K-report
 

Archiv do 27.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Elektrizace tratí » Archiv do 27.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 21:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď nevím. Podle Olomouckého kraje k zahájení elektrizace trati Zábřeh - Šumperk MŮŽE dojít UŽ v příštím roce. To by mě zajímalo, jak dlouho se to ještě bude odkládat a my se budem vozit v 810kách nebo dvouvozovejch regionohách..
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 14:04:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a my se budem vozit v 810kách nebo dvouvozovejch regionohách...

Myslím, že navěky. Něco odvezou 163 (to co bude ze Zábřeha pokračovat dál), pendly mezi Špk a Záb. budou dál obstarávat krabičky a vytuněné krabičky. Maximálně nějaký muzejní žabák 451. Rád bych se mýlil, ale 471/971 bych tam neočekával.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 23:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jk: pro podobne ucely bylo vymysleno elektricke Desiro. Nebo Staedler.

Vzhledem k tomu, ze kraj plati ztratu, mel by si aspon on spocitat, ze za nekolik malo let se mu elektricky schienenbus vyplati.

A nemusi to rozhodne provozovat CD...
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.208.10
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 09:13:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pike: e-Desiro nebo Štádler na trať do Šumperka?? Bych se velice, velice divil. Klidně se vsadím, že se tam spíš objeví nějaká ta "díra obalená rzí" (451).
ad nemusí provozovat ČD. Pokud myslíš případné provozování Železnicí Desná resp. SOŽ, tak poté co se jim nepodařilo prosadit elektrizaci do Koutů, bych nečekal nějaké rozšíření jejich akčního radia, určitě ne v e-trakci.
Můj tip: ČD, řady 163, 451, 814, 810.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 09:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci se mýlit, ale něco nasazení o 471 jsem z důvěrných zdrojů zaslechl. Sám bych to bral jako logické řešení, protože nač rekonstruovat a elektrifikovat trať, když by se poté nezvýšil komfort cestování nasazením souprav interiérově podobný 810kám, byť by to jezdilo na elektriku.Viz již zmiňované 451.Navíc do karet by nám mělo teoreticky hrát přesun žabotlamů z Olmiku do Prahy, takže doufám, že nám je zase nebudou chtít vrátit...Ikdyž desiro nebo něco podobného bych bral taky
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3721
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 15:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471 na trase Šumperk - Zábřeh. Tak jedině sólo, možná ve špičce 471+971.
A substrát bude z lezení do patra nadšený.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdit jen ve špičce? No nevím potom, kde by konaly výkon mimo špičku. Kdyby se zavedly přímé vlaky Přerov-Zábřeh-Šumperk tak nasazení 471 by bylo ideální ve špičce i mimo ni. Co se týče lezení po schodech ještě jsem si nevšiml, že kolem Prahy by někdo ve hliníku nadával, že musí lézt po schodech a má přitom ještě lepší výhled než zespodu. Navíc ho nikdo nenutí aby nahoru lezl.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3723
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 22:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdit jen ve špičce? No nevím potom, kde by konaly výkon mimo špičku.

Ponechám-li stranou "detaily", že vlaky mají (přepravou cestujících) vydělávat peníze, a ne "konat výkon" (btw, fakt "výborné" spojení), tak nechápu smysl otázky. Nasazování - pro mimo špičku předimenzované - soupravy není o nic menší zlo. Je to prostě problém, se kterým se železniční doprava buď nějak vyrovná, anebo...

Kdyby se zavedly přímé vlaky Přerov-Zábřeh-Šumperk tak nasazení 471 by bylo ideální ve špičce i mimo ni.

Ne.

***

Na trati Šumperk - Zábřeh postačí nepatrové soupravy, proto není třeba substrátu "zpestřovat" cestu lezením do patra.
Na takto krátkou trasu jsou lepší vlaky uzpůsobené pro rychlou výměnu cestujících ze všech částí soupravy, což jednotky ř. 471 nejsou.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 23:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych se moc nedivil. CD zacina byt pomalu jasne, ze ten srot nebude jezdit donekonecna a zacinaji do vyberovych rizeni davat odpisy vozu (coz u 810 a krokodylu jinak nemuseli).

Tim se cenove dostavaji k soukromnikum, kteri diky tomuto nakladu nedokazali cenove konkurovat...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3727
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 07:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jinak, řada 471 jsou jediné schválené vyráběné vozidlo (jednotky) elekrické tratce (vyjma nenáviděných pendolin, pochopitelně), které ČD mají, proto je šotouši vidí skoro všude, bez ohledu na smysluplnost.
Výsledkem jsou různé tragikomické nápady na jejich nasazení.
Nic víc...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 13:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad výkony) Každému snad musí být jasné, že když vlak nekoná výkon, těžko může vydělávat. Je potom neekonomické nakoupit nové soupravy a jezdit s nimi jen ve špičce a mimo špičku je nechat stát jen proto, že by nebyly naplněny úplně na maximální možnou kapacitu.
Ad přímé vlaky) Nechápu co máte proti Os Přerov - Zábřeh - Šumperk?? Podle mě je jejich zavední stejně jen otázkou času po elektrifikaci a je to nápad rozumný. Tady by se 471 rozhodně uživily. A když říkáte, že tyto soupravy nejsou vhodné pro rychlou výměnu cestujících, proč tedy jezdí kolem Prahy, kde frekvence výměny lidí je ještě větší? A nevím, co pořád máte proti tomu lezení po schodech. Kdo chce tak těch pár kroků navíc udělá a Vás nikdo nenutí.
Jinak mě je vcelku jedno, co tu bude jezdit, jen říkám NE pro 810, 814, 460, 451 nebo 163+Bt. Prostě cokoliv nového a kloudného tu přivítám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 19:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď v hlavních zprávách na ČT 1 byla zpráva, že někdo ukradl 5 km měděných drátů určených na elektrifikaci České Budějovice-České Velenice. Měli je uskladněny na pronajatém dvoře nějakého statku. Škoda je asi 350 000 Kč.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 23:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto nebyla prvá krádež. Již dříve na PEÚ této trati kdosi vysával naftu ze stavebních strojů a kradl kabely.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 11:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vláďa_2 Nic neobvyklého. Nepamatuju snad stavbu, kde by někdo něco neukradl, nafta z mašiny běžně, sepsal jsem desítky protokolů na policii v různých městech ČR, měď samozřejmě taky, pamatuju že mezi Adamovem a Blanskem ji dokonce střihli už pověšenou, když ještě nebyla pod šťávou a v noci se do toho zamotal manipulák a pokácel i nějaký sloupy. V Blansku mně vybrali skoro plnou nádrž 4000l, otisky na zemi po sudech, koleje od náklaďáku...nic nevyšetřili. Ve Svitavách jeden koumák přišel do dopravní kanceláře a se slovy, že je mistr od Elektrizace vzal u výpravčího klíče od skladu s materiálem, odkud vykutálel celou tu velkou cívku troleje a klíče zase v poho vrátil, ovšem cívku se pokusil prodat hned u nádraží ve sběrně, po levé straně směrem na Brno na odjezdovém zhlaví a chlap z té sběrny zavolal policajty a hned ho měli
V Praze Bubenči nechal řidič přes volno na korbě Tatry 815 200litrový sud nafty s tím, že z té korby ho nikdo nesundá a ani tam není ze země vidět, tak to nikoho nebude lákat. Zmýlil se, zmizel celý sud. Taky tam vykradli zetku s nářadím, kde byly elektrocentrály, různé elektronářadí, bylo toho dost na náklaďák, jak to odnesli, odvezli, ví čert.
Asi bych takových různých případů povzpomínal hodně...
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 15:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fýra: jen pro upřesnění, tenkrát mezi Adamovem a Blanskem střihli jen nosné lano, které bylo na kladkách a před tunelem 7 (od Blanska) napájecí převěsy a do toho se ten manipulák (tenkrát ještě se čmelákem) zamotal. A jinak pamatuješ, jak jsme zase my ( nevím jestli i tvoje osoba konkrétně, ale asi jsi o tom slyšel) v Ponětovicích sklízeli meruňky pomocí ŽDJ 5/3 ze zahrady u trati?:-)))
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 18:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra : V tých prípadoch, ktoré si spomínal, sú vždy zamotaní ľudia, ltprí o tom majú veľa informácií, vedia kde čo je, ako sa k tomu dostať. To nie sú náhodilí zlodeji, ale takí zamestnanci, ktorí sa v tom vyznajú. Aj u nás boli zamestnanci, ktorí vykrádali naftu z mašiny, vykrádali zásielky, odčerpávali zbytky z cisterien a p.
A napr. najnovší prípad z Gen. štábu OS a Min. obrany SR, Keď v súvislosti so sťahovaním MO a GŠ do Trenčína si chceli do vačku schovať 500 mil. Sk ? To boli generáli a veľkí papaláši z ministerstva! Žiadni chudáci v montérkach !
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike_shunt Já vím, to jsem tam výlukoval, manipulákl se čmelákem před 7mičkou tunelem to byl, pamatuju :-)
Přesně nevím, kdo sklízel z jeřábu meruňky, ale Blažky jsem "dělal" taky, bydlel jsem v Blažkách.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák elektrizaci Zábřeh-Šumperk jsem navrhoval už v roce 1988 jako maturitní práci. Tak to asi oprášili ty moje plány, bylo tam všechno, polohový plány, výpočty
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 19:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fýra: Já bydlel ve Šlapanicích a občas jsem jako vlakoš střídal belasého Rudu Mravca.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 11:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Rudu samozřejmě znám i když jsem jezdil spíš s betonárkou...ze Šlapek jsem pak odvážel pracák aj ubyťáky, tuším do Chocně...
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 16:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra: TZaky jsme letos u maturity měli návrh pro elektrifikaci, ovšem pouze smyšlenou trať. Nicméně podle mě, kdyby jste jim tyto plány předal už v tom roce 1988 už jsme tu mohli dávno jezdit něčím jiným. To je pořád samá projektová dokumentace a příprava a skutek utek!
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 21:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádražák tak někde to bude zastrčený na průmce v Šumperku, že jo, taky lituju, že jsem si neudělal kopii, dneska bych to třeba střelil Sudopu
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 10:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fýra: To byla ta slavná cesta přes Havl.Brod,Kolín, když jste měli ve vlaku zařazeného Kocoura a celou dobu jste jeli 30? Jak dlouho jste to vlastně jeli?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 07:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike shunt a ještě si pan kolega zastavil na mostě míru na fotku http://www.lokomotiva7425051.unas.cz/ostatniobrazky/56a.jpg

No nebylo to zase tak strašný, ještě za světla jsme v cíli byli.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 21:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaká fotogalerie z Lichkova by nebyla? Na koridorech se fotí každý prd a tady nic.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 11:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další veselé čtení z bahnworldu:

Elektrifikace tratě Brno - Jihlava od svého počátku měla své zastánce o proveditelnosti akce, ale i odpůrce. Bohužel ať to bylo sebe menší procento lidí co bylo proti vždy vyhrály.Nyní nám svítá na lepší časy.... ? Od roku 2007 léto by měla začít první fáze elektrifikace tratě mezi Brnem a Rapoticemi.Zároveň by se tu měla postavit i druhá kolej od Střelic u Brna po Třebíč.Alespoň takto mluví v poslední aktualizaci záměrů společnost Kordis JMK - koordinátor IDS JMK.
Minulý režim z politických důvodů se ptal svých oblastních soudruhů jestli jsou pro či proti. Vždy toto ztroskotalo na Jihlavských soudruzích.Vzhledem k současnému stavu věci není vůbec jasné , jestli začne elektrifikace tratě podle původního termín tedy k 9/2007 . Důvodem proč je tento termín nejistý je předběžné opatření Brněnského soudu , který toto učinil z důvodu žaloby na ČD,a.s. několika občany obce Troubsko . Jedná se o místní občany - stěžovatele za jakéhokoliv režimu. Velice oblíbené mezi ostatními.... Pakliže čte toto jeden z 10 stěžovatelů nechť zapřemýšlí nad svým chováním bude to výborná věc...



Follow the reaper...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9683
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 16:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 17:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to zase za stránky, ten bahnworld?!
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 18:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://240.bahnworld.info/

Ale nějak tam toho ubylo, starší "zprávy" jsou pryč. Škoda.

Čerstvá novinka:

Díky žalobám 10-ky občanů z Troubska na Brněnsku se oddaluje zahájení elektrifikace tratě na dobu 6 měsíců.Podle ČD,a.s. je za tímto nátlak obyvatel na nejrůznější změny v jejich obydlích co "údajně způsobí" elektrické lokomotivy. Po dohodě s těmito občany na nějakém řešení bude určen termín zahájení elektrifikace trati .
Follow the reaper...
V.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 10:16:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kluci, tak co se teď vlastně aktuálně u nás elektrizuje? A které tratě se v nejbližší době začnou elektrizovat?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6396
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 13:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vk - no dělaj se vám velenice z čb. ale to asi víš. a asi se začne ten lichkov.
jo a taky se někdy koukni na mejl a něco napiš
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 19:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té elektrifikaci Zábřeh - Šumperk: Také by nebylo špatné předělat část olomouckých motorových vozů 850 či 851 na elektrické. Jednou už to tu bylo - místo hydropřevodovky se měl namontovat elektromotor, skupinový pohon měl zůstat zachován. Místo strojovny měl být zavazadlový oddíl, starý zavazadlový oddíl měl být nahrazen malým oddílem pro cestující. Elektrickou výzbroj měla dělat plze%nská škodovka a předělávat se měly vozy 850,851,852 a 853. Mělo to být někdy v polovině devadesátých let - bohužel kvůli nedostatku financí Škodovka od záměru odstoupila.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 19:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také by nebylo špatné předělat část olomouckých motorových vozů 850 či 851 na elektrické.

Jen to ne, ty ať raději dojezděj ve stávajícím provedením. Navíc když vezmu v uvahu že konstrukcí vozové skříně to jsou vrstevnici řad 451/452 tak si nedělam iluze o celkové tuhosti, viz nehoda v Čerčanech. Takže toto doopravdy ne.

Místo strojovny měl být zavazadlový oddíl, starý zavazadlový oddíl měl být nahrazen malým oddílem pro cestující. Elektrickou výzbroj měla dělat plze%nská škodovka a předělávat se měly vozy 850,851,852 a 853.

Ano tento projekt existoval měl být však vázán náhradou stávajících motorových vozů řadou 843, jinak by vznikl nedostatek motových vozů. K větším dodávkám řady 843 však nedošlo tak proto i z projektu sešlo, další věcí je že i samotná Škoda která měla přestavbu provádět nebyla na tom nijak extra dobře. Třeba v publikaci "Motorové vozy řad 850 až 854 (1999)" je uváděno že Škoda v létě 1996 od toho projektu odstoupila. Popis a náčrtek tohoto projektu je také i v publikaci "Motorové vozy ze Škodovky (1998)" tam je dokonce i uváděno že první vůz na přestavbu měl být 853 024.

(Příspěvek byl editován uživatelem dandy.)
M1 - Maracaibo
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 09:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ok, tak jinak: jak a za kolik by sla udelat elektricka verze 843 nebo Fina? :-)
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 11:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktuálně jsem docela elektrizovanej z tohoto...
 
 
 
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 21:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Hook: ProVO, ale koukám, že to bude někde v Africe. S tím byste měl na elektrika.cz v sekci Hrobař varuje určitě úspěch.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 22:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To asi nebude Kemppi! Nebo že by nový model?
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 00:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím 853.024 to je pravda,byl už odstrojen a tehdejší Letohradská správkárenská s.r.o. měla začít dělat přípravné práce před reko..Do Letohradu přišel v září 1995 a mělo se to jmenovat 440.001..No škoda..takové vozidlo ČD stále chybí..
..pořádná mašina má kotel a komín..
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 11:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příští rok by měla proběhnout drátizace Letohrad - Lichkov. Má tam být půlroční výluka, tak se to asi stihne během jednoho roku. Přece jenom to není tak dlouhý úsek a jedinou větší stanicí je jen Jablonné, Lichkov se udělá asi už letos?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Info
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.200.150.23
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 23:32:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://240.bahnworld.info/ a celá doména patří Petru Markusovi, známému v železniční komunitě jako největší vykradač webů. Vystupuje tam pod přezdívkou Faraon a sám věří tomu, že je to někdo jiný a ne on:-) Krade články, které po sléze doplní větou "Jak jsem minule psal" a dále pokračuje originál Idnes, aktuálně atd. Vykradl Bahn, BVE, SPDV a další weby. Vyhrožuje soudy, policií, vydává se sám za policii. Pravděpodobně je psychycky nemocný Jinak si můžete poslechnout jeho úžasné rádio (=playlist z PC doma)Živé vstupy a reklamy jsou uskutečňovány starým záznamem z Brněnských rádií, takže není vyjímkou, že se Vám v 11:00 ozve "bylo 19 hodin". radio.bahnworld.info On však trvá na tom, že vysílá a moderuje on spolu s neexistujícím Lukášem
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Info: zajímavé.. Majitel o sobě píše tohle:

Moderátor Petr Markus

Majitel domeny Bahnworld.info a spolumajitel rádia DH plus . Nenávydený Magistrátem mesta Brna pro neústupnost v doprave , kde je postrachem nekolika úredniku.
Je to i moderátor ranního vysílání dobré ráno s DH plus a hlavní postava ovládající pult katalogu dopravy , který hodla predelat v server obdoby seznam.cz .Takze neni radno tuto osobu moc vytacet extra v posledni dobe , kdy zacina byt natolik aktvni , ze nema cas na nic jineho nez na praci a server s weby radia a katalogu dopravy.


Pomóóc, Chocholoušek!!!
Follow the reaper...
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Au, to to bolí ... Teď jsem právě vyslechl na radiu Česko pana Petra Holuba, který mluvil o zbytečných železničních stavbách. Kromě třetího koridoru z Plzně do Chebu zmínil i elektrizaci do Šumperka a do Lichkova ... Ten Šumperk dejme tomu, ale Lichkov? Mimo jiné tento pisálek vymyslel novou instituci Státní fond železniční infrastruktury.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2961
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 14:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_j: Výsledky jakési studie neznámých odborníků jsou na serveru Aktualne.cz, se zbytečností "jižních elektrifikací" bych souhlasil, s Chebem a Lichkovem ne a s Frýdkem-Místkem už vůbec ne. Pokud má dráha zajišťovat nezanedbatelnou část dopravy do/z Hyundai v Nošovicích, tak to je nesmysl.

Taky by mě zajímalo, proč rekonstruovat Pardubice místo Břeclavi. Z pohledu osobní dopravy je Břeclav mnohem větší brzda. Ale netuším, co by se mělo rekonstruovat v nákladních částech obou stanic.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3791
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 21:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, Cheb sám o sobě žádný supervýznamný tah není, ale kdyby se tam nekoridorovalo, tak podobné peníze padnou na "běžné opravy". Zejména v kontrastu k rekonstrukci tahu Praha - Liberec je zanevření na Cheb pochybné.
Ale nejlepší v tom článku je toto:
"Zvlášť potřebný průjezd brněnským uzlem blokuje nejistota, protože tamní magistrát protestuje proti vládnímu plánu přesunout stanici kilometr na jih."

Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 10:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
...netuším, co by se mělo rekonstruovat v nákladních částech obou stanic...
Podle stavebního povolení na Břeclav po kolejové stránce minimum (na přednádraží jenom průtah 205-202, nákladní části osobního se dotkne vybudování nového perónu místo 10.SK), rekonstrukce zabzař (ale AŽD71 zůstává; nic se nepíše o tom, zda se přebuduje na ovládání z JOP), ale zas kabeláž, elektro, apod.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 21:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: ještě že je příprava 240 tak daleko. "Odborníci" asi zapomněli, že mezi Brnem a Jihlavou není prales ale rozvíjející se čtyřicetitisícové město. Ono se to od stolu v Praze skvěle rozhoduje. Zvláště mě zaujal bod g) hodnocení "rozvoj zaostalých regionů", to je fakt super, i tento samotný bod je jasným zdůvodněním přestavby tratě č. 240.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 07:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je ovšem otázka, co přinese samotná elektrizace pro trať 240. Krom určitého zkrácení jízdních dob danou vyšším výkonem elektrických lokomotiv nahradivších motorové v čele souprav asi nic. Rychlíky se v Jihlavě a v Brně budou přepřahat stále, takže ani toto nebude to pravé ořechové. Místo rvaní peněz do elektrizace by trati spíše pomohlo narovnání oblouků, aby se od Božího Požehnání do Okříšek mohlo jezdit alespoň 100 km/h. Zadrátovat trať a zacementovat současné zcela nevyhovující směrové poměry je krok, který určité zlepšení sice přinese, ale z hlediska dlouhodobého je to zcela špatné řešení. Ostatně takové "řešení" máme již drahně let v provozu mezi Jihlavou a Veselím nad Lužnicí. Ale o tom zde již bylo napsáno mnoho řádků od jiných diskutujících.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 15:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: JOPka v Břeclavi bude, ale až v dalších etapách.
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 08:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek 17.8.byla slavnostně zahájena elektrizace Lichkov-Letohrad, od pondělí 20.8. začínají výluky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 09:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mike Shunt:
Letohrad - Lichkov? Jsem myslel, že se letos bude dělat jen Lichkov - Mezilesí. Přiznávám, že v tom mám guláš.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3840
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 10:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že je něco slavnostně zahájeno ještě neznamená, že se něco zásadního začne hned dít.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 10:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: to vím bohužel taky. Jen jsem chtěl vědět, jestli se letos bude dělat Le-Li, nebo Li-Me, anebo oboe.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3841
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 13:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako jestli se nebude opakovat něco ve stylu Zvolen - BB, kde základní kámen byl položen zhruba v roce 1995?
Ale ne, stavba má v současné době skutečně začít. Hotovo má být zhruba za dva roky. Jedná se o první stavbu, tj. bez žst. Letohrad.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 15:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kyšperku už dráty přece jsou?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 15:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale není tam třeba ostrovní nástupiště... Ale upřímně, netuším, co všechno je součástí přestavby letohradské stanice.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 18:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem se byl v Lichkově podívat, kromě toho, že tam stojí vlak Elektrizace železnic, se tam neděje vůbec nic.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 18:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 V nejbližších dnech má začít trhání kolejí ve vyloučené skupině(čísla z hlavy nevím)a začátkem září už lehne stavědlo č.1.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 02:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár obrázků z včerejšího Lichkova najdete v sekci trať 021..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3905
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom drobný dotaz: Proč se na sloupech trakčního vedení dělají "přesahy" - tj. třeba proč na této fotce je sloup viditelný pravo od sběrače o snad metr vyšší, než by evidentně být musel?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Mike_shunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 17:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bkp: On není o moc vyšší, jednak nese stejnosměrné vedení (těžší než střídavé) a jednak nese zesilovací vedení, které je výše než nosné lano, takže další lana navíc.Projektant při projektování zadá vzdálenost sloupu od osy koleje, směr klikatosti, výšku TV, výšku patky od temene kolejnice případně poloměr oblouku a vypadne mu typ stožáru, který má použít. Tzn jednak výška a jednak průměr. Tento typuji na DPVU 600, 12m. Ještě porovnejte vlevo s mřížákem, který má zesilovačku úplně nahoře. Tam to nevadí, protože mřížák má úplně jiné statické vlastnosti.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace