K-report
 

Archiv do 02.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Úzkorozchodné dráhy » Staré archivy » Archiv do 02.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poldi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.35.180
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 21:00:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bdlm - to víš, vodku mu zakázali a rum asi nebyl, ale kdo jinej by měl z týhle boudy čumět než zrovna dědek
Petr_k - fotku zevnitř bohužel nemám..., ale mohu doporučit návštěvu Solvayových lomů nebo Lužné.

Tak jsem dnes neodolal a zavítal do Kolína na otevření. Zahájení jsem bohužel nestihl, ale i tak moc pěkná akce. Prošel jsem si celou trať, avšak ke konci mě překvapila náhle pěkná buřina a tak nezbývalo nic jiného než se schovat do té útulné boudičky modré barvy.
 
 
 
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 22:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reportáž z Kolína byla v hlavním zpravodajství na ČT1. Slušná reklama, na obrazovce to vypadalo nádherně...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 07:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byla:odkaz
Nebylo by více fotek? Zejména opravené BéEsky?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2446
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 10:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

počkej na zejtra, až kolíňáci vystřízliví, pak bude smršť šotogalerií...
Ten týpek tam pod lampou -
nezdá se mi ten ksicht!
Hned teď ke zdi s ním!

(Pink Floyd)
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 16:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já tedy také přidám foto.
Tak první jízda parního vlaku po otevření:
 
První nákladní vlak:
 
První Lv:
 
Dokonce se podařilo že Parní vlak dojel zpět
 
A nakonec první oficiální objetí soupravy:
 
lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.72.120
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:17:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych zájem navštívit Slovensko, konkrétně Vychylovku a Pribilinu. Jenže jakékoliv údaje o případném provozu nejsou nikde k dispozici. Chtěl bych si projet úvratě na Beskyd a až na Tanečník, nicméně na www.krúžok.sk jsou jenom naprosto zastaralé a neaktuální údaje. Jsem ochoten za případnou jízdu zaplatit, jenže nevím nic a jet jen tak stovky kilometrů abych mohl absolvovat známé muzejní kolečko se mi nechce. Mohl by někdo podat více informací ? Předpokládám, že nadšenci kolem Vychylovky nepořádají jen pracovní tábory, ale že by jim přišly vhod i peníze za jízdy od movitějších zákazníků. Jenže ti movitější zákazníci nemají naprosto žádné informace... Lp
Rumcajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2007


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vychylovka:
Na Kysucke straně je trať v provozu ze stanice Kubatkovja-Skanzen-Chmura-1.úvrať - dál je vlakem trať nesjízdmá
Tanečník:
trať Tanečník-Beskyd je po rekonstrukci svršku, provoz zatím ještě nebyl zahájen (snad příští rok po dokončení veškerého zázemí)
Možnost jízdy je pouze v době, kdy tam jsme (KRÚŽOK) a to ještě závisí na momentální situaci a na momentálně dostupném vozidle.
P.S. Holt není to zas tak jednoduché...
http://www.skonline.sk/skanzen.php?id=504
P.S.S. Stránky jsou zastaralé a na ...., ale ber to tak, vyznáme se v železničce, méně ve webu (a ti co se vyznaju, maju roboty nad hlavu).
Pravda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.194.126
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 21:43:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cirkusová dráha KOLÍN:Tak jak se ti jezdí s ukradenou loko od DeBílka z ČHŽ Mongolíku?
Hrabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda..... vítězí??? Nespletl sis rubriku??
Mladějovská diskuze ,kde vystupují pod novými
nicky různí ukřivděnci je o patro níž....
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by se nám na drát pověsil i "kamarád" z Dačic ? kdo zná a ví, že papír je papír(smlouva) a peníze, které se za něco dluží, jsou dost pádným argumentem toho, kdo byl dán všanc, aby byly získány zpět. takže mašinka není opravdu ukradená .. (Peťo ?)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty mechanické závory jsou už v Kolíně nainstalované?
Každopádně pro fotiče by nejspíš byla lepší parní mašina otočená, aby se dala lépe fotit nasvícená komínem dopředu - ale to jen reju
ICQ -> 21 65 33 068
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 22:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: proč? tak je to dobrý....
 
Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2075
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 09:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel: Ráno jo, ale po většinu dne to bude nasvícené spíš obráceně. Ale jak jsem napsal, bylo to jen rýpnutí, většině lidí to stejně bude jedno, jestli je komín tam nebo tam :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 09:44:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dohledné době se stejně počítá s instalací točen, jak v Kolíně-Sendražicích, tak na konečné v Býchorech. Takže šotografové si budou moci objednat vlak orientovaný dle jejich přání vůči poloze Slunce a Měsíce, směru větru, teplotě a tlaku vzduchu, rosnému bodu, eventuálně i vůči dalším meteorologickým a astrologickým aspektům.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lp: (Vychylovka a movitější zákazníci) Neuvědomuji si, že by jakékoli údaje o případném provozu nebyly k dispozici. Na webu www.kruzok.sk je dost informací a není pravda že jsou naprosto neaktuální. Na titulní stránce je odkaz na rubriku "Ako sa jazdí" (doufám, že není toto potřeba ze slovenštiny překládat speciálně pro movitější zákazníky).
O.Z. Kruzok nezajišťuje provoz, přesto však informace o provozu na jeho stránkách jsou, ačkoli by být nemusely. Provozovatelem železničky je Kysucké múzeum - www.kysuckemuzeum.sk

Z celé délky cca 11 km tratě má oficiální povolení pouze kysucký úsek km 0,0 - km 3,6. Jiné jízdy jsou pouze neveřejné v rámci pracovních akcí o.z. Kruzok (na úvratích), případně rekonstručních prací Oravského múzea. Jelikož je úvraťová část v havarijním stavu a oravský úsek v procesu kolaudace, jakékoli vyhlášení typu "pojďte se svézt, budem jezdit po úvratích" mohou mít nedozírné následky pro železničku od vyhazovu konkrétních odpovědných osob až po uzavření provozu na dosud provozovaném úseku.
V době, kdy se na Slovensku teprve jedná o právním postavení takovýchto typů drah, může být jakýkoli, byť potenciální problém PRŮSER na druhou.
Proto je třeba zachovávat v maximální možné míře diplomatický přístup a informovat o dění na KOLŽ s citem.
Pro movité zákazníky, kteří mají chuť utratit nějakou korunu navíc, je na webu o.z.Kruzok dost informací, jak přispět na obnovu. Ať už formou sponzoringu, nebo přímých kontaktů - vždy se dá domluvit individuální přístup. Ne však přes diskuzní server, notabene pod nicneříkajícím nickem "Lp".
Proto do zahájení oficiálního provozu na úvratích od členů o.z. KRUZOK usylšíte pouze "pojdte nam pomoct, jestli chcete". Zučastnění vědí, že přitom je k dispozici nejeden pěkný zážitek nad standardní "muzejní kolečko".

Rumcajsovi děkuji za rychlou reakci a přesnou odpověď.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martink.)
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 15:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zdepa : víme, o koho jde, tohle není jeho jediný útok na nás, a vidím, že má opravdu svělé informace o nasazených vozidlech... Navíc je to pravej chlap, hezky nám to přišel říct z očí do očí, jak se mezi slušnejma lidma patří . Díky za osvětlení situace .

Ad Bureš : šraňky budou, jen to chce trpělivost, nestíháme . motorová myš
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 01:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

notabene pod nicneříkajícím nickem "Lp"

Nicneříkajícím? Jak pro koho ...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 09:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč z východního slovenska zaznívá Velmi rád s neregistrovaným hostem Lp navážu kontakt a pozvu jej na Slovensko, jak píše, takhle je to ale "persona non grata". Na takovémto veřejném serveru, který bohužel umožňuje publikovat bez registrace, nelze předopkládát, že každý zná všechny členy "Bratrstva Kočičí pracky". Když něco chci řešit, tak se představím. Jinak je to pouhé plkání z davu.
Nemyslím to osobně, jde mi o kulturu komunikace na tomto serveru. S nicneříkajími nicky je nebezpečí, že si vás návštěvník serveru zařadí do roviny s diskutérem, co se o pár řádků výše představil s nickem "Pravda". Zbaběle plknout a zmizet - jo, to je taky styl...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 10:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Všichni: tak mašinka nám jezdila bez problémů a poruch jak v sobotu tak v neděli, jelikož jsme čoudu dovezli na drážku až v pátek kolem druhé odpoledne, nebylo už moc času doladit všechno naprosto perfektně, pár drobností se štelovalo v sobotu po jízdách a v nedělu jezdila jak čertík, však ji taky topil celej den Pekelnik.Fakt je že parta ze Zlíchova udělala na šiši hromadu práce a kdo neviděl nikdy zprovozňovat čoudu co byla po třiceti letech pomníkování a rezavění v šrotoidním stavu a dost věcí chybělo nebo se jaksi v posledních letech při stěhování poztrácelo nevěřil by jaká to byla makačka.Díky všem co nám a Zlíchovákům drželi palec a pomohli třeba i zapůjčením některých na poslední chvílu sháněných drobností, bez kterých by však třeba nemakal napaječ.Díky všem kamarádům kteří se přišli v týdnu ale i v sobotu i neděli podívat, poradovat se s námi,pokecat naplánovat něco do budoucna.Měli jsme honičku, takže jsme se asi nemohli věnovat všem tolik jak bychom chtěli, ale díky za to že jste přišli.
Ad Bobeš: stav se někdy a čoudu si prohlídneš i bez lovení fotek po šotouších a diskuzích.Sací ejektor ani turbo z vaší Béesky fakt nemáme.Ejektor dáváme na bruknu svůj fungl nový, nestíhalo se však jeho našmoulení před prvníma jízdama. Dokonce jsem zahlídl z kokpitu jednoválce i "tajné špióny" ze současného Mladějova.
K Dědkovi: no já myslím že kdo jiný si zasloužil první jízdy, lépe řečeno skoro celou sobotu než ten, kdo na té naší Kačce jezdil za jejího pravidelného provozu v Králováku.Myslím že dědek byl rád že se znovuvzkříšení čoudy dočkal a mohl si s ní zajezdit.Lihové i chmelové nápoje byly, ale dědek prohlásil že bude vozit lidi a ne strusku a kaly a tudíž pil kofolu.A to pivo a štamprdli si dal až večer při posezení v hajcu.Takže ještě jednou díky všem co přišli pobejt a zvlášť klukům ze zlíchovské party za dobře odvedenou práci.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 10:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco drobného pro statistiky, o víkendu najezdila béeska třiatřicet jízd čili 132 km, když přičtu objíždění,posun, jízdy po nádražíčku na popel, uhlí, vodu a mazání, tak se dostávám někam ke 140 kilometrům.Zbaštila osm metráků uhlí a čtyři kubíky vody.Kolik válcáku a OD3 ještě nevím.Myslím si že je to dost slušný výkon na čoudu která vstala z mrtvých.A taky důkaz kvality práce party ze Zlíchova. Nech to tlačí.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro kol. Bobese a další: pár obrázků Béesky:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 14:49:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pochvalně mručím!
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 17:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ejektor "se našel", horší je to s regulátorem a armaturní hlavou na bohumínský stroj... Nicméně mazlíka máte pěknýho a pojezd vám jede pěkně potichoučku. Svítíte na baterky nebo vůbec? Turbodynamo nevidím. S návštěvou se snad domluvíme, byť bychom o prázdninách chtěli prohnat naši šestnáctku (babu nemyslím), takže času zase nebude mnoho. Jo a dík za fotky!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 18:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobeš: Tak sláva že se objevil alespoň ten ejektor.S regulátory je to koukám všude stejné.Ta naše ho taky neměla a to co jsme sehnali bylo jenom na velikánké starosti, nejen svářečské ale i soustružnické a zámečnické.Dynamo je hotové až bude čas tak ho na šíšu posadíme.Zatím jsme fakt nestíhali takovéhle "drobnosti" řešit.Svítit budem až pak.Fakt je že v pátek v noci při šibování jsem si svítil na vodoznak zapalovačem když se schoval měsíc za mraky a to není ono.Ale s tím tichem máš pravdu.Jaká úleva od řvoucích jedno až tříválců.Čouda je holt čouda.Největší legrace byla když v sobotu v podvečer jela čouda zachraňovat zdechlého Ufpufa (BN 15 R)na výhybnu.Takže si vzájemně vypomohli.Puf ji táhl studenou od položení na koleje do hajcu a ona mu oplatila den poté když měl poruchu.Mašinky i lidi si mají pomáhat.Tak su rád že máš aspoň nějaké info o naší mašince a doufám že se shledáte i s dalšími zatím nedohledanými díly bohumínského stroje.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 21:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci, tak to je mašinka jako z pohádky! Přeji Vám, ať jezdí k Vaší plné spokojenosti. Jak tak koukám na fotky tak úplně slintám. Snad budu mít brzy možnost přijet se podívat na živo.
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 08:10:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stratila sa BS 80
http://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2007060012
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubochlast: ona se ta béeska z Rači neztratila, má ji jeden co byl dřív na jedné drážce a už tam není, ale jejím majitelům ji vyfoukl skoro před nosem.Teď shání dokumentaci na parní stroje, protože račanská pomníkovka měla místo parních strojů pouze plechové makety.Jak ho znám tak ji dokáže dát dohromady a pak ...
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad BS a Bt: Kdyz budeme chtit byt hodne rejpavi, tak pripomeneme, ze obe masinky pochazeji prave od tech sousedu, ke kterym se po te, co jako pomniky byly zdrojem nahradnich dilu, vratily aby casem ozily...
David
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jarda: Nemáš náhodou ještě nějaké fotky ze soboty a neděle??Zvlášť fotka s koňmi na přejezdu by byla pěkná...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Davide, souhlasím.Navíc ta vaše pochází z Kladna a to by v tom byl aby nevyjela na vaší drážce.Viď?Nebude to zítra ale určitě se toho dočkáme. Koneckonců můžeme být nakonec rádi že se zachránily alespoň jako pomníčky jinak bychom museli stavět úplně nové.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek: Vsak ono to taky nastane, to staveni. Nerikej, ze to taky nemate v planu. My teda jo. Malinkou, trinapravovou,... :o)
David
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 10:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David: no, je to ve fázi snů a přání, zatím ale máme ještě spoustu práce na dodělání všeho ostatního, prodloužení tratě, postavení vozovny,sešmoulení šraňků a postavení zavřených vagonků.Kdyby někdo chtěl jet vláčkem v zimě nebo když bude škaredé počasí, akorát by v otevřených v tom průvanu mezi poli nastydl.Řekl bych že té práce je teď ještě víc než předtím.Navíc nám nějaké síly ubere provoz.Dneska se chystám našmoulit hořáček do karbidky tak dám zítra vědět jak to dopadlo.Potkan ho opravdu přivezl.Dík.
Marky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:22:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad David k: Jo kdyby to byly jenom ty dvě, z Česka jich v osmdesátých letech přišlo na Slovensko mnohem víc, většinou s žádným vztahem ke slovenské železniční historii. Bohužel doba soukromým a spolkovým činnostem velmi nepřála (dnes už mi dělá problém si na tu mizernou dobu i vzpomenout, přijde mi to jako sci-fi z nějakého jiného světa)a na Slovensku pár státem posvěcených úzkorozchodných aktivit existovalo a pro ty mašinky to byla jediná forma záchrany před vysokou pecí. Pokud dobře počítám mimo ty dvě to je ještě BS80 č.13KŽ (dnes Nitra), RIIIc Mladějov č.2 (opět Nitra), Smoschewer nalezený v Brně (Č.Balog), Krauss z Kladna (B.Štiavnica) a pokud vím i ta BS200 co se na ni valí normálněrozchodný vagon v Púchove je ze severočeských dolů. A je určitě lepší, když se mašina zprovozní, než aby hnila na pomníku.
Marky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:29:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava: ne doba ale bolševici nepřáli
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: Marky
pre tvoje info
BS 80 2992 mladejov4 bola dodaná do hukostavu košice
BS 80 2985 KŽ 13 bola dodaná do ČSSZ nosice na stavbu vodného diela Váh
BS 80 2984 KŽ 10 do ČSSZ Nové mesto nad Váhom Takže určite máju vzťah k slovenskej železničnej histórii .
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubochlast: Nemáš náhodou nějaké přesnější datumy dodání do ČSSZ a předání do Králodvora??Myslím té králodvorské č.10 co byla minulý víkend oživena.Dal bych rád dokupy její životopis.Odstavena v králováku byla nevím přesně kdy(zlomená šopupátková tyč),a už neopravená zatímco její sestřičky ještě pilně jezdily.Pak jen postávala a později pomníkovala v Rumburku.
David_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad lubochlast: To jenom doklada, ze ceska a slovenska zeleznicni historie je velmi tesna spjata a ze tudiz je celkem jedno, jestli se sisihu zprovozni v rakouske nebo uherske casti monarchie :o). Pred par lety se tyhle ozivovaci aktivity vyskytovaly prevazne na Slovensku (sakra, ono je to uz skoro 30 let :o), dnes prevazuji v Cechach. Muzeme s tim nesouhlasit, muzeme proti tomu protestovat a nebo muzeme taky prilozit ruku k dilu :o)
David
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BS 80 2984 bola 9.11.1951 dodaná na stavbu II.vážskej kaskády ČSSZ Nové mesto nad Váhom. Prace v okolí Nového mesta nad Váhom trvali od 1943 do 1954. Či je BS od 1954 v Králodvore, neviem. V okolí Hlohovca, kde sa robila regulácia Váhu už žiadne pary nejazdili.
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.110.187.138
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:19:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Može niekto vymazat moje príspevky ktoré sa mi podarilo poslat viackrát? ad: david Dúfam že na slovensku sa oživovacie akcie nanovo rozbehnú. Máme ešte dost loko na oživenie.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 20:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud Vás zajímá, jak to vypadalo posledních pár dní před otevřením Řepařky a jak se uvedla naše , račte do našich na http://zeleznicka.bloudil.cz . motorová myš
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 1-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 20:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kovářskej : možná bych Ti mohl nabídnout tohle -
 
lepšího fakt nic nemám... motorová myš
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 21:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mixmouses - kvalitni mulc, v techto vedrech to musi v okoli stanicni budovy krasne vonet. Jinak para je luxusni!!
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 22:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy jste s těma BS-kama neoblomní. Ano lubochlast má pravdu. Do KŽ byla zakoupena v 07/1953 od Hydrostav n.p. Priehrada mládeže - Nosice n. Váhom. Jo jinak bych na číslech BS80-tek z KŽ nebazíroval, protože podle účetní evidence a dokladů byly mašinky rozprodány úplně jinak než to dopadlo. Takže do Rumburka byla oficiálně prodána loko č.13 viz "odprodej č.123/85 P - lokomotiva z r.1951 BS 80/650 k 1.11.1985 odprodána Městskému
domu pionýrů a mládeže Rumburk, za cenu šrotu (10.000,- Kčs) ič.601-0023 (přiložena účetní - odpisová karta ZP ič.601-0023 loko č.13 tč.2985 ; karta založena v r. 1965 a za 10 let byla odepsána - teoreticky cena 0,- Kčs)". Loko č.1 a 10 byla likvidační komisí ze dne 31.7.1986 přiklepnuta k bezplatnému převodu pro NTM. Takže papírově má NTM loko č.1 a 10 z KŽ.
Marky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 10:17:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lubochlast: Omlouvám se, samozřejmě o vážské kapitole v životě značné části BS80 vím. I když co jsem měl možnost číst rukopis práce o BS80 dost jich bylo dodáno za účelem postávání u garáží (tehdy už platilo že Tatra (111) nezná bratra a popularita kolejové staveništní dopravy šla k šípku). A ČKD 2992/51 pro nekompatibilitu s ne příliš kvalitním svrškem a naprostou oblibu Kraussek u strojvedoucích v tom úspěšně pokračovala i v Mladějově. Jestli ta lokomotiva byla za svůj život v provozu dohromady alespoň rok tak je to hodně. Jestli se zprovozní, tak se může stát, že ve svém muzejním působení najezdí víc než v pracovním.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 12:36:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud na Slovensku pociťujete deficit úzkokolejných parních lokomotiv, zejména typu BS-80, co takhle ověřit mýty a pověsti starých šotoušů? Traduje se totiž, že počátkem 50.let minulého století se u Košic začal stavět hutní kombinát HUKO. Staveniště ale bylo trochu jinde, než stojí nynější Východoslovenské železárny. Půda tam byla močálovitá, absolutně nevhodná pro výstavbu vyskokých pecí apod. - ten "těžký průmysl" by zkrátka neunesla. Už dost rozjetá stavba tedy byla v tichosti opuštěna a na staveništi byly do terénních zářezů pohřbeny a zasypány celé soupravy stavební úzkokolejky, včetně lokomotiv (BS-80?). Dosud pracující Východoslovenské železárny se začaly stavět později - a na jiném místě.
Tudíž by to chtělo provést archeologický průzkum na bývalém staveništi Hukostavu, třeba se tam podaří nějaké vykopat (a potom zrestaurovat a zprovoznit) .
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 21:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nevím. na HUKO bylo dodáno 6 mašinek BS80 a o dalším provozu se ví jen u 4. že by tam někde 2 opravdu byly ?? aby to nedopadlo jako s "kačenama".
všechny 4 přišly z čech na slovensko a ty 2 z markušovců byly v 60-tých letech prodány silničářům. existuje jedna mizerná fotka z konce 60.let jak jedna rozehřívá asfalt někde na východnom slovensku
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 07:07:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes sa v nitre jazdí s parou 36.001. Do opravy sa chystá lokomobila margarétka. Bude mať aj svoju net stránku.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 08:24:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdepa: O těch "pohřbených" soupravách stavební úzkokolejky (včetně lokomotiv) na stavbě HUKO u Košic to je hlavně príma mýtus, který by neměl upadnout v zapomenutí. Proto jsem ho také uvedl. A má reálný základ v tom, že stavba HUKO nerovná se pozdější Východoslovenské železárny, aspoň co se místa a času týče. VSŽ se posléze stavěly zřejmě už bez použití stavebních úzkokolejek.
Obdobných případů přerušených grandiózních staveb bylo za komunismu více. Nejúděsnější asi byla stavba nesmyslné železnice Salechard - Igarka za polárním kruhem v SSSR, která si vyžádala množství obětí z řad vězňů táborů nucených prací Gulagu. Po smrti Stalina byla rychle přerušena, takže tam v tundře zůstalo opuštěné těleso s kolejemi, překotně stavěné mosty i vlakové soupravy s parními lokomotivami Ov - a rezavějí tam dosud.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 12:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže hurá dneska večer na rychlík a zítra ráno s minohledačkou na místě. Krumpáč, holínky a plavací kruh s sebou :o)
Náhodou takovéhle pohádky o mašinkách jsou fajn.
Od té doby, co jsem si přečetl v Železnici, že někdo koupil stodolu, otevřel ji a v ní našel malou mašinku (Smoschewera...) jsem ochoten věřit lecčemus :o)
Marky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 13:09:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, občas se pohádky stávají skutečností
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 15:14:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nález menšieho významu:
Minulý rok vykopaná výhybka GYOR so stavadlom a kolajami zo 760 mm hospodárskej dráhy Veľké kostolany-Vieska. Vykopaná bola pri stavebných prácach na koridore v stanici Veľké kostolany.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 15:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, taky znám jednu skorošotoušskou pohádku o zakopaných zvonech za druhé války v náspu trati z Chlumce na Hradec Králové.Ale to jsou pohádky pro kampanology a zvoníky
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 15:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lubochlast: jak to "menšieho významu"?To je přece paráda ne?Doufám že to nějací dobráci nehodili do šrotu.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 17:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no když jsme u těch náhodných nálezů, tak přidám taky jeden. jsou to ty 2 loko BN 30 / MD 2 Š co jsou v Solvayových lomech z vápenky Skoupý. za jejich nález můžou totiž jeskyňáři z tamního minikrasu. ty nám říkali - je tam lom a tam pár kocábek co máte vy. tak jsme jednoho letního dne vyrazili směr sedlčany - busmo, pěšmo do Skoupého. no a když jsme se ve vápence ptali na kiplory a oni vyděli, že máme zájem, tak zazněl od šéfa dotaz "a mám dojít pro klíče od mašinek" ?? a my přimrzli. no dovedl nás k malé kůlně za rohem, kde byly v bordelu občas znát koleje (určitě tam jsou dosud)a po otevření na nás z černé díry koukaly ony dvě mašinky. o to větší radost byla, když jsme dle štítku a čísla zjistily, že jedna původně jezdila v Radotíně, vlastně v Českém krasu.
obdobný případ je známý i u party, která byla v Mladějově. tam jim někdo o mašince v kůlně u zrušené cihelny přišel říct...mašinka tam stála minimálně 30 let
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 21:47:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O mašince to bohužel není, ale znám jednu trošku podobnou pohádku: Přes rameno jsem poslouchal, jak se rybáři bavili, že v zatopené pískovně kdesi u Otrokovic pomocí sonaru hledali pořádného sumce. Ale místo toho tam viděli jen utopené kiplóry ...
JirkaHagen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.53.58
Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 22:42:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já přidám jednu neželezniční, ale taky zajímavou. V severních čechách je lom, ve kterém mají být zatopené tatry 147 sklápěčky. Stalo se to prý v 60. letech. Řidiči v sobotu skončili s prací a tatry zaparkovali přímo v lomu. Celou neděli pršelo a když přišli v pondělí do práce tak v lomu bylo 10 metrů vody.
(Samozřejmě čím je historka starší tím víc bylo v lomu vody)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 789
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 29. června 2007 - 23:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel tady zmínil trať Salechard - Igarka. Sice je to notorická známá šotoušovina, ale opakování je matkou moudrosti a proto sem (určitě ne poprvé) hodím linky na stránky o této šotolokalitě světového významu. Pokud neumíte rusky, nevadí, i pouhá fotodokumentace naprosto fantastická...
http://avp.travel.ru/501_AK.htm
http://cons3.narod.ru/DeadRoadRUS001.html (sice málo fotek, ale zato vedle ruské i anglická verze textu)
http://voevodin.narod.ru/photo/stalin/ (zejména pak fotogalerie na podstránce http://voevodin.narod.ru/photo/stalin/doroga/index.html)

BTW, přiznávám, že návštěva téhle trati je pro mě snem všech snů. Bohužel ale nejsem z plechu, takže nemám odvahu vyrazit na mnohadenní čundr do krajů, kde na jednoho člověka připadá asi milión komárů...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 20:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz na zkušenější. Zase a tudíž opakovaně se nám povolilo huntí kolo na DUD11 a mo je otázka zní: Jak se do něho dostat, lépe řečeno jak sundat léty rzí prověřéné výko. Už se nám tato závada stala a byla velice dobře a zkušeně opravena Balůem v Barboře. Proto jsem zkoušel onu metodu majzlíkem, leč neúspěšně. Může prosím někdo poradit abych nemusel přikročit k řezání výka?
Nyplzet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 21:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dobrý, už to povolilo. Díky Davidu Kaifošovi.
lubochlast
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.64.5.162
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 09:14:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad:mirek
Kým sa k výhybke dostali zberatelia tak väčšina z nej išla do šrotu.
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace