K-report
 

Archiv do 04.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 110, 113, 114 a 121 » Staré archivy » Archiv do 04.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Livingproof:

Je to ve stručnosti asi tak, že lokomotiva, která přitáhla 1711 ze Slaného nemá na práci primárně dopravit zdechlý spěšňák do Prahy. Měla práci ve Středoklukách a proto si 1711 v Kralupech převzala jiná, která byla zrovna mimo výkon. Na tom není nic těžké k chápání. Středokluky jsou zlatý důl a k jako takovému je třeba tak přistupovat.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalik: A proč tak záleží na inventárních číslech lokomotiv? Není to jedno, jestli Sp až do Prahy doveze 232 (myslím, že to byla ona) a do Středokluk se místo ní pošle 138? Akorát by se mohli vyměnit fírové...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakticky vzato to samozřejmě je úplně jedno. Nicméně dráha má "svý zajetý postupy" a bude nám tu jistě sofort vysvětleno, proč je mnohem lepší vyměnit mašinu na vlaku, než přepsat inv. číslo v PC ... (Jak jste psal, chápal bych technické problémy na mašině, nutnost zbrojení, ...)
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 09:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:

A nemyslíš, že je třeba škoda hnát na Sp do Prahy fíru, který končí za šest hodin a otočí tak dvakrát Středokluky, když máš fíru s pohotovou mašinou, která za hodinku a půl končí a momentálně je bez výkonu? Nehledě na to, že při dnešním bordelu s rozděleným dispečerským aparátem, kdy si výpravčí v ISOŘi neudělají sami nic a o všechno musí poníženě žádat do Třebové, není to tvoje "přepsání čísla v PC" vůbec žádná sranda... Takže ač to samozřejmě budete chtít hodit na ty lemply v provozu, tentokrát pláčete na špatném hrobečku - stěžujte si na Generálním, případně na Vladě. Opět se totiž rozjelo něco, co ani v nejmenším nebylo připraveno...

Dlužno na adresu Cargo-dispečerů podotknout, že teď (po 14 dnech jejich fungování, resp. nefungování), už aspoň začínají tušit, na které židli mají sedět. Do měsíce pochopí, které telefon mají zvedat a v příští pětiletce budeme opět jezdit, jako o závod /až se opět práva na přístup do ISOŘe předají místním výpravčím - do té doby nepůjde nic). Nákladní doprava teď funguje systémem - jednu trať zahltíme a jdeme na další, až zahltíme tu, půjdeme na třetí. A v tomto prostředí byste si přáli nějaká operativní opatření? Neblázněte...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalík: Nikterak se nenavážím do provozního personálu, to se nebojte.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 17:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na příjezdu do Prahy mas.n. měla ta Luna opravdu 50´

zrovna když mám odjíždět pryč tak se dozvím že je tady takový provoz...
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 18:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ráno to tam bylo pěkný maso...nejdřív jsem si myslel, že tam čmoudi položili na styk něco vodivýho, ale nic jsem neviděl a když už mě to prostalo bavit a chtěl jsem udělat horkou linku do Žst. Slaný, závory se zčistajasna zvedly...

Co se výměn lokomotiv týče, tak mě na tom nejvíc s**e, že se výměnou loko v Kpech zpožďuje už tak zpožděnej vlak osobní dopravy. Je sice pravda, že zisk je zisk, ale taky se trochu musí myslet na ty lidi. Vyměnit fíry, např. kvůli konci šichty, to ano, ale měnit loko je hovadina. A že to nejde udělat "administračně", je mi s prominutím u zadku-to ať si vyřeší a zodpoví jiní páni, kteří to takto zprasili. Toto budu klidně citovat na místech nejvyšších.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 21:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak v půl osmý cca přijel odklonem vozy z Kladna dubí přes podlešín v čele s 751.217 a na postrku 750.079

hodinu potom přijely prázdný polský wapky s 751.147+751.167... toto dvojče ted poveze raketu do dubí, samozřejmě přes podlešín a na postrku je 750.079 svázána s 751.217... bohužel už je na to tma jak v ... ale řeknu vám, užil jsem si tady toho kluka brejlatýho
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 22:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahojky.

Mám pár otázeček:

1) Nevíte někdo jak kraj rozhodl (zda již rozhodl) v jakých časových polohách budou vedeny spěšné vlaky (místo rychlíků) na trati 110?
Byl sice zveřejněn předběžný návrh, ale ten dozná určitě hodně změn.

2) Připadá mi personální obsazení řady stanic na trati 110 jako nadbytečné vzhledem k četnosti provozu.

příklad Slaný (nevím přesně, odhaduji)
1-výpravčí
1-pokladní
1-posunovač
1-hlasatelka (hlásí, zadává data odjezdů na net)
1-zavazadla,pošta
2-strojírna-signalista

Pak snad nákladní pokladna a přednosta.
To si myslím, že je na malé nádraží poměrně dost.

Zajímalo by mě, kolik lidí je tam v noci či o víkendu?
Zda by hlasatelku nemohl nahradit výpravčí?
Uvažuje se o automatizaci (dálkovém ovládání) tratě?

3) Nevíte někdo jaké finanční ohodnocení má pro zajímavost v průměru hrubého: (případně platová třída)
a) průvodčí ve vlaku (Os, R)
b) signalista
c) pokladní


Všem díky za odpověď.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 23:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posunovač tam nebude jen jeden... a ještě připočti dva signalisty na obou boudách. Ano, je to dost lidí. Modernizací+reko by se to dalo stáhnout na 4 lidi výpravčí+operátorka+2x posunovač.

V noci to to asi bude plácačka, 2x signalista (se Strojírnou 3x)+bába v zavazadlech.

Platové třídy najdeš v katalogu prací zde: http://www.ssztcbe.wz.cz/zapisy/katalog.zip

a částky v kolektivní smlouvě zde: http://www.ssztcbe.wz.cz/zapisy/PKS2007.zip
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 09:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem toto kdysi odhadoval - taková stanice typu Zvoleněves. Na měsíční nepřetržitý provoz potřebuješ min. 3 výpravčí a 5 signalistů. Pokud budeš uvažovat, že průměrnej plat je řekněme 15 000,-, tak po započítání všech odvodů, které platí zaměstnavatel za zaměstnance (a které na výplatní pásce BOHUŽEL nejsou vidět), to vychází celkem něco málo přes 200 000 měsíčně jenom na mzdách za Zvoleněves. No já platit něco takového, tak to tam zavřu a ušetřené prachy narvu do dálkoviny, aby ve Zvoleněvsi nemusel sedět pokud možno NIKDO (to samé KnV předm, Olovnice, Podlešín, Slaný až po Louny). Akorát ve Slanym bych nechal nějakýho "komerčního dozorce". Ať se s. Dušek třeba po***e.
A samovraty v Klobukách by se do roka zaplatily.

A dále - vysvětlete mi někdo, proč třeba v ŽST Kralupy nad Vltavou předměstí, kde je obrat lidí 0-0-prd, snad kromě ranního trojpřestupu přestupu Luna-šukna Slaný-Velvarka musí být kromě výpravčího ještě jeden staniční dělník? Co tam dělá? Kromě toho, že občas zkontroluje konce (to si ale klidně může zkontrolovat červená čepice, protože co vím, tak to dělá stejně jenom u ranní Luny), v létě zalejvá kytky a v zimě odmetá tu trochu sněhu co tak na dva dny v Kralupech napadne...

Jak říkám - budoucnost 110 (hlavně mezi Slaným a Louny) má dva směry - buď dálkovina nebo kovošrot, protože zajištění provozu je v současné době díky mzdovým nákladům megadrahé a absolutně neodpovídající výkonům tratě, hlavně úseku severně nad Slaným.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 10:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubisek: Svatá slova, tady se ovšem bohužel myslí v přítomném čase, (dnes jsem z obliga a co bude zítra, budu řešit až zítra) takže se radši dá každý měsíc 200 000,- na mzdy za stanici než jednorázově třeba 20 mil. za reko...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 15:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kralupy předměstí: tento člověk je tam jen do cca 10:30, pak se přesouvá do Olovnice, kde je do 16:00. Nechci se téhle profese nějak zastávat, občas se hodí, ale paušálně by se na její zrušení asi jen vydělalo. (btw: maže ještě výhybky v obou stanicích). Jinak ale není v této stanici nic, co byste měli kritizovat. Od 10:30 do 06:00 tam kromě výpravčího nikdo není, tak nevím, na čem byste chtěli šetřit. Víte, ono je to s vámi složité - každého byste propustili, ale pak se něco stane ve stanici, kde je výpravčí sám, nestíhá, vlaky nabírají zpoždění a opět je to pro vás špatně. Buď musíte "najet" striktně na ekonomické hledisko a pak musíte bez mrknutí oka přecházet zpoždění, která vznikají díky tomu, že ač si někdo někde "uzluje" ruce, prostě nestíhá, anebo se budeme chovat jako odbory, zůstaneme přezaměstnaní, ale spokojení, že pro "strýčka Příhodu" máme lidí dost.

Ke Slanému - zdejší přezaměstnanost je opravdu tragická a do nebe volající. Bohužel, přes odbory je to neprůstřelné. Jinak - funkce operátorky je od 1.6. ve Slaném zrušená, takže vlaky by měl hlásit a zapisovat do CDS právě výpravčí. Stran posunovačů - pánové, nezapomínejme, že tito lidé obsluhují Středokluky. Jejich činnost tak zdaleka nespočívá jen v tom, co vidíte, když se náhodou doplácáte do žst. Slaný na vlak. Signalisté (doz. výhybek) a výpravčí jsou zatím - s ohledem na typ zab. zař. nenahraditelní. Myslím si ale, že by mohli přesunout osobní pokladnu a výpravčí by odbavovali cestující. Bábu v zavazadlech každopádně nechat, coby kumulovanou funkci od nákladní pokladní až po uklízečku (tak nějak to dnes funguje). Pozice přednosty už je dnes opravdu jen archaismus...

Ale když už se tak krásně vozíte po lidech na dolní 110, zkuste se zaměřit spíš na úsek od Slaného výš, kde také sedí tři zaměstnanci na směně, přičemž objem dopravy je tam stěží třetinový. Takové Klobuky, nebo Peruc - to je převtělená ekonomika dopravy.

Když se to vezme kolem a kolem, tak od roku 1989 se propustilo na 150 000 zaměstnanců. Nákladní doprava poklesla o cca 4/5 (nicméně dnes již opětovně stoupá), osobní doprava je cca o 1/3 vyšší (pokud se vám to nezdá, doporučuji otevřít JŘ z konce osmdesátých let). Faktem je, že s osobní dopravou je v důsledku mnohem více práce, než s nákladní, ač je osobní mnohem (!MNOHEM!) méně výdělečná. Když se to všechno sečte a podtrhne, vyleze vám stádo v průměru dost starých lidí, kteří naslouží spousty hodin navíc za neexistující kolegy. Celkově vzato a podtrženo - i bez podobných výkřiků zdejších "takyodborníků na železnici" stejně za pár let bude lidí kritický nedostatek.
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 15:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A že to nejde udělat "administračně", je mi s prominutím u zadku-to ať si vyřeší a zodpoví jiní páni, kteří to takto zprasili.

Opravdu zábavné tohle slyšet od někoho, kde se při sebemenší příležitosti obouvá do provozních zaměstnanců...
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9411
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 15:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se to vezme kolem a kolem, tak od roku 1989 se propustilo na 150 000 zaměstnanců. Nákladní doprava poklesla o cca 4/5 (nicméně dnes již opětovně stoupá), osobní doprava je cca o 1/3 vyšší (pokud se vám to nezdá, doporučuji otevřít JŘ z konce osmdesátých let). Faktem je, že s osobní dopravou je v důsledku mnohem více práce, než s nákladní, ač je osobní mnohem (!MNOHEM!) méně výdělečná.

Těch 150000 propuštěných zaměstnanců je určitě hodně nadsazených.
Pokles nákladní dopravy o 4/5 také určitě nenastal.
Možná bych věřil tomu nárůstu osobky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 23:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu zábavné tohle slyšet od někoho, kde se při sebemenší příležitosti obouvá do provozních zaměstnanců...
Nechápu, jak to s tím souvisí. Já to samozřejmě myslel z pohledu provozního zaměstnance. Prostě potřebuju přepsat číslo v PC, nejde mi to (nedali mi přístupová práva=to není můj problém) a v Třebové mi třeba nevyhoví(to taky není můj problém), tak se na to prostě vykašlu a realita nebude odpovídat papírům. (ona stejně neodpovídá). Poruším sice x předpisů, ale je mi to vcelku ukradený, neboť já to takto nezprasil a snažím se v rámci svých možností a zdravého rozumu to dělat nejlépe, jak to jde... Druhá strana mince ovšem je, jak se na to budou dívat moji nadřízení...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.228.205
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 07:49:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

750 079-6 na výpomoc z Mostu do Kralup po dobu výluky na 093
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 11-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 09:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Slaňák:

Ano, takhle to chápu a beru. Pochopil jsem to jinak, omlouvám se.

ad pif:

Jojo, je na 110 už od čtvrtka ;-)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 17:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzalík,pif: Až do Mostu??
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
pif
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.228.205
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 22:27:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek jsem ji přivezl, má ještě dkv valmez
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pif:

vím, mával jsem vám v Podlešíně

Honzaloko:

proboha ne... co by tam asi vozila taková mašinka? Je na rameni Kralupy - Podlešín - Hostivice - Smíchov (globálně vzato -což neznamená, že by to nemohlo být i jinak, ale do Mostu asi vážně ne :-) )
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes znovu 854.216 na ranní Luně (za uplynulých 7 dní min. potřetí). Tentokrát zřejmě za Podlešínem odkud to až do Prahy táhla 749.251. (+35). Nechápu, proč ten krám pořád nasazujou a pořád zkoušejí, jestli to dojede nebo ne. Už mě to půlhodinový čekání v Kralupech na Děčínský sněžník přestává bavit a určitě nebudu jediný
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 09:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... aneb jak snadno a rychle odradit lidi od cestování vlakem....

Zaplať pánbu, že už do Kralup nejezdím.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 17:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tu 216 již naštěstí přestali zkoušet v ostrém provozu s cestujícími, a tak byla dnešní sudá Luna v zajímavém složení 749 + Btn + BDs + Btn.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 17:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to přesně tak jak píše Livingproof, jen doplním že ta berta byla 187ka...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 07:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak jsem dnes dokázal poprvé vstát na ranní lunu abych si ji dojel v zeměchách na kole v domění že jede to co včera ráno(tzn.749.187) a ona už je tam zase hydra, to jsem myslel ž mě omejou... no aspon že to byla polomáčená 854.021 když už
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 20:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím

Dnes 22.6.2007 jsem jel ranním Sp1711 a byla 854.021-polomáčená. Mám 2 fotky. Jedna je z nádraží ve Slaném a druhá je z Prahy-Masarykova nádraží.

Odpoledne jsem jel R818 z Prahy Masarykova nádraží, který měl 20 minut zpoždění. Místo pravidelného odjezdu v 16.00, odjel až v 16.25.
Viz. tabulka odjezdů a stání vlaku - foto

Nevíte někdo proč měl dnes zpoždění? Jak tady čtu, tak je to poměrně dost často.

pro Hanzalík- psal jsi mě:
Jinak - funkce operátorky je od 1.6. ve Slaném zrušená, takže vlaky by měl hlásit a zapisovat do CDS právě výpravčí.

Jak jsem se přesvědčil v čt 21.6.07 v 14:50 a dnes pá 22.6.07 v 6:30 a 17:25 operátorka stále hlásí příjezdy a odjezdy vlaků a zadává data do CDS.Možná, že to omezili, ale operátorka tam alespoň v těchto časech funguje.

Zjisti podrobnosti jak to ve Slaném funguje a zda se čeká nějaká změna?

Dále by mě zajímalo, jak je řízena doprava na koridoru v úseku Praha-Kralupy nad Vltavou. Na této trati je vysoká frekvence vlaků a tak se jak laik ptám:

a) Z jakého stanoviště je dálkově řízena a kolik lidí se na řízení v daném okamžiku podílí?

b) Jak zde funguje zabezpečovací zařízení? Mám namysli, že jsem viděl odjíždět motorák Regionova z Roztok- do Bubenče a ještě ani nebyl z nádraží skoro pryč a jel ve stejném směru nákladní vlak, který zastavil v Roztokách na červenou a po chvíli (po 1,5 min. po odjezdu Regionovy) se také rozjel.

Moc by mě zajímalo, zda v případě, že by strojvedoucí vjel na (ČERVENOU) došlo samo díky zabezpečovacímu zařízení k zastavení vlaku, aniž by hrozila srážka zasebou jedoucích vlaků?

Dále by mě zajímalo, jak funguje zabezpečovací zařízení u jízdy vlaku po tzv. nesprávné koleji. Tedy třeba ve směru úseku Bubeneč-Kralupy vlevo. Bežně se jezdí vpravo, blíž k vodě. Jak je toto zabezpečeno? Pokud by i zde strojvedoucí vjel na červenou (sice na správnou kolej, ale v daném okamžiku obsazenou kolej) zda zabezp. zařízení vlak samovolně zastaví.

c) Kolik vlaků na danému úseku Kralupy-Praha za hodinu asi projede? Myslím všechny vlaky vč. nákladních atd.

d) Je zabezpečovací zařízení na této trati srovnatelné s jinými třeba na trati Praha-Ostrava atd.?

Díky za odpověď. Hezký víkend.


















 
 
 
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 22:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dále by mě zajímalo, jak je řízena doprava na koridoru v úseku Praha-Kralupy nad Vltavou. Na této trati je vysoká frekvence vlaků a tak se jak laik ptám:

a) Z jakého stanoviště je dálkově řízena a kolik lidí se na řízení v daném okamžiku podílí?



090 Pha-Kpy je tuším řízena dálkově z Holešovic, kolik je tam lidí, nemám páru.

Jak zde funguje zabezpečovací zařízení? Mám namysli, že jsem viděl odjíždět motorák Regionova z Roztok- do Bubenče a ještě ani nebyl z nádraží skoro pryč a jel ve stejném směru nákladní vlak, který zastavil v Roztokách na červenou a po chvíli (po 1,5 min. po odjezdu Regionovy) se také rozjel.

Moc by mě zajímalo, zda v případě, že by strojvedoucí vjel na (ČERVENOU) došlo samo díky zabezpečovacímu zařízení k zastavení vlaku, aniž by hrozila srážka zasebou jedoucích vlaků?


Je tam vlakový zabezpečovač, který by na to měl reagovat a i kdyby ne, tak dojde zcela jistě k nějaké signalizaci obsluze, která se potom může pokusit vlak dálkově zastavit. Jinak doporučuji si prostudovat předpis D2.

Kolik vlaků na danému úseku Kralupy-Praha za hodinu asi projede? Myslím všechny vlaky vč. nákladních atd.

To se těžko odhaduje, někdy tři, někdy dvacet...

Je zabezpečovací zařízení na této trati srovnatelné s jinými třeba na trati Praha-Ostrava atd.?


Ano.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 22:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a mě někdo dnes zdravil z ranní luny v těch zeměchách... kdo pak to byl??

jinak kolik je lidí na holešárně co to řídšj mohu zjistit...
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 22:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Kralupan:

Tak to jsem byl já. Byl jsem v prvním vagóně.

Schválně to zjisti s těma Holešovicema. Čím víc informací, tím lépe.
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 6-2006


Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 16:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dobrá tak já to teda zjistím, jednoho z těch co to tam říděj totiž znám...
Hanzalik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 11-2003


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 01:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ppss:

Jen doplním, k té jízdě po nesprávné koleji - vzhledem k tomu, že se v tomto úseku nachází oboustranný trojznaký autoblok, nedochází k jízdě po "nesprávné koleji", ale k jízdě "proti správnému směru" (řeší ČD D2). V praxi se to realizuje tak, že dispečeři, kteří ovládají úsek Vítkov - Vysočany (mimo) - Libeň (mimo) -- Kralupy n. Vlt. (mimo) prostě přepnou traťový souhlas pro danou kolej a na návěstidlech autobloku se lidově řečeno "rozsvítí zelená z druhé strany" :-)

EDIT k tomu srovnání s tratí Praha - Ostrava. Staniční zabzař je stejné, traťové zabzař je stejné, ale způsob řízení je na celé 010 a části 270 odlišné od trati 091 ;-)

(Příspěvek byl editován uživatelem hanzalik.)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 17:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na R818 749+Btn+Bdt+BDs
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 17:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se vozí ze Středokluk do Dětmarovic? Včera odpoledne něco jelo, ale nevím co, soupravu jsem neviděl. Z Kralup to pak jelo pod (Rn) 55043 na Prahu.

Byla to nějaká mimořádka, nebo je to pravidlo?
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 19:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slaňák: to byla ucelenka rajek... jezdí to asi od týhle změny tuším... je o tom psáno v tom článku o buštěhradce co byl vložen jsem na káčko ted nedávno...

jo na Luně byla doopravdy zase berta, tentokrát to byla 749.162

jo a zjistil jsem kolik lidí je na těch Holešovicích... jsou tam 4 výpravčí + peroňák a vnoci 3 výpravčí na věži + peroňák
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 21:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a zjistil jsem kolik lidí je na těch Holešovicích... jsou tam 4 výpravčí + peroňák
spíš by se dalo říci - hlavní výpravčí, 3 paneloví výpravčí a peroňák...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 13:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jsou prý 4 na věži a jeden má perony...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 15:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti dálkovině, ale mohl by mi někdo vysvětlit, v čem spočívá úspora , když tyto vezmu z Libčic, Roztok a Bubenče a posadím je do Holešovic? Myslel jsem si, že jich v Holešovicích stačí méně ...
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.192.21
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 16:14:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: A to ještě ve všech stanicích lidi zůstali jako pohotovostní výpravčí
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 17:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jako pokud si to pamatuji tak ještě před tím velkým vyhazováním, což bylo asi před dvěmi léty, ale to už si nepamatuju, jich tam bylo tuším snad i 8... na to se taky mohu zeptat ještě...
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 19:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak změna no... jejich tam dohromady 4 tzn. 3 nahoře + 1 peronák a v noci jsou tam 2 + 1 peronák kter ho ještě ktomu děl dispoziční výpravčí... snad už je to dobře... omlouvám se za klamné info... jo a to že jich tam bylo 8 taky nevím kde jsem vzal... prý jich tam bylo asi stejně jako ted ale měli tam ještě operátorku, která tam nyní už není...
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. června 2007 - 16:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na věži byli ti čtyři + operátorka už v roce 1989. A nejde jen o trať z Holešovic do Kralup, ale byla tam i Rokytka a směr Wilson. Nemyslím si, že by jim od té doby někdo ubral, přece jen možnosti jsou dnes někde jinde...
Ppss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 21:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POZOR!!!! POZOR!!!!! POZOR!!!!!


Praha - O letních prázdninách, tedy od 2.7. 2007 do 31.8. 2007, bude probíhat rekonstrukce výhybek a zabezpečovacího zařízení ve stanici Praha – Masarykovo nádraží. Vlaky od Kralup nad Vltavou a Kladna nebudou na Masarykovo nádraží zajíždět. Na tratích 091 Praha – Kralupy nad Vltavou a 120 Praha – Kladno – Chomutov bude platit po uvedenou dobu výlukový jízdní řád. Cestující ho najdou na vývěskách v železničních stanicích a také na webových stránkách ČD.

Na trati 091 Praha – Kralupy nad Vltavou budou dále všechny vlaky odkloněny přes stanici Praha–Holešovice do stanice Praha–Libeň, kromě víkendových rychlíků z/do Mostu přes Slaný a vlaků Sp 1711, Os 9634, které pojedou jen z/do stanice Praha–Holešovice. Částečně bude také omezen provoz tzv. městské linky. Po dobu výluky neplatí jízdní řád městské linky Praha–Libeň – Roztoky u Prahy, ale jen výlukový řád tratě Praha–Libeň – Kralupy nad Vltavou.

Na trati 120 Praha – Kladno – Žatec – Chomutov budou všechny vlaky, které pravidelně jezdí do/ze stanice Praha–Masarykovo nádraží, jezdit jen do/ze stanice Praha-Bubny. Výjimkou je poslední noční vlak, který dosud odjížděl v 0:21 ze stanice Praha-Masarykovo nádraží. Během výluky pojede už ze stanice Praha–Bubeneč, kde bude čekat na vlak ze stanice Praha hl.n., který odjede tradičně v 0:16 hodin. Jako náhradní doprava bude sloužit pražská městská doprava. Pro jízdu prostředky MHD bude cestujícím v pokladnách stanic Praha–Masarykovo nádraží a Praha–Holešovice na základě předložené platné vlakové jízdenky vydána jízdenka na MHD.

Ve dnech 9.7. 2007 až 20.7. 2007 proběhne zároveň výluka traťové koleje mezi stanicemi Praha–Bubny a Praha–Dejvice. V tomto období budou vlaky na trati Praha – Kladno – Chomutov jezdit jen do/ze stanice Praha–Dejvice. Rekonstrukce Praha - Masarykovo nádraží bude pokračovat druhou etapou po skončení letních prázdnin.

POZOR - Příloha-výlukový jízdní řád
application/pdfVýlukový jízdní øád
výlukový jízdní řád.pdf (227.5 k)
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 30. června 2007 - 23:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Během výluky Dejvice - Bubny budou 1890/1893 jezdit 714. Přímé páteční a nedělní vlaky do(z) Chomutova - 1892/1532, 1533/1897 budou jen z Hostivic. Z Dejvic pojede jen kmenová do(z) Rakovníka a Chomutovská půlka se bude přivěšovat a odvěšovat v Hostivici, kam tato souprava najede z Vršovic přes Zličín, Jen 831/1891 pojede až do Dejvic, odkud se vrátí na postrku 2506 do Hostivic a pak teprve do Vršovic. Souprava na 832 bude pravidelně každý den najíždět v trase Vršovice - Smíchov - Hostivice - Dejvice.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 20:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo pozná kde stával tento vagón??Pro místní jistě žádný probém.Foceno dnes v Chomutově
 
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 7-2005
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 20:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dej tam spíš fotku jak hoří 810 411...To je lepší maso.Ale si docela rychlík.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 21:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mdt: Tak teď sem jdu dát ty fotky.Dnes vyhořela 810.411 na 9702 v Klobukách,hořel motor.Ale díky správnému zásahu fíry se to podařilo uhasit.Asi po hodině pro nás přijela 810.396.

fotky:

 
 
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
http://www.railway.wbs.cz/,ICQ: 195-342-325
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 22:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzaloko: Koukam že kromě vyhořelé 810.411 byl na prvé fotce zdokumentován i jeden člen z MDT, který sem také píše příspěvky.
M1 - Maracaibo
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 01. července 2007 - 22:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já jel ze Slanýho až 9703 na Kpy, no nemám já pech? Zažít oheň 810 se mi ještě nepoštěstilo...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 19:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zažít oheň 810 se mi ještě nepoštěstilo...
Dost zvláštní představy o štěstí... Jste pyroman? :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem sokr.)
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 21:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, ale jako téměř každého Čecha mě cizí neštěstí nejvíc potěší :-)
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 02. července 2007 - 22:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

potěší?? mě tedy cizí neštěstí nikdy moc netěšilo... jen pobavilo, to jo
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 16:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je tedy rozdíl...
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Mdt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 21:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že 411 lehce zahořela, ale cestující rádi nebyli. Ale je pravdou, že veškeré přípoje jsme stihly díky ochotě a nasazení průvodčího a fíry z 810 411. A to snad bylo poprvé co jsem něco takovýho zažil.

No jinak zažít hořící jakékoli vozidlo nevím do jaké míry to štestí je, ale pro fíru to moc nadšení nebylo. Kamarádi za včasnou dokumentaci dostali lehce vynadáno..Ale památku mají. Jinak jsem viděl foto, kdy v plamenech hořela M262.0 a před ní byla seřazena celá vlaková četa a s úsměvy na tváři se fotili. No my jsme se radši seřazení nefotili. Byla by to docela provokace.
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 09:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To úplně kontrastuje s přístupem pokladní ve Slanym, kde se taťka před pár dny byl zeptat na spojení někam na Moravu a ona mu řekla, že má svačinu a ať přijde za hodinu. No, u normální firmy by dostala minimálně výtku nebo rovnou letěla na dlažbu, říct tohle zákazníkovi. Holt ale Černý díry nejsou normální firma.

Taťka si chudák musel zavolat do Brandýska, kde mu to ochotně po telefonu sdělili.
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 09:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubisek: A umožnil jste to udělení výtky napsáním stížnosti? Třeba do obálky na stránkách ČD, když už ne přímo ve stanici?
Kralupan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 10:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubisek: jo a ani nemusí znát její jméno ale stačí si zapamatovat číslo na její vysačce
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 10:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jinak zažít hořící jakékoli vozidlo nevím do jaké míry to štestí je, ale pro fíru to moc nadšení nebylo. Kamarádi za včasnou dokumentaci dostali lehce vynadáno..Ale památku mají. Jinak jsem viděl foto, kdy v plamenech hořela M262.0 a před ní byla seřazena celá vlaková četa a s úsměvy na tváři se fotili. No my jsme se radši seřazení nefotili. Byla by to docela provokace.

To už by pak vypadalo, jako když jste ho podpálili sami :-))

Trochu offtopic: Není to tak dávno, co na Kladensku stala dopravní nehod-dva čmoudi se žigulem to naprali do stromu a jeden mrtvej na místě a druhej těžce zraněnej no a celá policejní stanice se ten večer ožrala radostí, že konečně chcípul jeden čmoud.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slaňák.)
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"
Kubisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 11:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešit tohle ve stanici Slaný nemá vůbec žádný smysl. Řešit tohle na stránkách ČD má zhruba stejný smysl, jako stěžovat si ve stanici Slaný.
Jednou jsem si takhle stěžoval, proč nechali na hlavním nádraží v Praze ujet doslova těsně před nosem tehdejší LUNU odjezd 19:15. IC z Bohumína mělo zpoždění a přijelo v 19:14. Stačilo počkat půl minuty a těch 5 lidí v pohodě přestoupilo (takhle viděli odjíždět koncová světla rychlíku na nástupišti).
Výsledek? Nikdo nepochybil, všechno v pořádku, těch 5 lidí si za to může samo, že si vybrali k cestování ČD.

Takže stěžovat si v socialistické zemi České dráhy, ovládané odboráři v čele se s. Duškem, nemá valný smysl, je to jenom ztráta času.
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 04. července 2007 - 16:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Njn, ale právě Luna mívala v Praze bohužel nulovou čekačku.
"Nikdy nikomu neraď! Chytrej si poradí sám a blbec tě stejně neposlechne!"

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace