K-report
 

Archiv do 30.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 30.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 09:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubochlast: A co na to rika pan Paulini?
David
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 11:31:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:david Neviem.
 
Kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.180.200
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 20:32:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar pratele,
nasel jsem zajimave WWW stranky zrusene nemecke uzkokolejky (viz odkaz a foto). Z jakeho nakladaku to ma kabinu ridice?
http://www.blickpunktstrab.net/report09_e.html
Pripomina mi to americke Galloping goose (viz http://www.gallopinggoose.org/ ).
S pozdravem a diky Kwasi
 
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 14:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je hnus
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 13:38:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na http://wald.heim.at/wienerwald/550871/osoblaha.html se objevila aktuální fotoreportáž z Třemešné & Osoblahy.
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 17:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Pěkné, pokud mě oči neklamou, tak SZD si postavila/přestavěla druhý otevřený osobní vůz, tentokrát však v barvě zelezné. Co to stojí v Třemešné na tej kusej koleji? To má být kolejowá kadibudka s pluhem naruby?
Uhlomír Parostojevsky :"Úzká pára, to je kára."
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 19:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek ze slavnostního otevření Řepařky . Příště budou o řepácích . motorová myš
http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:18:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi: Ta "pojízdná kadibudka" v Třemešné je vlečný sněhový pluh pro dočišťování profilu u nástupišť od prachového sněhu, který se v Olpasu opravoval pro zahraničního zákazníka, snad pro Taurachbahn, viz www.club760.at/html/Taurachbahn.htm
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda kolíňáci máte pěkný kolejiště(hlavně to v měřítku 1:1)Gratuluju.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 18:40:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, SZD letos vyjely se druhým otevřeným vozem (reko ze 4-osého uhláku). Zčásti je zasklený, neb je vybaven dosud chybějícím WC - což v sousedství barového pivního vozu citelně chybělo.

Pojízdbá kadibudka je opravdu vlečný sněhový pluh rakouského Clubu 760 po renovaci v Olpasu. Nyní jsou v Olpasu další 3 překvapení...
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miš: Aspoň že se už nejezdí v uhlákách,už se na ty překvapení moc teším, není jedno z nich náhodou původní Opavský tramvajový vůz rekonstruovaný na vlečný a přerozchodovaný na 760 mm, aby mohl na osoblažku? Ale spíš bych uvítal nějaký pořádný historický vůz, viz JHMD vozy Bi/Ci, ale zdroje už byly pravděpodobně vyčerpány, jediným řešením by byla replika. Ale nechme se překvapit, třeba na nás SZD vybalí Desiro na 760 mm
Uhlomír Parostojevsky :"Úzká pára, to je kára."
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 22:12:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mixmouses: máte to opravdu nádherné, jen žasnu nad tím nástupištěm, tady je vidět, že když se chce, tak to jde, když si uvědomím, z čeho se nastupuje do vlaku na některých hlavních tratích... Smím-li se zeptat, jak vysoko je hrana nástupiště od TK?Neni-li to klášterní tajemství

(Příspěvek byl editován uživatelem OlSi.)
Uhlomír Parostojevsky :"Úzká pára, to je kára."
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 08:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Olsi: Hrana nástupiště je nad kolejovým svrškem cca 20cm.Výš už nebylo možné protože některé naše vagonky mají první stupačku nevysoko a tak by vlastně řepy šlapaly z perónu na první stupačku paradoxně dolů.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 11:49:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Olsi:
Trefa - Opavská tramvaj č. 7 dopravu v Opavě r. 1905 zahajovala a také r. 1956 končila. Tak si další život zaslouží.
Těch uhláků mi je svým způsobem líto, ani jsme nestihli nafotit "nákladní" vlak Resita + Z + 2x uhlák. Vždy u toho zavazel Balm. Ale pro cestující to dlouhodobě možné nebylo. Dles už tam je průchozí vlak s občerstvením i záchodem.

Další dvě překvapení se na osoblažce neohřejí a poputují (možná po nějaké předváděčce) do Rakous. (Také pro Club 760.)

S původními vagóny je problém. V Olpasu je k velmi pozvolné práci (skoro novostavba) čtyřosák z Korytnice krycím jménem "Korytnačka", ale zatím není kdo by tuto srandu financoval. Další vagón (původem saský) bez podvozků, ale zato s čitelným nápisem dom. st. Třemešná dosud existuje, ale - výměna za unimobuňky (pořídit a odvézt na místo, uložit jeřábem), odvoz orig. vozu (autojeřáb, raději 2 autojeřáby, transport, skládání v Olpasu), renovace + doplnění podvozků... Nemluvím v řádu pětikorun. JHMD má výhodu v trvalém přísunu financí za základní dopravní obslužnost. Tu na osoblažce svérázně (viz 4 letošní výluky z důvodu neschopnosti VŠECH lokomotiv TU 47) vykonávají ČD a veškeré peníze mizí v nenasytném molochově chřtánu.

Nicméně každý může SZD pomoci - tím, že přijede, zaplatí jízdné a případně si přikoupí za dvacku dobrovolný lístek pro fotiče. Můžete si koupit jeden lístek, nebo třeba dvacet lístků. To záleží na chuti pomoci. Bohužel, jsou i fandové "do výše jízdného". Kde neplatí režijka, tam nejedu... Případně fotí pouze z auta - však to znáte.
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářmirek: Bezbariérová řepoúzká tu ještě nebyla. Vagónky vypadají také velice pěkně, je skoro k neuvěření, co se dá "zbouchat" z hromady fošen a kusu železa, pochvala za to, že si Váš Kolinsky Řepostrojitelny závod dal tu práci s plně klimatizovanými vozy, aby se řepy neupekly, jak tomu naopak bejvá u konkurenční firmy, která pomocí strojů názvu 810 vyrábí v letním období pečené kaštany

Miš: Vida, aspoň se tramvaj zase projede, doufám, že bude aspoň trochu připomínat původní stav (krom toho rozchodu...), bohužel tahat jí na akce pod Ještěd by asi nebyla levná záležitost a asi by byl problém sehnat nějaký zachovalý elektromotor.

Ten sasáček by byl super, žádný se u nás nedochoval a osoblažka by měla vůz, který tam opravdu jezdil. Byl by to velice cenný historický exponát.

SZD měly jen dva uhláky? (dnes přestavěné na osobní vozy), domníval jsem se, že mají minimálně tři. Alespoň, že se mají vozy a kolomotívy kde schovat, ČD nebyly dodnes schopny postavit obyčejný uzavřený přístřešek v Třemešné (nad dvěma kusejma kolejema), nebo v Osoblaze na dlouhé kusé koleji vedle výtopny. Takhle se jim ty Balmíky brzo rozpadnou

Ještě dotaz, využívá SZD/Olpas nějaké evropské fondy na renovaci historických exponátů? V případě tramvaje a sasáku by se jim to hodilo, v případech přestavěných os. vozů, kde se nejedná o hist. exponáty, by to byl asi problém.

(Příspěvek byl editován uživatelem OlSi.)
Uhlomír Parostojevsky :"Úzká pára, to je kára."
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.87
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 21:41:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevie niekto, čo je to za motor v čele vlaku?
Je to fotené niekedy po II. svet. vojne na Duchonke. Rozchod trate 760 mm.
Lepšie foto nemám.

Vďaka.
 
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 23:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to O+K typové řady RL. na LŽ v SK znám 2x RL 2 a 2x RL 4. Tohle je asi ta RL 2 z Luborči co je vedená v r.1952 v Topolčanech
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 01:56:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Olsi:
Uhláky byly 2 - nejsou...

Ne, evropské fondy SZD aktuálně nevyužívají.
Máte konkrétní tip na vhodný dotační titul?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Olsi: Ono na léto (pokud tedy ještě nějaké bude) jsou ty samovětrací vagonky fajn, ale až se ochladí bude hůř.To abychom dávali řepám na zahřátí třeba pečené kaštany(budem si je muset asi u ČD zamluvit ve větším množství a schovat do termostatu aby nevychladly.Plánujeme i dodělání aspoň jednoho zavřeného vagonku ale jak to vidím tak při tom kolik se nás schází na to bude nejspíš v další pětiletce.Najeli jsme na pravidelný řepovoz a jsme-li tři na vlaku (když jede čouda) a jeden hlídá na nádru "u šraněk" pak ten jeden zbývající už toho moc neudělá...Holt je léto a doba dovolených, vandrů, záskoků v zaměstnání za zaslouženě odpočívající kolegy a tak to potom takhle vypadá.
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: To už by bylo lepší něco tekutého na zahřátí, nebo půjčovat staré vaťáky .
Zítra dorazím už dopoledne......snad se konečně oteplí
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 14:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bafy : jasan najdeš mně na čoudě či někde kolem pojezdu
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.85
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 16:57:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa:

Vďaka za odpoveď.
Tiež som si myslel, že to je O+K 20074/1930, ale istý som si ani zďaleka nebol. Zopár ľudí ma presviedčalo, že to je nejaký DEUTZ, ale nikto nevie aký.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 22:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak srovnávat lokomotivy O&K a Deutz to snad může jen amatér
jinak v hornickém muzeu v Krásně je v občasném provozu okruh s lokomotivou BND30 a jedním osobním vozem
dle důvěrných infomací se blíží konec drah na Skalné. ale plánuje se "zmuzejnění" některých částí směr soos
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.85
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 17:03:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zdepa:
A to je nič v porovnaní s tým, čo som za dobu, ktorú sa venujem úzkemu rozchodu počul a aj čítal.
Ale aspoň je sranda.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:18:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byli jsme se o víkendu podívat na žitavské úzké a překvapilo mne, že letos tam kromě dvou klasických souprav jezdí i jedna s motorovou mašinou (je to Faur). Šotouši teď musejí rozlišovat, na kterém vlaku jede která souprava, ale je to uvedené i v jízdním řádu (vedení SOEG asi na šotouše myslí). Faur jezdí převážně do Jonsdorfu, ale stihne také jeden vlak do Oybinu. I tak zbyl ještě pořád jeden klasický rozjezd z Bertsdorfu v parní trakci na obě větve.
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec,
napíše zde někdo něco o nehodě na Kolínské řepařské drážce tuto neděli cca v poledne? Přišla mi pouze SMS, tak nevím podrobnosti. Prý čouda vykolejila na přejezdu (???) Díky za info
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 08:22:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to v tématu "Nehody", včetně foto. Nic vážného (říznutí výměny).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JHMD má výhodu v trvalém přísunu financí za základní dopravní obslužnost.

Jenomže ty peníze jsou určeny na ZDO a nikoliv na opravu nějaké čoudy či vagónů, které se ZDO nesouvisí.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:37:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sovislosti s tím, jak nás Kwasi zásobuje množstvím fotek průmyslových el.lok. (i prostřednictvím nevyžádaných emailových oběžníků), bych chtěl uvést, že současný stav zrušené el. papírenské úzkokolejky v rumunském Busteni je takovýto: http://wald.heim.at/wienerwald/550871/busteni.html Jedna loko zůstává provozuschopná.
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 13:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže ty peníze jsou určeny na ZDO a nikoliv na opravu nějaké čoudy či vagónů, které se ZDO nesouvisí.


Zvítězit, nebo zhebnout!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 14:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašina se vyšinula (jak vidět i dle fotek) předním soukolím na jazyku zamčené výměny postavené pro druhý směr, lidem ani čoudě se nic nestalo, mašinku nasadil na koleje přivolaný jeřáb.Výhybka nebyla poškozena, budíž nám to pro důrazné poučení a varování.Vlak ve 12 hod. nejezdí ani dle jízdního řádu, ve 13 už měl jet bez zpoždění.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se Vám musíme přiznat, jak u nás proběhl večer a noc po otevření železničky
http://zeleznicka.bloudil.cz/?lang=cz&page=fotogalerie
motorová myš
Zababa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.42.16
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 22:33:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hrdina Hlubin: odkud jste se to vynořil? A jak dlouho jste tam byl? Máte představu o tom, jak se stanoví prokazatelná ztráta ze ZDO podle příslušné vyhlášky, jak se dokládá a kontroluje a co by pro dopravce znamenalo porušení pravidel užití této dotace? Možná že u ČD to tak neřeší, ale ti menší jsou snadnou kořistí. Možná by Vám prospělo navštívit třeba některou z přednášek nejvyššího JHMD železničáře na UP. Z čeho pak asi platí modernizace túček a kde berou na opravy tratě? Mám tu v poznámkách: příjmy z parního provozu JHMD, vlaky pro veřejnost + objednané, za rok 2006 dosáhly skoro 3 milióny Kč. Míra zisku je v desítkách procent (úmyslně neuvádím konkrétní číslo). Fakt si myslíte, že se s tím nedá pracovat? Jen nesmíte opravovat mašiny ve Velenicích !
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 06:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ještě přikládám foto z "černého víkendu" na Kolínské řepácké drážce.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sobota byla jinak bez problému. Ještě že se to počasí na víkend umoudřilo
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 07:47:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cog. : Čili Bušteni = Kaput
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdárek Bafy, jo, trubička už nezlobí, opravovali jsme to v polední pauze, takže žádné zpoždění nenastalo.Na čoudě je holt furt co dělat...
Mallet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:35:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. W. už dávno. A taky Sotanga se odebrala do věčných lovišť. Dále skončila těžba v uhelném dole Baia Noua v Banátu, dojezdily akumulátorovky v Lelese a na Viseu de Sus skončilo pravidelné nasazování parních loko na nákladní vlaky.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 12:00:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallet : Netruchleme, to je prostě vývoj moderní společnosti. Něco zaniká, jiné věci vznikají. Zajímavější otázky jsou kam to všechno směřuje, ale ty zase přesahují rámce DF ...
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 20:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Lužný se dokončuje oprava (přerozchodování je hotové) loko BN60H ex VTŽ Chomutov (tam č. VT49), čeká ještě lak a pak se představí náštěvníkům muzea
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 10:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Potkan: Psal jsem ti na e-mail, ale pravděpodobně nedošel. Tak se ptám tu (ale už asi pozdě) kdy že se to máme dostavit na tu výpomoc.

psal jsem ti na <pot.m(zavináč)centrum.cz> 8.7.07 ...
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.84
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 22:22:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 40-tych rokoch minulého storočia bola v prevádzke úzkorozchodná železnica Bánovce nad Bebravou - Uhrovec - Kšinná. Z rozprávania pamätníkov vyplýva, že na tejto trati jazdili dve pary. Ale nech robím čokoľvek, nemôžem o nich nič zistiť. Neviete niekto niečo o týchto lokomotívach?
Vopred vďaka za info.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 23:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad nyplzet - potkan si překousal drát, takže sice svítí, ale nekomunikuje . jinak přijeďte kdykoliv, přes léto je furt co dělat a málo lidí
ad palči - uvedná lesní dráha byla postavená 1920-21 a podle evidencí z 20.let vždy uvádí je jednu lokomotivu - tou byla O&K 9320/1920 - Ct, 30 koní, "policajtka" 7.9.1922. něco málo o této dráze bylo napsáno v Tulákovy po drahách. tam uvádí pravděpodbný konec díky hospodářské krizi 30.let
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.84
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 14:45:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zdepa:
Vďaka za informácie. Veľmi ma potešili.
Koniec tejto trate mal byť v roku 1935, keď bola rozpredaná časť majetku rodu Zayovcov v Uhrovci, z dôvodu zadĺženosti v banke.
Dá sa zistiť číslo toho TpD?
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 17:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s číslem TpD nemůžu sloužit, ale text se jmenuje Lesní železnice Bánovce nad Bebravou - Kšinná
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 01:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kwasi 7.7. - Je to Borgward, kdysi velmi oblíbená německá značka, která v roce 1961 zkrachovala. Přesný typ nevím, tipuji na B 4000 nebo B 4500 (na fotce).
 
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 12:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Palči tu máš aspoň mapu............
 
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.85
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:14:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hrabe:

Vďaka za mapu.
Mám trať na mapách z tretieho vojenského mapovania 1:75000 a potom aj 1:200000.
Avšak snahu o podelenie sa s informáciami si cením. Nie je to až taká obvyklá vec.

V tomto zmysle sa musím znova poďakovať človeku za prezývkou Zdepa.
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.85
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:24:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žarnovica - Pavlova lúčka (Kľak)

Takto to vyzeralo v piatok 20.7.2007 v Hrabičove, časť Pilka - areál bývalého depa.
 
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 13:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Palči: ten vykopaný drn a úsek zavezený kamenivem bude budoucí pešunk pro znovustavěné úzké koleje? Pokud ano ať se vám práce daří
Rudolf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem koupil v Jindřichově Hradci pohlednici se zatopenou Px 48-1916 alias U 46.101. Je tato lokomotiva už provozuschopná ? Nevíte o ní nějaké bližší informace ? JHMD je majitel lokomotivy ?
Abraxik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 28. července 2007 - 22:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Grafitový důl v Českém Krumlově
Ta projížďka vláčkem stojí zato - čekal jsem, kdy vypadneme z kolejí jak to bouchá a háže
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.138
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 11:43:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: palči
Daj sem mapu seleckej dráhy, alebo mi ju pošli na mail. Díky.
celliny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.217.131
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 12:42:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Palci
ad Kovarimek
V Hrabicove na Pilke sa zatial ziadne kolaje stavat zial nebudu. Chodniky zavezene kamenivom budu pre pesich turistov a pribudne k nim sedenie s infotabulami.... Zatial. Objavila sa myslienka ze sprevadzkujeme usek Pilka - Kollarova, zatial vycisteny, splanirovany s navezenym strkom pre turistov ako animalnu zeleznicku. Uvidime.
ad Lubochlast
pozri oldmaps.geolab.cz po dobrom nastaveni zobrazenia cez prt_sc sa daju ziskat slusne mapy :-)
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 16:42:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco málo ze soboty v Sendražicích...BS 80 jezdila,lepenkové jízdenky...počasí paráda...
 
 
Palči
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.54.85
Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 22:49:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad lubochlast:

Mapu Seleckej dráhy nemám, sám po nej už dlho pátram. Nepomohla ani stránka oldmaps.geolab.cz.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:50:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubochlast: Jestli Vám jde o lesní železnici Trenčín - Selec, která vedla přes Mníchovu Lehotu, tak její plánek spolu s popisem dochovaných zbytků v terénu vyšel před několika lety v Tulákovi po drahách (autor = Jaroslav Přibyl). Nějaký článek předtím i v Dráze.
Miloslav_kolář
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro osazenstvo drážky řepovozné:

Byli jsme se s kolegy v sobotu u Vás podívat a musím smeknout - udělali jste obrovský kus práce, moc Vám fandím v další činnosti.
K samotné drážce nemám co bych dodal, pára šlapala krásně, i Vaše dieselová flotila je pěkná, prostě paráda a pohodový sobotní výlet...
Jediný malý problém bych viděl vlastně mimo drážku - v přístupu k areálu - neberte to jako kritiku, spíš poznatek. Pokud návštěvník dojede autem, v pořádku, parkoviště je v areálu, pokud však dorazí MHD, tak ten poslední úsek cesty k areálu po krajnici je vzhledem k provozu na silnici docela síla. Jít to s malým dítětem, s tím závěrečným přecházením (spíš přebíháním mezi auty) silnice, to bych se i docela bál. Proto bych měl dotaz - nepokoušeli jste se příslušné instituce "pumpnout" v rámci stavby nádraží o dostavbu úseku chodníku po pravé straně od toho přechodu u hřbitova k areálu? Chápu, že může být problém administrativní, že do toho mluví spousta institucí a někdy je to problém přes úřady protlačit, ale myslím si, že by to prospělo věci...
Dík, ať se dílo daří!
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:58:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od Kolína by to možná chtělo nějaké směrovky.Jinak chůze po chodníku vpravo není nijak dramatická.Nejhorší je poslední "cílová rovinka" kde chodník jaksi odbočuje vlevo...Provoz na silnici samozřejmě do budoucna ještě stoupne.(postaví se dálnice spolu s obchvatem Kolína,dnes při jejich zmatené výstavbě to je "brnkačka")Jinak fakticky paráda,Pivo dobrý,klobásky dobrý,příjemné dívčiny kam se podíváš...pára výborná...(ještě jednou se sejdeme u Kolína,a budeme si hrát...)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Miloslav kolář: děkujeme, jsme rádi že se Vám u nás líbilo, přijďte pobejt zase někdy a stavte se na kousek řeči.S chodníčkem podél silnice to není vůbec jednoduché, některé pozemky sice patří městu ale jiné soukromým osobám a tu narážíme na problém.Ne každý v okolí je naší činností a zmrtvýchvstáním drážky nadšen .Časem plánujeme postavení koleje k zastávce MHD kde by se mohly prohánět drezíny nebo dojet vagonek s BN15 k jednou za hodinu přijíždějícímu autobusu pro lidi.Myslíme si že by to lidé uvítali.Zadní vrata za výtopnou by sice mohla sloužit k příchodu pro pěší od MHD ale ještě nám tam chybí udělat asi padesát metrů cestičky.Nevím zdali to stihneme do konce léta.Budeme se snažit, víme že ta cesta po silnici není vůbec příjemná. Chodník podél cesty k nám je navíc mimo problémy s pozemky pro úřady špatně ufinancovatelný protože jsme "za hranicí města".
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dvaašedesátka: směrovky, to budeme muset trochu probrat se značkaři KČT, že by k nám udělali značenou cestu třeba ze zastávky Kolín- Zálabí, je to podstatně blíž než od hlavního nádraží a vede to i kolem busové zastávky.Na jejich značení si vandalové moc netroufají.Díky za námět k přemýšlení

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace