K-report
 

Archiv do 18.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nákladní vozy » Archiv do 18.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Kils se za deste nenaklada neb do nich u rampy prsi.



70 Gagsu v rijnu, to je teda narez To se doufam nestane.

Snad ne.
KarelK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.77.243
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 18:14:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, zoušeli jste si někdy naložit Gags a Kils, upřednostnujeme Kilsy, do nich nakladame vyhradne paletove zbozi a dokud je CD nemeli najimali jsem si vozy podobne stavby pres Speditrans. Nakladka je mnohem rychlejsi a zbozi se neponici, jako u Gags, pri stohovani palet musite pocitat, ze paletu musite nad dalsi zvednout asi o 5 - 7 cm a u Gags narazite na strechu u Kils ne, protoze ji mate otevrenou a kapacitne jste take nekde jinde a pokud bych mel brat ohled na manipulanta, ktery mi ma vuz nakladat, zda je schopen nalozit vuz ci ne , tak takovy clovek, ktery mi neni schopen nalozit Kils na vysokozdvihu nema co delat a velmi rychle se s nim rozloucim. Vozy Gags dnes jiz skoro neobjednavame. Nerikam, ze to nejsou na neco vhodne vozy ale jen na nektere zbozi. Jinak do Vasi diskuse se radeji nezapojuji, ale obcas se zde dobre pobavim. Preji prijemny den.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 19:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M_v: jo pouťové atrakce, to jo, ale na kovových kolech jinak zatím pár prototypů s elektrickým ovládáním - poměrně choulostivé na zacházení - zde zmiňování vozíčkáři, kteří potřebují pevnou stěnu Gags by se asi rychle probourali ven, tak jak to dělají na některých nakládacích místech s hliníkovými stěnami Hbillns, Habbilns.

ad Popopo: tož zajímavý údaj 70 Gags v říjnu - ve všech směrech naprosto irelevantní :-)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dj_cargo: to minimum vozů v Evropě typově odpovídající Gags (s vyjímkou bratrů poláků a jejich historických peřejkových Gas a Gags asi bude mít důvod nakládací.
A jak to dělají s tekoucí vodou ze střechy Gags při dešti přes otevřený dveřní otvor - a že to tam teče :-) a těm polským peřejkáčům bych moc v těsnosti proti vodě nevěřil.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KarelK - tož se nestyďte taky zapojit občas do diskuze.

Že vozy s přesuvnými stěnami vítězí skoro na všech frontách snad není potřeba stále dokolečka řešit. Ale jsou prostě specifické případy, kdy je vhodnější klasika. Viz třeba pražská Mitaska, kde se odzkoušely skoro všechny v Česku dostupné kryté vg a hádejte co zvítězilo.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by posily do Rakony? Včera ve Vršovicích:
 
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když už Mcx zabruslil k tomu minimu vozů typu Gags po Evropě - jak jsme na tom s Kilsy a spol.? Osobně si jich moc nevybavuji - možná něco u TWA?

Přiznám se, že jsem nenakládal nikdy ani Kils, ani jiný vg, takže možná se tu leckdo dobře baví, ale zrovna ke mě žádné velké plesání nad touto řadou nedolehlo.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 864
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by posily do Rakony?

Nebudou to spíš posily pro nějaký kovošrot?

Kils, ani jiný vg, takže možná se tu leckdo dobře baví, ale zrovna ke mě žádné velké plesání nad touto řadou nedolehlo.

V Bechyni jsou s nimi asi spokojeni - jeden měsíčně tam směr Bělorusko naloží.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná škoda těch spěšninových Gbqs a spol. Doufám, že aspoň poslouží nějaké reko.
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 14:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Ty nevypadají zrušeně...
Blog: http://gasonuv.blog.cz !!!PoZoR!!! AKTUALIZACE DENNĚ!!!
KONTAKTY
ICQ: 472-137-831
Skype: migagason
Naposled šotnut uživatelem K-Reportu: 23. 6. 2007 Šarim
Šotnul uživatelů i neuživatelů K-Reportu: 6ks
Popopo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 15:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Rakone je zastreseni rampy kousek za osu koleje, takze jen Kils ma problem s destem. Bezpecnost uz je osetren.
I tech Kilsu je ale malo... Ted se bude nakladat do vseho co ma kola a doveze zboz v celku

Polsky krasavec:
 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 18:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počty vozů Kils v Evropě - asi poněkud nepřesná otázka - počty vozů s přesuvným plachtovým či plechovým krytem čítají na tisíce vozů v desítkách různých technických modifikacích(to pokud se jedná o způsob zakrytí vozů), pokud se jedná o užitné vlastnosti vozů, tak tyto vozy spíše patří do skupiny vozů H - Hbillns a jim podobných a tyto vozy jdou opět do tisíců.
Pokud budu dogmaticky trvat na označení Kils, pak to budou nějaké 2 - 3 stovky vozů, ale to nevyjadřuje počet vozů s daným technickým řešením.

Ke Kilsům ČD mohu jen opakovat - zájem velký, vozů zatím nedostatek (cca 80), zájem je i o dvojice, využivají se i na místech s nutnou nakládkou jeřábem (Ferony) - vzhledem k absenci středového nosníku Hbillns, Hbis... to lze.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 18:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže jsem počty podcenil:
cca 180 vozů (Kis, Kils)GC, 150 (Kils) OBB, 150 (Kijls) DB, 635 (Kils, Kilns) SNCF a dál se mi již nechtěo hledat + 80 vozů ČD - tedy nějakých 1200 vozů u známějších železničních podniků
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:15:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tématu Kils: Zde nádherný Kils GC ve stanici Ringsted. Možná tedy nejsou ty naše Kils až tak ,,out", jak by se na první pohled zdálo.
 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 20:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo to je jeden ze skvělých vozů GC :-)), ale stále ještě jezdí.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 08:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, ale já měl na mysli jen vozy s pevným přesuvným krytem - nikoli plachtu a nikoli se středovým nosníkem. A jejich počty jsou ve srovnání s "plachtami" a "H" trochu jinde. A má to asi své důvody: například nepřipadá v úvahu instalace přepážek atd.

Jo a jinak by mě zajímalo, jaké řady je v současnosti v Česku nadbytek.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 14:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: bych odhadl, že Ks.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 16:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážně? Těch snad nebylo nikdy mnoho.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trainspot: přesuvné kryty - takovou odpověď jakou si žádáte Vám nikdo v Evropě nedá, neb nedisponuje takovými daty, a samozřejmě pak pod tyto vozy zahrnete i všechny Shimms s pevným krytem a máme další nesrovnalosti - prostě chcete odpověď na něco na co se nedá jednoznačně odpovědět
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadbytečné vozy - všechny vozy, které jsou deponovány s propadlou REV - tedy zejména všechny zastaralé vozy, ve většině případů v majetku ČD, deponovaných vozů jiných vlastníků je úměrně méně celkovému počtu a navíc jsou většinou umně skryty zrakům zvědavců.
Tedy celkem se jedná o tisíce většinou ještě vozů, byť mnohdy zchudlých o díly, které si sběrači kovů přivlastnili.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ani neočekával detailní vyčíslení - spíš jen potvrzení toho, že se nejedná o nějak moc "trendy" konstrukci. Shimmsy už jsou jsou taky poněkud jinde.

A zrovna jsem si nafasoval novou brožurku "Nové a modernizované nákladní vozy ČD po roce 2000", tak se doufám něco zajímavého dovím.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trainspot - přepážky, zde jistě víte, že cca 30-40% vozů H... je bez přepážek a nikdy do nich přepážky instalovány nebudou - není to potřeba. komodity přepravované v H... vozech jsou různorodé a přepážky ve vozech poněkud drahá sranda a snadno poškoditelná, navíc snižující ložnou váhu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Trainspot - tak z takových příruček určitě :-))
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nadbytečné vozy - aha - tak tohle ještě vysvětlit zákazníkům.

Aspoň, že se těch pár stovek "nadbytečných" podařilo prodat a přebarvit.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vážený pane, spekulace naprosto špatné, vy asi nečtete - zastaralé vozy, nepsal jsem Eas typ 9-107.6.
Pokud chcete vidět odstavené vozy, neprovozní - poměrně moderní projeďte se trasu Břeclav-Vídeň a na druhé straně si OBB půjčují vozy.
Jo, finanční stránka zajištění provozuschopného parku vozů v rozsahu potřebném pro poptávku v daném období není jednoduchá a jej řešena všemi železničními podniky kombinací vlastního majetku, nájmu, zpětného leasingu, odprodeje s přednostním právem odkupu......
Vy si na to nasazujete naprosto jednoduché, leč nepoužitelné schéma.
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2007


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 17:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V té příručce jsou aspoň srozumitelně vysvětleny jednotlivé piktogramy používané na nákladních vozech. Ale jinak slabota...
Vyjet horu Jedlovou na kole? Brnkačka...! Sjet Křížovou horu po schodech? To je mazec!
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 18:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brožurku jsem neviděl, ale určitě je to zákaznicky orientovaná příručka - tedy pro přepravce. Ale kdo umí číst "mezi řádky" se tam snad i dozví něco více k nákladním vozům.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 19:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Mnoho asi ne, ale taky se tolik nevyužívají. Takže čumění prázdných vozů je častá věc.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Popopo - nakládáte ještě Hostivice, nebo už to definivně skončilo?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx - tak studii proveditelnosti pro revize nákladních vozů ČD jsem si skutečně včera večer doma neprováděl. V tom je můj pohled naprosto jednoduchý až triviální. Ale takto "jednoduše" to vidí i zákazníci a provozní personál dopravce a není to něco, co by nastalo před týdnem, ale trvá už to aspoň tak od předloňska.

Jestli si OBB vozy šrotují, odstavují, kupují, prodávají, půjčují není až tak rozhodující, pokud jim to šlape podle jejich představ.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 18:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OBB tak jako všichni řeší špičky vypůjčkami řádově v počtu několik stovek vozů.
Ale nechme OBB, udělejme si kvíz - za jak dlouho zrealizujete v Česku opravu hypotetických 500 odstavených vozů? v dvou variantách - jste solventní firma a máte v kapse prachy? a jste a.s. s vlastníkem stát vázáni výběrovkou?
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 10:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé ,včera jsem koukal,že ČD provozují vozy Rnooss-uz od OBB. To je pronájem nebo odkup a případně jakého počtu vozů se to týká?

Díky za odpověď

 
 
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 10:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dlouhodobý pronájem. Už dlóóuho...
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 11:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Statistik: Díky ,já to moc nesleduju... a kolik jich asi je nevíš?
Němec z Ova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 19:28:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. Pépa rákos: ten pronájem vozu lze lehce zjistit. Pokud se poblíž čísla vozu nachází N xx xx xxx jde o pronajmutý vůz. N jako Nájem, další xx je rokem sepsání nájemní smlouvy a dále číslo smlouvy.
Občas se objeví tyto vozy jako Vozová výpomoc. Vozová nálepka má černý rámeček a vypadá jako parte. Tady na severu Moravy jezdily do Hradce nad Moravicí, Města Albrechtice
a nákladiště Krásné Loučky.

K počtům vozů řady Kils: ráno v Krnově viděny vozy čísel 87 a 88. Data revize sem si bohužel nestačil všimnout. Tak se blížíme k devadesátce.
Popopo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 6-2007


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 21:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: neni dostatek vagonu, takze ty co jsou k dispozici, jsou nasazovany na "hlavni tahy". Vagony do Hostivice jsou pouze vypomoc.

Dnes uhanel nahoru Semmeringem krasny celovlak prazdnych Kilsu... Kampak asi jel
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 6-2004


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 22:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa_rákos: bohužel, to nevím, statistiku těchto vozů si nevedu, ale asi by stačilo, kdyby nějaká dobrá duše od ČD vylistovala z Cevisu aktuální sestavu vozů intervalu 352 2 a kódu 54 CZ.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 23:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tušímže jsem se tady s někým o těchle vozech bavil, ale už v roce 2005 (první fotku Rnoos-uz v Mariánkách jsem udělal už v srpnu '05, vozy se tu objevovaly na kulatinách z Kynžvartu celkem pravidelně), archívy z tý doby jsou asi už nenávratně pryč... Jde o dlouhodobej pronájem RailCargoAustria k ČD na základě požadavku přepravce, tuším pily StoraEnso Wood&Timber ve Ždírci nad Doubravou, teď ale jezdí pro kdekoho, kalamita s dřevem docela zamávala. Zkusím to najít u sebe v bordelu, už dlouho tomu stavím model...
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 14. července 2007 - 23:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, děkuji všem za info.....
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 09:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozů Rnoos 3522 bylo od uváděného roku 2005 a předpokládám stále je najato u ČD 20 kousků, vozy jezdí na nakládku všude jak zde již bylo uvedeno. Čísla byla nechána původní pouze dostaly 54.
Zde nákladiště Krásné Loučky zima 2005/2006
 
a léto 2006 Lipová Lázně směrován do Javorníku
 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu jsem vás klamal :-) - v nákladišti Krásné Loučky je vůz origo OBB.
A ještě pro zvídavé:
takze vůz Rnooss-uz typ 3522.5/6 (krásné typové číslo :-) je původně vůz Rns 3991.1/4 z vyráběn v letech 1983-85 v Jenbacher Werke, rekonstukce v letech 2002-2003 TS Jedlesdorf, zesílené podvozky Y25Css (na 22,5t ??? - nevím co je podstatou zesílení zda dvojkolí s čepy 130 mm?)
No a ještě výkres, pro jak čtu některé modeláře:

 
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k podvozkům - z fotek je vidět, že mimo nová dvojkolí (některá se zvýšenou teplotní odolností - označení na lož. skříních) byly dosazeny i pružiny typu "Rs" na 22,5 tuny, stejné reko dělá i Railion na svých podvozcích Cs - má to logiku jednotnosti.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 11:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové díky za vyčerpávající info.....
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Popopo - neni dostatek vagonu, takze ty co jsou k dispozici, jsou nasazovany na "hlavni tahy". Vagony do Hostivice jsou pouze vypomoc.

Takže Maersk ještě Rakonu dělá?
Popopo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 08:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJ_cargo: Ano
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 22:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, kde to dát. Asi sem...
Vážící vůz (Osíčko, byl v Čepru)

 
 
 
http://www.walachuv.blog.cz
Icq: 378-775-919
Skype: panula007
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:14:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, to označení, nádherná lidová tvořivost....
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec, mohl by mi někdo objasnit, kam zmizely vozy Tcms? V současnosti je docela zázrak nějakej potkat. Předem dík.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 08:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do šrotu.
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 09:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha
Ale jasně, na blbou (blbě položenou) otázku blbá odpověď
Myslel jsem to spíš tak, proč jsou pryč. Už jich není potřeba, propadly revize, nebyly prachy na opravu, znelíbily se GŘ nebo proč?
Předem děkuji za případnou více než dvojslovnou odpověď
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 10:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On by o ně ještě někdo jevil zájem? Myslím, že se dají po všech stránkách nahradit soudobými vozy s lepšími parametry.

Abych dodal pozitivnější zprávu - dnes ráno ve Vršovicích snad letos poprvé čtyři Sgs s kontejnery do Mitasu.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 17:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 751040: na Vaši sérii otázek nelze odpovědět neb jsou emotivně zabarvené a nesmyslné - snad pouze na tu proč?
Protože takto zastaralé vozy jsou pro přepravce na ....
Jinak velký postřeh - ony zmizely před několka lety.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 18:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně Mitasu. Vrátí se na koleje přeprava sazí z Lhotky nad Bečvou?
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. července 2007 - 23:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera touto dobou projížděl práškový expres Radotínem ve složení 25 Kils + 5 Gags.
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: Nevím, jak jste přišel na to, že jsou moje otázky emotivně zabarvené a nesmyslné. Ten můj druhý příspěvek jsem myslel ve srandě, pokud to tak nevyznělo, omlouvám se.
Jinak Vám děkuji, že jste mě odradil od dalšího navštěvování tohoto threadu. O nákladní vozy se nijak zvlášť nezajímám, pouze mě zajímala tato věc. Ale přesto děkuji za odpověď, byť jsem si ji představoval trochu jinak, než že uděláte debila z člověka, který se v problematice neorientuje.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A skutečně ty saze z Lhotky přešly na silnici? Teoreticky mohli přejít na jiného dodavatele - něco dřív vozívali i z Ruska (po silnici).
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. července 2007 - 08:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

751040 - snad není potřeba se hned urážet - prostě o ty vg nebyl zájem > propadly jim revize > byly zrušeny.

Před pár lety se u nás ještě občas vyskytly nějaké vozy MÁV, ale to už bude asi taky minulost.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za dotaz mimo téma, ale po přečtení posledních reakcí mně napadá jedna věc: můžete mi prosím někdo vysvětlit, co to je thread? Díky. Já té současné Češtině nějak nemůžu přijít na kloub, asi už stárnu...
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 09:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak Tcms byly často degradovány na skladištní vozy ve stanicích nebo depech. Ještě jich lze pár vidět (z hlavy namátkou žst. Hradec Kr. a depa Plzeň, Třebová, Česká Lípa a jistě bych našel další). Jenže k všeobecnému zavšivení a zaplísnění těchto vozů (hlavně po přepravách různých kaolínů, hnojiv a podobných s prominutím sra.ek) už jim obvykle nebylo pomoci a bývaly i po tom přeřazení na zvláštní účely dráhy po krátké době vyřazovány...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 11:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych dodal pozitivnější zprávu - dnes ráno ve Vršovicích snad letos poprvé čtyři Sgs s kontejnery do Mitasu.

Letos poprvé určitě .

A skutečně ty saze z Lhotky přešly na silnici?

Řekl bych že ano.

Jinak Tcms byly často degradovány na skladištní vozy ve stanicích nebo depech. Ještě jich lze pár vidět (z hlavy namátkou žst. Hradec Kr. a depa Plzeň, Třebová, Česká Lípa a jistě bych našel další).

Pár jich stojí i v Břeclavě.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace