo tam horko těžko naprogramovat selektivní volbu "selektic", pokud to ještě do něčeho naprogramovat lze (tuším nějaké Motoroly), nebo urychleně vybudovat TRSku...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
sdfg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 05:08:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PES38...........Takže řešení je vyházet z dopraven tu selektivní volbu a nechat to jen na otevřené (hlasové) výzvě, ale to by možná začli řvát páni výpravčí, že jim rádio neztichne a slyší relace ze sousedních stanic, jim nepatřící.........No nevím jak kteří výpravčí by řvali, ale mě by to nevadilo. Ale problém je v tom, že v rámci modernizace, se všechny sdělovací zařízení ( telefon, rozhlas, radiostanice) zapojili do jednoho zapojovače, takže lze komunikovat jen jedním, nebo druhým, nebo třetím .........Když mám telefon, nemohu současně mít puštěnou radiostanici, nebo pužívat rozhlas ......
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 06:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt by mě zajímalo, jak zapojíš radiostanici do jednoho zapojovače spou s telefonem a rozhlasem,. Jestli máš na mysli "jedno sluchátko (mikrotelefon) pro všechno", tak potěš koště. Pak už mě jen napadá, jedině nechat rádio na příjmu vždy-to je pro správnou funkci technologická nutnost,(bez ohledu na zapojovač) a vysílat jen v případě, kdy nepoužívám rozhlas nebo telefon. To by v případě jednoho výpravčího v DK snad šlo. Fíra by pak musel počkat, až dokončíš hovor telefonem.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karásek: Nefunguje, bo tam není stuha pro TRS. Jde tam pouze simplex 3. kanál. A to až do Dlouhé Vepřové. Pouze v okolí Kolína lze na kanále 62 TRS mluvit s výpravčím.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 13:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pouze v okolí Kolína lze na kanále 62 TRS mluvit s výpravčím.

Tak tak a právě ta zrada je, že za Kolínem není nikde rádiovník S-03, informující o provozu na příslušném simplexním kanále. Pak se stane, že fíra, co to tam buď až tak dobře nezná nebo neví o třetím simplexu, jede v klidku z Prahy na 64.stuze, před Kolínem přepne na 62. a pak už ho nic neupozorní na přeladění a pokud to neudělá, tak mu u Starého Kolína párkrát zabliká a zhasne "volný kanál" a je v ......

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
sdfg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.84.180
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 19:09:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PES38 : ........Fakt by mě zajímalo, jak zapojíš radiostanici do jednoho zapojovače spou s telefonem a rozhlasem,. Jestli máš na mysli "jedno sluchátko (mikrotelefon) pro všechno", tak potěš koště. ..................................................................To se mě neptej, ale je to tak. Zapojovač je od firmy Simens, s ústřednou Haicom. Je to klasický telefonní přístroj, přesně ten samej mají například na informacích v Kauflandu.. Celé zapojení v naší stanici vyšlo na 1,5 milionu Kč, i když zapojovač od "Tesly" by prý vašel na necelých 400 000 Kč.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 21:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč to dělat jednoduše, když...

A to vám vážně zapojovali na nějakou starou, dožívající simplexni RDST na koridoru? Tak to jsou teda těžký borci...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 04:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Ale od Třebový do Dlouhý Třebový S-03 je. A fíra, kterej neví, že z Koulína na východ je simplex 3 snad ani nemůže být fíra. To je první věc, na kterou mne kolega když jsem jel poznání upozornil. Logiku věci tímto neřeším.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 06:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale od Třebový do Dlouhý Třebový S-03 je.

Nikdy jsem neřekl, že není.

A fíra, kterej neví, že z Koulína na východ je simplex 3 snad ani nemůže být fíra. To je první věc, na kterou mne kolega když jsem jel poznání upozornil. Logiku věci tímto neřeším.

Jistě, ale proč tam sakra není rádiovník? To se spoléhá na to, že to každý ví? Všude možně i nemožně je nastrkali, ale na koridor se vykašlali...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 07:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pes38: Taky netvrdím, že tvrdíte opak sakra. Já se nehádám, že ti, co to značili, že to nejsou blbci. Ale z Lysý do Všetat taky není rádiovník na S03 a přesto léta přepínáme z TRS 66 na 3 simplex za Lysou směr Všetaty, bo víme, že tam prostě stuha není. Z Ústí záp. do Střekova taky není rádiovník a přepínáme. Od toho je poznání, aby se eliminovala blbost někoho nahoře, ne? Co pořád řešíte? Víme dávno, že to není doznačený jak má a tisíckrát jsme to jako depo připomínkovali a nic se nezměnilo, škoda papíru.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vědět to sice můžem, ale až na to někdo jednou zapomene a stane se nějakej průser, tak bude (resp. mělo by být) někomu zatraceně horko, ale to už není náš problém.

BTW: Stejně tak dobře bychom mohli řešit, proč nejsou simplexní rádiovníky na vjezdech do žst., kde se některý ze simplexních kanálů používá....
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: jenže kolego, fíra jedná dle pokynů a pokud tam není radiovník tak nemá co přelaďovat!!Takže de facto porušujem předpis :-))
Pes38: protože o tom přeladění ze stuhy na nějaký simplex musí fíra dostat pokyn od a nebo se souhlasem výpravčího , neboť je jen 5 !! stanic kde to musí udělat fíra automaticky u končících vlaků ihned po příjezdu.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pes38: No tak jednejte v duchu předpisů. A nepřelaďujte. Jen abyste se pak nedivil, až se stane nějaká nehoda, a vy nebudete na stuze, nebo na simplexu k dosažení. Vy máte v té mašině prdel, tak by vám měla být bližší vaše košile, než kabát traťovky, nebo kdo ty rádiovníky umísťuje. Já osobně přepínám del toho, co se naučím při poznání a zbytek co mi určí radiovníky.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sorry, předchozí příspěvek byl pro Oldcerryho.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6595
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky co fšechno si fíra má pamatogat. třeba když má pražák seznání od chebu po ostravu a od děčína do budějc.......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drn: čeče ty hned prskáš jak kocour....
Když už tak hájíš FS ,že jste jěště nepodali trestní oznámení na neznámého pachatele..možná by se v tom že není trať označena jak má ,našla skutková podstata trestného činu obecného ohrožení...
Bobo: co si nepamatuje ,nosí v deskách napsané :-))
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro lepší informovanost vám sem dám odkaz na dokument na webu OSŽ Praha,kde jsou ty kanály napsané.

http://oszdepopraha.czweb.org/download.php?soubor=73
(rozbalit a spustit)

Oldcerry: A hned ti řeknu, že hromada fírů přelaďuje po paměti...=porušují předpis (což asi nebude úplně dobře, ale v tomto případě bych to bral jako "menší zlo")
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6597
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 12:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co si nepamatuje ,nosí v deskách napsané :-)) jojo tak tak
kdybysme šli do důsledků, tak na štrece se můžou zrušit rychlostníky, pískáčky, skloníky, lichoběhy, neb fíra přece má seznání a má dodatek
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4548
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak na štrece se můžou zrušit rychlostníky, pískáčky, skloníky, lichoběhy, neb fíra přece má seznání a má dodatek - aneb ať žijí rozkazy typu "V žst. Kolín přes vyhýbku 92a a 85 rychlost 10km/h, pomalá jízda není označená"...

PS: kupa lidí má ještě něco - sklerózu...
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 13:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38. mám ,je to super udělané, pokouším se podle nich udělat další tratě. Jen mi připadá že tohle by měli dělat úředníci a ne fírové sami sobě...
Asi všichni přelaďují ale jaksi občas se tam dostaneš po nějakém čase a tak se ti povede, že nevíš...No mám hubu tak se zeptám...:-))
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6598
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebo rozkaz: pom. jízda v km 148,6- 148,9, není označena. poznámka mimo rozkaz: kilometrovníky už někdo odnesl :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4551
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako raritu považuju OP rozkaz vydaný shnilým výpravčím někdy kolem roku 1993 s textem: v úseku Kysucké Nové Mesto - Žilina cez všetky priecaste rýchlosť 10 km/h... (a že jich tam je)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám ,je to super udělané, pokouším se podle nich udělat další tratě.

Pokud budeš něco mít, mohu poprosit o zaslání?

Jen mi připadá že tohle by měli dělat úředníci a ne fírové sami sobě...

To nejsi sám...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 17:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Oldcerry: Proč ho nepodáš sám jako fyzická osoba? Máš na to stejné právo jako ta právnická..
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn: Protože platím příspěvky jak mourovatej,platím si právní odělení a celý presidium. Tak tohle na mě nezkoušej!!!!!
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 18:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: no bude to evidentně nadlouho, hraju si s tím celý den a vypotil jsem jednu stránku..:-))
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 20:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lepší jedna stránka, než rána do zubů, nějaké staniční simplexy taky mám (viz níže), ale žádná slava to není.
application/pdfSimplexní kanály osobně ověřené
simplex-osob.-overeny.pdf (22.1 k)

Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oldcerry: Nic nezkouším. Když tedy tak dobře víš, komu a kolik platíš, proč taky nevíš telefonní číslo na svého zástupce, nebo právníka a blejkáš to tady na mne? Já nejsem funkcionář, vážený kolego, ale prostý člen jako ty. Vy nemáte v depu ZO s předsedou? Brečet u skříněk nebo v knajpě u nás v depu umí taky mraky lidí, ale něco si zjistit, nebo přímo iniciovat, na to už nemají buď odvahu, nebo schopnosti. Nechápu cíl tvého prudění, brachu.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 22:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To oldcerry: Jo a pokud jsi nespokojen, máš už right to choose. V Plzni dva mesiáši strojvůdcovské profese právě založili Cech strojvůdců a shánějí dušičky, tak to zvaž.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 7-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 23:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drn:to tady nebudeme řešit...nic ve zlém, ty doby kdy mě něco nasrávalo jsou už fuč...:-))
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 19:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se předem za dotaz zcela mimo záběr tohoto serveru,ale navštěvuje to tady docela dost technicky zaměřených lidí,snad někdo poradí.
Rád bych se dověděl o způsobu vyrovnávání výkyvů vysokých nekotvených konstrukcí,např. tel. vysílačů apod.,je to údajně řešené pomocí pohyblivých závaží.
Stačí jakýkoliv link nebo odkaz na literaturu,i na mail.
Díky,ještě jednou sorry za narušení tohoto threadu.
trainspotter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.202.252
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 00:09:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netusite nekdo nahodou, proc vsechny EC z Polska maji v posledni dobe takovy velky zpozdeni? Ze by nejaka dlouhodoba vyluka u polskych pratel...
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 15:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, zapojit třeba vysílačku do staničního rozhlasu nebo telefon do vysílačky lze. Není to pravda až taková trivialita, ale třeba v armádě mají běžně vysílačky vstup pro telefonní linku.
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 16:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook: Hledej něco kolem vysílače na Ještědu.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 23:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK1XNG: Ano, lze, ale na dráze mi to přijde přinejmenším zvláštní...i když-co se vlastně divím, jsme přeci na dráze...

Ale já osobně nejsem příznivcem zařízení x v jednom-když se ten telefonní přístroj rozbije, tak jsme definitivně v .....(však víš kde)

BTW: Ale taky mají v armédě mnohem lepší hračky, než 25-30 let staré VR20-22...

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 07:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38 : Áno, práve preto, že sme na dráhe. Totiž telefónny dispozičný zapojovač výpravcu, alebo dispečera nie je manupulačný pult verejnej podnikovej ústredne, ktorý obsluhuje sekretárka riaditeľa . Navzájom sa traťové, výhybkárske, a hlásnicové linky nesmú a nemôžu prepájať. Výnimku majú traťové a hlásnicové linky, kde je zavedená výluka dop. služby a kde sa dajú počas tejto výluky prepojiť na ďaľšie obsadené pracovisko. Ovšem sám mám skúsenosti, že jednotlivé sekcie infraštruktúry majú rôzne frekvencie, systémy a p. Keď prišli traťováci, trolejári a návestní majstri na ústr. stavadlo pri nejakých akciách naraz, každá firma si musela priniesť svoju prenosnú vysielačku, lebo ani jedna nemala spoločný kanál pre styčnú frekvenciu ( č. 3 , Tesla selectic )aby sa mohla dohovoriť s výpravcom.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 13:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk_kn: A jsme zase u toho, no... Jen doplním, že jako "styčná" (součinnostní) frekvence dráhy je odjakživa vyhrazena 150,975 MHz = 12.kanál simplexu TRSky. Problem je, že zdaleka ne každý vápravčí ná po ruce stanici, co na tomto kanále dovede komunikovat.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Karásek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 134.60.15.95
Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 21:24:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyhrazena 150,975 MHz = 12.kanál simplexu TRSky

To je blbost, dráha je někde kolem 157 MHz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 22:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle všeobecného oprávnění ČTÚ č. VO-R/11/07.2005-21 k provozování zařízení naveřejné rádiové sítě pozemní pohyblivé služby pro účely železniční dopravy jsou stanoveny kmitočty

pro simplexní provoz

150,050MHz-150,975MHz
152,950MHz-153,550MHz
157,450MHz-158,375MHz

pro duplexní provoz

457,400MHz-458,450MHz/467,400MHz-468,450MHz

Vše s povoleným výkonem 10W e.r.p.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 21:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hloupý, až kaštanský dotaz:
Chystám se do Drážďan a zpět chci jet RE s přestupem v Zittau na český Os, na na což mám pouhých 5 minut. Chtěl bych se ujistit - počká na německý RE český osobák v případě menšího zpoždění? :-)
Je mi jasné, že pokud v JŘ není uvedeno jinak, přípoje na sebe čekají, ale platí to tak i na přípojích DB -> ČD?
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 22:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

muze sem nekdo napsat, jak bude vypadat nova organizacni struktura dep po rozdeleni CD? nejak sem to tu nenasel, pry maji byt nektera jen pro osobni dopravu a nektera jen pro cargo, vi nekdo ktera a k cemu? predem diky
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 06:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím pouze o tomto předpokládaném dělení pro CARGO.


01 - SOKV České Budějovice
02 - SOKV Ostrava
03 - SOKV Ústí nad Labem
04 - PJ Brno
05 - PJ Česká Třebová
06 - PJ České Budějovice
07 - PJ Nymburk
08 - PJ Olomouc
09 - PJ Ostrava
10 - PJ Plzeň
11 - PJ Praha
12 - PJ Ústí nad Labem

Jen mi není jasní zkratka "SOKV"...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 06:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

? Středisko oprav kolejových vozidel ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace