K-report
 

Archiv do 27.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 27.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2004


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 22:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:

Díky za odkaz. O tom výpočtu zvlášť na území ČR/SR jsem nevěděl.

Když to shrnu, tak je to vlastně zlodějina na druhou, protože jsem díky pásmovému tarifu v podstatě okraden hned 2x. Je to pro mě ponaučení tento tarif už více nepoužít a raději si koupit mezinárodní jízdenku, protože mám In-Junior (nehledě na výhodu použití EC atd.).
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 00:39:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek: MPS na www.jizdenka.cz najdete překvapivě na vnitrostátní verzi (protože se vydává ve vnitrostátních pokladnách), navíc musíte nastavit i výdejnu. Jinak mezinárodní s InJuniorem stojí 37 Kč, takže si vůbec nepomůžete, navíc ji musíte koupit v mezinárodní pokladně.
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.215.138
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:26:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad babilon:
MPS na UNIPOKu vydáš klidně i ze slovenska knám ale to už není jako takhle MPS protože to musíš prásknout na mezinárod.lístek tudíž se to tváří jako mezináriodní ale není, nevím dloho sem se z UNIPOKem nesetkal zhruba 2 měsíce.
Ale od září už zase jo DOM.ST. UŽST Český Těšín pokladna číslo 3 :-)
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 19:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V IDS JMK máme jednu zvláštnost. Držitel předplatní jízdenky "šalinkarty" si dokoupí jízdenku na 4 zóny a jede třeba z Brna do Vyškova za 24Kč. Tolik nestojí ani zlevněná jízdenka (pro dítě do 15 let, ta je za 32Kč). Cestuje-li třeba dítě do 15 let a má "šalinkartu", tak zaplatí za R do Vyškova z Brna 12Kč.

Sečteno, podtrženo s IDS JMK levně a výhodně. Dospělák zaplatí za IDS jízdenku (je-li držitelem "šalinkarty") méně, než dítě za jízdenku ČD.

Co by mě však zajímalo- zda-li se třeba dá kombinovat jízdenka IDS JMK s doplatkem do 1. třídy od ČD. Na to se ještě zeptám.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 00:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ris:
První třída by možná být neměla. Do doplatkového formuláře je nutné zadat číslo ČD jízdenky, k němuž je vystavena, jinak není možné ji vydat (vytisknout).
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 01:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: jj, máš pravdu, díky, je to vždy dopsáno na jízdence, k čemu byl doplatek vystaven.

Na jízdence IDS JMK ani není napsáno, že je pouze do 2. voz. třídy, tak by mě zajímalo, co by mi na to případně řekl(a) průvodčí, že jedu 1. třídou na jízdenku IDS. No asi bych musel vysypat peněženku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ris.)
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 07:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: na jízdence sice ne, v tarifu taky ne, ale v SPP IDS JMK (úúúžáasnej název ) v čl. 3.1 se píše: "Přepravní smlouva je uzavřena, jestliže cestující... nastoupí do... 2. třídy vozové..."
Takže peněženka by to odnesla.
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 20:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu OT ale podařilo se mi sehnat (nejednu) jízdenku z roku 1989.

http://www.samirportal.eu/?id=10
810.191 - královna tratí Severní Moravy
Marin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 10:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden dotaz: Platí se ve vlacích Ex nějakej příplatek jako v EC/IC nebo ne?
Díky
Brněnské perly: 263 001-0, 263 002-8

Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějaký blbec, který neví, že to nejde, a udělá to.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35484
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 11:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve spojích ČD ne.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


j.h.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.34.106
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 10:26:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, mám dotaz. Chci jet vlakem SC Pendolino z Prahy do Ostravy, mám platnou in-kartu. Bohužel už nejde koupit eliška až do Ostravy, k dispozici je jen do Zlína. Můžu jet na elišku Praha-Zlín + jízdenka Přerov-Ostrava (zákazník) + místenka za 86? Nebo si musím dokoupit jízdenku už z Olomouce, protože v Přerově tento vlak nezastavuje? díky
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 11:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro j.h.
Nestačím se divit - proč by nešla koupit e-liška z Prahy do Ostravy či opačně?? co to je za blbost??
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 11:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad j.h. Vzhledem k tomu, že nejedete za tarif SC, tak by to mělo jít i po ten Přerov. Na druhou stranu nepojedete přes Přerov, ale DLuhonickou spojkou, čili já bych to viděl o zastávku před Přerovem.
Ad Siklzdenek: Asi jsou vyprodané, ne?
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 18:30:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím poradit jak tarifně na dojíždění do střední školy z Prahy do Lysé/Labem."Pražská průkazka" bude tak jako tak. Je lepší žákovská traťová (z H.Počernic) nebo žákovský PID ?(Ale v počítání těch pásem se opravdu nevyznám).Nástup Masarykovo nádr.nebo Vysočany,ještě nevím.
malina35
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:49:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake: Tak 468 KČ stojí žákovská měsíční traťová jízdenka (H.Poč.- Lysá), 440 KČ žákovský měsíční doplňkový časový kupon (3 pásma). A dále bude záležet jestli budete mít žákovský průkaz pro denní dojíždění - žákovský doplňkový kupon pak nelze použít v S nebo N. Pak potom pokud byste jel jednou do Prahy a zpět vyplatí se traťovka - platí každý den. Dále se žákovskou traťovou jízdenkou H.Poč.-Lysá levněji doplatíte do rychlíku (jen Praha Mas.n./Vysočany-H.Poč.), tramvajenky tam v rychlících neplatí.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

j.h., Chomutovák:
Jízdenku stačí navázat až v Přerově i když jím vlak nejede.

Pokud to nevíte, tak kilometráž Praha-Ostrava 351 km započítává kilometry přes Přerov, i když tamtudy vlak nejede, takže každý cestující, který jede na pásmový tarif je v podstatě "okraden" zajížďkou do Přerova.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Žirafa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.228.144
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 19:15:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Pendolinu Ova - Pha: Musí mít dítě do 6 let také zakoupenou místenku za 200 Kč anebo jede zadarmo jako v každém ČD vlaku?
malina35
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.85.32
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 21:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žirafa: Bez místenky můžete přepravovat pouze jedno dítě do 6 let pokud pro ně nepožadujete samostatné místo k sezení.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat, jak je to s jízdenkami EURegio do Rakouska za použití In-karty. Kontroluje rakouský průvodčí tuto kartu? Měl jste někdo problém, že nechtěl kartu uznat a požadoval doplatek?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Jel jsem do Vídně na In-kartu letos dvakrát a nikdy nebyl žádný problém.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Véna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.132.89
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 20:31:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych taky dotázek:
Nevíte někdo, jaká je pravděpodobnost, že se zadaří zakoupit E-lišku pro určitou relaci (konkrétně Ústí nad Labem - Ostrava), když bych se jí snažil zakoupit 14 dní předem? Respektive má vůbec cenu si pořizovat za 600 Kč inkartu a pak se snažit zakupovat E-lišku s 14denním předstihem?? Jaké kdo máte zkušenosti s kupováním E-lišky???
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 22:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Véna: Relaci Ústí n.L.-Ostrava jsem koupil v pohodě týden předem a to bylo na poslední pátek před prázdninami, navíc pro dvě osoby, zpět na úterý podobně bez problémů. Smysl to určitě má, při pár opravdu dálkových jízdách se ta in-karta rychle vrátí.
Pokud ale bude zákazníků přibývat, tak to bude čím dál horší :-)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 22:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

In-z se dokáže rychle vrátit už jen díky rail plus na místenkách. Přece jen rozdíl 114kč za místenku na SC je poměrně dost.
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.166.62
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 10:37:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkušenost pro trať ČB - Ostrava je ta, že ji lze zakoupit vždy bez problémů, šlo to i v den odjezdu (pravda, den odjezdu byl čtvrtek a bylo to o prázdninách...)
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.95.204
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:30:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, nesbírá z Vás někdo jízdenky?
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 17:42:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ale jenom lepenky.
Křivák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.215.138
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:22:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad babilon:
a neznáš někoho kdo sbírá i MHD???
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35850
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji navštívit sousední diskusi, tam se jistě někdo najde.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:32:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznám. Neznám. (Musel jsem to napsat dvakrát, protože jednoslovné příspěvky neprojdou.)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5209
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já sem kdysi sbíral lístky z autobusu, během pár roků sem jich měl 20000. Pak mě to přešlo...

Sorry, vím že sem v "blbé" diskuzi
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 15:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka pro znalé: dá se nějak kombinovat třeba KMB s In- kartami ?
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 16:28:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Zkuste se zeptat konkrétněji, není mi moc jasné, co máte na mysli. Při koupi KMB ani při odpisů kilometrů žádnou slevu nedostanete, ale v zásadě se dají kombinovat libovolně, např. můžete jet Pendolinem na KMB a k tomu zlevněná místenka na In-kartu. Pokud máte In-juniora, můžete pro část cesty vlakem vyšší kvality jet na KMB
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 19:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Babilon: mám čerstvě KMB, jsem z ní nadšen, už jsem si na kopii mapy ČR zakreslil, do jakých končin se chci podívat... no ale to je jedno a krom KMB mám také In- Junior. Tak by mě zajímalo, zda-li třeba můžu KMB kombinovat s In-J, nebo s jízdou ve vlaku Pendolino, resp. v kategorii SC.
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 20:15:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Jak si to kombinování představujete? Můžete třeba pro vlaky vyšší kvality používat KMB (neplatí se příplatek) a pro ostatní vlaky In-Junior. Ve vlacích SC se příplatek neplatí, tam se KMB nevyplatí, ale, jak jsem už psal, klidně ji můžete použít ve spojení s místenkou za 86 Kč.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 20:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ne, když mám In-J, že by mi z KMb odebrali jen 50% km.
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 23:09:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O.k. - zopakuji, co jsem napsal hned u první odpovědi: Při koupi KMB ani při odpisů kilometrů žádnou slevu nedostanete.
Matejkt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 21:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, mohu si zakoupit dvoudenní ISIC síťovku v předprodeji (zaslechl jsem, že má být zrušena k pátku 21.9. a já plánuji dvoudenní cestu na víkend 22.-23.9.) ?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 00:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Matejkt:
První den platnosti musí být nejpozději 21.9. Týdenní síť za 590 se na větší cestu myslím pořád vyplatí víc než klasické jízdenky.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 00:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jinak mám ještě jeden dotaz: lze třeba přerušit cestu na KMB tak, že bych jel dejme tomu z Brna do Českých Budějovic a udělal si výlet v Jihlavě ? a pak nasedl třeba za 2 hodiny na další R ? asi ne co ?
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 09:14:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po ujetí 100 km lze jízdu přerušit (na libovolnou jízdenku, nejen KMB), takže přerušení v Jihlavě při cestě z Brna možné je.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5245
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
A z vlastní zkušenosti můžu říct, že ani těch 100 km nikdo neřeší (aspoň já sem s tím žádný problém nikdy neměl)...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 17:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield
Já jsem s tím jednou problém měl. Coural jsem se vlakem nablind z Bohousové do Pěčína přes Doudleby. Leč dojel jsem jen do Vamberka, tam vlak končil a já měl hodinu čas. Tak jsem se vydal pěšky po kolejích a došel jsem až na zastávku Rybná nad Zdobnicí. A když jsem tam nastoupil tak průvodčí bručela, že jsem přerušil jízdu.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 15:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen krátký dotaz z dnešní polední diskuse: mám/nemám pravdu, když tvrdím, že cestující, který nasedne v zastávce s otevřenou výjednou jízdenek a z jakéholi důvodu ji nestihl koupit - je povinen vyhledat ve vlaku průvodčího a zakoupit jízdné? Oponenti tvrdí, že si jízdenku koupí až po příchodu průvodčího např. do kupé...A obdrží ji bez přirážky...
Kdo má tedy pravdu? Díky za info na mail..
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 16:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, taky by mě zajímalo, co a jak, třeba já jel jednou v povečer v pátek do Prahy (z Brna) a u výdejny bylo lidí jak much, tak mi bylo jasné, že uď stihnu koupit jízdenku, nebo stihnu vlak. Tak jsem se ptal, co a jak a oni mi řekli, že budu ve vlaku odbaven v pohodě a bez přirážky... no nakonec mě průvodčí sprdl, že nemám lístek no a přirážku jsem platil taky... no ne že by těch 20Kč bylo moc...

No a jinak jednou jsem si zase nestihl koupit jízdenku v Břeclavi a dojel jsem do Brna bez kontroly (EC 1. třídou), tak jsem zas ušetřil a to docela dost...
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 17:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vlaková četa nedostane od pracovníků stanice pokyn, že výdejny jízdenek nestíhají (popř. nějaký jiný relevantní důvod), což se ovšem stává vyjímečně, mají za povinost přirážky k jízdnému od cestujících vyžadovat vždy.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 13:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: i když cestující průvodčího aktivně vyhledá ihned po nástupu do vlaku?
satal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.153.242
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 15:11:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fany: když se vyhledá průvodčího nebo se mu přihlásí, zaplatí manipulační přirážku za vystavení jízdenky ve vlaku (tzv. pisné). Když ho průvodčí vychytá sám, zaplatí přirážku (pokutu) 400 - 800 Kč.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 17:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

satal:
Pokud průvodčí vychytá člověka, který sedí bez jízdenky ve vagoně (klidně po odjezdu vlaku), ale chystá se platit, měl by zaplatit pouze 20kč. Přirážka je podle mne vymahatelná až tehdy, pokud dotyčný odmítá zaplatit jízdné.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil a spol: já jsem už 2x viděl, že onoho černého pasažéra spíše vyhodili průvodčí z vlaku, než aby po něm chtěli zaplatit pokutu.

Jinak jsem jel nedávno vlakem a tam pán neměl vyplněnou KMB a vzali mu jako pokutu stovky km, teď nevím kolik, ale snad okolo 500km... což je 1/4 KMB a to je 350Kč.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 01:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penalizace za nevyplněné údaje je 600km nebo finanční pokuta (jako cestující bez platné jízdenky).
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:47:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta fráze aktivně vyhledá, je tuším na Slovensku a tam si defacto jde rovnou pro pokutu 80Sk plus nějaké procento z ceny jízdenky.
U nás si akorát při kontrole o tu jízdenku musí říct. Aspoň takhle to občas praktikuju, když to prostě nestihnu a dobíhám.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže závěr? V klidu sedět v kupé a vyčkat příchodu průvodčího i když jsem si platnou
jízdenku koupit nestihl? Jak přesně tuto situaci řeší předpis?
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 11-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 18:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověď na moji otázku by snad mohli vědět studenti pražských vysokých škol. Do této doby jsem byl studentem na gymnáziu a pro cesty vlakem po Praze jsem využíval klasickou tramvajenku vydanou DP Praha společně s kupónem za 630 Kč. Od září jsem ale studentem VŠ a mám ISIC kartu. Ta společně s doplňkovým kuponem (opět 630 Kč - na 90 dnů) nahrazuje klasickou tramvajenku. ALE! - jisté je, že tuto kombinaci jistě uznává DP Praha:

Průkaz studenta vysokých škol - Českého vysokého učení technického v Praze, Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE), České zemědělské univerzity v Praze (ČZU), Univerzity Karlovy v Praze (UK), Akademie múzických umění v Praze (AMU)(průkaz studenta vyjmenovaných vysokých škol)
tento průkaz opravňuje studenty vyjmenovaných vysokých škol na základě zvláštních smluv uzavřených mezi těmito vysokými školami a DP, s výjimkou studentů trvale výdělečně činných k prokázání nároku na slevu jízdného v PID v pásmech „P a 0". Studenti vyjmenovaných vysokých škol mají nárok na slevu do dovršení 26 let věku (tj. do dne 26. narozenin). Student ČVUT, VŠE, ČZU, UK nebo AMU který používá průkaz studenta vyjmenovaných vysokých škol jako doklad, na jehož základě je oprávněn používat zvýhodněnou jízdenku dle čl. III., odst. 7., písm. h), je povinen prokázat se touto jízdenkou a současně tímto průkazem studenta, na jehož základě byla zvýhodněná jízdenka vydána. Při kontrole se student prokazuje jak časovým kuponem, tak i průkazem studenta jedné z vyjmenovaných vysokých škol - ČVUT, VŠE, ČZU, UK nebo AMU.


O spolupráci s ČD se nikde nic nepíše, na druhou stranu jsou zase osobní vlaky z Prahy zařazeny do systému PID. Jde mi tedy o to, jestli ve vlaku na území Prahy stačí ukázat ISIC + kupón, nebo si musím nechat novou tramvajenku studenta VŠ od DP Praha. Má s tím někdo zkušenosti?
http://www.masiny.zde.cz
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 07:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V regionálním JŘ pro Jihočeský kraj je k zákaznického jízdného uvedeno:

Nárok na zákaznické jízdné lze prokázat In-kartou/Rail plus s aplikací In-zákazník (nebo s aplikací In-senior v jiných než osobních a spěšných vlacích). Ve vyhlášených obdobích a vlacích se zákaznické jízdné přiznává i bez prokazování výše předepsaným způsobem.

Vzhledem k tomu, že jsem o ničem takovém nikdy neslyšel, se chci optat, zda toto bylo někdy někde po republice aplikováno.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např. to bylo aplikováno na pochod Praha-Prčice.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6543
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v r. 2002 po velký vodě taky.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 23:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tou nevyplněnou KMB mě napadá: Když mě průvodčí požádá o jízdenku, není limit, za jak dlouho mu ji musím dát. Když ji budu hledat po kapsách 2 minuty, tak ji budu hledat 2 minuty. A když budu ty 2 minuty vypisovat KMB, tak v tom v podstatě není rozdíl. Průvodčímu dám platnou jízdenku a jak jsem k ní přišel, to už je moje věc. Když budu zavřený na záchodě a tam si vypíšu KMB, tak se to neliší od situace, kdy si ji vypíšu před ním v kupé. Jasně, že teď se na to dívám jak vychcánek (nikdy jsem KMB neměl a ani o ní neuvažuju, buď jezdím málo nebo moc na to, aby se mi vyplatila), ale když budu ty odečtené kilometry pak třeba reklamovat jako neoprávněné, těžko se bude dokazovat, že jsem to vypisoval před průvodčím.
Kdybych mu podal prázdnou KMB tak je to něco jiného, ale když ji vypíšu na koleně před ním, tak mám platnou jízdenku? Mám .
Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 06:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas: Ne, banka je platna pouze, pokud je vyplanen pred nastupem do vlaku. Tak je to v pravidlech.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 07:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysa: Už tři roky jezdím po Praze ve vlaku na ISIC + kupón a nikdy jsem neměl žádný problém.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Pavel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JirkaS.: Přímo v KMB je napsáno (bod 8): "Cestující je povinen ... vyplnit... nejpozději před odjezdem vlaku z nástupní stanice."
Takže na koleně před průvodčím je pozdě .

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace