K-report
 

Archiv do 13.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Staré archivy » Archiv do 13.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 22:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: Zdaleka není jediný...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2761
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 22:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mechanikofil:
... ale určitě jeden z největších, ne-li vůbec největší...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2007


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 22:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Kolikrát je ten "největší" jen loutka, se kterou hrají jiní...

(Příspěvek byl editován uživatelem mechanikofil.)
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 23:12:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Áno.Někdo je dezorientovaný,poněvadž jezdí zřejmě gumokolem.K situaci která je v kraji ohledně dopravy je skutečně co dodat!Zcela překopat a ne odkopat!Doporučuji si přečíst výsledky Šulcova ouředníků zde:http://dopravni.net
a tlačit na starosty aby měli starosti.Pod takovým hetmanem se starostovat nedá-buď on...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 23:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulcaspol jednají bohužel asi opravdu hovadsky,ale na jejich místě bych např.na Chomutov - Veprty neplatil vlaky z krajskýho rozpočtu v Pondělí až pátek večer ani omylem!!A víkend bych si zatraceně dobře rozmyslel.

Na druhou stranu jsou v kraji tratě,kde by měli mnohem víc brát vpotaz názor místních samospráv dotčených obcí např.113,114(pokud to nebudou ovšem zároveň zaměstnanci ČD,Bus podniků apd.)To bohužel moc nedělají.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 00:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zásadní problém s VHD v Ústeckém kraji je ten, že je dělána bez jakékoliv koncepce. Mnohé myšlenky kraje jsou v zásadě správné (rušení prázdných spojů, šetření nákladů apod.), ale jsou obecně realizovány zcela nesprávně.
Např. smlouva kraje s ČD, která ČD zajišťuje stále stejné příjmy, ale dává možnost zrušit až (údajně) 15% spojů. To je vskutku šetření.
Podobně rušení spojů. Už v první vlně před dvěma lety se spoje rušily zcela nesystematicky, mnohde nevytížené zůstaly a vytížené byly zrušeny, některé spoje se omezily tak, že víkendový vlak navazoval na kladivový, na 114 byl zrušen školák a podobných bot se našlo spousta. A hlavně, ČD ušetřily velmi málo, neboť souprava obvykle místo realizovaného spoje čekala ve stanici, neušetřily se žádné náležitosti.
Podobně s autobusy. Myšlenka na nahrazení drahého dopravce levnějšími je správná, ale výsledek byl tristní. Mnohde busy nejezdily, mnohde jezdí provizorně dodnes.
Kraj zrušil koordinátora integrované dopravy a přestal vlastně s koncepcí integrace počítat. To je skutečně snad jediný případ v republice, ve většině krajů IDS fungují, úspěšně se rozšiřují a cestujících přibývá, jen v Ústeckém kraji to nejde.
Kraj nehodlá přispívat na turistickou dopravu, nicméně tato "investice" by se mu bohatě vrátila zvýšeným turistickým ruchem. Kraj máco nabídnout a je dost chudý na to, aby se penězům od turistů bránil. Turistika může přinést nová pracovní místa, nové daně, nové investice atd. A v tomto kolotoči peněz je pár miliónů na turistickou dopravu (která sice není ZDO) zanedbatelná částka.
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 19:33:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulc údajně prohlásil,že dráhy musí šetřit.Hlavně by měl šetřit on.Dráhy budou šetřit tak,že nepojede nic a on bude spokojený poněvadž mu zbude více chechtáčků jak pro sebe-odměny že je dobrý spořílek a na ty zkurvený silnice.Ohledně šetření-dopravní podniky by také mohli jezdit jen když-a)prší,b)sněží,c)pouze ve špičky a jezdit nemusí a)o prázdninách,b)o vánocích a jiných svátcích.Autobusy o víkend ve většině případů beztak nejezdí.Stačí když ráno odvezou lidi makat (pokud je práce) a večír zpátky aby se nikde nezdržovaly a další den jeli opět makat.V sobotu a neděli mají odpočívat,a žádnou únavu kulturou.To by se mohli nakonec ještě něco zajímavého dozvědít.Maximalně jim musí na vsích stačit telka a oblíbené seriály.Kurňa to je ubohost.Šetřit mohou poslancí a ne si zvyšovat odměny za tak kvalitně odvedenou práci jako je doprava či zákony sní spojené.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 21:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Chomutovákem.... problém je v tom, že Ústecký kraj neví, jak má doprava fungovat. Jedná nahodile, přidává spoje tam, kde jich je dostatek a naopak ruší spoje, kde je jich málo. Lokálky a hlavní tratě jsou toho důkazem.

Na druhou stranu je třeba vzít v potaz to, že tratě, kde je přepravní tok nižší než 200 cestujících (výhledově 500), je zbytečné platit. Ono když se zruší, počet cestujících na ostatních tratích se nesníží, jak se snaží někteří naznačit.

Železnici a potažmo veřejné dopravě vůbec nejvíce pomůžeme tím, že jí budeme používat a ne o ní jen mluvit. Jinak mám pocit, že taková 132 má více diskutujících než cestujících a to je napováženou.

A jak tady někdo dříve strašil tím, že se zrušením 132 se ještě více zhorší situace na silnici, je podle mě naprostý nesmysl, protože 132 používá denně tak 200 lidí (a to možná ještě přeháním) a i kdyby všichni přesedlali do auta, tak se počet aut zvýší tak o 10-15 za hodinu, což je naprosto zanedbatelné. A na jiných tratích je to určitě dost podobné...
Tomas_markovic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 12:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7.7.2007 Os 6920 v úseku Děčín hl.n. - Jílové:

Děčín hl.n. +20
Děčín zast. +4
Děčín-Oldřichov +2
Děčín-Bynov +2
Martiněves u Děčína -1
Jílové u Děčína -9/+4
Tomáš Markovič
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 12:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomas Markovic:Máte pravdu,na tyhle počty lidí prakticky stačí(až na vyjímky) stávající autobusová linka...bohužel.
Tomas_markovic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 14:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel ano. Navíc jedou-li oba dopravní prostředky takřka souběžně, a to vlak v 18:11 a autobus v 18:30. Nehledě na ukončení a omezení spojů. Poslední vlak směr Jílové odjíždí ve výše zmíněný čas a ještě ke všemu tak nešťastně. V pracovní dny končí již v Telnici, naopak v sobotu jede do Oldřichova a v neděli je prodloužen do Litvínova. Autobusy však jedou v 18:30, 20:15, 21:35 a 22:25 jak v pracovní dny, tak o víkendu, sic půl desátá jen do Kamence, ale jede.
Tomáš Markovič
Tomas_markovic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 14:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak pro zajímavost...

V nějakém z výše uvedených příspěvků padla idea monitorování a sčítání cestujících na 132ce. Máme tady 2 měsíce prázdnin a také spoustu času. Vytvořil jsem jakousi tabulku "nezávislého" sčítání cestujících s nejrůznějšími aspekty a podmínkami pro vytvoření jakéhosi ekonomicky výhodného provozu na této trati. Pokusím se o "prázdninový" monitoring a uvidíme co dál... Třeba to k něčemu pomůže, no a nad příjemný výlet není...

Budu průběžně informovat.
Tomáš Markovič
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 15:15:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ste asi ještě nepochopili,že provoz na této trati není chtěn.Jinak by byla doprava objednána krajem (Šulcovým spolkem gumokolním).Ti se rozhodli,že trať zruší pro výstavbu gumoprovozu.Ať si lidé stěžují jak chtějí,ať si lidé jezdí jak chtějí.Jakoupak spravedlnost.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dubí:Pokud lidé Kraje Ústeckého ve své většině provozu 132ky si žádají,ať ho promě zamě mají.
Já si jen myslím,že 132 je lehce nahraditelná, s tím,žese spoje některých linek trochu protáhnou,resp.se zajistí návaznosti,což by nemusel být problém.
To vše bez ohledu na nějaké stavby silnic,přivaděčů nebo já nevím čeho.
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 18:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaštani na 113,už probírali páteční reportáž ČT 1 a řekli si,že budou jezdit gumokolem.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 18:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 831:A tak to má být,pak zrušíme veškerou hromadnou dopravu-sen nejmenovaných......

Ale pozor,zatím to stále ty 3 tratě není těch 15%,takže ještě jedna až dvě tratě o odnesou,takže v plánu je Vejprtka a Moldava.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 19:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

můžete mi někdo racionálně vysvětlit, jak mohly náklady ČD vzrůst o patnáct procent!!!???

Soupravy mají jezdit zhruba stejné, navíc jejich amortizaci ČD do nákladů nepočítají. Platy zaměstnanců o 15% nevzrostly, ceny nafty jsou plus mínus dost podobné, navíc ČD ji nakupují ve velkém. Cena elektřiny možná o těch 15% vzrostla. Ostatní náklady také zhruba podobné, dá se očekávat jejich korelace s inflací, tedy růst do 5%. Kvůli tomu všemu nechápu, jak je možné, že ČD můžou zrušit 15% spojů, když jim o tolik náklady nevzrostly? Vychází mi z toho, že na případném rušení spojů nenese odpovědnost jen Ústecký kraj, ale i ČD. A je chybou Ústeckého kraje, že si to nedovede ohlídat....
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 7-2004


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 20:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mates:To asi nepochopí nikdo.Možná to ale ústeckému kraji takhle vyhovuje,rušit tu železniční dopravu,potichoučku vždycky něco,až nám z ní nezbude nic.
831
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2007


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 20:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když se zeptáte: neřešte to, neptejte se
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:51:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to je trošku složitější.Politická úspěšnost ale spočívá v nerušení dopravy ale v jejich řešení.Obecně se dá říct asi toto:Žádný přivaděč po tělese trati ale:solidní řešení přivaděče mimo město,ať se politici ukáží,jak umí sehnat prachy na skutečně nutnou stavbu,stavbu která nebude k užitku pouhých cirka deset let!(doprava na silnici houstne a lidi své obydlí měnit za prach a hluk s vyskokými nájmy měnit nebudou)Je to o financích a umění možného.V tomto případě je možné řešení zcela jistě.Trať 132 může i nadále sloužit ke svému účelu!!!Nebo zrušmě třebas lanovku,vždyť gumokolem se jistě nechá dojet až na vrcholky hor...
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 09:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zzz-máš pravdu.Např. zrušením osobáků na 130 by se ušetřilo ještě mnohem více a ty 3 Bdt autobusy nahradí úplně s přehledem. Silnice mezi Ústím a Chomutovem je celkem solidní čtyřproudovka a ty 4 autobusy za hodinu klidně snese.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 11:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glagol:Takovou hloupost jsem ovšem nenapsal,aby jeli 4 autobusy místo jednoho vlaku na hl trati.
Já psal o 0 slovy NULA! až max.pokud vůbec, jeden bus místo jedné poloprázdné 810 jedoucí souběžně s autobusem.

Pokud budou chtít pravidelně dojíždějí raději pro kraj dražší vlak s méně zastávkami,ať ho klidně mají,ale souběh v této relaci(min. v kladiva jednoznačně!) nutný zrovna není,to mi nenamluvíte.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zzz-samozřejmě nadsázka Ale když by se chtělo jít do důsledků, tak náhrada těch osobáků autobusama není problém ani náhodou. Typuju že mimo pracovněškolní špičku je v těch třech vagonech takových 50 lidí.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 19:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že jsem se diskuze nedočkal... Alespoň je vidět, jak moc jsou mnozí tzv. "přátelé železnice" mimo. A já již skutečně nemám, co bych dodal.

Jinak tradičně souhlas s Chomutovákem - to je ono. A finanční toky v rámci ČD resp. mezi ČD a jejich obchodními partnery jsou skutečně velmi neprůhledné.

Tomáš Markovič: To je dobrý nápad.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 20:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: T_M že je mimo? Ten aspoň pro železnici něco dělá. Zajímalo by mě, co pro ni děláte vy. Pochybuju, že vůbec něco...
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 6-2007


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 20:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_M: Já se nedivím, že někteří považují autobusy pomalu za zástupce Boha na zemi - před pár dny jsem jel busem z jedné zastávky v polích a těch zázraků bylo hned několik. 1. - označník zastávky byl pro oba směry, takže člověk nemusel zastávku hledat. 2. Autobus mi dokonce na zastávce zastavil. 3. Autobus jel včas, nikoliv s náskokem a včas jel celou cestu! - a teď vážně: Smutné na tom je, že to byl první linkový autobus, který jsem letos použil, a celou cestu dodržoval jízdní řád. Setkal jsem se i s desetiminutovým náskokem posledního odpoledního autobusu. No to nic, to jsem jen odbočil :-) Možná to tak nevypadá, ale já rád jezdím "venkovskými" busy, vždycky jsem jimi jezdil rád, akorát mi je tady už někteří dokázali docela zo
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 06:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mechanikofil:Desiro, i pokud "nedělá" pro železnici vůbec nic,může sem klidně psát,tím spíš,pokud na rozdíl od některých "přátel železnice" nikoho osobně neuráží,Tj ,co....?

Pokud někdo pro železnici "něco dělá",neznamená,že nemůže být tzv.mimo,bohužel ta možnost tu je...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 09:47:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže pokud někdo něco skutečně dělá a nejemo žvaní na internetu, tak má obvykle i víc informací (i těch neveřejných) a tak větší přehled o problému.
Jinak pokud se bude pan Desiro v životě realizovat svými názory typu "že ti úspěšní míří do byznysu", tak mu přeji lehké přistání do české reality.
(pro natvrdlé - státní úředník může klidně dělat lepší kariéru než napůl krachující majitel kovodílny. A to je přece také ve škatulce "podnikatel" )
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 10:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak koukám, stal jsem se v očích "příznivců železnice" ztělesněním zla resp. Šulce.

pro železnici něco dělá. Zajímalo by mě, co pro ni děláte vy
My, šedé eminence české železnice, se svými činy většinou nechlubíme:-) Reálně, bez "chvástání", ono to nelze zveřejnit. Lokálkám se nevěnuji, tady jen zkouším ekonomické znalosti (a zřejmě i nervy, což jsem původně neměl v úmyslu) některých lidí.A jste si jistý, že lpěním na každém km kolejí pod heslem "ani muže ze závodu, ani vrtuli z trati" pomůžete železnici jako celku?

pokud se bude pan Desiro v životě realizovat svými názory typu "že ti úspěšní míří do byznysu", tak mu přeji lehké přistání do české reality.
(pro natvrdlé - státní úředník může klidně dělat lepší kariéru než napůl krachující majitel kovodílny

Nehodlám se v životě stát státním úředníkem; přináší to s sebou být morálně "pružný", leštit kliky a v obavě o funkci se bát dalšího dne. Věřte mi, že vím, o čem mluvím.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 10:26:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro : A to s lehkou samozřejmostí paušalizujete na celý národ, že ?
Myslíte, že v soukromé sféře se vyhnete korupci, úplatkům, kartelům a jiným špinavým metodám ? Že je to výrazně lepší ?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 10:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže je možné řízení rizika (do něčeho jdu a do něčeho ne), mé uplatnění určuje trh a ne zákulisní hrátky a co hlavně oceňuji je svoboda rozhodování.

A přišel jsem se bavit o lokálkách, ne o rozdílech soukromá vs. veřejná sféra.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 11:24:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha. Takže mravy máme vyřešené, ty se hodí jen na státní správu. Tak co tam máme dál, jo ty lokálky.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 11:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže mravy máme vyřešené, ty se hodí jen na státní správu.
To jé Váš názor. Nejste náhodou státní (krajský, obecní, ČD apod.) úředník?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 11:49:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, nejsem úředník. A ty mravy jste tady poprvé použil vy, takže mi tento agrument laskavě nepřisuzujte.
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:21:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý dovětek.Mistr ala hejtman Šulc vybídl k šetření na železnici a škrtům v dopravě.Bohužel nemá co škrtat,protože jak vidno,tak v tomto kraji žádná železniční doprava neexistuje.Vše se řeší pouze silničně: http://doprava.kr-ustecky.cz/ jak vidno-o železnici ani vidu ani slechu,ba co navíc jsou zde i tipy na výlet gumokolem (asi z jejich praxe)
Dubí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:26:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně tratě 132.Asi bude lepší,když se lidé bydlící u zastávky v Děčíně nedaleko pivovaru odstěhují (neznámo kam) aby nemuseli čuchat smrady z vejfuků.To je panečku pokrok,to jsou vymoženosti.Ty baráky by se potom mohli zbourat a může tam býti supééér přiváááděč.Ten by konečně posloužil gumídkům k jejich potřebám.Autem rovnou do lesa,autem rovnou do supermarketu,nakupovat od volantu a zajet s tím nákupem až těsně k mrazáku.Přeci je to výdobytek (pro lidi-či pro dobytek?)
Tomas_markovic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 17:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stav sčítání cestujících ze dne 8.7.2007
Trať: 132 Děčín - Oldřichov u Duchcova a zpět

Os 6918 (Děčín odj. 16:11 - Oldřichov příj. 17:27)
HV: 810 013-3

Děčín hl.n. +15/-0 (+ 2 kola)
Děčín zast. +1/-0 (+ 1 kolo)
Děčín-Oldřichov +0/-1
Děčín-Bynov +0/-2 (- 2 kola)
Martiněves u Děčína +0/-0
Jílové u Děčína +3/-4
Modrá u Děčína +0/-0
Kamenec +1/-2
Libouchec +7/-4
Malé Chvojno +1/-0
Telnice +6/-1 (+ 4 kola)
Chlumec u Chabařovic +0/-2
Unčín +3/-7
Bohosudov zast. +0/-4 (- 4 kola)
Krupka město +0/-3
Krupka +0/-0
Novosedlice +0/-5 (- 1 kolo)
Teplice l.b. +0/-0
Oldřichov u Duchcova +0/-2

Celkem cestujících: 37

Os 6915 (Oldřichov odj. 18:21 - Děčín příj. 19:34)
HV: 810 013-3

Oldřichov u Duchcova +8/-0
Teplice l.b. +4/-0
Novosedlice +1/-0
Krupka +1/-0
Krupka město +0/-1
Bohosudov zast. +11/-5
Unčín +9/-0
Chlumec u Chabařovic +0/-2
Telnice +0/-11
Malé Chvojno +2/-0 (+ 1 kolo)
Libouchec +4/-0
Kamenec +1/-0
Modrá u Děčína +0/-0
Jílové u Děčína +0/-5
Martiněves u Děčína +0/-0
Děčín-Bynov +0/-2
Děčín-Oldřichov +0/-1
Děčín zast. +0/-2
Děčín hl.n. +0/-12 (- 1 kolo)

Celkem cestujících: 41
Tomáš Markovič
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 17:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, neviděli jste někdo závěrečný účet za autobusovou dopravu Ústeckého kraje za rok 2006? Je to docela zajímavé čtení, možná by byl pan Desiro překvapen čísly, jak dokáží být autobusy "laciné a kvalitní". Mimochodem tuhle vyšel v Litoměřickém deníku nádherný článek o tom, jak se "skvěle" nahradily vlaky autobusama na trati 095, opět doporučuji panu Desirovi, aby si jej sehnal.
A závěrem vzkaz opět pro pana Desira: ekonomické vzdělání nemám, pravděpodobně proto firma, kterou spravuji, funguje :-D
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TM: Máte ten závěrečný účet? Kdyžtak pls na mail pod jménem.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Zapraszam do udziału w grze. Ja się strasznie wciągnęłam i zarabiam sobie na bieżące wydatki ...
Pozdrawiam i zapraszam.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 2-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 21:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výborně, gratuluji. To je úroveň.
Rd180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 08:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad T_m: ekonomické vzdělání nemám, pravděpodobně proto firma, kterou spravuji, funguje :-D

Můžeme vědět o jakou firmu jde? Zkoušel jsem ji najít, ale s Vaším jménem jsou spojeny pouze všemožné fandovské stránky. A pokud to jde, ten rozpis bych si přál dostat také.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 2-2004


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RD180: Ještě mi nic neposlal, zřejmě se něčeho bojí. Nebo nic nemá a jenom prostě kecá.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 11:36:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, jestli ještě jezdí 750 o víkendu na těch Os do Bad Schandau a jestli bude případně jezdit i o tomto víkendu?Dík
M 152.0666
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.40.28
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 14:31:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rd180 & Desiro: nenapadlo vás, že interní informace dá těžko někdo šotoušům k dispozici?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 16:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M 152.0666:Tyhle informace se často zveřejňují,právě Šulc a spol. argumentovali celkovými čísly před první vlnou rušení vlak. spojů.
Ale třeba má T_M na mysli nějaké "svoje čísla".
Cestující M 240
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.236.223
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 03:50:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T_m zřejmě nadneseným názvem "firma" nazývá aktivity kolem spolku Doupovská dráha. To jsou bezpochyby aktivity prospěšné, ale jak jsem zaslechl od spolupořadatelů, tak ekonomicky to žádný zázrak není. Třeba se na stránkách časem více informací dočkáme - zatím tam není napsaná ani kontaktní osoba. Od poslední akce je tam vůbec nějak ticho po pěšině.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 06:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestující: ano typický přístup typického šotouše. Anonymně pomlouvat a ublížit. Jestli se nemýlím, tak Doupovská dráha není spolkem, ale iniciativou a ti, kteří kontakty potřebují, dokáží si je najít i na webu Doupovské dráhy. Tato jestli to dobře chápu slouží pro dopravu cestujících a její web pro informaci taktéž cestujících. Pokud se nemýlím, tak vlaky jezdí, běžní lidé jsou spokojeni a co říkají různí "fandové" opravdu není pro fungování jakéhokoli subjektu podstatné.
Ápropo - firmou jsem opravdu myslel něco jiného, ale co je to za firmu, do toho opravdu nikomu nic není
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 08:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad "firma"
budu parafrázovat: Vaše IČO jsem, taky jsem neviděl a věřím, že ho máte. Takže věřte, že ekonomický subjekt spojený s T_M existuje. Sám jsem pro něj dělal nějaké věci a o "firmě" něco MÁLO vím. To abych detaily rozebíral na nějakém diskuzním fóru mi však přijde celkem nevhodné.
Prográmky pro BAHN
Rd180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 09:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad T_m: Co je tajnostech firmy, kterou řídíte? Tohle jsou Vaše stránky?? http://www.mykl.nazory.cz­

Pokud se prezentujete všude podobně jako zde, nelze se divit, že vzbuzujete nedůvěru.

ad Vikijous: IČO nemám.
libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 10:08:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mykla neznám a podle toho odkazu je asi ukecanej víc než dost,ale to snad tady řešit nebudem,tady snad budem řešit lokálky okolo Ústí.
Pánové, neviděli jste někdo závěrečný účet za autobusovou dopravu Ústeckého kraje za rok 2006? Je to docela zajímavé čtení, možná by byl pan Desiro překvapen čísly, jak dokáží být autobusy "laciné a kvalitní".v tomto bude mít však víc než pravdu.
Protože za rok 2006 nový dopravci nemohli být nikdy levnější než DPUK.Protože nový dopravci do té doby než si sehnali řidiče od DPUK ,museli svým řidičům platit diety a hotely nových oblastech,přesčasy,cestáky a to není všechno dále to je převoz autobusů,označníky na zastávkách a nepochybně daleko vyšší spotřeba nafty-jednak některé busy jsou starší,některé mají větší kapacitu-tím větší hmotnost a spotřebu.No a ještě do toho musíme započítat ty projetý litry nafty,když ze začátku bloudili,páč to nikdy před tím nejezdili.Takže to číslo za rok 06 musí být vyšší než u DPUK,uvidíme co přinese rok 2007,bohužel malé ekobusy už ne.
Dále ten spor s krajem vznikl takto.DPUK chtěl od kraje víc peněz,kraj je nechtěl dát,tak prostě DPUK provedli-rozkouskovali-vyúčtování na ZDO,ODO a KDO-komerční dopravní obslužnost třeba objednávání busu pro výlet-jednoznačně složka v plusu.No a právě proto oni chtěli víc než ostatní,problém je v tom že oni na toto měli podle zákona nárok,ale že prostě oni byli jediný drzí kdo si tohle dovolil,před tím nikdo,tak maj smůlu,toto info je od menežmentu OREDA.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 10:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mým dětským snem bylo vlastnit všechna autička na celém světě. Proč? Rozhodně né proto, abych se s nimi mohl ukájet a dorovnávat své neuskutečněné sexuální touhy. To rozhodně né. Chtěl jsem jen po té, co budu všechna vlastnit, jejich soukromé vlastnictví zakázat a pak všechna sešrotovat.

Tak to je mega:-)
Ale reálně: Pane Mykle, což takhle si místo nějaké šototoulky zajít k psychologovi/psychiatrovi a pokusit se něco udělat se svým sebevědomím? Nebo si najít babu a pořádně si zasouložit? Neberte to jako nějakou urážku, ale myslím, že by to bylo minimálně vhodné, alespoň by Vás pak nenapadaly takové nemístné nápady.
Třeba to s tím "zákazem soukromého vlastnictví", to je komunismus jak vyšitý. Opět se mi potvrzuje má domněnka, že různí takoví "aktivisté" by za předpokladu disponování reálně vynutitelnou politickou mocí předvedli návrat před rok 1989. Vše samozřejmě kryté nejlepšími úmysly, s přesvědčením, že konají "pro dobro společnosti". A takové ty kecy o "spravedlivém započítání externích nákladů" nejsou nic jiného než záminkou pro zvýšení nákladů autobusové a individuální dopravy na takovou míru, kde se již tyto druhy dopravy nevyplatí provozovat (přestože budou při objektivním pohledu levnější).
Zase se ukazuje, že nejlepším arbitrem je trh...

Upozornění: Mykl prý kecá, tak si musíte od všech zde nalezených informací odečíst 99% :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 10:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro: T_m je človíček vskutku zvláštní, v Plzni platí pořekadlo, že T_m = 10 až 90% breptů.
Ale o člověku především v dobrém. Buďme rádi, že se někdo stará o Doupovskou dráhu, pořád lepší než aby tam nejezdilo vůbec nic. Z některých jeho názorů ho časem vyvede stejně smutná realita, není třeba se extra vzrušovat.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 11:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro: Zase se ukazuje, že nejlepším arbitrem je trh...

Tak to bych zase netvrdil. Na druhou stranu, ani mýtné na silnicích nebude mít pravda nějaký zásadní význam pro přesun nákladní a osobní dopravy na železnici.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 12:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: mýtné na silnicích nebude mít pravda nějaký zásadní význam pro přesun nákladní a osobní dopravy na železnici.
To nebude. A železnice v ČR nefunguje, protože na ní nefunguje tržní mechanismus.
cirrat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.96
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 20:37:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové pánové...
Jste opravdu roztomilí - ale nepřipadá vám, že jste sklouzli lehce off topic?
Až si budu chtít přečíst bulvár, koupím si něco a budu jako šíp bleskově říkat aha! - nepolezu kvůli tomu bláhově někam, kde si budu myslet, že bych se mohla dozvědět něco o předmětu psaném v záhlaví...
A na závěr cintát z prvního dílu Star Wars:
"Vy všichni moc fuj!" (jenom jsem konečně otevřeně napsala to, co si tu navzájem říkáte ve stylu všichni proti všem)
Domažličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.5.71
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 08:58:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, vážená Cirrat, musíme uznat, že na tomhle webu se jeden opravdu pobaví. Je mi jen líto webmasterů. Jistě nepředpokládali, co se tady vyklube za diskuze. Je opravdu inteligence sama, soudit lidi podle jejich dětských snů a zájmů. Někdo tu chtěl skoupit auta a hned tu z něho udělali zarytýho komunistu či co. Já si třeba v pěti letech kreslil vlajky států, který někde válčili a myslel si, jak kvůli mě válčit přestanou a značně posilněn komunistickou mírovou propagandou, jsem snil, že se všichni spojí v jeden velkej komunistickej stát, zruší se peníze a bude se všem krásně žít. Tak mě tady klidně můžete označit za zapřísáhlého komunistu. A upřímě, od takového pana Desira budu potěšen, když mě tu pohaní, protože bych musel ze studu chodit kanálama, kdyby mě člověk s jeho názory a úrovní pochválil.
Jo a k tématu: v Ústí a doprava? No comment. (apropó: není Desiro také placen JuDrem neodvolatelným, aby na tomto webu šířil dezinformace, chaos a nevraživost? Ani bych se tomu nedivil)
A pane Desiro, pokud mě tu budete napadat a já už se neozvu, klidně to berte tak, že mám z Vás strach. Strach abych se nenakazil vaší morálkou. I když musím přiznat, že v jedné věci s Vámi souhlasím. Nejvíc železnici škodí monopolní prostředí a neexistence tržního prostředí. Ale nepochybuji o tom, že si každý budeme to tržní prostředí na železnici představovat úplně jinak.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 09:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od počátku této diskuze jsem se snažil argumentovat. Odpovědí od p.TM mi byly obecné proklamace a podivování nad mojí tzv. "úrovní" a odsuzování mojí osoby jako nepřítele VHD. A teď, když se objeví myšlenkové pochody p. Mykla (pokud se tak vůbec jmenuje, jakože asi těžko) zveřejněné spoludiskutujícím RD180 (mě by ani nenapadlo po tom pátrat, jsem tu kvůli odborné diskuzi) a já se nad tím podivuji, tj. dělám to co TM, tak je to špatně? Trochu dvojí metr, ne?
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domažličák:Proč by měl být placen tím nebo tím?Jen proto,že má někdo jiný názor na provozování lokálek než VY A T_M a spol.?
Mě se taky nelíbí,aby tu byl někdo zesměšňován,ovšem zrovna T_M to dělá sice né tak drsně,zato dlouhodobě a zdaleka jen tady....
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolte, abych se závěrečně a nevratně vyjádřil k předchozímu ...
1) je spousta materiálů, které nejsou veřejné. Když něco naznačím, že je, ještě neznamená, že to komukoli poskytnu, existuje jistá profesní zdrženlivost. Jen naznačuji, kde hledat.
2) jestli si někdo myslíte, že jsem autorem jakýchsi nalinkovaných stránek, tak jste opět vedle. Navíc si myslím, že každému soudnému člověku je jasné, že se jedná o recesi a nadsázku, takže kvůli takovému prdu z kuličky nehodlám ani dělat poplach ve smyslu §§ ochrany osobnosti.
3) pro pana Desira specielně - když někoho neznáte, tak ho suďte prosím až podle toho, až se s ním osobně poznáte a bude mít možnost s ním z očí do očí pronést několik vět.
4) pro M_k a různé "cestující": pánové, kdybyste se místo ubližování na diskuzi věnovali tomu, co máte ve stanovách (a asi i v kodexech spolku), možná by bylo na světě lépe. Buďte rádi, že máte nějaké granty na sebezviditelnění a aktivistění ...

Hovgh

(Příspěvek byl editován uživatelem T_m.)
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace