K-report
 

Archiv do 11.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tipy na cesty a výlety » Archiv do 11.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 09:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

web Pardubického spolku historie železniční dopravy vč. Musea Rosice n.L. (PSHŽD) najdete od nynějška na http://www.pshzd.cz. Zatím je nutné zadávat URL vždy včetně "www", jinak se dostanete na web našeo poskytovatele hostingu... Stará adresa na wz nějakou dobu bude ještě skomírat a nabádat ke změně.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 16:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím o pomoc. Podařila se mi bomba a jedu za 2 měsíce na týden do KLDR. Vlakem z Pekingu. Takže prosím všechny, kteří mají případné kamarády, ať vím, co mě čeká, kde a co fotit atd. Mám o této zemi už nyní méně mlhavé informace, neb kamarád tam před 3 lety byl, ale...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 09:51:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přibližně ve stejném termínu tam pořádá zájezd (zejména za párou) www.farrail.com Klikněte na Geplante reisen nebo Upcoming Tours. S nimi náhodou nejedete? Resp. z jejich programu vyplývá, že do severní Koreje se v jiném termínu ani moc jezdit nedá. Idnividuálnímu focení bych moc šancí na úspěch nedával, spíše hrozí průšvih. Ty skupiny bohatých šotoušů tam prý vždy doprovází místní průvodce, který povoluje focení. Taky tu v některé debatě před časem někdo kritizoval, že takovéto zájezdy železničních nadšenců jen finančně podporují totalitní režim.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 09:58:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco o Severní Koreji též je na http://dialspace.dial.pipex.com/steam/asia.htm#NKorea
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 16:30:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel : Tak, tak je to tvrdě zaplacený.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za info. Měli jsme jet s Chinatour.cz ale mají málo lidí (už podruhé, loni nás tam mělo být 5 lidí v tom týdnu kdy byl výbuch) Jedeme s ESO, takže strach nemám. O tom jak se fotí či jak likvidují lidi s diplomatickým pasem vím (přejede mě jediný mercedes na 10-ti proudé dálnici, i když zrovna žádné auto 3 hodiny nepojede). O FarRail jsem bohužel nevěděl, jinak bych dal těch 100 tis jim. Ale jako satisfakci plánuju k podzimu vlakem Moskva - Peking, popř Vladivostok. Doufám, že mi na to po letech plánování vyjde čas.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:45:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zájemce o MHD lze též doporučit stránku www.pyongyang-metro.com Byl na ni odkaz v dnešním (14.3.2007) článku na Neviditelném psu "Metro na Planetě opic".
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 07:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět po roce - letos v sobotu 14.4. Na Pulčínských skálách toho dne proběhne tzv. otevírání skal pro letní sezónu, start v 8 hodin (po příjezdu vlaku 3203 od Vsetína) v Lidečku u motorestn pod Čertovými skálami. Je to nádherný koutu tratě 280, mezi Pulčínskými a Čertovými skálami poblíž Lyského průsmyku. V obci Pulčín je rázovitá stylová hospoda, ve Francově Lhotě rest. Ranč u Zvonu. Akce si už získává své příznivce.
2801 vrať se Chybíš mi
Hrbatá_máňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2007


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 23:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste z Brna či blízkého okolí? Máte tuto sobotu 31.3. čas? Pojeďte s Hrbatou Máňou T211.0689 na výlet z Brna do Oslavan! Máme ještě volná místa, proto neváhejte a pojeďte. Bližší informace najdete zde. Zájemci se pro rezervaci mohou přihlásit na emailu v profilu.

Hrbatá Máňa
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 14:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budu 1 den v Paříži. Potřebuju ideálně, zda někdo neznáte, jak se dostat z letiště do města a na letiště zpět. Vláček samozřejmě preferuju. Popř nápady, co se dá v časovém intervalu 7.00-20.00 stihnout. Dík
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 14:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain: a z jakého letiště?

Z CDG jezdí modrý RER, na Orly jsem nebyl, ale podle plánku (http://www.ratp.info/orienter/cv/carteparis.php) je tam taky spojení na modrý RER.

A co se dá stihnout? Záleží, co preferuješ, jestli památky, nebo dopravní zajímavosti, každopádně se nudit nebudeš.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 08:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt Preferuju obojí. Dostal jsem instrukce, že :Eifelovku (cca 2-3h) a vítězný oblouk, pak je pěkný bulvár kolem muzea Monou Lisou (pyramida)(2-3h) a nakonec kopeček (něco jako zlatá ulička s Petřínem) Montmarter, kde je katedrála st´Michael a je tam super výhled na Paříž. Jet to všechno vyhlídkovým busem. No fajn, ale chybí mi tam metro, případně 10 km TGV, nějaký odpočinek. Nevíš, zda jsou v Paříži někde na nádrží sprchy jako v Praze nebo Lipsku (jinde jsem si jich nevšimnul). A další detaily. Porsím pořádnou odpověď, protože asi tušíš o čem mluvíš. A nikdy nevíš, kdy náhodou kdokoliv jiný z diskutujících dopadne podobně jak já a má najednou 5-10 hodin někde časovou díru a neví kdy a kam a zeměpis už byl moc dávno.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modelářská akce v Holicích.
 
..pořádná mašina má kotel a komín..
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain: to muzeum s Monou Lisou (pyramida) se jmenuje Louvre, to jen tak na doplnění, abyste nebloudil
Žabotlamy, to je prostě klasa!
Firefox rulezzz
ICQ: 268 125 722
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi, pomožte mi s tím trošku víc. Napíšu Vám harmonogram věcí, které mě totiž na celé cestě čekají (sím nezáviďte) a máte pak případně u mě dramatickou slevu na mobily PC elektro atd. Takže kdo co víte, pište, i diskuse bude zajímavější Totiž 28/5 odlet přes Paříž do Pekingu, tam 1 den bezpečnostní přestávka, pak nástup na noční vlak, ranní přestup a 1/5 příjezd do Pyougyangu. 5/4 letíme zpět do Pekignu (nemáte někdo info o železničním muzeu, mám tu 1 den volný), 6/4 odjezd nočním vlakem na Xian, další noc nočním vlakem do Šanghaj, tam jsme 2 dny a pak nastává noční odlet do Paříže. No a začínám o tom informace hledat teď a v Pekingu se trošku orientuju.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 14:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arakaine: Nezávidím, ale mám rýpavou otázku, už máte projeto u nás?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 18:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add Chomutovák Něco jo, ale protože nemám z rodinných důvodů vízum z USA, tak alespoň objíždím státy, keré (kromě Izraele), které jsou pro USA zakázané. Z ČR mám projeto asi tak 70% tratí, památek trošku mín. Průměrná spotřeba KMB je 4-7 za rok (za posledních 5 let), k tomu v kritické měsíce síťové jízdenky + tak 50 tis km ročně autem a to by mělo být náplní mojí práce kancelář
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolujeme si Vás pozvat na tuto akci http://www.doupovskadraha.cz/RudaStrela.pdf . Ještě přidám další plakátek přímo sem
 
Těšíme se na Vaši hojnou účast. motorová myš
Hrbatá_máňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 25. dubna 2007 - 22:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny,
chci Vás pozvat na fotojízdu s Hrbatou Máňou do Mladějova na Moravě, která se koná 19. - 20.5. Více info zde!

Hrbatá Máňa
www.t211.cz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 08:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arakain: no vidím, že hlavní atrakce máš nastudovány

Já osobně bych se vyhlídkový bus vykašlal, když máš rád MHD, tak si v Paříži užiješ, po městě se dá jezdit velmi slušně metrem a RER (v centru hustota provozu jako metro, i když je to vlak), trasy jsou uvedeny v jednom plánku a běžný kaštan nepozná, kdy jede metrem a kdy RER. A na povrchu autobusy, na zastávkách jsou plánky, takže taky přehledné. Jízdenky v busu u řidiče, jinak v automatech nebo na pokladnách u vstupu do metra. Na Montmartre se dá vyjet i lanovkou, ale já jí nejel, nemá to cenu (je to kousek) a kuriozity nevyhledávám, ale je tam

Montmartre stijí za vidění, nejen kopeček s kostelem, ale i celková zástvba a hřbitov - patrně nejslavnější na světě. Kup si nějakou mapu a tohle všechno najdeš.

Ten bulvár od Louvru - nejdřív se jde zahradama Tuileries - velmi pěkné a pak po Champs Elysee až k vítěznému oblouku. Luxusní nákupní třída. Výhled z Vítězného oblouku je taky velmi pěkný. Lepší než z Eifelovky - ta je moc vysoká, má cenu na ní čekat frontu, jen když je pěkně. Mě osobně se ještě velmi líbila hrobka Napoleona v Invalidovně. Kromě ní je tam i vojenské muzeum, mající několik částí, podle období. Taky zajímavé - pro zájmece o vojenství. Z historie ještě Notre Dame - nádherná katedrála na ostrově na Seině (poblíž dopravního uzlu Chatelet). A ještě bych přidal jednu pozoruhodnost - taky se mi velmi líbila - moderní čtvrť La Défense. Všechno nestihneš, chce si to vybrat. Na tvém místě bych asi oželel Champs Elysee a Eifelovku (časově náročné, dlouhé čekání) - výhled je i z Montmartru a Vítězného oblouku.

Co se týká dopravy - žádný vyložený špek nemám - bavilo mě i prosté ježdění metrem, některé stanice jsou i vysoko nad zemí - přes Seinu se jezdí i po mostech.

Jak je to se sprachmi nevím, nikdy jsem je nehledal, ale na velkých nádražích by mohly být (gare de lEst, Nord, Montparnasse...).

Ptej se, ptej se.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 07:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubrt Díky vypadá to dobře, jestli to stihneš do sobory do 28/4 12.00 ještě trošku víc rozepsat, budeš zlatý. A pokud mi hodíš do SMS adresu, pošlu čumkartu z KLDR. Myslím že pokud dojde, bude to super rarita....(SMS na 604500000)
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 13:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem zpátky, no to tu přibylo příspěvků. Takže sice jsem žádného Sergeje se sběračem ani Bobinu neviděl, (jen jejich 6-ti nápravové plagiáty) ale jinak správné maso typu cesta Peking - PyongYang za 27 hodin (4x výpadek napětí v troleji), mraky ČKD tramvají nafocených a k tomu ještě Karosy předělané na trolejbusy... Cesta přes Čínu . Peking - Xian dost slušný vlak (nebyla sprcha, jen umývárna), Xian - Šanghai totéž, ale tak o 10 let starší.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 13:53:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohli jste v KLDR fotit dopravní prostředky volně, nebo jen se svolením korejského průvodce-dohližitele?
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propozice zněly zákaz focení z dopravních prostředků, zákaz focení z jedoucích prostředků, zákaz focení vojenských a strategických prostředků a objektů. Vzhledem k tomu, že jde o zemi, kde jsou všichni v branné pohotovosti (trvale) je jasné, že fotit se nesmělo prakticky nic. Průvodce, který byl pár let v ČSSR jel tajně s námi už z Pekingu a v Dandongu vystoupil a pak následně hlídal vlak z jedoucího Gazika.
Fór měsíce. V zemi, kde smí vlastnit auta jen firmy a lidi mají příjem cca 5-20 EUR měsíčně potkáte za jízdy vlakem autonehodu a to docela vážnou lepšího osobního auta a náklaďáku.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se všichni pose... dívejte
 
 
 
Dám ještě nějaké fotky do metra, trolejbusů (elektrifikované Karosy) atd.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6173
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 13:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nenapíšeš nějakej článek?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 09:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poradte mi prosim tipy na vlakove cestovani po Svycarsku. Zejmena tarifni. Zakladna bude Basilej. Diky predem.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 12:33:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrým vodítkem pro cestování vlakem po Švýcarsku může být tato kniha: www.schweers-wall.de/html/atlas_schweiz.html
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 17:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SIDERODROMOFIL --> Napsal jsem ti ohledně toho cestování po Švýcarsku mail - byl jsem tam již 2x, tak mám nějaké ty zkušenosti...
www.dopravni.net
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.3
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 20:18:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz,chtěli bychom s kolegou naplánovat jednodenní návštěvu na Svatý Tomáš, nechci tím obtěžovat v Otázkách,moderátor je Jihočech,určitě se sem podívá . Řídit gumokol se mi celý den nechce,půjčit vůz v místě,kam lze dojet vlakem,by určitě vyšlo dráž než za benzín (z Prahy). Tak nás napadlo kolo. Máte z poslední doby nějaké informace o přívozu v Černé? (Možnost vystoupit ze Šumavy).Nebo raději dojet do Frymburku? Samozřejmě budeme hledat dál,ale znáte to,občas má někdo dobrý tip.Pěkný večer!
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake: 380 724 418 - číslo na přívoz Horní Planá, stránky přívozu ve Frymburku jsou tady. Přímo v Černé snad žádný přívoz není, leda v Dolní Vltavici, ale tam se prý poslední dobou změnil majitel, aktuální info tedy neznám. Každopádně výlet tam bude určitě pěkný, i když po otevření téhle oblasti to tam bylo mnohem lepší, nikde ani živáčka :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

22.6. by měl být den otevřených dveří v Poldi Hutte (bližší info zatím není k dsipozici, zdroj poldi.cz)
Jak jste to jeli ????
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34160
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 15:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp_cake:
Co vím, tak přívoz Šumavě o kousek ujíždí (uplouvá)... :-( Ale možná by se nechalo nějak s přívozníkem domluvit.
Bohužel se to tam opravdu měnilo, takže aktuální podrobnosti neznám. :-( Zkusil bych se ještě optat v šumavských lokálkách, třeba bude Ssoumar vědět...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Neděle, 10. června 2007 - 21:07:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkujeme všem,našel jsem ještě tyto stránky o přívozech na Lipně a na nich tento odkaz. Bojím se, že ale asi zůstane jen u plánu, škoda. Myslím,že tím přívozem Dolní Vltavice jsem jednou jel-v jednu chvíli skoro není vidět žádný břeh-strašidelné.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 01:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sv.Tomáš:
Když nechcete být závislí na přívozu,je lépe jet až do Nové Pece a po silničkách po jižním břehu Lipna do Sv.T.Mapa KČT je výborná.Pojedete více méně podél bývalých hraničních zátarasů.Provoz minimální,pohoda.Možno okouknout časy odj.přívozu z Kyselova zpět /krásnaá bývalá celnice jako z první republiky,dnes PČR/..Návrat možný do žst Lipno /nebo spíš opačně-z Práglu ráno Plečnikem do Rybníka ,dobrý přípoj na Lipno a kolmo na Sv.Tomáš./ Možná by stálo zato tam i přespat a rozdělit akci na 2 dny.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace