K-report
 

Archiv do 15.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 15.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi napadlo juknout se na stránky co se děje na Zbýšově (pravda podloubla mně sobotní chvilka povídání si tamními kluky) jako vejr vy teda jedete.Mašinky už máte v nové hale a kus postavený tratě.Ať se Vám tam dílo daří a proženete šestnáctku.Taky jsme se strašně těšili na první zátop po letech .Nech to para tlačí
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud návštěvník dojede autem, v pořádku, parkoviště je v areálu

Parkoviště v areálu je, ale rada "jak se k drážce dostat" není nikde. Z mapy na http://zeleznicka.bloudil.cz/ ani z originálu na Seznamu se to moc nepozná (podle ní se "žst Kolín-Sendražice" nachází někde uprostřed luk a polí - což ovšem není pravda, nějaká zástavba je po celé délce i po pravé straně silnice 125), takže možná by bylo dobré uvést do rady "Jak se k nám dostanete" to, že je to kousek za tabulí "Konec Kolína" (nebo jaké obce je to konec). A taky bych doplnil, jak projet Kolín - odboček ve směru od Prahy je mnoho a ta "směr TPCA" je až na opačném konci města (a to už člověk váhá - Neprošvihl jsem to?).

Jinak ovšem dráha samotná, chování personálu i pito jsou skvělé.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 17:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj: Zkusím kontaktovat webmastera našich stránek.Potíž je trochu to co se lidem z okolí Kolína zdá nad slunce jasné.Jo to je za Sendražicema, to je tady kousek...Ale lidé z větší dálky samozřejmě okolí až tak neznají a musí hledat na nějaké třeba automapě kde jsou ty Sendražice a Ovčáry a kudy tam vlastně jet.Přiznám se bez mučení že já v Kolíně sem tam bloudím dodnes i když bydlím skoro za humny.Pokusím se navrhnout webmasterovi aby dal na stránky třeba nějakou méně podrobnou mapku kde by byly vidět i hlavní příjezdové trasy od Čáslavi, Týnce nad Labem, Prahy. Psát tam na jaké cedule koukat na které křižovatce by vyvolalo zcela jistě zmatky.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 17:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ha, vidím nějaké upozornění, takže webmasterovi napíšu a dám si u něj rande, něco vymyslíme. Beztak mi pomalu bude předávat další část administrace... Takže to vyřídím, nelam si s tím hlavu. Přece nedopustíme, aby nás zájemci nemohli najít. A neexistence pořádné navigace je i moje chyba... Navíc probíhají jednání o turistickém známkovém místě u nás, tak doufejme, že to klapne. Do půlky srpence bychom měli snad vědít více. Přeju všem krásný den. motorová myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 17:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mix...:Turistické dřevěné placičky - známky - vím.Lidé to sbírají a sbírají.Taky jich pár mám. Martinovi jsem poslal mail.Ona ale existence známkového místa ještě neznamená na 100% značenou trasu.Matrici pro vypálení obrázku na placku si dělají ti dva pánové ze známek sami, potřebují jen kvalitní podklad.Béeska myslím použít nepůjde, mají ji tuším na známce v Mladějově.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 17:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy dobrá, ale béeska by snad mohla být, protože asi jediná má bosenský kuple... Nebo dáme Tragač, protože s tou budkou ho asi taky jinde nemají. Ale náčelník si asi prosadí Smetáka. Uvidímež. motorová myš
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková drobnost jestli tam jsou nějaké kuple není podstatná, podstatné je to že by se neměly obrázky na plackách podobat jiným už hotovým.Takže třeba by šlo logo klubu.Řepu v uhláku nikdo nemá a je to tam dost vidět.Navíc je tam šíša stylizovaná.Já před pár lety jednal o tomtéž ohledě naší obecní zvonice a neprošlo to,poněvadž jedna placka s dost podobnou stavbou už existuje.Jo, jinak se těším až ten pán radionista opraví tu starou rozhlasovku, přitáhnu metrák starých gramodesek "eternitek" a bude hrát a zpívat R.A.Dvorský a pro děti profesor Skupa
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 19:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek

přitáhnu metrák starých gramodesek "eternitek" a bude hrát a zpívat R.A.Dvorský a pro děti profesor Skupa

Vidíš,to vědět tak před dvěma lety,tak Vám pár kilo přihodím .. ale mamina byla rychlejší,než můj návrat z dofči tenkrát ...
P.S. Šly "z baráku" bohužel i se starým skříňovým /funkčním/ gramofonem ...


ICQ 237-113-861
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke Kolínu, v první polovině osmdesátých let byl v Železničáři článek o renovaci jednoho z dochovaných řepařských vozů. Jaký je dnes jeho stav či je součástí sbírek řepařské dráhy v Kolíně?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:43:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten vůz je v Lužné uvnitř v expozici.
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 22:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TO Solvayáci: Koukám další lokomotiva ve skanzenu. Kdopak jí koupil? Mě majitel panelárny tvrdil že nechce prodat ani jednu . Máte nějaké lepší přemlouvací schopnosti. A co ta druhá? Jak ta na tom v Liticích je?
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 22:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

turistické značení na kolínskou řepařku a KČT - no chlapci tak to Vám nezávidím. jisté zkušenosti již máme i k nám do lomu jsme chtěli protáhnout pásmové značení.... už 2 roky.... a h...o. z jednání u kterého jsem byl - "udělejte projekt, s někým od nás to projděte, udělejte smlouvy s majitelem pozemků že tam může značka být, přineste podporu obcí a pak vám to schválime a necháme udělat"
ad nyplzet - druhá jezdí, jak první získal nevím. zkus hrabčuka prý něco pouští
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 11:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: děkuji za info. Hrabčuk jsem zkoušel už před rokem. Pochopitelně jsem byl odstřelen informací že kdyby prodal lokomotivu musel by zavřít podnik. Nic méně zkusím to znovu. Třeba už krachnul Doufám že mě nikdo nepředběhne.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 12:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minulý víkend v sobotu jsem s rodinou navštívil kolínskou nebo spíše sendražickou řepařskou dráhu a všichni jsme byli velmi spokojeni. Nejvíce nás překvapila (podotýkám, že mile) cena jízdného, která v porovnání např. s pouťovými atrakcemi pro děti byla opravdu solidní. Rovněž zaměstnanecké osazenstvo bylo velmi ochotné a slušné. Pro výlet s dětmi mohu vřele doporučit.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 13:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa: Naštěstí je v Kolíně dost aktivní turistická T.J Lokomotiva, snad bude to jednání jednodušší i když s jednoduchostí moc nepočítáme (papíry, projekty, schválení, vyjádření a jiné úřednické činnosti, obíhání a kdoví co si ještě úřední šiml může vymyslet.Pak třeba zjistí že jim ztvrdl v barvě štětec
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 14:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přikládám fotky z panelárny v Liticích nad Orlicí. Zachycují poslední zdejší loko. (5.7.2007)
 
 
 
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 15:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

super, díky. Nějaké info o provozu by nebylo? Nikdy jsem neměl čas se tam zastavit a šotoušit...
Jak jste to jeli ????
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na severu se začíná budovat, a stojí to za skouknutí http://hermanicka.xf.cz/11/11.html#row5 . Držíme všichni palce, aby ta splítka neskončila jen u přejezdu, ale aby se koleje "vydaly" směr Heřmanice... . motorová myš
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem tam náhodou se známým a přehled o úzkých a místním provozu moc nemám, ale přišlo mi, že se tam jezdí celkem často. Teda hlavně přímo v závodě, kde zajišťuje přesun betonových částí. Přes řeku k rampě u stanice ČD se jezdí méně často. Dobrý přístup je po silnici nebo rovnou po kolejích od stanice. Ve vrátnici sedí velice příjemná a ochotná paní a místní strojvedoucí je taky v pohodě. Nechce to tam tajně oblejzat, ale spíš se slušně zeptat a myslím, že by neměl být problém. Většinou stojí odstavená rovnou na place, kde se dá dobře šotit...
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 21:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taká blbá otázka k heřmaničce - depo Frýdlant je ČD opuštěno?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Fantomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 08:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nyplzet: Hrabčuk nic neprodá. Výroba jede na plné pecky.....
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 11:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nyplzet: zkus se zeptat v Mladějově nebo u Bednáře a lidí kolem něj, ti měli mašinek že to vozili náklaďákem z Mladějova někam pryč když jim tam skončila deponační doba.Zcela jistě mají některé typy vícekrát, mohli by snad tudíž prodat.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 15:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem na jednom obecním úřadě vyfotil tohle:
 
Ta čárkovaná čára je zřejmě drážka k Bohdalicím, mapa je z roku 1933.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 16:30:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Depo Frýdlant má pronajaté spolek FOD
 
 
 
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 18:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna sada snímků jen tak na prázdniny zde http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie . Přeji příjemnou zábavu . motorová myš
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 07:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

fotky z akce v poldi hütte, ale i novinky z krasu na http://foto.solvayovylomy.cz/
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 08:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza o: jedná se o bývalou úzkokolejku cukrovaru ve Vyškově.Tamní mašinku Amálku pamatuju stát na cukrovarském překladišti ještě kolem roku 1980.Z hlavy si nejsem jist rozchodem, 700 nebo 800.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:06:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Historii té cukrovarské úzkokolejky Vyškov - Kozlany zpracovává pan Miroslav Vaněk, Orlí ul. 5, Brno (neplést se šéfredaktorem Světa železnice!). Časem o ní možná vyjde knížka. Rozchod snad byl 700 mm.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 10:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa: Moc hezká exkurze, vzpomněl jsem si na učednická léta zrovna v Poldině huti a na Koněvu.Ta cedulka Volná kovárna znamená že se tam kove volně čili tak zvaně z ruky.Prostě postaru volné ruční kování (klasická kovařina).Potěšitelné je že i jinde mají tak křivé koleje jako my.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 00:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovář - jeď se podívat na Soos, pak ti to tam u vás bude připadat jak koridor.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 10:00:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Soosu, koukněte na www.csimc.net (odstaveček uprostřed textu). Jen doufám, že to není předčasné, zveřejňovat to zde.
BSD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.45.226
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 11:54:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zemědělská úzk. dráha, Vyškov (cukrovar Drnovský)
- Kozlany, měla rozchod 700 mm, délku 14800 m,
provoz zahájen kolem r.1906.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 19:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad BSD: a provoz parní a elektrický(na části tratě).Jen nevím kdy byl provoz ukončen, žádně motorové mašinky tam nepamatuju a ani Amálku v provozu.Zkusím se poptat naší bábi, ta tam chodila na kampaň.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 20:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud pamatuji jako malý kluk tak do cukrovaru vedla ve Vyškově normálně rozchodná vlečka. druhá kolej vlečky vedla ze stanice na uhelné skládky. A odtud vedla úzká do cukrovaru.Takže přes hlavní silnici Vyškov -Brno vedla kolej úzké i norm.rozchodu ale to jsem byl opravdu prcek tak kolem r.1974 ???Ale jestli jěště úzká jezdila si nevzpomínám.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2554
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 23:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel - pokud tam zase nenaběhne nějakej mamlas - něco jako ten, co tam zrobil bordel v létě 2005 - tak to vypadá zajímačně... a stejně by se na to dřív nebo pozdějc přišlo.
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.180.200
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 14:59:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uzkokolejka Vyskov: Podle mych informaci byla elektricka lokomotiva cukrovaru v sedesatych letech rekonstruovana na motorovou s motorem Zetor a jeji podvozek se pry zachoval na Jobankove zahradni zeleznici v Drasove u Tisnova a je planovana rekonstrukce lokomotivy. Nevi nekdo jak rekonstrukce pokrocila?
S pozdravem a diky Kwasi
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 08:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak říkáš - el.loko a trolejová dráha v cukrovaru vyškov šla od konce původní vlečky do cukrovaru a vozila uhlí pro kotelnu. mašinku vyrobila vídeňská pobočka AEG v r.1910 a opravdu byla v 60-tých letech rekonstruována na motorovou. jinak je pravdou že mašinka s jménem amálie byla u cukrovaru fotografována ještě v roce 1975, to znamená 14 let po ukončení provozu dráhy. to její silnější sestřička irma odešla jako vytápěčka do chirany
Darter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 13:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová výtopna v Třemešné ve Slezsku:
 
 
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 02:42:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pri lokomotíve 1940/1907 madarskej výroby typ 75 sa uvádza 1.bahn eissler 1 "Herman". Spojitost s eisslerom zo zabrode (lž zabrod-ulič-sedlica)to asi nemá. Vie niekto ktorú dráhu v rumonsku vlastnili eisslerovci?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Darter: Tak to je dobře, aspoň bude mít Rešica kde bydlet, nebo aspoň přespávat.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, Resita
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla tu před časem připomínka ohledě chodníčku pro opěšalé jdoucí na kolínskou řepařku, tak mohu sdělit že se nám povedlo udělat alespoň štěrkový chodníček podél našeho plotu napravo od silnice.Snad se budou chodci od MHD cítit bezpečněji.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 08:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posledni jednani na HLÚŽ (Vychylovka) naznačují, že si odpovědné osoby konečně začínají uvědomovat neradostnou situaci železničky, a co víc - vypadá to, že se i s tím snaží něco udělat. Těch věcí, které se za ty roky nakupily, je příliš mnoho a na teoretické komentáře tu není prostor. Je příležitost začít ten propletenec rozmotávat praktickými kroky. Oproti minulým rokům je však vidět zřetelný posun v chuti muzea navázat komunikaci, naslouchat "odborné veřejnosti" a nechat si poradit.

Po letech se konečne jezdí na 1. úvrať a to spolu se zvýšenou návštěvností přináší nemalé problémy. Osádka vlaku, stejně jako lokomotivy, jezdí nadoraz. Prakticky to znamená, že o víkendech se jezdí s přípřeží, tudíž jediná provozní(!) DH120 (č.12) jezdí 7 dní v týdnu, denně až 10 jízd a to při tamějším stoupání je vždy na plný výkon (a na plné brzdy).

Citelně chybí záložní stroj. Ten sice je v podobě druhé DH120 (č.14), ale bez motoru. Tamější BNE50 do klasického provozu nemá šanci.

Poradil by někdo, kde sehnat motor? Údajně se poněkud lisi od klasickeho LIAZ 634. "Dvanáctka" prý má klasickou 634 a s tím spojené problémy s chlazením (proto jezdí věčně bez dvířek na kapotě).
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 10:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MartinK - zkoušeli jste motor z matesa?
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj Martine, mám takový utopistický návrh-nápad.Šlo by to možná obtížně ale co kdyby konečně někomu došlo že ve výtopně na druhé straně za kopcem jsou dvě mašiny které by mohly vypomoci??Jo, ještě k "dvanáctce" jestli to už chlapi neudělali, pomohlo by dát pryč termostat.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 13:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za nápady, ale nejjednodušší by skutečně bylo sehnat originální motor z DH120. LIAZ M634 určitě k sehnání bude, ale budou se muset upravit závěsy a vana.

Spíš kdyby náhodou někdo věděl, že některý z provozů, kde ještě používají DH120 (třinec? chomutov?) má nějaký zbytný motůrek...

Přesun jedné oravské DH100 na kysuce v současné situaci nepřichází do úvahy. I kdyby se nakrásně muzea domluvila (jako že teď teda opravdu ne), tak "volná" je dubnická, která potřebuje přetěsnit hydromotor ale zejména je na rozchod 750, což při kvalitě kysucké tratě je pasé.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 08:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Tož už jste slavní .. viz. článek z našeho "bulváru" ...


ICQ 237-113-861
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 09:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JOOO, AHOJJJ LÁĎO, taky se nám tuten víkend netrhly dveře...a dokonce nepřizpůsobiví "šotouši" v noci rozebrali plot aby mohli udělat noční temné šotofotky a něco ukrást.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 12:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukejte těm šmejdům v noci urazit hnáty kolejnicí!
..pořádná mašina má kotel a komín..
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 13:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó, jak se říká na Kladně: "Škoda každé haly, která padne vedle.."
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 13:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahooj Mííro,
Ti to přinesu v originále .. možná teď o víkendu se tam hukážu ...

P.S. Elektrický ohradník na ně .. bohužel jste na konci vsi .. áchch jóó


ICQ 237-113-861
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 16:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa a Alf: No kdyby to šlo, dát ohradník.Prej se to do plotu ale nesmí.Silně o tom dumáme.Láďo ale tuten víkend ježďá enem motor... Blbý je že chodíme do práce.Nemožem být každou noc na nádru a hlídat, bejt vzhůru, to by s náma zaměstnavatel rychle vyběhl.Kdybysme v práci spali.Ale nejspíš to jinak nepůjde.Brokovnicu narvat štětinama,brokama a solí.A jako na čáře natahnout režnou nit a plechovky...dostat lumpa do ruky umlátím ho kovadlinou.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 19:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek

Když já mám zrovínka ten nadcházející víkend /skoro/ volný .. jinak sloužím .. a taky, mě enem motor neva .. to je také stroj ...


ICQ 237-113-861
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 20:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek : doporučuju rychlýho vzteklýho hladovýho psa, co si nečistí zuby a co se nenechá chytit a sežrat
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 08:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_resiser: Zrovna jsem z jednoho takového udělal beránka , ten už se nikomu do nezakousne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza o.)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 14. srpna 2007 - 09:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Láďa: no, tož doraž, já su budu nejspíš motat v hajcu kolem čoudy, s motorama jsem odjezdil už moc tak ať si toho užijou taky ostatní.
Ad Pavel Reiser: vzhledem k dnešnímu jednoduchému přístupu k jedům bych nerad kopal psí hrobeček.
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 16:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedna víkendová...
 
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!!
Darter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 17:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houba: pěkný to cirkus, není to na osoblažském zhlaví v Rudolticích?
Osma
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 22:21:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je z dneška, Kunžak - Lomy, vlak 260 JHMD.
 
Ivoš_novotný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 22:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gratulace do Jindrichova Hradce! jeste by nekdo mohl nenapadne prozradit, jak to vypada s rekonstrukci polskych motoraku a budu v sotousskym nebi;)
Jen skoda, ze jejich web je takovy strnuly... preci jen vety typu "Předpokládané označení lokomotivy v Jindřichově Hradci bude T 48.001, s nasazením se počítá v létě 2004. nezni moc aktualne...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace