K-report
 

Archiv do 11.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 814+914 » Staré archivy » Archiv do 11.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 14:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krom 30tky dnes na osobacich v okoli HB take 18tka:
http://www.zeleznicehb.ic.cz/aktualizace.html
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 13:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: To bys musel najít debila, který by vyměnil své Desiro za dva regiošuky.

Uvažuji, kam mám zařadit 814 do vanové křivky. To by chtělo novou kategorii 4 - moderznizace v Parsu.
810 - trabant na kolejích.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:14:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza215: Navrhuji legalizovat ustanovení, že by při návalech v 814+914 na toaletě mohly cestovat i kola a kočárky, ne jen lidi.
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 10:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: to je dobrý nápad, ale ty kočárky bych asi nebral. U nás totiž máme početnou romskou komunitu a to jsme jen malá vesnice. Vždycky jich cestuje tak 10, mají 3 kočárky a 20 igelitek. Takže kočárky a lidi na záchod ano, ale všeho s mírou ( nejsem rasista ale při představě že toaketu obývá 5 Romů s igelitkama jdou na mě mdloby)

Sorry za OT:

Nám tu stačí Ti naši dva ukrajinci - přezdívám je záchodoví fantomové. Vždy když jede např. 854+053, zalezou na hajzlík do 053, tam se zamknou a 14 km cestují zavření na záchodě. Už se jim to povedlo asi 60x. Jednou je chytil revizor ( má číslo 0205 ale je to děsnej m.gor, kterej se k cestujícím chová dost neurvale a nic jim neřekl, jen se jich ptal proč jedou na černo a pak odešel). . Takže jako jak vidíš, na toaletě se u nás přepravuje ledacos, takže to, že by se tam mohli objevit kočárky a kola by se klidně mohlo stát i bez povolení.

Problém nastane pak když je nástupní prostor 914 značně zaplněn a slečna z 814 potřebuje nutně na toaletu. Přijde, poprosí přihlížející že moc potřebuje, tak oni udělají manévry aby uvolnili cestu, slečna si to mezitím zdokumentuje na Sony Ericsoon a pak se konečně dostane tam kam chce
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejsem rasista ale při představě že toaketu obývá 5 Romů s igelitkama jdou na mě mdloby

Prázdná igelitky dovnitř,plné ven.Není nad to dát do sběrny nerez ocel :-)

A nechápu,proč v HK tyto přeplněné spoje nerozšíří o přípojnou dvojici 010+810??? To tam máte takový nedostatek fírů a šukafonů(nebojte z ústecka zbyde fůra fírů a fůra 810 :-()??Nebo jen prostě někdo z vedení nechce slyšet a vidět??Ještě pár let a je zaručeno,že si všichni cestující sednou....
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 20:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po několikaměsíčním sledování učiňuji závěr: o WC buňkách v 914 a jejich ovládání:

1) ovládání otevření a zavření dveří zvenku je málo nápadné, jsou lidi co si těch tlačítek nevšimnou

2) postřehl jsem, že máme lidi, kteří když se na toaletu dostanou, chystají se vykonat potřebu a čekají že se dveře zavřou sami. Nikdy se tak nestane a pak si teprve všimnou tlačítek, ev. důchodci si nasadí brejle a čtou co k čemu je.

3) když se podaří dveře zavřít, ve většině případech dochází k tomu že cestující vykonávající potřebu zůstává na toaletě odemčen

4) Pokud jsou dveře zamčené - dojde buď k tomu, že je někdo rozkope ( budiž příkladem vůz 014.001) a nebo člověk při manipulaci s tlačítky v záchvatu vzteku použije červené tlačítko SOS). Dojde k tomu, že fíra zastaví, letí se podívat co se děje, zjistí že nic, protože to bylo zmáčknuto omylem. Když se ale chce rozjet, nejde mu to, protože z obrazovky v kabině ne a ne zmizet zpráva o tom, že někdo na hajzlíku potřebuje pomoci.

5) ve dvou jistých 814 se na WC objevil papír a na něm šipka směřující k tlačítkům a text - OVLÁDÁNÍ DVEŘÍ. Sice to některým trochu pomůže ale zase tu je ten problém - proč na záchodě cedule jak ho používat, to je blbost.

6) údajně je možné po kombinaci určitých tlačítek vysunout záchodovou mísu až do nástupního prostoru 914. Bylo mi to sděleno v jedné středočeské PP. Dokonce prý nešikovný cestující dokáže tu mísu vysonout i s člověkem co na ní sedí. Nevím co je ale na tom pravdy ...

7) Někteří lidé se pokouší zavírat dveře od záchodu ručně ... jedné slečně se to minule podařilo. Překonala řemen a dveře se s tichým zaskřípáním zavřeli.

8) pokud toaleta přestane poslouchat a provedete její reset,může dojít k tomu, že se začně z mísy WC vychrlovat voda - kolegové upřesní

9) určitě by se dalo záporů napsat více.

Ale mnou navrhované řešení WC:

1)ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA
DVEŘE OTEVÍRATELNÉ MANUÁLNĚ, ZÁMEK NA KLIČKU ( BUDIŽ TOHO PŘÍKLADEM PRAŽSKÁ 914.022

2)ELEKTRONICKÉ
VENKU UMÍSTIZ JEDINÉ TLAČÍTKO, KTERÉ DVEŘE ZAVŘE I OTEVŘE. TLAČÍTKA UVNITŘ UDĚLAT NÁSLEDOVNĚ ( UZAVŘENÍ DVEŘÍ= ZAVŘENÍ A UZAMČENÍ DVEŘÍ a OTEVŘENÍ DVEŘÍ= ODEMČENÍ A OTEVŘENÍ DVEŘÍ). A dál bych to neřešil, tlačíka by měla být velká a dostatečně graficky by na nich mohlo bý vyznačeno k čemu slouží.

Takže závěrem shrnu - nevím co si o tom co jsem napsal myslíte, ale já tvrdím, že současný systém WC je na Regionovách kromě jiného velmi nedokonalý. Pokud nechceme mít dost naštvaných cestujících a řady od hlavy až k patě mokrého personálu, měli bychom s tím něco dělat. Sakra přeci prezentujeme Regionovy jako moderní vozidla, neustále jsou srovnávány s Desirem. Ale copak takhle prezentovaná jednotka může mít jak už jsem říkal kromě jiného tak nedokonalé ovládání WC ?? To prostě nejde, žádné západní vozidlo malé i nemalé ceny takto složitý systém zcela jistě nemá. Já si prostě stojím za svým názorem

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 21:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza215: Stůj. Já tě v tom podpořím. To co píšeš je naprostá pravda.

Tento systém jsem kritizoval ještě dříve než se rozběhla výroba. Je zbytečně složitý a nesrozumitelný. Nevím. Snad si pánové z Parsu potřebujou dokázat jestli uměj zapojit tři čudliky s tím aby každý z nich uměl něco jiného. A to ještě mají možná radost z toho, že potom ten čudlik umí i zhasnout a znovu se rozsvítit. A pozorte. On ten oranžový umí i blikat

Podle mě, když už ten čudel musí být, tak by stačil bohatě jeden. Z venku: Otevřít/zavřít a zevnitř: Zavřít-zamknout/odemknout-otevřít.

Jinak na kritiku Rnovy bylo posáno už hodně stránek a byla by to ztráta času, i když kritiku si to zaslouží. Zaplať pánbůh za zbývající zlaté 810+010.

S regionovou se za týden najezdím hezkých pár kilometrů, proto si ji mužu dovolit hodnotit. Nejednou se mi stalo, že se na WC zavřelo i malé dítě a nemohlo ven. Pro obsluhu vlaku je Regionova taky doslova utrpením - to je pořád nahoru - dolu - nahoru a zase zpátky a těch dveří, než projdou celou jednotku (celkem 5 - otevřít/zavřít) a to mezi každými zastávkami minimálně dvakrát, pokud se jdou ptát na zastávky na znamení dodatečně tak 4*.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 7-2004


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 21:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po dobu nemoci Honzíka,každodenní výlet (v X)Helenky do údolí Labe na 21005
 
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 22:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S ovládáním hajzldveří nemá nejmenší problém školní a středoškolní mláež. Tito skorobčané a celobčané už mají zamykání dveří vychytané a složitosti ovládání používají k náledujícím veselým kouskům:

1) kořist vejde na WC

2) po dlouhém bádání se kořisti podaří zavřít za sebou dveře, které mylně pokládá za uzamčené

3) pokud se těsně po uzavření dveří nerozsvítí signalizace obsazení WC, lovec ví, že kořist není uzamčena. Pár sekund jí nechá na spuštění gatí a pak nekompromisně stiskne otvírací tlačítko. Ostatním přítomným se pak naskytne pohled na ctihodného cestujícího trůnícího na míse a třímajícího místo žezla a jabka ruličku hajzlpapíru....


Opravdu je nutné to s tou elektronikou tak přehánět? Nesplnila by stejný účel (to jest bepečné uzamčení hajzlíku) daleko spolehlivěji petlice za pár desítek korun???
Follow the reaper...
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 22:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesplnila by stejný účel (to jest bepečné uzamčení hajzlíku) daleko spolehlivěji petlice za pár desítek korun???

Nepleť sem staré osvědčené krámy zpátečníku,NOVÁ GENERACE PŘICHÁZÍ!
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 22:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu je nutné to s tou elektronikou tak přehánět?
Moje řeč. Pořád mám před očima grotesku Chaplina s krmícím strojem. Tam jsme to dopracovali.
Kdyby se raději zaměřili na základní funkčnost a spolehlivost, a pak tunili pitominy.
Docela jsem se na 814 těšil, hlavně kvůli normálním oknům a trochu pohodlnějšímu sezení. To by bylo za čtvrtinu ceny a pro všechny 810/010. Ale zatím je to bída.
ČD Cargo - první krok k samostatné nákladní železniční síti.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 23:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaplať pánbůh za zbývající zlaté 810+010
.Naposled mě family za naplánovaný výlet do Znojma z Okříšek málem ukamenovala.To že pojedem 810 sem jim řekl pro jistotu až na nádraží.Babička po dojezdu ještě hodinu po tem chodila v mírném předklonu.Děkuji nechci.Mrtvá 810,dobrá 810.

Pro obsluhu vlaku je Regionova taky doslova utrpením - to je pořád nahoru - dolu - nahoru a zase zpátky a těch dveří, než projdou celou jednotku (celkem 5 - otevřít/zavřít) a to mezi každými zastávkami minimálně dvakrát, pokud se jdou ptát na zastávky na znamení dodatečně tak 4
To aby čd platily vlakvedoucím lázně. .To v takovém osobáku o třech Bt,to je aspoň fuška a těch dveří,no hrůza
372_0018
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 06:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jedna regionka, právě odjíždějící na jedlovou.
 
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.31.26.224
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 09:18:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud me pamet neklame, tak Desira (nektera) maji zachodove dvere na rucni ovladani a to je o tridu lepsi vozidlo. Co me osobne na zachode 914 vadi je absence okna.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 10:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nezmar: Tak absence okna na WC je to poslední co mi tam fakt chybí. Nehledě na to že jej nemá žádné nové evropské vozidlo. Ať Talent nebo Desiro.

Happy: Jezdím jako vlakvedoucí a to co píše Batyr je pravda. Lepší projít 5*Bt než jednu Regionovu. Vozíme soupravy složené z 814, 810, 854+2*054 (příp 2*050), 363+4*Bdmtee, 163+4*Bt. Je pravda že na dveře je Byméčko opravdu šťavnaté, ale když bych si měl vybrat zda budu jezdit celý den v Bymku nebo Regionově, tak si vyberu Byméčka. Ono nejde ani tak o ty dveře, ale o to že když tu jednotku procházíš na 92kilometrech 50* a to jedeš 4*, tak pak už padáš doslova na hubu.

I s těmi zbývajícími 810 souhlasím. Rnovy se nasazují na vlaky kde nemají co dělat. Například vlak 5340 Žďárec (odj. 4:02) - Pardubice, který jezdí téměř prázdný a máš alepoň přehled o lidech a zastávkách na znamení. Je pravda že Rnovy mají čudel na znamení, ale:
Za 1) kdo to tak asi ví?
a za 2) při nefungujícícm infosystému neexistuje zpětná kontrola pro cestujícícho, že byl příkaz k zastavení převzat.
A to teď vymysleli v Pardubicích kravinu, že pokud strojvedoucí nedostane příkaz k zastavení může projet, takže vlakvedoucí už opravdu neví co dřív, jestli kontrolovat jízdenky a nebo se každého ptát kam jede. Platí to v celé síti nebo si to vymysleli jen u nás?

Tudíž dle mého názoru by bylo nejlepší vykašlat se na nějaké Regionovy. Pro lokálky bohatě stačí solo 810. Dát ji dejme tomu nová okna a sedadla ala regionova. Případně nový motor a i ten Voith tam může být, ale zachovat její design, protože ten je dle mého, a nejen mého, názoru zdařilý.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím že 814 se tou elektronikou prošpikovávaly,aby lidi koukali a říkali si,to je fakt moderní vozidlo..to je celý..

Glex:není špatnej nápad nějak to nakombinovat-814,814 2.a zbytek 810,který svým designem až tak nemoderní nejsou pořádně opravit,ať se v nich fíři mají líp a hodit sedačky z 814,doplnit kouřový stahovací okna a není co řešit....případně dodat TEDOMA a VOITHku a může se jezdit vesele dál....
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 12:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEDOMa nebrat. Dal bych tam MAN
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 12:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Glex:Změna předpisu od 1.8.,takže nejen u Vás,ale všude musíš oznámit stavění.(Jedna rada,nahlaš fírovi před odjezdem,že stavíte všude a pak mu to v případě potřeby když to stihneš můžeš přijít říct,že to zastavení rušíš a může projet.-to není zakázané....)

Děčínské 814 jezdí obě.1.TD 017,2.TD 016
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 13:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: Já to tak dělám Jen mě zajímalo zda je to všude nebo si to vymysleli jen Pardubice.

Má to ale i jednu výhodu. Máme tu jednoho strojvedoucího kterému (před 1.8.) i když jsme řekli že máme jen jednu paní a ta jede až do stanice D, takže zastávky A, B a C může projet. Neexistovalo. Museli jsme za ním před každou zastávkou.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tlacitkum na WC: Nevim, jak to presne ma regionova, ale par postrehu ze zahranici.

V soupravach TGV (i v tech nejnovejsich) jsou "zpatecnicke" zachody na kliku. Celkove je v TGV minimum elektroniky v casti pro cestujici.

Naopak ve Velke Britanii je v novejsich soupravach obvykly system 3 tlacitek. Po stisknuti tlacitka zavrit dvere (zevnitr) se rozblika tlacitko "zamknout" a to je doprovazeno pipanim, dokud clovek nestiskne tlacitko "zamknout". Tlacitko "odemknout+otevrit" je dostatecne vymluvne.

Naopak pred 7 lety jsem v nemecke jednotce ICE marne hledal, jak se dvere "zamykaji". Naznal jsem, ze se nejspis zamykaji automaticky, ale celou dobu jsem mel pri vykonavani potreby takovy blby pocit.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si budeme povídat, klasika je klasika.V Regionovách je to trochu jinak a hlavně dle mého názoru nesmyslně, kde je potřeba mačkat tlačítka.Po vstupu do kabinky lidi spíše zajímá kde je ta věc, co potřebují a těžko chápou, že je potřeba číst a mačkat nějaká tlačítka.V týdnu jsem se vracel rakouskou příměstskou soupravou do ČB a wc se zamykalo klasicky ( otočný knoflik pod klikou ) a ještě navíc byla světelná signalizace.Jenom bych tak zauvažoval, když v Regionově někdo zničí popisky k daným tlačítkům, tak neznalý člověk má prostě smůlu.Klasika je klasika a chápe to i důchodce na Vysočině.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:54:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Očekávám, že jako další stupeň technického pokroku se u další generace našich kolejových vozidel pro regionální tratě budou dveře od WC otevírat na zaklínadlo. Cestující do mikrofonu zřetelně vysloví příslušnou formuli, např. "Anlok dór." Nepomůže-li to, pak použije silnější zaklínadlo: "Aný-hylejt gejt!".
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 15:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colomobo: To jako Zeman???

Duchodci u nas maj i problem ten hajzl najit, kdyz je veprostred...
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 18:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alorovec :

Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 22:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové sice jsem inicioval tuten diskuzi o WC ale chci vám připomenout, že objednavatelem Regionov jsou ČD - tudíž vše co v nich je PARS objednává na přání ČD. A hajzlíkové buňky vyrábí taky někdo jiný než PARS. Proto nemůžeme na PARS vše svádět, až ČD řeknou, že chtějí hajzlík dveře na manuál, budou na manuál. Ale opravdu vězte, že PARS za WC problém nemůže. Tak složitě to bylo zvoleno pány z ČD ...
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 23:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colombo:
jsem se vracel rakouskou příměstskou soupravou do ČB

Sice trochu OT, ale něco takového jezdí po našich kolejích pravidelně?

Alorovec:
Duchodci u nas maj i problem ten hajzl najit

Též jsem viděl - paní předdůchodového věku v dobré náladě nemohla najít WC.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 09:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alorovec: On to WC nemuže najít téměř nikdo. Informací kde je WC podám za den nespočet a nespočet odpovědí je i na to jak se to ovládá. A musím říct že se nejedná pouze o důchodce ale i o kluky a mladé slečny, které mají do důchodu opravdu daleko. I to co zde bylo zmíněno je pravda. Školní mládež se doslova baví tím že pokud se někdo nezamkne otevře mu dveře.

Čsad_zastávka: Jezdí
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honza215: myslím si, že to je pravda tak na půl. U 471 ČD požadují několik změn a to již několik měsíců. Například odpadkové koše, kde je jejich konstrukce u 471 velice nevyhovující, se i u 471.027 objevily opět koše s nevyhovující konstrukcí. Jak je to tedy možné, když objednatelem jsou ČD? Takových věcí je tam spousty. Například již několik měsíců/let se ví o problému tabulí v nástupním prostoru u 471. Až před 14 dny udělal výrobce nějaký zásah, aby se konstrukční vada odstranila. Zásah byl proveden na jedné jednotce, kde se pravidelně sleduje stav tohoto zákroku. Jestli se to osvědčí, tak se bude pokračovat v reko na ostatních 471. Proč to trvalo tak dlouho, když na každé pravidelné poradě o 471 s výrobcem, je toto řešeno několik měsíců/let?

Můj názor: Něco obdobného bude i u PARSu. Ono totiž když má někdo na skladě nějaké věci na určitý počet vozidel a pak je požadována změna, co by s tím výrobce dělal?

Spekulace: Ono to totiž funguje: já na bráchu, brácha na mě. Znám i konkrétní případ. Mám jej z doslechu a proto jej zde nebudu uvádět, co kdyby to nebyla pravda.
http://emj471.euweb.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte,že když u 810 vyměním sedačky,okna,motor,převodovku,záchod,atd.,že to bude o tolik lacinější než 814 spíše tedy 812??Myslím,že mám ještě jeden dost silný argument a tím je bezpečnost.Jen bych připomněl nedávnou nehodu na Slovensku.(nevím,zda to byla 810 či její slovenská mutace 812,což je fuk).Dále by nebylo od věci spočítat,kolik tento ,co do bezpečnosti strojvedoucího zfušovaný motorák,má nasvědomí lidských životů (hlavně fírů).Už jen kvůli tomuto bych upřednostnil výrobu řady 812 místo solo 810.(PS:s nečiností policie ve věcech ignorování zabzař ze strany řidiče silničního vozidla,bude nadále docházet ke střetům.Osobák 810 nerozhodí,ale náklaďák??)

A toalety bych neřešil.Posouvací dveře měly být na pružinu (samovratné) na zaklapávací petličku.Nebo když elektronické,tak pomocí jednoho tlačítka a čidla proti přivření+uvnitř pohybové čidlo.Takovouto blbost můžu sesmolit za pomocí TTL logiky se švábama za pár Kč.Současný systém je jak z jiného světa.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Ty seš chytrej jak rádio. Zajímavé že tu píšeš to co napsal před tebou GlEx.

Jinak nechci vidět až se nějaká 814 pořádně opře do nějakého kamionu nebo naopak kamion do ní. Aby to nedopadlo ještě hůř než s 810.

Ono tolik fírů zase v těch 810 nezahynulo. Nauč se počítat.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:38:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Batyr:Pokud se nepletu,tak Glex psal o tom,že mu 810 nevadí a je v pozici zaměstnance.Já jsem běžný cestující a 810 mně lezou dost silně na nervy.Nikdy sem Glexe nepapouškoval a jeho názory se dost často liší od mých.To potvrdí myslím i Glex.A Batyre,pojď si s tím každej den jezdit cca 60 km.Myslím že po čase změníš názor.

Jinak nechci vidět až se nějaká 814 pořádně opře do nějakého kamionu nebo naopak kamion do ní. Aby to nedopadlo ještě hůř než s 810.

Nechci následovat tebe v invektivech a jízlivých poznámkách,ale musím konstatovat,že toho patrně moc o konstrukci čela Regín versus 810 nevíš.

Ono tolik fírů zase v těch 810 nezahynulo. Nauč se počítat

Připomínáš mi premiera Topolánka.Ten taky řekl na otázku úmrtnosti na silnicích toto (nebo nějak podobně)Někdo zemře v autě,někdo stářím nebo někdo jen tak (citace to zrovna není,ale myšlenku výroku to vystihuje).Tak ono prostě zařvalo pár fírů (počty nemám,ale zajímaly by mě),ale prostě Batyrovi a jiným se 810 líbí,tak to bude asi daň za její krásu....A nechápu,proč mně říkáš, nauč se počítat,když sem jasně před tím řekl,že ty čísla neznám,ale zajímaly by mě.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 13:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka :

Nevím jestli jsem ten název " příměstská doprava " řekl přesně, ale celý ten vlak jezdí pravidelně z ČB do Rakouska a zpět ( CITY SHUTTLE ).Více to tady nemá cenu rozebírat.

Honza215 :

Vím, že na mě si nic nesměřoval, ale jen jsem také přispěl skušeností z wc v Regionově a v jiné vlakové soupravě.O Parsu jsem nic neříkal.Myšleno to bylo všeobecně.
Prouza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 15:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni navrhovatelé manuálního řešení otevírání dveří WC na Regonově by si měli zkusit otevřít tyto dveře z invalidního vozíku. Právě kvůli tělesně postiženým je ovládání elektrické. Souhlasím však, že tlačítek je přespříliš.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 15:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Já s 810 jezdím každý den 150km. Takže?

A o konstrukci čela Regionovy vím víc než si myslíš a nebyl bych vůči němu tak důvěřivý.

(Příspěvek byl editován uživatelem Batyr.)
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 17:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prouza :

V západních zemích také mají invalidy a manuální zamykání dveří, jak to dělají invalidé tam ?? Nějak to asi fungovat musí, né?
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 7-2004


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 17:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna se to hodí k tématu.Dnes se mi na Honzíkovi opět stalo,že mě dveře na WC neposlouchaly.Zavřel jsem za sebou a zmáčkl zámek a dveře se vždy po zmačknutí zámku za cca 1 s otevřely.Takto jsem to vyzkoušel asi 5*.Pak jsem šel ven,zavřel venkem a zase otevřel vlezl a zavřel a drželo to.Tak jsem si vyzkoušel chytit jemně,podotýkám jemně! chytit za výstupek ve dveřích a hned se otevřely i přes zamklý zámek.Pak jsem je teda zase přesvědčil se zavřít tlačítkem zamknul a držely a leč při cuknutí motoráku se už zase otevřely.Když sem to pak za 10 minut zkoušel znovu s fírou,tak všechno fungovalo jak mělo,takže sem byl opět za blbce.Jen když jsem zkoušel se ve vnitř zamknout tak držely pak jsem se odemkl,neotevíral a znova zamkl a už se zase otevřely.Prostě dveře na 016 jsou zmetek a nevěřím jim.Nebylo to totiž poprvé.Jinak měl Honzík opět překroucené řemeny.
Doudin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 18:21:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Honza215:

Chtěl bych se zeptat jak to vypadá s 814.031 pro PJ Pardubice.

A kdy budou na vašich stránkách aktualizovány oběhy v Pardubicích (nový TS 853) jak bylo anoncováno viz:
V dalších dnech se počet dep se 4 provozovanými kusy rozšíří o DKV ČT - PJ Pardubice, kam dnes dorazila jednotka 814.030+914.030 a maximálně do dvou týdnů by se měla objevit jednotka 814.031+914.031. Na tyto dvě nové jednotky byla sestavena dvoudenní skupina (TS 853), kterou již mám k dispozici, ale na web jí zpracuji až zítra.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza215:
už se těším jak to tu bude jezdit od GVD v pracovní dny - 1x814+914 místo vcelku plné 854+053. To bude něco
Nebojte. S takovou poruchovostí jako teď to bude opravdu jen minimálně. Líbil se mi příspěvek, už nevím koho byl, ale psal tam: (nevím jestli to řeknu doslovně) - aspoň bude u dep ČD "barevný plot."
To je vskutku výstižné!

Sakra přeci prezentujeme Regionovy jako moderní vozidla, neustále jsou srovnávány s Desirem. Ale copak takhle prezentovaná jednotka může mít jak už jsem říkal kromě jiného tak nedokonalé ovládání WC ??
Ono ČD prezentují, prezentují. Asi si myslí, že si o nich ta jedná půlka co vlakem jela naposledy se školou na výlet bude myslet, že už je ČD lepší a pojedem na výlet 814. Ale tak to si jen můžou myslet. 1.) 814 přestavěná 810. 2.) S poruchovostí 814 je určitě možné, že i tak tam pojede 810. A ta druhá půlka si myslela, že ČD udělala krok k lepšímu, dokud 814 nejela a neviděla. Ostatně to už asi všichni zde...

Nevím jak to je, jestli chybu dělají soudruzi z ČD nebo Parsu. Každopádně na soudruhy z NDR se to už svádět nedá. A jestli to tak půjde dál, tak těch cca. 90 miliard na obnovou vozového parku nebude ani potřeba, protože ono se nic neobnovuje a nebo se tyto peníze použijí na ho*no. Ať už je to ale jak chce, zdá se mi, že je to základní selhání managmentu! Ať už je to kdekoliv. Když přece někdo na trh nasadí produkt a ten má v sobě díry a ještě není na 100%, ba co více, ani na těch 50%, tak to už musí být solidní... Ostatně není to poprvé ani naposledy, co ČD dělá takové "chytré kroky." Osobně si myslím, že by bylo 1000x lepší udělat reko hajzlíku a dát nové sedačky do 810, jak to tady někdo psal, než aby to v Parsu dělali "na koleně." Abych nevypadal jak nějaký nevím co, tak tento krok ohledně 814 se mi zdá, tak jak se mi zdá. Kdyby ČD udělali něco na způsob sloníků (aspoň takovou práci, že to bude vypadat a bude to jezdit), tak by bylo mnohem lépe.
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 23:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula:
dokud 814 nejela a neviděla. Ostatně to už asi všichni zde.

Mně se RegioNovy líbí. Vlakům sestaveným z vozů ř. 810, 010 se snažím vyhýbat, ale v RegioNově se svezu rád.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 23:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Páňula :

Jenže tyto stroje mají i jiné potíže než-li jenom wc.Vše je šité horkou jehlou.Věčně se bude ladit a řešit to, co už běžně funguje řadu let.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 23:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Colombo:
To samozřejmě vím. Jestli vyznělo, že mám problémy jen z hajzlíkem, tak to ee. Už jsem na ně slyšel tolik co ani na blbou 810.

Věčně se bude ladit a řešit to, co už běžně funguje řadu let.
A to je právě kámen úrazu. Místo, aby to bylo ještě lepší než tyto mechanismy fungující řadu let, tak se budou dolaďovat tyhle ptákoviny na bežně fungující mechanismy řadu let...
Ale musíme to nazvat jiným slovem než rekonstrukce.
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 05:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro příznivce RN:odkaz pár snímků z kopců u Meziměstí a nejen tam
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
DR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.28.103
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 21:26:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To třítlačítkové ovládání záchodu není český vynález, mají ho i některé typy motorových jednotek DB (nikoliv Desiro a vozidla řady 610, 612). Jinak tlačítkové ovládání WC je opravdu hlavně kvůli vozíčkářům s kombinovaným postižením (nohy, ruce), kteří nedokážou otočit "klasickou" mechanickou západku - bylo to prakticky zkoušeno a konzultováno s Radou zdravotně postižených a proto bylo zvoleno elektrické ovládání. Že by mohlo být jednodušší, to je asi pravda.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až se doladí mouchy,tak to bude frčet a nikdo po 810 ani neštěkne (já už po nich neštěkám řadu let :-) ).Je sice pravda,že zvolený způsob dolaďování základních věcí během provozu jaksi nezapadá do 21.století.Jen připomenu něco z historie.Když vyjížděly první 820,tak taky někteří železniční "experti" řvali,že vozidlo je moc složité a že má milion much a že to nikdy nebude k ničemu.Pak samozřejmě argumentovali skvělostí řady M131.1,která měla dětské nemoci za sebou a byla vcelku spolehlivá a jednoduchá.Cestující chápali povětšinou 820 jako krok kupředu a co na tom,že to občas stávkovalo,kde se dalo.Nakonec se řada 820 dožila úctyhodného věku v provozu a nakonec se její předpokládaná životnost zdvojnásobla.Trošku mně to připomíná dnešní situaci.Takže není všem dnům konec a nelámejme nad Regínou hůl a buďme rádi,že máme aspoň něco.A je hloupé si myslet,že by čd koupily Desira apod. na nějaké osobáky z Ražic do Tábora.
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Jenže, kdy se vyráběly 820 a kdy se vyrábí 814. To je 20. a 21. století!
Můj názor na totu věc, ať už se do toho tady nemotám věčně, je, že když budu dělat rekonstrukci, tak rekonstrukci. Toto není o vylaďování dětských nemocí...
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 22:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

814 016-2 PJ Děčín už opět neschopná (po třetí během týdne)
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 09:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, nevim jestli to tu uz nebylo, ale racte:
http://www.parsnova.cz/index.php?im=130&lang=cz
Mrknete se na tu posledni fotku, ptze to je fakt sila...
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 10:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alorovec: co máš namysli ? Jako ty dvě reginy spřáhlé ?
FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ
REGIONOVY - NEBRAT
810 271 - 7 Šarinka - perla na Zlínce
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alorovec: Koukám, pánové z Pars se trochu utnuli. Neboj není to čtyřvozovka . Ale uvidíš že brzy bude opraveno, oko velkého PARSMENA nás tu sleduje
Stránky o motorových jednotkách řady 814+914 a 814+014+814 ČD http://www.jednotky814.ic.cz.

PS Hradec Králové 4EVER
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šari: no prave, maj to bejt fotky trivozovky.
A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 11:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, pánové, ale oni v tom článku zmiňují i 2 spojené klasik Regíny, asi ilustrační foto z těch jízd spojených jednotek. Při názvu "PARSMEN" mě napadlo MEN, ale po dalším přečtení už OK...
Gasonův blog !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
NIKON COOLPIX L4, to je můj mazlíček
754 068 JE BEST foto pod nickem: Šari - Díky moc
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 12:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Až se doladí mouchy, tak to bude frčet a nikdo po 810 ani neštěkne . . .
Že po 810 nikdo neštěkne to věřím, ale to vychytání much no nevím, 854 mají trošku náskok a mouchy se nějak nevychytaly :-(.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 13:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

854 nikdy nebude spolehlivým vozidlem,pokud bude mít stále tu stejně poruchovou hydrodynamickou převodovku.Regína má ovšem hnací ústrojí naštěstí nové,takže předpokládám,že po doladění pomocných pohonů nebude problém.Akorát,že to dolaďování trvá již moc dlouho.Čím více kusů se špatnou součástí,tím více vozů musím předělat a tím to bude stát více.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 15:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes konečně dorazili pánové z Parsu do Suchdola n.O.Když teda budou mít štěstí,tak by se mohla opět 21 od zítřka prohánět na Fulnek.Dostala kardan ala 020,který zatím drží,nový ložiskový domek a klíňáky.A taky ještě pár drobných oprav.Asi 20.Snad to za dnešek stihnou.
Jinak prodejní automaty na suchdolské hypernovy údajně jsou již vyrobeny,ale Pars musí ještě vyrobit technickou a projektovou dokumentaci.A podle rychlosti s jakou Pars dělá,nevím,nevím,jestli to k novému grafikonu bude.
Alorovec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 15:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Migoš: Tak to je mozny, ja ty slinty necet. Me stacilo toto:
http://www.parsnova.cz/index.php?im=41&lang=cz

A.Jirgl
http://www.zeleznicehb.ic.cz
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 15:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nezapomínejte, jak dlouho se ladily třeba esa nebo 753 - ty byly poruchové přímo katastrofálně. A jak jsou dnes spolehlivé. Ale 814 má opravdu demetní chyby - haj*lík, vysokopodlažní nízkopodlažní oddíl atd.
Nefoťte to sviňo staró!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 23:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca :

A jak jsou dnes spolehlivé

Spolehlivost tady je, pokud to stojí nerušeně někde v DKV a pokud to zrovna někde nehoří, nebo se nevyvazuje motor. Strojový park je minimální a vesměs ne jenom z důvodu likvidace z nadbytečnosti, ale právě z oné spolehlivosti ( 753 ). Je to o ničem.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 09:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak tady jsou ony tlačítka na wc.
 
Bubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 10:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle tlačítka a jejich umístění taky vymýšlel nějakej dement.....
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1479
Registrován: 7-2004


Odesláno Sobota, 11. srpna 2007 - 12:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale zase je hezký,že co depo,to originální nápisy ve vozech

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace